login |

Pilot: Hank

2009. 10. 01. 20:10 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ha tippelnem kéne, akkor a Hank túlélési esélyeire nem fogadnék. Ennek egyszerű oka van, mégpedig az, hogy kínjában nevetős (nem kínos, ne keverd!), nem pedig igazi humor van benne.

nemtudjakkikvagyunk

Igazából kíváncsi vagyok, hogy a több gazdasági válságos sitcom közül sikerül-e valamelyiknek viccesre megcsinálni majd a helyzetet. Merthogy a Hank alapja az, hogy a nagymenő csávó elveszi az állását és megtakarításait, így kénytelen a szülővárosába visszaköltözni a családjával. Szóval a New York-i cselédes lakásból egy lepukkant családi házba cuccol át (amiben azért hatalmas területek vannak, baromi tágas). Mindeközben még az eddig általa elhanyagolt gyermekeivel meg feleségével is jobban kell kommunikálnia.

Szóval a pilotban azt mutatják be, hogy mennyi mindenről kell lemondaniuk, de tulajdonképpen a legfontosabb a család. Csak hát közben csomót szenvednek azon, hogy “jaj, nincs cseléd!”, meg “jaj, eddig nem tudja kezelni a gyerekeit!”, meg “jaj, a feleség tesója mennyire szívatja!”. Mindez közben pedig nem vicces. Lehet, hogy komikusabban is meg lehetett volna írni a sztorit, de a Hank mögött álló kreatív mesterembereknek nem sikerült. Nem az a fő baj, hogy a gazdag csávó most szarabbul él, hanem magának a veszteségnek a hangulata.

Mindezek közben amúgy a Hank egy átlagos családi vígjáték, súrlódásokkal. Ó, de az átlagost vegyétek szó szerint, a rosszabb fajtából való, mert 200 méterről is látod, mi lesz a jelenetben, ami még nem lenne akkora gáz, de sajnos csak átlagos poén érkezik. Kommersz, de úgy, hogy biztosan nem én vagyok a célcsoport.

Valahogy nem érzem azt, amit a főszereplő Kelsey Grammer előző sorozatánál, a Back to You-nál, hogy később lehet valami belőle. Nem olyan az egész alapja, nincs benne semmi extra, míg a másiknál ott volt a híradó-szerkesztőség. Na meg az, hogy bár most is nagyképűt játszik, de nem erőlteti a cinizmust, inkább olyan elkeseredett. Pontozni? Nekem 4/10 volt.

12 hozzászólás Ne habozz!

muforlife - 2009. 10. 01. 20:27

teljesen egyetértek a kritikával, de nekem a pontszám csak 2/10, nagyon rossz volt. Még kínomban sem tudtam nevetni. Ráadásul nem csak a poénok voltak gyengék, de még a karakterek is irritáltak (főleg Hank meg a felesége, mikor a gyerekek szerepeltek az picit elviselhetőbb volt).

kaito - 2009. 10. 01. 20:42

feléig bírtam csak nézni, aztán még beletekertem kétszer. kelsey papa fáradtabbnak tűnt még a poénjainál is. tényleg inkább nagyapát játszatnék vele, pedig nem olyan idős egyelőre. a feleség tulajdonképp jó volt, csak a nem kapott jó szövegeket. eureka-s kiscsaj karakterén se sokat agyaltak az írok, stb. 3/10

Lacee - 2009. 10. 01. 20:52

Ezek után tuti, hogy nem próbálom be…

bikkbakk - 2009. 10. 01. 21:10

0/10 ez is, mint az AoP és a Middle, illetve a Trauma.

winnie - 2009. 10. 01. 21:20

azért, ha ott lettünk volna a felvételen a közönség soraiban, akkor élveztük volna, nem?:)

Carlos - 2009. 10. 01. 21:35

Most akartam leszedni, gondoltam csak lesz már egy nézhető újonc, de ezek szerint nem ez lesz az.

Heistmonkey - 2009. 10. 01. 23:46

Ehh, ez borzalmas volt. :D
A poénok gagyik, az alapfelállás unalmas, viszont a kiscsaj helyes, és Gundel Takács Gábor is relatíve jó volt arra pár percre.
Hát ezt se fogom nézni.

Dohi - 2009. 10. 02. 00:10

a kiscsaj elvileg zoe a eurekabol. nalam csak o mentheti meg 1-2 het mulva, kelsey grammer baromira antipatikus.

Gugu - 2009. 10. 02. 11:10

Dettó, nagyon vártam, mert a Back To you-n sokat nevettem, de ezen egyegy apróségon kívül semmi. Idén nagyon gyenge a felhozatal… mindenből.
Eddig a Glee, és a modern family győzött meg kizárólag arról, hogy heti 1 órát rájuk szánok, a többi neve melett kérdőjelek vannak, és még egy-egy részt bepróbálok, de ennyi. De nálam a Big Bang sem durran akkorát mint anno… egyedül a Two and a Half hozza ugyanazt a szintet.

zsemlye - 2009. 10. 02. 11:28

A promókban lelőtték az összes jó poént, a többi meg olyan volt, mintha 10 évvel ezelőtti sorozatot néznék (- válság). Poros.
Nem azt mondom, hogy iszonyatos, de ennél sokkal jobbak is vannak, és muszáj szelektálni, mert 2 hét után +6 órányi néznivaló gyűlt fel, ami tarthatatlan.
Szóval nálam esélyt sem kaphat a 2. rész.

kisgans - 2009. 10. 03. 10:38

“olyan volt, mintha 10 évvel ezelőtti sorozatot néznék”

Na, ez motoszkált bennem végig, csak nem tudtam megfogalmazni. Nem volt olyan szörnyű, de a családi szitkom nem az én műfajom. 3/10, kasza.

winnie - 2010. 02. 17. 22:52

megkapta a kaszát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz