login |

House: kezdett a 6. évad

2009. 09. 22. 20:44 - Írta: human

442 hozzászólás | kategória: kritika,

Bár az előző évad nekem csalódás volt, de az utolsó pár résszel, na meg az előzetessel elérték, hogy a premier kötelező program legyen. Azt kell mondanom, hogy a várakozáshoz nagyjából felért, de a folytatásra nem hozott lázba. Viszont az tuti, hogy egy kerek, egész filmnek elmegy, sőt, annak tök érdekes volt. Bár nem rakom tovább mögé, de aki nem látta az előző évadot, az szerintem ne nézzen tovább. Na de ki nem látta, mármint olyanok közül, akit érdekel is a sorozat? Na ugye. A premierről nem írok sok spoilert.

megeroltetoforgatas

Először is piros pont, hogy az átlagos klisét elkerülték, miszerint a karakter bárhova keveredik, neki való ügybe botlik. Ha nyomozó és bírósági tanú lesz, ha nyomozó és a világvégén nyaral, ilyesmi. Ehelyett tényleg teljesen House betegségére mentek rá. És nyugalom, nem 80 perc a fájdalomcsillapítóról való leszokás, hanem bizony a fejébe merülünk bele a kezelés során. Na, így hirtelen ennyi a történet.

Ahogy mondtam, tök érdekes volt. Biztos elnagyolt a terápia, meg vannak a filmben giccses dolgok, de működik az egész, koherens, feszes, satöbbi, szóval az írók beleadtak apait-anyait. Az, hogy a végén levő pasinak milyen gondjai lesznek a munkahelyén, az viszont annyira nem érdekelt a vége után. Mármint itt a terapeuta tanítja neki, hogy van amikor csak úgy túl kell lépni a dolgokon, elfogadni a sorsot és haladni tovább, de ha nem is a depressziója vagy addikciója tette jó orvossá House-t, szerintem a megszállottsága igen. Szóval akár érdekes dolgok is kisülhetnek, ha tényleg veszt az edge-ből. Vagy csak még jobb orvos lesz most? Majd meglátjuk.

Mivel a premier nem a megszokott környezetben játszódott, így bizony volt itt ismerősarc-rajzás. A vele egy osztályon levő betegek többsége legalább arcról ismerős lesz a junkie kollégáknak, hogy a kiemeltebb mellékszerepbe került Franka Potentét még külön is említsem. Mégis, az ismertebb arcokból mindenképp Andre Braugher (Thief) a legjobb, aki fel tudott érni Hugh Lauriehoz, méltó akármilye lett ebben a 80 percben.

Ez a premier bizony 8/10, hogy a folytatásra nem pörgetett fel, az viszont tuti. Ellenben nem is riasztott el a sorozattól, nem támasztotta alá az előző évad során feltámadt félelmeket.

442 hozzászólás Ne habozz!

Reneewaldorf - 2009. 09. 22. 20:58

Érdekes volt-teljesen House-idegen, a megszokott arcok nélkül. Egy egész évadon át nem nézném, de első két résznek jóvót.
Jöhet a többi, immár a jó öreg kórházban.
De azért… House meg a numera… hát wtf. És még furcsa sem volt..

debry - 2009. 09. 22. 21:18

Nálam ez a rész simán benne van a top3-ban, talán még vetekszik is az első helyért a “Three Stories”-al. Abszolút 10/10, pedig ilyet nem sűrűn mondok.

Ihi - 2009. 09. 22. 21:22

Jó volt, tetszett. Reméltem, hogy hosszabb ideig (értsd több epizódon át) fog tartani House “kezelése”, de látom már, hogy ebben a koncepcióban nem működött volna. Az a legnyagyobb gondom az egésszel, hogy számomra House előző évadokban megismert karaktere nélkül ez csak egy sima dokis sorozat lesz, amire különösebben nem vagyok kíváncsi, ha meg olyan lesz, mint volt, akkor lényegében felesleges volt ez a másfél óra. Meglátjuk, tényleg kíváncsi vagyok mi következik.

bikkbakk - 2009. 09. 22. 21:24

Nagyjából rendben volt, a katatón beteggel a végén történtek voltak egy kicsit meseszerű. De különben a House-zal történtek nagyon jól össze voltak rakva.

Szerintem legalább 9.5/10, a Dollhouse leadatlan része volt csak az elmúlt időszakban hasonlóan kiemelkedő.

Flaki - 2009. 09. 22. 21:37

Nekem alapjában véve tetszett a rész, bár ahogy Humant, engem sem különösebben pörgetett fel a folytatásra (azért a póló ütött :D).

A dupla évadnyitó valóban kerek egész volt, ám nekem a megnézése közben illetve után 2 dolog járt a fejemben.

A második rész teljes időtartama alatt a “na mikor ébred House egy elvonásos-delíriumos álomból hányásban fekve az elvonókúra közepén” érzésem volt, olyan hihetetlen dolgok történtek (férjes asszonnyal kavar? csaj odaadta az autót amivel elvitte a pasast, aki aztán leugrik, majdnem meghal stb stb.) szóval nekem mindez álomszerű volt (és bár még mindig megtörténhet hogy az írók kijátsszák ezt a kártyát csak nagyon okosan és sablont elkerülve nem az évadnyitó végén lövik el a poént – na az elég WTF momentum lenne(lesz?))

A másik gondolat ami megfogalmazódott bennem az már a részek megnézése után kristályosodott ki – és az hogy számomra ez az egész nem volt koherens. Valahogy nagyon lyukacsos volt – olyannak hatott mintha az írók 3-4 rész anyagát próbálták volna besűríteni két részbe – sok az ugrás, sokszor nem értjük a karakterek cselekedeteit (nagyon nagy szakadékok vannak az egyes részek közt; pl nagyon kilógott nekem a kórházas jelenet)

Ezzel együtt nekem mindent összeszedve tetszett az évadnyitó, jóleső frissesség lengte be, megszabadult az eddigi évadok szabványaitól. Maradok, ofkorz, és várom kíváncsian hová alakulnak a dolgok.

junglegymer - 2009. 09. 22. 21:52

nekem nagyon bejött. tényleg egy jó kis másfél órás filmet vágtak ide nekünk, a baj csak az, hogy ezután csalódás lesz, ha megint visszatérnek a same old koncepcióhoz:S mindenesetre maradok.

Qwertre - 2009. 09. 22. 21:54

az elozo evadba beleuntam, ez viszont az egyik legjobb resz volt a 6 evad alatt
kovetkezo reszekre annyiban porget fel, hogy kivancsi vagyok mi fog valtozni

FlasH - 2009. 09. 22. 21:59

kb elso evad felenel kaszaltam, nem tervezem a potlast, de ez a resz erdekel. erdemes e megnezni, vagy szukseges egy kis eloismeret a reszhez? az nem zavar, ha elspoilerozza az elozo evadokat.

mizeka - 2009. 09. 22. 22:04

szerintem is az egyik legjobb rész volt eddig, ha nem a legjobb, kiváncsi vagyok, mennyiben lesz más ez az évad az eddigieknél

Reneewaldorf - 2009. 09. 22. 22:23

FlasH: annyit érdemes tudni, hogy House az utolsó részekben totál delíriumba került a Vicodintól, azt képzelte, többek közt, hogy lefeküdt Cuddy-val, és Amber is megjelent neki nem kevés alkalommal. Az utolsó részben aztán borult a bili és Wilson bevitte egy pszichiátriára. Ennyit kell tudni előzményként az évadnyitóhoz.

Reneewaldorf - 2009. 09. 22. 22:24

Ja…még annyit, az első évad első felénél kaszáltad?:D Boccs. Akkor nem tudod,ki az az Amber- lényegtelen. Egy meghalt nő, aki megjelent House-nak. Szívás.

Thrasher - 2009. 09. 22. 22:58

nah, ezt meg szarnak tartottam, úgyhogy megint nem csalódtam a közvéleményben.
a House “fejébe belemerülés” szerintem közepes volt. igen, a kudarctól való félelem, meg a dolgok rendbehozására érzett kényszer voltak a legnagyobb gondjai, ezt szépen elmondta neki a doki, de House ezt eddig is tudta, mert intelligens, és nem arra volt szüksége, hogy valaki elmondja neki, mert azt már párszor megtette Wilson.
a hiperaktív sidekick maximum közepes volt.
az, hogy Potente karaktere csak úgy mosolyogva odaadta az autóját, még a legbutább romantikus sztoriban is zavart volna.
amikor a néma csaj megszólalt a végén, majdnem felsírtam, szánalmasan gány volt, valamint ezzel azt is elrontották picit, ami tényleg egy jó pont volt: hogy House szokás szerint megfeszült, hogy rendbehozza a csajt, de úgy nézett ki nem sikerül neki. ha így maradt volna, jobb lett volna.
a soundtrack többnyire szar volt.

most pedig utánanézek, ki játszotta a szőke dokicsajt.

Bence - 2009. 09. 22. 22:59

Hmm én is azon gondolkodtam miközben néztem, hogy ha ez egy film lenne hogy látnám…és szerintem ahhoz nagyon kevés volt.
Egyébként meg ez az “epizód” jól mutatja hova jutott a sorozat, a csapat fontossága kikopott house egyedül tölti ki a műsort,a többiek csak funkcionálisak,nem véletlen hogy a tagokat hagyják egymás után kimúlni, az “ügyek” is egyre inkább háttérbe szorulnak, míg az elején érdekesek voltak a különböző betegségek/páciensek/tünetek/megoldások/fordulatok addig a későbbi szezonokban ezek egyre jobban eltűntek a háttérben akárcsak house csapata, lassan odajutunk hogy Houset berakhatják egy üres szobába gameboyozni néha felnéz egy-egy megjegyzés csak úgy, bekap egy pirulát néha, valami zene a végén hogy drámai legyen azt csá, esetleg időnként besétálhat egy-egy szereplő hogy zavarjon a szórakozásban. Nekem ez a House(nem a szereplő maga a sorozat) már nem tetszik, az előző évadot nem is néztem már folyamatosan.

Thrasher - 2009. 09. 22. 23:01

jaj igen:
“They didn’t break me. I’m broken.”

a hét legrosszabb idézete?

Cirmoscica - 2009. 09. 22. 23:02

“Ááááá!” Hát ennyire volt jó a rész, meg mégennyibbre! Egész nap azt vártam, hogy hazamenjek egyetemről, és megnézhessem az epizódot. Aztán leültem, és *így* (jó, most nem látjátok, de olyan képet vágok, hogy “Hú”, meg “Wow”) néztem végig. Én nem gondolok bele abba, hogy mennyi realitása lehetne a történetnek orvosi szemszögből. A másik oldalról nézve viszont néha kicsit House-talannak tűnt pár tett (pl. a vidámparkos rész). A fanfic-ekben szokott ennyire kibújni a karakterből. Vagy pusztán még nem ismertük ezt az oldalát?

A numera meg… hmmm… az nagyon ott volt. Picit a “nem akarom, hogy elmenj” része furi volt, hiszen eddig Cuddy-ba volt belezúgva…

Nekem 9.75/10, de pöppet elfogult vagyok. =)

Tod - 2009. 09. 22. 23:10

Hatalmas lett volna az egész, ha a doboztól nem tér észhez egyből a csajszi. Ezzel az egészet elrontották nekem. Meg az ugrás is kicsit büdös, ott csak földhöz vágja magát a dokink, ordítja, hogy segítség, és a csávó odafut, és nem ugrik. Ennyi logikához nem kell zseninek lenni…
Viszont ezeken kívül minden csillagos ötös. Szépen elmesélték ezt a pár hetet. Érdekes lesz a beilleszkedés.:)

Ogre - 2009. 09. 22. 23:17

Trasher-rel értek egyet. Pozitívumként ért a környezetváltozás, de ennyi, más nem nagyon tetszett.
Én, mint House- fan azt mondom, megölték Dr. House-t a számomra. Főleg a végén derül ki miért.
Vagy csak én érzem ezt a Greg House – Patch Adams szintű átmenetet? Elment volna, ha nem House MD.
De nem, még megnézek pár részt, hátha a kórházban nem rontják el ennyire a karaktert, aztán szerintem befejezem a sorozatot. Már az 5. évad vége is bűzlött nekem. De szerintem ez már a pöcegödör alja. Ez csak egy vélemény a sok közül, nem kell komolyan venni.

human - 2009. 09. 22. 23:24

már nem azért, én is kedveltem a csapattagokat, de akár afrikába is elmehet gyógyítani house (bár cápaugrás lenne), mégiscsak ő a sorozat neve.

Az ügyek meg tényleg nem izgalmasak, de mert már csomó mindent ellőttek azokból, amik csak úgy hiphop meggyógyíthatóak. Szerintem úgy lehetne feldobni, ha egyszerre több ügyön dolgozna több részen át, de akkor nem lenne bármikor bekapcsolódható, viszont nem lenne annyira feltűnő, hogy beteg rosszabbul lesz – diagnózis – picit jobban van, de aztán megint rosszabbul lesz – zsákutcák – még rosszabbul van – hopp megvilágosodás.

Szab - 2009. 09. 22. 23:32

De miért ??? MIÉRT ???

Mégis miért baj az, ha változik a karakter ???

Szerintem épp ez benne az izgalmas, hogy House eljusson oda, hogy észhez tér, összejön a Cuddy-val és abbahagyja a nyomorékságot.

Szerintem az lett volan abszolút unalmas, ha megtartják egy ősparasztnak, akik félévadonként csinál egy-egy normálisabb dolgot.

Ez benne az izgalmas, hogy, ha csak lassan is de változtak a dolgok végig, most meg kicsit jobban, de ez jó dolog.

Egyébként a csajos jelenet… ettől még odavan Cuddy-ért, egyszerűen csak… megtalálta a közös hangot vele ebben a sebezhető állapotában, jól megvoltak és ennyi.

6-dik évad egyik szála szerintem ez lesz, hogy Huddy kavarás folytatódik… remélhetőleg ki is teljesedik. Meg Wilson-t várom nagyon.

A régi meg új csapat annyira nem izgat, de biztos tetszeni fog, ha jól alakítják azt is.

Egy szó, mint száz, ez egy teljesen jó évadnyitó volt, én magam részéről imádtam. Mert ezt vártam eleve.

Ex0dus - 2009. 09. 22. 23:48

Hát én kb a pilot óta nézem Houset, de engem az utóbbi időkben már nem kötött le annyira. Persze jó poénok, meg minden, de azért valljuk be, ha nincs semmilyen karakterfejlődés, teljesen mindegy milyen arc alapból, unalmassá válik. Ez van, ilyen az ember. Amit most csináltak, már rég meg kellett volna lépni.

kaito - 2009. 09. 22. 23:52

szépen meg volt csinálva, tetszett is, de tényleg inkább különálló tévéfilmknek tűnt. ha így értékeljük, akkor már a kategóriában is vannak jobb darabok, mozifilmekről nem beszélve. végére korrekt lifetime-so hangulat kerekedett, nekem kissé túl korrekt. díszlet szintén hatásos volt, mégis kicsit fura (szürreális?). egy-két betegen segíthetett volna komolyabban még, vagy akkor egyáltalán nem, mert ez a dobozolás elég béna volt.

remélem lesz változás az évadban, a legnagyobb gáz az lenne, ha folyna minden tovább ugyanúgy, a nyitányra fittyet hányva. említett negatívumok ellenére 7/10 (filmként inkább 6) pontot kap tőlem.

koac - 2009. 09. 23. 00:04

Nekem egy kicsit Száll a kakukk fészkére light érzésem volt az évadnyitó kapcsán, de a katatón csaj nagyon blőd meggyógyulását leszámítva kimondottan tetszett ez a House-idegen nyitány. Én még simán elviseltem volna pár részt ebben a környezetben, de ha már jön a visszatérés a kórházba, akkor én is remélem, hogy lesznek következményei a House jellemében történt változásoknak.

Biohazard - 2009. 09. 23. 00:14

Mint House-fan (hajlamos vagyok tulertekelni)mondom, hogy nalam egy kozepesen jo kezdesnek jott be ez az evadnyito.
En a resz kozepenel arra gondoltam, hogy a szoszke csaj az egesz intezet fonoke es vegig o jatszott House fejevel, ezert nem volt balhe az auto elkotesebol, a zongora ezert maradt ‘veletnel’ nyitva es kozeledhetett egy elvileg tok idegen emberhez ennyire szabadon a zart osztaly kellos kozepen. De vegul nem igy lett :)
Harmadik (?) evad elejen volt egy olyan resz, amikor az emberunk hirtelen felallt a toloszekbol..az egy meghato pillanat volt, a mostani epizod vegen torteno ‘egyszerre meggyogyulunk’ jelenet nem jott at annyira :(
Picit idegennek ereztem az egeszet. A regi, magabiztos House jobban bejott, mint a mostani..de meg lehet barmi az evadbol :)

btw. Eleg szomoru, hogy a 6. evad kezdeten is meg ilyen marhasaggal allnak elo emberek, hogy osparaszt es hasonlok. Pont hogy az ellentete. Nem bunko, hanem zseni, aki bizonyos szempontbol atlatta az emberek mukodeset es folejuk helyezi magat az intellektusa altal. Csak ugye az emberk nem szeretik, ha az orruk ala dorgolik, hogy butak es mindenki kepmutato. Egy ‘tokeletes’ vilagban a kompetens es a hozzaerto emberknek van igaza a vegen. De ugye egyszerubb ot lehulyezni, mint beismerni a dolgokat…legalabbis en igy latom.

Hor1 - 2009. 09. 23. 00:30

One Day, One Room után második kedvenc részemmé lépett elő ez az évadkezdés. :)

Alex - 2009. 09. 23. 00:35

Greg is back. Jövőre pedig Laurie kapja az Emmy-t. :)

arabella - 2009. 09. 23. 01:22

szerintem elég unalmas volt, a felénél szünetet is tartottam, annyira nem kötött le :S személy szerint engem nagyon idegesít az elmegyógyintézetes sztori, mindig ideges leszek ha látom, hogy vki ki akarmenni és nem engedik :D
Másrészröl, osztom Biohazard nézetét, én is azt hittem, hogy a Lydia “beépített” személy…hát nem – vagy majd meglátjuk :)
azért várom már a régi föcímet és az ismerös arcokat ;)

leonora - 2009. 09. 23. 02:27

“Szerintem épp ez benne az izgalmas, hogy House eljusson oda, hogy észhez tér, összejön a Cuddyval”

Ez miért is észheztérés? Miért kell olyanná változnia, mint a többi tucatorvosnak? Most komolyan, ha ilyen dokit akarsz látni, arra ott van Kovac, Carter és a Vészhelyzet többi felejthető karaktere.

Trasherrel, Bencével, Arabellával és Ogreval értek egyet. Én is berzenkedtem a múlt évad végén emiatt a diliházas szál miatt. És éppen azt kaptunk, amit vártam, bulvárlapba illő konyhafilozófiát, diliházas sablonokat, és sok-sok komolykodó fancsali arcot. A megszólaló néma és a kocsi sztori kimondottan kínos volt, a legviccesebb, hogy komolyan gondolták. Az a baj, hogy túl komolyan veszik magukat.

Persze, megnéztem, és nézni is fogom, hiszen Laurie játéka, a nosztalgia nagy úr. Végül is, az elmúlt évadban is volt öt-hat elég jó rész. A varázs megszűnt, az egész könnyen és gyorsan fogyasztható tucatárúvá vált, de időnként akad egy-egy nagy pillanat, ami felidézi, hogy milyen volt egykor, és ezek miatt a pillanatok miatt még mindig megéri nézni. (Bár ebben a részben egy ilyet sem találtam.) Ennyi volt, szép volt, kritizálni felesleges, mert beálltak erre a szintre, ennyire voltak képesek.

Biohazard – az utolsó bekezdés szép volt. 10/10 pont. XDD

zdawg - 2009. 09. 23. 02:59

az a jo az ilyen itthon az atlagosnal nepszerubb sorozatoknal, mint a house, hogy mindenkit elragad a hev, akar pozitiv, akar negativ iranyba es mindenki habzo szajjal bizonygatja a magaet. :)
feludules volt szerintem az evadnyito a nyilvanvalo klisek ellenere, hugh laurie tovabbra is viszi a hatan, kap is egy 8ast.

Thrasher - 2009. 09. 23. 08:04

na, azt azért nem mondtam, hogy nem akarom, hogy House változzon.
külön örülnék neki, ha lennének olyan bátrak, hoyg meghúzzanak egy komoly változást a személyiségében, mert eddig már többször is belengették, de mindig visszaléptek.
csak az volt a bajom, hogy a terápia a szar pofozgatása volt, valami Hallmarkra illően tutymuty részben (leszámítva az ugrást).

bikkbakk - 2009. 09. 23. 09:17

Trasher,

te mennyi időt töltöttél el pszichiátrián?

jemvatjem - 2009. 09. 23. 09:32

szuper volt az idióta mellékszereplők teljes hiánya. cuddy meg wilson jöhet, de a többit nyírják már ki!:)

Póniló - 2009. 09. 23. 09:58

szerintem nagyon jó volt az évadnyitó, kifejezetten jó volt, hogy nem a megszokott környezetben játszódott, nem a megszokott szereplőkkel.. Én várom a folytatást, remélem nem az lesz, hogy visszatér, és minden a régi lesz…

Thrasher - 2009. 09. 23. 10:37

bikkbakk:
1. valaki legyen már képes leírni a nevem normálisan.
2. lényegtelen a kérdésed.

Cyberbird - 2009. 09. 23. 12:14

az évadnyitó első fele 10/10.
Kosaras oltás, ping-pongos lázadás, hangosan röhögtem végig az első fél órát.
meg a doki mikor mondta hogy ha azthiszi meg tud törni akkor hajrá, visszabeszéltem a monitornak hogy House bárkit megtör :D
ütött…
A második fele viszont… szánalmas 5/10 erős jóindulattal. a befejezés pedig -1/10. folyamatos WTF élményem volt csak épp míg az első felében pozitívan addig a második felére negatívan sajnos.
Befejezés a buszon, átvert? nem olyan feje volt szerintem.(a buszon meg a prepare to succeed felirat, jajj…)

leonora - 2009. 09. 23. 12:24

Thrasher – Bár nem nekem írtad, de jogos, elnézést. XDD Most már viszont vigyáztam a nevedre.

Ha muszáj, persze, lehet változtatni a személyiségén, de miért a “nyomorult vagyok, szeretnék átlagos lenni” irányba. Ha jól sejtem, Te is erre gondoltál,

Póniló - 2009. 09. 23. 12:50

Nektek nem volt olyan érzésetek, hogy bizonyos részeknél inkébb Hugh Laurie-t látjuk nem House-t? Úgy értem, hogy pl. a végén, amikor belefejelt a tortába, nekem totál olyan érzésem volt, hogy Hugh szórakozott a forgatáson, de végül bennehagyták a részben.

Szab - 2009. 09. 23. 13:14

“Ha muszáj, persze, lehet változtatni a személyiségén, de miért a “nyomorult vagyok, szeretnék átlagos lenni” irányba. Ha jól sejtem, Te is erre gondoltál,”

House sosem lenne átlagos… a változás nem jelenti ezt. Attól, hogy nem tenné saját magának nyomorulttá az egész életet, még ugyanolyan nagy arc lenne.

Ha megtalálná a szerelmet Cuddy-val, az egy tökéletes módja lenne ennek.

Szerintem ebbe az irányba kellene haladni személyiségügyileg, hogy kikeveredik ebből az állandó ősszenvedésből.

És mivel én írtam az “ősparaszt” kfiejezést, még annyit reagálnék, hogy a véleményem arról szólt, hogy ő nem ősparaszt és pont emiatt tetszenek a változások, hogy kihozza magából House a legjobbat.

“Nektek nem volt olyan érzésetek, hogy bizonyos részeknél inkébb Hugh Laurie-t látjuk nem House-t? Úgy értem, hogy pl. a végén, amikor belefejelt a tortába, nekem totál olyan érzésem volt, hogy Hugh szórakozott a forgatáson, de végül bennehagyták a részben.”

Egyáltalán nem… ezt írtam korábban is, House nem csak ennyiből áll, hogy egy “curmudgeon” … sokszor láttunk tőle már mókázást, mikor hozta a magnót pl. előző évadba “FIGHT THE POWER” :)
Vagy mikor táncol az irodájában a bottal stb…

És adta magát, hogy kicsit mókázik, ha már ennyi fejlődést sikerült produkálnia, amíg benn volt. Ugyanez a rap-es jelenet az évadnyitóban.

Számomra a változás érdekes és szükségszerű elem egy ilyen sorozatban.

Az volt a vágyam még a sorozat kezdetén, hogy legyen kicsit több magánéleti cucc, na az ötödik évad második felétől meg már nagyon átestek a ló túloldalára.

Szóval idén, a hatodik évadban rendesen kidolgozott eseteket akarok… bár nekem elég lenne, ha 20-22 perc szólna erről a 42-ből úgy összesen, különben meg magánéleti, meg stb cucc… mint pl.: a klinikás jeleneket, vagy valami.

Nekem semmivel kapcsolatban nem volt kifogásom az évadnyitó kapcsán… gondolom túl elvakult vagyok, meg túl sokszor láttam a részeket.

Egyébként remélem következő részben úgy lesz, hogy mutatják, hogy először bemegy a kórházba és mindenkit meglep. Szerintem sokat ki lehet hozni ebből, hogy House lelkiállapota javulgat…

És sok Cuddy-t akarok, ha már premier-ben nem volt.

leonora - 2009. 09. 23. 13:39

Szab – nem hinném, hogy a szerelem akár Cuddyval vagy mással megmentené a nyomorúságtól. Ez szép, romantikus elképzelés, csak nem nagyon működik. ha valaki nem tud boldog tud lenni akkor is, ha egyedül van, akkor a párkapcsolatban csak függő lehet.

Szerintem – ahogyan te is írod – a bohóckodás kezdettől fogva jellemző rá, vagyis ebben semmi változást nem láttunk. XD

Skate - 2009. 09. 23. 14:37

Sokkal mostohább körülményeket vártam, pl. a promoban benne volt, hogy visszaviszik az ápolók, vártam mikor vágják be a jelenetet, de ez elmaradt.:(

Fogyasztható volt a rész, de a realitásérzéket visszaszorították, és ez se kavart be a folyamatba, legalább nem praktizált a négy fal közé zárva.

Első felét végig röhögtem, de második felébe éreztem, hogy idegen ez az egész és választ se kaptunk, hatásos volt-e a terápia.

Magába fordul és remeg az elvonástól, az előző évad végének ismeretében nem vártam ilyen lesz.

Hangsúly, hogy kapcsolatot teremtsen, mindenképp, végén túl nyílttá is vált az emberek felé. Remélem a következő részekben lesz még pár csípős megjegyzése, mint a dupla epizód első felében. Karakterfejlődés kell, de az alapok álljanak stabil lábon, mert különben nem lesz releváns.:D

Bobby - 2009. 09. 23. 16:02

1 olyan kérdésem lenne, hogy a rész elején levő zene, ami az intro alatt szól, annak mi a címe és ki az előadója?

beyondReason - 2009. 09. 23. 16:20

Hát szerintem 10/10.
Egy pszichiátriai klinikán ne a realitásokat várjuk már.
2 kérdés: Kinek a zenéjét játszotta a chello-n a csaj? Hogy hívják a szőke dokinőt? :)

Kitt - 2009. 09. 23. 16:54

Ez a dupla…..10/100. Szerintem nagyon jó munkát végeztek, bár az első negyed órában azért imádkoztam csak, hogy el ne csesszék az epizódot a team megjelenésével. Wilsonból is éppen elég volt ennyi, sőt még talán túl sok is. Én szívesen nézném még pár részen át, hogy mi történik a Mayfieldben, remélem House majd látogatja az ismerősöket és sikerült egy picit megtartania az új önmagából.
áááÁÁ nagyon jó volt. Lélekgyógyító hatású.

hubbabubba - 2009. 09. 23. 16:56

@Bobby: radiohead – no surprises

Bobby - 2009. 09. 23. 17:09

Köszönöm szépen hubbabubba! :)

Sivi - 2009. 09. 23. 17:15

beyondReason:

1. Bach Csellószvit 1. Prelúdium (BWV 1007)
2. Megan Dodds

Squazee - 2009. 09. 23. 18:22

Én most néztem végig és úgy érzem, jó volt. Olyan 7.5/10 . Igazából nem vártam azt, hogy ez lesz a NAGY rész, aminek az “epic-ségét” (ha szabad így fogalmaznom)nehéz felülmúlni.

Sok jó pillanata volt a résznek, a betegek jók voltak, a szobatárs is, a főnök bácsi is, a beszólások, a tervek stb.

Egyedül az a nővel összejövős rész nem volt az igazi, vagyis, az első csók az még rendben is volt, de szerintem kár volt tovább folytatni, bonyolítani a kapcsolatot.

Nem volt unalmas, attól, hogy a történetvezetés lassú, még nem unalmas valami, bár nehéz a felgyorsult sorozatok mellett egy ilyet végigülni. Aki ideáig nézte és szerette a House-t, annak szerintem be kellett, hogy jöjjön ez a dupla részes kezdet.

A koherenséggről szólva, szerintem jól össze volt rakva, nem volt elsietve vagy ilyesmi. És annak direkt örülök, hogy nem magyarázták túl a dolgokat. Nem kell mindent megmagyarázni. Kivéve, ha House az ember. :)

Desperate HOUSEwife - 2009. 09. 23. 18:45

Érdekes, nekem ez volt az első olyan rész a sorozat folyamán, amit az első perctől az utolsóig UTÁLTAM, és nem azért, mert alapból elutasítottam ezt a felállást, hanem mert hihetetlen bután kezelték az egészet. Nem mentek bele mélyésgekbe, csak a felszínen maradt az egész, és ez így bizony egy hömpölygő hollywoodi nyáltenger volt, remgeteg klisével és töménytelen kiszámítható momentummal. Nem méltó a soroztathoz, ennél sokkal több kreativitáshoz szoktam az írók részéről.
De pesszimista nem vagyok, mert a promó már AZT a hangulatot hozza, csak vissza kell zökkenni, ez egy kirándulás volt, nem több. Az 5. évad csak optimuzmusra ad okot.

Thrasher - 2009. 09. 23. 18:47

leonora:

segáz.
valószínűleg lesz még pár jelenet, ahol House majd megtörten erőlködni próbál, hogy jófej legyen, de nem lesz ezzel gond szerintem, egyszer csak szimplán az eddig megszokott őszinte arc lesz, csak nem egyedül a negatív dolgokat fogja folyamatosan megjegyezni.
vagy pár rész után minden visszatér a régibe, mondom, ezt nem tudom kizárni.

Desperate HOUSEwife - 2009. 09. 23. 19:00

Skate: “Karakterfejlődés kell, de az alapok álljanak stabil lábon, mert különben nem lesz releváns.”

Hatalmas ÁMEN erre.

Alfie - 2009. 09. 23. 20:00

Nekem nagyon tetszett az első rész VISZONT számomra ez nem több mint ismétlés. A 3. évad legeleje is azzal kezdődött, hogy egy kissé változni akart, azonban Wilson és Cuddy “összeesküvésének” köszönhetően visszaesett. Az igazat megvallva szerintem újra összefog törni. Így visszagondolva, elég beteg világba kerül vissza most House, már-már “Barátok közt” hangulatba, ahol senki nem tudja megoldani a problémáját.

Marevi - 2009. 09. 23. 21:16

Azt áruljátok már el, hogy miért volt Száll a kakukk fészkére érzése bárkinek is???
Azonkívűl, hogy elmegyógyintézet, semmi hasonlóságot nem látok.

Alfie - 2009. 09. 23. 21:31

Marevi: Azért az általános elmélet megegyezett. McMurphy karaktere House-éval volt azonos. Vagy elfogadja a rendszert (ez esetben beveszi a pirulákat) vagy elbukik. És ha emlékszel arra amikor McMurphy a végén a prostikkal kicsit felakarta dobni a hangulatot mi lett a vége és azközött,hogy House segíteni próbált Steve-Szabadmesternek azért…nem csak az elmegyógyintézet a hasonlóság.

Marevi - 2009. 09. 23. 21:59

OK, van párhuzam. De nekem valahogy a Száll a kakukkról elsőnek az a terror jut eszembe. Itt minden orvos, nővér aranyos, meg kedves volt. Ott meg??? House másért lázad mint McMurphy. Ezért nekem abszolút nem jutott volna eszembe a párhuzam.

Alfie - 2009. 09. 23. 22:20

Marevi: Ez tény, másért harcolnak de a makacsságuk, hogy kijátszhatják a rendszert ugyanaz. És emlékeim szerint a főnővér a terror ellenére rendkívül nyugodt volt (mégha ijesztően is). Itt nekem elsősorban a doki volt aki megtestesítette, aki beadta a tömény dózist Szabadmesternek. Számomra egyébként ellentmondásos volt annyiból a rész, hogy bár House jól érzi most magát az igazat megvallva inkább egy “Számkivetett” résznek állítottam volna be valamelyik évadfináléként, mint a Szökés záró filmje is tette. Kijön és mehet amerre akar új életet kezdeni. Az előző évad vége világosan bemutatta House státuszát. Cameron-Chase esküvője,mindenki boldog, senki nem foglalkozott House-sal Wilsonon kívül. Ily módon nem látok sok értelmet a Princetonba való visszatéréshez. Bármerre megy ott csak keserűséget lát. 13-as Huntington, Taub már volt egyszer öngyilkos, Wilsonról Amber emléke,Cuddyval megromlott a viszonya az utolsó részben történt megalázás miatt stb.

Marevi - 2009. 09. 23. 22:33

Lényeg a lényeg, kíváncsi leszek a folytatásra, mert bár az évadnyitó nekem mindent vitt, de innen nagyon el lehet rontani.

DelMare - 2009. 09. 23. 23:37

hatalmas volt. inkább volt számomra egy 24Redemption szerű film, mint évadprem, de tényleg bitang mód odatették magukat. nekem ez inkább 9/10. várom a folytatást.

jah, csak az első kommentet olvastam még itt tegnap, és mégis nekem is kapásból a Száll a kakukk párhuzam tűnt fel.

Levee - 2009. 09. 24. 13:32

(Bocs a kötözködésért, de szerintem akármije, mert birtokos szószerkezet, nem az akármilyenből származik.)

Egyébként szuper rész volt, én simán el tudnám képzelni az esetleges váltásokat. Pl. a vicodin téma már uncsi úgyis, jó storyline lenne egy őrlődő house, aki nem tudja, hogy mikor hoz jó döntést éppen az addikciós bunkóságának hiányában. Pedig anélkül is bunkó, nem a fájdalom teszi őt ezzé.

beyondReason - 2009. 09. 24. 15:08

Köszi szépen Sivi. :)

Biohazard - 2009. 09. 24. 16:29

“Pedig anélkül is bunkó, nem a fájdalom teszi őt ezzé.” ..azza’.. (ha mar kotekedunk :D )

“..hogy mikor hoz jó döntést éppen az addikciós bunkóságának hiányában. Pedig anélkül is bunkó,..”

A bunkosag az, amikor az ember keresztbe parkol az utcan, vagy egy elozesnel agressziven betolja a kocsi orrat es a masiknak kell fekeznie, ha nem akar utkozni. Nem azon rohogunk, hogy House pofan vag valakit es utana ujjal mutogat, mikozben a noverek kuncognak a pofan vagott karara. Az esetek 80%-aban IGAZA VAN! A klinikai betegek tobbsege tenyleg hulyesegekkel farasztja es a nagy esetek tobbsegenel is kiderul, hogy igaza volt es tenyleg hazudtak valami lenyeges dologrol. Az emberi viselkedesnek szolo kritikai pedig igazabbak nem is lehetnenek. Max annyiban ‘bunko’ hogy ki is mondja, amit gondol es ez nem tetszik az embereknek. Ha komoly bajom lenne, en orulnek hogy van egy olyan orvos, aki elmegy a vegsokig, hogy meggyogyitson. Biztosan agyon akarnam verni egy bilivel a vegere, de legalabb elek a vegen az o csokonyossege es hozzaertese miatt :)
(es most mar tenyleg abbahagyom a lelkizest, ugysenincs ertelme :P )

makepeace - 2009. 09. 24. 17:00

Nekem tetszett nagyon,egy cseppet sem hiányozott senki a többi szereplő közül.Részemről 9/10.
Viszont a következő rész promója nem nagyon tetszik.
Most már a mindenki hazudik helyett az új szlogen:kilépek v. ki vagy rúgva.

Kopigaga - 2009. 09. 25. 00:30

10/10

Tücsök - 2009. 09. 25. 22:52

Végre beindult a House!!!
Imádtam…:)
Engem felpörgetett…alig várom a köv. részt
10/10

Levee - 2009. 09. 25. 23:09

biohazard: nekem is reggel volt még :) ha már mindenáron kötözködni kell. Szerintem átjött a lényeg, szóval mégegyszer: nem attól lesz jobb orvos, vagy rosszabb, hogy szedi-e a gyógyszereit. Erre próbáltam rávilágítani, de tényleg nem ezzé, hanem azzá. ;D

snoTTy - 2009. 09. 26. 00:04

Basszus, sztem ti túlkombináljátok ezt:D Sztem állat volt és kész:) 8.5/10. Csak a magic wakeup miatt nem 9.5. Sztem az eddigi évadnyitók közül talán a legjobb.

Peter DrMed - 2009. 09. 26. 17:31

Üdv!

Nem tudjátok véletlenül, hogy mi volt az epizód legelején játszott zene? Az IMDB-n csak egy számot írnak soundtrack-ként, de az nem az. Lehet, hogy saját szerzeményű háttérmuzsika csupán? Furcsa volt nem a megszokott környezetben látni House-t, de azért fain rész volt!

tutikus1234 - 2009. 09. 26. 19:58

Peter DrMed Radiohead:No surprise

Nabu - 2009. 09. 27. 01:19

Érdekes, hogy mindenki ilyen felemásan érez, főleg, hogy ez az írás is ilyen visszafogott. Nekem pedig nagyon egyértelműnek tűnik, hogy ez a legjobb House epizód. Volt eleje, vége, érzelmileg teljesen megfogja az embert. Olyan volt mintha a száll a kakukkot összekeverték volna House-szal, de ez csak jót tett neki. Ez volt szerintem az első rész, ahol először igazán emberinek tűnt House, ami nem baj, mert most már szerintem sokkal könnyebb azonosulni vele lévén, hogy ő is ember, nem csak egy vicces parasz-robot. Megkockáztatom a legjobb sorozatepizód volt, amit valaha láttam, nekem nagyon bejött, persze ez szubjektív 10/10!

kex - 2009. 09. 27. 01:45

Küldtem e-mailt egy crossoverrel kapcsolatban.

Peter DrMed - 2009. 09. 27. 08:40

Köszi szépen! :)

Sally - 2009. 09. 28. 19:50

Sokan írtátok, hogy a potenetés rész nem tetszett. Hát el kell mondjam, hogy bennem az évadzáró epizód legvégén felmerült a gondolat, hogy TUTI találkozni fog bent egy nővel, aki hat majd rá. Szóval duplán élveztem. :) Ami a klisékel illeti… nekem az az általános tapasztalatom, hogy az emberek ezeket a dolgokat nem tudják. Nem tudják, mi a különbség a “továbblépni” és az “orvosolni” között. Sok ilyesmivel szembesülhettünk. Vékony a határvonal. Nem felesleges ismét meghallgatni, talán egyszer igazán megértjük:).
Btw. a második felét én is hitetlenkedve néztem, vártam, mikor közli, hogy jól átvert mindenkit…:)
GO HOUSE! 9,5 pont

Alfie - 2009. 09. 29. 20:03

A 3.rész is megvolt…nos az eset maga a szokásos sémát követte. Rosszul van,kap valamit, még rosszabbul lesz,kap valamit,akkor már a halál szélén áll és döntés előtt a dokik. Maga a rész azonban RÉSZEMRŐL pont azért 9/10-ből, mert értékelem azt, hogy egyetlen részbe rakták bele azt, ami bár unalmas mégsem húzzák vele majd a továbbiakban az évadot. Másrészt akár adhatnék rá 1/10ből mert milyen dolog az, hogy Taub viccesebb egy részben, mint House? Ejejj :) Mindenkinek majd jó szórakozást a részhez ;)

payskin - 2009. 09. 29. 21:38

Eh, de milyen szar húzás ez már, hogy ettől nem fáj a lába. A 3. évad elején, amikor még futni is tudott, mit csinált? Rejtélyes betegségeket oldott meg… nahát, egy részig sem tartott ki a dolog. Remélem, nem gondolják komolyan, hogy most attól, hogy visszamegy dolgozni, hirtelen eldobhatja a botot… iszonyú gáz húzás volna. Akkor már inkább találjanak valami mágikus gyógymódot, ami n rész alatt tényleg meggyógyítja és utána felejtsük el, hogy valaha is fájt a lába, csak ezt ne.

Mat - 2009. 09. 29. 22:48

Elegge gagyi resz volt szvsz.

Ilyen atvezeto resz amiben igazn semmi nem volt, remelem a kov jobb lesz.

drP - 2009. 09. 29. 23:21

payskin, igazibol a 3. evad elejen pont azt hitte, hogy nem oldotta meg az ugyet, mivel Cuddy eltitkolta elole…
ami a reszt ileti, nem volt nagy szam, a house-wilson jelenetek viszont bejottek. most akkor wilson odakoltozik? mert amikor a ruhakat hajtogatta, akkor House azt modnta, hogy beviszi a szobajaba. nekem bejonne egy osszekoltozos dolog, ugya mar volt ra pelda, de akkor is kiraly volt…

drP - 2009. 09. 29. 23:27

Amugy a promo alapjan a kovi resz nagyon izginek tunik :-)

holy - 2009. 09. 30. 10:45

Nekem nagyon tetszett a 3. rész!Taub nagyon vicces volt! Az eset, főleg a számítógépes részek szerintem nagyon jól meg voltak csinálva!House éppen elég volt, nem volt sok a lelkizés….és az epizód vége abszolút kiszámítható volt!Valahogy mégiscsak vissza kellett, hogy menjen a klinikára!

makepeace - 2009. 09. 30. 11:08

Jó kis rész volt ez!Taub rulez!Wilson reggeli feje meg LOL!Gondolom Hugh pihenhetett egy kicsit a dupla rész után,azért volt kevesebbet.
Először azt hittem,hogy rossz filmet “kaptam”,olyan fura volt az eleje.Nálam 7/10.

Biohazard - 2009. 09. 30. 17:55

Jo kis resz volt ez. Az elejen tisztara meglepodtem, hogy valami mast szedtem le :)

Foreman tundoklese es bukasa is jopofa volt, 13-as megmondasai mar nem annyira, de legalabb Taub mokas volt a reszben.

A 3. evad elejen orvosi beavatkozasnak volt koszonheto az atmeneti javulas, de utana visszaesett magatol..es meg csak nem is azert, mert akarta, mert jol erezte magat a boreben.

Most viszont nem erzi jol magat es ettol jobban erzi a fajdalmat is. Nem a gyogymodot keresi, hanem egy modszert, hogy elterelje a figyelmet a fajdalomrol (ha nem tudom, nem faj). A botot csak akkor ‘dobja el’, amikor valami durva fajdalomcsillapitot vesz be. Nem megszuntetni akarja (mert nem tudja), csak mersekelni a tuneteket.

Azert valahol furcsa, hogy mindezt a 6. evadban kell magyarazni :o

Thrasher - 2009. 09. 30. 21:24

jóvót.
kezd fárasztó lenni, hogy mindenki kb. harmadszor lép ki/van kirúgva, plusz röhej, hogy 2009-ben is majdnem william gibsonszerűen idétlenül kell ábrázolni egy videojátékot, de egyébként tlejesen jó volt.

Zotya - 2009. 10. 02. 07:00

Akárki, akármit mond, nekem eddig a 6. évad 10/10 ez a dupla epizód utáni rész kurvára tetszett.
A végén amikor kiderült, hogy ő oldotta meg az esetet, nem tértem magamhoz.
Eddig kiváló csak így tovább.

snoTTy - 2009. 10. 02. 20:34

Annyira örülök, hogy végre visszatértek az eredeti humormennyiséghez, mert az előző évad végén nekem már nagyon sok volt a dráma. Taub kiváló volt, de most az egész team együtt(a Hanson fivérek…Mmmmbop emlékeztek?:D) elviselhető volt. Vgülis 13 gay…ish, nem?:D Igen Wilson fején olyat röhögtem, mint már régen:D. Szval a legfurcsább, hogy House alig volt benne, a többiek mégis elvitték a részt, ami nagy fejlődés az előző évadhoz képest, éppen ezért 8/10.
Ja és: COMMANDO STYLE!!:D

leonora - 2009. 10. 03. 02:15

Újabb tuctepizód kipipálva. Ez a kirúgás-mizéria ismét nagyon kreatív volt. Többet erről a részről sem lehet érdemben írni. A múlt hetinél mindenesetre jobb volt, de ez nem lehetett olyan nagy feladat.

Most már jöhetne egy olyan részt, amit az ember nem felejt el egy óra múlva. XD

Biohazard - 2009. 10. 03. 02:41

Leonora:
Give him a break! :)
Ennyire azert nem volt szornyu :P

Peter DrMed - 2009. 10. 03. 09:42

“-Who’s the broad?
-Missionary.
-If she’s a missionary, why is shy dressed up like a hooker?!
-I meant the position…”

Hatalmas :D

leonora - 2009. 10. 03. 11:21

Biohazard – nem azt mondom, hogy szörnyű volt. Egyszerűen eddig csak nagyon felejthető. XD Mint egy McDonalds-hamburger, amit megeszel, jól is esik, de sokat nem ér.

snoTTy - 2009. 10. 03. 12:11

Szerintem mi túl kritikusak vagyunk ezzel a sorozattal…Tény, hogy vannak dolgok, amik egyes embereknek nem jönnek be, vagy hogy felejthető egy rész…Na de nem lehet az évad 24 része 3 stories, nem? Próbáljuk már meg a pozitív dolgokat látni emberek!:) A legtöbb rész úgyis olyan, hogy jól esik és kész, és ehhez jönnek a felejthetetlen részek pluszban. Ha meg ez nem tetszik, akkor cable-t kell nézni, ott csak a minőségre figyelnek a 12 rész miatt. Vagy House-t tegyék át kábelre?:) Vegyétek figyelembe h már százakárhány résznél nagyon nehéz mindig egetrengetően zseniális részt írni, főleg mivel ezt már megtették egy párszor. Szval nem tudok mit mondani: “Praise the lord and keep the faith”:D

jellycat - 2009. 10. 03. 13:06

100%-ig egyetértek snoTTy-val. Én sem várom, hogy minden résztől hanyatt vágjam magam. Örülök annak, hogy van egy sorozat, aminek a 6. évada is úgyanúgy érdekel, mint az első. Ezt sajnos nem sok szériáról tudom elmondani jelenleg…

L. A. - 2009. 10. 03. 13:15

snoTTy! Abszolút egyetértek veled! Én is így nézem ezt az egészet. Én elég nagy fan vagyok, és mégsem vagyok mindig mindennel megelégedve, de attól még ez a sorozat egy mérföldkő a többihez képest. És bármily hihetetlen, ez is az életről szól, amiben pedig igenis vannak drámák, humoros részek sőt néha még szerelmek is (sok minden más mellett). Percre pontosan le lehet bontani az egyes epizódokat, hogy ez most állat volt, ez meg mekkora egy sz.r, de fölösleges. Akinek eddig tetszett, de most nem tetszik, megfogja szépen a távirányítót, és kapcs! Ennyi.

“Greg House, a legnagyobb király,
a legnagyobb király,
a legnagyobb király!” :-P

leonora - 2009. 10. 03. 15:10

Arra egy ideje nem számítok, hogy hanyatt vágom magam még valaha ettől a sorozattól. Ami tök jó, mert csak kellemes meglepetések érhetnek. XDD Kb. annyit várok, hogy azoknak a részeknek a száma, amikre emlékszem, ne csökkenjen évadonként egyre. Jó, jó, hogy megnézem, tetszik is valamennyire, de azért ettől a sorozattól mégis azt várom az előzmények alapján, hogy másnap is fel tudjak idézni egy-két jelenetet. Az előző két évadban ilyen epizód kevesebb volt az elsőkhöz képest, mondjuk 5-6 rész, most is ezekre várok. Kissé türelmetlenül, elismereme, de ha nem nézem, akkor garantáltan éppen a jó részeket szalasztom el. XDD

Biohazard - 2009. 10. 04. 02:01

Leonora:
Hasznald a tavaji evadban kierdemelt arany-vicodine dijat es egybol jobb szinben fogod latni az idei reszeket! :)
Nem lesz tobb fajdalom, csak boldogsag es beke :D

leonora - 2009. 10. 04. 11:30

Biohazard – XDD. De az nagyon kínos egy sorozatnak/filmnek, ha csak az teszi emlékezetessé, nem? XDD

Biohazard - 2009. 10. 05. 21:49

“De az nagyon kínos egy sorozatnak/filmnek, ha csak az teszi emlékezetessé, nem?”

Remek szohasznalat! Pontosan arra valo a vicodine, hogy ne legyen tobb ki’n! :)
Egyebkent meg..’memories are overrated!’ :)
AKA ha nem tudod, nem faj..

Flaki - 2009. 10. 06. 12:23

No nem tudom ki hogy van vele, de nekem az annyira-nem-ütős duplaévadnyitó után egyre meredekebb ívben indult meg felfelé House papa – már a 6×02-re is csak azt tudtam mondani hogy “ez igen!” a 6×03 pedig eh – benne volt mindent amiért a House-t szeretjük, de mégsem volt “önismétlő”. Pöpec, csak így tovább!

bikkbakk - 2009. 10. 06. 13:37

A múlt heti rész nem tetszett, de ez majdnem olyan jó volt, mint az évadnyitány.

Kit-Kat - 2009. 10. 06. 18:43

A 6×03 hosszú idők óta az egyik legjobb rész. Teljesen elkapott a nosztalgia, olyan érzésem volt, mintha egy 3. évados részt néznék. És megvan a hét beszólása is Wilsonnak köszönhetően:

“Yes, shoes, garlic… I’m a vampire, sookie” :DD

makepeace - 2009. 10. 06. 18:54

Nagyszerű rész volt.Nem gondoltam volna,hogy hiányozni fog a régi team,de nagyon jó volt újra együtt látni őket.
A szavak nélküli diagnosztizálás meg:DDDDD
A 14 meg már elég volt.

Szab - 2009. 10. 06. 19:23

Nekem az ötödik évad is tetszett sokakkal ellentétben… ez az évad biztos, hogy több embernek fog tetszeni, de ami a lényeg…

Ez minden, csak nem fáradt eddig… szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy lesz még ebből jópár évad.

Kacsa - 2009. 10. 06. 20:13

Ez a mostani rész hihetetlen jó volt, a humor is teljesen el volt találva, régen nevettem ennyit Houseon :D, és az eset is nagyon nagyon jó volt, föleg így a régi teamel.

Mikor az elején bejönnek, House meg: Úristen, tudok idő utazni vagy csak még mindig örült vagyok? ” Na ott sírva röhögtem.

Ja meg azon is mosolyogtam mikor House mondja Foremannak hogy “nem mintha 13 lenne a legsebb nő a világon”, aztán ugye idén ő lett megválasztva valamelyik hires magazin szerint :D

10/10

winnie - 2009. 10. 06. 22:26

hadd ne kelljen már törölnöm spoilereket…

mi sem véletlenül nem írtuk ki nagy betűkkel, kivel mi történik a későbbi részekben.

a kibeszélés maradjon az éppen aktuális epizódnál.

holy - 2009. 10. 06. 22:45

Bocsánat!Többé nem fog előfordulni!Teljesen igazad van!

tenorx - 2009. 10. 07. 18:03

Úristen 10/10, ez nagyon durva rész volt

ThomassLord - 2009. 10. 08. 01:39

Most néztem 6×03-mat.

Már a 6×02 is nagyon tetszett, de ez…abszolút 10/10, eszméletlen jó volt. Tökéletes egyensúly a drámai/vicces szál között!
A drámai szálon valami eszméletlen morális/erkölcsi mélységekbe mentek el, és mindenki állati jól játszott, látszott, hogy mindenki 100%-osan odateszi magát. House vicces jelenetei meg…szerintem nem kell ecsetelnem…mindent vitt, főleg a pantomim-diagnózis. Rég éreztem ilyen lelkesedést a következő rész iránt, bármilyen sorozatnál, és hogy ennyire hatalmába kerített volna egy epizód.
És ami a legjobb az egészben: ahogy fejlődik House jelleme! :)

naughtyL - 2009. 10. 08. 14:14

Nekem nagyon hiányzott már Cameron meg Chase!!:)
Elnézést mindenkitől de nekem nem hiányozna 13-as meg a nem is tudom a nevét másik kis fickó..

leonora - 2009. 10. 10. 12:39

Azt hiszem, valamiről csúnyán lemaradtam. A Chase gyerek mitől lett ilyen tökös legény? Alig egy éve még egy fiók kikönyörgése is komoly bátorságot igényelt tőle. XDD

Ugye ezt az agymosott House-t nem gondolják komolyan? Nagyon édes, hogy a boldogtól és a boldogtalantól is alázatosan tanácsot és konzultációt kér, de ha az előző évadokban is ennyire érdekelte volna mások véleménye, akkor a betegek háromnegyede kipurcant volna. Felnőtt férfiból egy megszeppent kisfiút csináltak, aki mások nélkül a cipőfűzőjét sem meri megkötni. Ügyesek ezek a dilidokik. XDD

De végre volt benne valami élvezhető is, a pantomin-rész. És azt is értékeltem, hogy nem kellett Taub és 13-ska unalmas képét bámulnom. XDD

Alfie - 2009. 10. 10. 18:33

Cuddy: Nem írsz le semmit,
nem beszélsz a beteggel.
House: Az utóbbi nélkül könnyen megleszek.
Az “Everybody lies” jelmondat után a 2. csúcs idézet House-tól.
Jah és LEONORA–> Chase tökösségét egy dologban lehet megmagyarázni, azt amit Foremannél is, amikor elakart menni a 3. évadban és Cuddy marasztalni próbálta: “3 év, de House mellett.” Nem hiszem, hogy több szót ez érdemelne.

leonora - 2009. 10. 10. 18:42

Oké, Alfie, de ez három évvel később jön ki belőle, minden előzmény nélkül? Akkor elég lassan reagál. XDD

Alfie - 2009. 10. 10. 20:16

Leonora-Mivel nem nagyon volt lehetőségünk az elmúlt két évben Chase karakterére figyelni (különesen a 5.évad során) így lehetséges. ELLENBEN igazat adok neked abból a szemszögből, hogy az esküvő óta megfásultabbnak látom a párost, mint az első 3 évad során. Amibe beletartozik, hogy Chase még akkor sem volt ennyire ki, amikor műhiba pernek nézett elébe figyelmetlenségből.

leonora - 2009. 10. 10. 20:39

Alfie – igaz, amit írsz, ezért kellett volna valami kis felvezetés ennek a dolognak.

Ha végiggondolom, House akkor is meggyógyította a pácienseit, ha megvolt a véleménye róluk (a halálraítélt, a pestises csaj). Azaz ezt az “emberiség érdekében ölök” hozzáállást nem “tanulhatta” House-tól. Másrészt ha valakiben nincs valami eredendő merészség, akkor három év House mellett sem teszi képessé ilyen döntésre. Ez a sztori Foremannel lett volna logikus és érdekes. Chase-szel csak úgy, ha van valami előzménye.

De ettől függetlenül van abban ráció, amit mondasz. XDD

Alfie - 2009. 10. 10. 22:22

Leonora- Ha House lennék akkor azt mondanám, ez ráció ami mégsem ráció:)

Alfie - 2009. 10. 10. 22:22

Leonora2- egyébként már hiányzott veled az eszmecsere az 5. évad óta.:)

naughtyL - 2009. 10. 10. 22:25

Nekem alapból furcsa, ahogy visszahozták Cameron-t meg Chase-t ennyi idő után.. szerintem sem olyan aranyosak, mint amilyenek régen voltak (szerintem). És akkor Taub ennyi volt? Kész végleg el is tűnt? (Nem mintha hiányozna)

A másik:Lehet Spoiler:
Akkor ez a szál lesz a fel/elővezetése, annak, hogy Cameron elmegy? Mármint, hogy majd ő vállalja a felelősséget? Vagy ebből alakul majd ki valami szitu ami miatt távozni fog??

leonora - 2009. 10. 11. 01:34

Alfie – köszi, ez jól esett. XD Nekem is hiányzott. Sajnos, az ötödik évad végén rá kellett jönnöm, hogy ez már nem lesz az a sorozat, amivel kapcsolatban érdemes lenne bármin is vitázni. Félek, hogy nem sok tartalmas eszmecserére adnak lehetőséget. Nézhető, néha egészen élvezhető, különben súlytalan és felejthető. XD

Szab - 2009. 10. 11. 15:28

“az esküvő óta megfásultabbnak látom a párost, mint az első 3 évad során. ”

3 rész telt el az esküvőjük óta. Azóta hirtelen megfásultabbak ?? :)

Csak érdeklődöm.

Szab - 2009. 10. 11. 15:29

” Amibe beletartozik, hogy Chase még akkor sem volt ennyire ki, amikor műhiba pernek nézett elébe figyelmetlenségből.”

Ez gyilkosság. Valahogy nem meglepő, hogy most jobban kivan.

brewer - 2009. 10. 11. 17:38

Nem tudom, nekem teljesen logikus volt, h Chase. Chase mindig is tudott tökös lenni, ha azt kívánta az érdeke, meg akkor is ha más érdeke kívánta azt, igen, még House ellenében is. Csak ez a tulajdonsága nem volt a szánkba rágva. Számomra Chase sohasem volt egy tündibündi valaki, mindig is megvolt a magához való esze, gyorsan átlátta az emberi viszonyokat, és alkalmazkodott (lsd. House látszólag feltétlen elfogadása.

Ugyanakkor az is kiderült már korábban is, h van lelkiismerete, és a látszólagos felszínessége ellenére, nagyon nem az. Szvsz ez a szál csak Chase-szel működhetett valamennyire, mert egyik másik szereplőről sem tudtam volna feltételezni, h úgy gondolja, hogy az a tény, h nem akadályoz meg egy népírtást, őt is ugyanúgy felelőssé teszi,függetlenül attól, h mint mond a jog, és ezért inkább megöli gyakorlatilag saját magát is.

Fura mód, még leginkább House az, akit el tudtam volna képzelni ebben a szituációban.

Biohazard - 2009. 10. 12. 18:33

Es en nem hianyoztam senkinekse?! :(
Pedig megosztva kaptuk meg az arany-vicodine dijat!
Halatlan banda :P

leonora - 2009. 10. 12. 20:01

Drága Biohazard, ezennel önkritikát gyakorlok, és kiszabom magunkra a súlyos penitenciát. Büntetésként Alfie-val az évad végén háromszor megnézzük azt a részt, ami a legjobban irritált. Lehet, hogy pórul járok, mert esetleg a duplaepizódos nyitányt kell újra megnézni, de akkor is megérdemlem a vezeklést. XDD Meg tudsz nekünk bocsájtani???

Brewer: Chase tényleg mindig igyekezett mindenből jól kijönni, de az alkalmazkodóképeség nem ugyanaz, mint a merészség.

Mindegy, annyit az egész sztori nem ért, hogy vitakozzunk rajta. Chase meg pláne nem. XDD

Alfie - 2009. 10. 12. 21:10

Drága Leonora! Az általad kiszabott “vezeklés” módját magamra vállalom, bár nem jó szivvel teszem:). Ezúton közlöm, hogy amennyiben én lennék következőleg a Biohazard sorsára jutó fél, mindketten végig kell nézzétek az 5. évadot spanyol nyelven, lassítva, full hangerővel HD-ban. Csak mert szeretem amikor a beleegyezésem nélkül kell elvállaljak büntetéseket, csak azért, mert alapjában szimpatizálok az illetővel XD

Biohazard - 2009. 10. 12. 21:42

Velem nem szurtok ki! Mar igy is tulteng a mazoista enem -> Heroes-t nezek minden heten :D

Remehetoleg a holnapi House resz kicsit visszanyulik a regi, jol megszokott izvilaghoz..kulonben kiterek a hitembol.

danNN - 2009. 10. 12. 22:47

Imádom ezt a sorit, de ha ebben az évadban sem “tart majd sehová” a történet, sztem max 1 nyári dara lesz belőle. 3-4 részig még biztos maradok.

ALDO - 2009. 10. 14. 03:02

Ez a legutóbbi epizód nem volt valami nagy szám, azért beteg a gyerekem, mert sikeres vagyok az üzleti életben és a karma így büntet, már-már nevetséges. Kezd zavarni, hogy “kiherélték” House-et. Az egész részben bizonytalan és határozatlan volt és legalább 3-szor elmondta, hogy nem én vagyok a főnök és nem is akarok az lenni.Ráadásul a csapat tagjai is mindig tőle várták a megoldást. Jó, dolog, hogy “emberként” akar viselkedni, de ez mintha a munkája rovására menne. Azt sem gyakran mondta betegnek, hogy “sajnálom”, és, hogy “bárcsak tehetnénk valamit”.
Nagy pozitívum viszont, hogy visszatért Cameron és Chase, utóbbi ráadásul kapott is egy saját történet szálat. Taubbal és 13-mal semmi bajom sem volt, de azért nekem nem hiányoznak.

Kacsa - 2009. 10. 14. 16:00

Hát Taubot én sose birtam, de azért nem kerítettek neki nagy búcsúzkodást vagy sírást :D az ember észre se vette hogy eltűnt. Viszont kövezzetek meg, de én ebben a részben végig azért izgultam hogy 13 ne menjen el, a végén tök vártam hogy House odaáll elé a repülőn vagy leül mellé :D

davidson - 2009. 10. 14. 20:57

“de ha ebben az évadban sem “tart majd sehová” a történet”

Hát én nem úgy ismertem meg a House írókat, hogy csak úgy írnak valamit és csomó dolognak nincs is jelentősége csak töltse ki a részeket. Legfeljebb előkészíti a terepet valami nagynak, és most még nem tudjuk mire figyeljünk ezért tűnhet úgy, hogy kicsit össze-vissza van a történet, és nem találja magát senki, legfőképpen House, meg ez a 13 dolog is…

makepeace - 2009. 10. 15. 13:50

Nézhető rész volt,de már jó lenne,ha House most már House lenne.Továbbá nem értem,hogy miért ilyen fontos 13.

Szab - 2009. 10. 15. 16:39

“Azt sem gyakran mondta betegnek, hogy “sajnálom”, és, hogy “bárcsak tehetnénk valamit”.”

“Kezd zavarni, hogy “kiherélték” House-et. ”

Hát én ezt nem fogom megérteni.

Akiknek problémájuk van azzal, hogy House változik, azok magyarázzák már el, hogy miért ???

Szerintetek attól unalmas lesz a karakter, ha emberségesebb, vagy jobban megnyílik ???

Épp ettől izgalmas, hogy House elindult a javulás útján, még ha csak nagyon lassan is.

Ez teljesen jó irány a sorozatnak, szerintem ezzel csak érdekesebbé vált a karakter. Én végig erre vártam… mert attól, hogy nem fog állandóan önkéntesen szenvedni, meg nemtörődömködni, attól még ugyanolyan érdekes lesz.

Ez így tök jó.

leonora - 2009. 10. 15. 17:53

Honnan tudod, hogy törődőbb, emberségesebb attól, hogy megkérdezi XY-t, hogy hogy van? Ettől talán még nem érdekli, csak úgy tesz. XD Nem gondolom, hogy eddig embertelen lett volna, ezért az “emberséges” vagy a “javulás” fogalma szerintem nem illik ide. A munkájában viszont a nagy cukiskodás egyre jobban elbizonytalanítja. A helyzet nem javult, hanem rosszabb lett, Aldonak ebben teljesen igaza van. Ha ilyen átlagos orvosra, emberre vagyok kíváncsi, akkor Carteréket nézem a Vészhelyzetben. XDD

Szerintem, de ALDO talán más miatt berzenkedik. XD

Alfie – mi a gond? Talán mi is egymás skrizofén énjei vagyunk, így joggal nyilatkozhatok a nevedben. A nevemben. Ebbe belekavarodtam. XDD

Mellesleg ez az epizód megint nagyon langyos volt. Nem is jut semmi eszembe róla.

Szab - 2009. 10. 15. 19:10

House ettől átlagos lesz ??? Egyik legérdekesebb karakter of all time.

Amúgy meg szerintem pont ennek köszönhető az az első hely 18-49 között.

leonora - 2009. 10. 15. 20:06

Persze, hiszen néhány évadon keresztül nem volt átlagos. Most próbálják azzá tenni. Egy darabig jópofa több, mint 100 részhez viszonyítva, de még néhány ilyen rész, és tényleg nem sokban fog különbözni Kovac dokiéktól.

Szab - 2009. 10. 15. 22:07

Ez abszolút ostobaság, már sry. Dehát majd ha megunod akkor kaszálod. :)

Alfie - 2009. 10. 15. 22:07

Leonora- Tán te vagy éppen nekem olyan, mint House-nak Amber? Mert eddig akármit írtál én pontosan arra gondoltam. Mondjuk a fürdőkádas, közös borozásos rész nem rossz ötlet mint az 5. évados bulizásnál XDXDXD

drP - 2009. 10. 15. 23:26

nekem nagyon tetszik ez az évad eddig.
Nem tudom miről beszéltek, amikor azt mondjátok, hogy House átlagossá válik, az meg akkora túlzás, hogy olyan lesz, mnt Carter meg Kovac, mint ide Lacháza. Szerintem ez egy baromság. Már bocs.
Az, hogy normalisan közli apával, hogy a fia meg fog halni, nem “kiherélés”. Korábban is voltak ilyen jobb pillanatai, persze nem túl sok. Ami azért lehet, mivel nem nagyon volt olyan, hogy tudta (legalabbis azt hitte, hogy tudja), hogy mi a gond, és nem tud segíteni.
Azt sem gondolom, hogy a munka rovására menne ez a “cukiskodás”,hiszen ő jött rá a megoldásra, és azt is levette, mi történt a diktátor faszival.

leonora - 2009. 10. 15. 23:28

Szab – szerintem az az ostobaság, hogy bárki is javulni kezdett volna. Lehetünk kvittek? Az 1:1 nem olyan rossz. XDD A kaszával várok, hátha House-nak ezébe jut, hogy nyájaskodásból nem lesz sem diagnózis, sem boldogság, sem jóság. Sem érdekes sorozat. Egyszer csak elmúlik a dilidoki agymosásának a hatása.

Ha nem, akkor nagyon könnyű lesz elkaszálni.

Alfie – a hallucinációs és elmegyógyis részek túl komolytalanok olyan komoly emberek számára mint én/mi. Mi magasabbra rakjuk a lécet, és nem elégszünk meg a legkönnyebb megoldásokkal. Ugye most is egyetértünk, XDD

Alfie - 2009. 10. 15. 23:30

Leonora-Tehát ez most komolytalanság, ami mégsem komolytalanság (Ha House lennék:)). Bár nem értem, miért kérdezed egyetértünk-e hiszen ha én te vagy ugyanúgy, akkor csak kérdezd meg magadtól és akkor én/te megválaszolod XDXD

leonora - 2009. 10. 15. 23:35

drP – nem értetted sem ALDO-t, sem a Vészhelyzetes példát, sebaj.

De hagyjuk, erről a témáról még vitatkozni sem lehet élvezettel. XDD

jellycat - 2009. 10. 16. 07:23

Még mindig azon a véleményen vagyok, hogy remek az új évad. Nagyon tetszik, hogy újra összehozták a régi bandát, Taub eltűnt, most úgy néz ki, 13 is…Még ha ideiglenesen, de akkor is nagyon jó, hogy pattantak.

Nálam House úgynevezett “cukiskodása” a karakterfejlődés kategóriába esik, így én minden percét élvezem, és továbbra is kíváncsian várom a folytatást.

(Mellesleg mulatságosnak tartom, hogy valakinek abban nyilvánul meg a mazochizmusa, hogy House-t néz. :) Lehet, hogy korlátolt vagyok, de ha engem valaminek minden pillanata irritál vagy untat, akkor azt mondom, hogy köszi, de nem kérek belőle többet. Bár… ha jól meggondolom, tényleg kell pár önfeláldozó lélek, aki jobb rálátással bír a történésekre, mint a sok elfogult rajongó. :))

Póniló - 2009. 10. 16. 09:50

leonora, nagyon birom a hozzáállásodat, miszerint ha valaki nem ért egyet veled, az nem érti, mit mond a másik. Erre mondhatnám, hogy te sem érted, amit én írtam, és akkor marha értelmes társalgás kerekedne, ezért inkább hagyjuk.
De tényleg nem értelek, miért nézed meg minden héten ezt a sorozatot, amikor pozitív kommentet kb egy éve nem olvastunk tőled.

leonora - 2009. 10. 16. 10:02

Póniló – olvasd el ALDO kommentjét legalább. Elég egyértelmű, hogy nem azért írta, hogy House-t kiherélték, mert “normálisan közölte az apával”, hogy meghal a fia. DrP viszont ez állította. Akkor csak félreértett valamit, akárhogy is nézzük. Ennek tisztázásából éppen hogy lehetne rendes társalgás, ha érdmes lenne vitázni.

drP - 2009. 10. 16. 11:11

Értettem Aldo kommentjét, de nem pont arra reagáltam, de a szóhasználatból tényleg erre lehetett következtetni. Lehet bennem vana hiba, én nem éreztem különösebb bizonytalanságot a diagnózisban House részéről. A nem én vagy a főnök és nem is akarok az lenni beszólásai sem bizonytalanságra, határozatlanságra utalnak szerintem. Én úgy látom, hogy igencsak élvezi ezt a helyzetet, ugyanakkor ahogy Chase is mondja, mindig ő volt és ő is lesz a főnök.

arthur - 2009. 10. 20. 18:38

leonora, nem értem,hogy egyántalán minek nézed a sorozatot hogyha eleve úgy állsz hozzá hogy megint jön egy unalmas rész amit végig kell szenvedned! Teljes mértékben Pónilóval értek egyet. Megértem ha nem tetszik egy-két rész, sőt akár egy egész évad is, de azért amilyennek lefested ezt az egészet enyhén szólva irracionális.

leonora - 2009. 10. 20. 21:32

Arthur, az is elég irracionális, hogy csak egy kommentelővel foglalkozol, és egy lerágott csontot rágcsálsz. Elégedj meg azzal, hogy a “szeretem, és nézem” és a “nem szeretem, és nem nézem” mellett akad még néhány variáció. Az olyan csúsztatásaitokra, mint hogy “egy éve nem olvastunk”, “eleve úgy állsz hozzá”, “végig kell szenvedned”, nem reagálok. Arra sem, hogy képesek vagytok századszorra is leírni érvek helyett. Én elfogadom, hogy ilyenek vagytok, igaz, én empátia, emberség, fejlődés, árnyalt gondolkodás, tolerancia dolgában nem állok olyan jól, mint ti, csak azt hiszem, hogy jogotok van ilyen egyenszövegeket is leírni. Lehet velem foglalkozni, ha ennyi érdekel a sorozatból, de én csak az érdemi kommentekkel fogok foglalkozni, mert az ilyen gyerekes kötözködésekből kinőttem.

debry - 2009. 10. 20. 23:08

Felemás érzéseim vannak a résszel kapcsolatban. Tetszett, mert még így is tartja a szintet. Nem tetszett, mert megijesztett, hogy visszasüppedünk az 5. évados szenvedésbe. Hozzáteszem, ez a szellőző-visszhang nem jutott volna eszembe :)

És a House-Wilson-Cuddy trió megint szállította a hét idézete gyanús párbeszédeket.

Kacsa - 2009. 10. 21. 10:05

Valóban unalmasabb rész volt, de ettől függetlenül ugyanúgy JÓ volt, főleg a poénok, amúgy én az elején azt hittem Wilson szívatja Houset valami magnóval ami akkor kapcsol be ha ő lekapcsolja a villanyt :D

drP - 2009. 10. 21. 10:16

Nekem bejött, habár én is kicsit megijedtem, amikor elkezdett hangokat hallani, nagyon elcsépelt és gagyi húzás lett volna ha megint megzakkan. Én nem gondoltam arra, hogy Wilson szivatja, szerintem ezzel nem szórakozna, pont emiatt aggódtam.
Kicsit sajnáltam, hogy az “iskolából” nem láttunk többet, kicsit olyan lehetett volna, mint anno a klinika volt, sok hülye beteggel, szivatással.
A hase szál végét kiváncsian várom, habár…

SPOILER

a távozó szereplő ismeretében nem sok jót várok az ügytől :-(

drP - 2009. 10. 21. 10:17

Chase-szál, csak lemaradt egy C…

makepeace - 2009. 10. 21. 10:58

Nagyszerű rész volt ez is.House/Wilson jelenetek a toppon.Kicsit megijedtem,hogy megint bekattan,de hála istennek nem így lett.Kíváncsi vagyok mi lesz a Chase szál vége.Viszont a spoilerek ismeretében félek a “szerelmi száltól”.
Sok ez a szünet:(

makepeace - 2009. 10. 21. 11:51
drP - 2009. 10. 21. 12:30

Makepeace, latom eleg egyforman gondolkodunk errol a reszrol, es a tovabbiakrol :-)
Ez a jelenet… :-)

jellycat - 2009. 10. 21. 20:59

Még mindig azon a véleményen vagyok, hogy tetszik, ahogyan House karaktere változik ebben az évadban. Épp ideje volt már az önpusztító viselkedést háttérbe szorítani, mivel azt sem lehetett már a végtelenségig fokozni. A humora és a dolgokra való rálátása a régi, de hálisten most mellőzik “a csak azért is mindenki ellen” hozzáállást, amiért például nem nagyon rajongtam a 3. évad végén. Szóval nekem bejön ez az új, ha úgy tetszik “emberibb” House.

Ami a Chase-szálat illeti..nemis tudom. Bízom benne, hogy a továbbiakban nem veszik nagyon nyavalygósra a figurát.

Az abszolút pozitívum a legutóbbi részben, hogy végre az “új” team egyetlen tagja sem szerepelt benne. Annyira nem hiányoznak, hogy miközben néztem, eszembe sem jutott, hogy valaha benne voltak a csapatban. :) Remélem, sem 13, sem Taub nem szállingózik vissza a kórházba…

Részemről a 6. évad nagyon ígéretesen alakul. Az 5. szezonnal ellentétben azért itt látszik, hogy van a történetnek valami íve, és nem olyan “darabos” – bár nekem azzal sem volt problémám. Viszont kár, hogy ilyen sokat kell várni a következő részig.

holy - 2009. 10. 21. 21:29

Szerintem is teljesen rendben van ez a House évad!Örök hála az íróknak, hogy annak ellenére, hogy House “kezelhetőbbé” vált a humorérzékét nem veszítette el…..az igazán rossz lett volna!!!
Nekem az egyetlen furcsaság, hogy jönnek mennek a népek, mármint a team tagjai!Ha elmegy egy hölgyemény, biztos (vissza)jön helyette egy másik!!!!Remélem egy idő után már realizálódik a helyzet, hogy ki megy és ki marad!!!
Amúgy én drukkolok a Huddy jelenségnek…..szerintem teljesen rendben van a történetszál!
Chase pedig remélem erős marad….

paranoid android - 2009. 10. 21. 21:37

Nálam ez az évad 9/10es, és a levonás csak a kicsit gyenge 2. rész miatt van. Nem is értem az ellenérzéseket. A hatodik évadát taposó sorozatnál nem meglepő a változás, főleg nem egy karakter esetében. És House-nál nem a “köcsögből emberszeretőre” gondolok, mert szerintem nem ez a helyzet. Egyszerűen nem akar visszaesni, nem akarja elveszíteni az ép elméjét. Ebben a részben is láthattuk, hogy bepánikolt ennek az eshetőségétől. Próbálja rendbetenni az életét, de az alap természete még mindig megvan, szó sincs semmiféle “kiherélésről”.
Különben meg nem kizárólag House karakterére kell öszpontosítani, mert ez a Chase történetszál fantasztikus. Régebben is House mellett ő volt a kedvencem, mert – amellett, hogy humorosabb is – bonyolultabb a többieknél. De most még érdekesebb. Mindenesetre nekem újra visszatért másfél évad után a House-érzés.

Szab - 2009. 10. 21. 23:20

“Remélem, sem 13, sem Taub nem szállingózik vissza a kórházba…”

13 tuti visszatér szerintem. Most elutazott, aztán majd mikor kiszáll Morrison, visszatér, House elmegy hozzá, rábeszéli. Foreman-nel kibékülnek évad végére. Már előre látom…

Én is Huddy-t akarok amúgy. Amikor javasoltam, hogy House-nak ez lehetne az igazi boldogság, nem mindenki értett egyet, de én úgy gondolom, hogy ha ez nem ad boldogságot egy embernek, akkor semmi.

ALDO - 2009. 10. 22. 02:27

Nagyon tetszett a legutóbbi rész, talán eddig a legjobban, pedig még az évad elején vagyunk.
Sokszor bonyolultnak tartom az orvosi eseteket és nem is értem meg, csak második végignézésre. A mostani eset elég szomorú volt, hogy valaki úgy éli az egész életét, hogy arra készül, hogy 40 évesen úgyis megfog halni. Még a fiát sem akarta jobban megismerni, nehogy neki is át keljen élnie azt amit ő érzett az apja elvesztésével. Azért annak örültem, hogy a végén mégis “egymásra talált a család.”
Még egy pozitívum a részben, hogy House részt vett a “tanórákon” és ott szivatta egy kicsit a többi orvost. Egy kicsit olyan hangulata volt, mint amikor az ambuláns betegeket látja el. A nővérek, (vagy orvostanhallgatók -nem tudom) párbeszéde sem volt semmi:
“Miért utálják egymást? – Nem utálják, ez az előjáték”
A feltámadós jelenet szerintem simán a legsokkolóbb House pillanat volt az egész sorozatban, de az is egy kicsit megrázó volt, hogy három generációnyi csontvázat vizsgáltak át. A végén furcsa volt, hogy House az apjára gondolt, utána hangosan meg is említi Wilsonnak, hogy ez egy nagy baromság. Mármint az, hogy beszél a halottakkal.
House ateista és racionálisan gondolkodik, érdekes látni, hogy néha mégis vannak ilyen “hinni akarok” pillanatai. Most, hogy “beszél” az apjával és a negyedik évadban, amikor belenyúlt a konektorba, hogy lássa, mi van “odaát”. Persze lehet, hogy nem hinni akar ezekben, hanem csak találni rájuk valami értelmes, tudományos magyarázatot.

marcilu - 2009. 10. 22. 10:22

House-t mostanra érettebbnek gondolom érzelmileg, mint sok személyes ismerősömet. Mennyire egyenes és remek volt, mikor rákérdezett Cuddynál, hogy mi lesz velük?! A halott apjával való beszélgetés dettó. Abban a jelenetben Wilson egyértelműen sokkal pszichóbb volt nála. A végén majd Greg lesz az épelméjű barátja a zakkant Wilsonnak.

A suttogásoknál már majdnem Lost crossoverre gyanakodtam. :)

missy - 2009. 10. 24. 03:10

Nagyon tetszett az új rész. Kiváncsi leszek, Chase hogyan fogja túltenni magát a történteken…
A House/Cuddy jeleneteket imádtam, örülük, hogy kezdik visszahozni a játékosabb oldalukat.
Ja, és nem kifejezetten OT, de aki kiváncsi a 4. évados Cuddy-féle sztriptíz vágatlan verziójára és fent van Twitteren, az kövesse Greg Yaitanes-t (http://twitter.com/GregYaitanes). Azt írta, ha eléri a 10 ezer követőt, akkor felrakja a klippet a youtube-ra. ;)

Biohazard - 2009. 10. 24. 13:43

missy: nalam nem erheto el az oldal.

Ez a mostani resz nekem is jobban tetszett. A regi enjebol egy keveset megvillantott :)

-Vegye le a kezet a teszt gombrol! :)

Alfie - 2009. 10. 24. 16:35

Bármiféle “ezt a szintet miért nem tudták hozni az 5. évadban” kérdés feltevése nélkül csak annyi, hogy nagyon jó volt a legutóbbi rész. Bár az félelmetes, hogy a sorozatban lévő orvosok keservesebb életet élnek, mint a Mayfield-ben élő betegek. Bár lehet egyedül vagyok de örülnék, ha House és az első részben élő szobatársa találkoznának még egyszer. Számomra valahogy ő jelképes volt, hogy nem orvosi diagnózissal érte el nála House a javulást.

missy - 2009. 10. 24. 20:00

@Biohazard: Bocs, a zárójelet rossz helyre tettem. Remélem, ez a link működik: http://twitter.com/GregYaitanes Egyébként nemcsak a Cuddy sztriptízre vágyóknak ajánlom, hanem mindenkinek, aki szereti a sorozatot. Egy csomó érdekes “behind the scenes” infót szokott tweetelni, meg jobb napkon képeket is a színészekről. ;)

debry - 2009. 10. 25. 00:20

Ez hamar összegyűlt, amikor followoltam, még csak 5k-nál tartott délelőtt :)

Cirmoscica - 2009. 10. 25. 00:24

Nekem a 6×06 – Brave Heart eddig a kedvenc részem az évadból. Még talán a Brokennél is kedvencebb, mert ebben voltak Huddy-jelenetek.

Egyébként tényleg kövessétek Greg Yaitanest, érdemes! Megígérte, hogy hétfőn közzéteszi a Cuddy-sztriptíz vágatlan változatát. Meg majd jönnek az 5. évados bakik többi része.

Szab - 2009. 10. 26. 13:22

Fene egye meg, hogy nem lesz a héten… :(

Nem tudom, hogy fogom kibírni. :D

makepeace - 2009. 10. 26. 15:39

Legközelebb csak nov.10-én lesz új rész.

Vincus - 2009. 10. 27. 20:13

makepeace: En ugy nezem, hogy jovo KEdden (Nov. 2.) lesz

makepeace - 2009. 10. 28. 17:51

Igen,de az ismétlés. 5×12

Szab - 2009. 10. 29. 18:04

De lesz új rész jövő héten… a junkie-n volt post a house episode-ok air date-jeiről (ez aztán a magyar beszéd)… meg a fox/house-on is ott van.

Szóval király… remélem nagy lesz, Huddy szálat visszazetették előző részbe, várok megint nagy jeleneteket, meg alakul majd a Chase féle dolog is.

gromit - 2009. 11. 01. 23:44

Nem, ahogy Greg Yaitanes tegnap írta twitteren:
“happy halloween! thanks for all the feedback on the new promo! enjoy! http://bit.ly/36t7kK it’s a great ep. nov9th.”

szóval következő rész nov. 9-én, nekünk 10-én. még egy hét…

leonora - 2009. 11. 02. 01:28

Új rész késéssel, de kipipálva. XDD

Negatívumok: House függése mások véleményétől és a pszichiátriától. Ugyanott tart, mint a Vicodinnal. Azaz rosszabb, mert már annyira függő lett, hogy dílerkedik is, és azt hiszi, egy szándékos emberölést egy dilidoki néhány hónap alatt lerendez Chase-ben, miután néhányszor beszéltek róla, hogy ez milyen csúnya dolog volt. XDD Másik negatívum, a “mi lesz velük”. Ez a jelenet egy brazil szappanoperában is ciki. Majd az lesz a szép, ha Cuddy-függő is lesz. A harmadik negatívum, a halottakkal való társalgás, a hallucináció gyanúja. Enélkül tényleg nem megy?

Pozitívum: nagyon jó volt, hogy a régieket lehetett látni, és hogy mellőzték 13-ast és Taubot. Egyáltalán nem hiányoztak, kezdem is őket elfelejteni. Sokkal jobban működik nélkülük a sorozat, a régiek között van játék. Másodjára, House szeme előtt néha kezd eloszlani a köd. Utána ugyan megint leereszkedik, de végre kezd sajátmagára emlékeztetni két cukiskodás között. Remélhetőleg nem kell majd arra kijózanodnia, hogy miközben mindenkit hatszor megkérdez és konzíliumokat hivogat össze, hogy vállon veregessék, meghal egy beteg. Végezetül, Cuddyval volt megint egy-két szellemesebb mondatuk, megint embernek tűntek.

Szab - 2009. 11. 10. 13:53

Eszméletlen jó volt az új rész.

Az eset persze most kicsit háttérbe szorult, de az is hozta, amit kellett neki, remek volt ez, hogy a House-Wilson-Cuddy részleget különvették a részre, mondjuk a detektív feltűnése meglepett, de nem volt vele semmi baj…

Tod - 2009. 11. 10. 19:26

Turn on, I see red
Adrenaline crash and crack my head
Nitro junkie, paint me dead

Let’s head bang!

Valahogy így kell diagnosztizálni.:D

drP - 2009. 11. 10. 20:23

Ambivalens érzéseim vannak a résszel kapcsolatban, volt pár jelenet amin szakadtam (mindjárt nézek is egy kis Blackadder-t), Lucas visszahozása viszont egyelőre nagyon nem tetszik. Meglátjuk mi lesz belőle. És Chase végre elmondta…

holy - 2009. 11. 10. 23:28

HHÁÁÁTTT!
Azt hiszem, hogy ezzel a résszel kezdetét vette a jópár részen átívelő House-Cuddy küszködés!
A hetibeteg kislány (Katie Jacobs lánya)se vett le a lábamról….ahhoz képest, hogy élet halál közt volt, a haja mindig fényesen ragyogott!

makepeace - 2009. 11. 11. 18:00

Felemás rész volt.Azért ha jobban belegondolunk,most le lehetne zárni a House/Cuddy “szenvedést”.Visszahozták ezt mnyomozót(de nem bírom)Cuddynak,úgy hogy tovább is léphetnénk.
Tudom,hogy nem így lesz:)Volt egy két jó poén,de kicsit lapos rész volt szvsz.

drP - 2009. 11. 11. 18:31

Sajnálom ezt a részt, mert House, Cuddy és Wilson kiszakításából sokkal jobbat lehetett volna kihozni, szerintem egy nagyon jó rész lehetőségét szalasztották el az írok. Attól tartok, Lucas megjelenése rossz irányba fogja vinni a dolgokat, de nem legyen igazam. Chase vallomásával szerintem ez a szál lassan lezárul, ezért van egy olyan érzésem, hogy hamar viszontlátjuk majd Taubot és 13-t is.

Csj - 2009. 11. 12. 17:37

Istenem szegény House! Komolyan mondom, ha lehetne örökbe fogadnám! Szívem szakadt meg érte Cuddy miatt…

drP - 2009. 11. 12. 18:18

Örökbe nem fogadnám, de más módon szívesen segítenék rajta :-P

Yeto - 2009. 11. 15. 21:39

“I love you no matter what”

Hát igen, vigyázni kell mit mond az ember. Soha ne mondd hogy soha.

leonora - 2009. 11. 15. 23:42

Akkor tehát:

Pozitívum: Blackadder-utalások, Wilson-House jelenetek, Taub és 13-as hiánya.

Negatívum: Luki bácsi megjelenése, aki az egyik legjelentéktelenebb férfi (és karakter), akit valaha a képernyőn vonzónak akartak eladni. Ezzel együtt elviselném, ha ezzel a Cuddy-House unalom érne véget, de félelmem szerint csak része lesz. Most már hárman fognak azon morfondírozni, hogy “mi lesz mostan velünk”. XDD

jellycat - 2009. 11. 17. 23:13

Jajj…várható volt, de sajnos vissztért Taub és 13… Annyira nem hiányoztak.

Nem értem, Cameront “kreatív okokból”, miért kellett kiírni. Nekem, még mindig ő volt a legkedvelhetőbb karakter a team(ek)ből. Ő viszont hiányozni fog.

Sajnos, nekem is azt kell mondjam, hogy Cuddy és Lucas elég viccesen hat így együtt. (nem tehetek róla, de borzasztóan ellenszenves a pasi a feje, és maga a karakter is jobban hasonlít egy szánalmas kis képregényfigurához…) Az ötlet, hogy Cuddy összejön egy másik fickóval rendben van, na de ezzel…

A múlt heti részen remekül szórakoztam, de a mostani egy kissé felemásra sikeredett.

Anthonz - 2009. 11. 18. 07:36

A jó kezdés után kezd unalomba fulladni a House. Sosem gondoltam volna, de lassan eljutottunk oda, hogy nem is várom a következő részt. House-Cuddy: unalmas, House baszogatja a csapatot: unalmas mostmár.
(mondjuk lehet nem az aktuális Californication után kellett volna megnézni, de már a poénok sem ütnek akkorát).

makepeace - 2009. 11. 18. 10:27

Nem volt rossz rész ez,bár,hogy miért kellett ezt kis paprikajancsit(PI)visszahozni,azt még mindig nem értem.Szánalmas figura.Azzal viszont nem értek egyet,hogy miért baj,ha House megváltozik.Tegye a szívére a kezét mindenki,azért szerettük meg,mert akkora tapló “volt” mint az állat,és ezt zseniálisan csinálta.Volt egy jelenet a mostani részben,amikor H.és C. beszélgetnek az előcsarnokban,és H.faképnél hagyja,na az House volt.
House/Cuddy unalmas,már-már szánalmas.Nem tudom Hugh Laurie meddig tudja elvinni a sorozatot a hátán,mert lassan csak miatta nézem.
Cameron meg,így járt.

drP - 2009. 11. 18. 12:58

Nem nagyon tetszett ez a rész, kicsit unatkoztam rajta. Cuddy és Lucas egy csőd szerintem, nem kéne eröltetni, jellycat és makepeace véleményét osztom a pasival kapcsolatban, olyan, mint egy rajzfilmfigura.
Taub és 13 újra itt van, sajna várható volt, de nekem nem hiányoztak. Cameron, hát nem is tudom… Ha a távozása volt az ára annak, hogy több Chase-t kapjunk, akkor szerintem megérte, remélem tényleg több lesz Chase-ből, és azt is, hgy nem lesz belőle síró-picsogó, amiért asszonpajtás lelépett.
Kicsit félek, mert most annyi lehetőség van, hogy elrontsák…

CyClotroniC - 2009. 11. 18. 20:37

Én kifejezetten örülök, hogy 13 és Taub visszajön, Cameron moralizálásai sokkal jobban idegesítettek, ha Chase is nagyobb teret kap a “műtős fiúnál”, akkor abszolút korrekt lesz ez a House-Wilson-Cuddy+4-es felállás.

holy - 2009. 11. 18. 21:32

Nekem tetszett a rész!Cameron elment!….szerintem tutira visszahozzák még az évad végére!Azért volt abban valami, ahogy House elindult utána a kórház folyosóján!
Azt én sem értem, hogy miért nem hoztak be egy új karaktert Cuddy hódolójaként….sokmindent ki lehetett volna hozni abból, ahogy House meg akarja fejteni kicsoda a pasas!…talán még Lucas segítségét is kérhette volna!!Az viccesebb lett volna, mint a mostani helyzet!Jó kis hollywoodi rend szerint most biztos az jön, hogy mire Cuddy dobná ezt a Lucas gyereket, addigra House becsajozik….aztán folytatódik ugyanaz!Kezd unalmassá válni!!!
legalábbis nekem!

winnie - 2009. 11. 18. 21:39

nem fogják.

jellycat - 2009. 11. 19. 09:37

House becsajozik??? Szerintem erre kb. annyi esély van, mint Foreman-nek arra, hogy 1-nél több arckifejezést produkáljon. :)

Bocsánat, egy kicsit OFF, de

aki követi a TV2-n is néha-néha, azt nem idegesíti, hogy House és Cuddy teljesen random módon váltanak magázódásból tegeződésbe és fordítva? Először azt a logikát véltem felfedezni, hogy ha egyedül vannak, akkor tegeződés, ha mások is jelen vannak, akkor magázódás, de aztán rájöttem, hogy nem… Nem igazán értem, hogy nem veszik észre, hogy még az is jobb lett volna, ha állandóan maradnak a magázódásnál, mert ez így borzasztóan irritáló. Tudom, tudom, akkor ne nézzem szinkronosan, de könyörgöm, valaki világosítson már fel, hogy vajon mi lehet a koncepció??? Vagy épp az a lényeg, hogy nincs?

drP - 2009. 11. 19. 09:59

jellycat, ez nekem is feltünt. szerintem simán elfelejtették vagy mi. Korábban valóban úgy volt, hogy amikor kettesben vannak, akkor tegeződnek, mások előtt meg magázzódnak. Én sem értem, miért tértek el ettől, de nagyon idegesítő.

Szab - 2009. 11. 20. 20:00

Fogalmam sincs, de nem tartom túl jónak a szinkronokat. Ha valamit láttam angolul, akkor fizikai fájdalmat okoz a magyar, szerintem nem végeznek általában egyébként túl jó munkát. Talán nem is akarnak.

makepeace - 2009. 11. 20. 22:12

Szab nem osztom a véleményedet,mert a House szinkronja kifejezetten jó.Kulka nagyon jól csinálja,és a többiek se rosszak.Ez a teg.-mag. meg engem is idegesít.Már a macskás részben is feltűnt,hogy az irodában ketten voltak,de nem volt tegeződés.Eldönthetnék végre,hogy mi van.Kíváncsi leszek a 23. részre.

drP - 2009. 11. 21. 11:44

Szerintem is jó a szinkron. Ez a tegezés-magázás, amig volt benne koncepció, szerintem nagyon jó ötlet volt. most viszont gáz…

jellycat - 2009. 11. 21. 14:18

A sorozat szinkronját én is jónak tartom alapból, ezért is nézem néha magyarul is. Ezen kívül arra is kíváncsi vagyok, hogy egy-egy jó dumát hogyan “ferdítenek” magyarra.

Ennek ellenére a tegezés-magázás kérdése régebben is nagyon zavart. Az már csak hab a tortán, hogy House és Cuddy úgy tegezik vagy magazzák egymást, amilyen épp a fordító hangulata. Véleményem szerint nagyon régóta hülyeség ez az egész magázás a többi karakter és House között, vagy ami még inkább fületsértő az a Wilson és Cuddy közti formális stílus. Néha már maga a szituáció is olyan, hogy elképzelhetetlennek tartanám, hogy azt bárkivel magázódva beszélje meg az ember, pláne nem sok sok év együttes munka után.

Lehet, hogy hülye példa, de hirtelen csak ez jutott eszembe, hogy az X-aktákban is magázódott Mulder és Scully még nagyon az elején, és utána szépen átváltottak tegeződésre, amikor a másik verzió már kissé idétlennek hatott volna. Hogy itt miért ragaszkodnak ilyen makacsul a magázódáshoz az számomra továbbra is rejtély marad….

winnie - 2009. 11. 21. 14:38

“Véleményem szerint nagyon régóta hülyeség ez az egész magázás a többi karakter és House között”

az a gáz, hogy az alternatíva a tegezés lenne, az pedig még nagyobb hülyeség lenne, ha taub vagy 13 tegezné house-t. house simán tegezhetné őket, ez tény, ez már annak kérdése, hogy milyen a személyisége house-nak, mennyire adja meg a tiszteletet.

maga a kérdés, bármennyire is nincs tegezés meg magázás az angolban egyébként könnyen eldönthető a megszólalás többi részéből, a gesztusokból, reakciókból. aki ismeri az angol szöveget, az nagyjából tudja, hogy mely karakterek milyen kapcsolatban vannak egymással.

ha áltaánosságban merül fel a kérdés, akkor egész egyszerűen az embernek bele kell gondolnia abba, hogy a munkahelyén a közvetlen főnökével mi a viszonya és mi a viszonya a nagyfőnökkel, valamint a közvetlen főnöknek a nagyfőnökkel.

jellycat - 2009. 11. 21. 14:58

winnie, én értem mit mondasz. Épp az angol szöveg stílusa és a karakterek közötti viszony miatt érzem úgy, hogy a mindenki mindenkivel tegeződik verzió ennyi idő után kicsit jobban passzolna a sorozathoz. Ezen kívül több embertől hallottam, hogy bizonyos munkahelyeken, például az orvosok és tanárok között a közvetlen kollégák még a főnökkel is tegező viszonyban vannak. Természetesen ez munkahely függő, tisztában vagyok vele, meg azzal is, hogy ez tegeződés vs. magázódás kérdés is szubjektív, és nem mindenkinek zavaró.

Ettől függetlenül a House-Cuddy random te/maga megoldást akkor is bosszantónak tartom.

cyborgwings - 2009. 11. 21. 18:57

nem lehet, hogy szinkrondramaturgot váltottak? akkor szoktak ilyen keveredések lenni.
mondjuk én azt nem értem, hogy az új ember miért nem nézi meg, hogy korábban hogyan alakult ez a tegezés-magázás dolog, vagy ha ismeri a korábbi fordítót, miért nem kérdezi meg tőle, mi volt a koncepciója. eszméletlen, hogy milyen szinten nincs együttműködés nemcsak a stúdiók, hanem a dolgozók között sem.

azt egyébként simán el tudnám képzelni, hogy house tegezi a beosztottait, és legfeljebb a régi csapatának tagjai egy idő után már szintén tegezik őt. wilson tutira tegező viszonyban lenne nálam cuddynál, ez nem is kérdés. house-cuddy fronton pedig jó ötletnek tartom ezt a kettesben és mások előtt változó megoldást. ja, meg azért is elképzelhetőnek tartom a csapatával való tegeződést, mert azért volt már közös bulijuk is, meg mittomén, és azért ilyenek után általában -főleg orvosok közt szerintem- nem játsszák meg magukat.

DelMare - 2009. 11. 24. 22:33

az évad egyik, ha nem a legjobb része volt.

ha egy picit többet hoztak volna ki a 200as IQ-ból, akkor kérdés sem lenne.

Habistee - 2009. 11. 24. 23:12

egyetertek

Biohazard - 2009. 11. 24. 23:21

House vs. God szintu tortenetre es fordulatokra szamitottam, amikor az elejen kiderul, hogy egy zsenivel van dolgunk. Sajnos a kozeleben sem volt :(

Meg igy is voltak jo pillanatok, amik mar-mar a regi onmagara emlekeztettek. De meg mindig nem az igazi.

jellycat - 2009. 11. 25. 13:08

Szórakoztató volt az új rész, sok jó poénnal. Viszont annyira hiteltelen, hogy Cuddy Lucas miatt pattint egy House kaliberű pasit… Ezzel nem azt mondom, hogy House és Cuddy azonnal jöjjön össze, de ez a Lucas fazon annyira semmilyen, hogy C-nak az is jobb lenne, ha egyedül maradna. A legjobb az lett volna szerintem, ha egy új karakterrel jön össze, aki nem csak abból áll, hogy a kandalló tüzénél barbizik a gyerekkel és a hálaadásnapi pulykát mentaöntettel locsolgatja.

DelMare - 2009. 11. 25. 19:13

jellycat: nem értek 1et. Lucas karaktere már a kezdetektől fogva egy nagyon jóeszű, intelligens fazonra volt kihegyezve, nem pedig egy zugnyomozóra. House is ezért csípte.

arról nem beszélve, h a House-Cuddy kapcsolat másról sem szólt eddig, minthogy Cuddy nyit, House meg elb@ssza. ezt az utóbbi részben ki is mondta (“8xx esélyt adott már nekem”). Cuddy számára egyértelműen fontos House intellektusa, egyénisége, de a Lucas gyerektől meg kap plusszba egy apa figurát is. ennyi. szerintem egyáltalán nem logikátlan. persze ettől függetlenül nyílván nem sorolom őket egy szintre. minthogy Houset senkivel sem sorolom egy szintre. ettől az, ami.

drP - 2009. 11. 25. 22:57

Jó lenne, ha Lucas megint megcsillogtatna valamit ezekből a tulajdonságaiból, mert jleneleg nem több annál, amit jellycat írt. Jelen állapotában a karaktere több, mint felesleges. Persze az még jobb lenne, ha eltűnne, de ha marad, akkor legalább csináljon is valamit a bébisintérkedésen túl.
A rész egyébként nem volt rossz, bár tényleg kiaknázhatták volna a hetibeteg 200-as IQ-ját. Az előző részhez képest abszolut javulás, de van még feljebb is ennél remélhetőleg.

makepeace - 2009. 11. 26. 09:56

Roppant jól szórakoztam ezen a részen.Taubot és Chase-t egyre jobban csípem.Volt végre egy kis klinika,mindenképpen piros pont,de még,még,még.
L/C továbbra is szánalom.
Hugh Laurie meg 832. alkalommal is zseniális volt:)

holy - 2009. 11. 26. 22:28

Szerintem is jó rész volt!
…és nekem egy cseppet sem hiányzott Cameron! Sőt jobb is, hogy elment, mert House a nagy “bánatában” még az ágyában landolt volna véletlenül!!!…. :)
Még mindig tartom az elképzelésemet, hogy mire Cuddy dobbantja Lucast, House már másvalaki megszerzésével lesz elfoglalva!Aztán meg indul minden előről!
Lucas-sal amúgy nem lenne semmi gond, pont a közös “múlt”, és haverkodás miatt jó “vetélytárs” House-nak. Cuddynak kéne már eldönteni, hogy mit akar és nem fájó képpel nézegetni House után.

leonora - 2009. 11. 29. 23:38

Az utolsó két rész kellemesen semmitmondó volt.

Poztiívum: Cuddy és Lukács együtt, ez a házias figura tökéletesen illik Cuddyhoz, a családi idill meggyőző volt. Ha maradna, és végre elfelejtenék ezt a szenvedést, akkor House végre normális szerepet is kaphatna, és újra érdekesebb lehetne a sorozat. Luki persze menni fog, de a többiben még lehet bízni. Másik pozitívum a kis klinikai rész, a harmadik a House-Cameron jelenet.

Negatívum: Cameron kiválása. Pontosabban az, hogy ő ment, és 13 visszajön. Inkább Cameron moralizálgatása, mint 13 mísz arca. Másik negatívum a “szerelmi” háromszög.

jellycat - 2009. 12. 01. 14:01

Na ez a Wilson-epizód nagyon tetszett. Az elején Hugh Laurie Faith “feldolgozása” iszonyat vicces, perceking csak röhögtem rajta. A végén pedig Wilson revansa a mostanában egyre ellenszenvesebb Cuddy-n szintén szenzációs.

Biohazard - 2009. 12. 01. 15:04

Na veeegre egy olyan resza, ami utan csettintettem. Na nem House vs God, vagy One Day, One Room szintu resz, de az utobbi ket evadban igy is kiemelkedo volt :)

gagasardy - 2009. 12. 01. 15:12

Ez a rész óriási volt, remélem nem szúrják el, folytatják ezt az utat!

Mekkora volt már, amikor télleg azt se tod, hogy house ügye miről szól, egyszerűen csak megoldódik?:D Gondolok pl. arra, h wilson dumál a beteggel, erre abban a pillanatban már tolják a beteget housek, h mindjárt meghal:D
Ez a rész 9/10

Terminator47 - 2009. 12. 01. 16:11

Ez egy igen jó rész volt! 9/10

Alfie - 2009. 12. 01. 23:23

Valaki segítene ez most hányadik rész volt, mert már teljesen elvagyok veszve:S…hol 2 résznek tekintik a legelső egész estés részt, hol egynek.

engival - 2009. 12. 02. 00:15

Jennifer Morrison neve s16-ban is ott lesz a főcímben?

Biohazard - 2009. 12. 02. 00:31

Alfie:
s06e09

6-os evad 9. resz

Alfie - 2009. 12. 02. 17:16

Biohazard- köszönöm ;)

Thrasher - 2009. 12. 02. 20:24

no, ez jó volt.
de azért kár, hogy ilyesmi kell, hogy igazi frissességet érezzen az ember a sorozatban.

“-I’m not here for an argument, House.
-Yeah, right, that’s room 12/a.”
höh, király.

drP - 2009. 12. 02. 20:33

jó volt nagyon, többnyire bejönnek a kicsit más részek. Wilson megérdemelt már egy kicsit több figyelmet, bár jobb lett volna, ha nem adja érte a mája egy részét.
jogos a félelmem, hogy idén nem lesz több rész?

gromit - 2009. 12. 03. 11:23

Igen, idén ez volt az utolsó. Köv rész jan. 11-én (Greg Yaitanes szerint, aki persze a másik számozást használja (nála a Wilson már a 10.) (nem annyira elvetemült az se, pl Angliában is két egyórás részben ment le az évadnyitó))

winnie - 2009. 12. 03. 11:38

itthon is úgy megy majd le, pár kevésbé fontos jelenet kivágásra kerül.

holy - 2009. 12. 03. 20:19

Az első dubla részben melyik jelenet kevésbé fontos? Ezt ki dönti el?

winnie - 2009. 12. 03. 20:48

nem kell megijedni, nem a tv2. az ilyen extra részeket mindig elkészíti a stúdió, általában valamelyik producer részvételével 41 perces verzióba. annak a második részébe pedig kell rakni eleve egy emlékeztetőt, így még kevesebb hely marad.

érdekes összehasonlítani a túszejtős house-részt, ami amerikában 6 perccel hosszabb volt, de nemzetközileg megvágták, hogy miket vágtak ki és eldönteni, hogy mennyivel kap kevesebbet az ember.

lekvárosbeton - 2009. 12. 04. 09:38

mér’ akarnak Wilson-ból House-t faragni az írók?

Thrasher - 2009. 12. 04. 10:05

már ugyan miért akarnának?…

Alfie - 2009. 12. 05. 17:56

lekvárosbetonnal kell egyetértsek. Valami olyasmit fundálnak ki szerintem. Mindenesetre most már határozottan Wilson mazochista viselkedését megerősítettem magamban, mert a sok folyamatos nézeteltérés ellenére inkább tűnik House és Wilson kapcsolata gazdi-kutya viszonynak. House nem biztos, hogy kiállna Wilsonért, Wilson sem rá szánta volna a máját, ha úgy adódik.

holy - 2009. 12. 05. 19:52

Szerintem Wilsonból soha nem lesz House.
Azt pedig igenis meg kell köszönnünk az íróknak, hogy Wilson kezdi kinőni a “mindenki lábtörlője” címet!
…és House májáról néhány gondolat!
a mostani epizódban csak poén volt House-tól a májára vonatkozó utalás……szerintem mindketten bármikor egymás donorai lennének!
House azért nem akarta a műtétet, mert félt, hogy Wilson meghal és Ő egyedül marad!És biztos emlékeztek a 4.évad végén, House agyműtétére, amikor Amber életéért küzdöttek……..Wilson boldogságáért (és persze a rejtély megfejtéséért) House meghalt volna.

drP - 2009. 12. 06. 12:43

holy, abszolut veled értek egyet, szerintem Wilsonért House bármit megtenne. És fordítva is. Ők egy kurva jó páros :-)

makepeace - 2009. 12. 09. 10:46

Változott a program, a következő rész csak január 26-án lesz.

drP - 2009. 12. 09. 19:50

jaj, de messze van az még… :-(
persze még mindig jobb annál, amit a tv2 művel…

Daneee - 2009. 12. 23. 01:41

Na ledaráltam az összes eddigi részt. Kábé 3 hetembe került, vagy 4-be, de megérte…. 9. részben aggódtam, hogy esetleg Wilson meghal, vagy valami, de hála istennek nem történt meg.

gromit - 2010. 01. 05. 14:30

Azóta visszaváltoztatták jan. 11-re. Jövő héten új rész, hurrá :)

holy - 2010. 01. 10. 23:48

Márcsak egy nap!!! Hajrá…..

em8ma - 2010. 01. 12. 07:14

Épp kezdtem elgondolkodni, miért van heti nézősbe, mostanában annyira nem kötött le, de a nagy szünet után bármilyen sorozatnak örültem és ezt a house részt nem is bántam meg!! Jó lett a magánéleti szál és a beteg szál is, a jack bauer-es mondaton pedig majd’ lefordultam az ágyról :D

Szab - 2010. 01. 12. 17:45

Ez az évad eddig végig ütött, de ez a rész valami szenzációs volt.

És érdekes, hogy nem volt egy darab Huddy jelenet sem, ilyen elég régen volt.

Kegyetlen jó volt. :)

drP - 2010. 01. 12. 19:52

Baromi jó kis rész volt, rég röhötem ennyit House-on. Hiába, House és Wilson együtt mindent visz.

holy - 2010. 01. 12. 20:30

Nagyon vicces rész volt!
és végre Wilson nyert a csatában….:-)

jellycat - 2010. 01. 13. 11:22

House és Wilson párharcát végig nevettem. Fergeteges volt, hogy House eljátszotta, hogy meleg: a ruhák, a beszéd…iszonyat. :D A Jack Bauer imitáció meg az évad egyik legjobb poénja. (mondjuk, régebben is volt már vicces 24-es utalás.)

Összeségében véve ebben a részben nagyon jó volt az egyensúly a magánéleti és az orvosi szál között, egyik sem ment a másik rovására.

Az pedig külön érdem, hogy végre Foreman is előrukkolt valami értelmessel. Ha jobban belegondolok, ez volt az első húzása, ami tetszett. :)

makepeace - 2010. 01. 13. 11:55

Ez a rész már-már a régi House-ra hasonlított.
A tanítvány felülmúlta a mestert.:D
Jó volt az eset, House/Wilson zseniális, és még a 4 utánfutó is egész jó volt.
Még ilyet, sokat!

Thrasher - 2010. 01. 13. 14:02

ahh, épp azon filóztam, hogy ha a szünet után se javul a sorozat, akkor másodszor is elkaszálom, erre egy ilyen király rész…

satyamikulas - 2010. 01. 13. 16:29

Valaki nem járt még utána, hogy mi volt a végén a zene? Nem a wilsonos, előtte…:)

makepeace - 2010. 01. 13. 16:42

“Maggot Brain” – Funkadelic

Anthony - 2010. 01. 13. 17:18

“Maggot Brain” – Funkadelic
-baszott jó (már bocs a kifejezésért), be kell vizsgáljam komolyabban :)

tutikus1234 - 2010. 01. 13. 19:04

I NEED THE DRUGS !!!… hmm, works for jack bauer

hét idézete gyanús

Biohazard - 2010. 01. 14. 00:08

NA VEGRE!!

Majdnem megfulladtam a ‘will you marry me’ es a ‘say yes’ reszeknel. :D

Kovetkezo kerdesem nekem is a zenere vonatkozott volna, de mar megeloztek.

satyamikulas - 2010. 01. 14. 09:29

makepeace
Anthony
Köszi mindkettőtöknek a számcímet!

cyborgwings - 2010. 01. 14. 11:34

tényleg az évad legjobb része volt a legutóbbi. a lánykérésnél besírtam, nagyon-nagyon súlyos volt. melegház…

Alfie - 2010. 01. 16. 19:36

Nagyon kellemes ez az évad. Olyan semmittevő kis szórakozás, nagyon sokszor féltem, hogy az 5. évadhoz hasonlóan sok drámai szálat oda-vissza húzogatnak de szerencsére okultak a hibáikból. A House-Wilson páros lényegében bebizonyítja, mennyire semmittevő a sorozat nélkülük, de ami nagyon tetszik, hogy eddig semmi nem valósult meg abból amitől féltem (nagyon tartottam attól, hogy a Vicodinra való visszaszokás főtéma lesz de szerencsére lerendezték)

yippyupp - 2010. 01. 20. 18:47

Biohazarddal egyetértve: Gregory House will you marry me. A hét idézete egyértelműen.
All in – Call!

Moonyfoot - 2010. 01. 22. 23:29

Egyetértek az előttem szólókkal az idézet terén. Nekem nagyon ott van az évad eddig xD. De ez a will you merry me… Huh egész rész alatt annyit röhögtem. Azért az is odaütött mikor Wilson Evitát kezdett énekelni xD. Foreman meg szépen betartott a többieknek xD. N meg persze I need the drugs :P. Anno a Wilson féle ‘Garlic and shoes. Yeah Sookie, I’m a vampire’ ütött ennyire szíven.
Na meg megeresztettem egy sóhajt a szomszéd csajra. Egy halott NCIS ügynök mellékszerepre jelentkezik xD. Most morcos vagyok, hogy csak jövőhéten kapom meg a House adagom.

Szab - 2010. 01. 25. 18:02

Végre, ma este újabb epizód. :D

drP - 2010. 01. 27. 15:16

Na, ez a legutóbbi rész senkit nem fogott meg?
mondjuk tényleg semmi extra nem volt benne, de egynek azért jó volt :-)

banyanyanya - 2010. 01. 27. 18:43

ja elég nyomi rész volt. de az előzetes szerint a következő jobb lesz :)

Szab - 2010. 01. 27. 18:46

Én imádtam, dehát nem biztos, hogy mérvadó vagyok, mindig imádom, House és Wilson minden részt minimum 7/10-esre varázsol már a puszta jelenlétével, így nem meglepő, ha számomra 9-10 pontosak a részek.

Szóval hatalmas volt a spanyolul beszélős rész, meg mikor House elkezdi nyomkodni a gépet, mint a rajfilmekben, hogy a Wilson lépjen le. Az ügy teljesen jó volt és viszi tovább a vonalat, hogy a House azért lassacskán próbálkozik.

staurolit - 2010. 01. 27. 20:25

A Foreman-13 szál kivételével szerintem kifejezetten jó rész volt. Rendben, nem volt bombasztikus (az előző után nehéz is lett volna feljebb menni), de ahogy Szab is írta (lényegében), teljesen hihető kis lépésekkel mutatta House változását. Nekem a beteg is tetszett, különösen az a rész, amikor a House-on edzett Cuddy helyrerakta. A régi, sorváltásnál csilingelős táskaírógépet imitáló House nálam felért az előző rész lánykérésével (bocsánat, fiúkérésével). Vagy egy percig nevettem rajta hangosan. Rendben volt, ahogyan House lerendezte Foremant a liftben, ahogyan végre hajlandó észre és tudomásul venni, mit jelent más emberekkel együtt élni, mit jelent az empátia szó a gyakorlatban. Nagyon találó volt a párhuzam a pszichopata beteggel.

Szóval szerintem kifejezetten jó rész volt.

jellycat - 2010. 01. 27. 20:28

Nagyon sok vicces beszólás volt ebben a részben is, csak lehet a múltkori poénáradat után kevesebbnek tűnik. Én is többször hangosan felröhögtem. Sőt most még Taub is poénkodott, ami azért nem sűrűn fordul elő.

Annyira nem vagyok rajta a heti beteg témán, de most bejött ez a pszichopata páciens sztori is.

Szóval semmiképpen sem mondanám laposnak ezt a részt. Véleményem szerint a 6. évad remekül hozza a színvonalat.Nagyon jól ötvözik a drámát és a humort, House változik, és végre nem csak abból áll, hogy módszeresen pusztítja önmagát.

Szab - 2010. 01. 28. 14:42

“House változik, és végre nem csak abból áll, hogy módszeresen pusztítja önmagát.”

Pontosan. Szerintem az előző évadokkal ezt a vonalat kimerítették, most már csak unalmas lenne és a valótlannál is valótlanabb, ha ugyanúgy menne tovább minden, a karakterfejlődés alap. Az ötödik évad végén elkezdett irányvonallal szerintem új erőt adtak a sorozatnak, ami további több évadig ki fog tartani szerintem.

Biohazard - 2010. 01. 28. 15:54

“House változik, és végre nem csak abból áll, hogy módszeresen pusztítja önmagát.”

Es biztosan jo ez neki? Cuddy beintett es elhajtotta a banatba, tekintelye mar nem sok maradt..cserebe most emlekeztettek a regi onmagara (egy jo nagy adag tulzassal-> nem ilyen volt regen sem) es tobbet kinlodik, mint eddig osszesen.

holy - 2010. 01. 28. 19:52

Biohazard-nak:
Kínlódik az oké, de legalább nem a kínlódásáról szól az összes rész!
Abból szerintem már mindenkinek elege volt az 5. évadban!
Most legalább végre normális (normálisabb) és Wilsonnal jó szórakozást nyújtanak!
Nem kell a szenvedésből!!!Amúgy szerintem tök aranyos volt amit a képekkel művelt House, ennyi éppen elég, hogy tudjunk az érzelmeiről!Nekem nem hiányzik a Huddy szál, pont elég annyi, amennyit az utolsó pár másodperc mutat (a heti részben)!
És minden rajongónak ajánlom, hogy lélekben készüljünk fel arra, hogy a Huddy jelenséget nem kerülhetjük el ebben az évadban, úgyhogy még jönni fog a szenvedés!

Biohazard - 2010. 02. 03. 14:00

Csak en nem voltam oda meg vissza a tegnapi resztol, vagy mas is ugy erzi, hogy megint a rossz iranyba indultunk? :(

jellycat - 2010. 02. 03. 14:30

Sajnos, a Lucas-Cuddy enyelgés elég gyenge. A revans a lakásért, és a majd megmutatom, ki a főnök húzások L-tól meg pláne, de ezt leszámítva korrekt rész volt.

staurolit - 2010. 02. 03. 15:29

A nagy csend nyilván nem véletlen. :(

Ami engem illet, oposszum rendben, kapaszkodó meggyengítése rendben, de azért egy teljes lakás eláztatása műszaki cikkekkel, könyvekkel, bútorokkal, emlékekkel együtt (még ha sorozatról van is szó) egy kissé talán túlzás. Nem tudtam viccesnek találni.

leonora - 2010. 02. 03. 17:36

“”Csak en nem voltam oda meg vissza a tegnapi resztol, vagy mas is ugy erzi, hogy megint a rossz iranyba indultunk? :(

Nem csak te. Sajnos ezzel a hozzászólásoddal és az előzővel is egyetértek, ahogyan Staurolittal is. Megadtam az esélyt ennek az évadnak, és néha nem bántam meg, de azt hiszem, hogy feladom. Szenvedésen, idióta alpári humoron kívül már semmire nem képesek. House pedig ott tart, hogy ha a pszichiáter vagy Cuddy vagy bárki azt mondja neki, hogy ugorjon a Hudson folyóba, megteszi. Fogalmam sincs, hogy ez miért jó vagy miért érdekes, de az ilyen “humoron” nem tudok nevetni, House állandósult haldoklásain, változásain nem tudok megrendülni. A többi szereplőjén még annyira sem.

Nagy kár, pedig jó ez a junkies-s csapat, szerettem idejárni. XDD

mia - 2010. 02. 03. 18:55

Leonora, már bocsi, hogy ezt mondom de nagyon vicces vagy!!!:D
Annak meg kifejezetten örülök, hogy abbahagyod a House nézést!XD

leonora - 2010. 02. 03. 19:06

Mia, ne örülj, mert még meggondolom magam, aztán nagyot csalódsz. XD

Esetleg valami magyarázat, hogy mi volt vicces, vagy arra már nem futja?

mia - 2010. 02. 03. 20:40

Arra már nem futja :P
Igazából futná, de nem szeretnék vitát nyitni erről, mert ez a fórum mégsem erról szól. Már sajnálom is, hogy beküldtem azt a kommentet XD

Biohazard - 2010. 02. 03. 23:55

leonora! Kivel egyutt kaptuk meg az arany vicodine dijat! Nem hagyhatsz itt minket! Kivel fogok akkor annyit beszelgetni a temaban? :o

leonora - 2010. 02. 04. 00:07

Köszi, ez kedves, hiányozni fogsz/fogtok, de ahhoz, hogy beszélgessünk, néznem kellene, kényszerből pedig nem megy.

Az Arany Vicodin Díj talán visszamenőleg is jár. XD

Szab - 2010. 02. 04. 13:39

“mert ez a fórum mégsem”

Sajnos nem fórum.

EWgyébként ki mondja, hogy a lakás eláztatását kötelező viccesnek találni? Szerintem se volt vicces, még sincs bajom az epizóddal.

Teljesen jó ez. Az esetek nagyon érdekesek, mindegyikben van valami, House és Wilson meg egy lakásban, ez már eleve sikerre volt ítélve.

Ráadásul a következő a Cuddy-s epizód lesz, nagyon várom.

Pkclaire - 2010. 02. 05. 17:21

Egyetértek lenorával és staurolittal. Valahogyan…visszatérünk a lejárt sablonhoz: körök járása a “House most milyen is? Megjavult vagy bunkó maradt?”, vagy a “Cuddynak milyen is a szerelem?” illetve… túlságosan próbálkoznak az írók. Eddig annyi jó sztorit és részt kaptunk, hogy személy szerint néha eltorzult arccal figyeltem és mondtam: “Ez most House MD vagy valami annak látszó tárgy.” A jellemváltozás – fehér tábla hiánya – átlagosabb Greg részek már egyenesen kérdésesek. Nem mondom h nem voltak jó poénok, de egy sokszoros díjas sorozattól ez a minimum amit elvárhatunk. Bárcsak lenne vmi változás jó irányban. Különben őszintén nem tudom h a következő évadban miről lesz szó…h Taub és a neje gyereket akarnak, vaaaagy Cameron pár részre visszatér és House ágyában köt ki (az tetszene:P )? Vaaaagy SPOILER: Wilson összejön a 3ik exfeleségével újra. Ill a nagy kérdés: House mit kap vissza? A Vicodint v Cuddyt?! — Hol van már a régi 1-3as évados hangulat?! Mindezek ellenére még reménykedem.
PKC

staurolit - 2010. 02. 05. 21:40

A félreértések elkerülése végett, én is reménykedem, nálam nem kasza az évad. Fenntartom, hogy a legutolsó részt nagyon gyorsan el akarom felejteni (nem lesz nehéz), mert semmilyen, sőt kifejezetten rossz és helyenként ellenszenves volt, de voltak rossz részek a korábbi évadokban is. (Sajnos most egyet sem tudok említeni, mert elfelejtettem őket. :)

Arra viszont kíváncsi vagyok, rendezőként milyet domborít Laurie a következő részben.

staurolit - 2010. 02. 05. 21:45

p.s. Úgy általában egyébként kifejezetten szeretem ezt az évadot (jobban, mint az előzőt) az első és a legutóbbi rész kivételével (amik nagyon nem tetszettek.) Még a Cuddy-Lucas párossal sincs különösebb problémám, ideje volt megtörni a Cuddy-House féle egyhelyben toporgást.

Pkclaire - 2010. 02. 06. 13:37

starurolit – a cuddy-house egyhelyben toporgás — aranyköpés :)) – megtörése ebből a szempontból tökéletes. De félek visszatérünk még ehhez. Lisa dobja Lucast, House megint a nővel kavar és nemsoká ugyanott tartunk, ahol eddig. H jó ez a kapcsolat, de veszélyes, és nem lehet hosszú távú jövője… De talán én még azt is jobban élvezném, ha Greg kinyitná a szemét – rájönne h Foremannel úgy is lehet szórakozni h 13-nak csapja a szelet, vagy legalább a fehér tábla meg a régi feelinges zsenialitás jöjjön vissza (ami nem veszett el teljesen).

És nekem meg olyaaaan vegyes érzéseim voltak az évad alatt. Van ami nagyon bejött, van ami mégsem. Az is igaz h vmilyen szintű változáson mindenki átesik, még a szarkasztikus doki is…de héé:P de hullámzó az én véleményem is. És dettó: már várom Hugh mit hozott össze:D Mikor is lesz a kövi rész? Hétfőn?

staurolit - 2010. 02. 06. 14:11

Pkclaire – köszi!

Bizony-bizony, hétfőn jön az új rész. Ami azt illeti, egyáltalán nem félek egy House-13 szál indításától, nem hiszem, hogy bármi realitása lenne. Sokkal valószínűbbnek látom, hogy talán nem is olyan sokára Chase és 13 vigasztalódik majd egymással. És ez lesz az a pont, amikor Cameron újra felbukkan.

A szereplők ettől kezdve Cesario, Trediciana és Camerania néven folytatják áldásos tevékenységüket az irigy és csalódott Don Formano áskálódásai ellenére a bölcs és nagyhatalmú Don Gregorio és Donna Lisa uralma és oltalma alatt. ;)

Pkclaire - 2010. 02. 06. 15:12

Cesario, Tradiciana, Cameriana, Don Formano, Don Gregorio, Donna Lisa — Óriási:)):)):))

Pkclaire - 2010. 02. 06. 16:07

Camerania — javítva:P

eranett - 2010. 02. 06. 16:34

“A szereplők ettől kezdve Cesario, Trediciana és Camerania néven folytatják áldásos tevékenységüket az irigy és csalódott Don Formano áskálódásai ellenére a bölcs és nagyhatalmú Don Gregorio és Donna Lisa uralma és oltalma alatt. ;)”

Ez az, ami tuti nem lesz SOHA a sorozatban!!! Hála istennek””

holy - 2010. 02. 06. 20:33

Figyelem, figyelem minden előttem szólónak!
Hugh Laurie nem a Cuddy-s epizódot rendezte, hanem az ő általa rendezett rész a 17. rész lesz!

Biohazard - 2010. 02. 06. 22:26

Ezennel megnyitom a szamlat, mely arra szolgal, hogy adomanyokat gyujtsunk Dr House labmutetjere!

Ha Izaura felszabaditasa megmozgatta az orszagot, akkor ez a mozgalom is sikeres lesz! Gyerunk emberek! Dr House mar nem birja sokaig! :D

staurolit - 2010. 02. 06. 22:34

Hááát… ha egy műtéttel meg lehetne oldani, már biztos megoldották volna.

Gyűjtsünk inkább bér(majdnem)gyilkosra, aki rálő (vagy hasonló, ahogy elnézem, Lucas olcsón megszámítaná), hogy ismét ketaminos kómába tehessék. Az egyszer már működött. Mivel azóta kevésbé önpusztító, esetleg ébredés után kímélni fogja a lábát és tovább tart majd a fájdalommentes időszak.

Hm? ;D

Pkclaire - 2010. 02. 07. 20:55

Jó ötlet! :)) De akkor lassan már nem House MD nek kéne nevezni a sorit, hanem vmi totál más aspektust találni Greg életének bemutatására…:P Kíváncsi vagyok kinek milyen ötlete van. Egyébként meg Lucas nemhogy jó áron megszámítaná a merényletet – még ingyen is menne neki.

Pkclaire - 2010. 02. 09. 12:46

Wooow srácoooook! Ez a 5 to 9 állati volt! Nagyon tetszett! Amin még én is meglepődtem! Nagyon jó volt ez a kis Day in a life of Cuddy. Lucas még mindig nem illik a képbe, de ettől független már várom a kövi részt is.

PS: Chase-sebész doki verekedés nagy volt.:P

Szab - 2010. 02. 09. 15:00

Ráadásul érdekes módon most lesz pénteken is rész. Ennek baromira örülök, utálok rá annyit várni.

Amúgy a Cuddy-epizód végén House nézése Cuddyra megint mindent elárult, pedig csak egy pillanat volt.

staurolit - 2010. 02. 09. 15:36

Egész üdítő kis rész volt ez, nem sokat láttunk mostanában Cuddyból. Ami azt illeti, engem nem nyűgözött le ez az epizód (úgy értem, nem volt bombasztikus vagy kiemelkedő), de olyan jó kis pihentető rész volt, amit szívesen néztem.

Külön tetszett a House-ra panaszkodó sebész, ideje volt már megmutatni, mit is gondolnak a kórháziak a House-csapattal való kivételezésről.

Lucas sajnos tényleg nem érdekes. Tőlem maradhat, csak nem mutassák. Cuddy két gyerek felett anyáskodhat.

Tetszett viszont, hogy nem spilázták túl House segítségét Cuddynak. Nem voltak ömlengések, senki nem borult senki keblére, csak egyszerűen emberként viselkedtek. Jó pont.

És szó mi szó, Cuddy valóban tökösen vezeti azt a kórházat.

Pkclaire - 2010. 02. 09. 17:00

staurolit – megint csak egyetértek. Lucas nem tudom mit keres ott. Főleg hogy viszonylag sokáig is marad.

szab – !!!! igeeen! a végén az a félmosoly! Most akkor House mit is gondol/érez Cuddy iránt?!!

winnie - 2010. 02. 09. 18:12

“Ráadásul érdekes módon most lesz pénteken is rész. E”

nem lesz, max ismétlés.

Szab - 2010. 02. 09. 19:09

“szab – !!!! igeeen! a végén az a félmosoly! Most akkor House mit is gondol/érez Cuddy iránt?!!”

Szerintem szerelmes, mind állat. ;Đ

Winnie: A fox.com/house-on írja, hogy a következő epizódig 3 nap van,
“Special Friday Episode 2/12 8/7c”

Ezt én úgy értelmezem, hogy most kivételesen van csak pénteken egy epizód.

Szab - 2010. 02. 09. 19:41

Igen, benne van a Schedule-ben is a Fox-on, 14-es rész jön. De te is tudod, hogy ezt ott meg lehet nézni, akkor miért írod kapásból, hogy nem lesz?:D

makepeace - 2010. 02. 09. 20:05

Jó kis rész volt ez!Sokkal jobb, mint a Wilson-s.

Szab, el kell, hogy keserítselek, a köv. rész március 1-én lesz.Pénteken a Braveheart lesz, ha jól tudom.

winnie - 2010. 02. 09. 20:13

“Winnie: A fox.com/house-on írja, hogy a következő epizódig 3 nap van,
“Special Friday Episode 2/12 8/7c””

ha megnézed a múlt heti pénteki nézettséget, akkor látod, hogy most is volt house pénteken. és azért special, mert nem hétfőn van. és májusig szinte minden héten lesz.

a fox oldalán ezt olvasom: On The Next Episode… “Braveheart” – A reckless detective has a family history of sudden heart failure.

a link hozzá meg ez, ha a friday 7/8c-re viszem: http://www.fox.com/house/recaps/s6_e06.htm

“De te is tudod, hogy ezt ott meg lehet nézni, akkor miért írod kapásból, hogy nem lesz?:D”

mert semmi értelme milliókat bukni azzal, hogy nem hétfőn adják a sorozatot.

Szab - 2010. 02. 10. 07:35

Shit. :D Hja, elragadott a lendület. De akkor meg logikátlan a felirat a house oldalán, legalábbis számomra. No mindegy, március 1-ig is kibírjuk. ;d

Lnaughty - 2010. 02. 11. 00:54

nem tudjátok mit volt a rész végén a zene?

debry - 2010. 02. 11. 20:28

Eric Ribb – Shine On

Lnaughty - 2010. 02. 12. 09:55

jujj, köszi köszi köszi:)

makepeace - 2010. 02. 12. 11:44

Sőt, új rész csak március 8.

Impish - 2010. 02. 18. 14:33

Bibb, nem Ribb:)
Eric Bibb Shine on

Biohazard - 2010. 02. 20. 02:50

Kicsit off:

Epp most neztem ujra 5*15-ot. Regebben valahogy ugy emlekeztem ra, mind egy igen gyenge ujrafeldolgozasnak a House vs God mintajara. De most valahogy befogadobb hangulatban voltam es rajottem, hogy tulajdonkeppen ez egy egeszen jo es korrekt resz volt, mely mondanivaloval es igen karcos onironiaval.

Tortent mar veletek is hasonlo eset? Elsore nem jott be az adott resz, de kesobb megnezve megis megtetszett?
btw, a resz utolso perceben zongorazgat egy kicsit es erdekelne, hogy egy konkret dallamot jatszik (es mi lenne az), vagy tobb helyrol szedett ossze par melodiat?
ON

makepeace - 2010. 02. 20. 09:52

Én inkább úgy vagyok, és főleg az 5. évadnál, hogy elég sok rész volt ami nem nagyon tetszett, de szinkronosan megnézve meg bejött.
Azt a dal Hugh Laurie írta, és a címe Cuddy’s serenade

makepeace - 2010. 02. 20. 10:06

dalt
Bár inkább csak dallam…

eranett - 2010. 02. 20. 20:45

Biohazard, ha esetleg tudsz zongorázni, tessék. Egyébként van pár rész, ami elsőre tényleg nem jön át, még most a 6. évadban is. Kell, hogy egy kicsit ülepedjen.
http://www.youtube.com/watch?v=rcfIVpAPHik

Szab - 2010. 03. 09. 12:18

Kíváncsi vagyok mi lesz a vélemény a 6×14-ről. Szerintem nagyon mókás volt, de nem biztos, hogy mindenkinek bejön ez a fajta “angle”…

Pkclaire - 2010. 03. 09. 17:03

Hali srácok!

SPOILERES innentől.

Szerintem üdítő rész volt. Humor — Wilson pornóban:))XD. Aztán a speed date…Nomeg “God, you’re so pretty.” És végre!!! House apjáról is megtudhattunk valamit.

A Huddy részre…hááát annak fényében h vhol ausiello hírek közt lehetett olvasni h lesz Gregnek vmi egyéjszakás kalandja az évad végén…nem következtetek Cuddy-House dolgokra.

Jah és 13-Chase…ott is készülődhet vmi…?

Szab - 2010. 03. 09. 21:48

De ember, az hogy spoiler, az csak úgy működik, hogy az aktuális részből, ha valaki még nem látta, ilyet mi a ráknak írsz lesz, hogy mittomén ki milyen spoilert olvasott az oldal végéről? Vazz.

Szab - 2010. 03. 09. 21:48

Nem az oldal végéről, az évad végéről.

gromit - 2010. 03. 09. 22:48

én meg más szpojlereket olvastam, de lehet, h csak le vagyok maradva… de nem is ez a lényeg, hanem ami már megvan, és meg lehet nézni

azt hittem a múltkor, h a “lánykérés”-t nem lehet überelni. de :) már decibel alapján is, akkorákat nevettem most :D
Oscart Wilsonnak! :D

gromit - 2010. 03. 09. 22:55

és ha már annyit neteznek, twitterelnek meg blogolnak idén, akkor megemlítem, ha vki nem tudott volna róla, h a mostani rész után lehetett chatelni Jesse Spencerrel (nekünk ugye éjjel)
résztvenni már késő szólni, bocs, de ha vkit érdekel, el lehet olvasni

Thrasher - 2010. 03. 10. 19:34

“Kíváncsi vagyok mi lesz a vélemény a 6×14-ről. Szerintem nagyon mókás volt, de nem biztos, hogy mindenkinek bejön ez a fajta “angle””

hát nekem nagyon bejött. az évad kevés jó része közé tartozott.

UEVCS - 2010. 03. 10. 21:02

Kevés?
Ebben az évadban 1-2 kivétellel csak jó részek voltak eddig!
Az 5. évadot helyből veri pl. 14 rész után.

holy - 2010. 03. 10. 22:17

Az Amerikában futó részeket nézem…..de most, hogy ülök a magyar tv2 előtt és nézem a 6.évad fináléját….tök furi érzésem van!
Persze én nagyon szeretem a sorozatot és figyelem a spoilereket is, de azt gondolom, hogy az, aki csak szimpla néző….az tuti össze van most zavarodva.

winnie - 2010. 03. 11. 00:01

6. évad premierjét. és miért lenne összezavarodva?

gromit - 2010. 03. 16. 02:39

jajdejó, Amerikában most tört ki a nyár… (legalábbis időszámításban) bosszantó…
hát, akkor új részt majd reggel, vagy amikor fent lesz vhol.

Zotya1979 - 2010. 03. 17. 09:38

Ez a rész is jó volt, mint szinte mindeggyik, de az évadban talán az egyik legjobb, szerintem. Na jó talán a 3.
Mikor lesz a következő rész?
A másik, aki látta, Mit lehett kiolvasni House utolsó pillantásaiból?

gromit - 2010. 03. 17. 15:32

jó kis sci-fis rész volt :)

láttam múlt héten az előzetesét, és én egész másként gondoltam az orgonás jelenetet. (de lehet, h Wilson is pont azon járt az esze :) )

Biohazard - 2010. 03. 17. 23:19

A butor vasarlos tema jopofa volt, vigyorogtam is rajta. Taub verenek szivasa szinten szorakoztato volt (es vegul tanulsagos)..viszont maga az eset valami hihetetlen modon nem erdekelt. Mondhatni erdektelen volt. Egyedul a tudatalattibol valo gyogyitas volt egy egeszen erdekes megkozelites.

Kicsit csalodott vagyok.

ádám - 2010. 03. 18. 19:33

Hello!

Nem tudja valaki a 12. rész elején halható számnak a címét?
(a foci edzés alatt)

holy - 2010. 03. 19. 22:28

Ádám: teddybears : Rocket Science

Cirmoscica - 2010. 03. 23. 19:58

Doktor House – 6. évados werkfilm-vetítés a tv2 szervezésében szombaton, 13h-kor.

További infó: http://www.doktorhouse.hu/hirek/nezz-6-evados-extrat-a-tv2-vel/

gromit - 2010. 03. 26. 00:49

köv rész csak áprilisban, az még hagyján, de csak 12-én…
jelenleg érvényes műsorterv itt, de persze subject to change.

Szab - 2010. 03. 26. 19:23

Nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz az évad végére… mármint az irány. Az rendben van, hogy House-nak a lelkivilágán megyünk végig az évadban és tényleg megy a dolog, nekem az egész évad nagyon tetszik. Csak remélem lesz már egy kis vidámság is végre, vagy akkor úgy mondom, hogy legyenek vidám dolgok is, jőjjön össze a karaktereknek pár dolog végre. House-nak kijárna már valami. Ja és ha pl. összehozzák Cuddy-val, akkor a következő évadra meg is van a téma.

holy - 2010. 03. 27. 20:26

Szerintem húzzák még a Huddy dolgot, ameddig csak tudják…….lesz valami, de csak újabb mézesmadzag!
Szerintem a pszichiátriai “haver” Alvie tér vissza a fináléban…talán Ő lesz beteg és segítséget kér House-tól!

Alfie - 2010. 04. 04. 22:49

holy-vagy a csaj akivel lefeküdt az első részben. SZERINTEM ő az egyetlen aki miatt képes lenne szakítani egész korábbi életével.

bikkbakk - 2010. 04. 13. 11:32

na az eheti remek lett

Pkclaire - 2010. 04. 13. 12:09

Egyet értek! Állati volt:P:P

Hey kérdésem volna h 720pben ki tölti? Esetleg 6.11től visszafelé ki tudná nekem írni vki a részeket? Nem ingyen persze:P

xtlight - 2010. 04. 14. 20:26

A hét idézete jelölt:

– Dude
– Dude

:D

gromit - 2010. 04. 15. 00:50

This was an interesting night :)

Taub és Foreman jól berúgtak :D (Tudom, h nem, de vészhelyzetes doki a mellékhatások felsorolás végére magyarázólag hozzátette, h úgy fogod érezni magad, mintha ittál volna pár sört. Nos, ha alapból baromira fáj, akkor nem. ha viszont nem annyira, akkor… :D )

A végén vártam volna, h House aztán elrohan vagy telefonál vagy…, de persze nem, mert ez mégiscsak a House :)

eranett - 2010. 04. 15. 20:57

Szóval akkor Lydia mégiscsak motoszkál benne?
Klassz rész volt!!!

DelMare - 2010. 04. 16. 01:57

az elmúlt idők egyik legjobb epizódja volt – nem mellesleg Laurie rendezte.

bikkbakk - 2010. 04. 16. 09:53

a csúcspont a tolvajlásos rész a gyorsuló zenével. Meg voltak nagyon szépen megkomponált képek, látszik, Laurie komolyan vette a melót.

Maala - 2010. 04. 18. 04:38

Hát, részemről ez olyan semmilyen rész volt… A karakterek párosával elzárva egymástól… Ezmiez?! Hát uncsi. De azért jó, hogy nem értünk egyet. :)

yippyupp - 2010. 04. 18. 19:36

maalaval félig értek egyet, sok múlt a színészeken is ki hozta a formáját, és ki nem:
wilson és 13 uncsi
cuddy és a “hetibeteg” uncsi
taub és foreman ütős
house szokatlan

yippyupp - 2010. 04. 18. 19:37

ja: chase és cameron – gáááz

holy - 2010. 04. 19. 20:53

és sem voltam oda meg vissza a Hugh által rendezett epizódtól….mondjuk, ha belegondolok apró infók voltak elrejtve benne a sorozat folytatásával kapcsolatban!!!!
Én nem gondoltam, hogy House-t ennyire foglalkoztatja Lydiával való kapcsolatata. Reméltem, hogy túl van rajta….sajna nem!!!

Leó - 2010. 04. 20. 20:36

A mai rész végén az nem Vicodin volt?

gromit - 2010. 04. 20. 21:04

@Leó: Nem, nem Vicodin volt, hanem Ibuprofen, recept nélkül kapható fájdalomcsillapító. A Vicodinnal ellentétben nem narkotikum, nem lehet tőle elszállni, és nyilván a fájdalomcsillapító hatása is gyengébb, de nem vagyok szakértő. (És nemcsak a rész végén vett be belőle, hanem már hamarabb is, de így hirtelen meg nem mondom, mikor. Hát, megint fogy a bogyó, mégha ez más is…)

gromit - 2010. 04. 20. 23:03

@holy Bár House tényleg nem arról híres, h olyan könnyen túllépne dolgokon, sztem itt nem konkrétan Lydia személyére gondolt, hanem inkább a hatására (hogy nem akar egyedül lenni… ha nevesítenem kéne, nem Lydiát mondanék)

Érdekes volt ez a “ki hogyan reagál Wilson exére” szál, kedvem lenne egyeseket szembesíteni néhány megnyilatkozásukkal…
House-t meg kedvem lett volna megölelni, bár ő hülyét kapott volna, és én se az a típus vagyok… :D

“All my cereal boxes are at the cleaner” :D

jellycat - 2010. 04. 21. 12:30

Remek ez a 6. évad, kellemesen váltakoznak a drámai és a viccesebb momentumok. A sötétebb hangulatú, a közepén kissé unalmasabb 5. évad után valahogy jobban alakulnak itt a történetszálak. (kivéve azt, ahogyan Cameront kiírták…)

Csak nehogy rászoktassák House-t a Vicodinra, mert akkor ugyanott vagyunk, ahol a part szakad. Bízom benne, hogy nem erre akarják kifuttatni az évadot, így nagyon kíváncsi vagyok, hogy idén mi lesz a nagy dobás a végére.

Pkclaire - 2010. 04. 27. 11:52

Open and Shut…

Értem én, hogy arra akarják kihegyezni a dolgot, hogy House egyedül marad, míg szépen lassan mindenki párt talál. Wilson-Sam érdekes volt. Taubból kicsit sok. Az eset meg még a nyitott házassággal sem volt elég érdekes, tényleg csak 1 dologra koncentráltak. Huddyt meg úgy érzem nagyon erőltetik. Vhogy talán tágítani kéne House világát… Nem pedig kappucsínó gép segítségével flörtölő, “orál szexet” igénylő Houset mutassanak. Ez már ott lejárt lemez volt, mikor az 5ik évadban egy rész erejéig Cameron lett a főnök.

Szóval várom a folytatást, ettől a résztől igazán nem mentem a falnak. 5/10 azért mer HL jól nézett ki mint mindig és 13 is jó volt a szemnek. (Elég gáz hogy ez a két dolog ami sztem a legjobb volt.)

Khaireddin - 2010. 04. 27. 13:41

Eddig elég gyenge ez az évad, remélem a fináléra valami durva dolgot összehoznak mert perpillanat csak Olivia Wilde miatt nézem.

holy - 2010. 04. 27. 22:33

Már régóta újra meg újra előjön az az alapgondolat a House során…., hogy senki sem változik…vagy, hogy igen is képes vagy arra, hogy változz!
Szerintem mindannyian sokat gondolkodunk ezen….és ugye a mostani részben bebizonyosodott, hogy Taub nem változik, pedig az egész életét megváltoztatta egy korábbi félrelépés miatt, mégsem tanult belőle!
Wilson pedig változni, változtatni akar…mégis újra meg újra ugyanazokba a hibákba (nőkbe) esik bele.
No és persze ott van House, a főszereplő, akiről a sorozat szól és aki öszetett személyisége miatt a legnehezebb helyzetben van.
Én azt gondolom, hogy mindegyik évad House (és a csapat) jellemének változásairól szól!!
A jellemek változása a lényeg!!!
Cameron House mellett kiforrott egyéniség lett…tovább már nem fejlődhetett, ezért már nincs is a sorozatban.
Szerintem, aki “unja” House lelki fejlődését az csalódni fog a folytatásban (a 6. évad végében), mert tuti, hogy a továbbiakban is House jellemének fejlődése lesz a középpontban.

…azt pedig sose feledjétek…..hogy az orvosi esetnek, mindig köze van a magánéleti szálhoz….mondjuk ezt egy igazi House rajongó már biztos észrevette!!!!…

Szab - 2010. 04. 28. 00:14

” Huddyt meg úgy érzem nagyon erőltetik.”

Ez abszolút nem igaz. Évad elején próbálkozott House, aztán nemtom mi volt, de most már részek óta közös jelenetük is elvétve van. Majd évad végére visszajön ez tény, mármint gondolom, de ez nem erőltetés. És nem hiszem el, hogy csak az én fantáziámat mozgatja, hogy ezek ketten végre kezdjenek valamit egymással úgy igazából. Nagyon érdekes lenne, pl. következő évadnak úgy nekimenni, hogy ők egy pár, ilyen még úgy sem volt… persze én magam se hiszem ezt.

Pkclaire - 2010. 04. 28. 01:02

Szab. Lehet h csak azért érzem így, mert balga mód várnám h vmi nagyobb történjen. Vmi más. Vmi új. És ha jobban belegondolunk, Huddy ezer éve létezik egy alternatív valóságban és ezt a két ember is tudja. Csak nem volt merszük/nem volt alkalom/nem engedte a személyiség/vagy az igények változtak…szóval értem, de ennyi idő után a fantázia beindul. Meg h lehetnek érdekes részek…de azon túl h Huddy egy jó téma, egy jó kérdéskör, amit körül akarnak járni az írók, nem látok többet ebben. És igen, én sem hiszem, hogy épp ezért párként állítanák be őket. Túl egyszerű volna. 20 év után főleg.

jellycat - 2010. 04. 28. 11:49

Ha valamit nem erőltetnek ebben az évadban, akkor ez a Huddy dolog. Az, hogy néha-néha megpendítik a témát egyáltalán nem zavaró 2 okból kifolyólag sem. Egyrészt House van annyira önirónikus, hogy a vonzódását Cuddy-hoz a maga módján kifigurázza. A másik pedig, mivel már évek óta vonzódnak egymáshoz, reálisabbnak tűnik, hogy olykor ezzel ők is, és a nézők is szembesülnek.

Ennek ellenére nem hiszem, hogy a közeljövőben érdemes lenne őket összehozni. Kétlem, hogy abból bármi jó kisülne a történet szempontjából.

Más: remélem, Taub magánéletéből egy időre ennyit látunk. Valamiért ha róla van szó, előbb-utóbb mindig nyűglődés a vége.

gromit - 2010. 04. 29. 01:08

úgy tűnik, ez volt az a rész, amiben nem szerepel Stephen Fry :)

(a rendező Greg Yaitanes hibája :) twitteren elkottyantotta, h egy régi ismerős fog feltűnni egy jelenetben, és hajrá, követők, lehet találgatni, ki is lehet az. nem, nem Stephen Fry, pedig vhol még meg is jelent a pletyka… hanem a fehér tábla)

Elkon - 2010. 04. 30. 02:30

Eddig remek az évad, és mókás volt újra látni Tancredi doktornőt ;)

Ax3stazy - 2010. 05. 03. 13:39

Mein gonosz egy sorozat ez.

miszerint - 2010. 05. 04. 09:57

bár a beteg sztorija nyűglődős volt, a karaoke jelenet zseniális volt, és feledtette a béna taub-os, wilsonos szálat. kicsit belassult az egész, nem?

Pkclaire - 2010. 05. 04. 10:54

A beteg sztorija tényleg vontatott volt, de egy csapásra elfeledtette velem ezt az eddig háttérben lévő probléma. House szenved, megint/ismét/még jobban szenvedélybeteg lehet. Póker…Ital…Ibuprofen…egyedüllét. És ezt mi sem példázza jobban, minthogy az eddig eszközöknek tekintett kollégákkal elmegy szórakozni. Azaz megnyílik vagy épp kétségbeesetten igyekszik a fájdalomra pszichológiai gyógymódot találni. Egyértelmű h Taub is Greg miatt volt előtérben — a házassági gondjai neki egy újabb puzzle, ezért is foglalkozott/ik vele. 13 — nyilván fontos h a “Your life is awsome” rész nála hiányzik, így a csaj mellett talán úgy érezte h tanulhat. Mindenesetre nem lehetett rossz érzés a csajokat néznie. De végül a Foreman-Taub-Chase karaokenál elgondolkodtam h megértem. Megértem h miért nem maradt a sorozat a heti-1-beteg feelingnél. Élő a karakter és anélkül h ne mutatnák a változásait, nem működne az egész. És bebizonyosodott a rész végi Wilson-House pár mondatból, h már a kollégák közt is barátot keres, ergo közel a szakadék széle. Az pedig már csak egy nagy-nagy piros pont a készítőknek, h a végén a Huddy pillanatnál teljes mértékben mellőzték a szappanopera jelleget. Tényleg meg volt a választás, mint ami az a címben is olvasható volt. Cuddy aggódik és csak barátkozni akar, de House nagyon jól tudja h ez nem neki való. Nem akarja újra lefutni a “Lucast-el-kell-távolítani-mellőle” köröket. Elfogadta h mi a helyzet és pontosan ezért ismerte be h a barátság lenne az amit utóljára akarna. Szóval szerintem ezt a szálat nem teszik teljesen talonba, de nem is lesz belőle eget rengető változás. Cuddy és Lucas kapcsolata felhőtlen, House még inkább a szakadék szélén, egyik kezében egy piásüveggel, zsebében egy kis fájdalomcsillapítóval, táskájában a laptoppal…egyedül van.

Szóval várom már milyen lesz a finálé. Ezek után bizakodom.

PS: Nagyon nagy volt a szomszéd gyerekszobában ébredő HouseXDXD

jellycat - 2010. 05. 04. 13:40

Tetszett, ahogy House megpróbált nyitni a többiek felé, de az még jobb volt, ahogy a jópofiskodó Cuddy-t a végén “leosztotta.” Megint olyan közelgő összeomlás szaga van a dolognak. Remélem, nem olyan szintű megzuhanás lesz, mint a tavalyi. Lehet, csak nekem nincs túl nagy fantáziám, de szerintem 2 irányba mehetnek el: vagy újra függő lesz, vagy lelkileg omlik össze teljesen. Mindenesetre 2 hét múlva kiderül…

Pkclaire - 2010. 05. 04. 13:46

jellycat… SPOILER!!!!

6.22 previewban lehetett olvasni h a tömegbaleset áldozatait kétségbeesetten próbálja kezelni és sztem ez a lelki világának betesz végleg. Úgymond még stilszerű is. 522-elme omlik össze 622-lélek. Huddy – over, Wilson-Sam él és virul… Érdekes lesz!

De én már igazából 7ik évadot vároooom!

jellycat - 2010. 05. 04. 14:02

Pkclaire – köszi :)

Már bespoilereztem én is magam, ezért is vagyok rettenetesen kíváncsi. Egyébként ha így történik még rendben is van, csak Vicodint ne, ja és remélem, alkoholistává sem teszik. Az íróknak csak van már annyi eszük, hogy ezzekkel a sablonokkal nem élnek.

Neyodalka - 2010. 05. 04. 19:48

szerintem het legnagyobb beszólásai a houseba voltak, kiemelten meg:

-I’m not gay
-really? cuz it would certainly explain the cold feet…….oh and the boyfriend

:D

Anthony - 2010. 05. 04. 21:49

Ez valami nagyon király rész volt. Kár hogy elrontották a végét a piálós bad feelinggel.

Leó - 2010. 05. 05. 05:03

ha már legjobb idézet, akkor:

-I’m not gay. I’m as straight as you are”

Szab - 2010. 05. 05. 07:26

Én csak egy kis boldogságot szeretnék az évad végére… de kifejezetten House-nak, nem a többieknek jusson most ez. De tényleg. Csak egy kicsit.

Pkclaire - 2010. 05. 05. 10:00

Szab:P Ez aranyos volt. Igen, megérdemelné már House h ne csak állandóan szenvedés és nyomorúság legyen. Kíváncsi volnék h miért félnek ettől az írók. Még így is lehetne folytatni a sorozatot…

jellycat - 2010. 05. 05. 13:00

Bármilyen nagyobb pozitív fordulat a sorozat végét jelentené, utána már nem nagyon lehetne mit elmesélni. House karaktere meg alapvetően van annyira komplikált, hogy elég nehéz még egy “kis boldogságot” is elérnie. Ezért is volt hatalmas lépés ez az évad -eddig-, hiszen a régi énjéhez képest óriásit változott.

Ennek ellenére én is azt várom, hogy mikor történik végre vele is valami pozitív. Nem hinném, hogy mostanában… Ami olyan szempontból szerencse, hogy House még jó ideig szórakoztat minket.

gromit - 2010. 05. 05. 13:17

Szívem szerint én is kívánnék neki sok boldogságot, vagy legalább egy kicsit, de ha lesz is vmi esélye rá, gyanítom már csak jövőre. Már csak 2 rész van hátra, nincs ilyenekre idő, max vmi átmeneti dolog, ami után viszont csak nagyobb lenne a zuhanás, és nehezebb lenne visszamászni…

Csak nehogy aztán az elme és a lélek után jöjjön a test, hogy aztán jövőre majd megtudjuk, mennyi mája van még Wilsonnak… Vagy mondjuk Chase-nek, aki egyre jobban tart afelé, h “Wilson” legyen :)

gromit - 2010. 05. 05. 13:33

@jellycat Sztem lenne még mit mesélni “boldog House”-ról is, már ha tényleg lenne olyan. Pl van annyira nehéz eset, h azt a helyzetet is nehezen szokná meg. És Stacytől tudjuk, h “régen is nagyjából ilyen volt”, ami persze 2. évados önmagához hasonlítás, de azt alapul véve, könnyen el tudom képzelni, h House képes lenne minket elszórakoztatni úgy is :)

Pkclaire - 2010. 05. 05. 13:50

Én még azt is el tudom képzelni, hogy a következő évad még radikálisabban változtat. Mm ha belementek a jellembeli változás leírásába, akkor annak is van esélye, h pá-pá Princeton Plainsboro és valahol egészen másütt és másképp gyakorolja az orvosi hivatást. Szerintem új fordulat volna és egész érdekes. Be-be lehetne hozni egy régi szálat néha, az újjal is foglalkozni, hogy van House és h viseli az új lapot, amit kapott… Nem hiszem őszintén, hogy a totális megsemmisülésbe hajszolnák a karaktert. Mm szépen fokozatosan leépítették a szerelmi életét, akkor jött az izomelhalás a lábában, jöttek a mentális problémák, aztán most a lelki és még emellé újabb szenvedélybetegségek… Szóval van ebben még potenciál, csak ha mindent elvesznek és a boldogság teljesen kimarad, nyilvánvaló h mi lesz a következmény. (Habár a nyilvánvaló szót nem szívesen használom Shore és Jacobs fordulatait ismerve)

Pkclaire - 2010. 05. 05. 13:52

gromit! Igeeen:P Végre más is észrevette. Chase tényleg hajaz a Wilson szerepre. Főleg ha Wilson szépen lassan távolodik morgó, szakrasztikus barátjától.

jellycat - 2010. 05. 05. 14:38

gromit: Olyan szerintem sincs, hogy “boldog” House, hisz a többi szereplő is igen távol áll a boldogságtól. Lehet nem ártana neki valamiféle szerelmi kapcsolat, persze csak olyan “house-osan” megoldva. :)Például egy szintén nehéz eset nőt el tudnék képzelni mellette. Örökre csak nem maradhat egyedül.

Pkclaire:szerintem az írók nem mernék meglépni, hogy másik kórházba küldjék. Amúgy is párszor már eljátszották, hogy felmond. Ráadásul egy csomó új szereplőt kéne behozniuk, amit lehet még az én gyomrom sem venne be.

Alfie - 2010. 05. 07. 14:03

House-t már meglőtték, de túlélte, túszdráma volt, buszbalesete,CIA-nál is dolgozott egy kicsit, kikerült egy elmegyógyintézetből erre bejelentik, hogy a finálé ezeket is túllépi. Úgy néz ki, ha vége a 24-nek Jack Bauer helyébe House fog lépni.

gromit - 2010. 05. 07. 14:43

ahhoz neki még tanulnia/gyakorolnia kell egy kicsit :)

“I NEED THE DRUGS! [enyhe meglepődés] … hm, works for Jack Bauer” :)

Alfie - 2010. 05. 07. 23:28

gromit- Viszont Jack Bauer mikor volt olyan tökös, hogy visszaadta túszejtésnél a pisztolyt? :)

Pkclaire - 2010. 05. 08. 11:40

SPOILER ALERT ————–>
http://ausiellofiles.ew.com/2010/05/07/house-season-finale-spoilers/ <————— 622

Pkclaire - 2010. 05. 11. 08:54
bikkbakk - 2010. 05. 11. 10:24

na ez nagyon alakul, huh.

Pkclaire - 2010. 05. 11. 10:53

Én úgy, hogy megnéztem a 20-as részt és mellé a két promót, teljes mértékben elértem a WTF?!!!! I WANT TO SEE IT! PLS állapotot. Őrjítő, hogy még egy hét.

jellycat - 2010. 05. 11. 12:56

Húúú, nagyon összerakták ezt a részt. Ezek a legjobb epizódok, amikor House fejébe látunk bele, amit az ötletes vizuális megoldások meg érdekesebbé tesznek. Le a kalappal.

A finálét nagyon, nagyon várom, pláne így az extra brutális promók után. Nem tudom, milyen meglepetésekkel szolgálnak még, de nagy valószínűséggel a 6. a legkerekebb, legjobban átgondolt House évad eddig.

Thrasher - 2010. 05. 11. 13:03

na ILYEN egy király lélekturkászós rész, nem pedig az olyan szirupos izé, mint az évadnyitó volt.
9/10

Pkclaire - 2010. 05. 11. 14:45

9/10. Imádtam, ahogyan egy narrációs-elme és gond-fejtegetős részt kaptunk. Nolan jó karakter.

De valami már nagyon kikívánkozik belőlem:

Szerintem sajnos a Huddy mindig csak PR-fogás, fan-csalogatás lesz. Lásd: egy két flörtölő pillantás, mondat, hallucinált de előtte valódinak beállított szex, aztán meg a nyilvánvaló realitásból kikapart mögöttes tartalom (ígérgetések). Teljesen értem, hogy miért kell ez. House rájön h lett volna olyan, akit szerethetett volna, de persze mint Lydia sem, ez sem jön össze. Mondhatjuk azt is, hogy zsenialitásért szerencsétlen élet dukál. Nekem már nagyon elegem van a Huddy van-e, vagy mégse kérdésből. Egyértelművé kéne tenni a helyzetet. Lisa lépjen tovább, éljen Lucassal úgy, ahogy szeretné, House pedig vagy összeomlik vagy pedig ha az íróknak nem vette el az eszét a 100-vhanyadik rész sikere, értelmeset alkotnak. Új munkahely, új nő, vmilyen szintű szemszögváltás. Ez így sokáig nem mehet. Bizakodom! Egyébként meg én még a 13-Houset sem tartottam volna rossz ötletnek. De ha a heti pánciensel bújik ágyba Greg… Az már tőle is durva lesz. Egyszerűen csak valami legyen már könyörgöm! Olyan rossz látni, ahogy szenved! Azt hiszem, hogy Greg egy olyan figura, aki mindig is 6 lépés távolságot tartott a társadalomtól. Tette a dolgát, fejtegette az orvosi rejtélyeket, élvezte az éleslátását, de aztán mikor jött a lábprobléma, Stacy és a többi haláleset, szerintem rájött h a sémái megdőlni látszanak. Legalábbis egy: People don’t change. De. Úgyhogy a filozófiai szálakat bontogatják most az írók, de komolyra fordítva a szót: nekem is nehéz volt látni h változik a személyisége. Fura volt. Szappanopera feelinget feltételeztem, de rájöttem h mindez szükséges volt. De már nem ismétlen újra gondolataimat.

Ki ért egyet? Vagy más vélemény?

UI: Alvie. Édes volt:P:P

Pkclaire - 2010. 05. 11. 14:49

Még egy aprócska SPOILERES KÉRDÉS:

Nem fura h Alvie is Phoenixbe került? Pont oda, ahova Lydia?! 7ik évados előérzetek? Vki?

Szab - 2010. 05. 11. 20:07

Pkclaire: Abban igazad van, hogy ennek le kell tisztázódnia, hogy lesz-e Huddy, ha lesz, akkor kiindulni abból, ha nem, akkor meg hagyni a fenébe. Viszont erre nem sokáig kell várnod, mert nagyon olyan érzésem van, hogy az évadzáróban ez ki fog derülni.

Nekem olyan megérzésem van, hogy lesz Huddy.

Szab - 2010. 05. 11. 20:13

Még egy dolog:

Szerintem ziccert hagy ki azzal a sorozat, ha ezt a két karaktert nem paterolják egybe. Frissen tartaná továbbra is, bár így is sokatmondó, hogy a hatodik évad és még mindig semmi fáradság nincs a sorozatban, ez örömteli… Szóval úgy gondolom, hogy meg tudnák úgy csinálni az írók, hogy ez ne szappanopera feeling legyen, eddig mindent megoldottak úgy. Teljesen új helyzetet teremtene, hogy House végre megkapott valami igazán jót, viszont mivel bonyolult figura, így sem tudja teljesen élvezni és sokat kell próbálkoznia meg erőlködnie mindennel. Szerintem ez tök jól működne.

No persze lehet, hogy másoknak nem ez a véleménye és szeretnének valami teljesen mást és lehet nekik van igazuk, hogy az jobb lenne a sorozatnak, ez csak akkor derül ki, ha majd meglátjuk mi lesz.

Pkclaire - 2010. 05. 11. 20:20

Szab: egyetértek veled. Csak már tűkön ülök:D:D:D Olyan hosszú napok vannak még előttünk.

És érdekes:P Úgy érzed lesz Huddy?!:P:P Hh?

Szab - 2010. 05. 11. 21:27

Lesz Huddy. De gondolom csak azért érzem úgy, mert én ezt szeretném, szerencsétlen House karakterét annyira megszerettem mostanra, hogy már akarok neki valami hosszú távú jóságot a sok szívás mellé. Szóval ez térít engem a Huddy oldalra, semmi több.

Meg talán az, hogy nem számítanak rá a legtöbben.

Biohazard - 2010. 05. 11. 21:38

Jo kis resz volt! Vegre a sok onamitas utan visszaterni latszik a regebbi enje fele. Meg mindig jobb a boldogsag latszata, mint a tudatos kinlodas…cserebe pont ez a paradoxon helyzet all elo vele is.

Vegre valami, aminek van ertelme es nem egy suru szirupos massza, mint az evad eddigi reszei! Meg akartak valtoztatni es a vegen csak rosszabb lett. Mindenki masnak papol, de pont o kepmutato es ezt veegre ki mertek mondani. Nem nezek promot, mert a vegen meg elrontjak a felepitett kepet :)

Alfie - 2010. 05. 12. 12:54

EGy kérdés mindenkihez!!! Az utolsó részben Cuddy 4 szót mond majd House-nak ami döntő tényező lesz: Kinek mi a tippje? Érdekelne az utolsó héten :)

Pkclaire - 2010. 05. 12. 13:23

Ha megnézed azt a két promot Alfie, amit belinkeltem feljebb, megtudod:P

És nem is kell találgatni.

gromit - 2010. 05. 12. 13:36

úgy döntöttem, most inkább nem nézem meg az új előzetesét (ühüm, az elejét már megnéztem múlt héten, el is agyaltam rajta, de most már inkább kivárom… ha kibírom :D )

Biohazard - 2010. 05. 12. 14:05

Ha valaki be meri irni, oltari nagy balhe lesz :P

gromit - 2010. 05. 12. 14:13

Zseniális. Eszembe jut, h mennyire nem bírtam nézni az In Treatmentet, pedig próbáltam, de iszonyatosan nem kötött le. House & Nolan viszont igen, sőt.

Ez a mesélés és történet összefonódása, ki-be kacsintás/beszélés nagyon bejött már a Three Storiesban is. Itt ugyan elsőre minden a helyére kerül (Three Storiesban nem jött rosszul egy újranézés), nagyon jól össze volt rakva.

gromit - 2010. 05. 12. 14:14

@Biohazard: egyetértek! de legalábbis legyen rögtön kimoderálva, még mielőtt láthatnám :)

Alfie - 2010. 05. 12. 20:15

House-nak a mai epizódban két esetet is megkell egyszerre oldani. Az egyik a “Giant Shark” a másik a “mega octopus”. Reméljük sikerrel jár :D

gromit - 2010. 05. 13. 10:14

Wow, Greg Yaitanes újabb győzelmet aratott, most már Lisa Edelstein is van twitteren. Hogy mennyire lesz a későbbiekben aktív, nem tudom, mindenesetre ma (ha jól számolom át, este 8-kor) rögtön lehet vele twitteren/brizzlyn csetelni.

emzéperiksz - 2010. 05. 13. 19:25

Ausiello “major character leaving”-ről ír. Szerintetek ki lesz az?

Pkclaire - 2010. 05. 13. 21:23

Bárki lehetséges lehet a teamből szerintem. Foreman azért, mert régóta ott van. Taub a házassága meg a szerződésének lejárása miatt, 13 szintén szerződés és Huntington.

Alfie - 2010. 05. 14. 00:30

Csak aztán nehogy az legyen, mint Kutnernél, mert bár sajnáltam, az óriási hype miatt emlékszem mindenki a nagy halakra gondolt(Wilson,Cuddy,Foreman). Kíváncsi leszek folytatásos zárást adnak (4.évad vége amikor azért a néző várta, hogy Amber halála mit eredményez majd) vagy egy afféle teljes lezárást(az 5. évad végét szerintem simán fellehetett volna fogni teljes végnek, mindenki boldog és nem gondol House-ra, a barátja is csak egy enyhe mosolyt küld felé és bezárul a Mayfield ajtaja)

emzéperiksz - 2010. 05. 14. 19:00

és nem tartotok valószínűleg most egy Wilson-kiírást?Pont azért,mert szerintem rá nem nagyon gondolnánk, vagy de ?

Alfie - 2010. 05. 15. 20:19

emzéperiksz-Én részemről azért nem tartanám, mert az alkotók egyik mentsvára a Wilson-House kapcsolat, tehát arra lehetne támaszkodni, ha már a sorozat lejtmenetbe kezdene. A Huddy szálat most már szerintem annyira elhúzták, hogyha egy “Season 7” promóba újra beraknák már szerintem mindenki kiakadna 2 évad semmittevés után. Szerintem egy olyan véget kéne a 6.nak tenni, mint a 3. vagy az 5.évadnak, hogy egy ilyen “abbahagyhatod ha gondolod, mert lezártak sok szálat”. Meglássuk, már csak 2 nap!

vargatom - 2010. 05. 16. 19:06

Volt szó róla hogy Samantha a következő évadban is visszatér, és nem nagyon tudom elképzelni, hogy mit keresne Wilson exneje a sorozatban Wilson nélkül.

Szóval ő kb. biztos pont; ráadásul asszem nem azt mondták, hogy egy színész távozik, hanem hogy az egyik szereplő hagyja el a kórházat. Az igazi sokk nyilván House kilépése lenne, de az meg már túl bonyolult helyzetet teremtene…

Alfie - 2010. 05. 16. 23:40

vargatom-Talán éppen Cuddy hagyja el a kórházat és babázik hátralévő életében…holnap minden kiderül.

gromit - 2010. 05. 18. 03:51

wow :o :)

Na, csak kibírtam, a cold openen kívül nem néztem promót, nem olvastam spoilert. Nem bántam meg.

Nem volt teljesen váratlan a fordulat (pl a Mentőosztagban is volt egy évadzáró, hasonló felállással, csak a mentőakció volt kicsit más; más meg biztos talál mással is párhuzamot, de nekem ez jutott eszembe), de House-nál ugye sose lehet tudni, kérdés, h meg merik-e lépni, vagy inkább, h mikor. Meg merték lépni, és az időzítés is remek. (Hát, én először csupán a címek alapján két héttel ezelőttre tippeltem (The Choice), de persze igazuk van, ez a finálénak dukál.)

Finálé izgulós-érzelmes, de szerencsére nem csöpögős, és akár sorozatzárónak is beillene. De persze megyünk majd tovább, és én mindenképp itt leszek jövőre is :)

Szab - 2010. 05. 18. 08:39

Eszméletlen volt. :)

Pkclaire - 2010. 05. 18. 08:41

Szab — Most örülsz,mi?

Én kissé ledöbbentem. De úgy istenesen! Jó látni, hogy nem csak rosszat kap szerencsétlen. Úgy várom már a 7ik évadot.

Pkclaire - 2010. 05. 18. 08:41

10/10 egyébként, az évad 8/10. Ennek a finálénak tekintetében.

Pkclaire - 2010. 05. 18. 09:13

Hmm…fura hogy gyorsan változik a véleményem.

SPOILER!!!!!!!

A Canon kamera használata nagyon jó volt. Elismerem. DE ez nálam a drámaiság ellenére sem ütött akkorát, mint vártam. Hogy miért nem? Egyszerűen nem éreztem azt, hogy…rendben volna. Hirtelen azonosulni a beteggel, érezhető háttérdramaturg mellett elmondani azt h ezt nem találtam helyesnek. Valahogy…az alapötletek jók voltak, de (jesszus utálom ezt mondani) kicsit szappanoperássá vált. Azt persze logikus gondoldás mellett továbbra is aláírom h előbb utóbb a karakterekkel is foglalkozni kell..de így? A Vicodin megjelenése jó volt. House kiborulását betudhatjuk a halmozódott gondjainak… De a vége? Egyszerűen értelmetlen. Ennyi ideig érdekfeszítően játszadoztak a Huddy dologgal és most csak úgy? Simán? Mi történik itt? ((( Semmi gondom azzal, h végre House kap egy kis v nagy boldogságot, de nem értem h miért így kellett ezt.))) Hol marad a brilliánsan idegtépő megoldás? Vagy egyszerűen csak egyszerű véget akartak? De ennyire????

Fingers cross azért h a következő évadban ne az legyen a fő téma h House hogyan babázik Rachellel, és milyen mélységeikben a kapcsolat, meg hogy 13 hogyan haldoklik. 13… kiírták a legjobb csajt?! Nem ér.

Most pár perccel később már közel sem 8/10. Inkább 6/10.

SPOILER VÉGE

jellycat - 2010. 05. 18. 09:56

Húúú. :)) Nem gondoltam, hogy ezt így meglépik…Először nem hittem a szememnek. Majdnem olyan furcsa volt, mint amikor tavaly bevonult a pszichiátriára, de végülis a sok negatív végkicsengésű finálé után mi mással tudnának sokkolni, mint azzal, hogy House-szal pont az történik, amire már régóta vágyott. Hogy ezzel mit fog kezdeni, az már a jövő, pontosabban a 7. évad zenéje. Bízom benne, hogy legalább olyan jól fogják az írók kezelni a helyzetet, mint ebben a szezonban tették.

makepeace - 2010. 05. 18. 09:57

Hát, nem erre számítottam…..

Szab - 2010. 05. 18. 10:50

Nem volt ezzel semmi gubanc.

Pkclaire – ” Egyszerűen értelmetlen. Ennyi ideig érdekfeszítően játszadoztak a Huddy dologgal és most csak úgy? Simán? ”

Nem volt ebben semmi sima, ennyi vacakolást még ember nem látott, mint mire ezek ketten egyáltalán belekezdtek egy ilyennel is.

Cuddy tovább akart lépni, boldogságot akart, erőltette és ment is egy darabig, de idővel mindig előjön, ha valami nem stimmel, az élet is ilyen. Előbb-utóbb eljön az a pont, amikor őszintének kell lenni magunkhoz.

És ha foglalkoznak ezzel a kapcsolattal, hát ez minden lesz csak nem egyszerű. House attól még egy hihetetlenül bonyolult figura, hogy most együtt vannak, lesznek akadályok meg problémák bőven. Eleve Cuddy a főnöke, meg ugye van gyereke…

Szóval Cuddy karaktere teljesen logikus volt. Próbált továbblépni mindenhogyan és hagyni House-t a fenébe, de amíg ki nem próbálta, hogy vele lehetne-e valami, addig lehetetlen továbblépnie.

Szerintem abszolút működik az események egymásra épülése ebben az évadban és ez volt az egyetlen dolog, ami igazán jó befejezés, ami érdeklődést is kelt a következő évadra.

Most nem lehet állandóan valakinek megsérülni, vagy meghalni, vagy bármi, az totál képtelenség lenne, már így is volt belőle rengeteg. Előző évadban House bement abba a lelki kórház izébe, ott elkezdődött egy pozitív folyamat, melynek most elértünk egy újabb szakaszához, de itt még nagyon hosszú út van vissza House számára.

Szerintem emiatt, hogy ismét nagy újdonság van, továbbra is teljesen friss marad a sorozat, a színészek továbbra is királyak benne, ergo. tutira lesz 8-dik évad is. :D

Jó ez.

Cirmoscica - 2010. 05. 18. 12:03

Ez a finálé kibeb*szott jó volt! Főleg a vége. :D

Pkclaire - 2010. 05. 18. 13:19

Szab – Ilyeeet..:P Meggyőztél!!

Hát ha úgy haladunk, mint pl Smallville esetében, megérheti kedvenc sorint a 10ik évadot is. :D

sziszi - 2010. 05. 18. 16:22

Nagyon király volt:D

Ryxus - 2010. 05. 18. 17:39

Én személy szerint nagyon örültem ennek a befejezésnek, már csak azért is, mert ha belegondolunk jóformán eddig House az összes évadban kőkeményen szopott… Neki is kijár egy kis boldogság :)

ligeia - 2010. 05. 18. 19:05

WOW! WOW! WOW! Kb. csak ennyi tudtam kinyögni, miután megnéztem az évadzáró részt. Nekem tetszett, hogy végre összehozták Cuddyt és Houset. Már tényleg ideje volt. Szerintem is logikus lépés volt Cuddy részéről a Lucassal való szakítás. Az eljegyzés egy óriási lépés egy kapcsolatban, és ez döbbentette rá Cuddyt, hogy ő nem Lucast szereti, és ha valamikor még lehet esélye megpróbálni House-szal, akkor az most jött el.
Nagyon várom a 7-dik évadot!

christaylor - 2010. 05. 18. 19:36

Én még tán sosem szerettem annyira House-t,mint ebben a részben. Ráadásul ez a 45 perc elég megrendítő volt minden szempontból.

Szab - 2010. 05. 18. 20:09

Egyébként mindenki aki teheti, az nézze 720p-ben, mert annyival jobb élményt nyújt, hogy hihetetlen. Az utóbbi két évadot szerencsére már így láttam.

Ja és egyébként amit az utolsó részben nyújtott Laurie és Edelstein… hát elképesztő, pedig amúgy is hihetetlen tagok.

Az a nézés House-tól, mikor azt mndja a végén, hogy “cause I’m the most screwed up person in the world”… az nagyon ütött nálam.

jellycat - 2010. 05. 18. 20:40

Szab – egytértek, Hugh Laurie játéka az egész részben, de az utolsó jelenetben annyira ütős, hogy nem igaz. Többször újra kellett néznem azt a jelenetet, mert annyira eszméletlen benne. Ott abban a pillanatban tényleg elhiszem neki, hogy kétségbeesetten akar tartozni valakihez, de közben retteg is, nem sikerül, csak azért, mert olyan, amilyen.

És tényleg: House még sosem volt ennyire szerethető karakter az összes rossz és persze jó tulajdonságával együtt, mint az elmúlt 2 részben.

fee - 2010. 05. 18. 21:12

Ilyen még nem volt…, határozottan tagadom, hogy érzékeny lennék vagy romantikus :D, de ez az évad ütött. Könnyezés évadkezdésnél, és most megint majdnem, de helyette jött a mosoly. Rég hullámozattam én is együtt ennyire egy szereplővel, mint most. :)
7. évad szeptemberben??

Tomika - 2010. 05. 18. 21:13

**SPOILER-szerűséges***

1. Miéééééért?
2. Nagyjából értem,..
3. ..de miéééért most? :D

Nagyon jó rész volt minden tekintetben. És mennyivel jobb lett volna, ha 1.5 perccel rövidebb. :/ Igazán komor hangulat lengte körül az egész részt, amire a majdnem-vége rátett egy lapáttal, már kezdtem dörzsölni a kezem, hogy na ez igen, aztán…hogy ez mennyire nem illet ide a végére. Várható, kívánatos volt vagy sem, számomra elrontta az összképet a nagy egymásratalálás.
Persze várom nagyon a következő évadot, de asszem jobban várnám, hogy ha a végén ‘Vicodin be – mosoly az arcra – csapó’ lett volna.

Alfie - 2010. 05. 18. 21:25

House-Honnan tudom, hogy nem hallucinálok?
Cuddy-Amber és Kutner most nem bámul minket aktus közben :D

Cheesy - 2010. 05. 18. 21:37

A rész megnézése után nem bírtam egy percig felkelni és csak vigyorogtam.

Mellesleg sztem a Foreman-es jelenet is fontos volt:
“ha mindent jól csináltam miért halt meg?” Pont úgy mint ebben az évadban a magánéletében, mindent jól csinált mégse az övé lett a nő erre tessék…..
10/10 és az évad 9/10.

drP - 2010. 05. 18. 22:24

Tomika, én meg épp ellenkezőleg éreztem, nem akartam elhinni, hogy megint úgy ér véget egy évad, hogy House szerencsétlenebb, mint valaha. Szerencsére nem így lett, szerintem hihetetlen jó volt az utolsó jelenet, nagyon illett a két karakterhez, és a színészi játék is nagyon ott volt szokás szerint az egész részben. És ahogy Hugh tud nézni… Alig várom a szeptembert :-)

cyborgwings - 2010. 05. 18. 22:44

hű. az elején még úgy éreztem, kár, hogy nem az előző rész lett az évadzáró, mert abban több fantáziát láttam. aztán úgy alakult, hogy totál kiborultam. én egy beteget sem sajnáltam még így. sőt, sehogy. dehát ez nyilván nem meglepő, hiszen house szemszögéből nézve nem is lehetett. most meg… jézusom, nagyon jó volt. mondjuk annyira nem élveztem, hogy itt bömbiztem a gép előtt, de na.
és akkor a vége, bakker! mondjuk én cuddyt mindig is rühelltem, és nem is annak örülök, hogy vele összejött house, hanem annak, hogy b-o-l-d-o-g! meg hogy ez már igazán kijárt neki.
szóval a kezdeti kétségeim ellenére ez mégiscsak egy remek finálévá nőtte ki magát minden szempontból.

ádám - 2010. 05. 18. 22:49

Housenak milyen órája van tudja valaki?

Maala - 2010. 05. 18. 23:15

Hmm… Basszus. Szegény Lucas, sajnálógomb.

Karma! Karma! Karma! :)

Wynonna - 2010. 05. 18. 23:20

Hát ez zseniális rész volt. Hugh Laurie mekkorát alakított! 10/10 . Újra fogom nézni még párszor, pedig House-t sosem szoktam…

holy - 2010. 05. 19. 01:58

Ez volt a legjobb rész…..az írók előtt le a kalappal!
No és amit Hugh Laurie alakított…..ha idén nem kapja meg az Emmy-t, akkor bunda van a díj háza táján.Még Lisa Edelsteinből is kihozta amit lehetett(mondjuk nekem Ő nem tetszett annyira).
Ez az évad tényleg gyönyörű kerek egészet adott ki a végén. Ez a rész akár lehetett volna a sorozat utolsó része is, de ez így sokkal jobb, m ert nagyon sok lehetőség adódik ebből a helyzetből is…ha tényleg együtt, párként kezdik a 7. évadot! Cuddy végülis a főnöke…tuti, hogy annak ellenére, hogy szereti, szopatni fogja és állandó beszólásoknak lesz ez a melegágya…..alig várom, hogy folytatódjon…visszatérhet végre egy boldogabb és viccesebb House, ami bevallom nekem már egy kicsit hiányzott…..én legalábbis ezt szűrtem le House végső félmosolyából….
Hugh Laurie pedig a legnagyobb király!!!!!!

drP - 2010. 05. 19. 09:33

külföldi oldalakon azon megy a vita, hogy a vége igazi volt vagy sem. mert sokak szerint House valójában bevette a vicodint, és utána behaluzta a jelenetet. Én nem tudom, bennem ez fel sem merült, egyrészt mert rohadtul nem akarnám, másrészt meg ez a halucináció egy hatszor lerágott csont, és nagy hülyeség lenne újra meglépni az íróknak. Arról nem is beszélve, hogy 2 vicodintól csak nem kezdene el haluzni… Szóval a magam részéről nem értem az ilyen véleményeket, de kétségkívül vannak…

asdqwe - 2010. 05. 19. 10:19
Dorka - 2010. 05. 19. 10:27

talán ez volt eddig a legjobb house rész, naon ott volt…még több ilyet ha kérhetem….Ezért a részért megérte végig nézni az évadot. 10/10 az évad 9/10. Sztem az egyik legjobb évad volt, ha nem a legjobb.
Egyébként tudja vki ,h hány évadra tervezik?

Alfie - 2010. 05. 19. 10:56

drP-Én is olvastam és tényleg van benne ráció. Jó, hogy 2 szemtől nem, de számomra egy pár dolog: A néger lány meghalt, és bár nem az ő hibája volt, ennek ellenére tudatalatt már megpróbálta megölni Chaset egyszer House. A másik, hogy Cuddy megjelenése a lakásban eléggé furcsa volt. Semmi kopogás, vagy bármi jele annak, hogy House meghallotta volna, ahogy bejön az ajtón, csak úgy bent volt egyszer és pont azokat mondta ki, amikre House vágyott. Ráadásul Cuddy hogyan oldotta meg a Lucassal való lezárást? Felhívta Lucast, hogy vége de megkérte vigyázzon a babára még, mert ő most elmegy Househoz huncutkodni egyet? Tehát szerintem VAN alapja!

gromit - 2010. 05. 19. 11:35

Ezen a vitán én is meglepődtem. Azt azért nem mondom, h bennem fel sem merült, merthogy dehogynem, kb fél másodpercre, hogy jaj, csak, nehogy megint az legyen… aztán megnyugodtam, amikor House is ezzel jött, pont akkor. Remek időzítés, számomra teljesen hihető volt, h ez mind valódi volt.

Alfie, a lány ebből a szempontból nem játszik, mert az korábban volt (a “8 órával ezelőtt” címet nem House állította föl). Bébiszitter Lucas megjelenése óta is volt, most is lehetett, és lehet, h Cuddy kopogott, lehetett az ajtó nyitva is (House nem feltétlen vacakolt most a bezárással), és azt se tudjuk, h igazából mennyi ideje ült ott a földön.
Nem, nem kapunk meg minden egyes jelenetet (pl Lucasszal voltak mindenféle nagy események, de egyszer se láttuk), ez nem szappan :)

holy - 2010. 05. 19. 11:59

Katie Jacobs félreérthetetlenül lenyilatkozta, hogy a történet vége nem hallucináció.
…és az íróktól, akik amúgy zsenik….nagy gagyiság lenne ismét ugyanazt a nyulat kihúzni a cilinderből!Ez szeptemberben hatalmas csalódás volna a nézőknek!
Nem vette be a gyógyszereket….ott volt a kezében!
És House sohasem zárja az ajtaját…..és abban az állapotban senki nem vette volna észre ha valaki bemegy hozzá.
Röviden ennyi…..imádtam a részt!

Thrasher - 2010. 05. 19. 13:21

jó kommerszek vagytok, ha képesek vagytok ezen agyalni, hogy halu volt-e

missy - 2010. 05. 19. 14:27

VÉGRE! :)
Annyira örülök, hogy mertek lépni és összejött House meg Cuddy. Imádtam az utolsó jelenetet, szép volt mindenféle szempontból.

Ronin - 2010. 05. 19. 14:53

Ez a rész akár sorozatzáró is lehetett volna.
Nagyon jó volt.

cyborgwings - 2010. 05. 19. 15:09

az írók egyértelműen orbitálisan nagy hülyék lennének, ha egy évaddal később meglépnék ugyanazt a halus szitut. mindenki körberöhögné őket érte, ez tuti. bennem is fölmerült egy pillantara ugyan, hogy na, már megint, de tényleg pont akkor nyögte be house is, hogy akkor most mi van. szóval én örülök, azt’ jó’ van.

Szab - 2010. 05. 19. 16:26

Abban az utolsó jelenetben minden mondat tökéletesen passzolt. De tényleg.

Mikor House kérdezi, hogy “how do I know I’m not hallucinating? -> ez annyira annak az embernek a kérdése volt, aki annyira mélyre merült a problémákban, meg a rosszban, hogy nehezen tudja elhinni, hogy vele történik épp az az egy dolog, amitől az életének a változását remélte. Az ötödik évad végén ébredt csak rá igazán, hogy kellene neki Cuddy, viszont a hatodik évad eleje, az a nő akivel a kórházas viszonya volt, ott lett világos számára, hogy egyáltalán nem igaz, hogy neki jobb egyedül. Csak ennyi év után ez nagyon nehéz folyamat volt, aminek most is még nagyon az elején tartunk.

És ahogy az írókat ismerem, ezt a House-Cuddy dolgot eszméletlenül ötletesen és szórakoztatóan fogják megcsinálni. Alig várom.

kilgore_trout - 2010. 05. 19. 19:33

Szab: “Mikor House kérdezi, hogy “how do I know I’m not hallucinating? -> ez annyira annak az embernek a kérdése volt, aki annyira mélyre merült a problémákban, meg a rosszban, hogy nehezen tudja elhinni, hogy vele történik épp az az egy dolog, amitől az életének a változását remélte.”

Ez Cuddy válaszával együtt inkább annak a forgatókönyvírónak a kiszólása volt, aki jelezni akarta a kedves nézőknek, hogy nem, most nem ugyanazt fogják eljátszani, mint a múltkor.

kilgore_trout - 2010. 05. 19. 19:37

Ja, a lényeg lemaradt: azért annak marhára örülök, hogy ez még a Jacobs-interjúval együtt se elég egyeseknek, se az, hogy esetleg a forgatókönyvírókban van elég fantázia ne elsütni kétszer ugyanazt.

eranett - 2010. 05. 19. 20:08

Remélem nem azzal kezdik a 7. évadot, mint anno az első csóknál, hogy másnap House, vagy akár Cuddy azt mondja,hogy:”Felejtsd el”! Mert annyiszor mondták már maguk a színészek is, hogy ha egyszer összejönnének, a sorinak is vége! Úgyhogy ne reménykedjünk feleslegesen egy hosszabb kapcsolatban kettejük között, még ha “kijár már” Hose-nak, akkor se. Egyébként az évad is, és a rész is nálam10/10

Zotya1979 - 2010. 05. 19. 20:58

Én sem maradhatok ki az örömködők közül. Ez egy isteni rész volt, és ez a vége gyönyörű. És ez biztosan nem halucináció volt.
Az egész évad fantasztikus volt.

yippyupp - 2010. 05. 19. 22:57

az a baj, hogy nem értettem egy apró részletet – ha hannah lábát rögtön levágja akkor túlélte volna szegény? ehh-meg kell néznem felirattal.

amúgy a második legjobb house rész a lábismertetős után.

eranett - 2010. 05. 19. 23:14

@yippyupp Nem volt köze ahhoz, hogy mikor vágja le. Maga a levágás szövődménye volt a zsírembólia, amibe belehalt.Ha jól értelmezem.

gromit - 2010. 05. 19. 23:21

@yippyupp
egyáltalán nem biztos, h túlélte volna. Amikor legelőször felmerült, h amputálni kéne, House már rögtön sorolta, mik a kockázatok, és az is benne volt, ami végül elvitte szegényt (fat embolism)

gromit - 2010. 05. 19. 23:23

(ah, frissítenem kéne, mielőtt elküldöm… eranett már válaszolt)

DelMare - 2010. 05. 19. 23:59

tagadhatatlanul az elmúlt évek egyik legjobb House epizódja volt.

SPOI: a Cuddy-s veszekedős az amputálás előtt, a House rábeszlélés az ampura, a beomlásos rész meg mindent vitt, és persze a finálé. SPOI OFF)

a CanonCam pedig csak hab a tortán, pont az i-n.

off: elképesztő mi van az elmúlt pár hétben. a House zsinórban nem is tudom hanyadik sorozat, ami letépve magáról a fásultság zubbonyát olyat üt, hogy beleremeg az ember. Gondolok itt 24-re, Spartacus-ra, Pacific záróra, de akár még a TVD-re is. döbbenet, és hajrá hajrá.

F.Schleck - 2010. 05. 20. 00:38

Úristen, ez elképesztő volt. :)
A vége után egy percig ledöbbenve feküdtem, azóta csak vigyorgok. :)

ThomassLord - 2010. 05. 20. 14:13

Eszméletlen évadzáró vooooooolt!!! :-D Végre!!!
Meg úgy amúgy is, az egész évad végig nagyon jó volt színvonal tekintetében. SPOILER: az külön tetszett, hogy gondoltak a végén a halura :) Nekem – és gondolom még rengeteg embernek – az volt az első gondolatom, hogy ha ezt megint eljátszák halucinációnak, na az nagyon elrontana mindent. De így tökéletes volt!!! 10/10 a rész

Bob - 2010. 05. 20. 15:49

Tök jó volt , szegény csaj , sajnáltam . Amúgy lehet tudni hogy hány évad lesz még belőle?
Mert ha nem , én arra tippelnék hogy a 7. lesz az utolsó, a végén talán egy házassággal :D , és Dr. Hadley -vel. Nem hiszem hogy ezek után lenne már más . Lehet tévedek , jó lenne ha még lenne pár évad belőle.

Hego - 2010. 05. 20. 16:03

Nem haluzott House. Viszont mi lesz így a sorozattal?:D Eléggé meg fog változni szerintem :(

Söge - 2010. 05. 20. 17:02

@Bob Amennyire én tudom, Laurie-nak a 8. évad végéig szól a szerződése

winnie - 2010. 05. 20. 17:26

amikor hosszabbított, leírtuk mi is, ogy meddig van szerződése, de mindenkinek le fog járni jövőre vagy azután. akkor meg hosszabbítanak majd. a szerződésektől általában nem függ a sorozatok sorsa.

danonino - 2010. 05. 21. 06:38

Döbbenetes rész volt, nagyon tetszett az egész koncepció, a történet, a karakterformálás, a színészi játék, minden.

House zseniális volt, emberi, és szerintem is tényleg kijárt neki már a boldogság. Remélem, így maradnak Cuddy-val, és a páros még elképesztő dolgokat tartogathat számunkra.

A gyerekekről most nem tudtunk meg sokat, csak 13-mal kapcsolatban van ködösítés, hogy rosszabbul van, de semmi konkrét. (Persze amúgy tudjuk, hogy Olivia Wilde elmegy filmet forgatni, ezért kérte a szabit.) Kicsit hiányoltam az ő szálaikat, főleg Taubét, aki az utóbbi időben és az évadban az egyik kedvencem lett.

Wilson is offolta magát a részben, ami érthető, de azért háttérként ott volt House cselekedeteiben, motivációiban. Viszont Lucas kihagyása szerintem hiba volt, azért neki is ott kellett volna lennie ebben az összeköltözős-eljegyzős-szakítós drámában.

A hét betege nagyon megviselt. Az a kötelék, ami ilyen hamar kialakult Hanna és House között, szívhez szóló volt. Laurie zseniálisan hozta magát. Az amputációnál bőgtem, utána a beteg halálára már szinte számítottam is. És House-ot sajnáltam.

Remek rész volt (10/10), az évad is jól sikerült (8/10).

És a résszel kapcsolatban még annyi, hogy nekem abszolút nem volt érezhető a különbség, hogy ezt egy fényképezőgéppel vették fel. BTW egy fényképezőgéppel, vagy több ugyanolyan típusúval?

Ax3stazy - 2010. 05. 22. 01:27

Egy ilyen szomorkás drámában engem kimondottan zavart ez a happy end. És én szeretem Lucas karakterét is, úgyhogy remélem ezzel azért nem írták ki teljesen, igy is alig kapott egy két percet egy évadra.

emzéperiksz - 2010. 05. 22. 12:36

Kicsit engem is, de azért bízom annyira az írókban, hogy megoldják, és nem elszúrja a dolgokat, hanem egy másik árnyalatot ad hozzá a komplex egészhez, ami House világa.

jellycat - 2010. 05. 27. 12:01

Egy kérdés: mikorra várható az évadzáróról írás?

holy - 2010. 05. 27. 20:27

Ez jó kérdés……én is napok óta fel-felnézek az oldalra, hogy mikor olvasható a “kritika”. Azt hittem már, hogy csak én nem találom és lemaradtam róla!
De akkor nem!!

Szóval Winnie…….kérjük az elmaradt írást a House évadzárójáról!!!!
Előre is köszi!

winnie - 2010. 05. 27. 20:46

meglesz, türelem:) még 19 finálé vár kikerülésre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz