login |

The Office: kezdett a 6. évad

2009. 09. 18. 15:49 - Írta: CyClotroniC

29 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább,

Újabb szezonnyitóhoz érkezett a The Office, ezúttal a 6. évad indult el, ami elég szép teljesítmény egy szitkomtól, főleg egy olyantól, aminek a csütörtöki mészárszéken kell teljesítenie, ráadásul még csak nem is a konvencionális vonalat követi. Ezúttal sajnos esélyem sincs a többi 20 perceshez hasonlítani a megnyitót, mert megelőzte legtöbb vetélytársát, ellenben – amellett, hogy ez is hozta a megszokott szintet – mégsem ütött számomra olyan nagyot, mint a korábbi két 40 perces megnyitó.

off1

Tény, hogy ezek a 40 perces részek osztják meg a legjobban a nézőket, sokak szerint túlságosan vontatottak és kínosak, és bőven elég lenne a 20 perces formátum, ugyanakkor a 40 perc több lehetőséget ad arra, hogy minden egyes mellékszereplőt maradéktalanul kihasználjanak, és eggyel többet csavarjanak a történeten.

A mostani évadnyitó se okozott csalódást a cold open terén, amit a sorozat mesterien művel. Bármekkora klisé is ezt kijelenteni minden egyes Office írásomban, de egyszerűen YouTube-ért kiált az összes. Ez persze rendszerint annak köszönhető, hogy olyan elvont, szürreális hülyeségeket dobálnak be mindig az első 1-2 percbe, amit egyébként sok esetben nem tudnának a történethez kötni, így gyakran csak magában lógnak ezek a kis szkeccsek egy-egy epizód elején, mint most is, viszont többnyire karakterfüggetlenek, így jó eséllyel tudnak behúzni új nézőket is a rajongók közé.

Ezúttal a „parkour”-ból csináltak viccet az iroda bohócai asztalt mászva, bukfencezve, ajtót rugdosva alkalmi kaszkadőrként. Aki szeretne bővebb képet kapni a paródia tárgyáról, az videómegosztókon talál bőven csemegézni valót magának, vagy elég, ha csak felidézi a Casino Royale nyitójelenetét vagy a B13 című francia akciófilmet.

A lényeg, hogy a cold open megint megadta az alaphangulatot, és a reményt arra, hogy a terhesség titokként nyit majd a 6. szezonban, legalábbis én erre számítottam nyáron. Lássuk azonban, hogy mi történt, spoilerekkel!

Ezt a gyanúmat továbbra is életben tartotta a kezdés utáni jelenet, amikor Dwight a maga módján próbálta meg megalázni a 3 nyári gyakornokot (Jet Lit, Julia Stiles-t és Alan Thicke-et). Persze hamar megerősítést kaptunk erre Pamtől és Jimtől is a „titokszobában”, aztán minden eddigi elképzelésen szertefoszlott, mikor Michael az utolsók között tudott meg egy irodai pletykát és gondolta, előás valami szaftosat a gyakornokoktól, hogy végre ő lehessen a menősrác a gimiben az irodában.

Aki már eljutott ide a spoileres részig, az úgyis tudja, hogy Michael azzal próbál kimászni a Stanley-pletykából, hogy elkezd mindenkiről kamu híreket terjeszteni, hogy ezek később annullálják az igazságot, a gond csak az, hogy Pam terhességével telibe talál, csak úgy mint az írók ezekkel a mondvacsinált pletykákkal.

Gyakorlatilag a tavalyi szezonnyitó roastjának burkolt változata, hiszen mindenkiről olyasmit kezd el terjeszteni, amit ő maga el is hinne, vagy csak megfordult már a fejében, legalábbis furcsán és görbetükrösen ülnek mind feltevésként, kritikaként, kételyként.

off2

Ebből rengeteg vicces szituációt tenyésztettek ki az írók a legtöbb karakter köré, akik közül talán Andy és esetleges homoszexualitása lett a leginkább kiemelve. Végül robban a pletykabomba, Michael lebukik, és az igazsággal próbálja meg magát tisztára mosni. Pamék elmondják mindenkinek, hogy gyereket várnak (kár, én még a titkolózást tovább húztam volna), Stanley pedig úgy tűnik, hogy megússza a dolgot. Aztán persze mégse, mert Michaelnek sikerül nem több mint tíz szóban kétszer is Cynthiának szólítani Stanley feleségét.

És ezzel el is kezdődött a szezon, rögtön felütve néhány olyan történetszálat, amivel később tovább lehet dolgozni. Az első ilyen Pam terhessége, a második pedig Stanley házassága, mert ezek azok a tényezők, amiket nem igen lehet majd a következő részekben a szőnyeg alá söpörni, és azt már most borítékolom, hogy egyik se lesz Angela kedvence. Ja és itt van még nekünk az új recepciós lány is, akit azért jó lenne valamire használni majd a jövőben.

off3

A fenti irányvonalak felütése ellenére, mégse érzek esélyt egy feszesebb, átívelő storyline-ra, mint az 5. szezon végén, így ha tippelnem kéne, megint az epizódikusabb arcával fog nyitni a sorozat, és csak az évadzáró vége felé várhatjuk majd az összefüggőbb részeket a Jim-Pam vonalról, legyen szó akár valami előrehozott szülőszobás évadzáróról, vagy egy esküvőről esetleg. Nekem mindegy, mindkettő remek játszótér Michael számára.

Ami a részt illeti, jó volt, de közel sem volt olyan kiemelkedő, mint a tavalyi szezonnyitó, csupán hozta a jól megszokott Office-szintet egy remek cold opennel, a mellékszereplők okos használatával és Michael középpontba helyezésével, akinek a Spartacusos levezetése erősen hét idézete gyanús, főleg, hogy még gyengébb a mezőny.

Mindez pontokban kifejezve 7/10 nálam. Nem volt vele különösebben semmi baj, de simán van még az írókban 3 pontszámnyi szint felfelé, no meg számomra a The Office drámaibb oldala sokszor jóval lehengerlőbb a hétköznapiságával. Persze tudom, hogy minden részt nem lehet ilyenre írni, de enélkül ez csak egy átlagosan erős epizód volt, bár sok szitkom összetenné a két kezét, ha 2-3 hasonlót produkálna egy évad alatt.

29 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2009. 09. 18. 15:50

erin maradt, plusz pont, a rész meg nagyon kellemes volt. jöhet a parks and recreation.

zdawg - 2009. 09. 18. 16:14

óriási volt, nekem nagyon bejött. a cold open pusztított, mint mindig :)

kaito - 2009. 09. 18. 16:38

szuper nyitány volt. a kétrészes kezdésnek azért örültem volna, biztos most is sok mindent ki kellett vágni.
stanley a kocsijában mekkora pimp-nek nézett ki, haha
a harmadik gyakornok meg tiszta matt damon volt, alan thick-et nem ismerem sztem. gyakornokok maradhadtak volna még pár részig.

Qmy - 2009. 09. 18. 16:42

Tényleg nem volt olyan nagyszabású évadnyitás, inkább mint egy rész a sok közül. De az Office az olyan hogy a gyengébbje is erősebb mint sok más. 8/10

“itt van még nekünk az új recepciós lány is, akit azért jó lenne valamire használni majd a jövőben”
Ezt a mondatot most képzeljétek el Michael szájából :)

JoHn - 2009. 09. 18. 17:09

Ha fillerezni akarnak akkor csináljanak egy best of cold open-t. Nincs valami faja kis youtube playlist ahol össze vannak gyűtjve? Mert sokra már nem is emlékszem, csak hogy barmomira viccesek…

Ja a rész: Stanley szál tetszik Creed mellett a kedvencem az ürge, örülök, hogy vele is kezdenek valamit. Nem volt gondom a résszel az Office még mindig a legjobb legviccesebb comedy (dramedy?) a tv-ken, ez így átlagos mezei office epizódként is 8/10.

geo - 2009. 09. 18. 17:39

Darálva ismertem meg a sorit, így ez volt az első real time epizód és annyira nem is jött be, mint darálva, de azért nem volt rossz.

Gyakornok lány=eye candy!

gia - 2009. 09. 18. 17:44

Nekem pont a cold open volt gyenge és erőltetett, a többi meg nagyon jó.

És az egyik intern az egyik Scavo-iker volt a Desp. Housewives-ból, mire rájöttem honnan ismerős…

i'm_rick_james - 2009. 09. 18. 17:47

a harmadik gyakornok a szülfel-ikrek egyik tagja (mindkettő?).

nekem tetszett a cold open, főleg a végén a poénnal.
az fel sem tűnt, hogy michael cynthiának szólítja stanley feleségét, de volt még valami, amin hatalmasakat röhögtem, csak már nem emlékszem.
a sprartacus is nagy poén volt.

nekem tetszett.

CyClotroniC - 2009. 09. 18. 18:04

i’m_rick_james: Nem, az, hogy…

“És mióta tudjátok? Egy hete? Egy hónapja? Egy éve?” :D

danton - 2009. 09. 18. 18:33

akartam én is írni, de nem maradt mit, az írás minden szavával teljesen egyetértek

geo - 2009. 09. 18. 22:06

Ja, a Spartacus tetszett nekem is legjobban. :D

TorenteXY - 2009. 09. 18. 22:16

Megint jó poénok. Én valami nagy elb@szásokat érzek az Office háza táján. Mikor villantani kellene( évad eleje, Super Bowl ), akkor közepes epizódokat adnak le. Aztán meg bejön pár olyan ötlet, hogy csapkodva röhögök. Nem értem őket, mert ez megint csak olyan rész volt, hogy új nézőket nem lehetett vele hozni. Arra gondolok, hogy a sok pletyka mind a személyiségekből következett. Tudom, hogy az Office karkater-központú, de miért olyankor kell ezt kidomborítani, mikor nyitni kéne a nagyközönség felé. Ezért nem fogják sosem annyian nézni mint pl. Charlie Sheent, mert kihagyják a ziccereket. Pedig vannak olyan részek, hogy térdcsapkodva hörgök… De aki nézi az úgyis tudja. :D

i'm_rick_james - 2009. 09. 19. 02:04

CyClotroniC: de igen, az :)
meg megkérdezi Jimtől, hogy rápisilt-e a csíkra, vagy valami ilyesmi :DDD

M76 - 2009. 09. 20. 09:28

Megmondom, én nagyon félve ültem le a sorozat elé, mert az előző évad végére már csak megszokásból néztem. De szerencsére felülmúlta várakozásaimat, nem egy 10/10, de arra elég, hogy most ne gondolkozzak cancel-on legalábbis a jövő hétig biztosan nem :)

Lackó - 2009. 09. 21. 11:25

Nagyon ütött. Úgyannyira a “hardcore parkour”, mint amennyire maga a rész. A hét gyengébb felhozatalának is köszönhetően egy rakat mondat potenciális hét idézete.

Csak a példa kedvéért:

“Don’t vaccinate it.” “Michael, Am I gay?!” Etc.

pali - 2009. 09. 24. 03:00

számomra a hónap idézete jimtől származik, a parkour kapcsán:
“the goal is to get from point A to point B as creatively as possible, so technically they are doing parkour as long as point A is delusion and point B is the hospital.”
én sírva röhögtem ezen az évadnyitón.

JoHn - 2009. 09. 26. 20:51

Na a második rész mekkora jó volt. Nem a nevetős hanem a sztorizós fajta. Örülök, hogy így folyamatosan változnak a dolgok kiváncsi vagyok hogy dwight az előléptetésrt hogy fogja lereagálni (azon kívül, hogy ordibált a végén)

CyClotroniC - 2009. 09. 27. 03:15

Ja nekem kicsit jobban bejött, mint a Pilot. Most tuti azzal elszórakoznak majd egy darabig, hogy Michael reflexből utasítgatja majd Jim-et, aki majd közli, hogy ő is vezető, illetve feltehetőleg lesznek nézeteltérések is bőven. Azért jó látni, hogy még így a 6. szezonban is tudnak mit újítani a sztorin.

Thrasher - 2009. 10. 09. 13:35

na így kell kitölteni egy dupla részt :) nagy volt

Hero - 2009. 10. 09. 19:29

Ez a legjobb Office rész. Nem is találok rá szavakat, ebben minden benne volt és a legmagasabb színvonalon, 10/10.

Thrasher - 2009. 10. 16. 13:19

hát ez megint nagyon király volt

Lackó - 2009. 10. 27. 17:51

Ehh az esküvős résszel kivágták a magas cét, és még mindig tartják. Hatalmas részek egyfolytában, különösen mert a mellékszereplőket baromi ügyesen mozgatják.

Dunbar - 2009. 11. 12. 21:27

Basszus, mekkora már Kelly és Erin (feat. Nard Dog) klipje!
http://www.youtube.com/watch?v=hijiNIE4gdc

winnie - 2009. 11. 12. 22:06

bizony. össze kéne már szedni ezeket a webizódokat.

CyClotroniC - 2009. 11. 15. 03:25

A 6×09-es rész legvégén visítottam, akkora volt. Az még oké, hogy 3-an betolták a “Mexican Standoff”-ot, de amikor Pam kihátrált az irodából, azon besírtam :D

CyClotroniC - 2009. 11. 21. 15:28

Beszabehu ez az évad, kb nincs rész 7/10 alatt, de inkább 8-asok.

Thrasher - 2009. 11. 23. 19:03

CyClotroniC: hát nekem a mostani pont nem tetszett (leszámítva Recyclopst), de ezen kívül tényleg remek. esetleg még A dupla rész előtt voltak gyengébb pontok, de azóta folyamatosan durván erős.

CyClotroniC - 2009. 11. 24. 11:43

Nekem bejött, mert extra-kínos volt. Michael, amiket elspoilerezett a mikrofonba :DDD

Thrasher - 2010. 01. 22. 18:31

hát ez jó spórolós lett

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz