login |

Pilot-mustra: The Jay Leno Show – 1×01

2009. 09. 15. 16:42 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Én és Jay Leno így vagyunk, a Tonight Show fináléja kapcsán sok mindent leírtam a volt standuposról, mint talkshow-vezérről, így kívéncsian várom a jóval nagyobb rajongók véleményét is kommentben. Mint (remélem) mindenki tudja, idén elhagyta Jay Leno a 23.35-ös Tonight Show-t, hogy naponta 22.00-tól jelentkezzen a The Jay Leno Show-val. Az NBC kétségbeesett, dupla vagy semmi próbálkozásáról van szó – a csatorna azt állítja, hogy a 22.00-től tévézőknek is kell a komédia.

THE JAY LENO SHOW – 1×01 – 3/10

jayleno01

Hát, a komédia lehet, hogy kell, de inkább nézek meg egy szitkomot (felvételről), minthogy egypoénos jeleneteken unatkozzak. Még, ha végig standup lenne… De a Leno-féle politizálós monológ nekem itthon unalmas és klisés volt, már akkor éreztem, hogy gond lesz, amikor a nézőket az elején kizavarták hozzá, hogy lepacsizzanak.

Jerry Seinfeld volt a nyitóvendég (interjú, kemény 7-8 perc), sosem voltam rajongója, nem is lettem az, a beszélgetés fénypontja az volt, amikor Leno önmaga lehetett egy improvizálással (“Maiiil!”), egyébként minden kínosan megszervezett volt. Leno a Kanye West-interjú kapcsán utalt is arra, hogy arra “nem készültek”, jelezvén, hogy itt most tévés bravúrt fog bemutatni, egy interjút, amire nem készültek. Duuurva. (A Kanye-féle 10 másodperces csend az anyukás kérdésre egyébként az összes The Office-os csendnél kínosabb volt. Hogy ez jó vagy sem, nem tudom, nem biztos, hogy lélekbúvárkodás érdekel, ha Leno-t nézem, más kérdés, hogy nem kicsit volt vicces a kérdés, miszerint “Anyukád mit szólna a tegnapi eseményekhez?”)

Minden részben lesznek “egyéb” komikus szegmensek, a mostani, Carwash-éneklésnél csak az volt fájdalmasabb, hogy mikor az ember azt hitte vége van, kiderült, hogy szó sincs arról. Sőt, még a stúdióban is rázendítettek… Mellette még egy reality-paródia is volt so-so színvonalon, amolyan jelenlegi Gálvölgyi Show- színvonalon. A végén a Tücsök és Bogár persze, hogy jó, de hát azt bárki fel tudja olvasni.

jayleno02

Megjegyzem ez az egész műsort áthatja: hiszem, hogy a hazaiak is tudnak ilyen, általában közepesen gyenge poénokat hozni, amiket Leno-nak írnak 70-es a monológba – ő csak annyit tesz hozzá, hogy mindegyik poént szokása szerint magyarázza, meg azt mondja, hogy “Exactly”, ami ez esetben, “Ha mondom!” vagy “Eskü.” jelentéssel bírhat. Nem ütnek a poénok, a profizmus inkább a tálalásban jelentkezik.

A The Jay Leno Show olyan, mint a Tonight Show with Jay Leno. Oké, nincs Leno-nak asztala, ami ütős az a végén lesz, hogy maradjon a néző a helyi hírekre (eddig az elejét nyomták meg, hogy megtartsák a nézőket) és több lesz benne az egyéb jelenet, de utóbbiak nélkül nagyon jól megvagyok. (Sajnos Kevin Eubanks is maradt. Illetve a bepofázásai: “Ja, ja, szerintem is.” meg “Azt kihagytam.” Semmi értelme.)

A kérdés: nézne Leno-t egy újonc csak azért, mert 22.00-től van? Olyan, aki nem tudott fennmaradni, most viszont ezen alszik el? Nemsokára nézettség és kiderül.

25 hozzászólás Ne habozz!

debry - 2009. 09. 15. 17:23

Na, vissza azzal a heti 5 órával amit Leno elvitt. Köszi.

danton - 2009. 09. 15. 17:24

mivel megspórolom a megtekintést, egy kérdés: ez a ja ja szerintem is faszi van olyan idegesítő mint Paul Shafer? Egyszerűen érdekelne, hogy melyik szörnyűbb.

winnie - 2009. 09. 15. 17:26

a shafer. szörnyűbb:)

danton - 2009. 09. 15. 17:27

köszi :)
Én amúgy se vagyok egy Letterman rajongó (kövezzetek, rendben), de nélkül azért sokkal tűrhetőbb lenne.

Bruzsy - 2009. 09. 15. 17:28

botrányosan gyenge volt. egyszerűen Jerry-ig elmosolyodni se tudtam, a kocsimosós valaminél pedig a kikapcsolást fontolgattam. aztán jött Seinfeld, akit szeretek, durrogtatott is egy-két poént, de teljesen Lenotól függetlenül. aztán persze az Obamás “interjú”, ami megint minden volt, csak nem vicces (hirtelen az itthon egy részt megélt Szellemvasút, vagy mi jutott eszembe a Váncsával), hogy aztán bejöjjön pityeregni Kanye. a végére még jutott egy kis lapszemle, Leno jókat röhögött a kicsit félreírt címeken és a vadat lehugyáló kutyán, de ennyi.

ez így édeskevés, gyenge, rossz. 2/10.

És úgy álltam hozzá, hogy ha jó, szeretni fogom, függetlenül attól, hogy már hónapok óta ellene vagyok az előrehozásnak. de így?

Bruzsy - 2009. 09. 15. 17:31

és akkor ugye a legjobbról még nem is volt szó:

The Jay Leno Show premiered to 17.7 million and averaged a 5.1/13 (rating/share) with adults 18-49.

Kicsit se volt nagy hype körülötte, plusz ugye Kanye, plusz ugye kíváncsiság, plusz ugye ellenfél-mentesség.

danton - 2009. 09. 15. 17:31

ja és ha még egyet szabad kérdezni, mi a fasz van Kayne Westtel, mindenhol olvasok ilyen félig érthető utalásokat, de sehol sincs kifejtve, hogy mi történt hol mikor és hogyan. Össze tudná foglalni valaki két mondatban?

Bruzsy - 2009. 09. 15. 17:33

danton: MTV VMA-n Taylor Swift megnyerte a legjobb videoklip díját, felment köszönetet mondani, majd Kanye (a beszéd közben) kicsit illuminált állapotban felment a színpadra, és közölte, hogy Beyoncé-nak kellett volna nyernie.

Bruzsy - 2009. 09. 15. 17:33

ja, és még mindig dantonnak: Lenonál csak egy rosszabb “showmant” ismerek. Lettermant. Engem is lehet kövezni.

danton - 2009. 09. 15. 17:46

akkor már ketten kapjuk a köveket, mindenesetre köszönöm, Bruzsy, időközben még arra is rájöttem, hogy ez a Taylor Swift valami énekesnő lehet (miért nem ismerem ezeket?! :D )

Részemről Craig for prezident. Meg is nézem a Neil Patrick Harrises részt :)

Steve - 2009. 09. 15. 18:08

Egyszerűen szörnyű volt…

Ez volt életem első Leno show-ja, de nagy valószínűséggel mondhatom, hogy egyben az utolsó is! Szerintem poén az nem volt benne, a legtöbb jelenet inkább kínos volt, mint vicces.

Ezt a szinvonalat még Fábry Sanyi is tudja hozni, pedig őt már akkor se néztem mikor még Magyarországon voltam.

Remélem Jay gyorsan bukik és visszakapjuk azt a het 5 órát az NBC-től. És ha belegondolok, hogy miatta majdnem elkaszálták Chuck-ot…

Daneee - 2009. 09. 15. 18:26

Nem is tudtam, hogy innen ilyeneket is néznek :)

Bruzsy - 2009. 09. 15. 18:28

hm? ha nem egy, a televíziózást átalakító eseményről van szó a TJLS elindulásával, akkor is miért ne néznék az emberek?

Daneee - 2009. 09. 15. 18:30

Én showműsorra gondoltam. Nem gondoltam, hogy a junkiek néznek kinti Fábry féle showkat :) ( nem színvonalra gondolok )

winnie - 2009. 09. 15. 19:08

írtunk már hasonlókról, meg aztán fergusonnek komoly tűbora van itthon:)

Daneee - 2009. 09. 15. 19:11

Értem.. :D Én ebben nem vagyok otthon :(

Heistmonkey - 2009. 09. 15. 19:14

Én kifejezetten szeretem az esti talkshowt mint műfajt, de ez borzasztó gyenge volt. Mondjuk nekem a Tonight show sem jött be annyira, viszont arra konkrétan emlékszem, hogy párszor ha volt Headlines, képes voltam könnyesre röhögni magam Jay hozzáfűzött szövegein. A műsor humora általánosságban mindenesetre nem jön be. Az meg hogy lehet, hogy nem tudtak normális vendégeket elhívni az első adáshoz? Jerry Seinfeld meg az a ném énekes koma nem éppen egy Tom Hanks kaliberű nézőcsalogató. Könyörgöm, egy olyan műsorról beszélünk, ahova még Obama elnök is benézett egy estére, wtf?
Megemlíteném, hogy Letterman még így is sokkal förtelmesebb a száraz poénjaival (meg a vinnyogás), csak hát ő kapja legismertebb vendégeket. Viszont Conan az, aki meglepően jól nyomja, és az az egyetlen show jelenleg, ahol a “sidekick” jelenléte tényleg működik (Andy Richter meg a poén végén dobolni nem tudó Max Weinberg), és akkor Craigről ne is beszéljünk, az a faszi egy zseni! Ha valami, akkor a Late Late Show tényleg formabontó a bábukkal meg a beázó stúdióval, ahonnan felvétel előtt úgy hajtják ki a meth junkiekat, mert nappal mosodaként üzemel. Á! :)
Na, sz’al ha az olasz ip-című kollégák is úgy akarják, akkor még belenézek ebbe párszor, mert egy béna kezdet még nem jelent semmit, de egyelőre túl nagy volt ennek a füstje.

winnie - 2009. 09. 15. 19:37

“Jerry Seinfeld meg az a ném énekes koma nem éppen egy Tom Hanks kaliberű nézőcsalogató”

nanana!

jerry seinfeld az egyik legnagyobb, nála kevesebb nézőcsalogatóbb van. kanye west pedig ugyancsak top, főleg az esti balhéja miatt, de ugye csak 1 vendéges adás lett volna. holnap majd jön tom cruise, azt hiszem. de seinfeld, az seinfeld.

Heistmonkey - 2009. 09. 15. 19:46

Igen, de szerintem volt igazság abban amit mondott, hogy már tizenvalahány éve nem volt a képernyőn.
Na jó, igazad van, ők odaát nyílván máshogy tekintenek rá mint én, szerény európai. :)

úi. Azt meg “nóném énekes”-nek akartam. :)

Bruzsy - 2009. 09. 15. 20:38

NBC: Because we had Seinfeld, remember?

(Family Guy)

TorenteXY - 2009. 09. 15. 20:39

Hihetetlen. Még nem néztem végig, de írnom kell. 25 perc telt el és nem nevettem. A bevezető még vicces lehetett, aki napi szinten néz politikát, a zenés videó abszolúte poéntalan, és most…

Obamát “interjúvolja” ezzel a régi módszerrel, hogy a kérdéseire odavágnak Obama mondatokat, amik másik beszélgetésből lettek kigyűjtve. Csak én érzem úgy, hogy ez már a kilencvenes években a Szatelitben is ciki volt? Vagy csak itthon volt az?

Egy random, eseménytelen nap kommentálása is viccesebb egy Daily Showban, vagy Colbert Reportban.

Nulla a műsor, remélem a kezdőnézettség leesik, és inkább adnak tíztől sorozatokat az NBC-n.

spedway - 2009. 09. 16. 00:14

Hát ezek után asszem Leno-ra nem pazarolom az időmet. Esetleg majd akkor, ha lesz engem is érdeklő vendége.

NocadLee - 2009. 09. 16. 13:59

Jay Lenótól – amikor még néztem – két dolgot szerettem mindig: a Headlines-t, ami gyakorlatilag tücsök és bogár stílusú lapszemle; és a “Jay is Walking”-ot, amikor kiment az utcára egy operatőrrel meg egy mikrofonnal, és a járókelőket b*sztatta: vicceket olvasott fel nekik, hogy értik-e, alapműveltségi kérdéseket tett fel nekik, vagy éppen híres filmek kulcsjeleneteit játszatta el velük.
A műsor többi részemről igen-igen felejthető…

Fandor - 2009. 09. 16. 14:04

Ha nem mindenki az USA-ban tolja, hol nézitek ezeket a műsorokat? (én torrentről szedtem le, de van ennél frappánsabb ami Mo-ról is elérhető?

Annyira én sem voltam elájulva a premiertől, Jay kicsit megöregedett (bár senki nem lesz fiatalabb)
Jerry Seinfeld abszolút kedvencem, illetve a Seinfeld sorozat (megint megy egy csatornán itthon, de a szinkronjával nem tudok kibékülni), de sótlan volt.

Az Obama álinterjú tényleg kicsit Szuperbolás volt, azt az epizódot viszont ahol a tavalyi szezonban Obama volt a vendég, eltettem, szerintem nagyon jó beszélgetés volt, Obama nagyon érthetően beszélt a válságról, és egy cool guy benyomását keltette (You know what I would do if I flew with Air Force One? I would watch “Air Force One”)

winnie - 2009. 09. 16. 16:45

2. rész, valaki?

elvileg harmadával csökkent a nézettség és ahogy olvasom a comedy elemek megint bénák voltak, viszont dicsérik az interjúk talpraesettségét. az viszont meglep, hogy michael moore volt csak stúdiós, az előre belebegtetett tom cruise nem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz