login |

Pilot-mustra: Brothers – 1×01

2009. 09. 27. 14:30 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A FOX úgy döntött, hogy nehogy már legyen sorozatévad fekete szitkomok nélkül, s mivel a CW a volt UPN kedvelt műfajának két utolsó mohikánját (The Game, Everybody Hates Chris) is megszüntette, így a Brothers képviseli jelenleg egyedül a műfajt, mely korábban mindig is igen jellemző volt a főműsoridőre. (Az, hogy kinek az ötlete volt a Brothers-t éppen arra az időpontra tenni, ahonnan a két tavalyi sorozat kihalt, mindmáig rejtély.)

BROTHERS – 1×01 – 3/10

Brothers-cast

Na, nem mintha csak a pénteki napon múlna a bukás, de a tipikus sztori (tékozló focista gazdagfiú hazatér apuhoz, anyuhoz, tolószékes öcsihez a liftes palotába, amit ő ajándékozott nekik) sajnos tipikus humort is takar, az összes fekete klisével, miszerint a négerek harsányak, jó a beszélőkéjük és szívesen szórnak el szexuális utalásokat.

Ettől még lehetne nézős a Brothers, de a humort zárójelbe is tehettem volna, mert sajnos már a pilot-ban felcsattanó első röhögés is jelzi, hogy a helyszínen lévő közönség igényszintje nem túl magas. Ha pedig hozzájuk mérték a poénok erősségét, akkor nem csodálkozom azon, hogy pár kósza mosolyon kívül nem sok mindent csikartak ki belőlem.

Pedig a két nagyon különböző testvér miatt humorforrás lenne bőven, csak a megfelelő író nincs meg hozzá. Így hiába van ott Michael Strahan, mint volt NFL-es (hány poén lesz még a fogréséről?), Daryl Chill Mitchell az Ed-ből (mondtam már, hogy mennyire nem vagyok oda azért, ha a szitkomszereplők karakterének ugyanaz a neve, mint a színésznek? Lásd itt: Mike és Chill) vagy CCH Pounder, ha nincs meg a jó alapanyag…

Mivel duplarész ment le pénteken, így nyilván van, aki már mindkettőt látta, s így én sem kaszálom el, kap még egy esélyt a sorozat, de nem bizakodom. (Hmm, ilyet nem szoktam észrevenni, de ahhoz képest, hogy többkamerás a Brothers, a kajálós jelenet vágásai elég bénák voltak: a kenyérkenésre és a hát mögé osonásra gondolok.)

4 hozzászólás Ne habozz!

Frank Luck - 2009. 09. 27. 16:19

“de nem bizakodom” – jól teszed :-)
A második rész első fele (eddig bírtam) még az első részhez képest is borzalom. Méltó párja lesz a Til Death-nek – bár az egy picit jobb.

zdawg - 2009. 09. 28. 02:35

en ezt mar a promo alapjan kaszaltam :-)

Dohi - 2009. 09. 28. 03:10

az elsot se birtam vegignezni. ehhez kepest a til death hangosan rohogos. meg ott van joely fisher :)

clark - 2013. 04. 07. 14:53

most néztem végig a sorit 13 részvolt csak.nem volt rossz.nekem kimaradt.jók voltak a vendégszínészek is.Mike miatt meg kötleező volt nézni,mivel nagy Giants fan vok.
egy 6/10 megérdemel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz