login |

Dollhouse: kezdett a 2. évad, avagy Echo, the Vampire Slayer – írta Deino

2009. 09. 27. 02:03 - Írta: vendegblogger

51 hozzászólás | kategória: kritika,

Egyik szemem sír, a másik üveg. Még júliusban írtam a két DVD-only Dollhouse epizód kapcsán, hogy ha a második évad csak fele olyan jó lesz, mint az Epitaph One, akkor már örülhetünk. Hát az évadnyitó éppenséggel alulról súrolja ezt a mágikus felezővonalat, de az első évad borzasztó üres zombi-epizódjait bőven felülmúlta.

1

A tovább mögött majd spoileresebben is írok, itt inkább csak nagy vonalakban: van pár kisebb hiba, van pár nagyobb hiba, és voltak nagyon jó megmozdulások is. Aki látta a pilotot az nyugodtan szorozza be kettővel, ennyit tud ez a premier.

Ha pontozni kéne, egy gyenge 7/10-et adnék rá. A nagyon jó megmozdulások túlnyomó többségét viszont még mindig nem Eliza Dushku hozza. Ami gáz, mert még mindig ő a főszereplő. Jobb karaktert adtak alá, Echo sokat javult az első évados önmagához képest, szinte már nagyobb volt az IQ-ja, mint a mellbősége. Szinte.

2

A rész javát persze az első évadból ismerős full-on ribanc módban parádézta végig, ami eyecandy-nek még elmegy, de amúgy abszolút semmit nem tett hozzá a történethez. Komolyan, a sorozat kapcsán kiadott promóképek is erősen ebbe az irányba eveznek, de hogy csinálják azt, hogy minden kameraállásból… khmm… belátni? Sose hittem volna, hogy egyszer ilyesmi miatt fogok panaszkodni, és mégis.

Remélem a továbbiakban még jobban leépítik a pornósztár Echót, és előtérbe kerül az Epitaph One-ban látott értelmes, magabiztos, önálló Echo (elvileg muszáj lesz neki előkerülnie…). Eliza Dushku ál-házassága mellett a premier másik (a jobbik) történetszála a Dr. Saunders… akarom mondani Whiskey/Topher összecsapás. Ami nagyon jó színészi játékkal, és elég jó párbeszédekkel lett megtámogatva. A tovább mögött spoilerekkel folytatnám.

3

Whiskey lélekvándorol egy szépet, az évadzáróban Whedonék alaposan kihúzták alóla a padlót, és még most se nagyon heverte ki. Egy szép szópárbajban leforrázza a mindentudó afro-amerikai biztonsági főnököt, utána a patkányos húzás Topher ellen gyerekes, sértődött. Amy Acker tényleg hozta az összeroppanás szélén álló karaktert, bejött az alakítása.

Fran Kranz megint jól bűvészkedett Topher karakterével, megint a komolyabb arcát mutatta fel egy jelenet erejéig. Már-már hét idézete gyanús sora is volt (That’s just the minority vote.), simán bejött az alakítása. Azért remélem a vicces kedvű geek zsenivel is találkozunk még majd az évadban, egy nincs móka, nincs kacagás Topher egy idő után unalmas lenne. Azt mondjuk különösen sajnálom, hogy Amy Acker a rész végén elautókázott a napsütésbe, és nem tudni mikor tér vissza. A hardcore junkie persze kapásból vágja, hogy az első megállója a Happy Town lesz, és annak sikerétől (bukásától?) függ a karakter visszatérése. Meg persze attól, hogy lesz-e hova visszatérnie.

Utóbbiról egyelőre jókat nem tudok nyilatkozni, mind láttuk a nézettségeket péntekről… A FOX-nál szerencsére valaki nagyon szeretheti Eliza Dushkut, ez már a második eset, hogy egy rossz nézettséget hozó sorozatát nem vágják kapásból a kukába. A második évad berendelését inkább a FOX fejesek szívének, mint agyának köszönhetjük. De még egy ilyen nem lesz, ha a Dollhouse idén nem bizonyít, akkor olyan kaszát kap, hogy a fal adja a másikat.

4

Szólnék még pár szót a vendégszereplőkről, új szereplőkről, meg a háttérbe szorított régiekről is. Kezdjük talán a régi arcokkal: Akárki is felelős Oliva Williams (Dewitt) új hajáért, járna neki egy alapos verés. Minden más változatlan, ugyanazt a karaktert hozza, ugyanazon a stabil minőségen, és mégsem lehet komolyan venni. Ha a kőkemény üzletasszony figurát akarták ezzel a frizurával erősíteni, hát nem kicsit mellélőttek, olyan mintha hirtelen csapatot váltott volna. Értsd: volt bika, van bika, leszbika. Rettenetes, nem is pazarolnék rá több szót.

Sierra és Victor csak pár másodpercre került képernyőre, Viki megkapja az arcplasztikát, így továbbra is megmarad alulfizetett szépfiú aktívnak. Sierra meg örült neki, és bumm, ennyi, ezúttal nem fértek bele a történetbe. De annyira nem is hiányoztak, ergo ez egész jó rész volt. Bármelyik Dollhouse-epizód minőségét le lehet mérni ezzel a módszerrel: ha a legjobb jelenetek Sierrának/Victornak jutnak, akkor többnyire az Echo-féle történetszál (és maga a rész) siralmasan gyenge. Remélem egyszer majd lesz egy olyan is, amikor mindhárman egyszerre remekelhetnek.

És itt van még nekünk Helo Tahmon Penikett, aka Paul Ballard nagyon különleges ügynök. Akihez a rész legnagyobb baklövése kapcsolódik. Ballard kvázi megzsarolta a Céget, hogy kitereget róluk mindent, de befogja a nagy száját, ha elkaphat olyan bűnözőket, akiket az FBI elszalasztott. És a Cég simán belement. Most komolyan, WTF? Ezt ki találta ki? Minden emberi valószínűség szerint Paul Ballard holtteste egy vagy több golyóval a fejében kellett volna a padlóra hulljon, amint megemlíti ezt a marhaságot. A nagy gonosz vállalat meg belemegy a játékba? Aha. Én kérek elnézést.

5

Volt nekünk egy egy szintén ex-BSG szereplő Apollónk Jamie Bamberünk, aki egy csúnya fegyverkereskedőt alakított. Egész jól mellesleg, a rész legjobb pillanata konkrétan az övé, az az asztalba fejelés nagyon ott volt. Kár, hogy Echo megússza kis semmi karcolással. Egy ilyen fejes után minimum elájulna, és nem gyengén fel kéne dagadjon az egész arca, ha jó helyen éri az asztal még egy szép bevérzett szeme is lenne. Itt meg némi ketchup a homlokára, és kész is vagyunk. Jó, tudom, Hollywood minden ilyen sérülés meg vérrel kapcsolatos dolgot elbagatellizál, és nincs ezzel semmi baj, de olyan gyönyörűen koppant Echo buksija az asztalon, hogy elkezdtem reménykedni, hátha majd most. De nem.

Az autós jelenet egész jól nézett ki, robbantottunk is, király. Ez kell a népnek. És Alexis Denisof. Aki itt éppen most szenátort alakít, hadba indul a Rossum Corp. ellen, és már most nem szeretik a babaházban. Nagyon sokat nem tudok róla elmondani, az egész szerepe annyi volt, hogy beszédet tartott egy kissé gáz CGI-épület előtt, és ennyi. Nyilván jobban ki lesz bontva ez a szál, de most még csak megvillantották.

Ami mellesleg abszolút érthetetlen nekem, az az új opening. Legalább a zene megmaradt, ami pozitívum, és itt ki is fogytunk az előnyökből. Az első évad openingje úgy háromszor veri oda az újat, borzalmas jeleneteket sikerült kiválasztani, nem klikkel, nem passzol, egyszerűen nem. De persze lehet az én készülékemben van a hiba, nyugodtan javítsatok ki.

És még valami, nem hittem volna, hogy lehetséges, de ezúttal még sokkal jobban Echóra épül az opening. Pedig már az első évad főcíme is elég Echo-centrikus volt… Mindegy, a rész végén Echo és Ballard szívmelengető kézfogásban búcsúznak, kiderül, hogy Alpha kicsit maradandóbban belenyúlt a legnépszerűbb aktív agyába, és még mindig képes hozzáférni a betáplált személyiségekhez. Döntse el mindenki magának, hogy ez jó vagy rossz.

6

A nagy kérdés megmaradt: merre tovább? Illetve nem is, azt már tudjuk, hogy merre, de azt nem, hogy hogyan. Hogy lesz ebből itt Apokalipszis 2019? Ebből a részből ez még nem nagyon derült ki. Ígértek nekünk olyat, hogy a 2019-es történet is folytatódik majd, hát ilyen most nem volt. Fent már írtam, pontokból kap egy 7/10-et. Ennél rosszabb rész ne legyen, és akkor nem lesz gond ezzel az évaddal. A nagy vízválasztó a 2×02 lesz, ez a rész inkább csak lerakta az évad alapjait, egy nagy kérdést se válaszolt meg, sőt, inkább kaptunk még kettőt. Búcsúzni kéne, azt meg idézettel szoktam, szóval a rész végét záró Kezelő-Aktív rituáléból választottam valamit, ami pont illik a rész hangulatára:

Everything is gonna be alright.

51 hozzászólás Ne habozz!

CapricaSix - 2009. 09. 27. 02:13

tökéletesen egyet kell értsek a kritikával. még annyit tennék hozzá, h bár nem szokásom tiltakozni a fanservice ellen, most kifejezetten idegesített az “Apollo rakja Faithet miközben Helo fekvőtámaszozik” jelenet. Persze ez kell a nézettséghez. Vagy egy olyan érzésem, hogy nem kell sokat várnunk egy Tricia Helfer vagy Grace Park vendégszereplésre sem. :-D
Dewitt haja meg borzalmas, de tényleg.

symor - 2009. 09. 27. 02:39

Dollhouse kap még tőlem két epizódnyi esélyt maximum és nem feltétlenül egymás után, az első évad kárán tanulva. Az első szériánál a siralmas FOX pilot-tól léptem rögtön az 5. epizódhoz és így tovább, ami az én világomban a második elfogadható résznek számít, míg az eredeti pilot az elsőnek. Szóval egy kedvem szerint összevarrt jó évad után ezt a válogatást már nehezebben tenném meg a második évad kedvéért.

Gyenge kezdés, sokkal megbocsáthatóbb ugyan a tündérien szar s01e01-hez képest ez a második évados nyitány, de a 13. rész zseniális sugallata után többre számítottam. Dushku bosszantóan erőtlen, ingatag báb előnyös fényben mutatva, teljesen üres karakterrel – nem kínál olyan szórakoztató jelenlétet, amitől elveszteném a józanság fonalát és megbocsáthatnám az írók csetlését-botlását, mikor újra és újra elmulasztják a figurában rejlő lehetőségeket.

Két epizód, ennyit még rászánok és figyelem a junkie-t melyekre érdemes időt pazarolnom, egyébként találok én ennél jobb sorozatot.

evenorbert - 2009. 09. 27. 03:10

Nem is tudtam, hogy van a sorozatjunkie.hu-nak egy gyengébb snake-je is. :)

Komolyan szerintem, ha a párbeszédekre figyeltél volna, és nem arra, hogy hogyan néznek ki a szereplők, akkor talán egy picivel jobban is jártál volna.

“afro-amerikai biztonsági főnököt”

Legalább utánnézhettél volna az egyik főszereplő nevének. Boyd a neve, btw.

“A hardcore junkie persze kapásból vágja, hogy az első megállója a Happy Town lesz”

Sőt, a hardcore junkie azt is tudná, hogy még 2 részig biztosan lesz a Dollhouse-ban.

“A második évad berendelését inkább a FOX fejesek szívének, mint agyának köszönhetjük.”

Igen, és meg tudod mondani, hogy mi alapján döntöttek a második évad mellett? Mert tuti, hogy nem Dushku vagy Whedon két szép szeméért. (khm, Kevin Reilly hosszabított olyan sorozatokat is, mint a The Office és az FNL).

“A nagy gonosz vállalat meg belemegy a játékba? Aha. Én kérek elnézést.”

Amit elfelejtesz, hogy DeWitt csak az egyik igazgatója a 20 Dollhouse egyikének, és e fölött még ott lehet a vezetőség, és nem biztos, hogy olyan döntéseket meghozhat, ami elsőre logikusnak tűnne. Na meg persze kiderül, hogy Dewitt Ballard-ot akarta Echo handler-jének. És már meg is van az újabb Angel-ünk, aki belülről.

Opening: szerintem azért nem voltak borzalmasak a jelenetek, mert eléggé jól kihangsúlyozták, hogy mennyi személyiség is lakozik Echo-ban, és mire használják a Dollhouse-t.

“Mindegy, a rész végén Echo és Ballard szívmelengető kézfogásban búcsúznak”

Ha emlékeznél, akkor ez a Dollhouse protokoll amikor valamelyik doll-nak új handler-t adnak. :)

“kiderül, hogy Alpha kicsit maradandóbban belenyúlt a legnépszerűbb aktív agyába”

Igen, amit az elején meg is mond Topher, hogy ki is töröltek. Persze ez a Dollhouse-ban nem mindig megy túl sikeresen. :)

Maniac84 - 2009. 09. 27. 03:44

Az első évad vége és az Epitaph One után számomra csalódás volt ez az évadnyitó rész. Mondjuk az előző évad elejénél még így is fényévekkel jobban sikerült… Mindenesetre én még egyelőre kitartok a sori mellett, de ez csak egy gyenge 6/10 volt.

paranoid android - 2009. 09. 27. 05:07

A pontszámmal egyetértek, de a kritika tartalmi részével nem annyira. Az új opening szerintem csak azért elhibázott, mert – hála istennek – kezd eltolódni a hangsúly Echoról (és ebben a mennyiségben nálam még mindig az eyecandy-faktor erősebb, minthogy idegesítene Eliza). Az ő történetszála valóban nem volt a legjobb, de egynek elment. Viszont a rész másik fele nagyon bejött. Topher-Whiskey páros zseniális volt, Ballard is kezd egyre érdekesebb lenni. A Helo-Apollo harcot külön öröm volt nézni; és persze számomra a legnagyobb pozitívum Alexis Denisof, még ha csak 1 percre szerepelt is most. Kezd erősödni (több oldalról is) az átívelő történetszál – szóval bizakodó vagyok.

acu - 2009. 09. 27. 06:29

“de olyan gyönyörűen koppant Echo buksija az asztalon, hogy elkezdtem reménykedni, hátha majd most.”

bwahahahaha xDDDD

Topher és Whiskey jelenetek nagyon ott voltak, megint. “You’re human – Don’t flatter yourself.” hét idézete simán.
Helo-Apollo fight, geek reunion fétis, lol. :D
főcím szar. És baromira unom Eliza Dushkut.
Szerintem biztos kapunk még pár meglepetést az arcunkba, lesznek jó vendégszereplők, szóval jobb lesz még ez a nem igazán agyonpörgetett kezdésnél.

winnie - 2009. 09. 27. 08:15

mindenhol elszúrják a hajakat?:) mi ez az új divat?

Deino - 2009. 09. 27. 08:50

evenorbert:

Legalább utánnézhettél volna az egyik főszereplő nevének. Boyd a neve, btw.

Tudom a nevét, hidd el, tekintve hogy darkspellel mi csináljuk a feliratot a sorozathoz, muszáj tudnom. Sőt a színész nevét is tudom (de nem írom le csak úgy felvágásból) sőt az egyik House M.D. részben egy jazz zenész pácienst játszott (nagyon jól) aki lebénult, mert egy tumor/duzzanat nem emlékszem pontosan nyomta a gerincét. Más sorozatban még én nem láttam, de asszem a 24-t említette valaki, valahol. Passz.

Igen, és meg tudod mondani, hogy mi alapján döntöttek a második évad mellett? Mert tuti, hogy nem Dushku vagy Whedon két szép szeméért.

De az is fix, hogy nem a nézettsége miatt. Mert az nagyon gáz. Ergo marad Dushku és Whedon két szép szeme…

Na meg persze kiderül, hogy Dewitt Ballard-ot akarta Echo handler-jének.

Igen, csak éppen Echo elég drága játék. Nagyon drága játékszer, és a sorozat története szerint három hónapot zsinórban mást se csinált, csak Ballardnak kémkedett, amiből a Cégnek semmi haszna. Kiesett Victor is, onnan se jön a pénz, sőt csak még jobban fogy. A Cég továbbra is pénzből él, és Dewittnak meg ott az említett akárhány főnöke. Szerinted hányan bólintanának rá arra az ötletre, hogy

“Itt az a volt FBI ügynök aki megpróbált tönkretenni minket, de elkaptuk, viszont most azzal fenyeget, hogy … és én szeretném itt tartani, behozni a céghez, hadd ismerje meg minden titkunkat és gyengeségünket, hátha kihasználja ellenünk amit talál hátha valamire mégis jó lesz később.” Az előző “head of security” meddig is húzta, miután kiderült, hogy NSA ügynök? Ameddig ki nem szedték belőle, hogy mit tud, aztán irány az Attic. Erre Dewitt önként és dalolva behoz valakit, akinek egyetlen célja a Babaház lekapcsolása? És a vezetés rábólint? Sőt, még odanyújta neki a legnépszerűbb (ergo legdrágább…) aktívot?Ugyan már.

Opening: szerintem azért nem voltak borzalmasak a jelenetek…

Mondom, ez erősen ízlés kérdése, nekem a régi jobban tetszett. Kinek a pap, kinek a paplan. ;)

Ha emlékeznél, akkor ez a Dollhouse protokoll amikor valamelyik doll-nak új handler-t adnak.

Emlékszem rá (lásd még, fordítás), csak jobban hangzik a szívmelengető kézfogás, mint a szívmelengető aktív-kezelő protokoll. Plusz előtte ott a szívmelengető kézfogás (még a zen garden babacenterben) és onnan lép a kamera az agymosodába. (Háromszoros szóismétlés kombó = FATALITY.)

Igen, amit az elején meg is mond Topher, hogy ki is töröltek.

Ja, hát mivel az előző éved részeinek java úgy végződött, hogy Echo sejtelmesen utal egyet arra, hogy hoppá hát én emlékszem! szerintem az a törlés konkrétan nem sokat ér. Tophernek dolgoznia kéne a format:brain parancson.

Egyébként ha ömlengést akarsz tőlem hallani a Dollhouseról, irány a le nem adott pilot + Epitaph One kritika, ott van rendesen, már-már orgazmusközelben néztem meg azt a két részt. De ez a rész (sajnos) nem érdemelte meg az ilyet, ez van. Voltak kis hibák, meg voltak nagyok, de voltak tök jó megmozdulások is. Majd talán a 2×02 vagy a 2×03. Nézni fogom, mert muszáj, szóval semiképpen nem maradok le az orgazmatron epizódról, ha megint lesz egy. ;)

symor - 2009. 09. 27. 09:08

Az unalmas főszereplő nagyon sokat ront egy egyébként klasszis sorozatötleten. A Dollhouse-al kapcsolatban szeretem szabadon engedni néha a fantáziámat, amolyan “mi lett volna ha” elképzeléseknek engedve teret.

Mi lett volna ha ez a sorozatötlet nem Joss Whedon kezébe kerül?

Valamivel sötétebbre színezve képzelem el, belemenősebben, véresebben – egyik értelemben sem öncélúan inkább drámai éllel, félelemmel tekintve a szerethető karakterek sorsára, ahogy például a Shield esetében több évadon keresztül működött a belső feszültség. Whedon-tól csak a szarkasztikus humort mentettem volna át, némi megkönnyebbülést hozva két lehengerlő pillanat közé. Nem kerülhetett volna persze így a FOX terítékére, ennyi bátorsággal, értelmes történetmeséléssel és alkotói szabadsággal az FX lehetett volna a legmegfelelőbb.

Képzeljétek el puhánykodás nélkül a Dollhouse-t, mondjuk egy Daniel Knauf és Ronald D. Moore kreatívaként, amilyet a Carnivále esetében létrehoztak az remek összefüggés-példázat a babaház figurái számára.

Ott morog ez mind a Dollhouse felszíne alatt és szemet gyönyörködtetően ki lehetne bontani. Karakterközpontú cyberpunk sci-fi, jobban, komolyabban kivitelezve, ahol értelmesen lemeztelenítve és erőszakosan lepleződne le a kihasznált szereplők védtelensége felruházott képességeik ellenére a Házak oltárán, székén. A tudatokat, testeket felhasználó cégek valódi háborúkat vívnának egymással, más nemzetekkel és a bábok piacán, persze fű alatt.

Vonzódtam a Dollhouse ötletéhez és a fent említett fantáziakép öli ki belőlem az érdeklődést a valódi sorozat iránt. Tudom, hogy semmi sem úgy alakul, ahogy azt elképzeljük, de valami megközelítőt mindig remélünk, és a Dollhouse emiatt is tűnik olyan együgyűnek egyenlőre. Az eredeti pilot a 6. rész lezárása és a 13. rész ebben kivétel, remélem nem csak néhány véletlen jobb félrelépés.

Mi lenne ha fantáziajátékomban a sorozat jobb sorsra érdemes, de van egy új elképzelésem is vele kapcsolatban. Egy spin-off:

Európai központtal, előre Anglia, az egész modern glóbuszon Amerikától-Ázsiáig kiárusított főszereplőkkel. Ebben David Suchet lehetne a maga egyszerre európai és közel-keleties eleganciájával, tanult kellembe csomagolt veszedelmességével a Babaház vezetője. Az ostobácska Dushku helyett Leelee Sobieski a báb, mint egyszerre védtelen és dinamikus bájjal, legfőképpen tehetséggel bíró eye candy és mellé tenném Lauren Ambrose-t az átélhetőséget segítendő többrétegű talentumával a Six Feet Under-ből. Végül Adam Beach jöhetne számításba, mint a Babaházból kiszabadult, felhasználói ellen lázadó kívül-belül izzó rezes egzotikum, szerelemre, megharcolt veterán múltra egyaránt felhasználhatóan.

Ez az én Dollhouse-om, kicsit talán sokat akar markolni a fantáziám, de azt hiszem ezért hívhatják fantáziának. Annyi viszont biztos, hogy a második évad kezdő epizódjánál jobbat kíván a sorozatba remek elképzelése.

Domcsi - 2009. 09. 27. 09:51

GYP Barbie.

Olman - 2009. 09. 27. 10:09

No igen, nekem egyedül a Whiskey/Topher jelenetek tetszettek. Színészi játék, mély értelmű párbeszédek, dráma. Ez kellene nem üres Echo féle szexi-nyafi-skizo eksönök. Már majdnem kapcsoltam is ki, hogy ezért felesleges fentmaradni, de aztán jött a váltás – de sajna a jelenetük végével a vissza is váltottak. Az asztalbaverés annyira nem volt nagy szám, sejtettem, hoyg valahogy meg fogja ütni – persze meglepődtem én is a megoldáson. :)

kiskiraly - 2009. 09. 27. 19:20

Az akciójelenet (mármint a verekedés) a végén nekem nem jött be. Vagy csak zavaróak voltak a vágások. Nem tudom. Viszont az 1×06 végén lévőt bármikor újra tudom nézni.

Sajnálom, hogy hamarosan el fogják kaszálni a sorozatot. Ilyen botrányos nézettséggel nem lenne csoda.

ampervadasz - 2009. 09. 27. 20:21

Nem volt ez rossz egyáltalán, sőt a korábbiakhoz képest teljesen jó. Viszont még mindig azt érzem, hogy Joss Wheedontól többet várok, és ahogy az Epitaph One-nál láthattuk, tudna is többet. A korábbi sorozataira visszatekintve én az ő legnagyobb erősségét a karakterépítésben látom, az érdekes, legapróbb részletekig kimunkált, és fejlődő karakterekben (ebben a nézetemben megerősíthetne, vagy megcáfolhatna valaki, kíváncsi vagyok jól látom-e, mások hogy gondolják?). Itt meg éppen ezt hiányolom. Nem rossz, de pont emiatt valahogy üres, súlytalan az egész.
Ha önmagában nézem a kritika nagyon kemény, de valahogy én is ezt érzem, hogy ebben még sokkal több van, és ki is lehetne, sőt, ki is tudnák használni, így ebből a szemszögből teljesen jogos. Csak egy valamivel nem értek egyet, az új főcím nekem speciel tetszik :)

bandi - 2009. 09. 27. 23:14

@Deino

http://www.imdb.com/name/nm0502015/

A csávó játszott a Mátrix 3-ban meg a Vészhelyzetben is.

Egyébként nem volt rossz a rész, de persze az epitaph-ot nagyon nem éri el. Egyelőre kitartok, még ezt az utolsó szezont megnézem még szerintem.

paranoid android - 2009. 09. 27. 23:39

“az ő legnagyobb erősségét a karakterépítésben látom, az érdekes, legapróbb részletekig kimunkált, és fejlődő karakterekben (ebben a nézetemben megerősíthetne, vagy megcáfolhatna valaki”

Teljesen egyet értek veled, ampervadasz, én mindenekelőtt a karaktereket és azok változását (nem szeretem a fejlődés szót) keresem egy sorozatban, filmben, regényben, akármiben – és hát Whedon tökéletesen megadta eddig, amire vágytam ezzel kapcsolatban. (Elég csak legnagyobb kedvencemet említeni: Angel-ben Wesley Wyndam-Pryce történetét). Bár épp ezért a tulajdonságáért érdemes várni egy Whedon-sorozatnál mi lesz belőle, de a második évaddal már valóban érződik, mintha valami miatt visszafogottabban kezelné a karaktereit a Dollhouse-ban. Ez persze azért is van, mert Echo-hoz (és a többi babához) érdemben nem nyúlhat hozzá, csak ha valami radikálisat be nem vállal, de a többiek néha valóban lógnak a levegőben. A kivételek Topher és Whiskey, akik nem is meglepően a legjobb jeleneteket szállították eddig a sorozat folyamán. De én bízom benne, hogy megtalálja a helyes ösvényt a sorozat és Whedon, elvégre ez még csak az első rész volt az évadban.

HAta - 2009. 09. 28. 13:11

Nézzétek, a TSSC is bőven a csontig rágott T mozik után jött, ergo mindenki tisztában volt az egyszerű történettel. Jött egy sorozat, amit én nagyon szerettem (szeretném máig is, ha nem lett volna kasza), mert überelte bőven a mozikat, élvezhető volt.
Szóval lehet ezt a történetet is szépen kibontani az epizódok során, nem erőltetni Dushku barbibaba feltöltéseit, még lehet ebből kár S3 is. 2019-ig van idő :)))

HAta - 2009. 09. 28. 13:12

Akár S3 is

S@ti - 2009. 10. 04. 06:47

Óriási Whedon-rajongó lévén azt mondom, hogy a sorozatban bizony van potenciál rendesen. Whedon sokmindent ki is hoz, és bizony van még egypár rész ebből az évadból, szóval…

Az viszont biztos, hogy megnéznék egy “Whedon unleashed” évadot, amikor senki se szól bele felülről, hogy mit hogyan tervez el – na az ütne nagyot (nagyobbat, mint az asztal, lol). Ha a Firefly-t így meg tudta csinálni úgy, hogy felülről folyamatosan szorongatták és b*sztatták (gy. k. #1 sorozat of all time), akkor mire lett volna képes a FOX-féle “kreatív kontroll” nélkül? És most mire lenne?

Szóval remélem, a lehetőségekhez képest mindent kiad magából, amit csak tud. Mert zseni ez az ember…

Amúgy csak egy gyors reakció HAta-nak: a TSCC hogy jön egy T1-T2 (mindkettő 10/10) filmhez a maga 6-7-8 (max 8-as) részeivel…? Egyedül a T-1000 néni tetszett benne, mint ötlet, a többi felejtős…

edemm - 2009. 10. 08. 19:43

Ez a második rész igencsak ott volt. Nem gyengén lepődtem meg Echo önállóságán.
Nagyon remélem, hogy a 13 rész legalább végig fog menni.

7/10, rész második felétől 9/10

Desmond Wallace - 2009. 10. 10. 11:09

Nekem eddig (két rész) kevés a 2. évad.

esakreativ - 2009. 10. 11. 22:06

(spoiler lehet – 2. évad 3.részig)
ááhh..én csak azt nem értem, hogy miért kell elvinni az egészet az ilyen ‘egész embereket töltünk föl, akik csak használják a testet’ dolog felé.. kb ott kezdődött ez, mikor a halott nő kinyomozta ki ölte meg, aztán saunders, aztán most a sorozatgyilkos faszi… millioszor jobb lett volna, ha inkább azt hangsúlyozzák ki, hogy az emlékeket, érzéseket, jellemvonásokat át lehet vinni más agyába, de ő attól függetlenül csak használja őket, de nem válik azzá a személlyé, akitől eredetileg származik.. remélem ez az egész ‘echos’ dolog (ami az 1. évad vége felé volt, hogy őrláng meg lélek, meg stb) rendesen meg lesz csinálva és nem mennek át ilyen ’emberklónozós’ faszságba, mert eddig nagyon tetszett, úgy ahogy van az egész (a feljebb leírtakat kivéve:)

korum - 2009. 12. 12. 15:41

Elkezdtem nézni a második évadot, most tartok az 5. résznél, és egyre jobb…

Maniac84 - 2009. 12. 12. 23:24

Szerintem remek ez az évad, én már az elejétől kezdve valami ilyesmit vártam volna. Az előző évad végén már alakulgatott a dolog, mostanra meg meg be is érett rendesen. Kár, hogy sose tudjuk meg mi lett volna, ha a Fox nem szól bele az első 6-7 részbe. Mondjuk azt azért a javukra lehet írni, hogy legalább ezt a másodikat berendelték.
Azon Whedon rajongóknak, akik valahol útközben feladták bátran ajánlom, hogy kukkantsanak bele valamelyik részbe a 2×04-től (a 4-es tulajdonképp Sierra sztorija, utána az 5.-től meg a főszál pörög ezerrel).

Tyberius - 2009. 12. 13. 02:50

Hol voltak eddig ezek a részek? Most jutottam csak el, hogy megnézzem az 5-6. részeket és atyám!!!! Hol voltak eddig ezek a részek??? Esküm a két be nem mutatott részt nem számítva eddig ez a két rész vitte a pálmát. Ha már az elején ilyen lett volna…
Persze a történelemben nincs “ha”, a Dollhouse pedig lassan már csak történelem lesz… Sajnálom a kaszát, de hát a Fox magával baszott ki, amikor újravágatta az első évad felét és kiherélte a sorozatot…

korum - 2009. 12. 13. 09:51

ahogy egyáltalán nem erőszakosan, hanem csak a háttérben kezdenek megvalósulni az Epitaph One-ban látott dolgok, az eléggé félelmetes :) szépen lassan halad a sorozat egy pont felé, amit már ismerünk, és tudjuk hogy az mindenkinek nagyon rossz lesz… és ez nagyon jó hangulatot ad neki.

Doug - 2009. 12. 14. 12:15

Tegnap néztem meg a 7-8 részt és állat. A 7. után úgy voltam, hogy végre erre várok a 1×01 óta :) Nagyon bejött az egész mentsünk meg páran mindenkit cucc. 8. kicsit laposabb, de pörög a sztori, bár nekem ez A betűs emberke egyáltalán nem hiányzott. El is felejtettem, hogy kaszát kapott annyira belemerültem ebbe a 2 részbe. Most már az is világos lett, hogy jutunk a Epitaph two-hoz. Az első évadot ki kellett volna dobni a szemétbe. Leadni az Epitaph one-t pilotnak aztán a második évadot epitah two-ig. És jöhetne 2019, mint másik évad, és úgy vége. Persze lehet, hogy ez csak nekem jönne be.

Venius - 2009. 12. 14. 19:39

Végre Joss Whedon szabadon lett engedve és haladhat előre gőzerővel. Ha az elejétől ilyen a sorozat, senkinek egy szava se lehetne rá, az írók kezdik “kidolgozni” a karaktereket, szvsz sokkal bonyolultabbak lettek.
Az epizódok se annyiról szólnak, hogy Eliza Dushku k*rvát játszik és valami közbejön, hanem minden gőzerővel halad előre.
A megmaradt néhány részt mindenesetre nagyon várom.

qdog82 - 2009. 12. 19. 15:54

Most néztem meg a 9. és 10. részt, áhhh hihetetlen amit Joss megint müvel, annyira epic lett a sorozat.
Tiszta Buffy feeling volt a vége mikkor összegyült a csapat.

A. - 2009. 12. 19. 16:48

Én leírtam magamban már rég a cancelt, de az utolsó részek minősége miatt muszáj mégis megkérdeznem: van akár egy hangyányi esély is arra, hogy valamelyik csatorna felkarolja a Dollhouset?

A. - 2009. 12. 19. 16:52

Ja és mekkora évad lenne már az, ami a 2 évad legjobb részeiből állna össze…

korum - 2009. 12. 19. 18:29

Fu… nagyon alakul a sorozat vége :)

dvcs - 2009. 12. 19. 18:31

Na ezert nem szabad eroltetni Whedonnal az epizodikus dolgot, nem az o stilusa…
Ez iszonyuan beindult. Probalom magam lelkileg felkesziteni a kaszara, de ha a vege is ilyen lesz,
nem tudom, hogy fogom kibirni :D

Venius - 2009. 12. 19. 21:23

A Dollhouse elején úgy éreztük, hogy felesleges volt ilyen sorozatot csinálnia, a végén meg anyázni fogunk, hogy vége lett…
Amúgy nekem nem Buffy, inkább Angel-feeling volt a csapatösszegyűlés, csak itt most a Circle of the Black Thorn helyett a Rossum-céget kell legyőzniük. Még az “már-azt-hittük-hogy-köcsög-lett-de-mégse” szál is megvolt :)

Hor1 - 2009. 12. 23. 02:11

Ááá, 5. résztől kezdve olyan magas szintre került a sorozat, hogy hihetlen. Dushku szinészi játéka is elég komoly fejlődésen ment keresztül, de a pár résszel ezelőtti Topher-Victopher jelenetek minimum emmyt érdemelnek. Epic.

destru - 2010. 01. 09. 05:12

uram atyam. A mai rész szerintem az eddigi legnagyobb WTF amit valaha megéltem életem során, sorozatokon kivul is persze.

Echo - 2010. 01. 09. 09:33

Ez nagyon durva rész volt, az eddigi legjobb. Hihetetlen.

muforlife - 2010. 01. 09. 22:11

ha nem lenne a “we have to go back”, akkor simán ennek a résznek a vége lenne az all-time legnagyobb wtf. Durva volt.

korum - 2010. 01. 09. 23:36

a vége is jó volt, de engem jobban meglepett Whiskey/Dr. Saunders húzása.

Visitor - 2010. 01. 10. 16:37

Gyakorlatilag ölnék egy új Dollhouse évadért, mondom a 2:10. rész után. Bár én elég korán beleszerettem, elvakult vagyok, és Joss-fanatikus. Én nekiállom gyűjtögetni a mogyorót és elküldeni a FOX-házba, hátha:D, egyszer már bejött.

Venius - 2010. 01. 11. 00:22

Amilyen lanyhán indult, annyira erősen fejeződik be.

Amúgy van egy olyan érzésem, hogy durva leszámolás lesz itt a szereplők között az évadzáróban :D

Hor1 - 2010. 01. 11. 01:58

ATYA ÚR ISTEN.
A 2009/10es sorozatévad legjobbja nálam a Dollhouse eddig, toronymagasan.

kisby - 2010. 01. 16. 22:09

Második évad eddig valami hihetetlenül durván jó.

oxigen - 2010. 01. 30. 18:28

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

most fejeztem be a 2×11-et, darálás a köbön… de már ez sorozatban a sokadik rész ahol csak úgy lesek hogy atyaúúúúristen mi van itt… ez valami félelmetesen jó…

Doug - 2010. 01. 31. 09:12

Hát vége. Kár, hogy elcseszték az első évadot. Ilyen színvonallal legnagyobb sorozat lehetett volna, de így a kedvencek között marad. Nem ilyen fináléra számítottam, de nem rossz. Hétvégén lehet újra kezdem barátnőmmel, ő még nem látta. Egyébként valamelyik nap belenéztem a szinkronosba, hát eléggé elütnek a hangok, meg valószínű nem marad meg a 2. évadig úgy mint a TSCC, bár ez azért jobb.

patakidori - 2010. 01. 31. 09:54

Sajnálom, hogy vége, nagyon tetszett.
Van rá valami esély, hogy folytatódik valamilyen módon? (könyv vagy valami ilyesmi)

Doug - 2010. 01. 31. 11:23

Szerintem ilyen befejezés után nem igazán lehet folytatni. Innen valamerre el kell ugrani pár évet időben, hogy legyen benne valami plussz.

samedi - 2010. 01. 31. 13:38

gondolom az utolsó rész a harmadik évad storyja lett volna :)
nekem kicsit nagyon nem kapcsolódott, dehát ugye erre futotta, legalább lezárhatták.
sajnos pont az engem legjobban érdeklő részen ugrottak át, amikor “kijut” a technológia, hatalom átvétel, miegymás. nyílván ez anyagi okokból is történt így…
sajna ez a lezárás csak arra volt jó, hogy még egyszer felvillanthatták, hogy tudtak volna ők zúzósabb sorozatot is összehozni :)
valszeg az első évad cselekményének kellett volna messzebb jutnia…

Anthony - 2010. 01. 31. 16:24

Nos vége :/
Még emésztenem kell az utolsó 2 részt.

oxigen - 2010. 01. 31. 18:22

Jó kis évad volt.
Látni, hogy szépen-lassan hogyan teremtődnek meg a feltételei az epitaph one-ban látott világnak.
Ahogy a szereplők mozgatták a szálakat. pl. Adelle az attic-ban.
Topher zsenialitása, és szerencsétlenkedése Bennet-tel.
Victor fantasztikus játéka – sztem neki kellett a legváltozatosabb karaktereket előadnia: orvos, katona, szépfiú, “Kiki”, nameg Topher-ként is valami fergeteges volt, és Sierrával is élmény volt látni a két baba vonzalmának alakulását.
Aztán ott van sorozat-téren az egyik legnagyobb WTF.
Kár hogy nem fejtették ki jobban a később játszódó dolgokat. Néztem volna még egy ideig. RIP.

Mekare - 2010. 02. 02. 03:00

Basszus vennem kell egy tv csatornát és megszerezni Whedon-t :D
Elképesztő jó volt. Kérek egy listát azokról,akik nem hagyták Whedon-t kibontakozni jó darabig. Ólmot nekik!
Szerintem lehetne folytatni…azért az elmesélésre érdemes, hogy mihez kezdenek ezután a felébredt emberkék..plusz ugye 1-2 év odalent, tán Alfa sem járt szerencsével, a többi házban nincs szétszedve a szék stb filmet vagy képregényt,ha már évad nem lesz több :(
I<3Topher

korum - 2010. 02. 02. 12:43

Whedont ismerve 1-2 képregény még akár jöhet is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz