login |

Criss Angel: Mindfreak – Csak ekkora?

2009. 09. 15. 14:03 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Sejtettük, hogy rövid lesz és tényleg rövid volt. És bár továbbra is nagy kedvenc marad, de a Criss Angel: Mindfreak 5. szezonja jókora csalódás volt számomra. Sajnos az 5 részben nem volt 5*40 perc kakaó, de tökéletesen megértem a készítőket, hiszen például David Copperfield évente állt elő új műsorral, míg Criss Angel 2005 óta 84 részt nyomott le az 5. évadig, mindegyikben kis trükkökkel vezetve fel a “nagy” attrakciót.

criss angel-02

A kis trükkök között ezúttal is voltak baromi jók (itt kéne példákat hoznom, de a heti nézés átka, hogy nem jut sok eszembe), s épp ezért nem értem, hogy miért kell olyanokkal próbálkozni, mint az 5×05-ben a névelfelejtés. Nem érdekel, hogy vannak-e beépített emberek, de az efféle trükköket simán el lehet intézni ennyivel. S sajnos nem csak egy ilyen volt. Nem vagyok szkeptikus (de!), szeretem a végletekig túlhúzott Criss Angel-stílust, de a hideg ráz, ha hússzor elismételik, hogy most mit csinál az elme erejével.

Fura volt, hogy a részvégi nagy trükkök, bár beharangozták az “5-féleképp elszenvedett halált”, közel sem voltak haláliak, ld. tömeges lebegtetés, ami jól nézett ki, de ha egy szkeptikus meglátja, falnak rohan. Megjegyzem ezeknél az attrakcióknál azok az érdekesek, ahol nem tudjuk, mi lesz a végkifejlet. Hiába megy végig bottal az aknamezőn, ha egyértelmű, hogy nem hal meg, ergó nincs benne semmi érdekesség, főleg nem 10 percen keresztül.

criss angel-03

Ja, még egy dolog. Én kérek elnézést, hogy ekkora hatással volt Angel-re Uri Geller. Az szerintem egyenesen pofátlan volt, hogy előadta (egy kis csavarral) azt a paintball-os trükköt, amit az amerikai Kiválasztottban, a The Phenomenon-ban is előadtak (Criss Angel volt az egyik zsűri, ugyebár) és még a magyarban is, aminek a videóját még mi is kiraktuk. WTF?

Sajnos az 5×05 nagy trükkje, a Hummeres-koporsós, is a Kiválasztottban párszor látott jóslós egy verziója volt, de az legalább kapott némi Criss Angel-ös szuszogást és dizájnt. Meg persze csavart is, bár az egyenkénti “jóslás” kissé meglepett. Befejezésnek nem volt rossz. Azért a sok insider, a Las Vegas-i előadásával kapcsolatos dolognak örültem. Egyszer úgyis eljutok oda.

criss angel-01

Szóval, ha lesz hatodik évad, el kéne felejteni a gyépéseknek való százszori magyarázást, a gagyi rajzokat és felőlem a nagy trükköket is, ha a pár másodpercre felvillantott flashback-ek a régi részekből ennyivel érdekesebbek. (Oké, Carrot Top-ot is elfelejthetik felőlem.)

3 hozzászólás Ne habozz!

wice - 2009. 09. 15. 15:25

jo, h mondod, criss angelnel rengetegszer erzem ugy, h a trukk tokeletesen megmagyarazhato beepitett emberekkel es kameratrukkel (marmint, h a kamera egyszeruen nem mutatja a darut, v akarmit, amirol lelogatva “lebeg” v “vizen jar”). es innentol kezdve az egesz trukk nem er semmit, mert ha ugy csinalta, akkor gagyi, mert tul nyilvanvalo, ha meg nem ugy csinalta, akkor ugy kellett volna felepiteni, h a nyilvanvalo magyarazatok szoba se johessenek.

ez persze nem azt jelenti, h minden trukkje ilyen, van nehany telleg jo is.

Dattila78 - 2009. 09. 15. 20:07

na ja az egyszerű trükkök tök jók voltak pl a vizes palackba beleteleportált autogrammos cetli vagy mi..
Ja a vöröshajú “humoristát” (inkább egy félkegyelmű ripacs) szerintem is elfelejthetnék.

dzsordzso - 2009. 12. 07. 20:23

Jó összefoglaló volt, egyetértek mindennel.
Nekem továbbra is kedvenceim az utcai trükkök. Lebegést és vízen járás továbbra sem értem, bár a tömeges lebegtetés már sok volt szerintem. Vízalatti kiszabadulás is volt megint, de annak sem láttam sok értelmét (tudom, volt előzménye).
Pozitív volt ebben az évadban a részenkénti trükkoktatás. Mégha az első tananyagból voltak a leckék akkor is.
Várom a hatodikat. wáááááááááááááuh :O

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz