login |

Pilot: NCIS: Los Angeles

2009. 09. 24. 17:08 - Írta: human

35 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Most van az a helyzet, hogy kezd sok lenni az átlagos sorozatokból, így nyilván nagyon kevésnek adatik majd meg a folytatás esélye sokunknál. Az NCIS Los Angeles-i különítményével nálam teljesen ez a helyzet, akármekkora nézettséggel is nyitott.

nehezezamunka

Mielőtt valaki felhozná: fogalmam sincs, hogy milyen az eredeti NCIS, vagyis belenéztem fél résznyit és nem kötött le. Ellenben egy spinoff mindenképp újoncoknak is készül, és így sem működött nálam. Konkrétan zavart, hogy úgy kezelik a nézőt, mintha mindent tudna, a premier inkább amolyan 3-4. részes hangulatot árasztott. Fogalmam sincs, miért kell titkos helyen lenniük, miért nem mászkálhatnak kvázi zsaruként, meg ilyesmi. Mi ez a csoport? Ezeket nem mondta el a nyitórész.

A másik dolog, amit zavart, hogy a reklámok előtt meg után villognak ilyen fekete-fehér fotók, de basszus, azok nem sima vágóképek ám, hanem kvázi spoilerek, legalábbis előre jelezték mindig, hogy mikor lesz akció, hogy mikor fognak lőni a főszereplők.

Ezeken kívül nyilván rendesen összerakták a részt, elég jól van fényképezve, viszonylag pörgős volt, szóval van benne pénz, de valahogy összességében olyan semmilyen, mert hogy érdekessé igazából egyik karaktert sem sikerült tenniük. A főszereplő G. nevű nyomozó meg szerintem teljesen fura választás, hiszen Chris O’Donnell nem elég ehhez a szerephez, vagy nem illik oda egyszerűen. Valahol fura, hogy a legnormálisabb színész a két főszereplőből pont a rapper, LL Cool J lett.

Bár látom, hogy ebben, szerethető karakterekben akar eltérni például a CSI-tól, de mégis ugyanolyan steril ez az NCIS-spinoff, mint a modern nyomozós sorozatok legnézettebbje. Részemről 5/10 a kezdés, ennyire közepesnek éreztem, tizenkettőegytucat. Bármikor megnézhetsz egy részt, bármikor kihagyhatsz egy részt, nem fog hiányozni.

35 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2009. 09. 24. 17:07

“ogalmam sincs, hogy milyen az eredeti NCIS”

hát., nem ilyen, az biztos.

látom, akkor ide is áthozták ezt a reklám előtti fotó felvillantást.

na, majd csekkolom, de persze nincs semmi elvárásom. ha fun lesz, akkor maradhat esetleg. meg kéne néznem, hogy kikből áll az íróstáb.

Pocok - 2009. 09. 24. 17:13

Bemásolom egy másik forumba írt kommentem

“Ajjajj, hol is kezdjem…
Imádom az NCIS-t! A karaktereket, a részek felépítését. Számomra minden karakter szerethető.

Nem is tudom, hogy különálló sorozatként elemezzem, vagy hasonlítsam az NCIS-hez…

Nekem nem tetszett a főcím. Persze másnak lehet bejön, illetve ha megszoknám, talán nekem is bejönne.
Az első negyedórában majdnem elkaszáltam. COD és LLCJ közötti párbeszéd elég kínos volt, amikor poénosra vették. És az a hülye zene, a “most vicces jelenet van” zene…. miért kell? Lehet hogy az NCIS-ben is volt ilyen, de ott nem volt ilyen érzésem.

Az új főnök: Amikor először megláttam, azt hittem ő lesz az új M a james bond filmekből, de rájöttem, hogy egy rajzfilm sorozatból szökött meg. Nem tudom komolyan venni.

NCIS-ben volt, hogy mutattak egy jelenetet reklám előtt meg után. Megpróbáltak hasonlót csinálni itt is. De azt hiszem… túl sokat mutat, elég spoileres.

Nem azt mondom, hogy nem volt jó, csak sok, még bosszantó dolog van benne. Viszont a főnök borzalmas. Egy részt adok neki még”

Úgy tűnik nincs szerencsénk az ilyen beépülős sorozatokkal :P

Mateus - 2009. 09. 24. 17:32

Az új főnök közel sem olyan szerepet tölt be, mint a backdoor pilot-ban a szőke hajú csaj, még csak nem is ügynök, hanem “operations manager”. Linda Hunt pedig tökéletes erre a szerepre. Én Dominic-et, az újonc srácot érzem tök feleslegesnek.

darkimmortal - 2009. 09. 24. 17:34

Nekem bejött. Mondjuk az NCIS névvel, Chris O’Donnell-el és LL Cool J-el engem alapba megvettek kilóra. Persze közel nem volt olyan jó, mint az NCIS, de mondjuk a Numb3rs simán veri nálam. Annyi bajom van vele, hogy a pilotnak nem volt normális főcíme, illetve, hogy O’Donnell-en és LL-en kívül az összes főszereplő tök fölösleges volt. Linda Hunt-ot pedig soha nem kedveltem, szóval az, hogy csak quest starnak volt feltűntetve reménységre ad némi reménységre okot. Remélem nem fog nagyot visszaesni a nézettsége.

Deino - 2009. 09. 24. 17:48

Ha önállóan nézem, és kihúzom az NCIS-t a neve mellőle, akkor csak egy közepesen gyenge pilot. Ha az eredeti NCIS sorozathoz mérem, akkor meg kritikán aluli teljesítményt nyújtott. Az NCIS-t a karakterek teszik nyerővé, Gibbs, Tony, Abby, Ducky, Ziva, McGee, mindegyik egyedi, zseniális és szerethető.

Erre az NCIS LA nulla, az az nulla darab eredeti karaktert mutatott fel, és az backdoor pilot egyetlen valamire való karakterét meg kiírták a sorozatból. Nincs benne semmi abból, amit az NCIS-ben annyira szeretünk… Nálam 3/10 és akkor még finom voltam.

Andree - 2009. 09. 24. 18:11

8/10, bejött bizony. Tetszik, hogy nem olyan mint az NCIS hanem totál más. A fényképes felvillantás pedig valóban spoileres de nekem tetzszik. :)

khaal - 2009. 09. 24. 18:41

Számomra nagyon langyos volt ez a rész.
Elég üresek voltak a karakterek és tényleg meg kell nézni az NCIS-es backdoor pilotot is, hogy képbe kerüljön az ember, hogy mégis kik ezek és mit csinálnak. Linda Hunt karaktere akkor most a pénztáros, a kütyügyáros vagy ő az egész LA kirendeltség főnöke?

Az új főhadiszállás viszont tetszett, nekem az az üres gyárépület nagyon steril volt, ez a villa sokkal jobban hozza az érzést, hogy LA-ben vagyunk. Mondjuk nem tudom mennyire undercover ha csak lazán leparkolnak a bejárati ajtó elé, semmi eldugott földalatti parkoló vagy valami.

Kütyüket és beépített ügynökösködést ígértek, ezekből szerintem nem sokat kaptunk, majd talán a második résztől…

Most spoiler jön:

Nem tudom más hogyan volt ezzel, de szerintem nagyon előrelátható volt hogy a kislánnyal zsarolták, kb azonnal tudtam mi van amikor hiányzott a kép a falról. Az is adta magát nagyon, hogy az apukának vaj van a fején. Ezzel szemben az NCIS nyitóepizód fordulatai baromira nem voltak ennyire előreláthatóak.

trix - 2009. 09. 24. 19:51

A bevillanó fekete fehér vágó kép az NCIS védjegye aki ismeri a sorozatot és csak ennyit lát rögtön tudja milyen sorozat folytatódik a reklám után.

winnie - 2009. 09. 24. 20:06

trix: írtam kommentben.

itt meg valaki kivághatná a főcímet, mert erre is kíváncsi lettem:)

Necros - 2009. 09. 24. 20:11

Pilotnak közepes lenne, ezért inkább úgy nézem, hogy ez már a 3. rész igazából és akkor azt mondom, jó kis rész volt. :) A karakterek nem rosszak, LL Cool J eddig a legjobb (róla tudtam eddig is, hogy jó színész, most is bizonyította); Kensie a szépsége mellett lehet még nagyon jó karakter, olyan Ziva-Kate keverék talán; Callen érdekes lehet ezzel a lövöldözéses háttérrel, plusz a teljes nevére is kíváncsi vagyok; Nate az előző két epizódban is jó volt, Eric sem volt rossz; Dominic így elsőre feleslegesnek tűnik, de várok még néhány rész; az új főnök szokatlan, majd meglátom, beválik-e.
7.5/10

Necros - 2009. 09. 24. 20:15

winnie: http://www.youtube.com/watch?v=0tl7BmJm46I

Remélem, ez csak ideiglenes és jobban összevágják, plusz egy rendes zenét tesznek alá… Ez volt a legrosszabb a premierben.

feccc - 2009. 09. 24. 20:39

Zavar, hogy a csajnak valami folt van a szeme feherjeben, mindig arra koncentraltam.

Amugy meg az egesz egy elfuseralt James Bond epizod benyomasat keltette

Az epizod legjobb szereploje egyertelmuen a Dodge Challenger!

winnie - 2009. 09. 24. 20:58

necros: köszi

cyborgwings - 2009. 09. 24. 21:04

nem tudom hogyan, de sikerült lemaradnom az infóról, hogy lesz egy ilyen la-i ncis.
az originalt már baromi régóta nem nézem, mert meguntam, de annyi bizonyos, hogy sokkal eredetibb, izgalmasabb, szerethetőbb, mint ez.
azt viszont töredelmesen bevallom, hogy majdnem elélveztem, mikor megláttam, hogy chris o’donell játszik benne. ha nézni fogom, akkor csakis miatta. bár a törpe néni is jó húzás volt szerintem, bármennyire is sablonos poénok építhetők rá.

jajaja, a csaj szeme engem is zavart. egyszer csöndesen felnyihogtam, hogy biztos vámpír és nem táplálkozott az utóbbi néhány napban. :)

winnie - 2009. 09. 24. 21:18

írtunk a nulladik részről is, érdemes pótolni: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/ncis-los-angeles/

Thyara - 2009. 09. 24. 21:52

Emlékeim szerint, az NCIS-nek sem volt főcíme az első részben.

russty - 2009. 09. 25. 01:55

egyetértek, semmi extrát nem mutatott, szerintem még kicsit uncsi is volt

cyborgwings - 2009. 09. 25. 10:48

winnie: elolvastam, köszönöm szépen. ennyi elég is volt belőle. megnézni nem érdemes. :)

Kaktusz - 2009. 09. 25. 11:20

Én biztos vagyok benne, hogy csak azt az 1-2 részt fogom megnézni, amiben vendégszerepel valaki az eredeti NCIS-ből (NOT Vance!!). Ha az emlékezetem nem csal, Abby már “leigazolt” egy-két részre. Ki tudja, lehet, hogy később is belenézek, de ez így nem győzött meg, az eredeti NCIS-nél is a karakterek miatt maradtam (később persze fel lehetett fedezni benne minden jóságot) de ezek a karakterek nem bírtak maradásra.

Már egy csomószor variáltak az NCIS-ben is ezekkel a képkivágásokkal. Eredetileg tényleg csak képkivágás volt (nem is spoileres), aztán már mozgott is (erősen spoileres), aztán meg most legújabban (már pár évada) sokszor más kameraállásból van a képkivágás, mint ahogy befejeződik a jelenet.

Secsa - 2009. 09. 25. 11:31

En ugyan szeretem az NCIS-t, de ez valami nagyon kiabrandito volt.
Nem lattam a backdor pilotot, szoval nem tudom kit kire csereltek le, de Linda Hunt (aki nalam csak komikus mellekalaknak tunt es kesz) betette a kaput. Nem titok, hogy az NCIS karakterekben eros, itt viszont egyet se tudtam megkedvelni (jo, ezt talan nem egy reszbol kellene levonni, de akkoris).

Carlos - 2009. 09. 25. 14:16

Kíváncsi leszek a következő hetek adataira, hiszen nagyon erős kezdés volt, de persze nem magának köszönhette. 45 percben beépített témakörben, szerintem már itt bukik az egész. Volt már ilyen az undercover, vagy most a Dark Blue, pedig erősebb karakterekkel dolgozik, mégsem igazán ragasztja a nézőt a fotelba. Az egyetlen ilyen jellegű sorozat ami tetszett a sleeper cell volt pár éve, de az persze Showtime és más koncepció. Sajnos nem is volt nagy siker.

majsz - 2009. 09. 25. 22:10

végülis igaz, hogy 3-4 rész körüli hangulatot idéz mivel az is ha valaki látta az NCIS s06e22-23-at mivel az lenne kvázi a sorozat “bevezetése”..
az a 2 rész hozzátenném nagyon tetszett, föleg ahogy vége lett (spoiler miatt nem részletezném), de nagyon ütösre sikerült az NCIS a 6ik évad vége mind az évadnyitó is! Ahogy írták többen is, az új sorozat nem biztos hogy olyan jó lesz karaktereiben, ami fontos hogy megfogja a nézőket…

ppp - 2009. 09. 26. 12:45

human! talán azért nem, mert az ncisben volt meg a nyitása, ahogy előttem majsz már kifejtette :P

winnie - 2009. 09. 26. 13:53

“human! talán azért nem, mert az ncisben volt meg a nyitása, ahogy előttem majsz már kifejtette :P”

ez a hivatalos nyitás, az afféle nulladik rész, próba, ahonnan még szereplőket is lecseréltek, de szerintem ezt human is tudjam hiszen a blogján is volt szó az ncis-beli ncis:la-részről.

http://www.sorozatjunkie.hu/2009/09/06/az-ncis-los-angeles-nulladik-resze/

ráadásul ezt jóval többen látták, mint azt.

Ryan - 2009. 09. 27. 00:07

G rendben van. Kensi az előző két részben jobb volt, itt túl érzelgős lett. Öregnyanya nagyon gáz kár volt berakni, ahogy az újoncot is. A technikai srác kell, de a Getz valahogy felesleges. Renkot kár volt kiírni, sokkal jobb lenne terepügynöknek. És a legnagyobb gáz LL Cool erőlködése. A párbeszédek, a logikai történések szörnyűek. Nálam kasza.

ucnlm - 2009. 09. 27. 01:05

Na, ezt is megnéztem. Igazából tetszett, de összességében, nem is tudom. Nagyon-nagyon-nagyon ritkán kezdek bele egy új sorozatba, kevés van, ami témájában engem meg tud fogni – annak ellenére, hogy tudom, a be-nem-próbálkozásokkal sokmindenról lemaradok végleg, de hát nem vagyok időmilliomos :)
Ebbe sem kezdem volna bele, ha nem lenne az előtag. Mégis úgy ültem végig, hogy nézem, nézem, hoppá egyszercsak vége van, tehát mondhatni lekötött. Biztos tovább fogom nézni, azért jókat mosolyogtam rajta, valahogy éreztem benne valami hangulatot, ami ugyan teljesen más, mint az NCIS-é. Még magára kell találnia ennek a sorozatnak. Remélem fog, és jó irányba megy el. Nekem amolyan munka utáni totál kikapcsolt aggyal való levezetésnek ez tökéletesen megteszi. :)
Szerintem Linda Hunt nagyon jó bele, nem azért, mert ideillik, hanem, mert pont, hogy nem. Tetszik az a látszat ál-naivság, hogy ő nem azért van ott, mert olyan hűdenagyonszuperképzett akárkicsoda, ami miatt az “elitbe” tartozhat, hanem, nem is tuom miért, de mégis azt éreztem, hogy kell oda.
Több részen átívelő szálak, dupla (tripla?) epizódok kelleni fognak ebbe szerintem, mert tény, hogy ezt a beépülős dolgot nem lehet feltétlenül belepaszírozni mindig 40 percbe; most sem volt benne valami húdekomoly, izgulós ez a dolog, pedig elvileg ez a lelke.
Fura dolgok azért voltak benne: hogy az epizód elején miért nem lehettek “szimpla” ügynökök, miért kellett ez az ingatlanügynök sztori, nekem magas. Talán, hogy belefárjen a jacuzzis poén… És ahhoz képest, hogy NCIS ügynökök, mégha más fajták is. Nem gumikeszyűben kellene a helyszíneken nyúlkálni? Hogy a fejünkbe verték az eljárásokat az NCIS-ben 7 év alatt, de úgy tűnik LA-ben a laza, nemtörődöm a módi :) Ezek apróságok, de mégis feltűntek kapásból.
Lényeg a lényeg, nem volt ez rossz, nem vártam el többet, szóval részemről jöhet a folytatás :)

Ambriel - 2009. 09. 27. 11:53

Végre megnéztem. Az NCISban leadott két rész utána azt mondtam, hogy egy esélyt még kap, mert akkor nem nagyon tetszett. Most, hogy néztem, viszont bejött. Biztosan tovább fogom nézni, mert a karakterek is szimpatikusak. Vancet pedig NCISben nyújtott húzásai miatt nem csípem. Én is rájöttem, hogy az apa benne van a dologban, az kissé sablon volt. Kár, hogy G ilyen gyorsan felépült. A reklám előtti/utáni bevágásokat már megszoktam NCISnél. Jobb, mintha úgy csinálnák, mint nálunk, hogy a mondat közepébe vágnak reklámot. Kikapcsolódásnak nagyon megfelel ez a sorozat.

Sanna - 2009. 09. 27. 12:51

Nos megnéztem az LA-t is. Igazából tetszett a rész, bár igen kiszámítható volt, hogy ki a hunyó. Linda Hunt bejött, érdekesebb vele a sorozat szerintem. Az új srácot egyenlőre feleslegesnek érzem, LL Cool egyenlőre jobb, mint O’Donnell számomra. Viszont hihetetlen módon idegesítettek ezek a felvillanó fekete-fehér kép izék, amik még hangot is adnak, az NCIS-ben még elmegy (bár ott nem egészen ilyen), de itt eléggé gázak. Maradok a folytatásra, kíváncsi vagyok, hogy fejlődik tovább a sorozat. Aztán majd meglátjuk maradok-e továbbra is.

Cole - 2009. 09. 28. 14:29

Sokkal jobb lett mint amit vártam,bár nem voltak magasak az elvárásaim azok után,hogy a sim NCIS-t ki nem állhatom,persze rá kellet jönnön,ez teljesen más.LL Cool J jó,nekem tetszik amit csinál de O’Donnel egyenlőre csalódás számomra.Egész jó kis “szórakozás” ez a sorozat,figyelemmel fogom követni ezek után is

Tyberius - 2009. 10. 17. 21:55

Hetekkel a premier után én is lezavartam a NCIS spinoff nyitóját, és vegyes érzésekkel fogadtam. Egyrészt pörgős volt, másrészt a karakterek nem fogtak meg. Hova tűnt a backdoor pilot-os igazgatónő, aki anno Gibbs-t basztatta?? Mindenképp maradok és meglátom mi jön ki belőle, nagyon akarom ugyanis szeretni, mert az alap széria benn van nálam a top 10-ben mindenképp. Itt furák a karakterek. Nagyon a O’donell-LL Cool J párosra van hegyezve a téma, a többiek alig kaptak mozgásteret. Persze gondolom ez majd valamelyest változik a jövőben, vagy legalábbis remélem… Három részt megnézek így az elején, aztán döntök a sorsáról, de esetleges kasza esetén is (mármint személyes kasza) elképzelhető, hogy valamikor visszatérek hozzá és olyan lesz mint a CSI szériák: rosszabb napokon előveszem őket, csak hogy elmondhassam ezt is láttam…

Womath - 2010. 02. 22. 21:56

A Los Angeles-t még nem láttam, de a sima NCIS szerintem nagyon jó, minden karakternek megvannak a tulajdonságaik, megvan minden bennük, amiért lehet őket szeretni. Már csak kinézet alapján is. Nekem hiányozni fognak a régi karakterek, és nem valami szimpatikusak az újak…

fityi - 2010. 03. 08. 19:26

A szinkronja viszont király volt!

Fanni - 2010. 03. 12. 22:35

Én nem láttam az eredeti vagy az előbbi NCIS-t szerintem felesleges összehasonlítani a régit az újjal..minden sorozat más,eltérő.Szerintem nagyon jó volt az első 3 rész itt megmutatják hogy egy ncis-es is lehet érzékeny ember és ez jó hogy mutatják..jó benne a pszichológus is szerintem úgy jó ahogy van! ..

Vki00 - 2010. 11. 02. 20:14

Nekem abszólút bejön a Kensi Blye-t alakító Daniela Ruah!!! Annyira szép csajszi. nagyon érdekel róla minden, állandóan őt nézem a neten!!!
Az Ncis :Los Angeles kedvenc sorozatok!! teljesen függő vagyok!! szerintem nagyon nagyon jó ez a sorozat!!De az Ncis is nagyon jóó!

vki00 - 2010. 11. 24. 13:30

az Ncis :los Angeles egy iszonyúan jó sorozat!!:D
az NCIS is nagyon jó!! nekem Kensi és Abby kedvencem!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz