login |

Második blikk: The Forgotten és The Good Wife

2009. 10. 04. 17:42 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika, ,

Forgotten-ban

The Forgotten – 1×02: 2/10. (Pilot-kritika itt) Továbbra sem ér fel az ígéretekhez a sorozat, most más kíváncsi lennék az eredeti pilotra az agorafóbiás, számítógépértő Reiko Aylesworth-szel. Nem értem a The Forgotten-t: érdektelen karakterek, érdektelen ügyek és teljesen felesleges, funkciótlan narráció. (Oké, van funkciója, béna tanmesét mond.)

A 2. részben a civil nyomozóknak 17 perc kellett ahhoz, hogy kiderítsék az áldozat kilétét: a rendőrség nem vett észre egy jegygyűrűt a hullazsákban, ők meg a méreteire szabott menyasszonyi ruhát keresték meg a tervezőknél, ennyi. 17 perc. Onnantól megint tipikus nyomozás, amit a rendőrök is csinálhatnának, de inkább amatőrjeinkre bízzák a lényeget. Ha nagyon pozitívumot akarnék kiemelni, akkor kellemesen sejtelmes a sorozat zenéje, de amíg a karaktereknek nem lesz specializációja, amíg felcserélhetőek, addig tényleg felejtős a sorozat. Verdikt: kasza.

good_wife-ban

The Good Wife – 1×02: 5,75/10. (Pilot-kritika itt) Ahogy az várható volt, nem ért fel a folytatás a pilot-hoz, de ennek ellenére bizakodásra adott okot, szkepticizmusom csökkent egy fokkal és most amondó vagyok, hogy itt még pár rész kell, hogy kristályosodjon a kép, ugyanis vannak fejlődő apró történetek, melyeknek még nem tudom, hogy örüljek-e vagy sem.

Az 1×02-ben (még) tetszett, hogy ismét kapcsolata volt a férjnek az üggyel, tetszett, hogy a családi szál is a férjet börtönbe juttató esettel volt kapcsolatos, viszont ezekkel idővel le kell számolni, hiszen meg fog oldódni a férj ügye és nem is lehet mindig kapcsolatos vele az éppen aktuális tárgyalás. Kérdés, hogy akkor, mondjuk az 1. évad végén mihez kezdenek a készítők.

Bár az ügy nem volt különösebben felkavaró, de az korrekt volt, hogy kezdőként nem Alicia kapta a tárgyaláson a fő ügyvédi pozíciót és az is, hogy, mint a pilot-ban, ismét kapott személyiséget a bíró. Verdikt: egyelőre nézős, pár rész után újra összegzek magamban és döntök. Addig jó, míg ilyen szépen pengetik a főszereplő személyiségének húrjait.

11 hozzászólás Ne habozz!

netbazis - 2009. 10. 04. 17:45

“kellemesen sejtelmes a sorozat zenéje”
még az is sz.r szerintem

FeGa - 2009. 10. 04. 18:09

“Verdikt: egyelőre nézős, pár”
ezt csak én nem tudom értelmezni? :|

sixx - 2009. 10. 04. 18:11

nekem a Good Wife abszolut nézős, Margulies lubickol a szerepben, és ez kurvajó.

plantag - 2009. 10. 04. 19:38

sixxel egyetertek, telleg latni carol-növeren, h elvezi, es ettöl eladhato. nekem is tetszik eddig.

a forgotten telleg nem nyujt semmi ujat, kicsit bones-ra hasonlit, csak itt meg maradt valami a csontokon. de ugyanaz a koncepcio: kideriteni a szemelyazonossagot, majd a gyanusitottakat, az inditekot, stb.. az, h ezt rendörök vagy önkentesek vegzik, mar mindegy, mindkettö bena.. ennek ellenere meg megnezek par reszt. a bones-bol csak 1 reszt voltam kepes vegignezni, nagyon irritalt a föszereplö csaj..

Maxxid - 2009. 10. 04. 20:21

5, 75 LOL, ezredeket is fogtok majd írni?

winnie - 2009. 10. 04. 20:33

mindig is két tizedesjegy volt a divat a blogon, csak ha a második nulla, akkor nem írjuk ki. nem hiszem, hogy szükség lenne harmadikra.

Maniac84 - 2009. 10. 05. 08:09

Szerintem a második rész is nagyon jó volt, úgyhogy engem a Good Wife megvett kilóra. Margulies pedig tényleg remek a szerepben. Mostmár nagyon el kell szúrniuk valamit ahhoz, hogy ne nézzem végig az első évadot.

zsemlye - 2009. 10. 05. 13:28

Nálam a Forgotten is befutó.
Az áldozat identitásának felkutatása, hogy megadják a hozzátartozóinak a lezárás esélyét a tragédiában teljesen kielégíti a nézői igazságérzetemet. Főleg szimpi, hogy a csapat mindig elmegy a temetésre.

Tudom, hogy egy idő után unalmas lesz nekem is az azonos szerkezetű epizódok sora, de évek óta a legszimpatikusabb nyomozós sorozat.

winnie - 2009. 10. 05. 14:02

a cold case a hasonló szerkezete miatt bejön és az is állandó, sőt, annak is szentimentális a vége, itt is tetszik ez, meg, hogy köszönetet mond nekik az áldozat. az a jó, ha vannak ilyen állandó elemek, de sajnos máshol vérzik el nálam. annak viszont örülök, hogy nem egy embernek bejön, egalább olykor hírt kaphatok róla én is, hátha idővel bepróbálom megint.

Vic - 2009. 10. 05. 14:09

Abban a pillanatban ahogy felfogtam mit is akarnak (minden pilot-nak vakon megyek neki) ebben a sorozatban azonnal kikapcsoltam! Az eddig legrövidebb ideig nézett sorozatom.
Nálam azonnali CANCEL.

marcilu - 2009. 10. 05. 19:50

A Good Wife második része nekem még jobb volt, mint az első. Az hogy jogi témában szembementek a megszokott forgatókönyvvel, annyira üdítő volt! Kezdve tényleg a “second chair” szereppel, majd azzal, hogy nem is akarták a pert, vagy a végkifejlettel. A családi szál is eredeti volt. Még ha nem is tudnak mindig ilyen csodásan emberiek és másmilyenek lenni, eddig is bőven sokat letettek nekem az asztalra.
(Első részre nem tudom, mennyit adtam, ez 9/10)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz