login |

Hung – az első évad

2009. 09. 15. 21:06 - Írta: human

23 hozzászólás | kategória: kritika,

Sajnos, vagy páraknak szerencsére(?), a Hung képtelen volt tartani a “főszereplővel szar dolgok történnek mégis feelgood sorozat” hangulatát. A kezdeti okés humor és néhol kellemes könnyedség átment kőkemény drámába cicikkel. Főleg a Ray tárcáját ellopó csaj az, akinek semmi baja a meztelenséggel később sem, az a nő szerintem otthon sem sokat tökölhet a ruhákkal, olyan természetességgel viseli a semmit. Elkanyarodtam?

ray-elveszett

Tehát, az alapot tudja mindenki, Ray háza leég, ezért a nagy szerszámát bocsátja piacra, hogy összeszedjen elég pénzt a romok újra lakhatóvá tételéhez. De, hát a boldogság konzultációk bevezetése nem olyan könnyű folyamat, meg kell találni azokat, akik hajlandóak fizetni, mert a sarokra való kiállás nem alternatíva. De ezt már tudta, aki idáig olvasott, hagyjuk is.

Úgy alakult, hogy a humor szinte teljesen eltűnt a sorozatból egy bizonyos szőke nő feltűnése után, így aki valamennyire könnyedebb szórakozásra vágyott, az szerintem most, a rövid évad végén simán ott fogja hagyni a sorozatot. Nem kellemes nézni azt, hogy a recesszió mellé még mennyi rossz dolog éri a főszereplőt, és amikor azt hiszi, hogy “hm, talán most már rendben lesz” akkor is bevág neki a sors, hogy nem oda buda. Szóval ez már nem dramedy, hanem tiszta dráma.

A valóság meg nehéz emésztenivaló. A szereplőkről annyit, hogy Anne Heche-t én már nem tudom megkedvelni, így a fináléban levő érzelmes jelenetet sem tudtam átérezni valahogy. Értem, mit akartak csinálni, de súlytalan lett. Thomas Jane viszont végig jó volt. Tény, nem túl okos a karaktere, vagyis inkább úgy mondom, hogy egyszerű gondolkozású, és ezt minden mozdulatában bele tudta rakni Jane. A puncitvillantó vörösön kívül a többiek viszont elég semmilyenek, a depressziós költőnő/pimp is sajnos, bár neki alapvetően egy olyan csajt kell játszania, aki nehezen kedvelhető meg, a folyamatos “mindjárt sírok de összeszedem” magam arckifejezésével.

Az évad? Hát, 6/10, de szerintem én maradok a másodikra, ha akkor még tehetem. Az biztos, hogy ha most ősszel indulna, gyorsabban eltűnne. Vagyis remélem, hogy sok jobb újonc jön majd országos csatornákon.

23 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2009. 09. 15. 20:04

én maradok továbbra is annál, ahogy a kritikámban leírtam, hogy már a pilot sem volt feelgood, ellenben a sorozatban akadtak elégedett mosolygások.

érdekes, hogy nálam is reppen a 6/10, viszont jóval pozitívabb a véleményem, a szereplők az állandóktól kezdve a mellékszereplőkig, szinte kivétel nélkül bejöttek.

jane adams pimp/költője persze simán viszi a pálmát (a szakítása a motivációs sráccal epik), őt nem lehet nem szeretni, de a másik jane, meg az rettentően ostoba és rettentően rettentő, a színásznőtől teljesen szokatlan anne heche-féle karakter is remek volt, abban a kevéske jelenetben. hiszen nagyon sokan csak keveset kaptam, kellett volna a hosszabb játékidő.

meg mondom, az, hogy a részeket lezárják, ne csak elvágják hirtelen.

Bujtor - 2009. 09. 15. 21:15

Teljesen jó sorozat, nagyon tetszett az első 9 rész. Kellemes meglepetés volt!

zsoty27 - 2009. 09. 15. 21:26

én is maradok a 2. évadnál,bár nemtudom de valami megfog ebbe a sorozatba :D de számomra is ‘csak’ 6/10.

SunyiMad - 2009. 09. 15. 21:41

ahol az a szőke csaj bejött azalatt a pár rész alatt végig szenvedtem, pedig pilot, második rész abszolút tetszettek. a finálé is jó lett volna, de a végén nem értem miért nem lépték meg, amit meg kellett volna, főleg ha már olyan jól felállították az egészet meg minden. ez így olyan ‘eh?’ jelenet volt a vége előtti telefonálós.

wilson - 2009. 09. 15. 21:58

Szerintem a nyár legjobbja, meg az év egyik leghangulatosabb újonca az Eastbound mellett. 8/10

Biohazard - 2009. 09. 15. 21:59

Erdekes sorozat volt, vagymi a szosz.. :o
Eleinte meg volt egy pozitiv felutese, hogy van kiut, aztan meg teljesen magaba roskadt az egesz. Vegen en is vartam, hogy csak bemegy es lerendezi az asszonyt..de legalabb benyit es ott van a snitt.
Nem tudom, lesz-e egyaltalan folytatas.

Reneewaldorf - 2009. 09. 15. 22:01

A szőkeidiótaliba részeket leszámítva imádtam- azok viszont fárasztóak, vércikik és unalmasak voltak.
Sajnálom, hogy nem hosszabb az első évad…
Nálam 8/10 –

djzsuzska - 2009. 09. 15. 23:04

Teljesen egyetértek a kritikával. Az évad első fele nagyon tetszett, pont a humor miatt. Az utóbbi időben viszont abszolút a drámán volt a hangsúly.
Azt én is hiányolom a fináléból, hogy Ray nem találkozott az exfeleségével. Olyan szépen előkészítettek mindent, mégsem lépték meg az írók. :(

A 2. évad nyitórészére maradok mindenképpen, hátha javul a sori a későbbiekben.

geo - 2009. 09. 16. 00:16

Nekem a szőkés részek is tetszettek, márha arra gondoltok, aki folyton megismételtette.
6-nál többet ér nálam a sori, de igazából nem szoktam pontozni, lényeg, hogy folytatom, jó volt.

ignion - 2009. 09. 16. 00:49

én örülök neki hogy volt egy ilyen sorozat a nyáron
7/10 mert más új nem volt, de egyébként szeretem a szereplöket, mindegyiket

JoHn - 2009. 09. 16. 00:53

Maradok, mert kellemes kikapcsolódás volt a sorozatokból egy olyan sorozat, ahol minden és mindenki átlagos volt(az egy alapcsavart kivéve). A történetek is lassúak voltak és megszokottak: És néha kell effajta nyugalom is. Az évad végi cliff meg nem is volt cliff, de nekem tetszett teledonostul, monológustól.

7/10

Skate - 2009. 09. 16. 01:54

én még meglátom, hogy folytatom-e jövőre. most egyelőre igyekszem leépíteni a főműsoridős többletet, hogy mi érdemel darát még és mi nem.

Dohi - 2009. 09. 16. 02:34

par epizod utan teljes erdektelensegbe fulladt, mint a united states of tara, ugyhogy ennek a 2. evadabol sem kerek.

The man who laughs - 2009. 09. 16. 07:31

A fnálét még nem, néztem. De eddig nem csalódtam a sorozatban, a második évadra minden képp maradok.

LuPuS - 2009. 09. 16. 09:48

Ami engem igazán idegesít ,de már írtam korábban is a két szerencsétlen gyermek.
Hitelesen alakítják,biztosan ilyenek az életben is.

sophie - 2009. 09. 16. 11:04

én befizetnék egy menetre a pasasnál….

Qmy - 2009. 09. 16. 12:20

Tényleg lehetne viccesebb. Az alapszituból egy kökemény vígjátékot is ki lehetne hozni, hát ez valahogy nagyon nem abba az irányba megy. Persze nem baj ha intelligensebb a dolog, de konkrétabb poénok nélkül (ha a 2. évadra így marad) akkor bukta lesz. Végülis benne van, hogy még csak bontogatja a szárnyait a “vállalkozás”, a nulláról építik fel stb. Szóval a remény él, én is maradok.

5/10 (pontlevonás : homoszexuális propaganda)
Najó legyen 6/10 a cicik miatt :)

pickdam - 2009. 09. 16. 17:30

sajnos sokkal jobb volt a felütés és az első pár rész mint a folytatás….
maradok a következő évadra, de ez már elég nyögvenyelős

FeGa - 2009. 09. 18. 19:22

Ehh nyáron nem néztem csak tologattam, 3 rész után kvázi feladtam. Aztán pont a negyedikben jött a szőke csajszi a DSM-ből aki ott is jó volt itt is az és berántott. A kapcsolatuk, meg maga a csaj elborult ötletei nagyon bejöttek. Húzhatták volna tovább is szerintem, néztem volna egy darabig ahogy mindenféle dolgokat akaár átélni. mindegy. Nekem nézős marad szerintem, és azért mert kevés ilyen sorozat van amiben ennyire bennevan a kilátástalanság és valamiért jó nézni, illetve örülök, hogy végre nem tündi-bündi a gyerek casting. 7/10 mert a rossz kedvemhez jól passzol!

MissLobyt - 2009. 10. 02. 14:00

Nagyon tetszett!! Megrögzött vígjátéksori raajongó vagyok, mégse zavart a drámázás … ezért pluszpont jár: nálam 9/10-es az évad.

szagergo - 2010. 03. 16. 11:17

Nekem nagyon tetszett a Hung, tuti maradok a 2. évadra. A szőke csajos részek jó voltak szerintem, pláne, hogy gyönyörű színésznőt választottak a szerepre. Mikor jön a 2. évad ha lesz?

winnie - 2010. 03. 16. 11:29

lesz. nyáron.

Norgezoo - 2010. 05. 27. 23:42

A 2. évad trailerét látva kaptam kedvet a sorozathoz. Államvizsgára készülés vagy Hung? Hung nyert:), két estémet szenteltem neki, volt értelme!
Megfogott a sorozat, természetesen ingadozó színvonallal, de a négyest nálam hozta. Jók a szereplők, a természetességet díjazom bennük, eredetiek, hitelesek, és a képernyőn látott, életből vett példákat átérzi az ember, pláne ha már történtek vele hasonló dolgok (még mielőtt bárki kérdezné, még nem csaptam fel Rob Schneidernek:D)! Hajrá Hung, eddig neki áll a zászló!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz