login |

The Office – 6×04-05 – írta CyClotroniC

2009. 10. 10. 14:25 - Írta: vendegblogger

34 hozzászólás | kategória: kritika,

What an awesome party. The best wedding I’ve ever been to. I got six numbers. One more would have been a complete telephone number. This was EPIC!

…és Kevin-nek mennyire igaza van. Ezt hívom én 10/10-nek. Túlzás, nem túlzás, nekem ez az volt, és nem igen dobáltam még ilyen számokat sitcom epizódra, talán mondjuk azért, mert nem igazán látni ilyet minden nap a tévében. Mit tévében, komédiában… De most komolyan, ez az egyetlen epizód több poént és feelgood jelenetet zanzásított 40 percbe, mint azt a legtöbb vígjáték elmondhatná magáról. Tovább.

office01

Kezdeném is azzal, hogy egyrészt a semmiből építették fel a finálét. Jó persze a „Niagara”-s cím gyanús lehetett volna, meg a 40 perces epizód is, de én abszolút nem számítottam arra, hogy csak így egy átlag 4. epizódba elszórnak egy esküvőt, amit én a szezonnyitó-kritikámnál szezonzáróra prognosztizáltam. A másik meglepő fordulat, hogy azt vártam nagyon, hogy Michael hogyan zúzza rommá életük nagy napját, és meglépték az írók, hogy sehogy.

office02

A cold open ezúttal nem volt kifejezetten vicces, inkább csak egy tisztelgés a Monty Python csoport előtt, akik 1969. október 5-én mutatták be első szkeccseiket a BBC közönségének, tehát a héten voltak 40 évesek, így nem véletlen szerint a „The Meaning of Life”-ból ismerős hányós nyitány kiválasztása.

office03

Oké, megvoltak az epizód kínos részei, viszont ezeket most nagyon elnyomták a térdcsapkodós, besírós poénok. Sokszor elmondtam már, hogy az Office nagy előnye, hogy ennyire jól kezelik az írók ezt a sok karaktert, de amit ebben az epizódban letoltak azt oktatni lehetne. Nagyon bejött, hogy Michael hozta önmagát, de nem rabolta el a show-t Jim és Pam elől, illetve, hogy Dwightot egy új oldaláról ismerhettük meg.

Nem is feltételeztem volna róla, hogy a céklafarm, a medvék és a Battlestar Galactica mellett még elférnek nők is az életében, de pont ezért volt zseniális, amit az esküvőn művelt. Kevinnek is beírtuk a hatalmas piros pontot, akinek végig szakadni lehetett a jelenetein az egész rész alatt, és itt nem csak a parókára vagy a fenti idézetre gondolok, hanem arra a jelenetre is, amikor szétcsöngeti a két recepciós lányt.

office04

Aminek nagyon örülök, hogy bejött a kihagyhatatlan ziccer, és elkezdték felépíteni Erin karakterét, a lehető legokosabb módon, adtak Andy-nek egy új szerelmi célpontot. Andy ugyanis korábban nagyszerű volt meg nem értett hősszerelmesként, és mióta vége lett az Angela-szálnak, azóta nem lett igazán kihasználva a benne rejlő potenciál.

Ez eddig mind szép és jó, de csak egy nagyon erős 8-9 pont lett volna az egész a finálé nélkül, ami lehet, hogy YouTube ripoff, de kit érdekel, pont az benne a nagyszerű, hogy abszurd, de mégis hihetetlenül életszerű. Hogy azért mégse 100%-os másolás legyen a vége, összevágták a kis rögtönzött karneváljukat a hajós-vízeséses jelenettel, ami így együtt hihetetlen nagyot ütött, főleg úgy takarékra vették a jókedvet az utolsó 5 perc előtt, amikor Pam kiborult, de ez a kontraszt is csak a feelgood érzésre pakolt rá a végén. Meg hát ugye ott van az a tény is, hogy a The Office először használt zenét (!!!), még ha hozott anyagból is dolgozott.

office05

Visszatérve az első bekezdésemre, már évek óta képtelen egy egész estés vígjáték kihozni belőlem, hogy egyszerre röhögjem magam betegre a történet elején, és mosolyogjam végig a legvégét, itt pedig ez maradéktalanul sikerült. Lehet, hogy ez is benne van a 10/10-es értékelésemben, de bárhogy is próbálok valamibe belekötni, és levonni egy pontot az érékelésből, nem tudok. Inkább összeírom azt a 8-10 beszólást, amit majd ellövök a hét idézete topicban, aztán tizedszer is visszanézem az utolsó 5 percet. Eddig a The Coup volt a kedvenc Office-os epizódom, de azt hiszem ezzel megvolt a trónfosztás. Best. Episode. Ever.

office06

34 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2009. 10. 10. 14:27

ha már úgyis szóba került nemrég a párosok összehozása. mondjuk itt eddig is “össze voltak jőve”, de azért mégis csak ez a fő pecsét, amit meg mertek húzni. kíváncsi leszek, hogy változik-e valamelyest a csoportdinamika.

ja, és erinnek örülök, ő az a karakter, akinek minden egyes felbukkanása, még, ha egy másodperces is, elégedettséggel tölt el. jó döntés volt. remélem, hosszútávú-

Hero - 2009. 10. 10. 14:29

Best.Episode.Ever.

All said.

Én eddig a részig csak olvastam olyanról, hogy röhögés közben le tudnak esni az emberek a székről, de mikor a földet csapkodtam kínomban akkor rá kellett, hogy jöjjek, hogy:
1.Igaz
2.Best.Episode.Ever.

des - 2009. 10. 10. 15:11

Nem nézem az office-t, de ezt a részt lehet megnézem. De akkor most a négyest vagy az ötöst? vagy mindkettőt?

(régebben belenéztem yt-on, de nem fogott meg)

CyClotroniC - 2009. 10. 10. 15:14

Hiába 40 perces, ez szerintem csak simán 4. epizód, de winnie hozzácsapta az ötödiket is, bár lehet, hogy ő e téren tájékozottabb jóval :D

minase - 2009. 10. 10. 15:19

des: 4-es

nekem a cold open beütött. jól megalapozta a részt. (lehet, mert nem ismertem az eredetit?)

nekem a poenok mellett nagyon magas volt a kínos faktor. én nagyon ki tudok készülni a kiélezett helyzeteken. ami persze jó

des - 2009. 10. 10. 15:21

ok thx. akkor szedem lefele. kiváncsi leszek, tetszik-e majd.

endel - 2009. 10. 10. 15:40

Dwight hogy fejberúgta a csajt, na az készen volt. :D

Hero - 2009. 10. 10. 15:40

Az elég kínos volt mikor Jim elrontotta a tósztot:DD “She’s…alcoholic” xD

CyClotroniC - 2009. 10. 10. 15:43

Persze voltak kínos részek is, furcsa is lenne az Office-tól ha nem lenne, de ennek azért más volt a feloldása a zenés fináléval. Rengeteg epizódban végig megmarad a kínosság az egész részen keresztül, és ettől egy Diversity Day, a The Dundies vagy a Christmas Party jóóóval kínosabb volt szerintem. Önmagához képest azért felszabadultabb volt a légkör ebben az epizódban.

Thrasher - 2009. 10. 10. 16:25

jé, én nem is kapcsoltam a Pythonos dolognál. a film persze beugrott, de nem jutott eszembe összekapcsolni az évfordulóval. nice.
a rész simán ott van a top 5-ben (Rainn Wilson szerint is), a Pam&Jim közti aranyoskodás a csúcson volt, ahogy kell, és jóformán nem volt olyan mondat, aminél ne röhögtem volna föl.
nem fair, hogy Creednek egy dupla részben csak ennyi jut, de legalább Tobynak volt egy király jelenete.
nem is baj, hogy ez most nem volt olyan kínos, mint szokott, a Jim és Michael közti feszültség nekem amúgy is túl sok volt az előző részben, az már nem volt vicces.

Vas - 2009. 10. 10. 16:53

bmeg nagyon durva az intro előtti felvezetés :D

Obi1 - 2009. 10. 10. 17:11

“nem fair, hogy Creednek egy dupla részben csak ennyi jut, de legalább Tobynak volt egy király jelenete”
Pont ez a lényege Creed karakterének, nem akarják túlhasználni. Így minden megjelenése emlékezetes.

Ares90 - 2009. 10. 10. 18:20

Ugye-ugye. Office adja az ívet :-) Szerintem is zseniális rész volt, a 6. évad nagyon rendben van eddig, nem mintha az eddigiekkel nem így lettem volna.

dave - 2009. 10. 10. 18:39

Óh te jó ég! Na erre vártam. Legjobb rész ever!

dave - 2009. 10. 10. 18:42

Eleve imádom a zenére kifutókat a film végén…mint ez: http://www.youtube.com/watch?v=inPnVL41N_c

Binky - 2009. 10. 10. 19:09

Tényleg ez volt a legjobb epizód! Andy a járókerettel, Dwight, ahogy lerúgta a csajt, Kevin a parókával meg a cipőt helyettesítő dobozzal, Meredith szivarozva és még folytathatnám… Nagyon kemény! És tényleg jó volt, h zenét is használtak végre. Nagyon nagyon jó rész volt! Szerintem már sokan vártuk, hogy Pam és Jim összeházasodjanak.

danton - 2009. 10. 10. 19:19

heh, tegnap hiába kerestem az office kibeszélőt, nem találtam, hogy leírjam, mennyire utáltam ezt az epizódot, nagyon meglepődtem a kritikán, úgy éreztem, hogy teljesen pocsék irányba vitték a dolgot, felbomlott a karakterek idegesítő/mégis szerethető harmóniája, a végkifejlet giccses lett, a poénok erőltetettek (egy-kettőtől eltekintve), az egész olyan volt, mint valami kellemetlen álom, ami nem sokban tér el a valóságtól, de az a kevés is elég hozzá, hogy felébredéskor émelyegj, kifejezetten rossz kedvem lett ettől a résztől, életemben először éreztem így office epizóddal kapcsolatban, kábé minden karakter idegesített és utáltam a sztorit. bocsánat, tudom, kisebbségi vélemény.

danton - 2009. 10. 10. 19:21

Ó igen, az esküvős izé a járókerettel táncoló Andyvel és a giccses, azért (bár egy ennyire szétcseszett nap után semmi okunk nem lenne rá) mégis szeretjük egymást gyerekek gesztus hiteltelen összekacsintása volt az a pont, ahol végleg kibuktam, ez még kimaradt az előbbiből

Gyike - 2009. 10. 10. 20:15

csak egyetérteni tudok mindennel,best episode EVER. a wedding-dance nyilván mindent vitt,és örülök,hogy pont elegendő mennyiségű Jim-Pam jelenet volt,attól eltekintve,h nekem ők a kedvenceim. oh,igen,csak egy kicsivel több Angela..bár az haláli volt,ahogy végigsétált a templomban,mikor mindenki táncolt:)))

ééés Dwight,ahogy lerúgta a csajt,kéééész:)))

10/10

bikkbakk - 2009. 10. 10. 22:06

Meg is nézem harmadszor:)

Pizsama - 2009. 10. 10. 22:30

Nagyon jó epizód volt, és CyClotroniC jól összefoglalta mitől. Viszont a zene dolgot egy kicsit firtatnám, Cafe Disco?! Vagy az nem számít? :D

holy - 2009. 10. 10. 22:33

Imádom az Office-t! Mindegyik karaktere igazi arc!Nekem rengeteg kedvenc jelenetem van a sorozatból…..de az ahogy Dwight fejberúgja a csajt az bekerült a best of 10-be!

Halálos! Csak azért a jelenetért érdemes megnézni…most is röhögök ha a jelenetre godolok!

Amúgy nekem még ilyen az, amikor Stanley szívrohamot kap és utána az egészségügyi oktatáson újraélesztést tanulnak a babán, aminek Dwight lekapja az arcát!!! Na az a jelenet is halálos! Néha ha szar kedvem van előveszem!

CyClotroniC - 2009. 10. 10. 22:42

Pizsama: Először itt volt az, hogy olyan jelenet is látható volt (a vízeséses hajókázás), ahol nem csak a helyszínen szólt a zene. Oké itt is helyszíni aláfestésnek indult, tehát funkcióval, de a mini flashback montázzsal több lett, mint a korábbi zenés elemek, ahol csak szólt a szobában.

danton: Értem én, hogy mit mondasz, de az egész esküvöi táncos valami kölcsön anyag volt, és nagyon illik a Jim/Pam páros szellemiségéhez szerintem. Bár az nekem is furcsa volt, hogy papíron ők elenezték ugye ezt a bevonulást, de mégis annyira illik hozzájuk, hogy nem bírtam nem szeretni. Sőt utólag már az lenne furcsa, ha valami klasszikus bevonulás lett volna helyette.

Pizsama - 2009. 10. 10. 23:03

Oké, értem, ilyen értelemen jogos az elsőség!

TorenteXY - 2009. 10. 11. 03:35

Azt azért lássuk be, elég hálás volt a téma, Jim&Pam esküvője azért magában is legjobb epizód lehetne sok romatikuslelkű szívében. ;)
Emellett szerintem tényleg jó volt, és voltak térdcsapkodós, meg kevésbé vicces jelenetek is. Én csak azért nem ajnároznám az epizódot az egekig, mert ugye a téma mindenképp adta magát. Egy ilyet csak elrontani lehet. Nem Legjobb epizód, de top5 biztos! :D

B58Nomad - 2009. 10. 11. 22:29

Soha nem voltam egy sorozatfüggő-típus, de a The Office az ilyen részek miatt azzá tett. Epic.

des - 2009. 10. 11. 23:11

…hirtelen felindulásból megnéztem ezt a részt. voltak jó poénok, amiken mosolyogtam, de ez nem az én sorozatom, azt kell mondjam. főleg, ha ez egy best “epizód ever”.

és a stílusa sem tetszik amúgy. de ez meg már az én “bajom”. :)

CyClotroniC - 2009. 10. 12. 00:17

des: Akkor nem a Tiéd, valóban… Igazából nagyon kevés sitcom epizódot tudnék még említeni, ami nálam ezen a szinten volt. Talán a “My Way Home”-ot (Scrubs), a “Blood”-ot (Black Books) és a “Jabberwocky”-t (Better Off Ted), de ezek is inkább a 9 fele húznak. Ízlés kérdése tényleg, mindenkinél más veri le a biztosítékot.

mapadu - 2009. 10. 14. 02:43

nagyon jó cikk! osztom a dolgokat:) szeirntem is 10ből 10-es én ebben a szezonban kezdtem el érdeklődni komolyabban a sorozatok iránt és meglepődöm néha mennyire aktuálisak! pl ittvan ez a youtubos dolog, plusz micheal az Up! animacios filmet hozza fel példának a bárban:) plusz a zenék is általában minidg nagyon frissek. és akkor nézzek barátokköztöt… szal office 10/10 best:)

stephan - 2009. 10. 14. 16:06

Ezen az egy részen többet röhögtem mint a 6.évad eddigi részein összesen (pedig azok is nagyon jók). Több ilyen zenés jelenet kellene bele, nagyon odavág, bár már az 5.évadban is jó volt amikor Michael bekapcsolta a “Music Factory -Gonna Make You Sweat Everybody Dance Now”-t de eygértelmű, hogy ez viszi a prímet. 10/10.

Kriky - 2009. 10. 15. 20:35

Nekem a végén nem tetszett a felvonulás. (A)
De a többi óriási! :) 10/9

Zsu - 2009. 10. 17. 01:27

ez egy kiváló bejegyzés! mindennel egyetértek. 10/10-es rész volt.
hangosan röhögős, néha kínomban párna mögé elrejtőzős, mosolygós, meghatottságtól sírós. Igazi Office hangulata volt. és a vége adott valami pluszt az egészhez.

winnie - 2009. 10. 17. 03:10

na, végre én is megnéztem. szenzációs rész volt, totál feelgood. erin FTW!

Booka Shade - 2010. 08. 19. 02:21

Apropó Erin, remélem nem csak én vettem észre amikor a járókeretes Andyvel táncikáltak végig, egyik ugrásnál kilátszott a rózsaszín bugyija :P:B

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz