login |

Pilot: FlashForward

2009. 09. 26. 05:43 - Írta: human

503 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Megérkezett a Lost utódja. Megérkezett a Lost utódja? A pilot alapján sajnos nem. Ez persze nem zárja ki azt, hogy izgalmas 3-4 évnek nézzünk elébe, már ha a nézettség esetleg valami csoda folytán megmarad. Emlékeztek, hogy a Lost sikere után hirtelen mennyi high concept sorozat érkezett? Most nézzük meg, hogy mennyi maradt életben. Pontosan. Remélem így pár évvel később, lehiggadt kedélyekkel talán van esély hasonlóra. De most már a tényekre térek.

mitortnet

A FlashForward alapfelállását szerintem muszáj lesz itt elárulni. A trailereknél nyilván nem mondok többet, hiszen biztos sokan nem látták még a részt. Tehát arra épül a sorozat, hogy egy békés napon egyszercsak mindenki (értsd: mindenki) elveszti az eszméletét megközelítőleg 2 percre. Ez is érdekes lenne, de ha hozzávesszük, hogy mindenki a saját, fél évvel későbbi jövőjébe tekinthet be erre a pár percre, máris érdekesebbé vált a sorozat. Mit tennél, ha ismernéd a jövőd egy darabját.?

Az alapkoncepcióhoz persze rengeteg negatívum kapcsolódik rögtön, hiszen hasonló témáknál biztos csinálnak olyan hülyeséget a résztvevők, amikkel mi, nézők nem tudunk egyetérteni. Lehet, hogy később még visszatérnek erre, de én nem értem, hogy miért nem próbálnak tenni a jövőjük ellen, főleg apróságokban. Mert hát miért ne? Például valakinek a látomásában van a kezén egy kötött barátságkarlánc, majd később a jelenben megkapja, s erre felveszi. Minek?

Viszont egy másik klisét tök jól elkerültek. Konkrétan: amikor elkezdene zavarni minket, hogy mindenki valami fontos dolgot látott a jövőben, jön valaki, aki a WC-n ült és újságot olvasott. Mekkora ciki már, belekukkanthatnál a jövődbe, erre így ütöd el azt a két percet.

oceananic-tn

A megvalósítás, hát so-so, de az igyekezetet muszáj lesz dicsérnem. Hiába nem nő fel még egy 35 milliós scifihez sem a pilotban található CGI, azért hatalmas dolgot vállaltak magukra. Mert hát brutál katasztrófát és felfordulást okoz ám az, hogy az úton levőkből mindenki elveszti az emlékezetét, közben meg a kocsik meg repülők mennek ám tovább “fuck it, nem kell nekem holmi ember, hogy irányítson.”

Sajnos a szereplőgárda nem lett a legjobb. Konkrétan a főszereplő nyomozó gáz szerintem, a pilot legrosszabb jelenetét is neki írták meg. Ő jön rá, hogy a jövőt látták, de nagyon borzasztó módon, a fejemet fogtam, hogy milyen szar. Értem, hogy ez a felvázoló rész, de mintha túl sokat akartak volna belezsúfolni, hogy megragadja a nézőket, pedig kicsit jobban széthúzva lehet, jobban ütött volna. Tehát visszatérve a szereplőkkel, a főnyomozón kívül nincs gond, de arra kíváncsi leszek, hogy a Lost-ban Penny-t játszó színésznő itteni szereplésre ott mit fog jelenteni. Ja és igen. Mindig vicces John Chót látni, amint épp keménykedik, és itt nem keveset fog.

Szóval érdekes lesz látni, kik ölnek időt ebbe odakinn, mert hát akármilyen az út, egy ilyen sorozatnál a vége is számít. A sok, brutál cancel által ejtett sebek vajon még mindig sajognak? Nálam 7/10 volt a pilot, nézem tovább. Amúgy a rész végén volt egy 3 perces évadelőzetes, amit a feléig néztem, és bizony a drámára is nagyon akarnak gyúrni a rejtély mellé, remélem nem b*szarintják el az arányokat.

503 hozzászólás Ne habozz!

speed - 2009. 09. 26. 05:49

nekem regota ez lesz az elso uj sori, amibe sztem bele is ugrok, mert tetszett ez a pilot. a szereplok bar egyelore semmi extra, sztem elmennek (azert pennynek orultem akarhogy is nezzuk :D), a zenek is bejottek, a sztori pedig; hát igen, kelloen teletomtek a reszt, foleg a vegevel egyutt, de amire kiv vok, hogy valojaban mikor erjuk el a latott fél évvel kesobbi datumot, és mennyiben sikerul megvaltoztatni (az igazi epic fail az lenne, ha nem sikerulne, lasd pl. terminator); illetve hha egyaltalan elerik, akkor utana lesz-e mersz a folytatasra.

Rókamóka - 2009. 09. 26. 06:02

nem volt vmi túl nagy szám a pilot, kicsit jobbat vártam,ami majd jobban megfog

kicsit így is gyors volt valóban, a főnyomozó egyből kideríti kb. a “villanás” után 1-2 órával,hogy mindenki 2perc 17-re kidőlt, és mindenki a jövőjét látta ápr. végéig

egy ilyenen részeken át lehetett volna rágódni más körülmények között:DD
de már nem kell legalább:)

mondjuk a párbeszédek közül egyik sem tetszett kb. , valahogy a sokk sem jött át, meg túl laposan kezelték a dolgot, pedig elviekben szinte világvége hangulatnak kéne lennie

aztán 3 nem túl komolynak tűnő FBI-ost állítanak az ügyre, hol van ilyenkor a Pentagon, Booth, Bones, Hutchner, Rex stb.:D

poén kb. 0 volt benne, ennyiből sem lesz az új Lost mondjuk

még a kínai/koreai srácban ott lehetett volna,ha kicsit lazábban adja elő,azt,hogy ő azért nem látott semmit, mert már elpurcan addigra:D

lardz - 2009. 09. 26. 06:29

Nekem tetszett ez az első rész, remélem jó sorozat lesz. Ez a kritika elég negatív és átgondolatlan lett. Külföldi haverok mind dicsérik.

“Például van a látomásában a kezén egy ilyen kötött barátságkarlánc, később a jelenben megkapja, erre felveszi. Minek?”

Ez rohadt szar példa volt, nézd már kitől kapja a karkötőt! Ha te kapnál karkötőt a sajátodtól te simán közölnéd vele, hogy nem rakhatja rád?! Ez egyszerűen olyan szitu, ahol nem lehet nemet mondani!

“Mert hát brutál katasztrófát és felfordulást okoz ám az, hogy az úton levőkből mindenki elveszti az emlékezetét egyszercsak, közben meg a kocsik meg repülők mennek ám tovább “fuck it, nem kell nekem holmi ember, hogy irányítson.””

Ezt a mondatot se ártott volna átgondolni.

Maniac84 - 2009. 09. 26. 06:36

Engem megvett kilóra a pilot. Minden van benne ami kell. Érdekes sztori, látványos megvalósítás, érdekes karakterek. Nekem így elsőre egyik színésszel se volt problémám. A rész végi kicsit kiszámítható wtf után pedig már toltam is volna a következőt. 9/10, az eddigi legjobb pilot idén.

Mammut - 2009. 09. 26. 07:11

jó régóta az első ilyen típusú sorozat, ami bejött (és ugyebár nálam lost is cancel), maradok is

Kit-Kat - 2009. 09. 26. 07:33

Nekem is bejött, nagyjából erre számítottam, szóval 8/10, és szerintem lesz ez még jobb is.

feccc - 2009. 09. 26. 07:40

Regota a legjobb uj sorozat, vegigizgultam az egesz epizodot. Sajnos aminel eddig igy ereztem hamarosan cancel lett :(

Bar a CGI a lezuhano helikopternel a 80-as eveket idezte :)

fromdtod - 2009. 09. 26. 07:40

kiváncsi vagyok mi lesz 2010 ápr 29 után. Mármint amikor a valós életben már 2010 ápr 29 után leszünk. Én csak erre vagyok kiváncsi. Tehát, ha nem csak egy évadra terveznek, akkor a második évad már valahogy másról fog szólni. Vagy 2013-ban is csak a 2009/10 szilveszterét üljük. Ezt nem hiszem.

dzsordzso - 2009. 09. 26. 07:57

Ja, április 29-én 22-kor egy duplarész keretén belül leszünk real time.
Rész nem volt rossz, de annyira nem rántott be. Még maradok, de lehet hogy nem erőltetem. Főszereplő tényleg nem szimpi arc.

Thrasher - 2009. 09. 26. 08:10

kellemes volt, pilotosan kellemes.
John Cho szörnyű, a karaktere is az volt, remélem, minél hamarabb meghal… -_- (nem fog)
az nagyon fog zavarni, ha az egész évad alatt a most látott arcok lesznek a fő-fő nyomozótestület egy ilyen súlyú dologgal kapcsolatban, az nagyon bután venné ki magát.
indulás előtt tényleg nem volt semmi viral campaign? nagyon jól állna a soroztnak, remélem, évad közben rágyúrnak majd az easter eggekre, esetleg ARG-kre. :p

Jeremias - 2009. 09. 26. 08:20

A történet felkeltette az érdeklődésem, de a kritika alapján nem érdemes megnézni. Azért, ha az AXN leadja, belekukkantok. A magyar címe is tetszik: A jövő emlékei.

Flanker - 2009. 09. 26. 08:29

Nekem 8/10 bejött, mert elkapott a hangulat.
Viszont jól láttam/hallottam, hogy maga Seth MacFarlane Family Guy atyaúristen is ott volt az értekezleten amikor beszéltek arról mit történt? 20:55-nél, aki a hallucinationt mondja.. eléggé úgy tűnik és hallatszik hogy ő az.. átugrott cameozni a Foxról?..:)

Pocok - 2009. 09. 26. 08:38

A pilottól sosem várom el hogy nagyon üssön… Viszont annyira jó volt hogy én maradok. Szerintem jó lesz ez…

Nekem a nyomozókkal nincs semmi gondom :P
Volt benne egy poén: a fekete főnök azt mondta, hogy épp egy konferencián ült :P

Glarion - 2009. 09. 26. 08:55

Én nem tudtam, hogy mire számítsak mert nem néztem a trailereket, meg eddig nem is olvastam a róla szóló bejegyzéseket junkien. Így egy kicsit több volt a meglepetés-faktor, de a logikátlanságok tényleg igazak, egy pici agy-kikapcs kell hozzá, de szerencsére azért nem annyi, mint egy heroes-ban. :D A ferde szemű csávó karaktere, meg a színészt is, tényleg elég szar, de a bébiszitter csaj már most favorit. :D Tény, hogy nem Lost szint, sajnos, emg igazából most mindenki az évad végét várja, hogy mi fog történni ha eljutnak oda fél évvel előre, és nem tudom hogyan tudják úgy megtölteni a részeket, hogy ne azon agyaljak végig, hogy mikor jön már a 2010 april 10.

winnie - 2009. 09. 26. 08:56

“bizony a drámára is nagyon akarnak gyúrni a rejtély mellé, remélem nem b*szarintják el az arányokat.”

próbálták sokszor hangoztatni a készítők, hogy inkább erős karakterdrámára kell számítani a jövőben, a sorozatot sosem scifiként kezelték.

BWA - 2009. 09. 26. 08:57

A story nekem is bejön, vannak benne olyan részek amik nincsenek tökéletesen kivitelezve, de remélem belejönnek.

A félreértések elkerűlése végett írom csak, hogy NEM az emlékezetüket veszítik el az emerek 2perc 17 másodpercre, hanem az ESZMÉLETÜKET (igaz, hogy eszméletvesztés közben történtekre nemigazan emlékszik az ember, de akkor sem mindegy, hogy csak nem emlékszünk, de történt valami, vagy pedig elájul mindenki és nem történik semmi).

fym_ - 2009. 09. 26. 08:58

a könyv ami alapján a sorozat készült megjelent magyarul ?

AdM - 2009. 09. 26. 09:11

SPOILER!

Ki vette észre az Oceanic reklámot?:D

SPOILER OFF!

Nekem bejött a pilot, 9/10. Bár tényleg érdekesen jöttek rá hogy amit látnak az a jövő, én tuti nem arra gondoltam volna így kapásból…

Lackó - 2009. 09. 26. 09:26

Szerintem jó volt. Sőt nagyon jó. Ami kérdéses, hogy hogyan húzzák el ezt a sztorit több évadra. Mondjuk, akár az “ájulás” meg is ismétlődhet, szóval van benne potenciál. Plusz pont, a Human által is említett WC-s jelenetért.

És szerintem lesznek csavarok bőséggel. Például “Harold” sem azért nem látott semmit, mert halott, hanem valami más lesz. Legalábbis bízom benne.

A változtatás lehetőségét végül is pedzegették. És ugye csak annyi volt eddig beteljesült, hogy a kiscsaj Mr. FBI-ra aggatja a karkötőt, amit ott, abban a szituban nehéz lett volna visszautasítani, hogy “Figyi kislányom! Láttam a jövőt frankón, és egy alkoholista megszállott leszek ezzel a gányosan b*zis karkötővel a karomon, szóval inkább kihagyom, de azért köszi, szeretlek.”

Lehet később leveszi, hogy hátha tud változtatni, de ahogy alakulnak a történések (mondjuk meghal a lánya, vagy nagyon beteg lesz, vagy elrabolják) ismét felteszi, hogy a lányára emlékeztesse. Lehet, hogy ezért kezd el újra inni is.

Az Oceanic reklámért megen csak egy piros pont.

Összességében tehát simán jó volt pilotnak. Engem itt tartottak. Nem kell a LOSTot várni tőle. Mintahogy semmitől sem. Ahogyan sitcomoktól sem lehet az új Jóbarátokat, vagy Scrubsot várni.

8/10 minimum.

harmundo - 2009. 09. 26. 09:30

BWA, én inkább keresnék egy új szót erre. A jövőbelátás idejére nincsenek tudatuknál. Eszméletvesztéssel csak azért lehet magyarázni, mert mindeni elájul, de nem azért ájultak el, mert amúgy mindenki egyszerre eszméletét vesztette, hanem azért, mert mindenki 2 perc 17 másodpercre a jövőbe látott valami okból kifolyólag. ÁÁ, nem tudom jobban megfogalmazni, de a dolgokat én nem az eszmélet vesztés oldaláról fognám meg, hanem a jövőbe látós oldalaról, így könnyebben magyarázható az az apró paradoxon, amit te is írtál (eszméletvesztéskor nincsenek emlékek).

Egyébként nekem tetszett a pilot, másra számítottam, sokkal laposabb kezdésre, ez így nekem nagyon adta, egy erős 7/10, szinte 7.9/10-nek vehető, csak azért nem 8, hogyha lesz javulás (amiben nagyon bízok), akkor lehessen fentebb pontozni.

kusoja - 2009. 09. 26. 09:44

érdekes, azt hittem itt is áradozás lesz :) nálam az volt, pedig tényleg szkeptikus voltam, meg kb mindenhol ezt láttam :) nem baj, kell ilyen is.

sixx - 2009. 09. 26. 09:50

fym_: úgy tudom nem, de a kettőnek sz alapötleten kívül SEMMI köze nincs egymáshoz, a könyvben a jövő is sokkal távolabbi, amibe betekintenek.

mentalen777 - 2009. 09. 26. 10:00

Amikor megláttam az Oceanic reklámot, ott maradt a tekintetem, ameddig mutatták, másra nem figyeltem nagyon. :)

Amúgy nem kell, hogy üssön egy ilyen jellegű sorozat, Lost sem ütött nagyokat az első pár részben, itt is lehet ez a helyzet.

7,5/10

massatz - 2009. 09. 26. 10:02

human, szvsz sokkal komolyabb volna, ha nem harcolnának a jövő ellen, hanem inkább drámába menne át a sorozat. a felismerés, a tehetetlenség és az ebből fakadó érzések jók volnának.
meg aztán elég volt már a harcolok a jövőm ellen és pont amiatt következik be az, amit nem akarok típusú filmekből.

ha meg elgondolkodsz egy kicsit, akkor könnyen rájöhetsz, hogy minden tettünk/gondolatunk/érzésünk predesztinál egy másikat, tehát folyamatos ok-okozati változáson megyünk el, így minden, ami a jövőben megtörténik velünk, az csak úgy történhet meg és sehogy másképp. tehát ellenszegülni nincs értelme, mert pont a lázadással jutsz el oda, ahova nem akartál. :)

(persze az lehet, hogy minden emlék hamis volt a jövőből a sorozatban, az viszont menő volna :))

fym_ - 2009. 09. 26. 10:09

sixx: köszi, tudom h teljesen más , nekem pont az alapötlet tetszik. nem azért vagyok rá kiváncsi hogy tudjam mi fog történni a sorozatban :D

Jamesch - 2009. 09. 26. 10:14

Nem kilóra de megvett, pontszámmal is egyetértek. Főszereplő utólag belegondolva nekem se tetszik kimondottan.
Van benne potenciál.
Az Oceanic reklámot meg jóhogy mindenki észrevette, nem véletlen van az képkocka kint gondolom.

Én kurvára nem karakterdrámát akarok (legalábbis nem súlyozottan), mer abbol az lesz mint a Rescue Me előző évadában: szarakodás, unalom (most is 5 percig picsogott a csaj, hogy nem mondom el nem mondom el, najó elmondom). Én sokkolást akarok mint a Lostban.
AKi karakterdrámát akar nézzen Survivort, az legalább valódi:) (Én nézem is amúgy)

A pilot végén lévő előzetes alapján ijen ALias jellegűnek tűnik a sorozat: minden uccasarkon egy ellenfél aki kurvára vágja a háttérben lévő nagy titkot, de mi persze soha nem tudjuk meg mi az, majd ellaposodik a sorozat és vége lesz :D

Malachi - 2009. 09. 26. 10:23

jó lesz, jöhet a többi

Pocok - 2009. 09. 26. 10:26

LOL én nem vettem észre reklámot :P

UB - 2009. 09. 26. 10:30

nekem nagyon bejött, jöhet a többi

gabif - 2009. 09. 26. 10:36

sixx: olvastam a könyvet eredetiben, és valóban ott nem 6 hónapot, hanem 20 évet ugranak az időben, DE
LEHETSÉGES SPOILER:

a könyvben a kisérletet, amely felelős a flash forwardért irányító fizikus neve Symko, aki a sorozatban megjelent a sérült gyereknél mint az apja, és a könyvben 20 évvel később Olivia lesz a felesége, és láss csodát a sorozatban a FBI-os felesége Olivia, aki azt látja, hogy párkapcsolata lesz Symkoval. Szerintem a könyvből jó pár dolgot át fognak még hozni.

bug jr. - 2009. 09. 26. 10:39

akármi is lesz majd a vége,olyan sorozat mint a lost mégegy nem lesz,ugyhogy teljesen fölösleges ahhoz hasonlitani v annak az utódjaként emlegetni minden rejtélyes misztikus témáju kezdeményezést.
amúgy semmi gond nem volt ezzel a pilottal,bemutatta amit egy pilotnak be kellett,az eleje kimondotan látványos hangulatos és 10/10es volt,aztán leült kicsit de folytatni fogom ez nem kérdés.Joseph Fiennes szimpatikus arc,mintahogy az összes többi főszereplő,egyedül Harold(Kumar)keménykedése furcsa ,a betépett feje ugrott be,minden jeleneténél,de nyílván ez is csak megszokás kérdése lesz majd.

Preston - 2009. 09. 26. 10:41

Nem olvastam el az összes hozzászólást( na jó úgy a felét elolvastam), de nem értem, hogy lehet leülni úgy egy film elé, hogy a gyengéit keressük. Lehet csak én vagyok ilyen hígagyú, mert nekem kell 3-4 rész, hogy felmérjem egy sorozat “életképes” e számomra. Azt azért hozzátenném, hogy ha az első rész nem jön be, nem nézek meg többet. Az FF viszont bejött. A pilotra összeségében azt mondanám, hogy ütős volt. Mind a történet, mind a látvány, és nekem a kivitelezés is tetszett.
Nagyon remélem, hogy nem esnek le a nyomról, és egy remek sorozatot kapunk még pár évadon keresztül. Ha nem is egy új Lost-ot:)

Feddo - 2009. 09. 26. 10:42

Szerintem egy igazán jó pilotot kaptunk, elég lesz ez kezdésnek! Én nem csalódtam semmiben, nagyon bejött a sorozat már az upfront idején is. Nekem Olivia (asszem ez a neve), a főszereplő felesége nem tetszik igazán, főleg az a bőgős jelenet. Nagyon erőltetett volt, nem?
Várom a következő részt. :D

i'm_rick_james - 2009. 09. 26. 10:50

ja, oceanic reklámot egyből kiszúrtam én is.

na és ki szúrta ki seth macfarlane-t? (jó, látom, egyvalaki igen)

a karkötősben egyetértek az egyik kommentelővel, még ha az változtatna is a jövőn, a saját lányának csak nem mondja az ember, hogy “kislányom, kell nyavalyának a karkötőd!”

abban egyetértek humannel, hogy amikor a főszereplő csak úgy felvezetés nélkül kimondja, hogy “ez a jövő volt”, az tényleg elég nagy gáz volt. csak lestem, hogy akkor ez most hogy?

mellesleg nekem “penny a lostból” már a lostban is csak “mickey felesége a mocsok macsók meséiből”, illetve “serxner ügynök a sleeper cellből” volt, úgyhogy nekem itt is az maradt, és nem “penny a lostbl”.

dvddisk - 2009. 09. 26. 10:59

kilóra megvettek :)

9/10

Tod - 2009. 09. 26. 11:07

Mikor véget ért a pilot, azt hittem, hogy brutálisan jó volt. 1 óra múlva meg eszembe jutott minden hülyeség, ami elég érdekes. Szóval eredetileg azért tetszett, mert feszes volt.

Férj iszákos látomása nálam nagyon hülyén vette ki magát, egyszerűen nem látok olyan következményt, hogy a férj igyon. Ha meg mégis a piához nyúlna, akkor megérdemli, abban viszont semmi dráma sincs. Max jön egy csavar, hogy férj sokat dolgozik, és jön egy másik lovag, férj meg emiatt iszik. De ez baromi nagy klisé, mint minden más, amitől inni kezdene, szóval meg vagyok lőve.:D És pont ezért fogom folytatni hétről hétre. Ez a sorozat darálva lenne az igazi.

Cho-t nyírják ki. Nem neki való ez a szerep.

fym_ - 2009. 09. 26. 11:19

gabif: angolul olvastad ? :D

karit - 2009. 09. 26. 11:31

Megfogott, mert nagyon akartam, és szurkolok is neki, de kicsit felemás érzés: ez a pörgős 40 perc nekem ez túl gyors volt. Biztos hozzászoktam a Lost lassú hömpölygéséhez, végig az csengett a fülemben: “Patiente, John, patiente”. De úgy látszik, itt nem akartak tökölni a rejtély élvezetes kibogozásával, inkább belecsaptak a mélyvízbe.

Ja igen, víz: mit várhatunk egy olyan nyomozótól, aki előtt egy hatalmas, halottakkal teli tócsa áll, mellette vidáman szikrázik a nagyfeszültség és a drót vége a vízbe lóg (álmoskönyv???), erre lassítás nélkül bokáig belegyalogol?

Oceanic reklámért respect, bár ez az egg inkább az alkotók vágyára utalhat (hat év múlva kiderül). A koncepció pedig máris elhangzott: “a jövő nincs kőbe vésve”. Hogy örült volna Daniel Faraday, ha ezt előbb megtudja. :(

LuPuS - 2009. 09. 26. 11:31

gabif: angolul olvastad ? :D arra könyve én is veveő lennék

Nos azt nem tudom mi lesz 2010 április 29-én,de azt tudom mi lesz 2029 szeptember 29-én John Connorral legyőzőm a Skynet-et

Ja és az ítélet napja 1997.augusztus 29én volt

EZ a 29es szám nagyon gyanús.

Engem meg fogott,maradok.

sydney - 2009. 09. 26. 11:36

Nekem is pont a karkötős dolog ugrott be elsőre. Oké, persze a lányának nem mondja hogy “nem veszem fel” de később leveheti pont emiatt, és ez amúgy felvet még egy kérdést. Bár lehet ez már filozófiai: ezt paradoxonnak érzem, hogy ők ha már látták a jövőt, akkor változtatni is tudnak rajta, hiszen már az alapján cselekednek (pro és kontra) ergo az a jövő amit láttak már nem létezhet. (gondolok itt arra minimális szinten hogy ha Finnes leveszi azt bizbaszt, akkor már egy pici része megváltozott a jövőnek és már a “látomása” sem igaz többé…
Szóval így lehet hogy csak egy lehetséges alternatívát láttak a jövőről? Hiszen ha már jelen van ez a lehetőség az életükben, akkor valószínű hogy változtatnak is rajta…

Ez a hirtelen elfogadjuk, hogy mindenki látta a jövőjét dolog, nekem is kicsit hiteltelen volt, hogy semmi ellenkezés (kivéve az ázsiai csávó) :D

Azért bizakodó vagyok, kíváncsi leszek hogy folytatódik.

gabif - 2009. 09. 26. 11:42

fym_, LuPuS: igen, angolul hallgattam (hangoskönyvben van meg). jó a sztori.

Thrasher - 2009. 09. 26. 11:47

sydney:
hát biztos ez lesz a sorozat legnagyobb kérdése, hogy tudnak-e változtatni a víziókon.
pl. ha Penny (igen) felkel majd április 29-én az ágyból, és kimegy a csávójához, akkor valszleg nem fog felhőtlenül mosolyogni, mert eszébe jut, hogy ezt már látta, még akkor, amikor a férjével volt.
vagy én mondjuk wc-n se tudnék olyan nyugodtan ülni, ha már előre láttam volna az egészet fél évvel azelőtt :D

gabif - 2009. 09. 26. 11:48

biztos, hogy a következő 1-2 részben következik az, hogy bebizonyosodik a jövő nem kőbe vésett, megváltoztatható, a könyvben van erről egy nagyon jó kis vita, aminek az alapja a TBBT-ből már ismert Schreodinger (jól írtam le?) macskája. akit érdekel olvasson utána, nem éppen egy állatbarát kísérlet, de nagyon érdekes.

gabif - 2009. 09. 26. 11:54
bad feeling 1.6 - 2009. 09. 26. 11:54

Megy rá a 9es, nekem nagyon tetszett, régen láttam ilyen jó pilotot. A képi világ szintén nagyon bejövős volt, a karakterek is érdekesnek tűnnek.

Hát, amúgy remélem hogy nem ez lesz a Lost utódja, én olyan sorozatra nem vágyok. (nem vagyok egy nagy Lost-fan, sőt nem is szeretem a sorozatot).

Semmit nem olvastam arról, hogy még mi lesz, de remélem nem űrlények meg ehhez hasonló baromságok miatt ájult el mindenki…

naughtyL - 2009. 09. 26. 12:04

Én már nem egyzser mondtam, hogy nem szeretem ezt az összehasonlítósdit! Van Lost és van sok más..

Nekem nagyon bejött, viszont szerintem nem volt annyira gáz Joseph Fiennes!

Már csak azért is érdekel, mert kíváncsí vagyok, hogy most akkor lehet vagy nem lehet változtatni a jövőn!?!

És a Kengurut is visszavárom:D

ooo - 2009. 09. 26. 12:07

ha tényleg mindegyik rész így fog lezárulni, akkor fasza lesz!!!
elsőre egy 8-ast adok neki, lesz ez még több is!

Mambi - 2009. 09. 26. 12:28

Nos igen, FlashForward.

Tudom, tudom, nem az első rész alapján kell ítélni, de ez nekem eddig nem jön be.
Nagyon elnagyoltnak és bénán előadottnak tűnt az egész. És mindent szájbarágtak meg nyilvánvalóvá tettek.
+a szereplők is mind semmilyenek.

És jó lenne innentől befejezni a Losttal való asszociációkat, mert semmi értelmük szerintem.

Tudom, rossz a hozzáállásom, de csalódtam.

acu - 2009. 09. 26. 12:29

nem volt rossz, vagyi egész jó volt. attól függ hogyan közelítjük meg. Remélem nem lesz túl sok a felesleges drámázás, amit aztán 5perc alatt kidobnak az ablakon egy újabb felesleges cliffhangerrel ami újabb felesleges drámázást szül…és így továbbb… :)
Nem tudom miért, de DayBreak járt eszemben míg néztem. Remélhetőleg nem jut a sorsára. Bár intő jel, hogy nem mutattak senkit, akinek a jövő április 29-i ratingekről lett volna látomása. haha. :D

CalverKelevra - 2009. 09. 26. 12:30

nem érkezett meg a Lost utódja, és ezért én spec roppantul hálás vagyok mind a készítőknek, mind a csatornának. na majd meglátjuk hova tart a történet, pilot jó volt (azért nem kiemelkedő), szereplők eddig szimpatikusak (mondjuk ez nem is volt kétséges – ezelőtt is bírtam Joseph Fiennes és John Cho-t is), bár az egész kicsit szétszórtnak tűnt. majd elválik.

des - 2009. 09. 26. 12:33

én az oceanic plakátot nem vettem észre, mert az újságra figyeltem,, hogy az e az a bizonyos újság. :) de nem tudom.

zdawg - 2009. 09. 26. 12:43

engem is kilora megvett a pilot. john cho az egyetlen, akit nehez a szerepben latni, de nem hoz rosszul. szerintem meg szepen is koltottek, hogy azok a CGI-k jol nezzenek ki, kurva jo is volt a sok robbanas, stb.
hogy lost utod-e vagy sem, egyreszt kiderul idovel, masreszt tokfeleslegs ezen agyalni. en mindig azt vallom, hogy mindent a sajat helyen KELL kezelni. anno, amikor a lost kijott, kivancsi vagyok amugy hanyan fanyalogtak, hogy dehat ez a pilot nem is olyan jo…

szala - 2009. 09. 26. 12:57

Nem olvastam végig, szal bocs ha már vki írta.

Először is, észrevettem benne néhány Lost-os vonást, látszik h az utódjára tervezték : )
Főszereplő egy baleset után magához tér az első jelentben
Felrobban egy autó – Beszippant a turbina egy embert és felrobban
Az autó egy darabja becsapódik a főszereplő mellé – A turbina egy darabja Charlie mellé
És a már sokak által említett Oceanic logó. Egyenlőre ennyi.

És most a pilotról: nekem baromira tetszett, végig megvolt a feszültség, legutoljára talán a prisonbreak pilot volt ami ennyire tetszett. A rész nálam egy sima 10/10 én el tudnám képzelni KÉSŐBB a Lost utódjaként, ha beindul a történet. A Lost a kedvencem és nagy szó ha már azt mondom rá h az utódja lehet ez a sorozat.

human - 2009. 09. 26. 13:08

AdM: nem véletlen aza második kép nyilván :)

Dark Wolf - 2009. 09. 26. 13:15

Korrekt pilot volt, bár nem tettem le a hajam annyira, mint amennyire vártam.

Az első fele eszméletlen jó volt, feszes és izgalmas, a blackout kurvajól sikerült. Látványos volt a felébredés utáni óriási káosz, ütött rendesen, és tévé ide vagy oda, jól nézett ki (már ha nem árgus szemekkel kutatjuk a CGI sutaságait).

A második fele kevésbé tetszett, elég pikk-pakk napirendre tértek egy ilyen világraszóló OMGWTF felett, meg hát attól se túlságosan zuhantak meg, hogy a jövőjükbe láttak. Tényleg jobb lett volna ezt egy kicsit jobban széthúzni, a felismerést, a reakciókat.

Egyébként ami miatt egyszerűen nem üthetett akkorát ez a pilot, az az volt, hogy már oda-vissza, kívülről fújtuk az alapszituációt, és a pilot – természetesen – semmi másról nem szólt, csak ennek a felvázolásáról, bemutatásáról a nézőknek. (Talán több, mint 40 percben jobb lett volna ezt megtenni, és nem éreznénk elkapkodottnak.)

human - 2009. 09. 26. 13:17

amúgy nyilván nem a hibákat keresve ültem le elé, lévén az egyik legjobban várt sorozat volt őszről. Amikor pozitívat írunk valamiről akkor miért nem írja le valaki, hogy “na persze, ha a pozitívumokat keresve ültetek le elé akkor nyilván találtatok, pedig ekkora szart rég vetítettek.”

A lost utódságot meg egyértelműen leírtam hogy miért hozom fel.

Winkie - 2009. 09. 26. 13:29

bár úgy ültem neki, hogy nem Lost-utód (azt hiszem a készítők is visszautasították ezt), az első jelenet nagyon emlékeztetett a Lost első jelenetére, de azt leszámítva lehetett önállóként kezelni…
Oceanic-reklám sem azért került ki, mert Lost-utód kívánna lenni, hanem, mert az is ABC-sorozat (mellesleg az épp aktuális reklám volt kint ->
LOST SPOILER
“Perfect Safety Record”
SPOILER OFF)
a Desperate Housewives reklámja is kint volt valamelyik buszon…
főszereplővel nincs bajom, Fiennes-t a Pretty/Handsome óta kedvelem
jó ötlet, nem tudom lesz-e minden rész elején “easter egg” a logóban, itt konkrétan a barátságlánc volt, amit egyértelmű, hogy nem utasít vissza, ha attól a személytől kapja, akit a legjobban szeret (látszott az arcán, hogy más embertől simán visszadobta volna); újra inni meg kismillió dolog miatt elkezdhet, ha már egyszer alkesz volt…
amúgy nekem bejött a rész -> 8.5/10

napocskin - 2009. 09. 26. 13:32

Scrödinger macskája csak gondolatkísérlet/elmélet, nem sérült meg benne egyetlen állat sem. :o)

Elég sok belekötnivaló van a Flash Forwardban, ahogy a posztból meg a kommentekből is látszik (csak szegény John Chot hagynák békén), de azért én is kíváncsi vagyok, mi lesz. Főszereplő felesége kicsit idegesítő, és szerintem is lehetett volna valaki más Joe Fiennes helyett, de azért megadom nekik az esélyt.
Nekem az volt furcsa, hogy milyen hamar lenyugodott mindenki. Szerintem jóval nagyobb káosz lenne, ha történne valami ilyesmi. Nem hiszem, hogy estére így kiürülne egy kórház, például.

winnie - 2009. 09. 26. 13:47

“nem érkezett meg a Lost utódja, és ezért én spec roppantul hálás vagyok mind a készítőknek, mind a csatornának.”

ennyire szurkolsz a siker ellen? az ellen, hogy az abc ismét egy sikeres szerializált sorozatot indítson?

akkor kiábrándítalak: remek nézettséggel nyitott, szóval egyelőre úgy néz ki, hogy megérkezett a lost-utód.

Skate - 2009. 09. 26. 13:52

Mivel láttam a comic-con-os 15 perces részletet és pontosan tudtam mire számíthatók és ennek keretében is adok rá 8/10-et.

CalverKelevra - 2009. 09. 26. 13:57

winnie: nem, nekem spec bejön, simán – érzi a közeledő kőzáport – nem csípem a Lost-ot. :)
szóval nem a nézettségre gondoltam, bár így belegondolva meglehet h csöppet félreértettem amit human írt. vagy csak elbeszélünk itt szépen egymás mellett :D

winnie - 2009. 09. 26. 14:02

nem vagy szerintem egyedül, de tényleg leírja human, hogy miért a párhuzam a losttal. mindenesetre jó lenne, ha a leköszönő lost után is maradna egy fanfavorit, high concept zászlóshajó sorozata az abc-nek.

ha már a v felett gyülekeznek a fellegek…

naughtyL - 2009. 09. 26. 14:06

John Cho-van nekem spec semmi bajom, Star Trek-ban is jó volt:D

van pár angol színész a sorozatban..

zizou fan - 2009. 09. 26. 14:24

Az utolsó jelenet miatt 8/10, amúgy kb hetes lenne. Nekem bejött. Maradok, de azért lehetne jobb is.

Desmond Wallace - 2009. 09. 26. 14:50

Tetszett a pilot. Érdekes sorozatnak nézünk elébe.
A szereplőkkel nekem nem volt semmi bajom.

Lewis92 - 2009. 09. 26. 14:59

KIRÁLY! :) Alig várom a folytatást!

seven - 2009. 09. 26. 15:01

amikor megnéztem 8/10-et adtam neki, végig tetszett, sőt. Viszont így visszagondolva, hát, hm. Maradnék a 7/10-nél. Az első ~15 perc állat volt, de ja, túl hamar fogadták el/találták ki az egészet, ráadásul bár értem én hogy karakter dráma, valahogy az a része nem adja egyelőre, főleg mert nem nagyon szimpatikus senki se.

Mondjuk pont John Cho karaktere az akivel semmi bajom nincs :D

Hakos - 2009. 09. 26. 15:05

Nekem tetszett nagyon, szerintem felesleges is volt rögtön az első jelenetben bemutatni a balesetet az “eseményig” történő eljutás nagyon jól be lett mutatva kellően drámai lett, hasonló jeleneteket michael bay filmekben lehet látni, a zene is nagyon passzolt. Viszont ami borzasztó volt az a CGI, jó tudom, hogy nem a látvány a fő szempont de azért azt a keveset megcsinálhatták volna jobban. Seth McFarlaine-en benéztem kicsit bár tudtam hogy szerepelni fog de akkor is poén volt látni :D
Az oceanic reklámot nem láttam de tényleg nagyon a lostra akarnak utalni (a baleset szinte egy az egyben..). A honlap már el van készítve amin a jövő emlékeit(találó a magyar cím tényleg grat) lehet beírni.
http://www.jointhemosaic.com/site/index.html
azóta sem találtam meg újra pedig láttam mikor a földgömböt pásztázták, hogy ott van Charlie tesója Liam Pace, nem akarok hülyeséget írni de úgy láttam hogy ő Charlie temetésén lesz aznap.
A pilot meg 8.5/10 ki tudja mi lesz még de a koncepció szerintem tökéletes, mert ezerféle módon lehet folytatni és ha dráma lesz elrontani sem lehet (remélem nem is rontják el)!

Domcsi - 2009. 09. 26. 15:29

nekem nagyon bejott.
es remelem nem lesznek benne olyan baromsagok, mint a Lost-ban (fustfelho).
felreertes ne essek, a Lostot is nezem, de a hajam kihullik a termeszetfeletti magyarazatoktol..

Lackó - 2009. 09. 26. 15:38

Most az egy mekkora szintű poén lenne, ha lényegében az egész a LOST egy crossovere lenne, vagy spin offja vagy ilyesmi. ÉS minden kapcsolódna a szigetes culágerséghez. És így a dolgokat két soriban göngyölítenék fel. Az már azért ultra high concept lenne:D

Necros - 2009. 09. 26. 15:50

Szerintem a főszereplő egész jó volt, inkább John Cho-ra mondanám, hogy “gáz”, a karaktere is az és ő sem alakított nagyot. A Star Trekben legalább elfogadható volt.
A bébiszitter gyönyörű, remélem, jó sokat szerepel majd. :)

A történet tetszik és én azért bízok benne, hogy a rejtéllyel is sokat foglalkoznak. Nem vártam sokat a sorozattól, talán ezért is mondhatom azt, hogy engem is megvettek a pilottal, ezt is nézni kell majd. Kb 8.5/10-re tudom értékelni.

Klunks - 2009. 09. 26. 16:22

Egyébként látom volt problémája néhány embernek ezzel az eszméletvesztés dologgal. Konkrétan nem elvesztették az eszméletüket, hanem a tudatuk előre ugrott az időben 6 hónapot, addig meg a testük ott maradt tudat nélkül és összeestek.

Klunks - 2009. 09. 26. 16:27

Azt meg hozzá kell tennem, hogy valóban súlytalan lett ez a világkatasztrófa megjelenítése. Amikor a scriptet olvastam sokkal inkább körüllengte az egészet az a hangulat.

progabe - 2009. 09. 26. 16:31

nem volt ez rossz. 7/10, ha dupla rész lett volna, amiben tényleg jobban kifejtenek ezt-azt, az tényleg nagyon jót tett volna neki

az én meglátásom egyébként az, hogy ezek az emlékképek egy lehetőséget adnak az embereknek (emberiségnek) a változásra. Istani beavatkozás, élienek, vagy Walter Bishop egyik kísérlete, ki tudja?! a lényeg, hogy az emberiség kapott egy esélyt, talán él is vele

ez a Cho tényleg egy vicc, a főszereplővel nincs különösebb bajom

a kommentek meg legalább annyiban hasonlítanak a Lost-nál lévőkre, hogy páran itt is bealszanak, vagy nem figyelnek, esetleg (nem írom le, mert nem akarok megsérteni senkit, de azért egy példa egyből az elejéről)

“kicsit így is gyors volt valóban, a főnyomozó egyből kideríti kb. a “villanás” után 1-2 órával,hogy mindenki 2perc 17-re kidőlt, és mindenki a jövőjét látta ápr. végéig”

talán ezt a legegyszerűbb kideríteni, főleg az USA-ban, ahol “minden sarkon vagy egy kamera”

biztos ebben is lesz egy csomó dolog, amiből a nézők keresztkérdéseket gyártanak, miközben a megoldás egyszerű, mint a pofon

Thrasher - 2009. 09. 26. 16:38

Klunks:

mondjuk pont nem, ha előreugrott volna a tudatuk, akkor a 2010-es énjük csak nézett volna bambán, hogy mosmegmiafaszvan, hogy kerültem ide.
érted.

karit - 2009. 09. 26. 16:44

Klunks: “Egyébként látom volt problémája néhány embernek ezzel az eszméletvesztés dologgal. Konkrétan nem elvesztették az eszméletüket, hanem a tudatuk előre ugrott az időben 6 hónapot, addig meg a testük ott maradt tudat nélkül és összeestek.”

Erről van szó. Hiába mondjátok, hogy ne hasonlítgassunk a Losthoz, gyakorlatilag Desmonddal ugyanez történt az 5×5-ben. Szerintem jól jár mindenki, ha gyorsan keres magának egy konstansot. A főszereplőnknek már ott is van Penny. :)

Kyra Emett - 2009. 09. 26. 16:44

Jó ez! :-))
És Joe Fiennes is oké, pláne, hogy nekem ő az egyik kedvenc angol színészem!

Klunks - 2009. 09. 26. 16:46

Igaz. Valóban.

Thrasher - 2009. 09. 26. 16:49

karit:
4×05, és nem, nem ez történt, ugyanis Desmond ott tudta, hogy nem jó helyen van, míg itt békésen ültek emberek a WC-n, szépen rendben, a “saját idősíkjukon”

laparama - 2009. 09. 26. 17:00

Nekem csak az nem tetszett,hogy amikor Olivia(majdnem Penny-t írtam…)műtött nem volt rajta maszk,csak szemüveg. Erre azért figyelhettek volna,ha már ennyi robbanásra meg autótörésre telik…

Hakos - 2009. 09. 26. 17:36

nem tudták irányítani a látomásaikat legalábbis nekem ez jött le Desmond meg igen ő teljes fizikai valójában ott volt, látomás volt nem teleport Desmond meg különleges azt’ kész :D

Firsh - 2009. 09. 26. 17:47

A pilot alapján sajnos DE.

Flanker - 2009. 09. 26. 17:48

Örülök hogy Sethet nem csak én szúrtam ki..:) én nem tudtam hogy benne lesz, igazi WTF moment volt..:)

i'm_rick_james - 2009. 09. 26. 18:40

Flanker: nekem is WTF volt.

lehetséges megoldás a karkötőre: felteszi, hordja, majd 2010 ápr. 18-án leveszi. eltelt fél év, már nem tűnik fel a lányának se, hogy apu nem hordja.

Piemaker - 2009. 09. 26. 18:42

Most néztem meg és engem is megvettek kilóra!
Amúgy vmiért nem figyeltem a promóit ennek a sorinak.Még jó hogy minden újonchoz van pilotkritika.Köszöntem szépen :)

i'm_rick_james - 2009. 09. 26. 18:56

gabif: lássuk, jól értem-e a macskás “kísérletet”: tehát a dobozba nem látunk be, csak az tudjuk, hogy vagy történt valami, vagy nem. tehát fizikailag nincs olyan, hogy a macska él is, és halott is, csupán csak, a doboz becsukása és kinyitása közti időben elvileg a macska lehet élő is és halott is.

ha jól értettem a dolgot, akkor ez hülyeség szerintem. mert tulajdonképp azt mondja ki, hogy valamiről nem tudok valamit, és mivel nem tudom, mi van vele, ezért lehet egyszerre minden is vele?
ha tesóm elmegy itthonról, de nem tudom pontosan, hova, akkor elvileg lehet kambodzsában is, csak azért, mert nincs itthon?

i'm_rick_james - 2009. 09. 26. 19:02

találtam egy, a wikipediásnál érthetőbb megfogalmazást (eszerint jól értelmeztem):

“Már régóta közismert tény a kvantumfizikában, hogy a jövõ lé­tezhet amolyan eldöntetlen állapotban. Erwin Schrödinger kvan­tumfizikus híres gondolatkísérletévei világította meg, mit is ért el­döntetlen állapoton. Egy macskát, közismert nevén Schrödinger macskáját, beteszünk egy dobozba, amelyen nincsen semmiféle nyílás vagy ablak, és bezárjuk. A dobozban a macskán kívül van még egy berendezés is. Ha mûködésbe lép, akkor az állat elpusztul. Ez lehet mérges gázt tartalmazó palack, amely bizonyos esetben széttörhet. Lõjünk egy részecskét, mondjuk egy elektront, rendkí­vül kicsiny résen keresztül a dobozba. Az elektron viselkedésétõl fuggõen, ami valószínûségen nyugszik, vagy mûködésbe lép a be­rendezés vagy nem. A következõ kérdést kell feltennünk: Mielõtt kinyitnánk a dobozt (megfigyelés elõtt), meg tudjuk-e mondani, hogy a macska életben van-e? A kézenfekvõ válasz az lesz, hogy, noha most még nem tudjuk, melyik, de a két eshetõség közül az egyiknek igaznak kell lennie: a macska vagy él, vagy elpusztult. A kvantumfizika más megoldást javasol: E két eset egyike sem igaz. Valójában mindkét lehetõség egyszerre, egyenrangúan létezik, míg ki nem nyitjuk a dobozt. Akkor a kettõ közül az egyik megvalósul.”

érdekes. (forrás: grundaktiv.hu)

yippyupp - 2009. 09. 26. 19:06

“Megérkezett a Lost utódja. Megérkezett a Lost utódja? A pilot alapján sajnos nem.”
Hello! A Lost pilotja alapján bárki gondolt volna bármit?
Vagy az X-akták első része alapján? Na jó, az ok volt.

Vagy a Twin Peaks?

Vagy a Dallas?

Várjuk meg, mert ez a sorozat még lehet valami.
Más idők, más ötletek, más igények. Részemről hagy szóljon. Legalább eredeti. Sokkal inkább mint a V, mert az egy nagy melléfogás volt anno domini. Finoman szólva – most sem lesz jobb attól, hogy részenként 1 perc CGI… (na ok, ez offtopic), de akkor is aki emlékszik a sky-on vetített sorozatra, az nem mondaná, hogy eredeti ötlet.

Thrasher - 2009. 09. 26. 19:10

yippyupp:
menj már, a Lost pilot akkorát rúgott, mint egy ló :D

winnie - 2009. 09. 26. 19:13

“Hello! A Lost pilotja alapján bárki gondolt volna bármit?”

a lost pilot (meg vele a desperate housewives) csak a magyar sorozatwarezt és feliratkészítést indította el, illetve így nem pontos, rántotta ki az undergroundból, hiszen a scifisek már előtte is “működtek”

twin peaks pilot alap:)

de ne offoljunk, aki lostozni mer, törlést kap. nem. de tényleg inkább tárgynál maradjunk:)

Jadro - 2009. 09. 26. 19:14

Nekem eddig bejött, tuti maradok. A karkötős résznél én is ezen filóztam. Miért veszi fel? Simán eltenném. Kabbe karma! :)

yippyupp - 2009. 09. 26. 19:22

Ok, a Dallas vicc volt, 9/10 a pilot.

human - 2009. 09. 26. 19:31

i’m_rick_james: biztos itt fogod egy kommentben átvágni a macskát. remélem nem gondolod, hogy most nagyon olyat mondtál amit más még nem, mióta van az SM.

mirelitkacsa - 2009. 09. 26. 19:40

100%, hogy nézni fogom. Nagyon-nagyon jól sikerült ez a pilot. Ja, és Seth MacFarlane-ért külön pluszpont jár :)

terdelyi - 2009. 09. 26. 20:22

Szerintem az új Lost helyett egy új Fringe-t hoztak össze. Mármint ami a sorozat dinamikáját illeti, sokkal kevésbé misztikusabb, mint a Lost és ha ilyen stílusú/vágású sorozatok születnek évről-évre, még sokáig nem is fogják tudni überelni.

Engem is zavart, hogy túl sok mindent összesűrítettek, a kezdő képsort kapásból kihagytam volna, hogy váratlanabbul érje az embert a káosz, de hát Jack is a dzsungelben ébredt, muszáj volt beletenni. Goyer neve nálam a Threshold óta nem garancia a sikerre, Braga pedig mostanság akciózik a 24-gyel, úgyhogy nem vártam túl sokat – gyanús is volt, hogy nem dupla résszel kezdtek.

Félek, hogy ez a sorozat is el fog menni a világszintű összeesküvés kategóriába, ami valljuk be 9 év után bőven lerágott csont (minden negyedik sorozat ebből az alapfelállásból indult). Személy szerint egy erősebben scifis vonalnak örülnék a legjobban (idegenek, időutazás rulez), de a személyfejlődéseknek és a családi drámáknak se vagyok ellenzője, ha STÍLUSOSAN beépítik.

Egyenlőre nem szippantott be, de abszolút nyitott vagyok a további epizódokra.

Waldi - 2009. 09. 26. 20:24

Nagyon vartam a Flashforwardot, de a pilot hagyott bennem ketelyeket.

1. Az alkotok nagyon igyekeztek, hogy 45 perc alatt megfogjak a nezoket. Egyszeruen tul sok az informacio, ezt minimum duplareszben kellett volna eloadni.
Amikor a foszereplo kideriti, hogy a jovot lattak az nagyon hiteltelen volt. Corday doktornovel rogton kideritik, hogy konzisztensek a latomasok.
Raadasul semmi filozas, hogy akkor most valtoztathatnak-e a jovon vagy sem. A FTW se hianyzott a vegere, hogy valaki nem ajult el a stadionban.
Az, hogy Cho nem latott semmit jelentheti azt is, hogy aludt.
2. Nemileg aggodom, hogy innen merre viszik a sorozatot. Remelem nem az lesz, hogy minden ff-t megnezhetunk meg 100x es mindig egy uj reszletre derul feny, amit addig meg nem lathattunk.
Az is hianyzott, hogy nincs legalabb egy fizikus vagy tudos ember, aki jobban “erti” a tortenteket. Bar, ha igaz amit mondtok a konyvrol, akkor ez a gondom megoldodik.

Azert persze nezem :D

A Schroedinger macskaja “paradoxon” lenyegeben arrol szol, hogy bar a hetkoznapi fizikai kepunk nem vagy alig tudja elfogadni, nincs erteleme annak a kerdesnek, hogy 2 meres kozott milyen allapotban van egy atlagos kvantumos rendszer. (Hiszen ahhoz mernunk kene, hogy ezt eldontsuk, de eppen 2 meres kozott vagyunk.) Nincs paradoxon, mivel a fizikai valosag eppen ilyen eszbontoan viselkedik es nem ugy ahogy a majom agyunk elvarna.

avada - 2009. 09. 26. 20:52

Viszonylag tetszett a dolog. A rejtélyek bejöttek, felkeltették az érdeklődést. Még bármi lehet belőle. Az akciójelenetekért nem voltam oda. A szokásos irreális klisé halmaz volt (zselével kikent lángoló ember, ütközés helyett átrepülő kocsi, tűzijáték szikrás elektromos kábel, tűzgolyóvá váló helikopter, felrobbanó tartálykocsi ) olcsó CGI-vel. Ami még nem tetszett, hogy valahogy minden szereplőnek volt valami fontos/hasznos információ a látomásában. Senki sem volt olyan, aki valami olyan mindennapos dolgot csinált volna ami nem árul el semmit. Még a WC-n ülő férfi is pont az újsághíreket nézte.

human - 2009. 09. 26. 21:10

“Az, hogy Cho nem latott semmit jelentheti azt is, hogy aludt.” Erről direkt beszéltek, hogy ilyen felesleges felvetések ne jöjjenek, hanem izguljunk érte, hogy miképp hal meg.

KIAMENO - 2009. 09. 26. 22:28

A resz vegen azert a kovetkezonek a bemutatoja is eleg durca…

JO lesz ez, remeljuk hozza a nezettseget is h mi lassuk a rendes veget :D

BWA - 2009. 09. 26. 23:11

Valószínű, hogy nézni fogom, de annyira nem űtős mint ahogy itt egyesek beállítjk :P

Lennier - 2009. 09. 26. 23:18

9/10
Végre egy új sorozat amit biztos követni fogok!
Azért arra kíváncsi vagyok, hogy akkor mi lesz amikor elérnek a fél évvel később dátumhoz… Season finale?
És a következő évad elején megint egy black out? :)

f.fredericks - 2009. 09. 27. 00:41

Most fejeztem be, és nekem nagyon bejött. Szerintem felesleges összehasonlítani a Losttal, (bár vannak párhuzamok, mint az elején a szerencsétlenség, vagy a kenguru és a jegesmedvék) mivel LOST csak egy van. A FF meg legyen FF és minél sikeresebb, és tényleg jó lenne ha lenne több évad más városokba, vagy inkább országokba. A balesetes kiscsóka faterja viszont első látásra nem szimpi, ha Penny ezzel fog hetyegni akkor:S Kíváncsi lennék arra is, hogy mit flesselt a bébiszitter, mert szegényt behúzta az amit látott (ott zokogott a tévé előtt a kislánnyal). Szóval tuti várós a folytatás is.

Ági - 2009. 09. 27. 01:08

Human, szerintem túl isteníted a Lost (amit mellesleg én is nézek) és ez tényleg kicsit negatívabb kritika lett, pedig nálam a pilot rendben volt, sőt a záró képsoroktól kirázott a hideg. Várom a folytatást.

Torony - 2009. 09. 27. 01:17

Cho azért nem látott semmit, mert a stadion kameráján ŐT láttuk, amint sétál… :D

ALDO - 2009. 09. 27. 03:05

“Cho azért nem látott semmit, mert a stadion kameráján ŐT láttuk, amint sétál… :D”

De az a felvétel nem 2010-ben készült, hanem a jelenben, amikor ő eszméletlenül feküdt a kocsi körül nem?

i'm_rick_james - 2009. 09. 27. 10:49

bocsánat, hogy nehezen értettem meg a kísérlet lényegét, és ha már magamnak kikerestem, akkor próbáltam másoknak is segíteni, akik velem egy cipőben jártak.

Hunnenkoenig - 2009. 09. 27. 11:46

Meg nem olvastam a hozzaszolasokat, igy csak a cikkre reagalok most:

A baratsag karszalaghoz: Human, ha lenne gyereked, akkor megertened, hogy miert veszi fel. Probald meg a 4 eves kislanyod szivet összetörni azzal, hogy nem fogadod el az ajandekat holmi absztrakt magyarazattal a jövö megvaltoztatasarol.

Szerintem a szinesz nagyon jol elöadta a belsö vivodast, hogy akarja is meg nem is. Akarja, mert a kislanya adta es en latni veltem az arcan, hogy csalodott is, hogy pont a kislanyatol kapta, mert igy vegkepp nem utasithatja el, es persze nem is akarta, mert igy pont afele a jövö fele halad, amit “megalmodott”.

Szoval azert nem art a sajat logokadat felretenni es kicsit beleerezni masok elyzetebe. Nem mindig a te vilagnezeted az etalon :-P

Brannon Braga az idöutazos sztorik istene. Pont. En bizom abban, hogy ez valami durvan ütös cucc lesz, ha masnak nem, a timetravel suckereknek biztosan.

CGI eleg gagyi volt, de elfogadtam, javul az meg, ha a nezettseg jo lesz.

Szineszek rendben voltak szamomra. Mindenki jol jatszott es illett a szerepere. Nem volt köztük ellenszenves. Igaz en nem is vagyok nagyon kritikus. En elfogadom azt amit elem raknak, nagyon keves kivetellel.

Hat kb ennyi elsöre. Nekem nagyon bejött akkor is, ha sok ujat az eddig latott trailereken kivül nem nyujtott.

egyelöre 8/10 abban a remenyben, hogy lesz ez meg nagyobb WTF is.

Mondjuk az ucso jelenet azert elegge az volt, valljuk be!

Ingorion - 2009. 09. 27. 14:33

Hát ez nekem bejött!
Végre valami ami új, nem sitcom, és el lehet ütni vele az időt a Lost kezdésig!

A barátság karszalagh meg elég nyílvánvaló, olyan aranyosan adta elő a kiscsaj, hogy neki csinálta, segítsen e feltenni, még szép, hogy elfogadta.
Meg arra senki sem gondolt, hogy pont ezzel változatatott valamin. Pl. az ius lehet, hogy abban a jövőképben nem is régóta volt rajta, lehet hogy a maszkosok előtt vette föl, és ezzel, hogy a hintán ülve felvette, ezzel változtatott a jövőn.
Lehet hülyén fogalmaztam, lehet, hogy megértettétek :D

A megvalósítással nincsen semmi baj, nem egy százmilliós akciófilm, hanem egy tízmilliós akció sorozat! :D

Azért vannak negatívumok is, pl. a beájulás után igencsak leült a rész, meg a családi dráma sem érdekelt különösebben.
De a végén elég nagyot ütött, hogy a sok ájult között ott sétálgat az az egy faszi.

8,5/10

Klunks - 2009. 09. 27. 15:17

Ingorion: Nem nem gondoltunk rá. Az, hogy a kislány ráadta a kakrkötőt szimbolizálta, hogy talán mégis elkerülhetetlen a jövő, hiába harcolnak ellene.

st.ranger - 2009. 09. 27. 17:09

megnéztem, lehet nem lesz a kedvencem, de nekem is erősnek tűnik így utána a cikk. Remélem nem lesz Lost utód, nem néztem és nem is fogom, és lényegében nem történt sok minden se szerintem. Meg ismertük a szereplőket, és elindította a story-t. 7/10 :)

minase - 2009. 09. 27. 17:54

kár, hogy Lostos Penny szerepel benne, mert amugy az Oceanic reklám miatt játszódhatna a Losttal egy dimenzióban és a neten terjethedtne mindenféle összefüggéselmélet, hogy a szigeten beindtottak valami blackout masinát.

sokszor nagyon szájbarágós volt. főleg amikor “teamworkben” 3 perc alatt gyorsan összerakját a puzzle-t úgy, hogy mindenkienek egy mondat jut brrrr… meg az azsiai csavo utal rá h lehet h halott lesz de azért ki is mondja, nehogy a néző gondolkodni kezdjen.

remélem, hogy jól átgondolt a koncepció és nem a semmibe tart. azt hittem 24 szerü rohangálós-megmentős cucc lesz és ahhoz képest kellemes csalódás. az utolsó jelenet nagyon creepy volt

spedway - 2009. 09. 28. 01:16

Isteni jó volt a pilot, a vége főleg nagyon ütött! A szereplők a helyükön vannak, először csak a ferdeszemű FBI-ostól idegenkedtem, de aztán ő is rendben lett. Nagyon durvának ígérkezik a sori, remélem szépen tempósan kapjuk a történéseket. Remélem, nem Lost lesz, abból elég egy is.

North15 - 2009. 09. 28. 02:41

Nekem nagyon bejött az első rész. Sima 9/10 és tutira maradok még jó pár részen át.

Pusztán az alapsztori miatt tudtam, hogy valószínű be fog jönni a pilot, a tovább meg még most is ugyanúgy bizonytalan, hogy merre alakul majd a sorozat sorsa. Arra viszont nem számítottam, hogy ennyire ütni fog. Nagyon jó volt az eleje, a káosz bemutatása, a képi és színvilág feldobta a legegyszerűbb képeket is, és olyan brutális dráma volt benne, amit nagyon nem is láttam még így egy részbe zsúfolva. Sok olyan jelenet is volt, ami simán lehetett volna drámai csúcspont, de nem, jött még egy és még egy, a végén meg egy ütős cliffhanger ráadásnak, pedig szerintem nem is volt szükség rá, hogy megtartson.

Amiért viszont “csak” 9/10. Én is azt érzem, hogy kicsit rohantak, egy dupla epizód jobb lett volna talán.
-Az ájulás utáni emberi káoszt még lehetett volna fokozni, hogy mi is történt (támadás, robbanás vagy valami más) és lassabb felismerés, hogy ez globális jelenség.
-A kidőléskor a főszereplő emlékét én megmutattam volna teljes egészében egy 2 perc 17 másodperces jelenetben. Őszintén csodálkoztam, hogy ezt kihagyták és nem volt real time.
-Túl gyorsan rájöttek, hogy a jövőt látják. Hiába ok, hogy nem a múltja, hiába látja a dátumot, de ebből még nem következik egyeneságon, hogy valós dolgot látott és a jövőt. Lehetett volna húzni. Az viszont bónuszpont, hogy miután feljött a jövő elmélet, milyen gyorsan ellenőrizték, hogy más ugyanazt látta-e. Ezt így kell, azért ülnek ott mert van agyuk, használták is. Grat.
-Kicsit szájbarágós volt néhol. Pl. én nem mondtam volna ki nyíltan, hogy a srác vajon miért nem látott semmit.
-Mielőtt nagy nyomozásba kezdtek, azért valami elnöki (és/vagy nemzetközi) szintű akármit mutattathattak volna. Remélem érthető, mire gondolok.:)

Szóval a pilot nagyon jó, hogy merre indulnak el, az pedig kiderül nem is olyan sokára.:)

félig off: Remélem a jövőben a Lost nem kerül bele szinte minden második hozzászólásba, mert akkor valószínű hanyagolni fogom a kommentolvasást.

pkadam - 2009. 09. 28. 04:27

Három rövid megjegyzés (azon túl, hogy engem is megvett a sorozat).

1. Kicsit túl lett itt moralizálva a barátságkarkötő-téma. Hiszen megtehette volna azt is, hogy simán a másik csuklójára kötteti a lányával, nem? :)

2. Én Lost-os kikacsintásnak éreztem azt is (mint rokon-popkult-utalás), hogy az ázsiai fickó esküvős dala egy Kenny Rogers-szám — hozzá hasonlította Lapidus-t is Sawyer… ;]

3. Ami pedig igazán furcsa volt, az a sok épülettűz… Nem lehetett annyi repülő/helikopter a légtérben, hogy ilyen sok épület lángoljon, belülről meg mért gyulladna tűz magától ennyi helyen a magasban? Még a Big Ben is égett a londoni nő mögött…

i'm_rick_james - 2009. 09. 28. 09:20

egyvalamit még nem említett senki.
nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem az eleje felé Mos Defnek a Quiet Dog Bite Hard c. száma nagyon el lett találva benne.

juhaszvik - 2009. 09. 28. 09:40

hát, hát… nem vagyok egy nagy pontozóművész, de ez nálam 6-6,5 körül van.
a történet vezetést nem lehet nagyon szidni, mivel ez még csak az első rész volt, és ki tudja, hogy mibe fog torkolni ez az egész. én jobban örültem volna neki, ha némi társadalmi-világrend változás menne végbe, háborúk-konfliktusok, és ettől lenne színesebb a történet, de gondolom nem ez lesz (ez már a pilotból sejthető), hanem nyomozós-rejtélyes-gonoszfigurás-átejtős.
sajnos a “nagy pukk” meg volt az elején, így ettől már csak gyengébb részek jöhetnek (ne így legyen), nem tudom mennyire lehet a feszültséget fenntartani (főleg hogy a pilot második felében sem volt túl erős).
nagyon(-nagyon-nagyon) remélem, hogy a “nemtudokváltoztatniajövőn” (ntvaj) gondolatmenetet kifelejtik a sorozatból, mert ami egy embernél működhet, az 6,5 milliárd esetében elég gázosan hat. pl. ennyi idő alatt (137 mp) nagyjából 220 ember hal meg átlagosan, és ha ennek csak mondjuk a fele látta is, akkor megpróbálják majd megakadályozni (közelébe se megyek annak a tengerpartnak, ahol a fejemre esett a kókuszdió).
a karkötős téma még függőben van, nekem az FF-ből az rémlik, hogy hol a karján van, hol a kezében, vagyis a választás még sokat számíthat.
mondjuk a “ntvaj” teóriát erősíti a fő-fő szereplő FF-je, ami ugye egy az egyben a helyzetre való reakciót (nyomozós tacepao) mutatja be.

és a világ megmentését egy amerikai nyomozó csoport fogja végbevinni. már megint. egy globális esemény egy irodába-utcába-városba-országba szűkítve.

és most egy nagy kérés a készítőknek: plíz lepjetek meg.

uh, a cho=”stadionos sétáló fickó” ötlet tetszik, én a feleség új pasijára gondoltam.

Hunnenkoenig - 2009. 09. 28. 10:57

Hat eleg bator kijelentes a pilot utan, hogy ennel mar csak gyengebb lehet. A LOST-rol se tudta elkepzelni senki, mi a picset lehet egy szigeten nehany emberböl kihozni aztan tessek. A LOST pilot sem volt sokkal egetrengetöbb, mint ez.

Amugy meg en ugy latom, hogy nagyon sokak velemenyet befolyasolja az amit itt olvas.

Többen is irtak, hogy (szabadon idezve!) “miutan megneztem 10/10, de most belegondolva 7/10”

Nos ez szerintem nem ervenyes! Az szamit, amikor “te” a kis agyacskaddal es a “te” kis logikaddal es gondolatmeneteddel magadban ertekelted a sorozatot. Az, hogy itt aztan masoktol mit olvasol es hogy a film hatasa nelkül atgondolva hogyan ertekeled a szadba tett ervek es logikak alapjan, az mar egy mas teszta, mivel az mar nem a te velemenyed.

En mar a film nezese közben is ereztem, hogy dupla resz jobb lett volna es, hogy kicsit szaladtak a dologgal, de nekem igy is nagyon tetszett es ez nem amsitja meg a velemnyemet.

A szajbaragas es a nagy kep elpukkantasa pedig azert is volt szükseges, mert az egyszeri amerikai TV nezö nem rendelkezik azzal a “lexikalis” tudassal mar honapokkal a sorozat elött, amivel mi rendelkezünk. Igenis meg kellett nekik adni a sztori apropojat, mint ahogy a lostban is megadtak a szörny felbukkanasaval.

Ha csak annyit tudunk meg a pilotbol, hogy az emberek elvesztettek az eszmeletüket es most zavar van, akkor az mehetett volna arab terrosrista akcio iranyba is es most a 24 rajongok is meg a lost rajongok is bamban ülnenek a TV elött, hogy “most akkor jo nekem ez a sorozat vagy nem?”.

Szerintem ez igy teljesen rendben volt. Jollehet, megerösitenem megegyszer, hogy en is jobban örültem volna egy duplaresznek.

Es ujra megemlitenem Brannon Bragat. En bizom a csavoban, mert igaz regota nem lehetett rola semmit hallani (en legalabbis nem hallottam), de ha most elöallt egy ilyennel, az tuti ütni fog es lesz itt meg nemulass.

Hunnenkoenig - 2009. 09. 28. 10:59

*humble asking*
Jah 100+ hozzaszolas es annak a valoszinüsege, hogy minden resz pörögni fog legalabb az elsö evad vegeig, szerintem megalapozza azt, hogy kikerüljön jobbra kibeszelönek, nem?

winnie - 2009. 09. 28. 11:08

megvárjuk a 2. rész és összegzünk, de 99% a valószínűsége.

“Hat eleg bator kijelentes a pilot utan, hogy ennel mar csak gyengebb lehet. ”

inkább butaság, hiszen míg a pilotot egy ember (itt kettő) írta magányában, addig a sorozatot 8-15 ember ötleteli és nyilván több szem többet lát.

“Es ujra megemlitenem Brannon Bragat. En bizom a csavoban, mert igaz regota nem lehetett rola semmit hallani ”

majd a 2. évadtól lehet érdekes braga-szempontból a sorozat, mert ha tetszik, ha nem, braga csak felügyelni fogja a FF-t az 1. évadban, rálátása lesz, de írni nem fogja, mivel ő jelenleg a 24 íróstábjában van. (a 7. évadban is ott volt, sőt 10 24-epizódot ő írt, szóval az egyik főírója volt a sorozatnak)

arra kíváncsi leszek, hogy a 24 forgatások végeztével le fog-e pihenni, vagy már akkor beugrik az FF-be, ami évad közepét jelenthet.

juhaszvik - 2009. 09. 28. 12:31

hát legyen: bátor és buta vagyok. egyébként ez csak egy vélemény (tipp???) volt, és ha valakinek van kedve fogadni (persze csak virtuálisan), akkor nosza, én azt mondom, hogy látom az esélyét, hogy ellaposodik a történet. de mint (ez ügyben) pesszimista csak nyerhetek az ügyön, mert vagy igazam lesz, vagy lesz egy újabb jó sorozat. :)
ergo: nem akarom, hogy elszúrják, csak úgy érzem (bizonyos jelekből), hogy nem fog összejönni.

alapból az a véleményem, hogy sokat számít az ember hozzáállása, és (kéz a szíven) én kiváncsian, majdhogynem lelkesen kezdtem el nézni, de…
de látom a jeleket.

eszpé - 2009. 09. 28. 15:14

nekem is tetszett, Lost-tal valóban nem érdemes összehasonlítani! egyet értek azokkal, akik dupla évadnyitót szívesebben láttak volna, így valóban tömény volt egy kicsit! (az öngyilkos doki egyik pillanatban a hídon volt, vágás után már a kórházban!) az oké, hogy eltelt közben egy csomó idő, de azt felirattal jelezhették volna a készítők: pl. 2 órával a flash után! többen írták, hogy túl gyorsan jött rá a főszereplő csóka, hogy a jövőben “járt”, csak azt felejtették el, hogy a villanásban látta a naptáron a dátumot! karkötős jelenet korrekt volt, látszott a vívódás és a felismerés az arcán! egyszóval: jó lesz ez, nagyon hiányzott már ehhez hasonló, ígéretes sorozat!

Hunnenkoenig - 2009. 09. 28. 16:14

Winnie, nekem mar az eleg, hogy az ötlet Bragatol szarmazik es ö irta a pilot forgatokönyvet. Gondolom a komplett koncepciot is ö dolgozta ki (a tarsaval), tehat az nekem mar eleg, ha az ö sztorija alapjan indul neki az iro stab es az ö felügyeletevel keszül a mozi.

Nalam ami Braga, az nem lehet rossz. Szoval en bizom.

24-et nem nez(t)em, igy nem tudtam, hogy ott dolgozott. Mondjuk akkor eleg csoda, hogy Jack Bauer nem talalta magat egy alternativ univerzumban eddig :-D

winnie - 2009. 09. 28. 16:25

tiszta sor, értem. csak afféle update-et tartottam a szituról.

jack bauer: hááát, az első 6 évadban los angeles-ben volt, a hetedikre hirtelen washingtonba került:)

AbbyZiva - 2009. 09. 28. 22:07

Azt a hírt kaptam, hogy az AXN-en novemberben lesz, hétfő esténként. Egyelőre ennyit tudok.

Lui - 2009. 09. 28. 23:08

Hát ez nagyon odab*szott! simán van 8/10-es. Ennyire talán csak a terminátor, és a Fringe pilotja tetszett. De nem élem még bele magam h milyen jó ez a sorozat.. A Terminátornál is a pilotot követően másfél évadon át csalódtam :D

emeric - 2009. 09. 29. 10:32

Nem volt rossz ez, de kíváncsi leszek.

Spoileresen:

Én amondó vagyok, hogy a jövőn nem lehet változtatni. Legalábbis az alapján, ami történt. Amikor ugye mindenki elájult rengeteg ember meghalt (akiket műtöttek, akik éppen úsztak, vagy bombát hatástalanítottak). Viszont a jövő, amit láttak, az már figyelemmel volt a flash forwardra. Ez mondjuk kizárólag fiennes látomásából derült ki, aki épp ebben az ügyben nyomozott. Szóval szerintem a sorozat logikája szerint minden úgy fog történni, ahogy látták. Meg persze, ha egyvalaki változtatna, akkor szükségszerűen mindenki más jövője is megváltozik. Pl. fiennes egyik támadója látta, hogy betámad, ettől a jelenben meggondolja magát, hogy mégsem megy az fbi-hoz lövöldözni.

zdawg - 2009. 10. 02. 20:40

nah, hamar kibeszelo, kibeszelem: eddig az ev sorozata nekem, a masodik resz is kellokepp feszult, erdekes. szerintem meg jol meg is talaljak az egyensulyt a karakterdrama es a szalak felgongyolitese kozott. egyedul a feka fbi fonok tunik nekem gyengenek, a tobbi fobb karakter mind rendben is van. 8/10

varecza - 2009. 10. 02. 22:52

Kurvajó lehetne ez a sorozat csak egy pár dolog hibádzik: a színészek gyenegék szerintem,meg a párbeszédek gyenegék, erőltetettek. De mégy így is jó edddig.

Aragorn83 - 2009. 10. 02. 23:51

Érdekes, hogy jó néhányan ezt mondják, pedig szerintem nincs gáz velük…

varecza - 2009. 10. 03. 00:14

Csak viszonyítás kérédse.Mostanában a Breaking Bad-et nézem. Elég nagy a kontraszt.

Aragorn83 - 2009. 10. 03. 01:03

No, én azt nem ismerem. :)

seven - 2009. 10. 03. 15:16

nem volt rossz, 6/10, ha a pilot 7 volt.

a történések jók, viszont a karakterek nagyon nem érdekelnek egyelőre. ez nem annyira jó, de bármi lehet még…

a párbeszédek tényleg furcsák, a színészi játékkal nincs bajom.

Aragorn83 - 2009. 10. 03. 16:18

Nem tudom… Nekem még a fan favroit sorozataimhoz is kb fél évadnak el kellett telnie, hogy elkezdjem kedvelni a karaktereit, két rész, de főleg egy pilot marha kevés erre szerintem…

Thrasher - 2009. 10. 03. 19:40

jobb volt, jobb volt.
kár, hogy a tüzet a kisFiennes kivételével mindenki látta előre, de azért ezt ellensúlyozta pár pillanat.
kicsit négerfőnök fura nekem ezzel a kekec figurával.
amúgy meg töknyolc, milyenek a karakterek, aki azt mondja, hogy nem a wtf-pillanatokért, meg a cliffhangerökért kezdte nézni a sorozatot, az hazudik :p

Hunnenkoenig - 2009. 10. 04. 02:25

Na megneztem a masodik reszt. Nagyon jo volt es a vegere megint kaptunk WTF-et.

Remelem az irok megtartjak ezt a jo szokasukat.

Trasher: szögedi vagy? :-P
(bocs, csak vesszöparipam… multkor lekapartam arcom, mikor meghallottam valami b.uzi magyar szinkronszinesztöl, hogy “Rábört”)

Thrasher - 2009. 10. 04. 09:17

most ebbe ne menjünk bele, asszem láttam valahol, hogy erről írtál, már akkor is marhaságnak tartottam az egész kérdést.
angol szó, angolul ejtjük ki. egyszerű.
also: a “trash”, meg a “to thrash” közt jelentős különbség van, de ezt más se szokta észrevenni.

Hunnenkoenig - 2009. 10. 04. 12:03

Ja, bocs elneztem a H betüdet :-)
Azert a fejemet legyszi ne üsd, jo!? :-P

(mar csak zarojelben jegyzem meg: nem, nem kell angolul kiejteni. Föleg, ha az illetö ki sem tudja rendesen ejteni. Meg megföleggebben, ha közben kerekbetöri a sajat nyelvet, mert kurvara nem tudja gördülekenyen kimondani)

taxilovearsenal - 2009. 10. 04. 12:34

Sziasztok!

2 kérdésem lenne:

1. mikor megy kint a sorozat? csütörtökön?
2. Charlie karakteréről mit lehet tudni?

Gaabor - 2009. 10. 04. 18:25

1. Csütörtökön kinti idő szerint 20:00-tól.
2. a 3.résztől fog szerepelni.

Szimat - 2009. 10. 06. 15:13

A 2. rész végén bekakiltam

North15 - 2009. 10. 06. 15:26

Nagyon bejött a második rész is. Nem észleltem visszaesést, a karakterek nekem egyelőre bejönnek, és jó az egyensúly a magánszál meg a nyomozás között.
A kezdés és a vége is ütött. Ami fura volt, hogy hosszúnak tűnt, többször is azt hittem, hogy na itt majd távolodik a kamera és vége, de nem, még volt, aztán megint.:) Pedig nem untam egy cseppet sem a dolgot, tehát nem erről van szó.
Várom a következő részt.

Cole - 2009. 10. 06. 19:20

Nálam egyértelműen az év újonca.Egyes helyek hibátlannak érzem,9/10-10/10 a részek értékelése eddig.A főszereplők kiválasztása is bejön,és a budis sztori még mindig megmosolygtat:)

emeric - 2009. 10. 07. 11:04

A kommentek közt is említett néger fbi főnök, aki a második részben szerepelt és kicsit kajla volt, az nem ugyanaz a színész, aki a better off ted-ben az egyik őrült tudós? Kicsit szofisztikáltabb itt a viselkedése, de a hangja alapján…

lostfan - 2009. 10. 07. 14:02

na vegeztem a masodik resszel. Nekem jobb volt mint a pilot. Visznont nekem az nem kerek hogy ha nem lehet valtoztatni az idosikon, akkor az egesz

lostfan - 2009. 10. 07. 14:04

hopp felben ment el

szal az egesz akkor nem kerek, mert a nyomozas nyomai a flashforward miatt vannak tehat ezaltal valtozik meg minden, teszem azt ha nem latta volna a Gibbons nevet akkor nem mennek oda es mind ez nem tortenik meg.

Hunnenkoenig - 2009. 10. 07. 15:15

Hat ez az idöutazasos sztorik örök nagy dilemmaja: Mi van ha megölöm a sajat nagyapamat?

Amugy van olyan elmelet is, hogy a törtenelmet nem lehet megvaltoztatni (es ezt nem Faraday talalta ki a lostban :-P), tehat ha nem latta volna a nevet, akkor is elment volna Gibbons utan, csak esetleg kesöbb, illetve mas uton.

Illetve ha nem lett volna flash forward, akkor nem lenne ügy sem, mert feltetelezem, az egesz ügy a flash forward mögötti “összeesküves” következmenye.

Lackó - 2009. 10. 07. 17:45

‘Jaó’ lesz ez. Mondjuk a tempóból kicsit visszább vettek, de hozta azt a szintet, amit elvártam. A végén pici WTF belefért, diszkréten. A “Kicsit jobban is figyelhettek volna az írók, mert nagyon buta volt, hogy hordja a láncot” típusú hozzászólásoknak könnyed eleganciával mutattak fityiszt.

Számomra a kis apróságok tették jóvá az eddigi két részt, remélem a többi is lesz legalább ilyen.

SPOILER!

Plö agyaltam azon, hogy Simcoe csávó hogy nem ismerte fel Penny-t, mikor ott csöcsöltek a kitekintésben, és két percre rá jött a válasz, ami többé-kevésbé emészthető volt.

High-concept, jövőbelátós téma. Maradósnak látszik nagyon.

7/10 körül simán van.

naughtyL - 2009. 10. 08. 10:18

Lackó:
biztos vagy Te abban, hogy Simcoe nem tudja ki ő.. mert én azért nem vennék ré mérget! Nagyon huncutok tudnak lenni ezek az fkírók:D

Lackó - 2009. 10. 08. 16:55

Hát lehet felismerte, csak most úgy jött le, mintha nem. Fel is tűnt. Utána meg mondtak, amit mondtak. Ettől még benne lehet, hogy tudja ki ő, sőt fő mozgatója az egész “black out” dolognak.

Én már Charlie-t várom.

dupi - 2009. 10. 09. 12:03

a szinészekkel én sem vagyk még mindig megelégedve, de a sztorival semmi gáz, sőt! most is jól megkaptam a pofámba a 3. rész végén.

siQ - 2009. 10. 09. 13:26

Az állatok is látták a jövőjüket, vagy ők végig éberek voltak?:)

DARX - 2009. 10. 09. 18:31

elképzelhető, hogy “Penny” jövőbeli fasziját, Simcoe-t láttuk a stadionban sétálgatni?
mármint szerintem elképzelhető ^^

alma - 2009. 10. 09. 20:20

Hát, én valahogy többet vártam. A pilot nagyon tetszett, de így 2 rész után olyan feelingem van, mintha egy Fringe részt néznék partokra bontva. Ez még így nem is lenne baj, mert szeretjük a Fringe-et, csakhát na. :S

Waldi - 2009. 10. 09. 22:07

Hat a nemet szal miatt nekem is Fringe erzesem volt. Jo volna tudni, hogy ebben meg a konyvet kovetik, vagy valakiknek mindenrol Nemetorszag jut eszebe?
Mondjuk ezt a mar volt egy incidens dolgot abszolut nem lattam elore :)

Wini - 2009. 10. 10. 00:45

@lostfan

Nem ilyen egyszerű. :)

Saját levezetésem a dologra:

Látták a jővőt, azt a jővőt látták, amit meg fognak élni. De ennek az “időegyenesnek” része a “jővőbe látás” pillanata.

Ha nem lett volna jővőbelátás, akkor (valószínű) egy másik jővőt élnének meg, nem azt amit láttak. Mert abban a pillanatban változott meg a jővő, mikor látták azt a jelenben.

/————–A
————B/

————-\
\————–C

Blackouttal (“B”) az “A” jővő jön létre, nélküle mondjuk “C” jött volna.
Azaz a “C” jővőt nem lehet előre látni!! Mivel nem történhet meg, ha “B”(lackout) van. Tehát, ha “B” van, akkor nem lehet “C”, mert a jelen változtatja meg a jővőt.

Magyarul, ha a jővőbe látunk, akkor nem azt a jővőt fogjuk látni, ami akkor lett volna, ha nem látunk a jővőbe. Nem fix a jővő, a jelentől függ. :)

Na kb. ennyire lehet ezt megmagyarazni. Ez nem időutazás, az egész más.

Itt egy nagy para van, ha valaki mondjuk látja a jővőjét(teniszmeccset néz a TV-ben mondjuk), és van olyan “bátor”, hogy megöli magát előtte, akkor hogy láthatta azt, ami nem a jővő, merthogy a jővő már megtörtént. :)

Értitek? Én se… :)

Egy biztos nem fogunk unatkozni, a sorozat jobb mint ez az eszmefuttatás :D

Wini - 2009. 10. 10. 00:47

Wáháá! Elrontotta az ábrámat a parser :(

na itt van…

……../——A
——B/

——-\
……..\——C

seven - 2009. 10. 10. 08:38

hajjaj, winnie elöszőr a 2. részre, aztán a 3. részre ígérte csárlit, hátnem:)

Waldi - 2009. 10. 10. 09:38

Alapvetoen 3 fele idoutazos elmelet kepzelheto el:

1, A Lost fele What happened happened. Az idovonal allando, egyszerre jon letre. Nincs szabad akarat, az univerzum determinisztikus, szereplok csak beulnek egy hullamvasutba es haladnak a palyan. Ebben az esetben az idohurkok nem paradoxonok, hiszen kb. olyan mintha azt kerdeznenk, hogy hol a kor eleje es a vege.
2, A Back to the Future fele parhuzamos univerzumok. Minden lehetseges tortenelem letezik es a dontesek, “kockafeldobasok” elagazasokat hoznak letre. Letezik szabad akarat es a paradoxonok ugy kerulhetoek el, hogy az idohurkok a parhuzamos univerzumokat kotik ossze. Tehat nem a sajat nagyapamat olom meg, hanem egy masik idovonalon elo nagyapat.
3, Egy idovonal van de van szabad akarat. A valtozasok pedig veges “sebeseggel” hatnak vagy nem is hatnak mindenkire, pl. az idoutazokra. (Dramaturgiai okokbol legalabbis ez az erdekes, hiszen ha a senki se tudna a valtozasrol, akkor nem igazan lehetne abbol filmet vagy regenyt irni.) Na itt van paradoxon dogivel. Idorendorseg vagy valami kozmikus idovedelmi elv javasolt.

Feddo - 2009. 10. 10. 09:38

A harmadik rész végén ez az afrikai varjú-halálos dolgo elég érdekes volt, de maga a rész is tetszett. Ha ilyen tempóban, megvalósítással fogják végig vezetni a sztorit, akkor nem lesz okunk unalomra.

Wini - 2009. 10. 10. 11:54

Igen eddig ezeket láttuk az időutazás megoldásokból. De ez még mindig nem időutazás. Bármelyik idővonal fajta is létezik itt, a kérdés az, hogy az valósul e meg, amit láttak. 1-es esetben biztos, de itt tuti nem ez lesz, mert akkor nem kapnak elég mozgásteret a készítők.

Itt nem lehet paradoxon, itt nem tudom megölni a saját nagyapám. Azonban egyetlen ember, ha megölné magát, vagy bárki mást, aki látott valamilyen jővőt, elképzelésem szerint ha nem is sokat, de változtatna a “jővőn”, hiszen minden ember valamennyire össze van kötve a többivel: .

3 dolog kelt feszültséget a sorozatban:
-Van aki elkerülni
-Van aki megvalósulni szeretné a viziot, valamint
-A jővő ismerete mennyire határozza meg annak a jővőnek a megvalósulását.

A fő karakter éppen azt a táblát(nyomozást) probálja megkreálni, amit látott, gyakorlatilag a jővője predesztinálja a jelenjét. IMO ez a legjobb a sorozatban. Ha nem akarná olyan görcsösen a választ, akkor nem veszitené el a feleségét, és valószinű nem is ölnék meg az álarcos gépfegyveres emberek. Mert részegen mennyi esélye van azok ellen, most őszintén, persze van, mert ez egy sorozat, majd Jackbaueresre veszi a figurát. :)

A season (ha nem a következő season) végéig fogják húzni a kérdést.

A 3. rész tetszett, a végén a wtf is ott volt.
Gondolom a fekete pásztor fiú out of range volt, azért nem volt blackoutja, ott még csak a városnak volt. A srácnak van egy erős emlékeztető jele, tuti lesz még. :)

Blackbarika - 2009. 10. 10. 12:39

spoiler

Aki látta a harmadik részt: a végén atombomba robbant vagy valami más volt? nehezen tudom kivenni, eléggé homályos a kép,nekem leginkább egy UFO alakú felhőfoszlány jut róla eszembe.Másik: az öreg náci krapek a kitekintésében ugye az amcsi reptéren volt. Viszont a varjas dolog amit látott és az égő német város az valós dolog vagy képzelgés vagy egy újabb kitekintés?
Eddig eléggé kavarc egy sorozat, csepegtet innen is onnan is. Azért kíváncsian várom a következő epizódot.

kla - 2009. 10. 10. 12:48

Ami Charlie-t illeti, én régi hírek alapján úgy emlékszem, hogy csak a 6-7. részre fog felbukkanni.

winnie - 2009. 10. 10. 12:56

a 3. részre ígérték, nem? nem volt benne?

bug jr. - 2009. 10. 10. 13:37

..vagy legalábbis nagyon elbújt,mert én bármennyire is figyeltem még hozzá hasonló figurát sem láttam.

Beni - 2009. 10. 10. 14:17

nem, nem, én láttam… ott sétált az utcán :D

naughtyL - 2009. 10. 10. 15:29

ki gondolta volna, hogy ilyen fontosak a madárkák..:D

Wini - 2009. 10. 10. 16:09

Az a felhőfoszlány majd biztos fontos lesz, de korai még rágódni rajta.

Ma megnéztem a rendőr FF-ját kockáról kockára. :)
FF junkie e vagyok? :)

off:
@winnie: félig druszám, miert igy sikerult az a link…, elvileg rendesen csináltam.

outlander - 2009. 10. 10. 17:56

Beni: ja lehet hogy a Charlie is valamilyen observer, akit minden részben meg kell keresni, mert elbújik a háttérben :D

outlander - 2009. 10. 10. 18:08

Blackbarika: a német krapek a varjakat és az égő várost a blackout után látta, miután magához tért, az valóságos volt.

A rész végén az a füstfoszlány pedig szerintem valami vegyianyag lehetett. Mintha valami gyárkéményből jött volna ki, nem? Ez lehet egy magyarázat a blackoutra, bár kevéssé hihető hogy egy mérgesgáz a levegőben olyan gyorsan terjedjen, hogy az egész világon ugyanabban a pillanatban fejtse ki a hatását. Voltak már utalások erre az epizód elején is: “The flash-forwards were caused by a toxic gas that was released from deep within the Earth as a result of crustal rifting”. Bár személy szerint remélem hogy nem ez lesz a megoldás, mert ez így eléggé logikátlan.

laparama - 2009. 10. 10. 19:12

Én azt a felhőt tökre madáralakúnak láttam a végén,amolyan varjú formának:)
Egyébként nem tetszett ez a rész se meg az előző se igazán,remélem a köv már jobb lesz.

danzig - 2009. 10. 10. 20:06

SPOILER

Azt hogy magyaráznátok, hogy Demetri barátnője látta az esküvőjüket, a fazonnak viszont lekapcsolták a villanyt ?
Illetve hogy az AA fazon látta élve a lányát és közben az exhumálás szerint nagyon is halott.
Mármint, azt mivel lehet(ne) magyarázni/értelmezni, hogy ezekkel a készítők mi a rákra akarnak utalni ? Esetleg Joker kéjgázt tolt a levegőbe és van aki a jövőt van aki a vágyott jövő látta ? :)
Engem ez az ellentmondás csigázott fel, mert ha így van ki és honnan tudhatja, hogy amit látott az …pontosabban:
“Úgyse hiszi senki el magának
Hogy amit lát az tényleg van” :)

Theo - 2009. 10. 10. 20:55

Szerintem az nem esküvő volt,(lehet temetés) vagyis nem vele, és szerintem csak kamuzott, hogy őt látta, akkor a bejátszásban mi is láttuk volna.

A lányánál meg volt, hogy csak valami apró test volt, lehet valamelyik lába összeégve vagy valami.

Thrasher - 2009. 10. 10. 21:29

eh, 40 percnyi, néha kényelmetlenül bő lére eresztett párbeszéd mellé kaptunk a végén egy jófajta WTF-ot, nem a legjobb arány… :/

mimumi - 2009. 10. 10. 21:59

egyetértek azzal, aki szerint egy pilotnak nem óriásit kell ütnie, csak eleget.
az aliast untam az elején, a lost 1. szezonját (a pilottal együtt) végigásítottam, később ez elő nem fordult, a fringe is kis vérszegénynek indult. szóval nem ez a döntő.
hadd védjem már meg joseph fiennest, szerintem remek színész, jack davenportnak is külön örültem, ez valami angolszínész-export amerikai sorozatokba? mondjuk éltetem a dolgot. ;-)

winnie - 2009. 10. 10. 22:07

egy pilotnak ütnie kell. mindegy mekkorát, de ütnie.

ne feledjétek, hogy a pilot a tévénézőnek szól, aki tavaly nézett valamit abban az időpontban és azért nézi meg a pilotot, hogy érdemes-e váltania vagy térjen vissza a bones 5. vagy a survivor 19. évadjához. nekünk könnyű, de ott egyszerre megy vagy 4-5 sorozat, amiből egyet lehet választani.

alma - 2009. 10. 10. 23:24

Hm, varjak. Repkednek vidáman, aztán “elájulnak”, majd még csak nem is 137 sekunden erejéig, de zuhannak, látják a sötétet és placcs. Ez miért, mire és kinek jó? :D

winnie - 2009. 10. 11. 01:58

“Azt hogy magyaráznátok, hogy Demetri barátnője látta az esküvőjüket, a fazonnak viszont lekapcsolták a villanyt ?
Illetve hogy az AA fazon látta élve a lányát és közben az exhumálás szerint nagyon is halott.”

1. nem látta, csak azt hitte, hogy látta, 2. meg hazudott, hogy megnyugodjon az asszony és tényleg nem az ő lánya van benne.

vagy mindketten álmodtak, épp aludtak akkor. és ilyet álmodtak.

Wini - 2009. 10. 11. 02:30

“Azt hogy magyaráznátok, hogy Demetri barátnője látta az esküvőjüket, a fazonnak viszont lekapcsolták a villanyt ?
Illetve hogy az AA fazon látta élve a lányát és közben az exhumálás szerint nagyon is halott.”

1. Túl messze volt, nem láthatta jól. Ugyanakkor még nem láttuk végig a flash forwardját, lehet tényleg ellentmondás lesz.

2. Ahogy Winnie irta, hazudthatott, de elképzelhető, hogy ikrek voltak (1 petéjűek), és az asszony hazudott anno. :D

danzig - 2009. 10. 11. 17:01

“vagy mindketten álmodtak, épp aludtak akkor. és ilyet álmodtak.” – Bobby Ewing :D

Igaz tényleg túl messze volt, de az meg milyen patkányság lenne már a menyasszony részéről, hogy ha Demetri megmurdal akkor pár hónappal később egy akármilyen másik fazonnal ugyanott esküvőzik ahol a halott pasijával is akart.
AA meg végül is tényleg hazudhatott is, de a féllábú amcsi lány a háborúban se rossz variáció… ám legyen, nézem tovább nem kétséges.

Binky - 2009. 10. 12. 00:54

Olvasgattam a hozzászólásokat, és többen írták, h a Lost utódja, meg arra hasonlít. Nekem inkább Heroes s1 meg Fringe feelingem volt, ahogy néztem.
Egyébként van a storyban potenciál, a színészek meg nem rosszak, mondjuk a főnök annyira nem jött be nekem se, de a főszereplővel nincs baj. Bár szerintem Alex O’Loughlin jobb lett volna erre a szerepre, de hát ő inkább orvososdit játszik, amíg az be nem bukik sajna.

andlor81 - 2009. 10. 12. 14:00

Szerintem ez egy remekmű (lsd.LOST)lesz, rengeteg potenciál van a sorozatban, hajrá így tovább (de a heroes is így indult nálam 1.évadnál.)

Dark Wolf - 2009. 10. 12. 21:15

“egyetértek azzal, aki szerint egy pilotnak nem óriásit kell ütnie, csak eleget.
az aliast untam az elején”

Aha, annyi csavart és WTF-ot egy pilotban én még nem láttam soha. Az “ütős pilot” szócikknél ez az epizód van a szótárban.

naughtyL - 2009. 10. 13. 10:19

Az Alias pilot egy remekmű volt!!!

Waldi - 2009. 10. 13. 13:08

Outlander: “The flash-forwards were caused by a toxic gas that was released from deep within the Earth as a result of crustal rifting”.

Ez nekem is feltunt, elvegre Szomalia nincs messze a Kelet-Afrikai hasadekvolgyol. Lehet, hogy Zero Suspect ott jott ra, hogy hogyan kell incidenst csinalni? Bar inkabb valami fizikai kiserlet mellekhatasara gyanakodtam eddig.

levi saint - 2009. 10. 13. 21:18

Nagyon faya sorozat, most jobban tetszik mint a Heroes!

You Know Who - 2009. 10. 14. 08:41

Nem tudom kell e, de SPOILER (úgyse írtam még ki sose).

1. Lehet Dimitrit az esküvőjén ölték meg és messziről még látta a nője, de Dim nem láttot semmit mert mikor közelebb ért kinyírták.

2. Van egy olyan érzésem,hogy az FBI-os nő Marktól lesz terhes

3. Ha a náci fickót most tették szabadlábra, akkor miért csak 6 hónap múlva szabadul a sittről?

OFF: FBI adatbázisának miért lennének adatai a varjú populáció méretéről és számáról. Nekem vhogy hülyeségnek, irreálisnak tűnt, hogy majd pont a varjúkról vannak adataik.

Dark Wolf - 2009. 10. 14. 15:11

A telefonáló nő elmondta, hogy március valahanyadikán ölik meg Dimitrijt, míg a barátnője április 29-ét flashelte (mint mindenki).

A varjak adatait meg nem az FBI adatbázisból szedték, hanem egy madártani intézettől.

You Know Who - 2009. 10. 14. 19:06

Igazad van. De ha márciusban (márc 15) hal meg, akkor miért csak áprilisban olvasta a nő a halálhírét? Egy hónapig nem olvasott újságot, vagy nem közölték? Lehet csak az én hülyeségem ez az elmélkedés úgyis kiderül majd.

winnie - 2009. 10. 14. 19:09

nem is egy országban vannak valószínűleg, nem újságban olvasta. egy ügynökségi jelentést nézegetett, amikor belefutott a nevébe.

Lackó - 2009. 10. 14. 19:13

A nő jelentést, jegyzőkönyvet olvasott. Vagy mondjuk a nyomozás jelenlegi állását egy lapban. Plö a móri mészárlásról a mai napig cikkeznek kis hazánk médiumai.

A sorozat meg beette magát a fixek közé. Sőt legvárósabb is lehet belőle.

Lehet én vagyok túl buta, de egyelőre nem zavarnak az ismétlődő flash-ek.

Tetszetős, egy 7-8/10-t tart.

You Know Who - 2009. 10. 14. 19:39

Úgy látom mindenki figyel csak én nem. Kösz a választ.

Lackó - 2009. 10. 14. 19:46

Úgy értem a legvárósabb, amíg nincsen Lost, illetve amikor már nincsen Lost…

Ozzman - 2009. 10. 14. 21:20

A Demetri vs menyasszony látszólagos ellentmondást én is csak azzal tudnám magyarázni, hogy a csaj nem látta rendesen a vőlegényt, de a jelenben nyilván természetesnek veszi, hogy Demetri volt az. Persze fura, hogy ilyen rövid idő alatt hozzámenne valakihez, ha Demetri tényleg meghal.

“vagy mindketten álmodtak, épp aludtak akkor. és ilyet álmodtak.”

Na azért ez már durva lenne. Akkor senki sem tudhatná, hogy amit látott az álom vagy valóság, amíg valaki vagy valami nem igazolja.

spedway - 2009. 10. 15. 23:44

A telefonáló nőnek erős orosz akcentusa volt, valószínűleg orosz ügynök, ezért nem árulhatta el azt sem, hogy ki ő és honnan van meg a telefonszáma Demetrinek. És ezért sem tudták visszanyomozni, a koreai társa mondta is, hogy nagyon érthet hozzá, hogy elrejtse magát vagy vmi ilyesmit.

A sorozat nekem egyébként nagyon bejön, a legvárósabb most az összes közül amiket nézek (Supnat mellett).

winnie - 2009. 10. 16. 00:16

az oroszt felismertem volna, de meglehet, viszont a színész iráni. ha oroszt akartak volna, a színész is orosz lenne, szerintem. szóval behruz anyukája itt is arab lesz tippre. (de gondolom nem véletlenül láttuk a város hátterét, ahonnan telefonált. abból nem deríthető ki?)

deaday - 2009. 10. 16. 06:15

Lehetséges hogy magyar jelenlét volt a FlashForward legújabb részében? A csajszi a süllyedő buszon mintha azt mondta volna: “Nem tudok úszni!”
Csak képzelődöm? Nekem úgy tűnt, hogy egy pillanattal később már elég jól tudott úszni :) Nem mintha úgy kellett volna a felszínre vonszolni…

mariacchi - 2009. 10. 16. 06:29

Tényleg azt mondja hogy nem tudok úszni, nem akartam hinni a fülemnek én sem ezért gyorsan felnéztem ide de akkor nem képzelődtem.

Steve - 2009. 10. 16. 07:58

Most néztem meg a teganpi részt, tényleg “Nem tudok úszni” :D

seven - 2009. 10. 16. 08:31

hurrf, hát ez elég unalmas volt :(

bár az utolsó pár mp :D

nerazurri - 2009. 10. 16. 10:13

“Tényleg azt mondja hogy nem tudok úszni, nem akartam hinni a fülemnek én sem ezért gyorsan felnéztem ide de akkor nem képzelődtem.”

Tök ugyanez!! pont most kezdtem a részt, de nem hittem a fülemnek, mondom a junkie-n tuti ott lesz, h jól hallok-e :D

winnie - 2009. 10. 16. 10:14

óóó:) ha valaki kivágja röpke videóban, akkor még fel tudom tenni délelőtti videónak. één sajnos csak este nézem.

pansy - 2009. 10. 16. 12:20

LOL, egy pillanatra nem vágtam, hogy hogy lett magyar szinkronos az új rész. XD Sokkoló volt.

Waldi - 2009. 10. 16. 12:29

Elosszor az ugrott be, hogy a csoka valamelyik szervet operaljak be egy feketebe, es onnan a flashforward :)

Kivancsi lennek. hogy Simco-nak tenyleg volt-e volt flashforwardja. Vagy nem az volt lenyeges, hogy egyesek, ala Suspect Zero ebren maradjanak? Simon (Charlie) az meg S. Gibbons?

spedway - 2009. 10. 16. 12:52

“szóval behruz anyukája itt is arab lesz tippre.”

Jaaa hát ezért volt annyira ismerős a hangja! :)) Szóval akkor arab. A várost én nem ismertem fel, de a magas épületekből én vmi arab hercegségre tippelnék vagy a nő Amerikában van (esetleg vmi diplomata, bár lehet ennek semmi jelentősége).

i'm_rick_james - 2009. 10. 16. 13:48

hehe, “nemtok úszni”, ez mekkora!

jemvatjem - 2009. 10. 16. 15:47

itt a videó a björkkel együtt:
gertarauss.blog.hu/2009/10/16/flash_forward_1

kla - 2009. 10. 16. 16:46

Jéé, tényleg megjött Dominic Monaghan. :)

Viszont maga a rész nagyon semmilyen volt. Az állandó ismételgetés tényleg kezd zavaróvá válni, Demetri is elég idegesítő volt, a kórházas jelenetek meg kiszámíthatóak, (bejött winnie tippje :D) még Nicole szála tetszett a legjobban. És nem sokat haladtunk előre. Kivéve persze a cliffhangert, ami tényleg rohadt ütős volt, de ez csak

6/10.

A magyar szöveget én is kiszúrtam, na jó, emiatt lehet 6,5 is.

ch6 - 2009. 10. 16. 19:11

Ezzel a résszel nem sokat haladtunk előre a történetben, de azért az utolsó másodpercek nagyon ütöttek. Demetrit én megértem, hogy aggódik. Nehéz lehet úgy élni, hogy tudod hogy nemsokára meggyilkolnak valamiért. A kórházas jelenet abszolút kiszámítható volt, bár ez várható volt. A magyar szöveg meg LOL. Először nem akartam elhinni :D

Nekem egy fél lábon álló 7/10et ért ez az epizód.

zdawg - 2009. 10. 16. 20:07

Waldi: az D.Gibbons, nem pedig S
szerintem Simcoe a Suspect Zero

mariacchi - 2009. 10. 16. 20:16

Az első 2 perc nagyon beteg tudja valaki Björk melyik száma ami a nemtokúszni előtt megy?

winnie - 2009. 10. 16. 20:37

it’s oh so quiet.

mariacchi - 2009. 10. 16. 20:46

thx

Wini - 2009. 10. 17. 00:49

A cold open 9/10, ez a zene… annyira találó volt. (mondjuk én cold open junkie vagyok :) ), a rész olyan 8/10, de a sok FF allando ismetelgetese/bevagdosása mar tenyleg unalmas.

A gumimedence nagyon király volt. Én marha jót röhögtem rajta, amolyan olcsó poén.. :) Nekem tetszik ahogy a drámát ötvözik az ironiával, mégha néha ilyen gyerekesen is. :)

A zeneválasztások fantasztikusak, nem a háttérzenére, meg a csunyán nézős/üldözős/lassítva futós állandó sablonos betétekre gondolok, amiket már megszokhattunk minden sorozatban vagy filmben – azok kifejezetten átlagosak, néha gyengék – hanem ezek a számok/hangszerek, amiket kitalálnak néha (mint most Björk, vagy korábban az a gyerekdal szerűség, amit aztán a babák is énekeltek), vagy akár most a trombita. Engem ezek fognak meg leginkább a történet mellett, mert ezek egészitik valahogy úgy, hogy az egésznek olyan nagyon nézős hangulata legyen.

Teljesen beszippantot (főleg a mai cold opennel), kész. Totál rákattantam. Nekem tetszik, hogy lassú, és csak kis darabkákat kapunk minden héten. Remélem vagy egy hétig nem lesz még Charlie, NE SIESSÉTEK EL PLS!

Az openinget kikockázva ott vannak a hattyúk, és mielőtt a busz beérne a vízbe, van ott két fekete madár, az egyik nem tudom mi lehet, talán kacsa, de a másik egy fekete hattyúnak tűnik. Valaki erősítsen meg.

Remélem sok ilyen apró morzsát probálnak majd a jővőben is elrejteni, hogy elfoglaljuk majd magunk a 3. meg a 4. évad között ezek vadászatával, hogy bezzeg a s01e06ban már ott volt a villanypoznán az a cetli. :D

DARX - 2009. 10. 17. 11:28

“mielőtt a busz beérne a vízbe, van ott két fekete madár, az egyik nem tudom mi lehet, talán kacsa, de a másik egy fekete hattyúnak tűnik”

Nekem belemagyarázásnak tűnik, de én elhittem. :D

Wini - 2009. 10. 17. 11:55

@DARK
Ez nem tény. Valami sas szemű ornitológus megerősíthetné az elhangzottakat. :) 720p-ben néztem, azon egész jól lehet látni a kérdéses ismeretlen repülő maradarat (alias UFB).

Wini - 2009. 10. 17. 12:02

Bazz azonosítatlan.. Továbbra is Edit gombot szeretnék vásárolni. :)

Tod - 2009. 10. 17. 18:50

Cold open háromszor visszatekerős volt. Magyar jelenlét külön plusz pont, a többi viszont semmilyen. Kezd unalmas lenni egy kicsit. Ami meg az utolsó jelenetből kiderült, mehetett volna a pilotba is. Úgy nem zavarna, hogy egyértelmű dolgokat tologatnak az arcomba.

Biohazard - 2009. 10. 18. 23:45

Hmm-hmmmmm! Ez egyre fincsibb.
Korhazas jelenet nekem kifejezetten tetszett, az onmagaba harapo es onmagat kivalto FF meg kulonosen jopofa volt.
Ha menne meg a Life, Charlie nagyon orulne az ilyen melyen szanto jeleneteknek :D

Szoval: high five, kedves irok es rendezok es mindenki, aki reszt vesz ebben a remek kis sorozatban. :)

(a babysitter megfojtasat en inkabb egy vallasos szertartashoz hasonlitanam, amikor az aldozatot viz ala nyomjak..meg az elotuno arc is olyan pap-szeru hacukaban volt,nem?)

DM - 2009. 10. 19. 00:00

huh, szerintem zsír rész volt, talán az első ami lekötött szinte végig (vagy csak olyan hangulatban voltak). de mintha a színészek is kezdenének belejönni, meg jópofa, ahogy mindenki a FF-ja szerint él lassan (legalábbis akarva akaratlanul determinálja)..egyedül az elején nem tetszett az a sárga-szűrős felvételek, amit kb CSI-ban szoktak használni. jobban tetszett az előző részek rideg színvilága. de jó rész volt.nekem a vége wtf nem volt annyira jó, mármint lehetett volna jobb, ha nem ilyen színpadias a mondat…. ja és poén volt a Shakespeare-es szöveget beleírni :) mint a Supnat-ban a Viasztestes vagy a Szívek szállodájás bemondás.

seven - 2009. 10. 23. 08:46

….ez így nagyon nem lesz jó. halálunalom.

dvddisk - 2009. 10. 23. 10:31

a tegnapi epizód – 9/10 :)

Wini - 2009. 10. 23. 14:29

S01E05 7/10

Nekem tetszett, bár szokás szerintem nem történt sok minden az utolsó két percet kivéve persze. :)

“Wake up! It’s time to get up!” :D
Közben a csaj fetrengve kivérzik. Alatta szól a how does it feel. Morbid, de poén. :)

(Bár elég nagy baki, hogy a ketyere elöször véres, majd nem véres, majd véres…)

A színészi játék MEGA gáz volt, úgy általában is, de amit Joseph Fiennes művelt… :D Ahányszor ráncolt szemöldökkel, előre hajtott fejjel nézett, hangosan röhögtem.

A rendezés se volt jobb. A fent emlitett bakin kivűl, elkövették a hogyan pattanjunk ki a kocsiból 0.6 másodperc alatt című csodát.

A rész története pedig gagyi. Minden nyomozás washingtonba megy pénzért kuncsorogni.

De semmi sem tudta elrontani a szorakozásom.

“How does it feel?”
(Feels f. good, thanks)

Nekem bejön ez a sajátos idióta hangulat. Szinészi játék, törnénet, rendezés ide vagy oda. Feelgood az egész, na meg várós minden héten.

Hunnenkoenig - 2009. 10. 23. 14:40

Nekem nagyon bejött az uj resz. En csak elvezem es nem gondolkodok rendezesen, szineszi jatekon es continuity hibakon (mert a veres ketyere es hasonlo kategoriaju bakik nem rendezöi hiba).

Kivancsi leszek a szomaliai tornyokra es hogy az usaban is van e olyan, vagy azok csinaltak az egesz vilagon a cuccot?

Tuti hogy összeesküves elmelet lesz emögött, mivel ilyen tornyokat csak penzzel lehet epiteni es nem hiszem, hogy az observer vagy egy shapeshifter epitette volna (bocs csak epp Fringet is neztem :-P).

Szoval jo kis sori ez es az ilyen zenei-kepi megvalositasokat imadom.

Hunnenkoenig - 2009. 10. 23. 14:42

Ja, abban egyetertek, hogy a kocsibol kiszallas eleg gaz volt, de hat kisse sutan ugyan, de felaldoztak a logikat a dramaturgia oltaran…ennyi.

Thrasher - 2009. 10. 23. 20:20

hát ez nem az én sorozatom
azért jár egyedül jó pont, hogy a lassan kötelező meleg karakter itt jó nő…

kla - 2009. 10. 23. 20:46

Szerintem nem volt rossz a rész, végre úgy éreztem, hogy történik is valami közben, még akkor is, ha végüé nem sok jelentősége van. Nekem bejönnek az ilyen politikai szálak, érdekes ebből a szempontból nézni a blackoutot, és reméltem, hogy az évad során több ilyen is lesz, bár most eléggé gyorsan lerendezték a kérdést. A fősztori meg végre nem egy cliffhangerben haladt előre, mondjuk nem sokat, de legalább jobban eloszlott a cselekmény.

A vége viszont szerintem nagyon gáz volt, nem is csak a hirtelen kiugrás, hanem a zene miatt. Engem kezd nagyon idegesíteni, hogy az írók próbálnak egyensúlyozni a komor, drámai hangulat, meg a gyökér humor között, de kevés sikerrel. Persze megértem őket, mondjuk a The Wire-ban is milyen jól működött, de itt nagyon kilóg az egészből. Ideje lenne változtatni ezen, mert kultsorozat ebből tuti nem lesz, de egy élvezhető, izgalmas és hangulatos valamit simán össze lehet még hozni.

r3ynardthfox - 2009. 10. 23. 22:05

hát egyetértek kla-val ezzel a zenével elég nevetségesre sikerült.

ALDO - 2009. 10. 23. 22:32

Összességében nem volt rossz rész, de annyira nem kötött le. Az előző rész cliffhangere is jobban ütött.
Amit még nem értettem, hogy a végén, amikor a ferdeszemű faszi lelövi a csajt és látta, hogy az előkapja a pisztolyát, miért kezdett el rohanni? Talán csak egy golyó volt a tárban, amivel megakart ölni valakit?

varecza - 2009. 10. 23. 23:17

átalakult guilty pleasurrá ez a sorozat nálam..a főszereplő faszi elképesztő, én is röhögök csak rajta, az utolsó jelenet meg mintha Steven Seagal valamelyik mestermunkájából jött volna. Szóval nagyon rossz, de élvezem.
És még egy érdekesség, hogy Penny is milyen gyenge, pedig ő elég jó színésznőnek ismertem, dehát ilyen gyengén megírt szerepből ő sem tud mit kihozni.

Wini - 2009. 10. 24. 00:10

“Guilty pleasure.” Ez talalo. Ahogy az utolso jelenetben a fekete FBI fonok bevagodik a fal moge, miutan lelotte a geppisztolyos pasast, hat az egy alom. :) Valamit felidezett bennem, de akkor meg nem tudtam mi volt az, most mar tudom, STEVEN SEGAL! Koszi varecza. :)

Az a baj, hogy azert ez a gagyi humor dramaba/akcioba oltva hosszutavon keves lesz meg nekem is, hogy maradjak, pedig szeretem az ilyet.

A kovetkezo resz promojat elnezve, azert kicsit esemenydusabbnak tunik, nem lenne jo, ha leulne a dolog.

(@Hunnenkoenig: my bad, igazad van, ez nem rendezoi hiba)

drusilla - 2009. 10. 24. 13:27

Ha FBI csajszi most meghal, akkor borul ez a kitekintés valóra válik dolog. Ha túl is éli, ilyen belső sérülésekkel, hogy lesz X hónap múlva terhes? 8-) Bár gondolom a golyó átment rajta és nem ért semmi fontos szervet. :)

Koreai srác <3 :D

Desmond Wallace - 2009. 10. 24. 14:56

Nem volt egy nagy rész.:( A múltkori rész végét teljesen hanyagolták. A rész végi jelenethez nagyon nem tetszett a zene. Nem akarják komolyan venni magukat az alkotók?
A leszbikus dolgot nyugodtan hanyagolhatják a jövőben, mert teljesen felesleges. Kevesebb magánélet kellene és több nyomozás.

Bujtor - 2009. 10. 24. 17:42

Érdekes, nekem pedig az jött le folyamatosan, hogy milyen baromi jól játszik “Penny”. A kocsiból kiugrás egy nanoszekundum alatt viszont tényleg gáz volt.

Segi - 2009. 10. 25. 10:23

Hát az elején tényleg nagyon gáz volt mikor egy pillanat alatt kiugrottak az autóból az ember simán arra gondolna mindenki bent maradt a kocsiban.Az FBI csajszira meg én is kíváncsi leszek hogy rakják össze ilyen sebesülések után.
A történetet meg tényleg vihetnék tovább a Szomáliás rész már nagyon várom de nagyon döcögős!

Arilian - 2009. 10. 25. 17:46

Nekem bejött. Bár a kocsiból tényleg csak teleportálni tudtak volna ennyi idő alatt :)

Bubsy - 2009. 10. 26. 14:58

érdekes, hogy minden autóról leveszik az emblémát.
rögtön az elején, mikor megjön a bébiszitter, a volkswage-en nincs embléma. amikor a csaj, meg a 2 forma beszállnak az SUV-ba és elindulnak, van rajta egy Chevrolet embléma. üldözés közben nincs, majd a baleset után megint van. o.O

Hunnenkoenig - 2009. 10. 28. 19:39

Emblemat azert veszik le, mert ha ott marad, akkor az mar reklam.

Az amerikai filmek legnagyobb szponzorai altalaban a Chevrolet es a Chrysler. Leginkabb a Chrysler.

Ha egyszer nincs, amsszor van emblema, akkor valszeg az csak baki volt, amikor ott volt.

Leó - 2009. 10. 30. 03:30

Ez a Joseph Fiennes (mármint a karaktere) akkora egy f*sz h az szavakka leírhatatlan. Én azt nem értem, hogy alkoholistaként h nem vágták ki az FBI-tól. De lépjünk túl ezen. A felesége őszinte volt vele a flashforwardjával kapcsolatban erre ilyen bunkó, paraszt és bizalmatlan vele…a felesége egyébként nagyon jól kezelte, de a baromállat felfoghatná, hogy ha így viselkedik azzal pont azt éri el amit nem akar…

Hunnenkoenig - 2009. 10. 30. 06:41

Hat ha vigyazott es a meloban nem alkoholizalt, akkor akar beken is hagyhattak.

Az is alkoholista, aki csak este tv elött iszik meg minden nap egy üveg whiskeyt kikapcsolodas gyanant :-)

winnie - 2009. 10. 30. 07:10

“A felesége őszinte volt vele a flashforwardjával kapcsolatban erre”

valójában senki sem volt őszinte az FF-kkel kapcsolatban, mindenki sunyizott.

Leó - 2009. 10. 30. 08:34

Tudom winnie, de szerintem az, hogy a felesége elmondta h mit látott igazán felkapcsolhatott volna egy égőt az agyában. Főleg, mert ő nem is kicsit sunyizott.

hunnen: Fiennes a sorozatban netto alkoholista, nem titok, mindenki tudja, szponzora is van (ami az anonim alkoholistáknak van). Ha ez nem elég az FBI-ból való kirúgáshoz…azért nem egy dzsekk báuer a csávó.

dvddisk - 2009. 10. 30. 16:07

nagyon gyengusz volt a tegnapi rész

kla - 2009. 10. 30. 16:38

Az tetszik, hogy a sorozat “real-time”, mármint a valósághoz képest, bejött a Halloween-téma, talán most először sült el jól a poénkodás. Persze csak addig, amíg el nem jött a gyagyi zenés jelenet. És ha még egyszer beraknak egy olyat, hogy Joseph Fieness vicces zenére üldöz valakit, akiről aztán kiderül, hogy csak red herring, akkor nagyon közel kerül nálam a cancelhöz.

Egyébként Mark tényleg egy f*sz, most már tényleg ellene drukkolok, főleg, hogy Simcoe egész szimpatikus. Sőt, a karakterek szálai közül igazából egyedül az övé érdekel.

Charlie bemesélése meg elég fura volt, nagyon kilógott a részből szerintem. Ráadásul ebben a részben haladtunk előre a legkevesebbet, még a cliffhanger sem ért sokat…

JcGross - 2009. 10. 30. 17:54

Arra gondoltatok már, hogy nem is azt látták, hogy a flash forward nélkül mi történne a világgal (mivel Mark azt látta, hogy a FF-ot “nyomozza”), hanem hogy mi LESZ, ergo jobban tennék, ha elfelejtenének mindent, mert akkor talán minden jobb lenne, és nem az a jövő következne be ami a FF MIATT lesz. Tehát a FF nem lehet figyelmeztetés a jövőről, hanem az a bekövetkezendő jövő.
Egyébként a legtöbb sorozat real-time (az érdekes lenne, ha lenne egy 24 maraton, és tényleg real-time-ban történnének a dolgok).

JcGross - 2009. 10. 30. 18:15

Még annyit, hogy ők maguk váltják valóra a FF-et. PL: a nő aki nem látott semmit még abban a részben meghalt, Mark pedig a táblát csinálja, amit látott. Ha nem látja akkor nem csinálja meg. Így egyértelmű, hogy ki fog meghalni és ki fog életben maradni.

outlander - 2009. 10. 30. 19:01

Mostantól kezdve minden epizódnak csak az utolsó 2 percét nézem meg. Vagy marad darálásra.

Waldi - 2009. 10. 30. 19:01

Hat nem tudom, en egyre jobban kezdek belerazodni a kerekvagasba. Charlie kifejezetten tetszett, csak agent Benford volt nagyon szar a csaladi drama alatt.

Pörkölt - 2009. 10. 30. 20:47

Ügynökapu mindig letaglóz. Már az általános iskolai színházkörből is páros lábbal kellett volna kirúgni. Katasztrófa. Emellett a karaktere is egy tahó.

Simon kicsit dobott a részen, így a múlthetit azért sikerült felülmúlni, de asszem nem fogok sokáig heti 40 percet Tuskóarc Benford bunkóságaira szánni.

Dark Energy - 2009. 10. 30. 21:33

Nekem annyira egyértelmű, hogy direktbe úgy ábrázolják Benfordot, hogy ne kedveljük, Simcoe-t viszont igen, én mindig gondolok írói csalafintaságokra.
Az egész eddigi FF-t elnézve, csalódtam egy kicsit, jobbat vártam de még maradok bár már őszintén szólva van, hogy tekergetem és ha már ez, akkor tényleg valami gáz van.
Berántott elsőre de most 2-3 rész óta már nem érzem, hogy folyamatos lenne az érzés.

Desmond Wallace - 2009. 10. 30. 22:32

Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint a múlt heti. A nyomozás nem sokat haladt előre, inkább a karakterekkel foglaloztak, de ez nem baj.
Dominik nekem elég fura ebben a tökös csávó szerepben.

Segi - 2009. 10. 30. 23:14

Szerintem annyira nem gáz még hogy bele kelljen tekergetni, hát igen a történetet vihetnék már kicsit előbbre mert csak gyűlnek az új arcok!
Na de most egy kérdés és egyben spoiler:
Charlie(fizikus manus) elmesélte ugye az elején a kitekintését hogy egy másik manust fojtogat és mikor beült Simcoe kocsijába akkor megint bevillant a kitekintése és nekem ebből az jött le mintha Simcoe fojtogatná,na de ugye egyszerre egy ember két helyen nem lehet?? De akkor meg minek villant be a kitekintése?

kikuchiyo - 2009. 10. 31. 00:38

Az elején nagyon kínosan rossz volt a párbeszéd Trufa és a lány között, egyenesen a “Hogyan legyünk forgatókönyvírók 7 nap alatt” c. brosúra fizikusos példa-dialógusából vették.

Amúgy a sorozat átiratkozott a guilty pleasure kategóriába, ilyen minőségében viszont nagyon tetszik.

Rókamóka - 2009. 10. 31. 02:20

nálam ez lenne a top sorozat, ha Fiennes minden részben viselné a sorozat végéig 40 percen át végig, azt a fogsort, amit a jelmezéhez felvett

17:40-nél látható pl.

persze ugyanúgy komolykodna, mint eddig

ha már úgyse veszik komolyra sokszor, akkor “repüljön”…

flash - 2009. 10. 31. 02:29

Sztem ez a sorozat igy jó, ahogy van. Nem tökéletes, de nagyon jó. Arra azért kiváncsi leszek, hogy ha több évadot kap, hogy foják nyújtani a cselekményt. (Ilyen szomorú Ady Endre szemmel, mint a Marknak van, még ember nem találkozott!)

Tod - 2009. 10. 31. 08:48

Nagyon tetszett ez a rész, blue hand téma ötletes, egy valamit viszont nem értek.
Benford kislány azt mondja először a flashjéről, hogy D. Gibbons rossz ember, most meg azt látni, hogy a mostohatesójával ismerkedik. Elméletileg a villanások konzisztensek. Hol voltam figyelmetlen? Mit keverek?
Köszi a válaszokat előre is.

Bence - 2009. 10. 31. 12:43

@Segi: Az nem simcoe, nyugi! :)

@Tod: Attól még hogy spanoltak a kitekintésben van még kb 2 perc mikor bárhol a lakásban megláthatta charlie D.Gibbson nevét.

Tod - 2009. 10. 31. 14:14

Oké, ha látta is a nevét, honnan tudja, hogy rossz ember? Ráadásul olyan rossz, hogy sokkos állapotba kerül miatta, miután felébred. Esetleg a flash végén elrabolja, de akkor meg bemutatkozik? Kusza.
Szép kis cliffhangert látok az évad végén a kislánnyal kapcsolatban. :)

Malachi - 2009. 11. 01. 00:34

Háttöö, eddig úgy voltam vele, hogy jó lesz ez, majd kialakul, de őszintén most már egy kicsit untat.

Ebben a részben gyakorlatilag nem történts semmi az utolsó fél percet kivéve. Sőt, ha belegondolok hat rész óta nem történt semmi, a karakterek kijelölt pályán mozognak a szálak nagyon nem akarnak összefonódni. Nagyon mélynek akar látszani, mégis olyan sekély az egész.

Nem tudom, hol a hiba. Az alap jó, tetszik az ötlet, lehetne belőle bármi, de olyan súlytalan minden, a szereplők, a sztori, minden. Nem olyan jó, mint lehetne, kár.

Waldi - 2009. 11. 01. 07:39

Tod:

Az nem vilagos, hogy mi is volt a Flashforward. Csak az erzekszervekre korlatozodott, tehat 137 masodpercig azt lattak, hallottak, szagoltak, tapintottak mint a fel evel kesobbi enjuk, vagy esetleg az erzelmekre netan emlekekre is kiterjedt?
Mert az elo esetben a jelenlegiek alapjan nem ertheto D. Gibbons (bar azt nem latjuk, hogy honnan jon a kissrachoz, de nem ugy tunik, mintha eppen rettegett volna) de ha van egy emleke D. Gibbonsrol akkor erthetobb a dolog.
Nyilvan egyszerubb vizualisan bemutatni, hogy mit lat vagy beszel magaban a szereplo, minthogy most a flashforwardban arra gondol, hogy.

kla - 2009. 11. 01. 12:25

Egyelőre nekem úgy tűnik, hogy inkább a második esetről van szó, a befeketedett csávó pl. arról beszélt, hogy milyen boldognak érezte magát, vagy említették, hogy mindenki tudta, aki telefonált a flashforwardban, hogy kivel beszél. Persze vannak ennek ellentmondó dolgok is, mert Simcoe ugye nem tudta, hogy ki az a nő a háta mögött. (Bár épp ezután a rész után nem vagyok benne olyan biztos, hogy tényleg nem tudta. Lehet, hogy csak gyorsan levágta, hogy miért idegesek Benfordék, de nekem úgy tűnt, mintha most valamit mégis tudna a dologról)

Bence - 2009. 11. 01. 13:20

Mikor lesz FF 106-os ismertető?? Már csütörtökön volt a rész és még vasárnap sincs semmi? Vagy csak idáig írtátok?

Hunnenkoenig - 2009. 11. 01. 15:59

OFF

@WALDI: Irj egy emailt legyszi, mert laptopon nincs meg a cimed. A polokrol kene info, hogy a “Dharma Initiative” megjelölesnel pontosan melyikre is gondoltal. Nem akarok rosszat küldeni!

ON

Wiiktor - 2009. 11. 02. 16:26

Hát ez a főszereplő Richard Alpert-utánzat elég gáz, Penny sem egy nagy színész. Az Oceanic felirat ütött a Pilotban egyedül (lehet, hogy túl lost fan vagyok?:D) Remélem valami változás lesz a szereplők teljesítményében, mert poén (és a Bishop duó) nélkül még a Fringe alatt áll jelenleg (ami nem túl nagy dicséret). A kisgyerekek szála (gondolom az lesz a misztöri vonal) érdekel még, ha arról is kiderül, hogy gagyi, akkor cancel. Túl sok benne a románc. Sry.

deniel777 - 2009. 11. 02. 16:55

Én is nézem és csak +van tudok róla nyilatkozni ,érdekes életfelfogást és szituációkat teremt maga az ötlet várom a folytatást minden egyes héten!

kla - 2009. 11. 03. 16:38

“Hát ez a főszereplő Richard Alpert-utánzat”

Nem akartam felhozni, de örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, akit rá emlékeztet. :)

pkadam - 2009. 11. 04. 04:13

Honnan tudta Simcoe, hogy Benfordék házához kell mennie a fiáért? Erre sehogy sem tudok rájönni…

Waldi - 2009. 11. 04. 15:28

pkadam:

A babysitter felhivta a Simcoe-t, mert rajta volt az elerhetosege a korhazi karszallagon, ami a fiu kezen volt.

pkadam - 2009. 11. 05. 23:13

Kösz, Waldi!

seven - 2009. 11. 06. 07:53

húha, végre egy jó rész :O

Waldi - 2009. 11. 06. 09:40

WH2GB, WH2GB, WH2GB!
11/10 :D

Eppen gondoltam, hogy beirom, hogy ugy latszik egyre tobb a nyom arra, hogy nem What happened happened, erre a fekete srac otthagyja a levelet Demetri asztalan. Akkor 100 %-osan biztos voltam benne, hogy ongyilkos lesz. Tehat a flashforwardok nem valosulhatnak meg, hiszen azt a jovot mutatjak, ami akkor tortent volna, ha nincs a blackout. Mestermunka volt, ahogy felepitettek a tortenetet, sokkal jobb, mintha Charlie-tol vagy Simcoe-tol tudjuk meg. A kerdes, hogy van-e tovabb ertelme mutogatni a ff-eket, ha tudjuk, hogy nagyjabol semmi ertelmuk.
A vegen a WTF utott :) A katonatars most hazudott vagy mi van?
Jol hallottam, hogy a rajzfilmben (Squirellio) Sonya Walger hangja hallhato?

OR Edit - 2009. 11. 06. 13:12

Sziasztok,
állítólag a Galaktikánál fog megjelenni a sorozat ötletét adó, de nagyon eltérő tartalmú regény. Hogy mikor adják ki, azt ők tudják.
üdv
E

Leó - 2009. 11. 06. 15:12

Bászki ez a rész egyből visszahozta a cancel-veszélyből a sorozatot, az elmúlt 2 hét után nem voltam biztos benne h nézni akarom még, erre jön ez.

dvddisk - 2009. 11. 06. 15:25

– E07 – 110% megmentette a sorozatot! – legalábbis nálam

– mintha nem is ugyanazok az írók, szereplők, alkotók készítették volna

– mostmár tényleg berántott a sori :)

– drámázzanak, így már megéri

10/10

r3ynardthfox - 2009. 11. 06. 17:24

tényleg ütős rész volt, már majdnem el is felejtettem h ma flash forward is van, de örülök h végül eszembe jutott, tuti h jövő héten már nem fogom elfelejteni.

zsoty27 - 2009. 11. 06. 17:44

ez a rész tényleg ütött… wow . nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.

v0m1t - 2009. 11. 06. 18:19

nemigaz hogy nincs pénz részenként 10 másodpercnél több charliera

winnie - 2009. 11. 06. 19:03

egyelőre nem rajta van a hangsúly. de épp ez az, hogy van pénz rá, hiszen ő megkapja a 10mp-ért a 40-80 ezer dollárját, hiszen állandó szereplő.

mellesleg tudom, hogy ez mást nem érdekel, de simán fejberúgnám a készítőket azért, hogy szemben az alig képernyőn lévő állandó szereplőkkel, a halottat vendégszereplőnek írják ki. így, ha valakinek vannak előre homályos infói, az tud következtetni.

Aragorn83 - 2009. 11. 06. 21:57

Rest in peace Al! :(

Én komáltam ezt az FBI-os srácot…

Aragorn83 - 2009. 11. 06. 22:19

winne: Ezért jó, hogy nem tudtam az Aaron lányát alakító szinésznő nevét :)

varecza - 2009. 11. 06. 22:26

Tényleg canceltől mentett ez a rész.De lehet hogy csak egy rész erejéig. Belegondolva most értelmetlen az egész.Lehet változtatni, szóval tényleg feleslegesek a FF-ok.

des - 2009. 11. 06. 23:10

Lehet hogy feleslegesek innentől a FF-ek, ez lehet nem is baj, hogy végre kiderült, mert sokáig lehet nem lett volna jó ezt húzni. Bár ki tudja. majd meglátjuk. De mostantól akár koncentrálhatnak arra, hogy mi okozta a blackoutokat, illetve megismétlődhet-e.

flash - 2009. 11. 06. 23:58

Hát wz a rész ki-beba.ott jó volt. Nagyot ütött a vége! Reméljük marad a színvonal!

Gaabor10 - 2009. 11. 07. 00:14

WTF?!?! az első 10/10es rész!!

Tooomika - 2009. 11. 07. 03:53

A vége tényleg hidegkirázós volt! Azé kíváncsi vagyok hogy magyarázzák majd meg

GeoCucc - 2009. 11. 07. 09:06

Na igen, nekem is egyből ez ugrott be a film után: Hogy fogják ezeket megmagyarázni? Mármint hogy a jövő megváltoztatható (ami hozzáteszem szükséges elem volt, hiszen tényleg bármikor magadba állíthatod a konyhakést, akármilyen jövőt is láttál) , meg hogy előkerült valaki, aki még az ájulások előtt halt meg, tehát arról sem lehet szó, hogy valaki megváltoztatott valamit.

GeoCucc - 2009. 11. 07. 09:31

Ja és amit nem értek, az az, hogy hogyan találta meg Al nőt, Celiát, amikor a keresztnevén kívül mást nem tudott róla. Láttuk hogy így keresett rá Mozaikon, de ez jó sok találatot kellett hogy adjon. Biztosan több volt azok között is, akik semmit nem láttak. Honnan tudta, hogy az lesz a keresett Celia, akinek két fia van?

nyina - 2009. 11. 07. 09:46

GeoCucc,
nézd újra a részt kölcsön iq-val.
azért döbbenet, hogy vannak, akiknek még ez a léc is túl magas.

Alfdam - 2009. 11. 07. 10:27

Na végre.

Erre a hetedik epizódra vártunk már egy ideje, ha a következő részben végre lost charlie és Simcoe és kicseszett Afrika körül forognak majd a dolgok, akkor így a 8. részben ez a sorozat is végre elkezdődik a pilot után. :D

Daphne - 2009. 11. 07. 10:48

Nagyon nagyon jó rész volt! Sajnálom az ügynököt, jó karakter volt, a rész vége pedig hidegrázás!!

GeoCucc - 2009. 11. 07. 11:02

nyina: Jó, akkor keresek valakit, akinek van IQ-ja, szóval nem tőled fogok kérni.
Azért döbbenet, hogy vannak akik nem tudnak normális hozzászólást írni, hanem rögtön primitív módon letámadnak bárkit.
Egyébként az volt a baj, hogy nem emlékeztem, hogy Al a látomásában megemlítette a két fiút is. De visszanéztem felirattal is, és így már rendben.

Tylerdurden - 2009. 11. 07. 12:50

Gondolom, Al öngyilkossága (és persze az, hogy erre lehetőség van – mármint a flashforwardon változtatni) kivált majd valamiféle öngyilkossági hullámot is azok körében, akik csak így látják megváltoztathatónak a jövőt.

outlander - 2009. 11. 07. 13:49

Ez tényleg nagyon jó rész volt, csak attól tartok, hogy heteket-hónapokat kell majd várni arra, hogy még egy ilyen jöjjön. Egyáltalán nincs garancia arra, hogy az évad úgy összességében felpörög mostantól. De hátha nem lesz igazam.

Desmond Wallace - 2009. 11. 07. 14:05

Nagyon jól felépített részt láthattunk, amely végre tényleg érdekes volt. Főleg az utolsó percek, de azok aztán tényleg.

kla - 2009. 11. 07. 14:30

Tényleg jó rész volt, a karakterek is szimpatikusabbak voltak a szokásosnál, az utolsó 5 perc az eddigi legjobb jelenet volt a sorozatból. Szépen megcsinálták, és egy fontos kérdésre is választ kaptunk, tényleg így logikus. (talán most kicsit lenyugodnak a kedélyek Benfordéknál) Az epizód többi része se volt rossz, végre nem voltak idióta jelenetek, a poénok bejöttek, és Fieness se volt idegesítő. :)

Egyébként azt kell ismerni, hogy a vendégszereplőkön nem spórolnak: Peter Coyote, Gina Torres, Callum Keith Rennie – remélem, még fog szerepelni.

Illene mostantól felpörögnie a sorozatnak, ez a rész most visszahozta a pilot szintjére, hajrá.

Harlekin - 2009. 11. 07. 16:35

Kellett ez a “fordulat” a sorozatba. Olyan magától értetődő volt, hogy a jövő megváltoztatható. (Bár kevésbé drasztikus módját is kitalálhatták volna…)

Más: egy felvetés az évad végére. Elég sokat kerül előtérbe Al és az MI6-es madara. Én arra tippelek, hogy akiknek olyan marad a jövője, mint várták, azok megélik, s akkor ismét ájulás következik be. Ergo a madár nem nekiment az ablaknak, hanem elvesztette eszméletét, s azon kötött ki.

nyina - 2009. 11. 07. 23:55

GeoCucc, látod-látod, milyen igazam volt, csak nem az iq hiányzott hozzá, hanem egy alap angol tudás.
ennyi mellélövés még tőlem is elfogadható.
csókollak.

Dark Wolf - 2009. 11. 09. 23:18

“Tehat a flashforwardok nem valosulhatnak meg, hiszen azt a jovot mutatjak, ami akkor tortent volna, ha nincs a blackout.”

Ekkora hülyeséget. Aham, azt a jövőt mutatják, ami akkor történt volna, ha nincs a blackout, ezért nyomoz Benford a blackout után abban a jövőben.

Waldi - 2009. 11. 09. 23:28

Ugy ertettem, hogy olyan jovot, amiben a szereplok nincsenek tudataban a flashforwardjuk altal szerzett informacioknak.
Benford nyomoz a blackout utan, de nem tud rola, hogy fel ev mulva mi lesz a tablan. Mondjuk a 137 sekunden elvileg csak a ven naci flashforwardjabol kovetkezhet, de lehet, hogy ez csak bug :)

seven - 2009. 11. 13. 10:24

hááát :/

FF 1×08 SPOILEREK

nem tudom. idegesített ez a rész.

az egyetlen szál ami igazán érdekelt az Simon és Simcoe volt. Végre, gondoltam, nem csak egy 10mp-s jelenetet kapunk. Hát nem ,de előrébb nem jutottunk. Eleve az egész kártyajáték hülyeség volt.

Olyan értelembe, hogy megpróbáltak valami nagyon coolat húzni az írók, de szerintem egyáltalán nem sikerült.

Ráadásul ha 5x nem ismételték el a “20millió embert nyírtunk ki” dumát az epizód során, akkor egyszer se. Ez azért külön vicc, mert a 4. és a 6. epizód is ugyanazzal a cliffel ért véget (csak a 6. epizódban részletezve lett, hogy konkrétan 20 millió) és akkor még itt is többször elmondják-… áááhh..

mondanám hogy darálva jobb sorozat, de akkor ott meg ez idegesítene iszonyatmód: egyfolytában ismételnek :)

így hetibe nézve, meg egész egyszerűen az érdektelenség. 8 epizód eltelt és alig tudom pár karakter nevét. A főszereplő abszolút hidegen hagy.

A szakállas és a lánya idegesít. Nemérdekel. A tetováltak üldözése papíron érdekes, de sikerült olyan érdektelenné csinálni, hogy még a cliffhanger is csak egy “so what”-ot ért meg nálam :D

Sorry ha most a megsértettem pár rajongót, de ez van. Az elöző rész tetszett, de ez megint ugyanolyan kategória mint az 5. vagy a 6. Unalmas.

De maradok, mert… egész egyszerűen érdekel hogy mit hoznak ki belőle a végén. Szóval azért valamennyire mégiscsak működik a sorozat.

Waldi - 2009. 11. 13. 11:11

Hat most ugy tunik jon a szokasos jatek, hogy sors vs szabad akarat, a jovo megvaltoztathato vagy a lenyeget ugyis kikorigalja az univerzum.
Celia gyerekei egy masik balesetben is meghalhatnak, es Benford hiaba lotte le a csillagoskezut, ha van egy rakassal belolluk. (Gondolom ok a Jerico-s maganhadsereg.)
Simcoe es Simon pedig Einstein isten nem dob kockat mondasat jatszottak el, csak Simcoe cinkelt kockat dobot :D

Waldi - 2009. 11. 13. 14:21

Vegulis, ha azt vesszuk a Lost 5 evad alatt jutott el idaig :)
Erdekes lenne, ha a Lost vegul szabad akarat parti lesz es a FF pedig nem. (Vagy esetleg forditva)

v0m1t - 2009. 11. 13. 18:27

3 napos poker játszma wtf

cyborgwings - 2009. 11. 13. 19:39

a 8. rész után én is arra a megállapításra jutottam, hogy hiába ez a semmitmondó epizód, akkor is kíváncsi vagyok, mi lesz a vége. de azért ne feszegessék a határaimat az alkotók, ha lehet.

elgondolkodtam, és rájöttem, hogy az egyetlen, akinek a sorsa érdekel, az dimitri. hát… elég rossz arány.

a befejezés az eddigi leggázabb volt. már amikor lelőtte a csillagos faszit a’ izé, akkor sejtettem, hogy lesz egy ilyen “mégsem így működik ám ez a dolog” húzás. a nagy ölelkezésnél meg már a fejemet tettem volna rá. és akkor jött a következő jelenet. köszi.
a cliffhanger meg… vállat vontam, oszt’ jónapot.

Hunnenkoenig - 2009. 11. 14. 12:59

Na egyben neztem a 7. es 8. reszt.

Nagyon ütött mindkettö.

Nekem tetszett a pokerparty es Charlie egyre jobb karakterszinesz lesz. Fene se nezte volna ki a hobbitbol.

Szerintem az FF ügyeben az a helyzet, hogy ha nem csinalsz semmi konkretat ellene, akkor ugy valosul meg, ha pedig teszel ellenne, akkor megakadalyozhato.

Abszolut nincs benne semmi ellentmondas.

Ha mű-alpert megtudja, hogy ez egy hadsereg (tuti a Jericho), akkor van ideje egyesevel leszedni öket.

Mondjuk igazabol en mar a pilot ota sejtettem, hogy a tetko az valamo bandajel es nem csak ugy veletlenül van. Erre rajöhetnenek azert eleg könnyen.

Waldi - 2009. 11. 14. 14:38

Corday doktorno nem tesz semmit a flashforwardja ellen, a fekete srac meg igen, attol meg Corday doktorno ff-je is megvaltozik.
Inkabb az a lenyeg, hogy a “tortenelem” kaotikus rendszerkent viselkedik. Tehat a “kis” valtozasok (pillango szarnycsapasa->tornado) kepesek-e globalis valtozasok letrehozasara. A mennyisegi valtozas mikor csap at minosegi valtozasba. Peldaul, ha gyerekkoraban megolik Napoleont, Hitlert vagy Sztalint az tenyleg teljesen megvaltoztatja a tortenelmet vagy ugyis jott valaki betoltetni a tortenelmi szerepuket? Az biztos, hogy vannak olyan kulcs pillanatok, amelyek komoly hatassal vannak a tortenelem menetere, mig mas esetekben gyakorlatilag keptelenseg valtoztatni.

Hunnenkoenig - 2009. 11. 14. 15:05

Jo persze, meg megeshet, hogy Celiat (vagy mi volt a neve) nem a neger srac, hanem valaki mas üti el (gondolom valmai autobaleset lett volna a dolog).

Aminek meg kell törtennie az ugyis megtörtenik, en is azt vallom. Ha nem hitler, akkor Béla bá jön. A nagy talalmanyokat is több ember talalta fel több helyen nagyjabol ugyanabban az idöben (amit persze a kor szellemenek is lehet tulajdonitani).

Itt csak az a kerdes, hogy az irok ezt milyen iranyba visik el.

En a legegyszerübb lehetöseget vettem alapul, amikor nincs pillango hatas, mert a sorsok nem keresztezik egymast annyira globalisan.

Pörkölt - 2009. 11. 14. 16:33

Én is egyben néztem a 7-8. részt, és a legkevésbé sem ütött. Sőt, így dupla adagban – köztük a wtf-nak szánt epizóddal – még egyértelműbb a konklúzió: ez GAGYI.
A megváltoztathatóság/-hatatlanság kérdést annyira feszegetik, és annyira nem kapunk róla információt, hogy tökéletesen súlytalanná válik.
A “sötét oldal” eddig még érdekesnek volt nevezhető, de úgy tűnik hogyha 2 percnél többet kell róluk írni, akkor a forgatókönyvírók megintcsak kudarcot vallanak. 200szor annyi zsetonnal egy kör alatt elveszti az egész játékot a szuperintelligens kvantumfizikuszseni? Ennyire ne nézzenek már hülyének.. A 8.rész végi cliffhanger meg totál érdektelen volt. Gonosz-főnök-lelövi-a-csicskát, igen eredeti gondolat.
Édzsönt benford 10%kal kisebb paraszt lett, de 70%kal butább: lelőtt egy háromcsillagosat, és rögtön biztos benne, hogy a jövendőbeli támadója volt az. Hát valóban, teljesen esélytelen hogy esetleg még a nagyvilágban lófráljon valaki ugyanolyan tetoválással.

Egyre inkább az az érzésem, hogy ezt 12 éven aluliaknak szánják: ők ezeken a fordulatokon meglepődnek, izgalmasnak találják, és nem zavartatják magukat amikor valaki összehúzott szemöldökkel grimaszolva próbál sírást imitálni.

Konklúzió: kasza.

Kit-Kat - 2009. 11. 14. 16:53

“Konklúzió: kasza.”

Szintúgy, pedig talán a legjobban várt újonc volt a részemről. Részről részre unalmasabb az egész, úgy érzem nincs értelme tovább néznem egy olyan sorozatot, ami pár rész után ennyire érdektelenségbe fulladt számomra.
A kommenteket és a kritikákat viszont továbbra is olvasom és ha valami változást észlelek, akkor még évad végi dara lehet belőle.

varecza - 2009. 11. 14. 18:02

Tényleg szar volt.Persze a csaj életbe maradását is a legegyszerűbb módon oldották meg, nagyon ötlettelen az egész..meg ezek az ócska összeesküvések, titkos szervezetek..13 részesnek kellett volna lennie, akkor talán működött volna..de 7 évadot is tudnának?? lol

Waldi - 2009. 11. 14. 18:42

Azert annyira nem szar, szvsz. 7 evadot meg a Lost se fog megerni sajnos, legalabbis elvileg :)
Ha 8 resz alatt kb. 1 honap telt el, akkor vajon az evad vegeig eljutunk aprilis 29-ig? Vagy az csak egy normal hetkoznap lesz? Lassan nehez lesz elkerulni, hogy valami kideruljon :)

outlander - 2009. 11. 14. 20:41

A Heroest azért szidják sokan, mert buta és erőltetett sorozat, de szerintem a Flashforward sem áll sokkal előkelőbb helyen… A főszereplők egyszerűen idióták, az ismétlések (“20 millió ember haláláért vagyunk felelősek”, hatvanszor megmutatják mindenki ff-ját) már nekem is kezdenek az agyamra menni, és bár sejtjük, hogy az íróknak van valami terve, mégis egy örökkévalóságig tart nekik eljutni oda, hogy bármit is kifejtsenek. Persze azon sem lepődnék meg, ha mindent menetközben találnának ki. Dominic Monaghant pedig egyelőre csak elpazarolják. Tudom én, hogy titokzatos embert kell játszania, de egyelőre a főszereplő státusznak nem nagyon van értelme…

Másfelől viszont, nem tudom miért, de képtelen vagyok elkaszálni a sorozatot, mert én is kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belőle (persze simán elképzelhető, hogy még az íróknak sincs halvány fogalmuk sem). Még mindig azt várom, hogy beinduljon a sorozat, Lost meg Fringe esetében is türelmetlen voltam, és mégis nézős sorozatok lettek belőlük. Lehet hogy tényleg darára kéne tartogatnom, a kevésbé nézős sorozatokkal azt szoktam csinálni. Meg persze reménykedek, hogy a showrunner-váltás a 13. epizód után pozitív hatással lesz a sorozatra. Nagyon remélem.

winnie - 2009. 11. 14. 21:02

’13 részesnek kellett volna lennie, akkor talán működött volna..de 7 évadot is tudnának?? lol”

miért ne tudnának? pár részben eljutnak az FF-napig, de a megoldás révén onnan indul csak el igazán a sorozat.

varecza - 2009. 11. 14. 22:03

persze , hogy tudnának, de már most szar, mi lenne az 56. részben..

pearl - 2009. 11. 15. 19:41

Szerintem még nem kell temetni ezt a sorozatot, nekem ez a rész is volt 6,5.
Sajnos a megérzésem a tetkóssal bebizonyosodott, de azért várom a következő részt. Nekem még kicsit furcsa Charlie, mint kőkemény gonosz, de jól csinálja, majd megszokom.
A pókernál tetszett: 8-as pár 15 ezer :)
Egyébként már alig vártam, hogy meg tudjam nézni az eheti részt. Finnes egyre jobban bejön, és ahogy próbálnak tenni a jövő ellen.

Waldi - 2009. 11. 15. 20:43

http://abc.go.com/shows/flash-forward/bio/lloyd-simcoe/318657

“Works as a physicist specializing in high
energy particles, currently working at NLAP
(National Linear Accelerator Project)”

Ezek szerint az NLAP-s e-mail cimek a Nemzeti Linearis Gyorsito Projektet (Tehat nem korpalyan, hanem egyenes vonal menten gyorsitjak a reszecskeket) jelentik. Ami jo, mert nem kell csomo szupravezeto magnes, hogy korpalyan tartsak a reszecskeket, viszont rossz, mert csak keves ut all rendelkezesre a reszecskek gyorsitasara. Ezek szerint valamifajta kvantummechanikai reszecske kiserletet csinaltak, a nepszeru Higgs bozont, fekete lyukat/fereg jaratot egy masik univerzumba/idobe hozhattak letre vagy valamifele paradoxonnal lefagyasztottak az Univerzumot.
A kerdes, hogy ehhez mi koze a szomaliai oszlopoknak es a Jerichonak.
Kezenfekvo feltetelezes, hogy a Alfa es (Omega) gyuruk megvedenek a blackouttol, de oszinten szolva eleg szar megoldasnak tartanam.

Rókamóka - 2009. 11. 15. 23:55

ez tényleg jó,amit valaki írt, hogy a nevüket se nagyon lehet tudni, annyira nem figyelemfelkeltőek vagy nem tudom

ha jobban belegondolok minimálisnak tudom a sorozatbeli nevét
pedig láttam az összes részt

pl. hogy hívják Dimitri feleségét, a kórházban pasi orvost, vagy a Simcoe fiát , vagy mi Charlie neve ?:D

pénzért se tudnám egyiket se megmondani így most fejből

Waldi - 2009. 11. 16. 10:32

Zoey (hot as hell), Dr. Dunno :D , Dylan, Simon. Az 75 %.

Tafaya - 2009. 11. 17. 00:01

Ilyenkor szeretem, hogy aránylag igénytelen vagyok sorozatilag, nekem nagyon jó szórakozást nyújt az FF :)

Malachi - 2009. 11. 17. 12:09

Uncsi és néha tényleg buta, de az alapötlet jó, ezért nézzük tovább. (nem érdemlik meg, ha tényleg egy könyv adta az ötletet mert akkor még annyit sem tettek hozzá)

Bettie Page - 2009. 11. 18. 08:28

az oceanic airline plakát az KURVANAGY ÖTLET volt:))))

Waldi - 2009. 11. 18. 09:54

A Chuck pilotban is volt az Oceanic 815-rol szo.

http://www.youtube.com/watch?v=V2FIiVx5w1c

Gaabor10 - 2009. 11. 19. 18:58

http://img.trekmovie.com/images/sfs/flashforwardlostscifiwire-large-sftv88.jpg

nem szeretem összehasonlítani a kettőt, de így összeszedve komoly:D:D

Hunnenkoenig - 2009. 11. 19. 22:37

Lol, a “Hobbit” tetszik a legjobban.

Mondjuk szerintem elegge eröltetett összehasonlitas, de azert van nemi alapja, nem tagadom.

seven - 2009. 11. 20. 09:40

hát ez nem igaz :/

mi volt ez?

atyaég de unalmas volt. szenvedés.. az utolsó pár perc aranyos volt, de egyébként…

gáz.

Sitrep - 2009. 11. 20. 14:54

BO-ring.

dozark - 2009. 11. 20. 16:48

Mikor kijön a japán csaj házából, jobbra mintha rajzolva lenne minden, a parkoló autók, a ház. 36:17 körül. Ez létezik, vagy csak rosszul látom?

Dani - 2009. 11. 20. 18:52

1×09. Ez de unalmas egy rész volt. Semmi izgalom, csak a nyavalygás. 2/10.
Az 1×10 promója jónak tűnik, reménykedjünk az is lesz..

Dusi - 2009. 11. 20. 20:56

érdekes nagyon, mostanában a heroes részek bejönnek a népnek, nekem meg nem :D
A FF meg senkinek sem tetszik, nekem meg nagyon
ááá :D

winnie - 2009. 11. 20. 22:09

na, erről a részről mégis mit írjak?:))

az 1×10-ben megint jön új szereplő, elvileg kavar egyet az állóvizen, de…, nem tudom.

Leó - 2009. 11. 20. 22:13

Ez de borzalmas volt…nekem 1/10, eddigi legunalmasabb rész. Én vagyok az egyetlen akit a nyomozás, az FF oka érdekel inkább, mint ez a szappanopera?

winnie - 2009. 11. 20. 22:18

ha csak az érdekel, majd megírjuk:) vagy megnézed az évadzárót. azért azt el kell fogadni, hogy itt a karakterek keresik kutatják a saját ff-jüket, stb.

más kérdés, hogy valóban teljesen eseménytelen epizód volt, ezért is a kérdés.

Dark Energy - 2009. 11. 20. 22:40

Ez gyengécske rész volt.
Direkt szívatnak minket az írók mostanság? Nemcsak FF-re gondolok hanem úgy szinte mindenre.
Nem akarok fehér patkány lenni de néha annak érzem magam.
Egyre több sorozattal érzem úgy, hogy muszáj nézni pedig vagy unalmas, vagy csalódás vagy valami bajom van vele alapból de mégsem lehet csak úgy kaszálni.
Mintha szándékosan játszanának velünk az írók, tudjuk, hogy unalmas rész lesz de szenvedjél csak néző, úgyis tudat alatt mi irányítunk vagyis fehér patkánynak érzem magam vagy annyira junkie vagyok, hogy hiába nem tetszik csak azért is nézem.

dexcode - 2009. 11. 20. 23:49

Ez tényleg unalmas volt. Amikor az előző részt lehúzták, nem akartam hinni neki, mondván ilyen is kell bele. De ez a mostani rész, ez sok volt.
Oké, lehet, hogy nem szokás minden részt tuningolni, meg kicsit húzni kell az időt ezekkel az “üresjáratokkal”, de na. Semmi WTF, semmi nyomozás, csak rózsaszín és japcsik.
Gas.

nabu - 2009. 11. 21. 00:41

Érdekes, nekem tetszett ez a rész, a nyomozás meg annyira nem izgat, mert úgyis csak valami elbaszott dolog jöhet már ki ebből és nem hiszem, hogy bármi nagyon meglepővel előtudnak rukkolni. Az emberi történetek jobban érdekelnek, de lehet, hogy velem van a baj, sőt valószínű. Őszintén, eddig egyetlen momentuma sem volt izgalmas a nyomozásnak. Szakáll története sem volt most olyan rossz, én nem untam.

bandi - 2009. 11. 21. 05:17

Most, hogy már bedobták a görög betűt, human kritikájába is bekommentelem, hogy a Wikipédián a 137 és a fizika kapcsolatáról lehet olvasni, ami elvezet a kvantumfizikához, amiről a kártyás arcok is beszéltek x résszel ezelőtt.

benedoo - 2009. 11. 21. 12:55

Előzőt leszóltátok, ami tényleg nem volt egy hatalmas epizód, ez szerintem jobb lett. Sokkal. Remélem jön majd kritika, kíváncsj lennék, mit írnak a “hivatásosok”. Josie Fiennes nem is szenvedett, külön jópont, szakállas figura IDEGESÍT.
Aranyos volt, ahogy Dr. Byrne szenved a japán csaj megtalálásával. Hongkongban valami egetrengető dologra fog fény derülni, hihetetlen szerencsétlen módon szerintem. Várom bizony.

winnie - 2009. 11. 21. 14:32

“Josie Fiennes nem is szenvedett,”

ezt. nem. mondod. komolyan.

nekem nincs nagy bajom vele és külön örültem, amikor nem lett házastársi perpatvar az sms-ből, de ami hisztit levágott a két haverjánál az sms miatt, az túlment minden határon…

Belescus - 2009. 11. 21. 15:34

“Mikor kijön a japán csaj házából, jobbra mintha rajzolva lenne minden, a parkoló autók, a ház. 36:17 körül. Ez létezik, vagy csak rosszul látom?”

Ja, tényleg ez nekem is feltűnt!

winnie - 2009. 11. 21. 15:50

ha adtok egy screenshotot, akkor beteszem a kritikámba:) akárd hd-t is.

des - 2009. 11. 21. 16:02

Szerintem ez a rész most volt olyan, mint egy lost rész. Arra gondolok, hogy a lostban is voltak olyan részek, amikor 1 karakter volt a központban és az ő egy flashbackjét bontották ki az aktuális részben. Ez is kb olyasmi volt.

benedoo - 2009. 11. 21. 19:03

Winnie: messze nem szenvedett akkorát. Szenvedés alatt azt értem, amikor érző tekintettel suttog. Mint tette ezt Olivia fülébe előzőbe: We have a second chance – na az szenvedés.
Aaron jobban kiborít, azt nagyon nem értem, minek kell ide. Na meg a szövegei… Volt már lényeges, történethez szorosan kötődő szerepe?

Waldi - 2009. 11. 22. 09:27

bandi:

Hol irnak a 137 es a fizika kapcsolatarol? (Az 1/137 jo kozelitesel a finomszerkezeti allando, amely az elektron es a foton kozotti kolcsonhatas erosseget hatarozza meg. Eddingtonnak volt egy pusztan deduktiv modon bizonyitotta, hogy a finomszerkezeti allando 1/137. A dolog szepseghibaja, hogy amig meg nem tudtak eleg pontosan merni, addig 1/136-ot hozott ki elmeleti okoskodassal :) ) Persze a masodperc egy teljesen onkenyes mertekegyseg, tehat semmit se jelent a 137 masodperc.

En se szenvedtem ebben a reszben, bar lehet, hogy ha a japan csajszi helyett egy kover bangladeshi lany lett volna azt nem elvezem ugy :) Vegulis a Lostban is az egy szereplore orientalt flashback reszek voltak a legjobbak, amikor melysegeben tudtuk megismerni a szereplot, multjat, motivacioit, mikozben a szigeten lofasz se tortent :)
Ez a babysitter csaj csak engem idegesit? Szep, szep, de valahogy total hiteltelenul jatszik.

kikuchiyo - 2009. 11. 22. 21:25

Megjegyzés a mostani részhez: a japán lányt alakító színésznő (Takeuchi Yuuko, ha valaki rá akar keresni) “igazi” japán, azaz nem Amerikában élő másod- vagy harmadgenerációs bevándorló. A szigetországban eléggé ismert, jó pár sorozatban és filmben játszott, az IMDB szerint a Ringu-ban is, többek között. A többi japán szereplő némelyikénél viszont érződött, hogy valójában amerikai japánok.

A japán szakfórumokon hasonló kommentek vannak, mint itt a “nem tok úszni” legendás feltűnésénél.

Alfdam - 2009. 11. 23. 21:05

Ez a sorozat sikeresen elvitt odáig, hogy a legszívesebben fejbelőném a főszereplő fbi ügynököt. Ennyi vergődéssel és pár arckifejezéssel egyszerűen nem lehet együtt élni.

Hunnenkoenig - 2009. 11. 23. 23:21

Na megneztem az 1×09-et. Nekem nagyon tetszett. Aranyosak voltak mindketten. Szimpi a csavo es ari a kiscsaj. Igazi feelgood resz volt es kivalo karakterepites.

Ugye azt hianyolja mindenki az SGU-bol, itt meg mindenki azt szidja. En nem ertem, mi kell az embereknek. Talan meg ök sem tudjak. Na mindegy. Szerintem fasza resz volt es fasza a sorozat is.

winnie - 2009. 11. 23. 23:26

nbyilván nem az szidja, aki ott hiányolja. mindenki pontosan tudja, hogy mi kell neki és ezt általában meg is fogalmazza.

Hunnenkoenig - 2009. 11. 23. 23:44

@kikuchiyo:

Thx az infokat. Az ilyesmi teszi erdekesse a dolgot. Kar hogy nem tudom elolvasni öket, bar google fordito is van. Tudnal adni nehany linket?

Amugy en kicsit felkurtam az agyam a japanok begyöpösödött kulturajan meg a csaj anyjan.

Amugy nekem is LOST erzesem volt. Nagyon jo kis resz volt.

Hunnenkoenig - 2009. 11. 23. 23:48

Ja es szamomra meg volt a WTF is. Mi mas lett volna az, hogy egy gepen repültek es igazabol LA-ben fognak talalkozni?

@winnie: persze, jogos, csak hat azert megis :-D

Nyilvanvalo a lost parhuzam, mint legujabb bejegyzes is mutatja es valszeg leginkabb lost rajongok nezik es megis mindenki picsogas elleni kampanyra vonul… szal nem ertem tenyleg. SGU talan rossz összehasonlitas volt, csak ugye most inkabb az pörög, mint lost :-P

hdavid - 2009. 11. 24. 10:08

FF-kasza ;) nagyon gyenge! :P 4/10.. se!

kikuchiyo - 2009. 11. 24. 23:08

@Hunnenkoenig: egy link pl.:
http://dubai.2ch.net/test/read.cgi/tv2/1251844727/
Biztos lehetne még találni. Google fordítóval nem sokra fogsz menni.

Egy kicsit egyébként eltúlozták ezt a bizonyos “begyöpösödött” kultúrát ebben a részben. Persze, ilyen jelenségek, hogy a lányokat a szülők által kiválasztott emberhez adták férjhez, meg hogy az irodában dolgozó nők feladata a kávéfőzés és teafelszolgálás, előfordultak és előfordulnak, de messze nem annyira jellemzőek ma már.

Az nagyjából jól volt ábrázolva, hogy a japánul gagyogni próbáló külföldire úgy néznek, mint egy marslakóra, és hogy a szerencsétlen sehogy se boldogul.

Egy sorozatos, magyar vonatkozású érdekesség, ha már erre járok: keressetek rá a 11eyes c. anime-sorozatra. Az egyes részeknek magyar címeket adtak, valamint a bevezető szövege is magyarul van. Utóbbit a youtube-on meg lehet hallgatni, az előbbihez meg annyit, hogy az első rész címének azt sikerült választani, hogy “a lány -ban a kristály”.

Tod - 2009. 11. 25. 13:21

Az a mosoly. zomg

M76 - 2009. 11. 26. 00:23

Hm, Paradox mellényzsebből szénné veri flashforward-ot, így első blikkre 8/10

Ax3 - 2009. 11. 26. 13:06

Belenéztem , tekertem tekertem, 12 perc alatt végeztem vele, és még igy is unalmas volt. Ez volt az utolsó rész amit megnéztem.

Dark Wolf - 2009. 11. 26. 21:28

12 perc tekeréses megnézés alatt mégis mit fogtál fel az epizódból? Idióta.

Aragorn83 - 2009. 11. 27. 19:01

Mi a görcs az a Paradox? Az is valami sorozat lenne? Még életben nem halottam róla…

winnie - 2009. 11. 27. 19:04

most indult, angol, írunk róla a héten.

Aragorn83 - 2009. 11. 27. 20:04

Nem találtam meg, pedig még a keresőbe is beírtam.

http://www.sorozatjunkie.hu/?s=Paradox

Aragorn83 - 2009. 11. 27. 20:05

Én nem találtam, pedig fönt még a keresőbe is beírtam.

M76 - 2009. 11. 28. 18:00

Írunk != Írtunk

Egyébként a paradox és a flashforward alaptémája eléggé hasonló ezért mertem itt említeni.

Aragorn83 - 2009. 11. 28. 20:25

Lehet, hogy ez a Paradox jól kezdett (szerintem egyébként a FF is, teszem hozzá zárójelben), de az is beszedhet pár rész alatt valami gyerekbetegséget, mint az FF ;-)

winnie - 2009. 11. 28. 20:35

pár rész alatt? 5 rész az évad:)

Aragorn83 - 2009. 11. 28. 22:11

mondom, hogy nem ismerem. :D

De mostmár megtaláltam a kritikáját. :DD

Mindjárt el is olvasom. :)

Desmond Wallace - 2009. 11. 30. 16:52

FlashForward 1×10 már a neten van.

Hunnenkoenig - 2009. 11. 30. 18:31

Hail the australians!

THX az infot!

Tod - 2009. 11. 30. 19:57

Az írók igazán várhattak volna, míg lecseng az olcsó whiskey hatása, mikor kitalálták, hogy a csaj annyira boldog a férje temetésén, mintha az esküvőjük lenne.

Az FBI segítsége meg ugyan nem kell. Én a leggyűlöltebb ember vagyok a Földön, de attól még simán megvédem a gyerekem, főleg magamat.

Emberrabló nem viszi magával az egyetlen zsarolási alapot, amivel befolyásolható lenne a fizikus.

És még mindig szeretem ezt a sorozatot. Valamit tudnak.

Hunnenkoenig - 2009. 11. 30. 21:24

Igazabol sehol nem lattad, hogy boldog. Siman lehetett mindig is szomoru. Igaz lehet logikai bukfenc benne, mert ha “ateltek” azt a 2 percet minden erzesükkel együtt, akkor elvileg tudnia kellett volna rola, hogy szomoru lesz es nem boldog. Ha csak, mint egy moziban latta a filmet, akkor igazabol nem lehetett megallapitani.

Ö valszeg a feher szin es a szep taj miatt hitte azt, hogy valami boldog jelenet.

Mar varom az elsö netfüggö, altalanos müveltseget is hianyolo, büdös labu diszkopatkanyt, aki beleköt majd a feher szinbe a temetesen. :-P

A resz szerintem nagyon jo volt. Volt benne minden ami kell.

Varom a következöt. Sajnos most valszeg az ausztral verziot fogjuk mindig letölteni, mivel az amerikaiak igy most csusznak egy hetet.

Vagy ezek is szünetre mennek? Meg van mar a komplett evad egyaltalan? Az ilyesmit sosem tudom fejben tartani.

Bob - 2009. 12. 01. 03:15

Kasza. Kasza. Kasza. Az Év legnagyobb csalódása nekem. Eddig.

Waldi - 2009. 12. 01. 11:27

Na vegre kezdenek kiderulni a dolgok es mar karacsony tajekan vagyunk. Akkor kb. realtime haladunk? Evad vege lesz a ff napja?
Ha az amerikaiaknak halaadasuk van, akkor az ausztraloknak is biztos van valami “bortonos” unnepuk amikor szunet lesz, es akkor visszacsusznak az amerikai idobeosztashoz :D

seven - 2009. 12. 01. 12:39

tetszett a rész. a cliff lehetett volna ütősebb, sőt… de bejött.

pár helyen libabőr is volt, na ez még nem fordult elő FF nézése közben :)

8/10

Waldi - 2009. 12. 01. 15:29

Nekem is tetszett, az eddigi 3 legjobb resz kozott van siman. Ha nem lettek volna a langyi reszek, akkor egesz utos kis sorozat lehetne :D

Hunnenkoenig - 2009. 12. 01. 16:15

@waldi: lol

Jah, mondjuk a “szökes napja”, vagy a “lazadas a bounty-n nap” vagy az “amikor kupanvertük a fegyöröket es kikialtottuk a függetlensegübnket nap”… valami ilyesmi biztos van nekik is :-D

Hunnenkoenig - 2009. 12. 01. 16:17

Erröl eszembe jut, mikor kanadaban atolvastam a kanadai allampolgarsaghoz szükseges törtenelmi ismeretek vizsgaanyagahoz keszitett husz oldalas brossurat :-P

Az egyetlen nemzeti höst, akit ismerni kellett, valami Féllábú Joe-nak vagy ilyesminek hivtak es arrol volt hires, hogy nemtom hany postakocsit rabolt ki :-P

Esaul - 2009. 12. 02. 10:15

A sorozat forgatását befejezték elvileg. 9 részt bárki megnézhet, de azzal nem leszünk előrébb.

Hunnenkoenig - 2009. 12. 02. 23:44

@Esaul: mivan?

Arilian - 2009. 12. 06. 20:16

Én most darába néztem végig 7-10 et és nagyon várom a következőt.
Szerintem a sorozat egyetlen baja, hogy a fő szál lassú (relatív) és hetente nézve úgy lehet érezni, hogy nem történik semmi.
A Hangulata nekem nagyon üt, és a főszereplő meg a szakállas kivételével a színészek is nagyon bejönnek (főleg a japán csaj :) )

Azt már kb. 1912-ben kitalálták, hogy a múltba utazás és a jövőbe látás paradoxonokat okoz, de annál izgalmasabbak :)

Gaga - 2010. 01. 02. 19:49

Most kezdtem el újranézni a HIMYM-et, John Cho (Demetri Noah) játszik a 3×06-ban, csak gondoltam szólok:D

Baba Yaga - 2010. 01. 23. 17:57

Most akkor mi a rák van? Ez a sorozat nem megy tovább?

winnie - 2010. 01. 23. 18:04

miért ne menne?

oxigen - 2010. 01. 26. 18:53

“Most akkor mi a rák van?”
úgy hívják, téli szünet

winnie - 2010. 01. 26. 19:02

nincs semmilyen téli szünet. téli olimpia lesz.

Sánta Pasa - 2010. 01. 27. 15:17

flashforward-hívőknek: jön a könyv magyarul, legalábbis előkészületben van-
http://galaktikabolt.hu/termek/flashforward_-_a_jovo_emlekei.html

Kagemusha - 2010. 01. 30. 14:36

Nem olvastam vegig az osszes hozzaszolast (mea culpa), meg az elso reszt is csak ugy vegigtekertem, de senkinek nem tunt fel, hogy a stadionban mindenki “ajult”, valaki meg megis ott maszkal, epen, egeszsegesen?
(OK, latom feltunt… 3 hozzaszolasban… eleg sanyaru arany…)

winnie - 2010. 01. 30. 14:52

??? szerintem mindenkinek feltűnt. te sem említed a kommentedben azt, hogy a főhős ivott. de gondolom feltűnt-

seven - 2010. 01. 31. 16:00

év kommentje so far

Ax3stazy - 2010. 02. 08. 23:57

olyan halott ez a sorozat mint a foruma:)

Lusta - 2010. 02. 11. 23:48

Én sem olvastam el minden hozzászólást, de ez egy újabb zavaros ABC sorozat a Lost után, amit a 6. évadban még mindig nem lehet tisztán érteni. Azért követem majd. Mikor folytatódik?

rob - 2010. 02. 15. 18:56

huh…nekem ez a sorozat a kedvencemmmmmm de a lostot is nagggyon szeretem szasztok

lalla - 2010. 02. 18. 10:02

A hétvégén daráltam le az első 10 részt, és nekem nagyon bejött. De lehet, hogy valójában csak Joseph Fiennes jött be. Hmm.

BZ - 2010. 02. 19. 21:24

Szerintem nézhetetlen, bár aki idáig eljutott biztos máshogy gondolja.

“Karakterdráma” – ja jó dolog az ilyesmi, ha hihető, de mikor piti hülyeségeken drámáznak folyamatosan az elég idegesítő.
A valóságban az emberek nem aggódnak és veszekednek folyamatosan, ez ugyanis elég fárasztó – ilyesmi csak brazil meg magyar szapppanoperákban és a FF-ban fordul elő. (Gondolok pl. a humor teljes hiányára.)

+ Tökéletesen idióták, meg sem próbálják elkerülni a jövőt amitől félnek.
Pl. faszi helyében nyomozást hagyni a fa..ba, talán léteznek még rajta kívül nyomozók, de minimum elégetném a karkötőt, mivel talán nagyobb gond hogy a potenciális jövőben szitává lövik, mint hogy a lánya hisztizik egy sort.
A felesége nyugodtan hátsón rughatná az apukát úgy hogy elrepül egy másik kórházig, ott is vannak orvosok.
A koreainak meg csak annyit kéne tennie hogy a “halála napján” felvesz egy golyóálló mellényt, csőretölti a fegyverét és egész nap rajzfilmeket néz egy bunkerban.

+ Tök egyértelmű mi lesz a rejtély megoldása: a semmi. Mert ilyen jelenséget nem okozhat semmilyen emberi tevékenység, nem ma. Az egyetlen megoldás az UFO-k lennének, de az túl elcsépelt, úgyhogy biztos adnak majd valami tuti “magyarázatot”, amiben szerepelni fog titokzatos fizikai kisérlet, titkos kormányprogram, meg egy csapat zseniális (filmes nyelven értsd: 100 évvel mindenki előtt járnak) tudós.
De addig is “karakterdráma” orrvérzésig, csak nehogy valaki elfelejtse belekeverni az antidepresszánst a popkornba, mert még úgy jár mint szegény doki az első részben.

(Részemről a 4. rész közepéig sikerült…)

BZ - 2010. 02. 19. 21:32

A weboldal viszont jópofa, ami a jövőemlékeket “gyűjti össze” és szerepel benne egy “éppen az űrben voltam amikor elnyelt bennünket egy nagy űrhajó” bejegyzés is, de ez valószínűleg félrevezetés.

winnie - 2010. 02. 19. 21:37

““Karakterdráma” – ja jó dolog az ilyesmi, ha hihető, de mikor piti hülyeségeken drámáznak folyamatosan az elég idegesítő.”

például egy házasság összeomlása piti hülyeség? talán az egyik legfontosabb az életben.

“Pl. faszi helyében nyomozást hagyni a fa..ba, talán léteznek még rajta kívül nyomozók, de minimum elégetném a karkötőt, mivel talán nagyobb gond hogy a potenciális jövőben szitává lövik, mint hogy a lánya hisztizik egy sort.
A felesége nyugodtan hátsón rughatná az apukát úgy hogy elrepül egy másik kórházig, ott is vannak orvosok.
A koreainak meg csak annyit kéne tennie hogy a “halála napján” felvesz egy golyóálló mellényt, csőretölti a fegyverét és egész nap rajzfilmeket néz egy bunkerban.”

te komolyan elhinnéd, hogy a jövőt láttad? az emberek többsége nem csinálna semmit, élné tovább az életét, nem hagyná, hogy holmi látomás irányítsa. aki pedig ki akarja deríteni, hogy mi történt, az kideríti. de senkinek nem az a célja, hogy ne történjen meg a jövő. annak mi értelme lenne? van olyan, aki élt a jövőben, de már meghalt, szóval nem fog minden megtörténni.

“Tök egyértelmű mi lesz a rejtély megoldása: a semmi. Mert ilyen jelenséget nem okozhat semmilyen emberi tevékenység, nem ma.”

ez egy scifi, egy kitalált világ. és van megoldás. (megjegyzem, a sorozat egy könyvből készült. minden elolvashatsz előre.)

“(Részemről a 4. rész közepéig sikerült…)”

olvasd el, mi történt a továbbiakban. minden részről írtunk.

BZ - 2010. 02. 21. 13:52

Egyik legfontosabb az életben, de pont az hogy nem azzal foglalkoznak, hanem folyamatosan görcsölnek, meg éppen hogy veszekszenek a látomásokon, meg hogy jajjistenemmivanhaúgylesz.
Hát így biztos nem lesz máshogy.

“van olyan, aki élt a jövőben, de már meghalt, szóval nem fog minden megtörténni.”
Ne pont ez az ami szereplőknek még nem esett le addig amíg láttam (kivéve persze szakállt, de ő is csak a drámával van elfoglalva – mondjuk neki oka is van rá).

A megoldás a könyvben is nonszensz, de ott csak ürügy a jövőről szóló elmélkedéshez, nem véletlen hogy kiderül az első oldalon. Itt viszont úgy tűnik ez lesz a botra lógatott kolbász amivel a scifi rajongókat csalogatják majd részről részre.

Kitalált világ, de elvileg “sci”. Az “akár meg is történhetne” faktor nekem hiányzik.

Persze nem kétlem hogy jó sorozat ha valaki tud azonosulni a szereplőkkel, de szerintem elvettek a szereplők “valódiságából” csak azért hogy több legyen a dráma. Úgy mint a szappanoperákban, csak ott ezt már annyira eltúlozzák hogy viccses, itt meg csak zavaró.

Bundi123 - 2010. 03. 11. 22:16

Én szeretem az flash forwardot van benne minden ami kell.Ami zavar:az időhúzás.Én a sorozatraegy 10/7-est adok.Deaztán pörögjenek fel a dolgok mert késöbb nemadok ennyit.

qdog82 - 2010. 03. 19. 16:24

Hu hát eddig néztem az FF-et de mintha valami mindig hiányzott volna belölle, de ez a mostani duplarész bidang jóra sikerült, ha ilyen tempóban halad tovább a sorozat nem lesz gond vele

benedoo - 2010. 03. 22. 17:38

Nem siettek az emberek a kibeszélőbe. Nembaj, megírom, hogy (a kinti nézettsége ellenére) engem átdobott a mélyponton, és egy pazar részt láttunk. Újra várom a FF-t. :D

winnie - 2010. 03. 22. 21:26

nem sikettek, mert, mint eddig minden részről, erről is írtunk külön posztot.

benedoo - 2010. 03. 23. 13:54

Tudom, hogy népszerűségben bottal sem üti a Lost nyomát, de ott egy szünet utáni duplarésszel való visszatérés után hemzsegnének az emberek. Most itt mintha kettő komment lett volna összesen. Pedig ez kibeszélőnek van címkézve. :S:D

winnie - 2010. 03. 23. 14:14

annak, de ha van a részről külön is poszt, akkor gondolom oda megy a többség.

Hunnenkoenig - 2010. 03. 24. 16:24

“de senkinek nem tunt fel, hogy a stadionban mindenki “ajult”, valaki meg megis ott maszkal, epen, egeszsegesen?”

Meghajlok a tudasod elött. Tanits legyszi!

Sylar05 - 2010. 03. 24. 19:43

A Pro7-en elkezdtem nézni a FF-ot, de nekem valahogy unalmasnak tűnt. A pilot még érdekes volt, de a többi… :/ Alig történik valami, mindenki csak lamentál meg drámázik, Joseph Fiennes meg kifejezően idegesítő. Többet vártam a sorozattól a nagy beharangozás alapján. Ez a post úgy kezdődik, hogy “Megérkezett a Lost utódja(?)”. A Lost-ból össz. 3 részt láttam, de nekem az is vontatottnak tűnt.

Maala - 2010. 03. 26. 18:36

Hehe, eheti rész. :D

Szakáll ostobasága no comment. :D De most komolyan, ennyi erővel simán hagyhatta volna a lányát piálni, ha ilyen óvatlan. :D Aztán persze az elvileg katona – zsoldos – srácot úgy elveri a börtönviselt nagypapa, hogy csak na. Pedig még bökője is volt. Szóval SzakállRambo megszületett, és durvább, mint Jack Bauer.

Simcoe elszólása “He is a liar”… :D:D:D Hahaha, kezdem azt hinni, hogy előző részben a petavoltos nagyságrendben sem hazudott, hanem komolyan gondolta (jó kis sci-fi, még az LHC is csak 7 TeVet szeretne előállítani. :D). De a tükrön lévő képlet érdekes volt. Mármint az, hogy értelme nem sok volt. :D

Janices jeleneteknél azt várom, hogy mikor döntik már meg, hogy végre terhes legyen, és kikerüljön a képből. Múltkor Simon, most meg Agent Noh, aki nagyon mérges az idióta picsa barátnőjére, aki a “Baby i would do anything, anything…” mondat hangsúlya miatt azonnali nyaktörést érdemelne (tipikus női színésznői fortély). :D

És akkor Agent Noh, aki elrakja a fegyvert megőrzésre, hogy majd megsemmisítik. :D:D:D Majd meglepődve tapasztalja, hogy nincs ott. Ennek még annyi esze sem lesz, hogy márc. 15-én golyóálló mellényben mászkáljon, nehogy meghaljon.

Komolyan, 3 db ekkora ordító sügérség egy rész alatt (Simcoe elszólása Gibbonsról, a fegyver elrakása későbbre, Szakáll vallomása a lányáról)… Én jót szórakoztam ezen a komédián.

Persze a nyitó duplaepizód jobb volt, Simon/Charlie most is csak bejött, és leosztotta még a nagy CIAs arcot is, aki engedelmeskedik neki. Rofl.

Waldi - 2010. 03. 27. 11:33

-We cracked the peta-electron volt barrier.
-You generated more than a quadrillion electron volts?
-And what about tachyonic dark matter?
-Did you find it?
-We came close.
-We found charge conjugation… a certain breakdown in time symmetry.

Az tudjuk, hogy a CP szimmetria serult. (Tehat felcsereljuk a tolteseket es tukrozzuk a teret) Viszont a CPT szimmetria mai tudasunk szerint nem serul, tehat ha az idot is megforditjuk, akkor fennmarad a szimmetria. Ezek szerint Simcoe-k ezt a szimmetriat megcafoltak.

http://kepfeltoltes.hu/100327/flashforward.s01e13.720p.hdtv.x264-ctu.mkv_snapshot_15.00__2010.03.27_11.03.04__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A kepletet nem tudom meg teljesen, hogy mire kellene vonatkoznia, de valami osszefonodo kvantumallapotokhoz van koze az biztos. Az SMS szerint U(t)=exp(tH/h-vonas).
A => GABA + valami karbon klor fluor (Mintha valami fluor szarmazekrol is lett volna korabban szo).
A GABA (gamma-Aminobutyric acid) az egy neurotranszmitter.

Lehet, hogy a kiserlet soran jelentkezo idoszimmetria sertes, valahogy a belebabralt a tudattal rendelkezo elolenyek (a tudatot vizsgalo tukor-kiserlet se veletlenul kerult szoba) GABA neurotranszmittereinek a szimmetriajaba es a mult helyett egyszer csak a jovore kezdtek emlekezni?

winnie - 2010. 03. 27. 12:26

erról, mármint a fizikáról, írok holnapra egy különposztot, hátha mást is érdekel a téma

Waldi - 2010. 03. 27. 12:46

U(t)=exp(-tH/h-vonas).

Idoben exponencialisan csokken, a minuszt kihagytam.

Waldi - 2010. 03. 27. 13:56

Maala:

Hat a szakall tortenet szal, az mar tenyleg parodia. Annyira sablonos, hogy mar faj.
A fegyver eltunesere is lett volna egy fogadasom.

A Peta eV viszont nem hulyeseg. Az LHC-ban ugyanis korpalyan mozognak a reszecskek, es a fo problema, hogy milyen eros magneses teret tudnak letrehozni, ami az adott sebessegnel elfogadhato meretu korpalyara kenyszeriti a toltott reszecskeket.
Simcoe viszont a NLAP-nal (National Linear Accelerator Project) dolgozik, ami egy linearis gyorsito, tehat nem az elerheto megneses tererosseg korlatozza a reszecskek energiajat.

NLAP is trying to use “proton-driven plasma wakefield acceleration” to “reproduce the kind of energy levels that existed right after the Big Bang”.

http://www.wired.com/wiredscience/2009/04/tinyaccelerator/

gajdipajti - 2010. 03. 28. 21:50

Waldi:

Nem csak a mágneses tér korlátoz. A kör alakú gyorsítókban a részecskék mindig gyorsulnak (folyamatosan változtatják az irányukat) és így elektromos sugárzást bocsátanak ki. Ez a szinkrotron sugárzás. Folyamatosan pótolni kell a részecskenyalábok energiáját, ami a sugárzás során elvész.
Van ahol ezt a sugárzást használják anyagok vizsgálatára (European Synchrotron Radiation Facility, Franciaország -> Google Maps)

A lineáris gyorsítóknál ez a sugárzás alig jelentkezik, de ott meg kell oldani, hogy a gyorsítás rövid távon igen nagy legyen. (Majd az ELI-ben remélhetőleg sikerül a lézeres gyorsítást megvalósítani…)

Norgezoo - 2010. 03. 30. 13:15

Jó látni, hogy Egyesek mennyire értenek a fizikához (Respect!), na meg, hogy a sorozatnak ezek szerint van némi tudományos alapja, habár elég pihentető az egész. Ennek ellenére továbbra is maradok hűséges nézője, és jót mosolygok majd a későbbi hülyeségeken is:)

CsMisi - 2010. 04. 02. 14:20

Lesz kibeszelo az e heti reszhez? Nekem az elmult hetek csalodasai utan vegre bejott … Osszehoztak egy olyan 10 perces Lost reszt, amin meglepodtem …

winnie - 2010. 04. 02. 14:28

lesz, elvileg.

cyborgwings - 2010. 04. 02. 17:06

iszonyú jót tett a showrunner váltás a sorzatnak. az volt, ugye? ezer éve nem olvastam a blogot és már csak emlékfoszlányaim vannak. mindegy, lényeg a lényeg, miszerint a múlt heti részt leszámítva (szakáll monnyon le!) a többi hármat rendesen összerakták a szünet után.

és hadd visítsak itt is örömömben, hogy de jó, meg hogy mennyire tudtam (már a az első v. második részben való irodai beszélgetésük után), hogy demetri lesz a csaj gyerekének az apja. ilyenkor úgy tudok örülni magamnak, hogy nemcsak én vagyok ilyen beteg, hanem az íróknak is van bajuk. :)

zs... - 2010. 04. 02. 18:21

wow o.O nah ez a rész most jó volt de még mennyire! és a vége is elég nagy wtf volt. remélem fent tudják majd tartani a szintet.

CsMisi - 2010. 04. 02. 21:11

most jottem ra ki a beepitett ugynok … csak gondolom raprobalja kenni Dimtrire es azert kene kinyirni Dimitrit … Szoval mna ki az sracok … hulye vagyok, h nem esett le abban a pillanatban amikor megneztem a reszt …

comodore - 2010. 04. 02. 22:13

Ez a rész végre izgalmas volt, kár hogy a nézettség nevetségesen alacsony.

“Flash Forward Producers most likely wished the ratings for the episode that aired on April 1th were an April Fools joke when they hit an All time low of 5.07 million viewers”

Maala - 2010. 04. 09. 11:13

Uhh, ez nekem most rohadtul bejött.

Lett egy Villain, aki ismer minden mozdulatot a sakktáblán, egyedül a szabad akarat maradt ellene, mint fegyver.

Aztán volt egy izgalmas pár perces üldözés egy nevetséges nyomozás után, illetve egy unalmas babadélután, és egy kevésbé unalmas áltudományos nyomozás.

Valamint volt az abszolút mellékvágány kisdokival és a kisszoc.munkással, pluszba még Keikot is láttuk újra… Ez is élvezetes volt.

Aztán jött a végén a Cliff, amit most nem láttam előre, úgy tűnik, változókorba léptem, vagy nem tudom, de ilyesmik menni szoktak. :-s Szóval most kivételesen ez is ütött.

Kérdés, hogy Janice is csak kitalálta-e a sztoriját, vagy sem? (Sztem igen) Így utólag persze logikus, meg a Klinikás sztorik is, a sok látogatás, meg minden a helyére kerül, meg az is, hogy miért kellett lebuktatnia a másik vakondot. Bár az nekem nagyon plothole, hogy Janice miért tudott noname vakondról, és fordítva miért nincs így… már a vakondok közt is van hierarchia?

Norgezoo - 2010. 04. 09. 15:06

Jaja, ez a rész adta! Fel kéne pörgetni az egészet erre a színvonalra, kivágni a “babadélutánt” stb. így talán a nézettség is nőne, habár ha nem lesz 2. évad, legalább nem fogunk a kíváncsiságtól megőrülni a nyáron:)

u.i: Maala kérlek máskor írd ki a comment legelején, h SPOILER! Itt olvasgattam a hozzászólásokat még a ff letöltése közben, erre az egészet leírod itt nekem :)

CsMisi - 2010. 04. 09. 17:12

Norgezoo ez a topic ultra spoileres, kibeszelo, szoval nincs azt amiert kiirni. amig nem nezed meg az utolso reszt ne olvasd a topicot … en sem teszem.

igan a “babadelutan” az foloslegesnek tunt, mintha kellett volna meg egy par perc sztori, h 43 perces legyen a resz. azonkivul a resz utott, lassan vezettek fel, de hatasos volt maga a sztori. s jo volt a resz vegen a WTF, szoval ha ilyen szinvonal lett volna az egesz sori, s egy gyengebb resz igy nezett volna ki nem lenne most akkora bajban az egesz … hatha, hatha lesz valami szerencsenk s tovabb el a sorozat. minap olvastam spoileresen, hogy Janice uj sorozatban fog kerulni, es mar 3 FF karakter kapott foszerepet uj sorozatokban. szoval Janice mar nem veszes, hisz ha kiderul, hogy o is arulo, akkor nagy szerepe ugy sem lenne a masodik evadban, szoval kezdek gondolkozni, hogy az a 3 karakter aki kapott uj sorikban foszerepet (szerencsere nem emelkeszem Janicen kivul ki a masik 2) lehet csak szimplan kivan irva a sorozatbol. S az mindig jo, hogyha egy sorozat kepes valtogatni a foszereploit, ugy mind a Lost. Mivel, hogy a jovo evben mar nincs Lost, hatha az ABC ugy dont, hogy egy erosebb reklamsorozattal megprobalja felvinni az FF-et a tobbi sorozat fole es megmenteni mind Lost helytesito. Az utolso 2 resz alapjan megerdemelne. S lehetseges, hogy az FF-nek jobb lenne a Lost felvezetes mint a V-nek …

Leó - 2010. 04. 10. 01:22

Seth McFarlane az utolsó ember kb akire vendégszínészként számítok ebben a sorozatban :-) Az ICE “főnök” meg nagyon Michael Ironsidenak tűnt, bár imdb-n nincs fenn. A rész a múlt hetinél gyengédebb volt, de már messze nem olyan unalmas a sorozat, mint egy időben volt.

North15 - 2010. 04. 10. 02:08

Jó rész volt nagyon, élvezettel nézem a sorit, de a vége nekem elcseszte az egészet. Nagyon nem tetszett, mert nem az jutott eszembe, hogy hú, nem is gondoltam volna, hogy ő (is) az; hanem hogy annyira a semmiből húzták elő, hogy a rész forgatása közben valaki gondolt egyet, leszart minden eddigit és kikiáltotta téglának egy szimpla wtf kedvéért…

winnie - 2010. 04. 10. 06:59

leo: pedig már a pilotban is ott volt:)

vegetto - 2010. 04. 10. 10:06

Szerintem meg átmegyünk a logikátlanságok világába.
Bele lehet kötni de ez a Frost ha ennyire nem akar meghalni akkor meg miért játszik ilyen hülyeségeket minthogy 19 éve le morzézot egy szar telefonszámot.Lehet hogy sokaknak leesett az álla de ez inkább vicces mint hogy érdekes.A másik egy teljesen ismeretlen csaj lebukik téglaként és így Janice felfedetlen marad.Tudtam hogy valamelyik főszereplő lesz a tégla nem volt nagy meglepetés.Az se volt semmi amikor kiakarnak hallgatni valakit aki talán egy kicsit is segíthetne de mire odaérnek szépen kinyírják.Persze a tégla miatt de akkor is milyen ökörség már.Sethről azt hittem először hogy ő lesz a tégla de inkább lelőtték.Még sorolhatnám a hülyeségeket de szerintem ennyi elég abból hogy lehet egy jó alapötletet teljesen elcseszni.A rész e 10/4-et adok ha lejjebb megy akkor kaszálom és talán a végébe majd belenézek valamikor,mert szerintem az is csoda lesz ha normális vége lesz és nem valami wtf,meg cliffanger mert második évad csak szerintem de már úgysem lesz.Aki elolvasta és nem ért velem egyet nyugodtan szapuljon,de szólok hogy ez csak magánvélemény volt.Köszi.

seven - 2010. 04. 10. 10:38

ez a morzés dolog tényleg röhej volt.

Szimat - 2010. 04. 10. 12:33

A legújabb rész egyszerűen csak ÜTÖTT

Dani - 2010. 04. 10. 16:55

Spoileres
Ez a rész mi volt. Elindítanak egy különálló szálat az elején, majd hagyják a francba majd a végén egy pillre visszahozzák. Azt ott a morzés dolog. Na ne már, hogy erre Benford jött rá. Az arcára van írva, hogy egy degenerált barom, a legidegesítőbb karakter. De ő rájön csak úgy. Az előző rész végét iszonyat rosszul vitték tovább. Azt az FBI profizmust ne is említsem. Elvesz egy pisztolyt majd egymaga a “szupercsaj” kijut egy FBI központból. Na ne már, hogy csak ilyen könnyen menjen. Volt még az orvosoka aki szokás szerint irtó unalmas, a japán csaj aki fényt visz a sorozatba. Azt ott van a vége: Janice az egyetlen normális szerethető karakter a kém. Hogy a francba csinálnak ilyen szar forgatókönyvet? Mintha az lenne a cél, hogy veszítse el a nézőit.

joshua7 - 2010. 04. 12. 21:30

Leó:
az ICE ügynök nem más, mint Carmen Argenziano, Sam apja, Jacob az SG1-ből. ;)

unwinged - 2010. 04. 12. 23:04

Ha tényleg kém miért árulta el magát? Igaz h bizonyíték nincs ellene, főleg ezek után, de akkoris…

KingOfKings - 2010. 04. 14. 23:00

Ez aztán WTF rész volt a javából. Várom a sorozat finálét…

CsMisi - 2010. 04. 16. 17:34

Mai resz: atvezeto a javabol, szoval jovo 7en minden szakad, kiderul, h Dimitri elkeruli-e sorsat vagy sem, de hirtelen az irok a mai reszben mind azt mutattak, hogy amit lattak az kezd beteljesulni … szoval atlagos resz, semmi extra, de ennek koszonhetoen kivetelesen nagyon varom a jovo heti reszt.

Norgezoo - 2010. 04. 16. 22:41

Jó rész volt, nem jeles, de egy jövőhét pénteket beflashforwardolnék :) kíváncsi vok na, ez az igazság! Jó éjt Mindenkinek!

winnie - 2010. 04. 17. 12:26

huhh, pedig úgy bíztam a kommentek alapján, de ez megint nagyon gyenge volt.

seven - 2010. 04. 23. 09:41

hát, csodálkoznék ha a sorozat megérné 2016-ot :P

gyenge rész volt nagyon amúgy, összecsapták az egészet. egy gép lőtte le volna dimitrit? pff, hát a kreativitás nincs a toppon…

Mogyi19 - 2010. 04. 23. 14:03

Mark lőtte volna le, ha nem tudta volna melyik drótokat kell kihúzni.

seven - 2010. 04. 23. 14:23

az nem számít – a lényeg az, hogy véletlen történt volna, nem önszántából – pedig amikor kiderült, hogy ő ölni meg, pont ez volt a wtf és az érdekesség.

KG - 2010. 04. 23. 15:22

Az a baj, hogy te már csípőből is fikázod azt, ami nem Lost.
Az előző részek rohadt gyengék voltak, viszont ez ütött. És nem baszták el olyan hülyeséggel sem h míg pakolásznak véletlenül elsül Mark kezében a fegyver.

Aragorn83 - 2010. 04. 23. 16:26

Érdekesen alakult ez a szavazás:

Ki a kedvenc FlashForward – A jövő emlékei karaktered?

Mark Benford (Joseph Fiennes) 40%

Olivia Benford (Sonya Walger)15%

Janis Hawk (Christine Woods)6%

Demetri Noh (John Cho)20%

Lloyd Simcoe (Jack Davenport)4%

Stan Wedeck (Courtney B. Vance)3%

Bryce Varley (Zachary Knighton)4%

Simon Campos (Dominic Monaghan)8%

1347 szavazat

winnie - 2010. 04. 23. 16:30

“Az a baj, hogy te már csípőből is fikázod azt, ami nem Lost.”

az nagyobb baj, hogy szinte mindenki azt teszi.

Aragorn83 - 2010. 04. 23. 17:13

Ja, a szavazást az axn oldaláról szedtem.

Nekem egyelőre még mindig tetszik a FF, jó persze, közel sincs LOST vagy Spartacus kaliberű sorozat, de engem szórakoztat és nálam ennyi a lényeg. :D

seven - 2010. 04. 23. 17:20

most hogy jön ide a lost, ahhoz hogy nem tetszett az eheti flashforward rész? lol?

egyébként az elöző pár epizód tetszett a maga hülyeségeivel együtt, de ez hatalmas csalódás volt.

sorry ha ez fizikai fájdalmat okoz neked :D

Norgezoo - 2010. 04. 23. 22:49

Na én meg egyetlen egy Lost részt sem láttam, sőt! Azt sem tudom miről szól, így nem is viszonyítom ahhoz a FF-ot. Ami sztem jó (4-es) sorozat, de több évadot nem szeretnék:) Még jó pár rész, tavaszi meg nyári szünet nélkül, és the end! Majd meglátjuk…..

Hunnenkoenig - 2010. 04. 26. 00:09

Nagyon jo volt ez a resz, a marcius 15-tel.

Az egyetlen hülyeseg az volt, hogy szerintem eleg lett volna valami vasdarabot keresni amit a ravasz möge dug illetve a závár ele tesz, hogy ne tudjon csapodni es kesz.

Ami nekem jobban tetszett volna, ha a 2016 helyett 2012-t irnak a vilag vegene, mert akkor legalabb konform lettek volna az inka örülettel…

Gerusz - 2010. 04. 26. 21:40

Hm… ha ebben lesz time skip a következő évadra, akkor még reális a 2016 :)

Leó - 2010. 04. 27. 19:29

Azt nem értem miért nem biztosította be a pisztolyt, tüzetesebben megnézve a fegyvert nem volt róla eltávolítva a kibiztosító…

AOE - 2010. 04. 29. 07:59

április 29-e is eljött…

Maala - 2010. 04. 29. 21:55

És sehol egy “oszd meg te is a FlashForwardod” kibeszélde. :(

Khaireddin - 2010. 04. 30. 13:16

Janis rész!
9/10, csak így tovább.

CsMisi - 2010. 04. 30. 15:47

A resz utan el kell mondanom, hogy Janis bunei megvannak bocsajtva. Csak nekem kezd, ugy tunni, hogy mi van ha a neger is dupla ugynok es ellenorzi Janist? Nekem az a neger meg mindig gyanus: meg mindig ugy erzem, h Mark gyilkosait o kuldi be az FBI-hoz, es annyira biztos, h sikerrel jarnak, h mondja, h Mark is dead …
Mna de Janis bunei megbocsajtva, kivancsi vagyok, hogyan szall ki ebbol a xarbol :)A resz az mindenkepp nalam 7/10

Gaborka - 2010. 05. 03. 13:10

Lehet hogy én emlékszem rosszul, de a legutóbbi epizód végén nekem úgy rémlik, hogy amikor a fekete CIA ügynök szervezi be az FBI-os hölgyeményt, akkor azt írták ki hogy 10 évvel a blackout előtti eseményt mutatnak. A manusz meg azt mondja Janis-nek hogy akkora mértékű gonoszságra készülnek azok akik majd be próbálják szervezni amihez képest szeptember 11 csak egy “fender-bender”.

Talán a CIA-s manuszok is ugrálnak előre az időben, mert 1999-ben még nem sokat tudhattak mi történik majd 2001 szept 11-én???

winnie - 2010. 05. 03. 13:12

nekem nem rémlik 10 év, nagyjából akkor történt a beszervezés, amikor a másik,nem?

Gaborka - 2010. 05. 03. 13:23

Félálomban néztem tegnap, de majd este megkukkantom újra. Mikor besétál az étterembe akkor rémlik hogy kiírták a 10 years before the blackout feliratot, de az is lehet csak odaálmodtam már :-)

Hunnenkoenig - 2010. 05. 03. 16:57

Jo volt az utolso resz.

Mondjuk nem ertem, hogy ha aprilis 29-en (asszem az volt a datum…multkor tevedesböl marc 15-öt irtam valahol :-P) volt a balckout es az a multkori reszben ugye mar megvolt, akkor most ez az egesz resz joval elötte kellett, hogy jatszodjon, mivel a csajnak nem volt nagy a hasa. Vagy az az ultrahangos flashforward a következö blackoutnal volt, bar azt nem hiszem, mert ugye a datumot mindenki tudta.

Szal eleg zavaros ez most.

Az FBI-nal amikor kezdtek es Benford köszöntötte öket, az is 2 evvel ezelött volt. Nem 10 evvel ezelött.

Gaborka - 2010. 05. 03. 18:44

Valóban, két évvel a blackout előtt történt az is, sorry hogy hülyeséget írtam

Khaireddin - 2010. 05. 07. 12:45

Hunnenkoenig az előző részben volt, hogy a baba fejlődésével probléma van, és nem olyan nagy mint kéne legyen. A dokinő mondta Janisnek, nyilván azért nem akkora még a hasa.

CsMisi - 2010. 05. 07. 17:51

Final Destination anyone? Ossze-vissza erzek ezzel a resszel kapcsolatban … Kiderul ki a suspect zero, persze kson, a doki kezd felepulni, vegre osszevarial Oliva es LLoyd, Dimitri beva tojva a Final Destination hatas miatt, megis uresnek erzem az egesz reszt … S megmondom mi a baj: ez volt az a resz mikor tul sok karakternel tul sokat probalnak elmondani egy resz alatt … Es ez volt a resz veszte. Remelem ha lesz masodik szezon a szereplo garda negyedetol megszabadulunk …

CaveMaN - 2010. 05. 07. 18:48

Nem a szereplők felét, hanem az egész írógárdát kell lecserélni…

Norgezoo - 2010. 05. 07. 23:06

Én már várom a végét, az egész sorozatnak, nem az évadnak. Írták,h többféle befejezés készül, ami attól függ…….mitől? Ezt nem érdemes folytatni. Happy end, vagy nem, tök mindegy, de varrják el a szálakat, aztán találjanak ki valami értelmesebb dolgot.

winnie - 2010. 05. 07. 23:18

megvan a tervük több évadra, hogy mit csinálnak. úgy fejezik be az 1. évadot, hogy láthassuk, mi várható a másodikban. ha azonban szól az abc, hogy kasza lesz, akkor lezárják a szálakat és nincs 2. évad.

Lajos - 2010. 05. 14. 12:37

Kár, hogy lezárják, hibái ellenére engem szórakoztat a sorozat :(

Norgezoo - 2010. 05. 14. 12:50

Most akkor mi van? Még két rész és vége? vagy több rész és vége? vagy két rész és ősztől 2. évad? vagy…… (egyéb variáció?)
Nehogy már az utolsó két (vagy nem jól tudom, és egy vagy három, vagy több) résztől függjön a sorozat jövője! Aki eddig nézte, az úgyis nézi, aki meg csak bele-bele pillantott, az a végét tuti megnézi, tehát a nézettség valószínűleg nőni fog az évad(sorozat)zárókkal. Na majd látjuk….Abc! Okos döntést de gyorsan!

winnie - 2010. 05. 14. 12:54

nem az utolsó részektől függ. az előző sok rész nagyon gyenge nézettsége és rohamosan csökkenő népszerűsége miatt végül az abc úgy döntött, hogy cancelt ad a sorozatnak.

Mr. Black - 2010. 05. 14. 18:03

A tv.com -on, meg pár onnan nyíló linken, tehát több helyen is olvastam, hogy az ABC hivatalosan is “axed”, azaz elkaszálta a sorozatot, meg mintha itt is olvastam volna. Itt a link a külső cikkhez:

<a href="http://www.tv.com/renewals-and-cancellations-goodbye-to-flashforward-scrubs-and-better-off-ted-v-returns/webnews/81133.html?tag=search_results;title;1&quot;

Mr. Black - 2010. 05. 14. 18:03

Jájistenem 8) Sorry.

winnie - 2010. 05. 14. 19:37

ebben semmi hivatalos nincs:) ausiellora hivatkoznak ő meg forrásokra.

cherry - 2010. 05. 14. 21:35

s01e20 a sorozat legszánalmasabb pillanata: “wait, it’s from a different angle” grat benford, a vak macskám és észrevette volna, de az fbi szuperfőnök nem. ÁÁÁÁ

seven - 2010. 05. 14. 22:19

na megjött a főfőfőfőnök :D jaj…

winnie - 2010. 05. 14. 22:26

nagyot röhögtem. azt hittem, rögtön lelövik. de legalább megtudtuk, hogy ha nem kedves, akkor nagyon szemét tud lenni.

Ax3stazy - 2010. 05. 15. 18:44

Én nagyon élveztem az elsö 2-3 részt, nagyon tetszett a káosz az utcákon és lesni az uj látomásokat de ebben kimerült sajna.

Magneto - 2010. 05. 17. 10:54

Ettől a 20. résztől sem vágtam magam hanyat, valahogy hozta a szokásosat. Most előkerült a Nagyfőnök, aki olyan gonosz, hogy behozat egy vödör jeget, sejtetve, hogy Simon barátunknak most nagyon rossz lesz, de azért csak úgy kiengedi az ajtón. Nevetséges jelenet volt szerintem. :)

Kezdetben nagyon jó kis sorozatnak indult, az alap koncepció nagyszerű, de sajnos a készítők közel sem hozzák/hozták ki a maximumot a sorozatból. A legnagyobb hibái a sorozatnak szerintem a szereplőválogatás, sem Benford, se Noah ügynök nem tud hiteles lenni nálam, Simon Campos pedig kabaré. Dominic barátunk kapcsán még az is gond, hogy ránézésre egy kétismeretlenes egyenlet megoldása sem biztos, hogy menne neki, nemhogy részecskegyorsítás meg sorolhatnám. Látszólag túlságosan szeretnék rá építeni a történetet, sejtetni egyfajta misztikumot körülötte. Szerintem ezzel ellentétben a legrosszabb részek azok voltak, ahol túl nagy szerepet adtak az ő karakterének.

Ennek ellenére a sorozat még mindig képes nagyon jó úton haladni a témát illetően. Ez az elágazó ösvények elmélete, mégis szinkronba hozva a sorssal, az előre elrendeltetéssel nekem nagyon tetszik. Kíváncsi vagyok a sorozat maradék részeiből mit sikerül kihozni a készítőknek.

Hunnenkoenig - 2010. 05. 19. 12:11

Kar ezert a sorozatert.
Szerintem nagyon beindult igy a vegere. Nekem tetszik.

banan - 2010. 05. 20. 00:11

most jön a 18. rész de igy negyed 1 fele kell 1et aludnom mert ezt már nem birom idegekkel. kicsit prison break-os számomra a sok izgalomtól és hogy minden részben történik valami.

Gyuri - 2010. 05. 20. 13:37

Az leggyengébb rész volt, csak remélni tudom, hogy a következő jobb lesz. Ha befejezik a sorozatot, akkor viszont kérnék egy leárt, jól kivitelezett end-et, mert már elegem van a sok befejezett sorozatból, ahol a végét nyitva hagyják…

CsMisi - 2010. 05. 21. 14:32

OK, ez a resz arrol szolt, hogy az emberek normalisabb resze fut az FF elol, a kovetkezo resz arrol fog szolni fogadjuk, hogy Olivia megis visszamegy a hazho, Janice megis dokihoz megy (mondjuk ez az egy logikus), hogy Mark megis bekerult az irodaba a dutyi helyett, egyedul a szakal lanyat nem latom tul ellni, de ott sem tartom kizartnak, h bekerult valami mely FF-be valamiert (ha mar termeszetes FF imun rendszere van – en igy ertettem) es talan tole tudjuk meg, hogy mikor lesz a vilag vege :)

cyborgwings - 2010. 05. 21. 19:07

édes istenem… hogy ez még mindig tud szarabb lenni… tiszta szívből gratulálok az alkotógárdának! :D szánalmas volt a mai rész is.

Norgezoo - 2010. 05. 21. 21:23

Ekkora egy fost! Most este jutott eszembe, hogy nekem a péntek reggelek a FF-el kezdődnek, de ezt a részt nemhogy reggel vagy most, de semmikor sem kellett volna megnéznem!!!
2/10…….az utolsó meg majd 1/10 lesz?

bombi - 2010. 05. 21. 21:31

nem tudom, hogy miért vergődtök ennyire.. én a 18-nál járok, és teljesen meg vagyok elégedve a dologgal. (egyetlen egy szál nem köt le: a rákos pali) ha nem tetszik nektek, akkor minek nézitek ??

már-már divat lett szidni a flashforwardot…

viszont ha már írok, akkor rákérdezek:
A 22. epizód a finálé? Vagy hány rész lesz összesen? (csak dvd5re írás végett kérdezem)

bombi - 2010. 05. 21. 21:36

Sőt! továbbmegyek… szakállnak adnék egy külön sorozatot, vagy egy mozifilmet :D kb a legjobb rész volt, mikor bedurvult, és kereste a jerichosokat

des - 2010. 05. 21. 23:02

Nekem is tetszik az FF. Bár én minden sorozatot megnéznék ami szérializált és scifi / akció / akármi. Ezekből kevés van. Az egy rész egy történet vonal nekem nem jön be.

Szóval a FF bugyuta mivolta ide, vagy oda, én sajnálom hogy vége.

payskin - 2010. 05. 22. 01:06

Facepalm. Ezzel mindent elmondtam.

Trebor - 2010. 05. 22. 19:08

Hát ez a rész… Csak azért nézem meg a következőt, mert az az utolsó.

Réta - 2010. 05. 22. 19:56

A FlashForward írói hozták a szokásos színvonalat, a sztori megint tele van lyukakkal. Nekem több a kérdés, mint a válasz az utolsó előtti részben. Tovább csak az olvassa, aki már látta a 21.-et, mert spoileres.
Demetri a legjobbkor jött elő a nagy vallomásával.Most Demetri és Janis együtt vannak? Hogyhogy már nem leszbikus a csaj?
Az ápolónő a kórházból minek vesz fehér ruhát, ha abban látta meghalni magát?
A rákos doki nekem eddig szimpi volt, de eldönthetné már, hogy melyik csajjal kavar. Ha nem megy el a “randira” Keikoval, megkeresheti később, de ha magára hagyja az ápolónőt, akkor az valószínűleg feldobja a talpát. Hmmmm, nagyon nehéz döntés.
Mark Benford, a legenda nem képes kihallgatni egy gyanúsítottat, mert a gyanúsított megtöri őt. Előre megmondja, hogy elveszti majd a fejét, erre hagyja magát felcukkolni. Komolyan semmi önfegyelem nincs ebben a fickóban? Tudom, hogy nagy a stressz, meg ex-alkoholista, de tényleg elég annyi, ha a kezébe nyomnak egy flaskát, hogy visszaessen? Még akkor is, ha az élete múlik a döntésen?
Szakáll lányát minek kellett kinyúvasztani? A következő részben úgyis fel fogják támasztani valami hihetetlenül logikátlan módon, pedig szerintem senkit sem izgat a sorsa.
Komolyan mondom, alig várom már, hogy véget érjen a sorozat, de a finálét persze megnézem. Ez azon ritka sorozatok egyike, amelyik teljesen megérdemelten kapta meg a kaszát. Az alapsztori azért érdekes, úgyhogy valószínűleg elolvasom majd a könyvsorozatot, azt hallottam, az rendesen meg van írva.

Tyberius - 2010. 05. 23. 00:40

Hát ez kurva nagy foss így ahogy van. Mintha anno valamikor nagyon régen lett volna valami olyasmi hír, hogy a készítők “ígérik”, hogy nem az évadzáróra hagyják április 29-e eseményeit. Köszönjük a nagy semmit. A napból hátralevő még kb 4 és fél órát fogják húzni, illetve 2,5-et este 10-ig??? Elmennek a …szomba. Fentebb már gondolom volt szó a rész hülyeségeiről. Én nem értem, hogy az írók hogy voltak képesek ezt pofával bírni, amikor megírták. A karkötőt honnan a fészkesz faszból szerezte vissza, nem úgy volt, hogy elégette??? Most meg ott virít a kezén??? Dettó ehhez hasonló húzás van a Fűrész 2-ben (Bocs aki nem látta a filmet), ahol a főszereplőnek mindössze annyit kellett volna tennie, hogy marad a seggén és nem okoskodik csak végighallgatja a faszkalap mondandóját. Itt ugyanez. Miért jó ez az erőltetett feszültség gerjesztés, mikor van sok kevésbé izzadságszagú húzás a világon. Egyébként van egy sejtésem, hogy este 10-kor jön a következő Blackout, és ott lesz a cliff a rész végén…
Szakáll és a lánya… Bahhh, ha ezek után mosolygósan magához tér, akkor sírni fogok a röhögéstől…
Ápolónőt pedig már akkor se értettem, miért titkolta el, hogy a japó csaj ott van LA-ben. Aztán ez is elkezd vallomásozni… pff… Dimitri is inkább halt volna meg március 15-én…
Ez a rész így 0 volt. Mert történténtek benne dolgok, csak épp semmi említésre méltó. Bár arra kíváncsi lennék mi az összefüggés Gabriel és Simco fia között…

Cav eMaN - 2010. 05. 23. 06:55

Tyberius, legalább nézhetnéd a sorozatot…

A karkötőt történetesen megcsinálta a lánya újra, mondta is: “láttam, hogy elvesztetted, csináltam újat”. Szóval, mielőtt szénné ekézed (van mit), legalább nézd is a sorozatot…

winnie - 2010. 05. 23. 14:01

nem emlékezett, nagy dolog, viszont érdemes megnézni, hogy mindig viseli-e, vagy csak most.

egyébként a karkötőzéssel az a gond, hogy tök értelmetlenül erőltetik a készítők. nem tök mindegy, hogy leveszi vagy sem? miért akarják mutogatni nekünk, hogy rajta van?

skylaner - 2010. 05. 23. 19:23

Többre nem néztem meg,de az utóbbi 5 részben rajta volt.

winnie - 2010. 05. 23. 19:27

köszi.

Yookie - 2010. 05. 23. 19:47

annyira birom ahogy itt mindenki elegedetlenkedik, meg jatsza a szuperkomoly film kritikust, szerintem meg senkinek sem fogtak a fejehez pisztolyt hogy nezzen egy sorozatot, ha nem tetszik miert nezed? meg minek kell kielemezni? csak egy sorozat…az emberek azert nezik h kb 40-45 percre kikapcsolodjanak. ja es hat az kulon poen ahogy mindenki ertekelget 4/10, 6/10, stb stb… come on guys, get a life.

winnie - 2010. 05. 23. 19:56

őszintén szólva, ki a “get a life” típus. aki leírja a véleményét egy sorozatról, annak az epizódjairól, vagy akinek arra is van ideje, hogy mások véleményéről írjon véleményt? (és ennyire kiakadjon azon, hogy valaki szerint gyenge az a sorozat, mely megbukott.)

kommentek azért vannak, hogy mindenki véleményt írjon, hogy aki idetéved, megismerhessen véleményeket, hogy aki nézi a sorozatot, tudja, hogy mások miképp vélekednek róla. te is elkezdted olvasni a véleményeket. (ha nem azt olvastad, hanem a bejegyzést, és nem tudom, hogy annak, mi a lényege, akkor nem tudok sajnos segítenio.)

skylaner - 2010. 05. 23. 21:20

“őszintén szólva, ki a “get a life” típus. aki leírja a véleményét egy sorozatról, annak az epizódjairól, vagy akinek arra is van ideje, hogy mások véleményéről írjon véleményt?”

xDxD
Ez jó volt.

Amúgy nekem nincs sok gondom a sorozattal, amikor nézem kikapcsolom az agyam, jókat röhögök faarcon, teljes jól szórakozok rajta. Nem ennek indult, de azért erre még jó.
Mondjuk a legutóbbi rész már nálam is kicsapta a biztosítékot, én erre adnék olyan 2/10, a szünet utáni részek nálam mind 6/10 körül voltak.
Nem tudom winnie erre mennyit adna, de nem csodálom, hogy nincs most róla külön poszt. :)

cyborgwings - 2010. 05. 24. 17:21

a szokásos és már enyhén unalmas, “ha nem tetszik, akkor minek nézed” és társai jellegű kommentekre reagálnék.

én azért nézem, mert amikor elkezdtem, láttam benne fantáziát. aztán hamar lerombolták ezt az illúziómat, de én, a világi nagy naiv és idealista nem és nem akartam elhinni, hogy képtelenek kiaknázni a történetben rejlő kincseket. pedig az alkotók legnagyobb sajnálatomra minden héten a képembe nyomták, hogy de igenis képtelenek. egy idő után meg már úgy voltam vele, hogy ha megszakadok is, végignézem. egyszer se lett jobb, de a végére azért kíváncsi vagyok, és úgy meg nem nézek finálét, hogy a köztes tartalmat ne szenvedném végig. mer’ én ilyen hülye mazochista vagyok, kérem szépen.

egyébként meg tudomásom szerint ez nem rajongói oldal, úgyhogy amíg winnie-éket nem zavarja, én leírom a negatív véleményem is adott sorozattal kapcsolatban. szoktam próbálkozni a “szar”-nál értelmesebb fikázással is, de van az a szint, amikor már nem érdemes, és számomra a flashforward már régen alulmúlta azt is. sajnos.

Hunnenkoenig - 2010. 05. 27. 02:48

Nekem tetszett, bar valo igaz elegge eröltetett, de hat valahogy el kell jutni a flashforward napig.

Csak azon csodalkozom, hogy 2 millio ember nem azt latta a flash forwardjaban, hogy az utcan bulizik.

Tehat ha nem azt lattak es megis buliznak, akkor kb ugyanennyien meg tudtak valtoztatni a jövöjüket.

A rakos csavonak csak magaval kene vinnie az apolocsajt Keikohoz es maris nem lenne semmi baj (vagy epp akkor folytogatnak a kocsma mögött…ki tudja).

Mondjuk eleg koran esteledik kaliforniaban ahogy latom. meg tan 6 ora se volt, de mar csont ejszaka.

Amugy meg a rakos srac nem ertem miert nem egyböl a sittre ment Keikoert, miert akar varni a kocsmaig? Ugye nem tudhatja, hogy jön erte valaki, ha csak annyit tud, hogy a csaj mar napok ota titkolja elöle, tehat valszeg keiko napok ota sitten van, miert pont ma szabadulna? Na meg ha en szeretek valakit es honapok ota a nagy talira varok es meghallom, hogy a sitten van tölem 2 kilometerre, akkor odarohanok es kihozom, nem megvarom az este 10-et, hogy majd ugy talizzunk, mint az FF-ben.

Benford meg eleg gaz. Ha tudja, hogy ha ugy törtenik minden, ahogy az FF-ben, akkor meghal es azt is tudja, hogy meg lehet valtoztatni az FF-et, akkor faszer nem hajitja el a picsaba az üveget, mikor a kezebe nyomjak? Semmi logika, önfegyelem es ertelem nem szorult a csavoba?

Szoval a resz nagyon nagy logikatlan dolgokkal volt tele, de azert nem volt rossz. Kivancsi vagyok az utolso reszre, utana meg majd sajnalom a sorozatot, hogy az iroknak sikerült igy elcseszniük.

Mert azert akarmennyire tetszik, a hibait latom en is, es megertem, ha sokan abbahagytak a nezeset.

v0m1t - 2010. 05. 28. 04:48

legjobb részük eddig
+ legjobb finálé idén?

seven - 2010. 05. 28. 11:27

Legenda slowmo futasa mindent vitt!!!

Khaireddin - 2010. 05. 28. 11:40

Hát hogy a legjobb finálé idén az tény. Az abc meg szarjon sünt.

winnie - 2010. 05. 28. 11:45

nem az abc, hanem maximum a nézők. a számok alapján az abc nem tehetett mást sajnos.

cyborgwings - 2010. 05. 28. 11:54

@seven: azon én is besírtam. :D

hát, az a helyzet, hogy többször a hajamat cibáltam és erősen sírásra görbült a szám, hogy tényleg ennyire szappan a finálé, de baszki, nézném a folytatást. persze csakis jobb minőségű forgatókönyv keretében.
azzal vitatkoznék, hogy a legjobb finálé idén. kurva nagy szarban lennénk, ha tényleg így lenne. maximum a legjobb utolsó egy vagy két perc. mínusz benford, a hős futása, ofkorsz.

na mindegy, volt egy ilyen is. annyira azért nem fog hiányozni a második szezon. ennyi fantáziával én is rendelkezem, mint az írók, majd ha nagyon unatkozom, kigondolom, mi történt volna benne.

winnie - 2010. 05. 28. 12:12

ó, szegény olivia. pedig ő hogy küzdött, hogy ellenállt mindennek, menekült is vagy pár órát, eljutott a házától 1 percre, de amikor simcoe megtalálta, akkor az első hívó szóra hazarohant, hogy még 10 óra előtt egymási legyenek:)

Khaireddin - 2010. 05. 28. 12:16

Komolyan egy 4 másodperces slo-mo jelenetért fikázni…

winnie - 2010. 05. 28. 12:47

hány másodperc a határ, amitől lehet?:) én speciel a kritikámban nem is említem, de az valóban nagyon giccses volt, ez a hőskép nem illet oda a shotgunozás után.

cyborgwings - 2010. 05. 28. 13:04

de ha egyszer az a négy mp ütött a legjobban a (hasraütök) 40 perc 15 mp-ből…

seven - 2010. 05. 28. 13:05

Az a 4mp maradt meg legjobban, bocsi :P
Vicces volt, na.

Tobbit majd a kritikanal.

Lajos - 2010. 05. 28. 14:49

Jó volt ez a rész, de lezárásnak szánalmas. Gyakorlatilag félbehagyták a sorozatot.

Gerusz - 2010. 05. 28. 15:02

Ez az újabb blackout tipikus nézőszopatás volt. Egy ideális lezárás az lett volna, ha Benfordot biztosan megölik, Simon és Dimitri pedig valahogy megállítják a gyorsítót (mondjuk kilövik a hűtőrendszer csöveit).
Egyébként meg hogy a picsába vittek be bombákat az FBI LA-i irodájába???
Áhh, voltak jó pillanatai (bár ezekből párat lelőttek az előzetesben), de összességében csak évadzárónak lett volna jó, sorozatfinálénak gyenge volt. Most azért nevezik sorozatfinálénak, mert az újabb FF valamikor 2016 felé mutatott és nem a következő évadra? Pff…

winnie - 2010. 05. 28. 15:40

“(mondjuk kilövik a hűtőrendszer csöveit”

vagy kihúzzák a dugót a konnektorból:)

winnie - 2010. 05. 28. 15:41

“de lezárásnak szánalmas. Gyakorlatilag félbehagyták a sorozatot.”

a sorozatok 95%-át félbehagyják, nem is akartak semmit lezárni. a gond az, hogy évadzárónak nem volt jó, mert nem fogja az ember a fejét, hogy mi lesz a 2×01-ben, max az érdekli, hogy mi lesz a 2×22-ben, mire menne ki a második évad.

ha megmutattak volna pár konkrét FF-o, az más lett volna, így csak két poén és bár kimerevíthető snitt maradt.

skylaner - 2010. 05. 29. 10:37

Valaki mondja el, hogy mikor,hol és mi okból is jutott arra Olivia, hogy elhagyja a Legendát?
Mert erre totál nem emlékszek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz