login |

Dark Blue: vége az 1. évadnak

2009. 09. 21. 18:13 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Huhh, ez kemény dió. Az eddigi írásainkat olvastátok (human pilot-kritikája, winnie első két részes kritikája, winnie 3. részes kritikája), én bevettem heti nyári programnak a Jerry Bruckheimer által támogatott beépülő zsarus akciókrimit és nem tudom, hogy jól tettem-e. Valahogy az 5-6. rész táján kicsit rutinná vált a nézése és úgy éreztem, ha a finálé nem fog ütni, akkor a 2. évadra nem maradok. Ha lesz 2. évad, ugyanis a 3M fölötti nézettség a Leverage hátszele nélkül 1,6M-ra csökkent, ami nem sok jót jelent.

dark blue 01

Akartam szeretni a Dark Blue-t. Azt akartam, hogy karcos legyen, húzós, drámai. A gond az, hogy ha dráma került bele, akkor is csak a közhelyes “túl mélyre épült be és átállt az ebadta” vagy a “megkedveltem az átverni kívánt piti bűnözőt és háborog a lelkem” vonalon haladtak az írók, nem sok bátor dolgot mertek produkálni.

Majdnem az lett a legbátrabb tettük, amikor egyszer az egyik nős főkarakter a beépülés érdekében elcsábított egy lányt és már majdnem óhatatlanul “arra” került volna sor, de még ebből is kiszabadították az illetőt. Nem. Merték. Meglépni. Még az efféle pitinek hangzó megoldástól is megijedtek az írók. Akkor meg mit vártunk?

Sajnos az elején még alkalmazott heist-es megoldások, átverések is eltünedeztek, maradtak a jól választott vendégszereplők és a folyton balul elsülni látszó, de hepiendbe torkolló beépülések, amik után mégis baljóslat szellője lengte be a sorozatot.

dark blue 02

Ha valamiért érdemes volt nézni a sorozatot, a színészek vagy a karakterek miatt. (Nem, nem azért mert annyira pengék voltak, mindössze érdekesek, kedvelhetőek.) Az élharcos Dean (Logan Marshall-Green) volt, de a sok negatív vélemény ellenére nekem Jaimie (Nicki Aycox) is bejött. Viszont Ty, a dögunalom magánéletével és főleg a nagy elme, a Dylan McDermott által játszott Carter lehúzta a sorozatot. Carter folyton titokzatoskodik, mindentudóan néz, majd pedig szomorú bociszemekre vált, de ritkán csinál valamit.

Természetesen az utolsó rész húzta le az értékelést. A fináléban nem volt semmi beépülés; mint a Leverage-nél, itt is elég szokatlan résszel búcsúztak, s bizony egy ideig velük játszottam, tetszett a suspense, a találgatás, hogy mi történt, hogy miért hazudik Carter és bíztam benne, hogy valami frappáns megoldás lesz a végén, valami nagyon ütős.

Hát, nem. Én kérek elnézést azért, amiért ezt a nagy fehajtást kerítették. Nyilván az volt a cél, hogy megismerjük a titokzatos főnök érzéseit, lelkét, de a már eddig sem igazán kedvelt karaktert ilyen antipatikusnak ábrázolni nem sok értelme volt. Ja, és a végén semmi cliffhanger, pedig, ha van sorozat, ahol fogadtam volna, hogy lelövik az egyik főszereplőt, az a Dark Blue volt. De semmi. Nem is gondolkodom azon, hogy érdemes-e folytatnom. Majd a TNT eldönti.

dark blue 03

Összességében egy 5/10 volt a Dark Blue 1. évad, pár jobb, pár gyengébb rész, viszonylag egyenletes teljesítmény, szép fényképezés, Los Angeles, de leginkább a kihagyott lehetőségek sorozata.

13 hozzászólás Ne habozz!

JoHn - 2009. 09. 21. 18:18

Örülök, hogy egy fél rész után lelőttem. Az “éltető” kritikád után filóztam bepróbáljam-e megint, de ha így elrontották, akkor nem adok neki még egy esélyt így a monstre szezonkezdet kellős közepén

mczolly - 2009. 09. 21. 18:41

A hetedik rész az év sorozatélménye volt számomra. Az a rész nagyon ütött.

Pocok - 2009. 09. 21. 18:41

4 részt láttam, kasza. Sajnos nem láttam benne semmi egyedit :S

HomeX - 2009. 09. 21. 18:45

nekem eddig tetszik, igaz még az utolsó 2 részt nem láttam :)

mczolly - 2009. 09. 21. 18:46

Nem tudom, nekem igencsak üdítően hatott a hatezer vámpír tinisorozat tengerében. Én jobban értékelem a szép operatőri munkát, a sztory lehet nem világmegváltó, de remek kis láblógatós nyári sori.

dvddisk - 2009. 09. 21. 18:55

a finálé kritikán aluli volt – 2/10

átlagban megérdemel egy 6/10-et

vámpírokkal meg nem foglalkozom…:)

Lou Cypher - 2009. 09. 21. 20:17

Jóvótez……

winnie - 2009. 09. 21. 20:27

ezért kellene megragadni a lehetőséget, hogy a közepességet sugalló kritikát olvasók lássanak pozitív véleményeket is, hátha azok meggyőzőbbek és megtekintésre inspirálnak. hiába volt jó, ha nincs kifejtve, hogy miért, stb.:)

andras123 - 2009. 09. 22. 07:54

Nálam nézős maradt végig a sorozat, persze bejátszott az is, hogy a Unit ütötte űrt ki kellett tölteni egy akciósorozattal.
De a ki nem használt lehetőségekben teljesen igazad van, mert a sorozat alatt nekem is sokszor volt olyan érzésem, hogy ezt a szálat megint semmibe vették.

Wynonna - 2009. 09. 22. 08:42

Harmadik rész első pár percéig bírtam, de ezek szerint nem is éri meg végignézni…

Imurai - 2009. 10. 12. 20:51

Érddekes, engem a Bruckheimer effekt marasztalt. Meg a remény, h egyszer majdcsak bedurvul. Kár, h nem :( Pedig úgy brutál lenne…

clark - 2010. 02. 28. 13:02

én most néztem végi 1nap alatt és nem volt rossz.bár lehet túl keveset vártam tőle,de teljesen jó és maradok a 2.évadra!a történetek lehetnének kicsit bonyolultabbak,de amúgy nincs bajom vele!Dean jó kis karakter birom,a többiek hozzák az átlagot.Nincs sok akcióval fűszerezv,de ahol van az legalább igényes mint megszokhattunk Bruckheimertől!Több potencia van a soriban és remélem ezt ki is használják a 2.évadban és rem nő a nézettség is ,és egyre többen megnézik!szerintem 8/10!ey próbát mindenkinek megér!

Lui - 2013. 05. 07. 10:19

Simán jó volt az első évad. Annak keménykedős, sötét hangulata miatt, pár nap alatt végignéztem, és bár az 1. évad fináléja volt a leggyengébb, (nem is értem miért nem egy random korábbi résszel cserélték meg, az is jobban ütött volna), azért én maradok és várom, hogy valamelyik tv elhozza szinkronosan a 2. évadot is. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz