login |

Pilot: The Beautiful Life: TBL

2009. 09. 18. 04:34 - Írta: human

34 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Bizony, a teljes címében a rövidítés is benne van, mert a CW azt akarta, hogy mindenképp TBL-nek emlegessük, ezért a főcímbe is belekarcolta. A másik, amit ide az elejére kell kanyarítani, hogy ez a pilot teljesen kész volt, néhol (ahhhaha) átcsap a gagyiba, de érezni benne a guilty pleasure potenciált. Ha kevés jó újonc lesz, akkor nézős. Atyaég, leírtam.

modellekrol

Miről van itt szó? Modellekről. Most képzeljetek el minden klisét (kivéve a bulimiát, legalábbis egyelőre), és akkor már sejtitek, hogy mit tárt elénk a sorozat kezdőrésze. Van itt titokzatos újonc lány, aki megkapja a nagy esélyét. Van itt naiv srác a farmról, akit felfedeznek csak úgy egy kajáldában. Van itt karrierért szex, mert miért ne lenne. Van drog, hiszen tuti drogoznak. És még csak a felét soroltam fel? Háromnegyedét?

Hogy miért élveztem? Mert egyszerűen ez az az a cucc, ami a Melrose kezdőrészéből hiányzott. Plusz az amatörizmus. Mondom, várj. Tehát vannak olyan jelenetek, amiket mintha 4-5 másodperccel tovább vettek volna. Ezt úgy kell érteni, hogy a csávó elmondja a dumáját, aztán nem tudja mit kezdjen magával, de még mindig őt mutatja a kamera, amint tanácstalan. Egyszerűen hihetetlen. Az esélyt kapott befutó csaj meg egyelőre antitalentum, pont ezért nem lehet utálni. Minden jelenete remek, amikor színészkedni próbál, és közben olyan mintha csak úgy megfigyelné a forgatást és véletlen a képre került volna, annyira kinn van néha az egész jelenet tervezett hangulatából.

Ami viszont tényleg rossz volt, (nem jól rossz, hanem teljesen rossz), az a soundtrack, ami ugyanúgy gáz, mint a Vampire Diariesnél, nem érzik az egyensúlyt a CW-nál (vajon mennyire szól bele a csatorna ebbe?). A másik bénaság pedig Mischa Barton. Ilyen, hogy is mondjam, beképzelt erőszakos hangú libát alakít, aki épp pofára esik az életben. Valamennyire így van megírva nyilván, de közben sajnálnivalónak is próbálták kerekíteni a képet, csak a színésznő nem bírt azzal a résszel.

A pontszám? Hát úgy 4/10. A második rész? Nézős. Amikor ennek vége lett, akkor indítottam volna a folytatást. Reggel rájuk találnak és azt hiszik lefeküdtek? Vagy melyik klisé lesz előhúzva? Rágom a körmöm. Ez szarkazmus is volt. Végre valami agymosó soap, ami nézhető, esős napokra. Már csak valami ivós játékot kell kitalálni mellé.

34 hozzászólás Ne habozz!

CalverKelevra - 2009. 09. 18. 05:35

na akkor én most ezt leszedem és megnézem :D
ilyen pozitív 4/10-es kritikát sem olvastam még :D

Steve - 2009. 09. 18. 07:40

Mint ahogy ezt tegnap a nézettségnél már írtam (de ide mégis csak jobban illik), ami számomra nagyon fura volt, az az, hogy elvileg Mischa Barton a főszereplő, aztán max ha 10 percet volt a pilotban… Nem mintha annyira hiányzott volna a jelenléte, de ez csak meglepő volt.

Maradni én is maradok, valószínűleg egészen addig, amíg el nem kaszálja a CW :D

Seeley Booth - 2009. 09. 18. 10:07

simán guilty pleasure…de nem hozott nagy nézőszámokat, így kiváncsi leszek mennyi esélyt fog kapni.

Aladdin - 2009. 09. 18. 10:18

nekem is bejött.
vicces volt, hogy 10 perc után majdnem kikapcsoltam, szerintem, ha élőben nézem tévében, akkor tuti elkapcsolok. Aztán valahogy megjött a hangulata, a szereplők elkezdtek picit érdekelni, mittomén.
persze gilti plezsör, de aranyos. :)

bya - 2009. 09. 18. 10:19

mischa rontotta el a narancsvidéket is, miután meghalt klasszisokkal jobb lett az utolsó évad, csak idő kérdése, hogy kinyírják itt is:D:D

Domcsi - 2009. 09. 18. 10:24

mischa orias tehetsegtelen nyomoronc tovabbra is, de nekem bejott a pilot nagyon :D
vegre lesz sajat guiltym jeiii! :D

acu - 2009. 09. 18. 10:54

Lehet az elcsépelt alaptörténet miatt, de simán nézhetőbb és/vagy érdekesebb, mint a melrose vagy a vámpíros. Ugyan néhol tényleg buta, béna és iszonyat klisés, és még Miss Barton is rontja a pontszámot. de mégis érezni valami potenciált, hogy esetleg ezt majd végig lehet nézni.

cyborgwings - 2009. 09. 18. 11:12

már szedem is le. ha sírva röhögősen szar, akkor látnom kell. :D

zsemlye - 2009. 09. 18. 11:26

ruhák, divat -> 7/10 nézős
Barton karakterének a kiégettsége meg a magánéleti titka komolyabb színésznőért kiált

len90 - 2009. 09. 18. 12:08

Én végignéztem tegnap este és azt gondoltam egy újabb kis “se íze, se bűze” sorozat, aztán aludtam rá egyet és reggel azon kaptam magam, hogy megint áttekertem az egészet, hogy 1-2 jobb jelenetet megnézzek belőle és amikor vége lett én is simán indítottam volna a folytatást, csak ugye egyelőre még nincs mit…úgyhogy szerintem maradni fogok, nem úgy mint a Vampire Diaries vagy a Melrose Place esetében…

Cadaver!! - 2009. 09. 18. 12:45

Na ez elérte azt, amit a 90210 és az MP nem tudott. szarnak szar, de jó. :D Mostanában túl sok lett nálam a komoly sorozat, kell egy kis habkönnyű semmiség. :)

phantom - 2009. 09. 18. 12:46

Szerencsétlen sorozatnak azért annyit remélek, hogy lesz valami minimális esélye kinőni magát és még engednek belőle pár részt lemenni, nem kaszálják el rögtön.
Amúgy az jutott eszembe, hogy talán meglepő, de nekem ez a sorozat drágábbnak tűnik mint a Melrose Place, és főleg a Vampire Diaries, ami nagyon ellene szól bárminemű berednelésnek -a nézettségével együtt.
Mischa Barton biztos kap 40-50 ezret részenként, Elle McPherson se jön el ingyen, Sara Paxton se ma kezdte a pályát, Ashton Kutcher se lehet olcsó, Corbin Bleu meg a HSM miatt biztos jobb pénzt kap,mint egy átlag kezdő. És akkor még a híres tervezők szerepeltetéséről meg 5-10 rugós ruhákról szó se volt.
Na remélem lesz ideje összekapni magát, tényleg kialakulhatna jó kis guilty pleasure-nek, ha egy kicsit összekapnák magukat.

human - 2009. 09. 18. 13:35

viszont a divatos ruháknál bejöhet a Gossip Girl eset, azaz ha a célközönség nézi, akkor kvázi termékelhelyezés meg ilyesmi. A nagyobb nevek azért nyilván nem olcsók, az tény.

ampervadasz - 2009. 09. 18. 15:15

Megnéztem, mert ekkora hírverés után kíváncsi voltam rá mi a szösz ez. Hát nem csalódtam, nekem ez nézhetetlen. Egyébként se az én stílusom, de a megvalósítást is kínosan erőltetettnek és gagyinak éreztem. Nem nagyon érdekel a folytatás.

human - 2009. 09. 18. 16:17

ekkora hírverés? egy pilotkritika van egyelőre róla

cyborgwings - 2009. 09. 18. 18:31

megnéztem, kérem szépen.
sekélyes és kínos. ez a két jelző jut eszembe róla. de azért adok még egy esélyt neki, mert egy megátalkodott mazochista veszett el bennem.

santi - 2009. 09. 18. 18:31

Nekem bejött. A főszereplő csajt egyszerűen nem lehet nem szeretni, viszont Mischa Barton nélkül bármikor meglennék. Van még min javítani, azonban összességében nálam nézős lett.

ampervadasz - 2009. 09. 18. 20:09

human: nem a cikkek mennyiségére értettem, az is lehet, hogy véletlen, és csak nekem tűnik úgy, de mostanában lépten-nyomon ebbe botlok. Meg ugye nemrég szinte minden nap meg volt említve Mischa Barton a hírekben, ez is ráerősíthetett erre az érzetemre :)

naughtyL - 2009. 09. 18. 20:31

Csak engem emlékeztet a főszereolő szőke csaj Alexis Bledel-re? na legalább egy kicsit?..

Én OC-t anno magyarul néztem így szerencsére nem tette tönkre a hallásomat Barton hangja, atyaég,de közönséges hangja van, nagyon meglepődtem.. És igen nem tudom ki írta,de OC utána lett a legjobb!!! kár,hogy az elején rá építettek..

Sztem! MP-nél jobb, nekem VD-nál nem.. meglátjuk mi lesz!

bya - 2009. 09. 18. 21:22

sztem a fsz csaj pont h Mischara hasonlít, engem kicsit idegesít is…az utolsó ház balra c frenetikus horrorfilmben láttam először, az is nagy élmény volt:D
a szexért pénzt adó nő hangját is hallottam már valahol, és hol máshol mint a dexterben, az őrült angol szerepében. jó választás:)
amúgy meg teljesen nézhető, hamar eltelt a 40 perc:)

Pernilla - 2009. 09. 18. 22:10

uhh… Mischa hangja tényleg borzasztó, én se hallottam még.
Amúgy nézhető nekem, bár főszereplő srácnak elég idióta feje van, csajszit is legszívesebben szájbarúgnám, soundtrack tényleg borzalmasan van összeállítva, meg az egész elég gagyin van összerakva, de talán még javulni fog. Azért nézni fogom asszem…:D

pater - 2009. 09. 19. 13:08

ez botrányos volt! a történet nagyon gáz. általában nem idegesítenek a klisék, de szerintem, ha legalább 5 jelenetben hunyorogtam attól félve, hogy az jön, amire gondolok és tényleg az történt(ráadásul borzalmasan megvalósítva), az jelent valamit. nem tudom elképzelni, hogy ez a sorozat túlélje az őszt.

Gigi - 2009. 09. 20. 14:52

Tele volt klisével, a színészek bűn rosszak, erőltetett az egész… de valahogy jól esett nézni. Én maradok! :)

Lex - 2009. 09. 20. 15:20

következő rész nézős… az biztos. én szerettem mischa akcentusát mindig nagyon, de ebben a sorozatban most kicsit fura.. viszont most a marissa nevezetű csajszi hangját bírom nagyon:) viszont a neve jól összezavar, főleg, hogy a 2 nyaranti o.c. darámnak most vagyok a közepén:)

FeGa - 2009. 09. 21. 19:36

háhá,jobbra számítottam, a zenei producereknek levelet kellene írni hogy az MGMT már nagyon nem hip. Már tavaly sem volt az.
Amire nem gondoltam volna hogy tényleg Barton kisasszony a gyenge pontja, meg a modell ügynök csávó.A többiekkel nem volt bajom. (Na jó drealer csávó is huh…nem is értem hogy engedhet ilyet bárki aki mozgóképpel foglalkozik.)

Tyberius - 2009. 09. 22. 22:48

Nah letudtam a pilotot én is, hát még kap egy max 2 rész esélyt. Mischa Barton szörnyű volt, ráadásul még mindig a magyar szinkronos OC-s hangja cseng a fülembe nem ez az origin, így nem picit fura volt.
Egyébként valaki korábban már írta, hogy majdnem 10 perc után kikapcsolta, nálam is ez volt a helyzet, de nálam valahol 5 percnél előlépett ez a helyzet, aztán tűrtem és végül egész élvezhető volt… Még meglátok egy-két részt, egyébként a VD-vel is ez a helyzet, aztán utána ha nem begyere mindnkettő kapja a kaszát. Idén úgy is kurva sok az újonc, ami érdekes lehet…

cyborgwings - 2009. 09. 24. 21:47

megnéztem a 2. részt is. nem akarok beszélni róla. nagyon-nagyon giltiplezsör a cucc.

Nikolka* - 2009. 09. 25. 22:24

Megnéztem az első részt.Nekem eléggé tetszett.Talán,mert nem voltak nagy elvárásaim.Maradok,eddig ok :) Raina karaktere szimpi!

Kata - 2009. 09. 26. 10:03

Szerintem nagyon béna volt, írtó unalmas. Akkor már ezerszer inkább Gossip Girl, Hills, City.

Heni - 2010. 01. 11. 16:58

Szia, megnéztem az első 2 részt, de nekem bejött, másabb mint az eddigiek, nem gimisekről szól és szerettem Mishcát az OC-ben, és itt is olyan nyafi, de nekem bejött, modelles sorozatot még nem láttam … kár, hogy a youtube-on csak 5 rész van. én szívesen megnéznem …

winnie - 2010. 01. 11. 17:10

nincs több rész, vége a sorozatnak.

anett... - 2010. 02. 16. 21:36

én 2 részt láttam belőle… nekem nagyon bejött :) kár hogy nincs tovább… :S

winnie - 2010. 02. 16. 21:36

a további 3 rész fent van a youtube-on, csekklhatod.

http://www.sorozatjunkie.hu/2009/12/17/neten-a-the-beautiful-life-tbl/

Thomas - 2010. 10. 14. 18:41

Megnéztem a 2 leadott részt, nekem tetszett:) Aztán lehet, hogy a 2. évadra ugyanúgy ellaposodott volna, mint a 90210, de ezt már sosem fogom megtudni. Talán a YouTube-os részeket is meglesem valamikor, de olyan jól nem tudok angolul, hogy sok értelme legyen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz