login |

Til Death negyedjére is

2009. 10. 08. 20:12 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Igen, visszatért a jelen tévés időszak egyik legnagyobb talánya, hiszen a Til Death-et annak idején már az első pár rész nézettsége után le kellett volna lőni (meg azért, mert roppant gyenge, a jelenlegiek közül a legrosszabb), de a sorozat szívósnak bizonyult, a FOX a 2. évadban a Back To You-val akarta felhúzni a nézettségét (sikertelenül, hiszen a BTY is bukott), a kegyelem 3. évadban pedig már csak 4 hétig volt műsoron a sorozat.

tildeath01

És a biztos kasza helyett itt a 4. évad, amivel kapcsolatban csak az a vicces, hogy nem elég, hogy a 3. évadban gyártott (gondolom) 22 rész zöme sem ment le, hanem még a 2. évadból is vannak kósza, a sztrájk miatt le nem adott epizódok. Ez általában nem gond, de itt a 2. évad végén kivágtak két állandó szereplőt, míg a 3. évadra hoztak egy újabbat, akit mostanra vágtak ki, épp ezért érdekes lesz majd régen forgatott részeket látni. (Egyelőre az első 3 rész friss, de utána jöhetnek 2-3. évados maradványepizódok. Ha műsoron marad a sorozat, amire 50% az esély.)

És ebbe a zűrös helyzetbe jött ez a Brad Garrett-interjú, amiben olvastam, hogy az Everybody Loves Raymond-ól ismert színész örül, hogy a 4. évadra végre megtalálta a hangját a sorozat, mert jött egy új showrunner (Don Reo – a Brothers, a Blossom és a Rodney készítője, az Action egykori stábírója), lecserélődött az íróstáb és végre a siker is eljöhet, mert a Brothers-szel jó párost fog alkotni a Til Death. Pénteken. Ők tudják. Csak rosszul.

De, hogy a 4×01-ről is essen pár szó: jött két új állandó szereplő, mégpedig a házaspár kislánya és annak környezettudatos férje – előbbit lecserélték, hiszen anno Krysten Ritter volt, utóbbi maradt ugyanaz a gizda, de jópofa szakállas fickó. Nos, ők parkolnak be egy lakóautóval a kertben és elindul a békés békétlen egymás mellett élés. Az új dinamika első blikkre működni látszik és bár a Til Death továbbra is gyenge marad, de végre nem botrányosan béna, hanem csak semmi extra módra béna, talán még egy biztató 3-4/10-et is megérdemel, mert bár a múlt emlékei által indukált prekoncepciók lehúzzák a sorozatot, de a pár mosolygás/nevetés hoz néhány pontot.

tildeath-02

Ami érdekes, hogy a poénok egy része olyan volt, hogy simán elmenne egy házaspárról szóló, sztorizós standup monológnak: volt, hogy csak beszélget a házaspár a semmiről, kvázi csak a poénok kedvéért megy a dialóg, amit simán előadhatna egy ember egy személyt megtestesítve, akkor is működnének. Talán ez a számomra fura megközelítés emelt kicsit a színvonalon, nem tudom. (Ja, és meglepő, általam eddig nem tapasztalt kiszólások is voltak a részben: “mintha egy szitkomban élnénk” vagy az új színész által alakított lánynak is mondták, hogy mennyire megváltozott, “mintha egy másik személy lennél”.)

4 hozzászólás Ne habozz!

David - 2009. 10. 08. 22:31

A cbs hogy orulne ha a til death szintu lenne a negyedik hetfoi sitcomjua. Siman veri az aop -ot.

Bujtor - 2009. 10. 09. 19:24

Teljesen jó az első évad 8 része alapján ez a sorozat!

fm! - 2009. 10. 12. 11:25

Az első 2 évadot marhára bírtam, és a 3. évad sem volt rossz szerintem. Az idei újoncoknál mindenesetre sokkal jobb szvsz.

Bujtor - 2009. 10. 22. 23:19

Az első két évad nagyon tetszett, de a harmadik nagyon gyenge számomra sajnos :(. Ha ilyen kaki marad, akkor nem is igazán érdekel, hogy lesz-e negyedik. Jelen pillanatban (3/4) cancel…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz