login |

Pilot-mustra: The Jeff Dunham Show – 1×01

2009. 11. 02. 14:07 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A Comedy Central gyakran szentel népszerű standuposoknak, komédiásoknak egy teljes, egy órás műsort, Comedy Central Presents…-et, mely most már itthon is terjed el és egyre népszerűbb, ha éppen nem Maksa Zoltán van rajta, hanem mondjuk Badár Sándor. Amerikában tavaly karácsonykor a hasbeszélő Jeff Dunham csatornaszinten nagyon durva, 6,5 milliós nézettséget hozott össze saját műsorával, idén pedig megkapta a lehetőséget a saját sorozatra.

THE JEFF DUNHAM SHOW – 1×01 – 1,5/10

jeff dunham - peanut

Amerikai standup terén én amatőr vagyok, pár nevet ismerek, de YouTube-videóknál tovább nem jutottam, önálló műsort vagy DVD-t még nem néztem. human már sokkal profibb és a Filmbuzin többször hozta fel a műfajt, bár ő gondolom előnyben részesíti a régi iskolát, Denis Leary-t és brancsát, Dunham-et nem kedveli, bár azért sokszor írt róla. Jókat is. Persze amatőrségem ellenére is jól ismerem Jeff Dunham-et, aki talán itthon a legismertebb kinti humorista és szerintem sokan vannak oda Achmed-ért, a halott arab terroristáért. “Silence, I’ll kill you”, ugyebár.

Nos, Dunham megkapta sorozatát, mely rekordnézettséggel nyitott és a második hétre rekordmértékben zuhant, ami nem is csoda, mert ritka pocsék volt a pilot. Illetve nem is pocsék, hanem egyszerűen nem vicces. Dunham jó arc a standupok során, de a The Jeff Dunham Show-ban még csak szimpatikus sem volt: kiáll a színpadra a közönség elé, mint egy bizonytalan Kiefer Sutherland-imitátor, két reklám közt bábut vált és hasbeszél, plusz saját vagy bábus szkeccset konferál fel a bábuival. Ennyi.

Ettől még lehetne vicces a TJDS, de sem a felkonf, sem a jelenetek nem azok (kivéve talán az Achmed-féle DVD-s blokkot). A műsort Walter-rel kezdi, Achmed-del folytatja, majd jön Peanut és Bubba J. és egymást  múlja alul velük.Pedig még Brooke Hogan is cameo-zik neki. (No komment.)

Próbálkozott már máskor standupos a Comedy Central-on sorozattal, Dave Chappelle a The Chappelle Show-val kultarc lett, ott volt Carlos Mencia a nézhető Mind os Mencia-val, idén pedig láthattuk Demetri Martin-t is, akinek teljesen jópofa lett a sorozata (Írtunk is róla. Többször is.), de Dunham a borzalmas 1. résszel már a második megtekintés lehetőségét is elvette tőlem.

ui: Nem magamat igazolandó, hiszen biztos sokaknak bejön, de még nem nagyon láttam a MetaCritic-en, a kritikusok véleményeit összegyűjtögetó oldalán ennyire lehúzott (20%) sorozatot.

19 hozzászólás Ne habozz!

new-york-islanders - 2009. 11. 02. 14:29

“…egy bizonytalan Kiefer Sutherland-imitátor…”
Nekem is hasonló ugrott be elsőre, emlékszem volt régebben valami szitkom (a címe már nem ugrik be) itthon, ahol a kedvenc jeleneteim azok voltak, mikor a föszereplő színész lúzer öccse együtt kártyázott minden héten Don Swayze-vel, Joey Travolta-val és Frank Stallone-val – oda simán elmehetett volna Dunham egy Kiefer Sutherland tesóként :)

Ugyan bevizsgáltam a karácsonyi cuccát még anno, talán nevettem is egyszer-kétszer rajta, de már akkor sem tudtam felülemelkedni az alaphelyzeten (hasbeszélő és bábu), most pedig, hogy ehhez még használható poénok sem jöttek abszolút kaszáért nyúltam az első rész után, pedig ilyet ritkán szoktam.
Demetri műsorához képest ez valami borzasztó volt
(én amúgy Patton Oswalt-nak adnék egy szkeccs show-t, őt még színészként is bírom, hát még komikusként).

Flanker - 2009. 11. 02. 14:34

nálam 5/10 volt, agyamat tényleg nem dobtam el tőle.. a 2. rész majd ma bevizsgálom, aztán nyilatkozom újra

LuPuS - 2009. 11. 02. 14:44

ami érdekes volt,hogy sokat fogyott és most már KS hasonmás vagy féltestvér lett.
Van amiből nem szabad saját show-t csinálni 2 -3 rész és lehet bögrét kapni meg minden hasonló :D

superr0x - 2009. 11. 02. 14:54

tényleg durván hasonlít kieferre, lehet még a hangja is olyan egy kicsit, egy damnitből le lehetne szűrni :D
amúgy én rövidnek vettem a részt, annyira nem volt vicces, de barátnőmnek tetszett, kivi vagyok kövire

nyöffke - 2009. 11. 02. 15:16

lehet, hogy az én humorom rossz, de én a régi videóit sem szerettem túlzottan, sőt Achmed sem volt szimpatikus. egyre emlékszem, ami egy kicsit tetszett, a kisméretű kutyákról meg talán autókról (?) beszélt.

Villám - 2009. 11. 02. 15:33

Egyet kell értenem a kritikával pedig nagy Dunham fan(atikus) vagyok de ez nagyon de nagyon gyenge lett. Achmed volt az egyetlen akin bírtam nevetni de rajta se úgy mint a régi szkeccsekben.
Hol vannak már azok a régi szép “jingle bombs”-os idők :D

winnie - 2009. 11. 02. 15:49

azt el is felejtettem, hogy eleve necces egy hasbeszélő szkeccs, hiszen utószinkronozható, sőt, de akkor meg pláne gáz, ha csak a bábu látszik a jelenetben, mert akkor dunham jelenlétét sem igényli az egész. so…, no komment.

castro - 2009. 11. 02. 15:50

Az első mondathoz: én inkább akkor nézem a CC-t, ha Maksa van rajta, nem Badár. Utóbbi még egy kényszeredett vigyort sem tudott belőlem kicsalni, és ezzel a legtöbb ismerősöm így van…

winnie - 2009. 11. 02. 15:54

insight: friss volt az élmény, azért írtam, pont azt beszéltünk itthon, hogy badár leírva tuti, hogy nem ütne (nekünk), de ahogy előadta darálva a saját stílusában, dőltünk a röhögéstől. pedig abszolút nem poénokra volt kihegyezve a mondandója, de mégis hatalmas volt, amit lenyomott. maksa nekem túl kiszámítható, oldschool, de hát kinek mi jön be,

L - 2009. 11. 02. 16:17

Kicsit izzadtságszagú a probálkozása, ahogy a közönség “nevetése” is.
Youtube-on is hamar túlestem rajta, de nem különösebben kötött le.
Kell vlami töltelék, míg visszatér a Family Guy. Annak elmegy.

darkspell - 2009. 11. 02. 16:42

A tavalyi Very Special Christmas Special sokkal jobb volt, ahogy már twitteren is írtam winnie-nek: ebben egyszerűen nincs ennyi.
Ráadásul ahol nem szerepel jelenet, csak a bábuk, azok meg kifejezetten gagyik… Pedig a VSCS-ben még Bubba J-t is imádtam.

tgf992 - 2009. 11. 02. 16:46

ez a kép… mintha nem is ő lenne :P

ooo - 2009. 11. 02. 17:05

nekem nagyon tetszett, 10/9 simán. Ha meglátod Peanutot, már jó az epizód:)

The man who laughs - 2009. 11. 02. 17:29

Én nagyon szerettem Jeff Dunhamet, sajnos nagyon lehúzták ezt a sorozatot, de ha már elkezdtem letölteni, mngnézzem minimum az 1-2 részt.

oxigen - 2009. 11. 02. 18:59

Én nagyon szeretem Jeff Dunhamet, volt is szerencsém élőben látni és ott is nagyon jó volt – attól eltekintve, hogy a bábukkal jórészt a régi szövegeket nyomta, csak a show elején amikor a bábuk nélkül standupolt, na az új volt és dőltünk a röhögéstől.

Az a rész amikor a kicsi kutyákról meg a Prius-ról beszél, szintén nagyon ott van :D
“Let me tell you whats not a dog…
Not a dog: anything that bounces when it barks.”

DelMare - 2009. 11. 03. 23:17

KS, pipa, nálam is.

ez a pilot pedig kritikán aluli volt. én még azért nyomom a kettest, meglátjuk. hozzáteszem én is Dunham “rajongó” vagyok – reméltem nem csak voltam.

ez a pilot max 5, de inkább 4/10.

DelMare - 2009. 11. 03. 23:19

bocsi, az viszont mekkora hatalmasság lenne, ha a következő részben besétálna egy JackBaueres babával?? :P damnit!

The man who laughs - 2009. 11. 04. 20:31

Nem borzalmas, de tényleg nem egy nagy szám főleg a Spark of Insanityhez meg az Arguing myselhez – ez a kettő nekem térdcsapkodósan röhögős – (a karácsonyit még nem láttam), azért a kettest még minimum megnézzem.

Hozé Ármándó - 2009. 11. 26. 15:45

én nagyon szeretem dunhamet, mind a három filmje megvan, és ezeket is tölteni fogom ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz