login |

Bones: kezdett az 5. évad – írta darkspell

2009. 09. 17. 15:09 - Írta: vendegblogger

51 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább,

Még a 4. évad kritikájában tette fel a kérdést lazy (vagy kabuki), hogy miért is szereti a Bonest. Engedelmetekkel én ezt most megválaszolnám: mert nekem feelgood. Mindenféle spoiler ismerete nélkül ültem le az új rész elé, már a fináléra is alig emlékeztem, de öt perc után azon vettem észre magam, hogy mosolygok.

bones01

Szűkszavúan az elején egy 8/10-et adnék, a tovább mögött pedig kicsit spoileresebben el is mondom miért.

Booth-amnézia tehát nem lett, csak egy kicsit megváltozott viselkedés: hat héttel később kapcsolódunk vissza a történetbe. Brennan épp visszatér Isten-tudja-honnan, ahol Isten-tudja-milyen hullákat vizsgált, Booth pedig épp átesik a pszichológiai vizsgálaton, hogy kiderüljön FBI-képes-e újra.

Azt kell mondanom, tetszett is meg nem is ez az “új” Booth. A romantikus szálnak adtak egy elég erős löketet, hiszen Booth-nak immáron konkrét “emlékei” vannak közös életükről (még ha ez nem is valódi, legalábbis a többiek számára), viszont kapásból mindenki figyelmeztette is, hogy csak csínján másszon bele Brennan érzelmeibe, mert annak csúnya vége lehet. Külön pacsit adnék ügyész néni bőséges szerepeltetéséért, egyre jobban bírom a karaktert, és a “nem tőlem tudjátok” megmozdulásait.

Mit várok az évadtól? Természetesen sok évődést, talán egy kis romantikát. Remélem még (jó) pár részen keresztül húzzák az új Booth – régi Booth dolgot, mert például a bohócos jelenet is hatalmas volt. Ami viszont nem tetszett, hogy az “I love you”-t megint sikerült iszonyúan elbagatellizálni… értem én, hogy nem lehet konkrétan és egyenesen így kimondatni, de ez akkor sem volt szép dolog.

Rendezhetnék végre a Hodgins-Angela dolgot is, mert ennek jelen pillanatban se füle, se farka: amilyen jó volt őket együtt látni, olyan szépen sikerült is tönkrevágni az egészet a válós-leszbis dologgal. És Angie papa is felbukkanhatna néha-néha :)

bones02

Egy dologra leszek még kíváncsi: feloldják-e végre az évadban a gyakornok-dolgot, vagy még marad a rotációs rendszer. Őszintén szólva egy állandó karakternek jobban örülnék, mert úgy esély van jobban kibontani a karaktert – ez a váltakozó dolog szerintem csak sekélyes megismerésre lett elég.

Ebből még bármi lehet, a potenciál és a magas labda ismét adott. Ezért adnék 8/10-et: az évadnyitó hozta, amit vártam tőle. És ez az évadnyitók dolga. (És természetesen, mert Emily-fan vagyok.)

És hogy a magas labdát lecsapják-e? Pár hónap múlva – a finálé után – lesz egy értekezés, ami ezt megválaszolja. Addig is… jó szórakozást!

I’m sure, in a few weeks you’ll hate clowns again.

51 hozzászólás Ne habozz!

mizeka - 2009. 09. 17. 15:51

Aranyos rész volt, igazából mindenhez csak csatlakozni tudok, amit darkspell írt :)

.Anakin. - 2009. 09. 17. 15:56

Pont most végeztem vele:) Abszolút totál feelgood a Bones. Én is végig vigyorogtam.

teddike - 2009. 09. 17. 15:57

Örömteli pillanat ez számomra, mert ez az első rész, amit “élőben” láttam én is. Úgy kell kell ezt érteni, hogy az első két évad rtl, három négy nyáron dara, most meg lehet heti rendszerességgel nézni.

Amúgy meg jó rész volt, felvezettek pár dolgot, Booth változásai meg remélem sokáig kitartanak.

CicMax - 2009. 09. 17. 16:25

A Bones, az Bones. Kicsit nekem túl sok volt a romantikázás… Azt hiszem, azért, mert ez az “új” Booth valahogy kilóg a karakterből. Biztosan ez a cél… Egy biztos: jó volt végre új részt látni.

Deino - 2009. 09. 17. 16:51

Tetszett tetszett, de a squint csapat teljesen szét van csúszva. Angela és Hodgins jöjjenek össze ezúttal már végleg, és tessék visszahozni Zacket. Már az előző évad végén se nagyon volt minden rendben a laborban, de ott a gyakornokok rotálása azért elrejtette kicsit a dolgot.

Maga a rész nem volt rossz, (mondjuk sehol nincs a Londonban játszódó premierhez képest…) de én 8/10-et nem adnék rá. Gyenge hetes, erős hatos szintjén mozgott nálam. Valahogy kicsit szürke volt, valahogy hiányzott az igazi Bones fíling.

Remélem próbálkoznak megint valami átívelő szálas gyilkossal is, mint a Gravedigger, a nyomozás Brennen apja után vagy a Gormogon, azok nagyon tetszettek.

zoey - 2009. 09. 17. 17:06

Abszolút kedvenc a feelgood-ok közül, úgyhogy nagyon örültem neki, bár én csak 7/10-et adnék. Valahogy hiányzott belőle vmi… Már várom a következőt :)

Sook Jai - 2009. 09. 17. 18:09

sikerült elérniük, hogy az évadzárót megbocsássam. Ez már egy nagy plusz pont, és amúgy meg teljesen egytértek a kritikával. Féltem tőle, és féltettem a sorozatot magát, de mégis most perpill azt érzem, hogy “legyen már végre köztük valami” :)
Nagyon hiányzott. Ez a heti saccper 45 perc totális kikapcsolódás és öröm :)

.mandzsetta - 2009. 09. 17. 20:09

hmm. Gondoltam, előbb megnézem a részt, és utána írom meg a véleményem. Egyet kell értenem azokkal, akik 7/10-et adnak, hiába tetszett nagyon a rész, aranyos volt, kedves, stb. Viszont szerintem ebből a részből hiányzott a tipikus Bones csattanó, hiányzott egy kis élesség. Szerintem.

payskin - 2009. 09. 17. 20:56

Remélem, a héten indul a hét idézete rovat is, mert a ‘wierdest koinkidenk ever”-nél kiköptem a vacsorát… Sok sikert a feliratkészítőknek, hogy ezt visszaadják :-)

dvcs - 2009. 09. 17. 21:01

most nezem az s1-et, es en se igazan ertem miert is nezem :D
sztorik mar unalmasak, a karakterek is atlagosak, igaz a szineszek nagyon bejonnek, es nem is szeretem a nyomozos epizodikus sorozatokat, megis nezem…. nem is olyan feelgood mint a tobbi feelgood, hogy temanal legyek, megis van benne valami :D

endel - 2009. 09. 17. 21:01

teljesen korrekt évadnyitó, az epizód alatti zene pedig nagyon odaillett.

Kaktusz - 2009. 09. 17. 21:38

ajj hát ez hiányzott már:) abszolut egyetértek, ez egy feelgood sorozat, amit ebben a részben megtoldottak egy jó nagy adag bizonytalansággal, minden téren. nekem már az általános véleménnyel ellentétben az évadzáró is bejött, külön tetszett, hogy ezt az egész alternatív valóság dolgot nem tették csak úgy félre. az már eddig is sejthető volt, hogy Gordon Gordon nem Booth érzelmeire célozgatott valamelyik korábbi részben, és úgy látszik, most már azért Sweets-nek is leesett a dolog. egyébként nem vagyok meggyőződve róla, hogy Sweets nem kavart be egy kicsit Booth-nak azzal a felvétellel “megfigyelési szándékból”, ahogy tette már eddig jópárszor. szerintem titokban még örült is, hogy közbejött ez a kóma és Bones alternatív valósága:P

még nagyon sokat tudnék írni, de most inkább nem teszem. az egyetlen negatívumot viszont meg kell jegyeznem: ált a kedvenc sorozataimban nem tűnnek fel/nem zavarnak annyira az ilyenek, de itt nagyon zavart, hogy Brennan karján egy karcolás sem volt. legalább egy tapaszt tehettek volna rá, ha már a helyszínen úgy meg akart halni…

és az “Angie papa is felbukkanhatna néha-néha :)” megjegyzéshez hozzáfűzve: Angie papa épp Magyarországon koncertezik nemsokára:))

Noname - 2009. 09. 18. 13:52

Röviden és tömören: nekem tetszett :)

8/10, ezzel és a feelgood-al totálisan egyetértek. Kicsit fura volt az elején, hogy ugrottak hat hetet, Bones hazajött valahonnan, Booth meg másképp viselkedett, mint szokott. Amnézia pajtásnak viszont se híre, se hamva. Na nem mintha hiányozna, elvégre ez itt nem az egyik szappanopera 116 ezredik része :))

De jó volt és az a lényeg. Várom a folytatást! És remélhetőleg a Booth féle “szerelmes vagyok Bones-ba” szálat nem fogják egész évadon keresztül húzni, mert akkor biz Isten, hogy Hart Hanson kapni fog egy pár “rivallót” :D

maminti - 2009. 09. 21. 21:14

Én teljesen megnyugodtam az évadnyitó után. Az évadzáró borzasztóan felbosszantott és nem is voltam biztos benne hogy mennek tovább a dolgok ezek után. Viszont ezzel a résszel sikerült egy időre (szerintem ügyesen) megoldaniuk a Bones-Booth kapcsolatot. Haladtak is a dolgok a nézők nagy része által remélt irányba, de megúszták a szerelmespár problémát. Kiváncsian várom a folytatást. A második rész promója is ígéretesnek tűnik.

Lnaughty - 2009. 10. 18. 11:50

5×05:
aranyos volt sweets meg a kis barátnője:D
hihetetlen, hogy még mindig húzzák ezt a Bones&Booth dolgot, de valamit jól csinálnak, mert nem idegesítőek, a rész végén iso olyan édesek voltak:)

Binky - 2009. 10. 27. 20:48

Én még most néztem meg az 5×03-at, és nagyon tetszett. Az amish gyerek milyen szépen zongorázott. Nagyon bejött. Ráadásul a Claire de Lune a Twilightot juttatja eszembe.

Binky - 2009. 11. 19. 15:16

Na egyre jobbak ezek a részek. Ez a feelgood hangulat nagyon bejön, és az a gyanúm, hogy az írók mostmár tényleg össze akarják hozni Booth-t és Bones-t.

Lnaughty - 2009. 11. 22. 12:26

Valóban nagyon színvonalas ez az éved is. és Tényleg nagyon jó ahogy megcsinálták a kapcsolatukat, mert nem eröltetett. csak én már nagyon remélem, hogy lessssz valami:)

zoey - 2010. 01. 16. 01:04

Most néztem meg az “UFO”-s részt, rég nem nevettem annyit, mint most az MRI-s résznél. :D
Ja, és 8/10, tetszett.

páyer mária - 2010. 01. 18. 15:55

nekem minden rész nagyon tetszett. nagyon jó a humobenne. egyébkén teljesen abba hagyták a gyerek kérdést is kiváncsi vagyok a folytatásra.

memari - 2010. 01. 22. 00:48

Az Ufós nagyon jó volt, az MRInél a sikoly (ez volt a 2. alkalom, h Bonest sikítani láthattuk/hallhattuk; és az “alku” a hallgatásról.
És a végén a hallottad ezt?- és minden elcsendesült, még a bogarak sem zümmögtek.

oxigen - 2010. 01. 23. 16:18

hát nem is tudom, hogy örülnék-e, ha végre összejönnénk, vagy nem. remélem, tudnák őket jól kezelni továbbra is, mint munkatársak, mert sztem mindketten elég profik, és nem lenne jó, ha túlságosan befolyásolná a közös munkájukat egy kapcsolat

Angie meg Hodgins jöjjenek már újra össze, szegény srácot olyan rossz nézni… :( főleg mert Angie ezzel a kis gyakornokkal, kész vicc

oxigen - 2010. 01. 24. 12:36

gyerek kérdés: talán azért is hagyták abba, mert egyrészt rájöttek, hogy túl spontán és hülyeség, másrészt Bones realisztikus gondolkodásával: Booth agytumorral nem lenne megfelelő genetikai alany.

Az elnökös részben nagyon tetszett Cam, ahogy teljesen szétzuhant a tesz miatt :D

Lnaughty - 2010. 01. 31. 19:56

Sweets elég jól beilleszkedett. Jó lett a karaktere.

Én örülök, hogy a gyerek kérdést elvetették, mert az elég hirtelen jött ötlet volt.

Ezen én is gondolkodtam, hogy vajon akarom-e, hogy összejöjjenek avagy sem.. Jók így nagyon ahogy vannak, de lehet, hogy méég jobbak lehetnének együtt..nem tudom, majd meglátjuk:)

Az UFÓ-s végén amikor a hallgasd a bogarakat volt azt hittem jól megijeszti Bonest:D

oxigen - 2010. 02. 02. 16:35

Sweets-szel egy bajom van: hogy basszus 22 éves és -doktor-!!!

Én bezzeg vagyok 24, most fejezem be az alapképzést, még elvileg plusz 3 lenne a doktori de persze sosincs meg 3-ból, mert annyi idő alatt nemigen lehet kitermelni a cikkeket. Legalább 27.
Nekem ő kisfiú ahhoz, hogy doktor legyen.

Binky - 2010. 02. 02. 16:58

Szerintem épp ez a jó, hogy Sweets ilyen fiatal, így könnyen ki lehet figurázni, amit Bones és Booth gyakran meg is tesznek. Így még több vicces jelentetet kapunk az egyes epizódokban. Szerintem nagyon eltalálták a karakterét, és feldobta a sorozatot a jelenléte.

Lnaughty - 2010. 02. 05. 23:05

Mekkora volt most is, hogy Sweets korával poénkodtak:)

aranyos ahogy nézegetik egymást, de most már igazán jöhetne valami kis eksön véégre:D

gromit - 2010. 04. 03. 20:53

mi lehet vajon a 187. oldalon? :D

Lnaughty - 2010. 04. 05. 11:29

ez engem is nagyon érdekelne:D

Lnaughty - 2010. 04. 08. 15:22

100 rész:)
Nah ez aztán nagyon el lett találva.
szépen megint megkerülték a dolgot, de elfogadható magyarázat ez így. időhúzásnak is nagyon jó.

zara - 2010. 04. 09. 13:25

Nagyon ott volt. :) Rendesen felcsigáztak mindenkit, hogy a következő évad is pöröghessen.

gromit - 2010. 04. 12. 16:09

ha vki még nem látta a 100.-at, esetleg még ne olvasson tovább :)

Hát, nem tudom, nekem kicsit vegyes…
Az mindig vicces, amikor Sweetset zavarba hozzák, de ez nekem most sok volt. A könyvről mondjuk már Gordon Gordon is megmondta, h nem ért vele egyet, persze ő se erre gondolt. Nem is igazán hihető… Hogy lehet, h Sweets nem tudott róla? Mert még ha B&B sose említették eddig, akkor is van vmi nyoma, mégiscsak hivatalos eset volt. Sweets ennyire nem nézett utána??
Érdekes ötlet volt ez a sorozatidő előttre utalás, de a tudományos közeg miatt így nem logikus a lépés. (Erre mondaná Bones, h a pszichológia nem tudomány, és mindjárt nem is lenne semmi probléma ezzel a résszel :D )

gromit - 2010. 04. 12. 16:12

Időhúzás, felcsigázás? Nem vagyok benne biztos, h ez az időhúzás jót fog tenni, de majd meglátjuk.

Lnaughty - 2010. 04. 14. 19:52

ezen én is gondolkodtam, hogy meddig lehet ezt még elhúzni..? de valami magyarázatot kellet most már adni és ki tudja mit hoznak még össze a fináléra,(van pár tippem..) hogy maradjanak a nézők. már aki nem sokall be ezek után..
Meglátjuk:)

alexiom - 2010. 04. 15. 01:30

egyik kedvenc sorozatom a Bones. de most besokaltam. csak egy koltoi kerdes: – mi a francert nem tudtak az irok felvallalni a masik iranyt? nem hiszem, hogy kello iroi furfanggal, tehetseggel ne lehetne abbol is remek szituaciokat kihozni. eddig olyan szepen epitettek Bones es Booth kapcsolatat, most meg visszadobtak a francba. ez egy kenyelmes megoldas. ahelyett, hogy a tovabbi kihivasokat valasztottak volna az alkotok..
mindegy. ezutan is ugyan ugy nezni fogom. csak rosszul esett egy kicsit..

kacsababa - 2010. 04. 19. 15:42

It’s like Freddy-creepy.

VanillaSky - 2010. 04. 19. 17:25

A 100. rész után kicsit csalódás volt a mostani. Értem ezalatt, hogy az előző rész végi vallomás után most nem volt belőle semmilyen kényes szituáció, egyszerűen túlléptek rajta. Persze tudom, hogy ez egy sorozat és nem valóság, de akkor is életszerűtlen. Bármennyire is profik az illetők és szét tudják választani a magánéletüket a munkájuktól.

Dr. McSteamy - 2010. 05. 04. 08:22

spoiler, aki nem látta az 5x19et

Most ahogy nézem a részt, és Temperance kihúzta annak a csávónak a gitárját, eszembe jutott, hogy egyszer fog vmi még durvábbat csinálni, aztán meg majd megverik, vagy nemtom…XD Nagyon lecseszték szegényt, de ő meg persze csak “Apparently I do” …

gromit - 2010. 05. 06. 14:10

ó, csinált ő már durvábbat is, lövöldözött már szenátorokra is :) (jó, persze csak egyre… azt hiszem, a legelső részben)

zara - 2010. 05. 07. 19:57

Hogy mennyire nagyon jól megoldották Hodgins és Angela sztoriját… :) Talán Daisy és Sweets között lesz valami gubanc – olykor muszáj feláldozni valakit.

gromit - 2010. 05. 07. 23:15

azért egy kicsit megijedtem (ahogy Hodgins is), amikor benyögte, h volna egy kis probléma :o de megoldották :)

hát, ha gonosz akarok lenni, akkor én Daisyt szívesen beáldozom ezért (vagy B&B-ért, ha ez kell hozzá :) ), kicsit idegesít a figura (szerencsémre nincs gyakran)

Dr. McSteamy - 2010. 05. 09. 11:43

Szokás szerint baromi jó résznek voltunk megint tanúi :)))
Remélem, már többször nem is szedik szét Hodginst és Angelát.

Lnaughty - 2010. 05. 13. 20:34

Na ez így igen. ez fel van pörgetve!
Meg ha az lesz amire gondolok, hát nem semmi, hogy 5év után is akarnak újítani.
wáów. nagyon kíváncsi vagyok arra a fináléra!!!

Dr. McSteamy - 2010. 05. 14. 20:07

WOW. Csak ennyit tudok mondani. Az új rész is nagyon ott volt. SPOILER örülök, hogy végre elkapták a sírásót, de gondolom még lesz valami vele, mert ahogy mondta: “this isn’t over…” SPOILER VÉGE
Áhh nagyon jó még mindig ez a Bones :)

Lnaughty - 2010. 05. 21. 12:05

remélem tényleg nem csak kamu Cliff. viszont ha azt meglépik az érdekes lehet, főleg ha tényleg meg fogják bontani a sorozat menetét.

mondjuk azért igazán megölelhették volna egymást a végén..

Én nagyon várom a következő évadot:)
találkozunk szeptemberben!!!!

Dr. McSteamy - 2010. 05. 21. 14:09

Én is végén azt vártam, hogy legalább egy ölelés legyen :) (csókot nem is mertem remélni…)

memari - 2010. 05. 21. 15:25

az ölelés nekem is nagyon hiányzott.
ha ez volt az utolsó ügyük, akkor félek, már nem lesz olyan a sorozat, mint eddig volt, ettől volt Bonesos.

Lnaughty - 2010. 05. 21. 15:45

valahogy biztos vissza fognak kanyarodni, ahhoz ahol abba hagyták, csak közte van mit mesélni az egy évről!

kiwi - 2010. 05. 21. 16:52

egyik szemem sír, a másik nevet. végre történt valami változás, csak épp nem az, amiben bíztam. a kézfogás aranyos volt, de nem is tudom.. kicsit többet vártam ettől az évadzárótól, mint azt, hogy most mind eltűnnek egy évre. a bűntény maga meg unalmas volt. ajaj, mi lesz így?

kacsababa - 2010. 05. 22. 02:18

Készítők ködösítenek, de nehezen tudnám elképzelni ha nem ott folytatnánk majd, hogy ugrottunk egy évet, legfeljebb vmi közbejön, vki eltűnik, megsérül, elrabolják, akármi a másik pedig megy is a segítségére, évadnyitónak…

A kérdés, hogy az eltelt hosszabb idővel milyen változásokat akarnak behozni, amit magukkal hoznak a karakterek a kis útjukról. Gondolom erről fog szólni a dolog, ki mennyit, hogyan változik az egy év alatt.

Érdekes, hogy Tamara Taylor (Cam) azt mondta, hogy nem szoktak cliffhangerezni, de idén igen. Hö? Csak én nem éreztem ezt cliffhangernek? :)

winnie - 2010. 05. 22. 06:55

linkeltünk egy interjút, amiben elmondják, hogy mi lesz, és, ha szétmennek, akkor az azért cliffhanger

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz