login |

NCIS 7. évad premier: Am I telling the truth? – írta darkspell

2009. 09. 24. 15:33 - Írta: vendegblogger

59 hozzászólás | kategória: kritika,

Basszus…, milyen kritikaíró vagyok? Eltelik nagyjából 130 nap a 6. évad fináléjáról szóló írásom után, és mivel tudom kezdeni ezt a szösszenetet? HELL YEAH! Azt hiszem, nem is szakítok a hagyománnyal: röviden indoklás és értékelés után a tovább mögé már csak a spoilert tűrő olvasók nézzenek.

ncis701-1

Szóval, kérem szépen, ez olyan simán 9/10, mint a szódás a lovát. Csak azért nem maximális a pontszám, mert az évadnyitó eleje kicsit lassan indult be. Féltem is tőle, hogy mi lesz az epizódban, de korai volt bármit is temetni. Kövezzetek meg, de ez simán az egyik leghangulatosabb évadpremier volt. Pont. Már a hetedik ilyen néven a sorban, de valahogy még egyik sem fogott meg ennyire. A tovább mögött folytatom.

Ahogy már említettem, az eleje kicsit lassan indult. Féltem tőle, hogy amolyan kvázi-második-pilotba csapunk át a főszereplők újbóli bemutatásával. Ezt sikerült menteni Michael Weatherly hatalmas alakításával, no meg a leginkább heroikus jellemzéseknek köszönhetően. Igazából nem teljesen értettem a drogos mellékszálra mi szükség volt, de szerencsére nem ment el rá túl sok idő.

A rész jó pár hónap történéseit öleli fel, szép lassan kiderül, hogy a csapat minden tagja nyomoz Ziva után a maga módján, de Tony eltökéltsége viszi be a végső löketet a bosszúmentőakcióhoz. Pár rész óta már rágják a szánkba a Tony-érez-Ziva-iránt dolgot, ezt most egy kicsit magasabb szintre emelték, hiszen szimpla vonzódás miatt az ember csak nem utazza át a világot. Vagy a felét. És főképp nem megy Sivatag Sivatagba egy kvázi-öngyilkos küldetésre. Ezek után az lenne a minimum, hogy ezt a szálat továbbviszik, erősítik. Csak bízni lehet abban most már nem veszik elő megint elbagatellizáló-Tony-t, mert azzal eléggé hitelét vesztené a karakter.

ncis701-2

Az a karakter, akire azt kell mondanom, lassan a hátán cipeli a sorozatot. Kezdődött valamikor a Gibbs visszavonulásáról szóló epizódoknál, amikor először pakoltak nagyobb felelősséget a vállaira, és onnantól folyamatosan egyre inkább, bár a régi ökörködés megmaradt, az egész DiNozzo entitás valahogy egyre komolyabb és komolyabb felhangokkal gazdagodott. Mostanra pedig eljutottunk arra a szintre, hogy egy egész évadnyitót lazán elcipel a hátán. Mert ezt a részt, kérem szépen, bizony ő tette azzá, ami: egy nagyszerű epizóddá.

Nagyon nem is szaporítanám a szót. Mit várok? Gondolom, azért az évad többi részére most visszajönnek a nyomozós részek, az egy hét – egy eset epizódok, de mindenképpen számítok a már fentebb említett Ziva-Tony dolog kibontására, talán egy kicsit több Gibbs-re és Abby-re.

Merthogy kereslet van a dologra: ahogy winnie mester is írta tegnap, a nézettség valami bődületes volt: toronymagasan nyert mind teljes korosztályban (20 millió néző!), mind a Coca-Cola és társai számára fontos 18-49 korosztályban is.

Remember when I told you my boss was a sniper?

Ahogy mondom. Kilenc. Per. Tíz.

59 hozzászólás Ne habozz!

human - 2009. 09. 24. 15:35

los angeles nem sokkal később jön tőlem

Seeley Booth - 2009. 09. 24. 15:38

én is értekeztem erről, remek rész volt, sok DiNozzoval :)

LA-t még nem láttam (csak a backdoor pilotot) a gépemen várja a sorát :)

Tschöppy - 2009. 09. 24. 16:17

Kár tagadni, kiváló évadnyitó volt. Különösen az említett mondat volt erős.

Viszont néhány dolog, ami nem tetszett:

SPOILER

Az NCIS-ben megszokott szakaszokat lezáró vignette-ek (vagymik, mi így hívjuk őket a gyárban) nem nagyon spoilereztek eddig sosem, viszont most az utolsó, ami az után volt, hogy otthagyta alibaba Zivát meg Tonyt azzal, hogy döntsék el, hogy ki marad életben, eléggé gáz volt. Ugye a vignette-ben Abby volt, amint megöleli Zivát, már az irodában. Ebből meg már tudni lehetett, amit amúyg is lehetett sejteni, hogy egyikük sem fog meghalni (mert legrosszabb esetben Tony kidumálja magát úgyis :) )

A másik ami nem tetszett, az a gyilkos lövés utáni “támadás”, na az elég cheap volt. A “Go” elhangzása után egy fahrt-kép az udvarban, hallani a katonák rádiózását, de nem látni senkit. Nem volt pénz három statisztára? És ki lövi le az egy darab terroristát, aki majdnem megöli Tonyékat? Gibbs, természetesen, aki pont akkor ér oda a 4 km-re lévő lőállásból, és nincs nála más, csak a mesterlövészpuska (aminek messze nem olyan a hangja, mint annak a fegyvernek, amivel elviekben lelőtték a menyust).

Ezeket leszámítva nagyon jó volt, kiváncsi vagyok, mi lesz az egész évadon átívelő szál, bár esélyes, hogy a szerelem kontra együttdolgozás kontra megöllekhamásnőrenézeltonymerttollheggyeltudokölniattidűd :)

cinderella - 2009. 09. 24. 16:32

Teljesen egyetértek darkspell-el, MW lassan viszi a sorozatot. Jó színész volt eddig is, de összehasonlítva pl. első évaddal, ez a mostani rész kiemelkedő volt színészileg, sztem. Gondolom ezt az íróknak is köszönheti, hiszen a karekter is klasszul fejlődik, meg nagyon tuti monológok voltak…:)

Tényleg, le a kalappal egy ilyen évadkezdés előtt :)
El sem tudom dönteni, hogy ez vagy a House tetszett jobban :)

Pocok - 2009. 09. 24. 16:56

JAJJ DE HIÁNYZOTT MÁR A SOROZAT! :)
Na így kell jó sorozatot csinálni.

Már az első percben: WOW WTF :P

“…blablabla, computer stuff, bla”

Tetszett, hogy megemlítették Kate-et.
Kaptunk egy kis leírást a karakterekről…

Tony hozta a formáját, nagyon jó karaktere van és a színész is jól csinálja.

9/10 (nálam csak a lost kaphat 10est :P )

Gibbs hogy a faxba ért oda olyan hamar a végén? :P

Kaktusz - 2009. 09. 24. 17:01

Sztem is messze ez volt az eddigi legjobb évadkezdés (bár az előző évad befejezése után ez elvárható is volt). Elég sötét volt, de mégis telepakolták poénokkal, és most nem csak Tony eszméletlen előadására gondolok. Szinte csak két szereplőről szólt, mégis mindenki belefolyt a történetbe (milyen volt már, hogy a CafPow miatt bukott le Saleem?:D). Egyszóval minden benne volt, amiért ezt a sorozatot nézem, és még rá is tettek egy lapáttal. Nagyon tetszik ez az irány, háromszoros hurrá a karakterfejlődésnek! Mert nem csak Tony(most róla annyira nem írok, előttem már elmondtatok szinte mindent), de bizony Ziva is megkapta erre az esélyt. Nem akarok túl elemző lenni, de végre szembe állították a két világnézetet, mert bizony a Saleem, a terrorista azt képviselte, amit Ziva és a Mossad is: egy emberélet semmi a nagy dolgok alakulásában. Nagyon jó volt az a monológ, aztán pedig ahogy Ziva “megvilágosodott”, ahogy hitetlenkedett, hogy Tony (és a többiek) mégcsak nem is a kiszabadításáért, de bosszúból a saját életüket kockáztatták. Így nagyon jól kijött a különbség Ziva egyik élete (Mossad) és a másik (NCIS) között, és sztem most van esély arra, hogy végleg otthagyja a Mossadot. Végülis eddig gyakorlatilag senki nem törődött vele, még sosem tapasztalta, hogy milyen, ha valakinek tényleg fontos. Ez nagyon tetszett és már régóta ért egy ilyenfajta “szembesítés”. Nagyon ott voltak még a Tony-McGee jelenetek, lehetne a jövőben több is. Asszem ennyi. Én is “csak” 9/10-et írok le, de gondolatban még feljebb kerekítek:)

Deino - 2009. 09. 24. 17:36

Kritika ügyes ;) Igazából benne van minden, Tony karakterjellemzései meg egytől egyig hét idézete potenciállal bírnak (Abby-ről maradt meg egy kis szösszenet nagyon: the happiest goth you’ll ever meet.). Az már biztos, hogy ha Mark Harmon egyszer végleg visszavonul, akkor MW kerül a helyére.

payskin - 2009. 09. 24. 17:42

Hülye amerikaiak, hogy nem tudnak ezen a heroikus, pátoszos szarságon túllépni. Mi a búbánatos francnak kellett betenni a végére Gibbset a folyosóra? Alulról fényképezve, hátulról fényárban úszva, mint a Megváltó… “Let’s go home”. Hányok, komolyan. Mindent tönkre tudnak vágni valami hülyeséggel. Ezt leszámítva eszméletlen jó rész volt.

winnie - 2009. 09. 24. 17:46

nem csak poénnak szánták, kikacsintásnak? vagy véresen komolyan gondoltál?

Khes - 2009. 09. 24. 18:15

Azért ennyire nem kell komolyan venni, winnie-nek igaza van, simán poén. Milyen már, hogy pont a CofPOW-on bukik le a terrorista, és véletlenül 6 évada belénk verték, hogy az Abby favoritja… A rész egyébiránt tökéletes, és várós az évad többi része is.

Andree - 2009. 09. 24. 18:18

Tényleg nagyon jó rész volt. És tényleg érződik kicsit, hogy készülnek már az írók is arra, hogy Mark Harmon egyszercsak beleun az egész NCIS-be. Gyakorlatilag az egész évadnyitót Tony-ra építették, Michael Weatherly pedig el is vitte a hátán az egészet nagyon simán. Szóval tényleg egyre kevésbé Gibbs függő már a sorozat ami végülis nem baj.

Sanna - 2009. 09. 24. 19:11

SPOILER-es lehet!!!

Valóban jó rész volt, tetszett nagyon. Egyetértek a kritikával, MW remek színész és ezt most be is bizonyította.
Caf-Pow???????? most komolyan???
Hát Gibbs Mr. Terminátor, rá már szavak sincsenek, valóban néha túlfeszítik a dolgot, ahogy most is, hogy a francba jutott olyan gyorsan a folyosóra? Erre azért figyelhetnének.

Tetszett a McGee-Tony közös jelenetek, Abby-t továbbra is szeressük, kíváncsi vagyok, hogy ezt a megtört Ziva dolgot meddig viszik, remélem, hogy a gyógyulás gyors lesz.

Necros - 2009. 09. 24. 19:27

Szerintem a 3. évad dupla részes évadnyitója legalább ennyire jó volt, de nekem is nagyon tetszett a 7×01, simán 10/10. :)

Pocok - 2009. 09. 24. 19:31

Nekem nincs azzal gondom, ahogy gibbs a végén a fényben áll. Viszont nem hihető, hogy ilyen hamar odaért…

Az első percben lévő WTF nagyon jó lett :P Azt hittem Ziva van ott azt mégsem :P

Bence - 2009. 09. 24. 19:43

A végén gibbs a kilométerekre lévő hegycsúcsról hogy került oda a folyosóra? pár másodperc alatt?…
Egyébként meg nekem ez az évad nyitó akkor lett volna 10/9 ha végre valahogy kirakják Zivát, mondjuk őt is kinyírhatták volna mint Kate-et(nem is bizti hogy ez volt a neve a karakternek,a nevére sem emlékszem, valahogy a női állandó szereplőkkel mellé nyúlnak az NCISben, kivéve Abby-t,talán nem is kellene belőlük több…).

Thyara - 2009. 09. 24. 19:58

Vége gáz volt, elrontotta a hangulatot. Gibbs pedig képes hoppanálni vagy villámlépéssel közlekedni.:) Abban a ruhában olyan volt, mint egy vuki.

winnie - 2009. 09. 24. 20:05

b+, teljesen felizgattatok…:) ugyan vágja már ki a gibbs-féle hoppanálást valaki, kíváncsi vagyok. lehet, hogy valamit randán kivágtak közben, de érdekel bagyon.

Carlos - 2009. 09. 24. 20:16

Ez inkább csak egy rossz vágás volt, amikor rázummoltak Gibbsre, mivel nem Dragonovot használ, csak 4-500 méterre volt. Az futva nem nagy táv, és minden sniper hord pisztolyt is, a folyosón azzal lőtt. A vége tényleg túlzás volt, de ő engedte el, neki kellett hazahívni, így a kör bezárult.

Pocok - 2009. 09. 24. 20:47

winnie:

Szerintem nézd meg az egész részt, YT bon csak ezt
találtam:
SPOILERES azért
http://www.youtube.com/watch?v=9ONLG0NxzLI
4:30 tól nézd

A végén ott van az a rész :P

symor - 2009. 09. 24. 20:49

9/10? Alapos lemaradásban vagyok az NCIS-t illetően, de azért kilenc per tíz? Talán történt egy evolúciós lépés a produkcióval kapcsolatban amiről lemaradtam, vagy ez még mindig az a stílusszegény, kisnyugdíjas tempójú hiteltelen katonai nyomozós sorozat, ami azelőtt volt?

Bele kell néznem újra, mert eddig csupán az abszurd mértékű tétlen unalmamat űztem el NCIS-el és akkor is többnyire felbosszantott a képtelenségeivel. Persze ízlések és pofonok, egy-egy sorozat nem mindenkinek való, de most bele kell néznem újra. Köszi az írást!

winnie - 2009. 09. 24. 20:55

köszi

darkspell - 2009. 09. 24. 21:17

symor

Semmi nyomozás nem volt a részben (najó, elvileg volt, de csak tölteléknek), a hangsúly végig a karaktereken volt.
Nem állítom, hogy az évad további részei is ilyen jól lesznek (sőt, valószínűleg nem), de hogy szinte bármely más általam nézett évadnyitónál jobb volt, azt kapásból aláírom.

winnie - 2009. 09. 24. 21:19

ergó, akinek bejönnek a karakterek, annak kánaán, de aki nem lett rajongó, az nem biztos, hogy élvezni fogja. de afenébe is, a nézettség nőttön-nő, szóval tuti vannak újoncok is.

bullseye - 2009. 09. 24. 23:19

a caff-pow poén, de a két dombbal arrébról lövő, majd teleportáló Gibbs úgy megölte a végét nekem. És a liftet sem értettem, mert mintha ellátást kaptak volna, kissé cicamosdottak is, de szakadt pólóban? meg egyből besétálnak NCIS? nem tellett egy reptéri külső jelenetre?

ennél még az is jobb lett volna, ha a sniperes poénnál ér véget, és a következő rész már a hazatért, poszt-traumás Ziva visszaérkezésével nyit. max kimaradt volna a taps, meg némi ölelkezés.

.mandzsetta - 2009. 09. 25. 03:01

caff-pow, Gibbs hoppanálása és egyenesen beliftezés az NCIS-be… szerintem is kilógott a lóláb, de nem hiszem, hogy erről szólt volna a rész. Mármint, ahogy én láttam, ez a rész kifejezetten a rajongóknak készült, az egész a karakterekre lett építve, megmutatták, miért szeretjük a sorozatot, és ha bizonyos helyeken irreális dolgok történnek azért, hogy a kellő emocionális hatás meglegyen… szerintem úgy gondolták, ezt elnézik majd nekik. Én el is néztem, szerintem mondjuk sosem azért volt jó a sorozat, mert olyan hihető volt minden. :) Egyszerűen tudják hogyan kell hatást kreálni, és kész. Hogy néha csöpögős? Ez van.

Oliversum - 2009. 09. 25. 09:45

MAximálisan egyetértek az elemzéssel. Ki ne hagyjátok.

Nálam 10/10 volt. Egy hibával: Gibbs egy szép 800-1000 méteres lövést mutatott be. Full Ghillie ruhában fegyverrel a kézben nincs az az isten, hogy odaérjen a folyosóra pisztolykodni annyi idő alatt amennyi elvileg eltelt a 2 vágás közt. Aki próbált már ghillie-ben futni az tudja. De ez csak szörszálhasogatás.
Tony karakterének jutalomjátékot írtak a forgatókönyvírókl :D
Meg is érdemli, Michael egyre jobban hozza a karaktert.

Dark Wolf - 2009. 09. 25. 12:45

Megnéztem Gibbs teleportálását, és LOOOL. Ez aztán szép méretes baromság volt.

Kizzaa - 2009. 09. 25. 13:05

Mark Harmon egészsége sem a régi már, ezért hozzák Tonyt egyre inkább az előtérbe. Gibbs már majdnem 60, biceg és nem tud mozdulatlanul állni.

bullseye - 2009. 09. 25. 14:52

mi baja Harmonnak? mert azért 60 éves emberek még tudnak állni…

Kizzaa - 2009. 09. 25. 16:07

Szerintem keringési problémája van, az egyik tanáromnak is az volt, és muszáj volt mozognia, ha állt, különben nem keringett volna megfelelően a vére. Mark Harmon sem tud mozdulatlanul állni, illeg, billeg, lépdel, viszont futásnál, ülésnél nincs ilyen problémája.

symor - 2009. 09. 25. 21:25

Mark Harmon-ról beszélünk igaz, akit nyíltan rettegnek a kollégái a keménysége miatt. Sean Connery hosszú ismeretségükből kifolyólag mondta róla, hogy karrierje során nála egyenesebb, szárazabb embert alig ismert. Lehet, hogy 60 éves, viszont ő legalább nem olyan puhatestű mint kollégái többsége.

Carlos - 2009. 09. 25. 22:22

Amerikai focit játszott az egyetemen, elég komoly szinten, ha jól tudom a lába akkor sérült le. De ezt nem hivatalos forrásból hallottam.

ucnlm - 2009. 09. 25. 23:23

Most fejeztem be, azóta csak a kritikást és a kommenteket olvastam el. Mit mondjak, nagyon hiányzott, és valami hihetetlen jó rész lett ez!
A vége tényleg gagyi, de pont le******, mert annyira élveztem, hogy szinte nem is vettem észre. Az a kis teleportálás, fényfürdőzés és a repülőmosdóban mosakodás utáni visszatérés 3 perce semmi az előtte lévőkhöz. 9+1/10 (+1, mert rajongó vagyok :)

primo - 2009. 09. 26. 14:09

Hatalmas évadnyitó volt, az NCIS-ben megint nem kellett csalódni!

Sanna - 2009. 09. 26. 14:31

igen Mark Harmon igen komoly foci játékosnak számított a fősulin, ahol meg is sérült a térde és emiatt biceg a mai napig

Adavys - 2009. 09. 26. 19:07

Alaposan ki lett itt vesézve a rész,nagyon nem is tudok újat hozzátenni.A 9/10 szerintem is reális -1 pont a vége miatt,bár ha az amerikai filmipart vesszük,ez teljesen természetes dolog (nem részlezem újfent,ti már megtettétek Gibbs a megváltó stb…)

Szintúgy csak le a kalappal Miachel Weatherly alakítása előtt,úgy vélem lesz ennek még folytatása.
Ez az évadnyitó rész több célt is szolgált szerintem.Egyrészt adott egy nagyon jó kis alapot a 7. évadnak,másrészt megemlékezés is volt arról,hogy miért is nézzük mi ezt a sorozatot immáron a 7. éve…
Megfigyelhető hogy majdnem mindenki változott.Természetesen Tonynál lehetett ezt a legjobban észrevenni,hogy emelkedik fel ténylegesen afféle mozgatórugójává az NCIS-nek.Ziva olyasmivel szembesült,amit még az ő mossad-képezte lelke is megemlegetett=D,nem kell kommentálni,valószínűleg ennek a Tony-Ziva dolognak lesz folytatása és ahogy ismerem az alkotókat még jó sokáig húzni fogják.Emellett Mcgee-n is észre lehet venni egyfajta komolyodást…az öltözködése,a megjelenése eltér az eddigiektől…Gippsen már meglátszik a kor,tényleg azt sugallja ez a rész hogy ő neki már nincs olyan sok vissza és majd Tony veszi át a helyét,bár lehet hogy ez csak személyes benyomásom…Abby és Ducky pedig úgy vélem ők az állandó és változatlan elemei a sorozatnak ők nem változnak,de nekik nem is kell.

Még annyit hogy,le a kalappal a sminkesek előtt,Nagyon jól meg lett csinálva Tony…

Ambriel - 2009. 09. 27. 11:56

Jó kis rész volt. Tetszett, ahogy Tony elmondta, hogy ki kicsoda, és mit csinál. Tony és Ziva kapcsolatától nem várok sokat JAGből kiindulva. Ott is csak húzták vonták az utolsó részig. A végén furcsa volt, hogy Gibbs egyszer csak ott termet. Nem tudok mit írni, mert már midnent leírtatok előttem :) Tetszett, mint mindig.

kotkotkot - 2009. 09. 28. 15:49

Nagyon jó évadkezdés, igazából ez az első, amit így angolul előre megnéztem, és látom jó sorozattal kezdtem. :D

anarchoid - 2009. 09. 28. 20:46

MW -t “eyes only” -kent csipaztam nagyon ;) de NCIS -ben is jol adja ;) (most neztem meg enis az 701 -et.. es utott.. ;)

Ghostika - 2009. 09. 30. 11:55

Hmm most megnézve a 702-t hát bevallom egy picit többet vártam a tony-ziva szálon, bár kétségtelen mikor Ziva oda hajolt azt hittem már máshova adja :)
De látom ezt még sokáig fogják húzni kettőjük között.

Khes - 2009. 09. 30. 22:40

Nem akarom elspoilerezni a többiek szórakozását, így csak annyit hogy az azért egy “f@ck you Tony” jelenet volt :-D

Nagyon remélem h túl sokáig már nem húzzák, de ha egyik sem fogja feladni az egyébiránt szépen felépített és kijátszott egyéniségét, a show folytatódik csak máshogy. :-)

Sanna - 2009. 10. 01. 11:25

Igazából szerintem húzni is kell közöttük a dolgot, fel kell ezt szépen építeni közöttük, nem lehet csak úgy bele a levesbe, az elrontaná a dolgot, egy lépés előre kettő hátra. Sok dolog történt közöttük, először azt kell megoldani, aztán jöhet a többi.

DelMare - 2009. 10. 16. 02:07

még egy betűt sem olvastam a 701-kritikből, de most h megnéztem (1általán rászántam magam, mert lemaradásom van ncisből), dettó ezeket a mondatokat ejtettem ki a számból.

hibátlan, izgalmas évadnyitó, kifejezetten az erősségekre összpontosítva. ekszelensz.

9/10 simaliba.

klau3368 - 2009. 10. 17. 16:06

szerintem nagyon jó rész volt, Tony szuper volt /igaz ő mindig szuper/ nagyon tetszett hogy az a DiNozzo, aki mindig a középpontban szeretne lenni, az epizód végén csak simán a háttérbe vonult, amivel egye inkább kezd Gibbsre hasonlítani, nem ünnepeltette magát, ahogyan azt tőle el lehetett volna várni. 9/10, de csak azért, mert a kedvenc sorozatom a Cobra11:)

szmerci - 2009. 10. 23. 22:15

hát hogy őszinte legyek, tavasszal valahogy a 6.évad felénél nálam abbamaradt az NCIS-letöltés és nézés. valahogy nem jutott időm rá. de múlt héten beteg lettem és hát akkor gondoltam egyet és letöltöttem egészen a hetedik évad 1-2-3 részéig. és akkor két nap alatt megnéztem a 6.évad uccsó 8 részét és a 7×01-et.. a hatodik évad közepe nem nagyon fogott meg, voltak eléggé vontatott részek és már lehetett érezni hogy ez amolyan “helykitöltés”, mert készülnek valamire a finálénál.. és hát igazam volt az uccsó négy rész elég jól sikerült, bár még egyszer visszakell néznem mert picit összefolytak a történetek, de a 7×01-et egy kis pihi után néztem. és megérte végignézni a 6-ot. mint már előttem mondtak ez messze a legeslegjobb az évadnyitó részek közül és ezt a nézettség is bizonyítjaa. nálam ez 10/10.. sírtam, nevettem és végig izgultam hogy mi lesz, bár tudtam hogy Zivát nem merik kiírni.:)az utolsó vignette-t viszont tényleg rendesen eltolták.. ott már lelőtték, az egészet.. meghát ugye Gibbs-féle hoppanálás, de hát ezt el lehet nézni az egész részhez viszonyítva(de ezt már vki megírta előttem)
röviden ennél jobb részt el sem tudtam volna képzelni..MW-nek elismerés az alakításért, és az íroknak meg a karakterek összeállításáért!!:)) és hát. a következő részis elismerés nálam. a Tony-Ziva szálat nem tom meddig húzzák,de sztem tökéletesen csinálják!! csak a végkifejletet ne rontsák el:/

rozi - 2009. 11. 02. 20:55

Érdekes, hogy McGeeről alig esett szó a hozzászólásokban, pedig szerintem az övé is nagyon jó karakter, és nemcsak lefogyott az előző évad óta, de magabiztosabb is lett, ráadásul a sztori is egyre gyakrabban alakul úgy, hogy az ő számítógépes tudása hozza meg az áttörést egy-egy nyomozásban, úgyhogy már igazán nem “zöldfülú”.

Az, hogy az NCIS egyre inkább karaktereket helyezi előtérbe, nyerő koncepció, hiszen pont azokat a sorozatokat lehet szeretni, ahol a jellemek összetettek és egyediek, ezen kívül fejlődőképesek is, és az egymással való kapcsolatuk is folyamatosan változik, akárecsak az életben.

Ezért szeretem én az NCIS-en kívül még a Vészhelyzetet és a Gyilkos számokat is (ez utóbbi rettenetes fordítás, valójában: Numb3ers).

Sanna - 2009. 11. 03. 19:33

Egyetértek, McGee karaktere egyre összetettebb, a 7. évadra előnyére változtatták, ellentétben a 6. évaddal, ahol néha nagyon idegesítő volt. De eddig az új évadra mindegyik szereplő változott, és ez nagyon jó.

kotkot - 2009. 11. 21. 09:00

Eddig nagyon jó ez az évad, nem csoda a nézettség.

Lekapcsolták az áramot, és mindenféle mechanizmussal másoltak meg nyomtattak. :P
El nem tudom képzelni mi lesz majd a fináléban.

turospalacsinta - 2010. 01. 06. 19:58

Jó volt az új rész. Kezdenek bonyolódni a dolgok :) .

Tschöppy - 2010. 02. 18. 01:34

A fináléban – szerintem – Vance lesz elővéve, valamint a CIA-akta, ami Gibbs-nél van.

SPOILER

Volt is egy ilyen rész, amiben előkerült Vance múltja, szerintem ez lesz majd kibontva. Plusz ne felejtsük az ügyvédnő-vonalat sem, és a tábornokot, akit Gibbs valamikor lecsukatott.

Sanna - 2010. 02. 18. 07:35

SPOILER***

én idén Gibbs-fináléra számítok egy kis Tony-Zivával fűszerezve, na nem olyan nagy mértékben, mint a 6. évadban volt, de Vance és a CIA akta téma sincs lezárva, esetleg azt is elővehetik majd

Kaktusz - 2010. 02. 18. 12:06

SPOILER

Én is már nagyon várnám Vance bukását *muhahahaha*, najónem, félek mártírt csinálnak belőle a CIA-akta kapcsán. Viszont remélem Kort része lesz az évadzárónak. Olyan nagy elvárásaim amúgy nincsenek, a 4. és főleg a 6. évad fináléját úgysem tudják überelni:) Meg nekem amúgy is olyan széteső ez az évad, pedig az elején úgy tűnt olyan jól belemennek, de aztán mégsem. Persze eddig még mindig meg tudtak lepni:D

ynot - 2010. 04. 12. 21:59

A végével kapcsolatban: Azért jó néhány kimenetel lehetséges: Vance, CIA, igen az ügyvédnő, de ne felejtsük el, hogy a 6. évad végén volt egy fejes, aki azt mondta Gibbs-nek, h. mossad “elleni” akcióra készülnek és erre kell nekik Vance… Aztán egy interjúban a Ziva-t alakító színésznő, azt mondta, hogy az apja is határozottan színre fog még lépni…(de mikor???)Szóval vannak még “kiskapuk” Április elsején pedig megjelent egy spoiler-nek nem nevezhető valami, hogy a 7. évaddal be is fejeződik a sorozat. Az tény, hogy már nem “ereszthetik bőlére”, de szintén egy a Cote de Pablo alias Ziva karakterével folytatott beszélgetés alkalmával, arra a kérdésre, hogy mikor derül ki, illetve, szó fog-e esni arról mit tettek vele Szomáliában, azt nyilatkozta, hogy ebben az évadban biztos, hogy nem. Szerintem ez még egy lezáratlan ügy szóval talán még 1 évadot megér, de aztán lassan de biztosan véget ér.

Sanna - 2010. 04. 14. 16:14

valóban több szál függőben van, amihez simán nyúlhatnak a készítők, ha akarnak, egyébként a 6. évad végén az a fejes a tengerészeti miniszter volt, és remélem, hogy azt a szálat nem hagyják csak úgy lógva

***SPOILER***

Vance-et alakító RC-al láttam egy interjút, amiben azt mondta, hogy Ziva apja még idén vissza fog térni, és a Vance-David igazgató kapcsolat nagy hangsúlyt fog kapni. Valamint, hogy Gibbs-el kapcsolatos lesz az idei finálé, ez már biztos. Még 5 epizód van hátra, lehet, hogy “tömény” részeket fogunk kapni, legalábbis remélem, mert őszintén szólva rá is fér az idei évadra egy nagyon ütős befejezés :D

***SPOILER vége***

Sanna - 2010. 05. 13. 18:34

na kezd alakulni a dolog, kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből a szituból, várós a maradék 2 rész de nagyon

Ronin - 2010. 05. 27. 17:53

SPOILER

Az évadzáró utolsó jelenetébe nem tudok belenyugodni. A csapat tagjait nem kell pesztrálgatni, mert elvileg meg tudják védeni magukat a fenyegetéssel szemben, de hogy Gibbs az apja védelmét letudja azzal, hogy “menjen át a szomszédhoz” és kész!? A kartell főnökasszonya így, végül egy az egyben beválthatja a fenyegetést.

Sanna - 2010. 05. 27. 20:04

SPOILER

nem fogja beváltani, kétlem, hogy valami baja esne Gibbs apjának, én inkább Tony miatt aggódok, hiszen egyedül van Mexikóban.

Őszintén szólva nem a legerősebb finálét láttuk idén, kár érte…

ynot - 2010. 05. 31. 23:44

CSALÓDOTT vagyok! Szerintem a csúcson kellett volna abba hagyniuk! Sok minden ki maradt az évadból, amit beígértek… (pl. egyáltalán nem éreztem, h. olyan döntést hozott volna Gibbs, ami olyan nagy hatással lenne a csapatra – nyilván ezzel szándékoznak indítani a köv. szezonban, de nem akkorra ígérték – …)
Sajnos úgy látom, h. már nem nagyon tudják a nézők figyelmét felkelteni a Gibbs-es epizódokkal, pláne évadfinálékkal, egyre inkább az mutatkozik, h. inkább a “Tiva” szállal kellene foglalkozniuk, gondolom benne is van a tarsolyukban…
Minden esetre azt hiszem ezt a nyarat nem kell átizgulnom…

Niki - 2010. 07. 03. 17:33

Hy :D nekem csak egy bajom van :D nagyjából az ami mindenkinek hogy hiányzott a végéről a csattanó

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz