login |

Pilot: Three Rivers

2009. 10. 07. 15:57 - Írta: human

26 hozzászólás | kategória: 2009/10, kritika, pilot-mustra,

Ez az a sorozat, aminél kételkedek a csatornák józan eszében. A minap olvastam itt a Junkie-n, vagy talán winnie Twitterén, hogy mi most tulajdonképpen a második részt láthattuk, tehát a tényleges pilot még ennél is rosszabb. Na most ez a második rész katasztrófa, tehát amikor a csatorna látta a pilotot, akkor mégis mi alapján döntöttek berendelés mellett? Nem volt jobb? Betéptek? Milyen lehet a többi, be nem rendelt sorozat, ha egy Three Rivers átjut a szűrőn?

konyoruljetek-1

Mivel a CBS-en van, így mondhatnánk, hogy próbáltak biztosra menni (nyugdíjas adó), de nem, mert nem nyomozós vagy többkamerás sitcom, ők pedig ebben a legjobbak. Mielőtt valaki felszisszen, “de hát ez kórházas,” nos, kórházas sorozatból nincs ám olyan sok, bár tény, hogy mostanában páran megint az életmentéshez nyúltak, ami úgy tűnik nem jön be szinte senkinek. A Mercy gáz (bár van benne potenciál), a Trauma gáz (nem is annyira kórházas), és hát, a Three Rivers ultragáz. Az már sokat elmond, ha a szó szerint összedobott Mercy pilotja jobb valaminél.

Először is, Alex O’Loughlinnal nekem semmi bajom nincs, de hogy az ország legjobb szervátültető sebészének nem tudja magát eladni, az 100%. Itt bizony azt kéne alakítania, és én már a főszereplő alapján visszadobtam volna a pilottervet, hogy keressenek valami normálisabb és kicsit idősebb arcot. Lehet az volt a terv, hogy ezzel fiatalít a csatorna? Haha, ez az amikor 50 évesek elképzelik mitől lesz valami fiatalos? Elég megnézni a House-t vagy Craig Fergusont vagy Jon Stewartot, ősz haj, ráncok, mégis kedvelik őket a fiatalok.

A másik dolog ami katasztrófa volt, az a folyamatosan izgő-mozgó kamera. Most utáljuk Peter Berget meg a BSG-t? Meg azt, aki előttük csinálta? Két ember beszélget és zoom, oldalramozdulás, visszazoom, másik oldalra mozdulás picit, félig bezoom, mindez három másodpercen belül. Tudjátok, miről van szó. Ez hiába adna a drámához, ha nincs amihez adjon. Azaz, ha két ember tök normálisan beszélget, akkor a “hú de izgalmasan mutatjuk be” kamerabuzulás nem működik. Ugye nyilvánvaló, hogy itt nincs feszültség, amit fokozhatna. A legviccesebb az volt, amikor a kórházon belüli videós kommunikációs csatornát mutatták, tehát a falra szerelt kamerán át dumáltak, erre az is zoomolgatott meg bemozdult. Ilyen apróságoknál látszik, hogy nem gondolják át a dolgokat (mint amikor a TF2-ben lemegy 5 álca, feláldoznak egyet Megatronért, és feljön 6 álca – WTF).

Még nem is mondtam miről szól, mi, csak azt hogy kórházas. Egy klinika szervátültető részlege, csapata van a középpontban. A fiatal vezetővel, az újonccal aki még nem tudja a szabályokat, a nyugis távolkeletivel, és afroamerikai szereplők is vannak természetesen. Meg egy laza orvosnő, mert laza orvosnők minden kórházban játszódó sorozatba kellenek, persze csak, ha bemutatják, hogy a lazaság alatt kőkemény agyonsebzett lélek lapul.

konyoruljetek-2

A kezdőrészben több ügy is van, nem mind függ össze, de ez most nem igazán lényeg, elég annyi, hogy több szálon megy a cselekmény. Viszont most játsszunk egy kicsit, ha azt mondom szervátültetés sorozatban, akkor melyik klisé jut eszetekbe elsőre? Mennyi idő kell, fél perc elég? Ugye az jött ki, hogy “a beteg élete veszélyben, látszólag van donor, odamennek de a család még nem egyezett bele és ebből jön a feszültség meg a dráma”? Nos, gondolom nem titok, hogy itt is ezt látjuk.

Igazából láttunk már szervátültetést, még a jelenleg futó kórházasok is érintették már a témát, de alig pár részben, mert csak annyit ér. Komolyan mondom, csak azért jó lett volna ha megér 22 részt a sorozat, mert kíváncsi vagyok mi a fenét tudtak volna kiötölni marha sok részre a témában. Természetesen bukott most vasárnap a premier, ha arról a nézettségről csökken, akkor már nem is fogadhatunk a 2-3. rész utáni cancelben, mert úriember biztosra nem fogad. Pontozni nem is akarom.

ui: Vazz, a feleslegesen csillogó technológia miatt nem keltem ki. Na, most már mindegy.

26 hozzászólás

Lacee - 2009. 10. 07. 16:11

Nagyon szórakoztató kis írás lett ez, ennyit nem mosolyogtam még kritikán… :P
Természetesen be nem próbálós a fentebb említett sorozat.

Seeley Booth - 2009. 10. 07. 16:16

vmiért divat lett leszólni ezt a sorozatot. Mondjuk én az eredeti pilotot láttam, és az tetszett. Nyilván a pasi is, eyecanbdy faktor volt nekem…meg szeretem a korházas cuccokat is…és bejö9tt.

oké, azt aláírom hogy azért egy évadon (vagy akár többön ) keresztül nem tudom hány patront lehet ezzel az átültetés cuccal ellőni..de akkor is.,

human - 2009. 10. 07. 16:26

divat leszólni? ezt kéne már elfelejteni. Senki nem divatból szólja le, hanem mert nem tetszett neki és/vagy gyengének tartja.

winnie - 2009. 10. 07. 16:32

“az eredeti pilotot láttam, és az tetszett.”

amit human ír, de te is ezt mondod, hogy nem láttad a részt és mások szerepeltek benne, mint a pilotban. simán lehet, hogy szerinted is gyenge.

(én még nem láttam, de a cbs nem véletlenül nem merte leadni a pilotot. ez is beszédes.)

Lacee - 2009. 10. 07. 16:35

Pont múltkor esett szó arról, hogy szinte mindig pozitív írások születnek…
Természetes, hogy nincs mindenki egy véleményen, de a negatív kritikát is el kell(ene) tudni fogadni.

cyborgwings - 2009. 10. 07. 16:36

ez a “divat leszólni” duma a divat inkább. érvekkel kellene dobálózni, semmint ilyen nyomoréksággal.
ne tessék sértésnek venni, csak ettől eléggé el tud szállni az agyam.

jemvatjem - 2009. 10. 07. 16:43

ahogy a franszia mondaná: katasztróf!

Lui - 2009. 10. 07. 16:53

ez nagyon nagy írás lett. :D Tetszik. A sorozat témája hidegen hagy, de ez a post is csak megerősítette bennem azt, hogy ezt sem kell bepróbálnom.
Hajjaj. ettől a mégcsak “be sem kell próbálnom mert tudom h gáz”-zal azért vigyáznom kellene. “Évekbe telt” míg adtam egy 2ik esélyt a Friday night lights-nak és pár nap alatt már az s1 felénél járok.. :P

Adäm - 2009. 10. 07. 16:54

“az újonccal aki még nem tudja a szabályokat”

Whááá!! Miért kell minden rendőr/kórház sorozatba az újonc? Jobb drámai kellék tényleg nincs? Tényleg?? :/ O_o

Seeley Booth - 2009. 10. 07. 17:02

éppen azt mondom hogy az eredetit láttam..Julia Ormondosat (mondjuk ő nem sok vizet zavart szvsz…)..

ezt még valóban nem, mert hát semmi időm nem volt a sorozat-rengeteg mellett erre…

zorrobomber - 2009. 10. 07. 17:34

“Whááá!! Miért kell minden rendőr/kórház sorozatba az újonc? Jobb drámai kellék tényleg nincs? Tényleg?? :/ O_o”

Speciel nem hiszem hogy ettől a dologtól lett rossz a cucc. Újonc azért illik bele egy sorozatba, mert a néző is sokszor “újonc”, így mindjárt könnyebben kialakulhat a szimpátia.

bikkbakk - 2009. 10. 07. 17:40

zorrobomber,

majdnem: egy újonccal elmagyarázhatják azokat a dolgokat, amiket a sorozathoz tudni kell, ahogy őt betanítják, úgy tanulnak a nézők is.

Ez a sorozat amúgy tényleg egy nulla. Egy két órás vonatozásra csak ezt vittem magammal, de tíz perc után abbahagytam és inkább néztem ki a fejemből.

Maniac84 - 2009. 10. 07. 18:04

Nem jönnek össze idén a kórházas a sorik. A háromból egyedül a Mercy nézhető. Sokat elmond a másik kettőről, hogy az meg kicsit összecsapott, ugyanis midseason-ról kellett előrehozni Tierney (Parenthood) betegsége miatt.

uran - 2009. 10. 07. 19:14

Alex O’Loughlin miatt megnéztem (Moonlight FTW!), de még azt se tudom mondani, hogy csalódtam a sorozatban. Egyszerűen nem is emlékszem az egészre, pedig eskü végignéztem o_O

winnie - 2009. 10. 07. 19:21

“Whááá!! Miért kell minden rendőr/kórház sorozatba az újonc? Jobb drámai kellék tényleg nincs? Tényleg?? :/ O_o”

ezt nem értem. ha nincs újonc, akkor mindenki régi motoros. az milyen drámai kellék? ha valaki változatosságot akar, akkor jó az újonc, hiszen kvázi a nézővel együtt ismeri meg a sorozat világát. vészhelyzet, grey, csi, a legnagyobbak újoncokkal kezdtek:)

plantag - 2009. 10. 07. 20:11

“a legnagyobbak újoncokkal kezdtek:)”

es ne feledjuk a rescue me-t sem.. :))

winnie - 2009. 10. 07. 20:18

vagy a shieldet:) bár némely sorozatokban az újoncok igen hamar megismerhették a való világot.

plantag - 2009. 10. 07. 20:45

en azert a masik ket korhazas sorit sem irnam le vegleg. a mercyben inkabb a növerek allnak a közeppontban, es a maganeletük, es vannak benne vicces jelenetek is, nekem tetszett a pilotja. a trauma is vegig magaval ragadott, csak azon kaptam eszbe, h mar vege is van. a balesetek elegge valodiak voltak. ezt sm irnam le. a three riversre is kiv vagyok, de csak azert, h telleg olyan rossz-e..

bogyó - 2009. 10. 07. 20:53

Jajj! Annyira vártam, hogy Alex O’Loughlin kapjon megint egy sorozatot. Imádtam a Shieldben és a Moonlightban is, sőt a Criminal Mindsban is üdítő színfolt volt, erre jön ez az írás. Még szerencse, hogy az előző hírekből felkészülhettem az újabb O’Louglin nélküli évadra… Talán majd legközelebb valami értelmesbe vágja a fejszéjét.

brown - 2009. 10. 07. 23:56

És ha még valaki nem tudná, már meg is vette az egyik hazai kertévé, sőt, már jövő tavasszal pörög itthon is a sorozat…:)
Amúgy nekem bejött az eredeti, Julia Ormond-os pilot is, meg ez is.
Nem mondom, hogy nem láttam már nála jobb sorozatot, de rosszabbat annál többet.
Én mindenesetre megnézem az összes részt, amit leadnak belőle, aztán ítélkezek.

winnie - 2009. 10. 08. 00:03

“És ha még valaki nem tudná, már meg is vette az egyik hazai kertévé, sőt, már jövő tavasszal pörög itthon is a sorozat…:)”

minden sorozatot megvettek a tévék és szinte biztos, hogy nem lesz tavasszal a tévében, lévén 1. pár rész után le fog kerülni a cbs adásáról, 2. még a tévék sem tudják, hogy mit fognak tavasszal adni, mert kábé kéthetente változnak a tervek.

zsemlye - 2009. 10. 08. 12:59

…francnak olvasok el mindent – még nem jutottam el a pilotokig (régi, új) – Alapból féltem tőle, mert a szervcserétől kiver a víz, főleg 1 évadon át.
Csak az eyecandyk (Aley O’Loughlin, Daniel Henney) miatt próbáltam volna be. Fentiek után… ajaj…

andersen - 2009. 10. 08. 22:30

Most néztem meg az első részt. Nekem nagyon tetszett. Az, hogy a Kate Moenning játszik benne, külön piros pont, szóval L word rajongóknak kötelező darab. Szóval én azt mondom, azért ne tessék még temetni a sorozatot.

zoey - 2009. 10. 08. 22:40

Úgy tudtam, hogy ez lesz. Én még csak ma este fogom megnézni, de nem is annyira a sorozat témája vagy minősége miatt. Menthetetlen Kate Moennig rajongó vagyok. És igen, tudom, hogy ő sem valami csúcs benne….
Kíváncsi vagyok, mennyi részt bír még ki a sorozat.

Tyberius - 2009. 10. 17. 19:05

Pff… hát nem számítottam sokra ettől a sorozattól, és így nem is csalódtam. Nem voltak elvárásaim, de nem is fogott meg, szóval kasza…

Dax - 2010. 05. 21. 10:40

Támogatom a Kate Moennig-es hozzászólást. Valóban nem egy nagy durranás a sorozat, de kellett bele egy ilyen forma, mint Kate. Az L word után érdekes volt ilyen szerepben látni :)