login |

Jelentés a The Big Bang Theory S3 forgatásáról – írta Balage

2009. 09. 30. 01:07 - Írta: winnie

64 hozzászólás | kategória: insider, találkozó,

Habár nem vagyok nagy sorozatfüggő és blogolvasó sem, barátnőmnek hála Los Angeles-i látogatásunk során sikerült eljutnunk a The Big Bang Theory harmadik évadjának forgatására.

bigbang2-kis

Az egész történet valamikor július elején kezdődött az Egyesült Államok keleti partján, amikor unalmas perceimben azon gondolkodtam, hogy anno a Jóbarátokat is közönség előtt vették fel (ld. a többkamerás szitkom fogalma), miért ne lehetne ez ma is így néhány sorozattal. Felpattantam a Google-ra, elkezdtem keresgélni és hirtelen annyi lehetőséget találtam, hogy úgy döntöttünk, muszáj elmennünk egy sorozat forgatására, esetleg egy ingyenes Tonight Show-ra, vagy legalábbis valami hasonlóra, amit szeretünk.

Nem volt más hátra, mint megvárni az augusztus végén lévő forgatások dátumait és jelentkezni valamelyikre, természetesen teljesen ingyen. Egy héttel aztán július vége előtt felkerültek a dátumok, hogy melyik nap mit forgatnak, ekkor esett a választásunk az egyik kedvenc sorozatunkra, az augusztus 25-i The Big Bang Theory-re. Nem volt más hátra, mint kivárni július 25-ét és gyorsan jegyet foglalni a sorozatra, ugyanis a jegyek csak korlátozott számban kaphatóak és leghamarabb egy hónappal a sorozat forgatása előtt lehet hozzájutni.

bigbang-02

Szerencsénk volt, sikerült gyorsan jegyet foglalni valamikor reggel, természetesen estére már el is fogytak helyek, pedig sokkal többet osztottak szét, mint ahányan valójában elférnek a stúdióban. Ezt az információt szerencsére megírták emailben is, hogy érkezési sorrend alapján fognak beengedni bennünket, mert a helyek korlátozottak, tehát minél előbb érek oda, annál nagyobb eséllyel fogok bejutni. Ez után nem már csak ki kellett várni az augusztus 25-ét és elutazni Los Angeles-be.

Egy hónappal később, immáron Kaliforniában elkövetkezett a nagy nap, amikor is este 7-re jelenésünk volt a Los Angeles-i Warner Bros. stúdió 6-os kapujánál. Természetesen az emailre hallgatva már 2 órával a kezdés előtt ott akartunk lenni, de sajnos a városi tömegközlekedés ott annyira nem kifinomult, mint Amerika többi városában, főleg nem a stúdiók körül, így kábá 3 km-es séta után sikerült fél 6-ra odaérnünk a helyszínre, ami történetesen egy emeletes garázs bejárata volt.

Kicsit meglepődtünk, de amikor az alsó szinten a parkolóban észrevettünk a többi embert már tudtuk, hogy jó helyen járunk. Akkor már olyan százan vártak, hogy bejussanak a forgatásra, kicsit aggódtam is, hogy lesz-e elég hely, mert miután leellenőrizték, hogy van-e érvényes jegyünk adtak egy százas nagyságrendű sorszámot, ami alapján be lehet jutni.

bigbang-01

A sorszámmal végül is nem volt nagy baj, inkább azzal, hogy voltak olyan vendégek, akiket soron kívül engedtek be, ők voltak az úgymond VIP-k, minimum ötvenen. Este 7 órakor jött el az a pont, mikor elkezdtem nagyon türelmetlen lenni, mert akkor újabb 20 embert engedtek be, de a sort sikerült pont előttünk megállítani és akkor közölték, hogy most még bemegy ez a néhány ember, megnézik maradt-e még üres szék és annak fejében engednek majd be bennünket.

Mit ne mondjak, alig voltam ideges a hír hallatán, mert ehhez igazítottuk az egész napos programunkat és így lényegében kárba ment volna az egész. Szerencsénkre Fortuna kegyes volt hozzánk és még 10 embert beengedtek. Hogy mi történt odabent, arról a tovább mögött írok. (Apró spoilerek, jelenetleírások előfordulhatnak, hiszen a 3×03-as rész felvételeit nézhettük meg. Plusz két hivatalos promókép is feltűnhet a sorok között.)

Sajnos az egész stúdió területére nem lehetett bevinni semmilyen kamerát, fényképezőgépet, vagy mobiltelefont, ennek eleget téve ott is hagytuk ezeket a szálláson. Mint utólag kiderült, ez hiba volt, mert csak magában a stúdióban vették volna el és ott is elraktak mindent megőrzésre, pedig emailben direkt megkérdeztem tőlük van-e ilyen opció, amire a válasz nemleges volt.

Mindegy. Az ötös bejárattól a The Big Bang Theory stúdiójáig végig gyalogolnunk kellett az épületek között, érdekes volt látni, hogy mindegyikre rá volt írva, hogy legutóbb milyen filmeket forgattak bent. A Yes Mantől a Batmanig rengeteg ismert filmnek a stúdióját láttuk. Végül megérkeztünk a helyszínre és már akkor tudtuk, hogy jó helyen járunk mielőtt beléptünk volna az ajtón, ugyanis Johnny Galecki (Leonard) a már sorozatból jól ismert szemüvegben és köntösben olvasgatta kint a parkolóban a szövegét. Majd bementünk a jéghideg stúdióba, ahol még egyszer át kellett mennünk a fémdetektoros ajtón (itt lehetett leadni a maradék mobilokat), majd a helyünkre kísértek bennünket.

Mire mi helyet foglaltunk, már elkezdődött a hivatalos esti program, éppen a harmadik évad első részét vetítették le a nézőknek, hogy ráhangolódjanak a sorozatra és azért is, hogy tudják mi a dörgés, mert addigra például már együtt volt Leonard és Penny, amit mi még nem tudtunk. A vetítés után felkapcsolták a villanyokat a stúdióban és jött egy showman, egy hangulatfelelős, aki még jobban ráhangolta az embereket a forgatásra, hogy aztán őszintébben röhögjünk majd.

Ezek után meg is kezdődött a 3. évad 3. részének a forgatása, ami „The Gothowitz Deviation” címet kapta. Nagyon érdekes volt a felvétel, mert én eddig szentül azt hittem, hogy szinte minden kameraváltásnál megvágják a sorozatokat és úgymond nem is kell nekik megtanulni a szöveget, mert azt a pár mondatot egy hülye is megtudja jegyezni arra az időre.

Mint kiderült nagyot tévedtem, ugyanis amint elhangzott a mágikus „action” szó egyből úgy éreztem magamat, mint ha egy színházban lennék, azzal a különbséggel, hogy közben minden egyes hangot több tucat mikrofon rögzített, továbbá négy vagy öt kamera képét folyamatosan váltogatva, mint a sorozatban figyelhettem a monitoron. Volt olyan, hogy kicsit leragadtam a tévé figyelésével, mert egyszerűen annyira profin vágták folyamatosan az anyagot, hogy nem tudtam elhinni, hogy ez élőben megy, csak akkor, amikor lepillantottam a „színpadra”.

Egy jelenet felvétele átlagosan 5 percig tartott, ez alatt a színészek szinte nem is hibáztak. Párszor természetesen előfordult, hogy nem jutott eszébe a szöveg, esetleg hülyeséget mondott, vagy rosszkor volt rossz helyen, de ilyenkor se mindig állt meg a forgatás, kivéve, ha nagyon az elején rontották el, vagy rosszkor sétált be például Leonard a konyhába, amit nem egyszer előfordult.

A kisebb bakik miatt, mint említettem nem állt meg a felvétel, ilyenkor utólag a hosszú rész után rögzítették azt a pár másodpercet, amit később a megfelelő helyre bevágnak. Minden egyes kis részecskét (5 perc) az epizódból kétszer vettek fel tökéletesen vagy kisebb hibával, hogy tökéletes legyen a közönség nevetése a jelenetek alatt. Erre a második alkalommal külön figyelmeztetett is bennünket a showman, hogy próbáljunk meg úgy nézni, mint ha most először látnánk, ami nem okozott különösebb problémát a nézőknek. Az első rész felvétele után a rendező elvonult a színészekkel meg a szövegíróval, hogy melyik mondat nem válthatta ki a megfelelő hatást, ott a szöveget kicsit átírták, majd újra felvették azt a pár másodpercet immáron máshogy. Az egész szöveg átírása és megbeszélése nagyjából 5 percig tartott.

Mindeközben egy negyvenes éveiben járó fickó szórakoztatta a népet és ígért mindenféle ajándékot nagyjából azért, ha minél nagyobb hülyét csinálunk magunkból mások előtt. Szóval a jó hangulat adott volt és a sorozat is, kell még ennél több? Ráadásul még pizzát is rendeltek nekünk, hogy bírjuk a megpróbáltatásokat és persze, hogy ne haljunk éhen – mindez isteni volt.

Sajnos én sem kerülhettem el a szereplést, mert megkérdezték, kik jöttek külföldről és kihívtak bennünket. A saját nyelvünkön kellett elénekelni valamit, amitől inkább megkíméltem volna a többi nézőt, de sajnos nem volt menekvés. Az utánam következő srácon viszont meglepődtem, mert egyszer csak elkezdte énekelni a Boci boci tarkát, nem gondoltam volna, hogy Magyarországtól 10 ezer kilométerre pont egy Big Bang Theory forgatáson fogok összefutni magyarral.

Visszatérve maga a forgatásra, a többi szereplőt addig nem láttuk, amíg nem jött el az ő idejük, ez persze nem volt baj, mert Howard és Raj is tartott meglepetéseket. Ők csak akkor kerültek elő, amikor elkezdték a második jelenetet és be kellett jönniük valamelyik ajtón. Természetesen Howard megint elintézte, hogy a nézőközönség hosszan nevessen, mert ezúttal darkosnak, goth-nak öltözött kamutetoválással a karján, hogy aztán egy olyan csajt összeszedjen Raj-zsal egy goth klubban, aki legszívesebben öngyilkos lenne.

bigbang05

Sajnos a klubos jelenetet már előre felvették, így azt csak levetítették nekünk, miközben természetesen a mikrofonok továbbra is rögzítettek minden egyes nevetést. Ez után még jött egy tetováló szalonos jelenet, amit közvetlen Penny szobájától balra rendeztek be. Itt már csak Howard és Raj szerepelt, de a többi szereplő addig sem távozott. Végül egy autós jelenettel fejezték be a harmadik rész felvételét este 9 után, ami mindössze egy kormányból és két székből állt, mert a végső verziót másnap vették fel végül egy igazi autóval.

Természetesen a felvétel végén volt alkalom a színészekkel pár mondatot váltani, illetve autogramot kérni. Mindegyikőjük nagyon kedves volt, Kaley (Penny) pedig az életben is szép, igaz van rajta smink bőven, de ennek ellenére nagyon természetes. A legkellemesebb meglepetés talán Kunal Nayyar (Raj) volt, ő mindenkivel leállt beszélgetni, amikor megköszöntem tőle az autogramot még ő mondta, hogy én ne köszöngessek semmit, hanem ő köszöni, hogy eljöttünk a forgatásra és nézzük a sorozatot.

bigbang03

Kicsit meglepődtem. Jim Parsons (Sheldon) valamiért a végén gyorsan lelépett és senkinek sem tudott autogramot adni, de a mellékhelységből kijövet már a stúdión kívül találkoztam vele pár szemfüles nézővel egyetemben. Oda is jött a biztonsági őr, hogy elzavarjon bennünket, de Jim mondta hogy, nincs semmi baj, bocsánatot kért tőlünk (5-6 ember) amiért gyorsan elment, de most már itt van és ad autogramot meg leállt beszélgetni. Sajnos közben az őrök hajthatatlanok voltak, így pár perc után elkezdtek bennünket is kiterelni a Warner területéről az utcára, ahol autó híján egy újabb tortúra vette kezdetét, de ez már egy másik történet.

Remélem tetszett ez a rövid beszámoló, sajnos, mint mondtam képekkel nem szolgálhatok, csak promóképekkel és azzal a lappal, amit a forgatáson kaptunk és ezen vannak rajta az autogramok.

bigbang

64 hozzászólás Ne habozz!

Flotador - 2009. 09. 30. 01:14

wow!

CyClotroniC - 2009. 09. 30. 01:16

Jó kis összefoglaló volt, kicsit átjött a hangulat így olvasva is. Köszönöm, hogy megosztottad. Gothowitz-ot pedig már várom is :D

czibi - 2009. 09. 30. 01:19

Irigyellek nagyon :)

ac3 - 2009. 09. 30. 01:24

grat!! :) elmeny volt olvasni!
[& irigykedek]

Dohi - 2009. 09. 30. 01:27

jo beszamolo volt, koszi, de a cancelt nem oldja fel :)

Lui - 2009. 09. 30. 01:51

köszi a beszámolót, tényleg jó volt olvasni. :)

Zsümi - 2009. 09. 30. 01:55

húúú de ott lettem volna:D

Jamesch - 2009. 09. 30. 02:30

Hu, nem is tudtam hogy sorozatokra is be lehet igy jutni. Hol lehet a neten megnézni, hogy mi-mikor hogy van? Még egy honapig vagyok San Francisco mellett, hátha összejön.
Előre is kösz

speedy20 - 2009. 09. 30. 05:09

Cucc
Gratula!!!
Es micsoda kezdes: “Habár nem vagyok nagy sorozatfüggő és blogolvasó sem, barátnőmnek hála Los Angeles-i látogatásunk során…” (hahahahaha)

feca - 2009. 09. 30. 06:21

“de a cancelt nem oldja fel ”
?ez miez? cancel? a tbbt-nek?

Pocok - 2009. 09. 30. 06:38

UUU nagyon jó volt olvasni! Megtudtam pár új dolgot. Köszi a beszámolót!

feca

Gondolom úgy értette, hogy maga kaszálta el, nem nézi…

harrygabi - 2009. 09. 30. 06:41

ha kaszáltad,akkor nagyon nem értelek..nagyon jó sorozat szerintem,és nem is baszták el..
és természetesen irigy vagyok rád..
jó írás :)

Flanker - 2009. 09. 30. 07:02

Köszönöm a fantasztikus beszámolót.. na majd egyszer…:)
És úgy látom, a 3×03 túl fogja szárnyalni a tegnapi remek 3×02-t is..:)

Yeto - 2009. 09. 30. 07:41

Nagyon köszönjük hogy vetted a fáradtságot és megosztottad velünk az élményt.

Secsa - 2009. 09. 30. 07:55

A beszamolot jo volt olvasni… irigyellek.
Jok az autogramok, meg tippelni sem tudnek melyik kie…

jemvatjem - 2009. 09. 30. 08:01

vicces, olyan ez az írás, mint egy általános isis fogalmazás:)

Flanker - 2009. 09. 30. 08:04

A jobb alsó kék autogramra Jim Parsons-t tippelném

Ikegami - 2009. 09. 30. 08:05

Nagyon jó kis összefoglaló, jó volt olvasni! Biztos nagy élmény volt!

tnaiva - 2009. 09. 30. 08:14

köszikösziköszi!!! mit nem adnék egy ilyen élményért:)

poTomek - 2009. 09. 30. 08:19

Nagyon jó poszt!! :)

beiz - 2009. 09. 30. 08:26

De jó lenne egyszer elmenni. :)
Jó volt olvasni, és úgy látom tényleg remek lesz a 3. rész. Howard for president :D

cinderella - 2009. 09. 30. 08:38

Jamesch: http://tvtickets.com/ The Big Bang Theory forgatás majdnem minden héten van. :)

Mizchris - 2009. 09. 30. 08:48

Köszönjük, kedves tőled, hogy megosztottad :) Olyan jó volt olvasni, hatalmas élmény lehetett.

sunflower - 2009. 09. 30. 08:49

Nagyon jó volt olvasni, biztos nagy élmény lehetett, irigylésre méltó, gyakorlatilag bármit megnéznék így…

bikkbakk - 2009. 09. 30. 08:52

Irígy vagyok:)

Wickee - 2009. 09. 30. 08:55

Jajjj de jó lehetett. :) Nagyon irígy vagyok… XD
A jobb felső aláírás szerintem Simon Helbergé.

cat - 2009. 09. 30. 08:57

Köszi szépen, olvasni is élmény volt :)
Én azon szoktam néha gondolkozni – és ez tökre érdekelne -, hogy vajon a színészek hányszor röhögik el a szövegüket? Vannak olyan jelenetek, aminél egyszerűen nem hiszem el, h ki lehet bírni fapofával, pláne visító közönség mellett :D

winnie - 2009. 09. 30. 09:02

szerintem profik, így elég ritkán fordul elő, a inkább a heti próbák során gyakori vendég. mondjuk lazább, de hasonló lehet a helyzet, mint valami színházi előadásnál, ahol csak ha valami csúnyán félresiklik, akkor van röhögéshullám, de akkor nagyon, főleg, hogy a közönség a reakciójával katalizálja azt:)

Lewis - 2009. 09. 30. 09:18

egy ilyen sitcomot nem reggeltől estig forgatnak 4-5 napig?

winnie - 2009. 09. 30. 09:24

hét közben próbálnak és hét végén mindig van egy előadás, mint a színházban.

lepunk - 2009. 09. 30. 09:24

jo kis beszamolo. en tavaly ilyentajt voltam it crowd 3×02 felvetelen. orok elmeny bar egy ido utan roppant nehez egy olyan jeleneten rohogni amit mar hatodszor latsz

Road Lee - 2009. 09. 30. 09:28

Épp tegnap kezdtem bele a sorozatba, és néztem meg az első évad első három részét (nagy volt a baráti hype, bedarált ;-) ) – erre most itt van ez a beszámoló. :sör:

Van ebben az egészben valami sorsszerű… :-)

bikkbakk - 2009. 09. 30. 09:33

a ‘corpsing’ viszont gyakori.

http://www.youtube.com/watch?v=urbG2kRVCCE

szarazpezsgo - 2009. 09. 30. 09:57

köszi, nagyon jó kis írás volt!

Nick - 2009. 09. 30. 10:12

Klassz volt olvasni ezt a beszamolot, koszi :) Irigykedek mint a fene.

PancakeSpeedy - 2009. 09. 30. 10:14

A mázlista!
Milyen jó lehet már egy ilyen felvétel. :-)
Köszi az élménybeszámolót, jó volt belátni kicsit a kulisszák mögé.

Menyet - 2009. 09. 30. 11:03

Nehany resznel lehet latni hogy a szineszek is nagyon rohognek, nem csak a szerepuk szerint. Pl amikor Sheldon megkapja a Leonard Nemoy-os szalvetat, utana Penny meg Leonard is nagyon nagyon rohog minden poenon a hatralevo par jelenetben :)

Flanker - 2009. 09. 30. 11:25

Menyet, az a rész nekem is feltünt…:); főleg Pennyn látni a 2. évadban hogy egyre többet nevet/mosolyog a felvételek alatt, vsz. elkezdte jobban érteni a vicceket/karaktereket..:)

zolazs - 2009. 09. 30. 11:37

Ejh, lucky you!

Örülök neki hogy eljutottál, ráadásul az egyik legjobb jelenleg futó sorozatra.
Egyébként saját maguk utánanéznek a tudományos dumáiknak, vagy annyiban hagyják a forgatás után és maguk is nevetnek egy jót?

zsemlye - 2009. 09. 30. 12:23
Dboy2000 - 2009. 09. 30. 12:33

Ez nagyon jó! Köszi a beszámolót! :)

Balage - 2009. 09. 30. 12:38

Örülök hogy tetszett az írásom!
A felvétel során nem nagyon nevették el magukat, csak akkor amikor valamelyikőjük hülyeséget mondott, vagy nagyon elszúrta a forgatást. Például a legelején amikor Penny a konyhában táncol és Sheldon kifogásolja reggelit, akkor Johnny Galecki vagy háromszor rosszkor ment be és mindig kezdhették elölről :) Még jó hogy ezt kb. az első 1 percben rontotta el mindig. :)
Nem tudom már, hogy melyik aláírás kié, az biztos, hogy a szívecskéset Kaley adta, a jobb felső talán Simon Helbergé, a bal felső meg azt hiszem Kunal Nayyaré. :)

nerazurri - 2009. 09. 30. 13:04

ÁÁÁÁH De irigy vagyok!! De az tuti, hogy én is elmegyek egyszer egy ilyen forgatásra :) Köszi a beszámolót!!!

Kit-Kat - 2009. 09. 30. 13:25

Wow, köszi a beszámolót, nagyon tetszett, én is irigykedem :)
Érdekes volt olvasni, nem is tudtam pontosan, hogy így zajlik le egy forgatás.

cyberfuker85 - 2009. 09. 30. 13:52

biztos király volt.köszi a beszámolót nagyon tetszett

sepsta - 2009. 09. 30. 14:00

Köszi a beszámolót!Kár,hogy nincsenek fotók,Penny-t megnéztem volna “élőben” is.

zorrobomber - 2009. 09. 30. 14:39

Kamera igényli a túlzott sminket, ez azt hittem köztudott dolog.

Blakehu - 2009. 09. 30. 15:47

nagyoooon jóóó, irigylésre méltó :D

grongos - 2009. 09. 30. 15:56

köszi az írást szerintem is jó!
és volt itt két kérdés is (bocsi hogy nem keresem vissza) hogy mivan a tudományos cuccokkal, emg hogy szoktak-e elröhögni. Mindkettőhöz ajánlom a második évad extráit, van egy 10perces kis rész a sorozat fizikusával aki nyomja a geek oldalt, és egy 8perces bakiparádé is elég kemény elröhögésekkel.

LostForLife - 2009. 09. 30. 16:41

Wow! nem semmi, köszi a beszámolót! :) Nagyon nagy élmény lehetett, most nagyon nagyon irigyelhet minden sorozatfüggő… pl én is :D
mégegyszer köszi az írást, nagyon faja lett! :)

cinderella - 2009. 09. 30. 16:53

A szivecskés Kaley-é, a jobb alsó Jim-é, jobb felső Simon, bal felső Kunal és a bal alsó Johnny.
Nekem amúgy van még Chuck Lorre-tól is és Kaley-től pedig kettő. :)

Onomatopeya - 2009. 10. 01. 10:42

Őszintén irígykedem! :) Bárcsak rock, paper, scissors, lizard, spock-al nyerhetnék repjegyet…

norbucso - 2009. 10. 01. 11:32

Rövid beszámoló? Hosszú volt és jóóóóó. Ez a beszámoló komolyan többet árult el a szereplőkről, mint mondjuk egy így készült kisfilm.

Gratulálok és irigyellek is:))

Lilith - 2009. 10. 01. 16:02

De mennyire irigyellek^^

ldavid - 2009. 10. 01. 19:43

egy ilyenre egyszer el kell mennem :)

metalhead - 2009. 10. 05. 16:30

kösz a beszámolót!

Daneee - 2009. 10. 14. 17:17

Huhuuu, de irigy vagyok :)

zoey - 2009. 10. 27. 22:42

Már olvastam ezt a beszámolót, de akkor nem akartam hozzászólni, mert csak valami jaj de irigy vagyok maszlag jött volna ki. Gondoltam, várok, míg leülepedik a dolog.

Vártam.

Wááá, én annyira irigyellek!!!!!!!!!!!!

Aliz - 2010. 01. 21. 20:19

Szia!
Nekem is van jegyem Big Bangre, február 17-re. Viszont nagyon kiváncsi lennék, hogy PONTOSAN hová kell menni (gyalogosan, ugye…) – a térkép, amit küldenek, valahogy nem a világ legegyértelműbbike (de Gate 3, elvileg). Google Streetview-val próbáltam megtalálni, de nem igazán sikerült.
Az is érdekelne, hogy hogyan jutottatok oda tömegközlekedéssel… és aztán hogyan vissza. (Hollywoodban fogunk lakni.)
Nagyon hálás lennék (írj akár mailt).

Az is érdekelne, hogy az vajon standard, hogy megőrzik neked a telefont-kamerát, vagy csak épp akkor hajlandóak voltak rá? Mert egész nap fényképező nélkül nagyon kár, telefon nélkül meg nagyon problémás lenne…

És köszi a nagyon király beszámolót!
Üdv, Aliz

rhazid - 2010. 01. 31. 20:14

Nagyon jópofa kis összefoglaló volt, köszi. :)

roxy - 2010. 05. 08. 17:28

ha tudnád mennyire irigyellek :D

dregnarr1 - 2010. 08. 04. 19:26

Irigyellek!

Anti - 2010. 09. 21. 21:06

Ezt tök jó volt elolvasni. Eddig is szerettem a sorozatot, de msot h tudom h így veszik fel közönség előtt, meg h ilyen közvetlen az egész, még szimpatikusabb lett. Remélem minél hamarabb megjelenik szinkronosban is.
LEonard+ Penny RULEZ:D

Simon Katalin - 2013. 07. 19. 16:46

ÁÁ én is el akaro menni egy ilyenre!!!!Szerintetk figyelik a kort mert 16 vagyok és elvilet ez a műsor 18-as!!!?????

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz