login |

Stargate Universe készítői oldalról

2009. 11. 02. 16:57 - Írta: winnie

70 hozzászólás | kategória: insider,

Joseph Mallozzi-nak, az egyik ős-Stargate-írónak (2000 óta áll minden napja SG-ből) van egy blogja. A blog az egyik legjobb insider sorozatos webnapló, úgyhogy eleve mindenkinek ajánlom, rengeteg színfalak mögött dolog, fénykép, videó van benne az éppen aktuális Stargate-sorozattal kapcsolatban – jelenleg természetesen az SGU-val.

If you don’t like the character interactions, romance, and open-ended story elements introduced to date, you’re in for a loooooooooooong haul because that’s our show.

És éppen az SGU-val kapcsolatban borult ki a minap Mallozzi, mármint a kritikákon. Mármint az elvtelen, idióta kommenteken, melyeket a “rajongók” nála, de még inkább más oldalakon ejtenek el. Érdemes elolvasni azt, hogy az író, miképp látja a jelenséget, miért szakadt el nála a cérna (természetesen nem a kritikákkal van a baja, azokat szívesen látja, hanem néhány megfogalmazással és azok következményeivel) és, ha valaki bizonytalan a sorozat nézésével kapcsolatban, akkor a kedvéért van benne pár kitétel is, ami megfogalmazza, hogy kinek nem való az SGU.

SGU is NOT SG-1 or Atlantis.  It’s a different show in terms of tone and characters.  If you’re expecting flawless people, square-jawed heroes, and stories that set up and deliver all the answers over the course of a forty-five minute episode, you WILL be disappointed. And DON’T expect that to change.

Hát, igen, tény, hogy a nézői visszajelzések sokat segítenek egy írónak, színésznek, de a kedvét is el tudják venni. Olvassak netet vagy ne olvassak?, ez nem kérdés. Ja, és a bejegyzés végén egy kis színfalak mögötti videót is meg lehet nézni a Water-ből, az 1×06-ból.

Unlike the more kid-friendly SG-1 and Atlantis with its wholesale slaughters of enemy combatants, tortures, stabbings, and occasional live burnings, Universe will touch on the heinous topic of physically intimacy.

Igaza van vagy… igaza van? Vagy nincs?

70 hozzászólás Ne habozz!

freak - 2009. 11. 02. 17:16

“SGU is NOT SG-1 or Atlantis”. Én ennek örülök, azokat nem szerettem. Az Atlantis BSG utód, pont. Kicsit nekem is sok a dráma az akció viszonylatában (űrcsatákat pls!)

tumpara - 2009. 11. 02. 17:17

Az írói sértödöttséget megértem (bár nem olvastam a külföldi kritikákat), hisz nem szereti az ember, ha fikázzák a saját művét. Azt is elfogadom, hogy ne SG-1-et vagy Atlantist várjak, mert ennek másmilyennek kell lennie. Az azonban, amit a SGU eddig történetvezetés címén művelt, egy nagy nulla. Nem egyszerűen klisés, hanem bosszantóan gyermeteg (példákat már említettem a kibeszélőben), márpedig azt egy sorozatnak sem bocsátom meg (szemben mondjuk a lassú történetvezetéssel, mint pl. a Mad Men vagy a Wire, azokról egyszerűen tudom, hogy nem nekem valóak, legyenek bármennyire is jók).

schray - 2009. 11. 02. 17:42

Szerintem egyszerűen az a lendület hiányzik ami az Atlantisban még meg volt. Remek, hogy árnyalt karakterekkel akarnak dolgozni, de valahogy annyira hanyagolják és alárendelik a sci-fi jelleget ennek, hogy az már zavaró, hiszen az alapfelállásban hihetetlen potenciál van. Én szeretem nézni, csak tényleg az zavar az egészben, hogy lehetne ennél jobb, méghozzá sokkal… Épp emiatt remélem, hogy még sokáig a képernyőn marad és idővel megunják a karakterekkel való kínlódást és rájönnek, hogy ez sci-fi és annak megfelelően bánnak vele.

Villám - 2009. 11. 02. 17:55

Amíg nem jött ki a the Plan addig kezdtem elhinni hogy netán valami BSG utódot nézegetek itt hétvégente aztán gyorsan rájöttem hogy nagyon tévedek. A potenciál tényleg benne van hogy BSG utód legyen csak vannak azok a tipikus Sg-s berögződések amiktől csak nagyon nehezen tudnak szabadulni az írok.(persze csak szvsz)
“If you’re expecting flawless people, square-jawed heroes, and stories that set up and deliver all the answers over the course of a forty-five minute episode, you WILL be disappointed. And DON’T expect that to change.”
Erre meg csak azt tudom mondani hogy legyen úgy könyörgöm legyen úgy! De már előre rettegek attól a pillanattól amikor elkezdenek az idő utazással játszani.(nem olvastam előre egyik résznek se után csak spekulálok) Mert idáig egyetlen Sg sori se úszta meg nélküle és van egy olyan gyanúm hogy ez se fogja és szvsz szinte(!) az összes ilyen rész rém béna lett.

JcGross - 2009. 11. 02. 18:06

Ez mind rendben van, DE AKKOR CSINÁLJANAK EGY OLYAT AMI SG-1 MEG ATLANTIS!!! Mondjuk folytathatnák az SG-1 és Atlantist összevonva, és a földről is megfigyelhetnénk az SGU hatását a földre és a tejútra/pegazusra.

winnie - 2009. 11. 02. 18:11

hát, két kaszált sorozatból nem igazán lehet sikereset csinálni. főleg, ha nagyon kapcsolódik az előzőekhez, mert akkor új nézőket sem szerezne.

Khaireddin - 2009. 11. 02. 18:12

Minden eddigi kommentemmel homlokegyenest szembemenve:

Büntetőjogi felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy az SG:U jó. Nagyon jó. Tetszik a sztori egységessége, a darabolás nagyon zavaró volt néha az atlantisnál. Faszák a szereplők, főleg Rush. A CG meg szuper. Akinek baja van azzal, hogy problémákat oldanak meg a hajón (még…faszom azért víz meg levegő nem árt) az ne nézze vagy skippeljen öt részt és ne vinnyogjon.

Tyberius - 2009. 11. 02. 18:21

Csatlakozom Khaireddinhez, eddig nagyon bejön az SGU, pont az ilyen probléma megoldós dolgok miatt. Végre nem az van, hogy folyton lemászkálnak mindenféle bolygóra ott tönkre kúrják a beavatkozással az evolúciót, a társadalmat stb, aztán csodálkoznak, hogy mindenki ki akarja őket rúgdalni a galaxisból. Az meg tény, hogy egy idegen hajón vannak, aminek omlanak össze a rendszerei, igen csúnya lett volna, ha ezt letudják 2 részben az elején.

bognarandras - 2009. 11. 02. 18:26

Én is egyetértek Khaireddinvel!
Nekem nagyon bejövős. Jelenleg az SGU van a listám első helyén.

BigBone - 2009. 11. 02. 18:37

@freak

Atlantis, mint BSG utód, MI VAN?

tgz - 2009. 11. 02. 18:37

Én is ezt a sorozatot várom legjobban a héten. A BSG-t nem éri utól, de nem olyan gyermeteg, mint az eredeti SG-k (amiket meg a gyermetegségükért szerettem). Ég és föld. És én mindkettőt szeretem.

tgz - 2009. 11. 02. 18:38

@BigBone
Szerintem Universe-et akart írni. :)

JcGross - 2009. 11. 02. 18:38

Khaireddinnek tényleg igaza van (szerintem), de akkor is nagyon hiányzik az is, hogy csak lazán mászkálnak és részenként egyedi, meg más meg minden. Voltak vidám pillanatok, voltak szomorúak, és összességében nagyon jó volt. Heti 45 perc felüdülés (mikor még daráltam akár heti 2 óra felüdülés is xD).

Ákos - 2009. 11. 02. 18:41

Én nem vagyok Csillagkapu fan, sőt be kell vallanom csak részleteket láttam a csillagkapuból. A lényegét értettem. De én hétről hétre nézem a SGU és nekem tetszik. Van hogyjobban várom mint egy Flash Forward-ot. Bár még nem látom hogy mit akarnak kihozni a story-ból, de gondolom mennek tovább az űrhajóval és közben ki ki “ugranak” a környező bolygókra.

Platschu - 2009. 11. 02. 18:44

Én rendszeresen járok külföldi rajongói oldalakra és amit ott megy, ahhoz képest a magyarok ártatlan báránykák. Kint divat, hogy vérre menő vitákat csinálnak bizonyos kreatív döntésekből és nem lehet semlegesnek maradni, mert pár rajongó azt hiszi, hogy ha látványosan “vergődik”, akkor az befolyásolja az írókat. Tény, hogy figyelik a visszajelzéseket, de az már az elvakult nézők hülyesége, hogy azt hiszik, hogy falkába verődve majd ilyen-olyan rajongói kampányokat keresztül tudnak vinni, ha egyszer nem tudhatják, hogy mi történt a háttérben (pl. bizonyos színészek kiírása).

Az SG:U tényleg más lett. Ha csak azt nézem, hogy bemeséltek egy erős keresztény felhangot, akkor már ezzel süppedős talajra tévedtek, mert korábban igyekeztek minden országba eladható műsort gyártani és a világvallásokat nem érinteni. Ez szintén kicsapta a biztosítékot pár embernél, ami érthető, mert eddig az SG családbarát sorozat volt, most pedig átváltottak egy fokkal komolyabb hangvételre.

Aztán ott van ugyebár a szex téma. A COTG (az SG-1 pilotja) újravágott változatában mindent kivettek, mert prűdek és nyafogtak valamilyen amerikai szülői tanács, ugyanakkor itt meg tolják előre a közeliben felvett smárolást… Most éppen a Chloet alakító színésznőre vannak rászállva a kinti fanok, hogy mekkora ***, mert egyszerűen nem tudnak elvonatkoztatni a szereplőtől és annak megformálójától.

Saját tapasztalat, hogy a lányok és női nézők imádják, ha két hetero palit melegként képzelhetnek el és még erről írnak rajongói történeteket is (slash). Mit ne mondjak ezt én betegesnek gondolom, hogy olyan karaktereknél miért kell erről ábrándozni, akik nyilvánvalóan nem a másik pályán játszanak. A lényeg, hogy a készítők próbáltak ezen változtatni már az SG:A esetében is, erre kint elkezdtek cirkuszolni, hogy akkor miért lett úgy kezelve, úgy bemesélve és kiírva az adott meleg mellékszereplő, ahogyan. Úgyhogy nehéz a kedvükben járni.

A fő gond szerintem, hogy a készítők túl sok külső tényezőnek akarnak megfelelni, miközben félig-meddig eldobtak olyan elemeket is, ami miatt az SG oly népszerű volt világszerte. Ezzel nem azt mondom, hogy az SG:U rossz lenne, sőt, én kedvelem, de ettől még inkább BattleStarGate ez már.

Ami engem az Abydos Gate kapcsán is dühít, hogy ha valaki annyira utál valamit, hogy csak rosszat tud mondani valamiről, akkor minek jár egy rajongói honlapra? Mármint elviselem a negatív kritikát, de csak azért én nem járnék el egy oldalra, hogy mások szórakozását is elrontsam. Éppen ezért, hogyha valamilyen sorozat nem jött be vagy idővel elkaszáltam, akkor nem kezdtem el a még rajongókat vagy az éppen futó sorozat részeit és alkotóit sértegetni a saját honlapjukon. Ez a téma akár önmagában lehetne egy hét kérdése itt a blogon.

zoidberg - 2009. 11. 02. 18:48

A szakács mérges, hogy nem ízlik a főztje? Akkor mit mondjon a vendég aki fizetett a kajáért?

A BSG jól indul, de úgy a második szezontól vagy talán már korábban olyan lejtmenetet produkált ami az utolsó részben az egyik szereplő eltűnésével éri el a mélypontot, egy csomó eldolgozatlan mellékszál meg olyan logikátlan történet, ahol a szereplők nagyon drámaiak tudnak lenni. Pedig jól indult.
Az universnek még az indulás sem nagyon sikerült.
Van egy könyv a Randevú a Rámával, na ott szépen haladnak a sztorival, firt things first mégis baromi izgalmas és érdekes, és ami talán a legfontosabb a logikus megalapozása mindennek. És mi a vége az első könyvnek? Szinte semmivel nem leszünk okosabbak mégis le van zárva a sztori, és egy mondattal akkora cliffhangert raknak bele, hogy az ember egyből olvasná a folytatást.
Én szívesebben látam volna, hogy birtokba veszik az űrhajón a szállásaikat a szereplők, mint hogy Young a földön elmegy a feleségéhez.

A belinkelt videó jó, poén, hogy a kaput mögéjük vetítik, hogy a hófúvás nem utómunka eredménye.

Khaireddin - 2009. 11. 02. 18:48

Egyébként valószínű, hogy még az évadon belül vagy a következő évadokban, mikorra megoldják a rájuk nehezedő problémákat a hajón lesz az eddigihez hasonló részenkénti missziós felépítés is. Golyós fegyverük nagyon kevés van, épp csak elég arra, hogy rendet tartsanak a hajón. De megtalálták az ősök space suit/power armor -jait is szóval valamilyen fegyver is lesz valószínűleg. Korábban meg írtam, hogy a Destiny tele van külső fegyverzettel, az már kiderült hogy Drone Platformja meg nincs úgyhogy űrcsatákra se kell sokat várni.

Reg5 - 2009. 11. 02. 18:59

freak: “Az Atlantis BSG utód, pont.”

Pont, hogy nem. A 2 sorozatnak semmi köze egymáshoz, attól eltekintve hogy scifik.

Nick - 2009. 11. 02. 19:03

A Universe-t nem nezem, de ugy altalanossagban egyetertek a kiborulassal. Nekem is az agyamra mennek azok a “rajongok”, akik az internet minden szegleteben csak nyavalyognak jo feltunoen, virtualisan harapdaljak a keszitok/szineszek torkat es barmifele ertelmes vagy ertelmetlen indok nelkul oltjak a sorozatokat, azonositjak a szereploket a szineszekkel meg ilyenek. Nem tudom sirjak vagy nevessek mikor a “kritikaikat” olvasom. A tobbseguk egy egyszeru mondatot se tud megfogalmazni vagy ha megis akkor csak roflmao-omg-u r rite-XD szinten, aztan azt varjak, hogy barki is komolyan vegye oket.

spell - 2009. 11. 02. 19:15

Platschu: “Ami engem az Abydos Gate kapcsán is dühít, hogy ha valaki annyira utál valamit, hogy csak rosszat tud mondani valamiről, akkor minek jár egy rajongói honlapra? …”

Maximálisan egyetértek a bekezdéssel, és én is ezt kérdezem már jó régóta, más fórumokon is ez a helyzet…

Solmyr - 2009. 11. 02. 19:28

SGU-val 1etlen bajom, h unalamas, és kiszámítható. 1 évadot biztos végignézek, hátha javul, mert az alapfelállásban érzem a potenciált.

Solmyr - 2009. 11. 02. 19:34

Jah és szánalmas, h Mallozzi leginkább azt mentegeti, hogy igenis helye van annak a 2 szex(közeli) jelenetnek a sorozatban. Mintha ez lenne a legnagyobb probléma! Néhány hangoskodó, prűd rajongót ez elriaszthat, de nem veszi észre, hogy amit ő “drámának” meg “komplex karaktereknek” nevez, az klisészemélyiségek konfliktusa közhelyes és UNALMAS “problémák” ürügyén. A legdühítőbb az egészben, hogy a technikai megvalósítás 5*: jó CGI, hangulatos fényképezés, zene, hiteles színészek… és mégis, semmi feszültség, végig ásítoztam mind a 6 eddig leadott részt.

spell - 2009. 11. 02. 19:44

Valójában Solmyr kommentjében benne is van a lényeg. “nem veszi észre, hogy amit ő “drámának” meg “komplex karaktereknek” nevez, az klisészemélyiségek konfliktusa közhelyes és UNALMAS “problémák” ürügyén.”
Ez hihetetlenül döbbenetesnek tartom. Lehet hogy te unalmasnak és közhelyesnek tartod és végig ásítoztad, de ez csak a te véleményed, ami szemben áll az övével. El tudnád nekem magyarázni, miért ő téved, és nem te?

(Mindamellett én nem ásítoztam végig. Én is abba a csendes kisebbségbe tartozok akinek tetszik az SGU. Mindegyik rész nagyon tetszett, szerintem nagyon jó és kidolgozott hangulata van.)

winnie - 2009. 11. 02. 19:52

solmyr: klisé vs nem klisé.

nem nézem (még) a sorozatot, így csak elméletben közelítem meg, hogy a klisés személyiség és a klisés konfliktusok nem a tipikus, nem extrém karaktert jelentik, illetve a valódi emberi konfliktusokat? azt, hogy nem akarnak elrugaszkodni a valóságtól, nem az extremitást, a szélsőségeket keresik, hanem a kvázi mindennapos súrlódásokat?

Mammut - 2009. 11. 02. 19:54

sgu kezdetben nem jött be a sötét mivolt miatt, no meg sg-t vártam
de az utóbbi két rész már kifejezetten tetszett, és kezd megjönni az sg-fíling is, a legutóbbi részben már nagyon
azt mondjuk nem értem, hogy nem részenkénti problémák és azok megoldásai vannak, mert pont hogy azok vannak eddig, pár lógó szállal a levegőben

oxigen - 2009. 11. 02. 20:02

hát a Water-ben már vannak mini-űrlények akiket ki kell rakni a hajóról, szóval biztos nem a rendszert fogják bütykölni egész végig… de ahogy mondta valaki, a hajó a szétesés szélén, ne tudják le 2 rész alatt a megjavítását :)
Persze az elején még be kell mutatni a karaktereket meg a szituációt, a sokak által imádott Jókai Aranyember első 40 vagy hány oldala is elolvashatatlan, utána meg nagyon jó – állítólag, én sose bírtam eljutni addig :)

Bubbles - 2009. 11. 02. 20:06

winnie: de hisz az emberiség a legerősebb faj az univerzumban, egy csillagkapuval eljutottak oda “ahol még ember nem járt”. már így is elrugaszkodtak a valóságtól. akkor most miért akarnak a “földön” járni? minden napos súrlódás? olyan van itthon is, vagy a mónikában. ez nem unalmas egy kicsit?

Mx - 2009. 11. 02. 20:18

“nem nézem (még) a sorozatot, így csak elméletben közelítem meg, hogy a klisés személyiség és a klisés konfliktusok nem a tipikus, nem extrém karaktert jelentik, illetve a valódi emberi konfliktusokat”

Winnie:
Nem, itt tényleg klisés karakterek vannak. Közük nincs a valódi emberekhez… Az egyetlen realisztikus karakter, a totál irracionális szenátor lánya, akit kimondottan rühellek, de eddig az epizódig ő tűnt a legrealisztikusabbnak. A többi vér klisé, unalmas és mű. A poén egyébként hogy az egyetlen racionális értelmes szereplő, “negativ” fényt ad, mindent elkövet az irógárda, hogy ferdeszemmel nézzünk rá, de szvsz inkább azt éri el, hogy a többieket rühelljük :)

spell:
Azért téved mert ez statisztika kérdése. Ha 10 emberből 8-nak tetszik, és 2-nek nek, akkor igaza van… Ha az arány forditott, akkor téved. És inkább ez utóbbi a helyzet.

M76 - 2009. 11. 02. 20:18

Én nem néztem soha se az SG-1 -et se az Atlantis-t mégse vagyok jó véleménnyel a sorozatról. Nézhető, nézhető, de olyan mint egy lassított felvétel. És ne mondja azt, hogy azért mert dráma meg karakterorientált, egy lófütyit, a karakterek építése is leragadt az első dupa rész végén. Azóta mindenki ugyanazt mutatja amit akkor és senkiről nem tudtunk meg újat, egyiket se mélyítik el. Hacsak ms armstrong kurválkodását nem vesszük komoly karakterépítésnek omg az is egy vicc, hogy összehozták scott-al szinte szóváltás nélkül nekiálltak kefélni wtf? Ez neki a karakterépítés?

spell - 2009. 11. 02. 20:22

Mx: “Ha 10 emberből 8-nak tetszik, és 2-nek nek, akkor igaza van… Ha az arány forditott, akkor téved.”
Akkor el lehet mondani hogy az igazság képlékeny. Sőt a Föld is, hisz a középkorban lapos volt, most gömbölyű. Hisz ha a statisztikákat nézzük…

Mellesleg ezek a számok honnan származnak?

flimo - 2009. 11. 02. 20:22

Nekem eddig nagyon tetszik a sorozat, új részt leszámítva, talán mert mint írtátok előjött benne a régi sg feeling (de nem a nagyon régi, sajnos). Viszont Scott-Chloe dolgot nee, légyszi ne, nem kell egy új Kirk + chloet hihetetlen ellenszenves színésznővel sikerült eljátszatni. Komolyan ennél már csak a mentalistás csaj értelmes nézése lenne rosszabb.

darkspell - 2009. 11. 02. 20:28

Bubbles

A lényeg (szerintem) azon van, hogy itt ugye nem előre válogatott katonák (SG-1) vagy katonák + civilek (SG-A) a személyzet, hanem ergo egy szedett-vedett “horda”: nem ők mentek volna a Destiny-re, csakugye…

Szerintem a “földön járós” dráma azt jelenti, hogy igenis ha valakire ekkora nyomás nehezedik, összeomolhat, nem totál hidegvérrel cselekszik, ordít, vedd hozzá amit akarsz. Úgy viselkedik, ahogy te, én, winnie. Ott vannak x ezer billió trillió fényév távolságra a Földtől, még jó hogy paráznak.

Egy dolgot hiányolok: SG-A pilotban a Lidérc mint főellen olyan súllyal jelent meg, hogy húúúú… Itt sem ártana bemutatni a későbbi főellent, szvsz.

Hooshee - 2009. 11. 02. 20:51

Én azt mondom, hogy így hat rész után is egy traikusan rossz sorozatot sikerült csinálni, elrasztva a régi rajongói bázis egy jó részét. Malozzi meg riány, hogy a csodálatos vízióját nem eszi a nép. Hát ez történik akkor, ha szart gyártunk. A történetvezetés nulla, a cselekmény ami eddig történt, jobb esetben egy 45 perces epizódot vinne el, sejthet hogy mennyire unalmas. A színészeket meg hagyjuk, valaki egy korábbi postban írta, hogy ez nem rossz emberek rossz helyen, hanem rossz színészek rossz forgatókönyvben. Maximálisan igaza van.

Platschu: Miért, egy stargate rajongó hol mondja el az akár lesújtóan negatív véleményét egy stargate sorozatról? A drhouse.hu -n?

PereGrin - 2009. 11. 02. 20:55

Egyszerre nem létezhet egy SGA/SG1 és egy BSG hangulatú sorozat egy univerzumban. Megértem Malozzit, hogy most, amint az első kategória megszüntetésével esélye lett a második írására élt is vele (ami azt illeti már az Atlantis-on is érződött egy minimális elmozdulás, de ott csak frissességet hozott).

Azonban úgy érzem erről lekésett. Van egy ciklikusság a scifi világában, az archetipikus hősök és a darker and edgier – és “realistább” – karakterdrámák között. Számomra a második a BSG 4. évadjával fulladt ki. Jól van fiúk szétszedtétek darabjaira a műfajt… de ne felejtsétek el, hogy azért, hogy újra össze tudjátok rakni.

Vagy ha vki kimaradt a szétszedős körből akkor ahogy hozzálát, lépjen újat is. Itt nem akarok igazságtalan lenni, a Universe-nek még nem volt ideje megtalálni a hangját (ilyen tempóban még el is tart egy darabig), de ha valóban csak 80% BSG 20% SG-vel lesz… szomorú leszek. Ennél sokkal több lehetőség van a dologban. Ráadásul a kettő fájdalmasan nem illik össze. Persze ez különösen szubjektív.

Megmondom őszintén, én jobb szeretnék egy önironikus, de mégis pozitív sorozatot olyan hősökkel akik nem tökéletesek, de az átlagembernél nagyobbak. Hiszen ezért hősök. Nem akarok képmutatást, de egy kis idealizmus hozzátartozik az egész SG-hez.

Ezzel szemben Az SGU-t és a BSG-t nézni olyanok mint egy intelligens életunt emberrel beszélgetni nap mint nap. Érdekeseket mond, de vhol szürke, fárasztó és monotonná válik.

Ennek ellenére nézem a sorozatot… mert nincs más űrhajós scifi, mert minden szidásom ellenére megvan ennek is a helye. Nagyjából lehetett tudni, hogy ilyen lesz, de mégis csalódtam egy kicsit.

/remélem nem ment el kétszer/

tumpara - 2009. 11. 02. 21:10

Ez a szedett-vedett társaság ötlete tök jó az SGU-ban, csak az a baj, hogy már önmagában hiteltelen. Nehogy már az amerikai hadsereg úgy küldözgessen embereket a csillagkapun át, hogy nem szűri ki a mentálisan instabil embereket! Mert egy politikus lehet beszari (bár itt ugye pont racionális volt), vagy egy kivételes lángelme (pl. Rodney az Atlantisban, bár őt legalább viccesre csinálták), de hogy a bázis megmaradt személyzetéből szinte mindenki ostobán viselkedik, azért az durva. Ha már csillagkapun utaztatnak valakit, azért általában felkészítik a váratlanra (idegen lények támadása, elszakadás a Földtől stb.)

Azért vicces, hogy egy fikcióban ilyen háttért feltételezek, de hát a scifi nem attól scifi, hogy űrhajók csatáznak benne, hanem mert a realitás talaján maradva mutatja be a jövőt.

Ineteq - 2009. 11. 02. 21:25

A gond az az SGU-val hogy nem SG. Értem én hogy BSG utódot akartak, de az SG nem olyan volt. Az az érzésem, hogy az SG márkanevet meglovagolva akartak eladni valamit, amit amúgy nem nézett volna senki. SG fanok, és csak lesnek, hogy mi a fene ez. Nem ezért néztünk 15 évadot…

winnie - 2009. 11. 02. 21:48

“Én azt mondom, hogy így hat rész után is egy traikusan rossz sorozatot sikerült csinálni, elrasztva a régi rajongói bázis egy jó részét”

egyelőre többen nézik a sorozatot, mint az SGA-t, így ez hatványozottan nem igaz. rég rossz, ha valaki a saját véleményét kivetíti a rajongótáboréra.

Hooshee - 2009. 11. 02. 22:05

winnie:

egyelőre nem tudjuk hogy mennyi ebből az új és mennyi a régi rajongó. És megvannak a jelei, pl pont ez a poszt, pontosabban Malozzié. IGenis rengeteg a régi ,csalódott rajongó (bőven elég benézni a fórumokra), akik szidják, néha nem is nagyon cizelláltan. És most megkapták a választ: ezt eszitek, kuss. Ami egészen addig még talán nem vezet nézettségcsökkenéshez, amíg nincs más, amit nézni lehetne (az úrhajós scifi kategóriában jelenleg nincs más ugye), és amíg tart az, hogy nézem, mert Stargate, de ennek vége lesz, és akkor boritékolható a bukás, ha nem változtatnak semmin. Akkor talán majd észhez térnek.

jibb - 2009. 11. 02. 22:18

Én egyelőre pihentetem az SGU-t, mert botrányosan rossz. Ha végül vmi jó sztori kisül belőle, akkor majd visszatérek rá.

Racoon - 2009. 11. 02. 22:34

1. az még elmenne, ha Eli, meg a szenátor lánya(erről jut eszembe, ki tudja a neveket Rush-on és Eli-on kívül?:)) képzetlen civil. de a többiek egy ELIT KATONAI bázis személyzete. Nem az CSK 1, de elit katonák, akik úgy lettek kiválogatva ide állítólag! Azért állítólag, mert mint leírtam a sorozat alapján egy nyugdíjas otthon, és egy pszichiátriai osztály ápoltjait küldték át a kapun.(kivétel dr Rush, aki egyedül képes racionális döntéseket hozni)

nem értem mi a probléma a szexjelenettel.
rengetegszer láttunk ugyanilyen hitelesen ilyet.
jön a vízvezetékszerelő, akit életében először lát a hálóinges háziasszony és egymásnak esnek.
ugyanennyi motivációja volt a katonának és a szenátorlányának.

Ötletek a követekző részre.
Dugulás
Rozsda
Depresszió

kiváncsi vagyok mennyi idő kell míg annyi mindent elbasznak, hogy a hajó(amennyiben intelligens) kártevőknek minősítse őket…

Biohazard - 2009. 11. 02. 22:42

Elso blikkre nekem nagyon ‘mosom kezeimet’ jellegu nyilatkozatnak tunt. Nem kifele kellene magyarazkodni, hanem valamit letenni az asztalra. Nekem is hasonloak a meglatasaim, mint az elottem szoloknak – a tortenet vezetesrol (mirol?), karakterek melysegerol (hol?), kilometerekrol latszo ‘fordulatokrol’ es az egesz sulytalansagarol – es meg hozzatennem, hogy _szerintem_ szinte a Stargate nevet is ki lehetne rakni a cimbol.

Aki(k) szerint nem volt ideje kibontakozni a sorozatnak: Emberek! Lement 6, azaz HAT resz! 6*45 perc! Ennyi ido alatt azert csak el lehet mondani valamit. Lattam mar olyan sorozatot, ahol ennyi resz alatt nem hogy felvezettek, de kibontottak, sot a vegen le is zartak a tortenetet.

Szoval, cseppet sem vagyok elragadtatva az eddigi teljesitmenytol es az ilyen jellegu kommunikacio sem igazan segit a dolgon (kifejezetten unszimpatikus). A veg nelkul anyazas persze nem megoldas, de azonnal rajuk mutogatni sem az. Az meg vegkepp nem megoldas, hogy a fo-atyauristen ilyeneket merjen mondani..
‘Akinek nem tetszik..nos, az elmehet a banatba, mert nem fogunk valtoztatni!’ Mi vaaan?! 2009-ben lehet ilyet mondani a kozonsegnek?

Crile Fisher - 2009. 11. 02. 22:51

Elkezdtem egy hosszabb hozzászólást gépelni, de ah, minek. Igaza van, az SGU sokkal többet nyújt, mint az SG-1 és az Atlantis, ami persze nem baj, mert azok nem is voltak annyira komolyan véve. Ez egy dráma, ahogyan a BSG is az volt, ahol örütünk az űrcsatáknak, de egyáltalán nem amiatt néztük. Ez egy új sorozat, ahol az űr csak megadja a körítést, és nem is rosszul. Az SGU nálam eddig 10/10, pont ezt a hangvételt hiányoltam korábban mindig a Csillagkapuból.

Hunnenkoenig - 2009. 11. 02. 23:01

“én jobb szeretnék egy önironikus, de mégis pozitív sorozatot olyan hősökkel akik nem tökéletesek, de az átlagembernél nagyobbak. Hiszen ezért hősök.”

Igazabol ezzel segitettel megfogalmazni magamban a lenyeget.

Igazabol az ember azert mesel meset, hogy az erkölcsi tanulsagokkal valamilyen utat mutasson es neveljen. A hösökre pedig azert van szükseg, hogy peldat mutassanak es fel lehessen rajuk nezni.

Szep meg jo a baratok közt kategoriaju dramazas es szep meg jo az eletszagu karakterizalas, ahol nem minden fekete es feher, csak egy idö utan rohadt unalmas es erdektelen tud lenni. Abbol az ember nem tanulja meg, hogy a jo mindig elnyeri a jutalmat es a gonoszsag nem kifizetödö tehat ezert gyakorlatilag értéktelen is.

Valoszinüleg ezert nem neztem BSG-t sem soha, mert nem erdekeltek a problemaik. Ha kukkolni es askalodni akarok, akkor kiülök az ablakba vagy belepek valamelyik partba.

Megirtam a blogon a velemenyem, hogy a sorozat alapja tetszik es igazabol nezem, de a karakterek unszimpatikusak es az irokat lecserelnem, mert en altalanos iskola 5. osztalyaban irtam ilyen törtenetet, mint ez a 6. resz volt.

A hozzaszolasom moderalasra var :-P

Valszeg nem tudjak eldönteni, hogy most mit kezdjenek vele, mivel nem anyaztam es leirtam mi tetszik, de azt is odairtam, hogy szerintem egy masodik evadot nem fog megérni, ha igy folytatjak.

fallen - 2009. 11. 02. 23:21

Ha most a disszertációmra készülnék, tutira arról írnék, hogy osztja meg a rajongói társadalmat az SG:U
Őszintén nem értem azokat, akik 6 részt összesen 15 évaddal állítanak szembe. Szerettem az SG-1-t, és az Atlantiszt még inkább, és vállalva ennek ódiumát, kijelentem, hogy nekem ez is tetszik. Az a baj, hogy az emberek mindig a múltban élnek, képtelenek elfogadni a változást, vagy, hogy egy történethez, alapsztorihoz másképp is lehet közelíteni. Kb. ugyanaz, mint amikor a Metallica kiadta a Black albumot, gyökeresen szakítva az addigi munkásságukkal, hogy aztán a Destiny sebességével távolodjonak korábbi önmaguktól.
A rajongóknak rá kellene jönni, hogy ez itt már egy másik történet, változott a világ, változtak ők maguk is, és már sosem lesz ugyanolyan, hiába is kérik számon. Persze jól el lehet nosztalgiázni, de ha őszintén nézzük, az SG-1 -ben is voltak hihetetlen bugyuta részek, mai szemmel nézve ez első évadok eléggé gyermetegre sikeredtek, ami akkor persze nem számított. Persze azt nem is akarták drámaira venni, a lazasága volt, ami kidomborodott inkább, és sok ember ugyanezt akarná most is nézni. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy ha kapnánk egy SG-1 – Atlantiszt klónt egybegyúrva, feelgood epizódokkal és az ORI szövetkezve támadna a lidércekkel, miközben a replikátorok átveszik a parancsnokságot az Földön, a goauldok meg az Alfa bázison, az se tetszene nekik.
Én személy szerint siratom a régieket ( igazából nem, hiszen meg lehet nézni újra bármikor) de örülök az új megközelítésnek, és talán az első sorozat ez, ahol a zenére nagyon figyelek, és iszonyatosan bejön.
A készítőknek meg tudomásul kell venni, hogy iszonyatosan nehéz újraszabni a ruhát magukon, bár szerintem maguk is tudták, hogy ezzel mit vonnak majd a fejükre. Lucas is kapott hideget-meleget Jar-Jar Binks-ért (megérdemelte) de nem hiszem, hogy ez álmatlan éjszakákat okozott volna neki.

fallen - 2009. 11. 02. 23:49

Bocs, még csak annyit, hogy igazán nem akarok senkit megbántani, de itt a tízmillió showrunner országában úgy látszik, mindenki annyira érti a karakterek felépítését, meg a sztorivezetést, hogy hihetetlen arroganciával szólnak le mindent, ami nem az ő szájuk íze szerint van. Persze, nem kell, hogy tetsszen, de ha unalmas vagy idegesítő, akkor minek nézi? Csak az SG-1 miatt? Ha az tetszett, akkor nézzétek azt, ha meg ez nem jön be, akkor kasza és kész. Lehet kritikusnak lenni, de csak azért nézni, hogy elmondhasd, hogy milyen bénák a színészek, és hogy 6 rész alatt, ami arról szólt, hogy megpróbálnak életben maradni egy képzett legénység számára is ijesztő helyzetben, és emiatt még nem igazán volt idő a karakterük mélyítésére, szerintem felesleges időpocsékolás. Amúgy meg a katonák, a barom Spencer kivételével elég fegyelmezetten viselkednek, a civilek meg az SG-1-ben is elég civil módon hozták magukat.

tumpara - 2009. 11. 03. 00:20

“Amúgy meg a katonák, a barom Spencer kivételével elég fegyelmezetten viselkednek, a civilek meg az SG-1-ben is elég civil módon hozták magukat.” – fallen

Ez teljesen igaz, viszont ott egyrészt nem is vették ennyire komolyan (a hülyeséget), másrészt más történéssel el tudták terelni a figyelmet. Az SGU-val nem az a baj, hogy a szereplők először a létfenntartással bajlódnak, hanem hogy miként teszik ezt. És őszintén szólva gyatrán, lásd vízkeresés konfliktusa: a földrendgés által leesett Scottot egy újabb földrengés “menti meg”. Húha, csak úgy szikrázott az agyam az izgalomtól. Ezen izgult valaki, élvezett benne valamit? Ha igen, szóljon, mert tényleg kíváncsi vagyok, mi volt benne a pláne. És azért azt ne tagadjuk, ilyen “történésekkel” van tele az SGU.

fallen - 2009. 11. 03. 00:31

Tumpara – Őszintén szólva, ha főszereplő kerül bajba, sosem izgulok, mert mindenképp megússza. Egyszer igen, az Atlantisz végén, mikor Ronont lelőtték. Akkor azt hittem, mivel úgyis vége, már ennyiben marad a dolog. Sajnáltam, de örültem a készítők bátorságának, míg… Az más kérdés, mindezt hogy oldják meg, szóval Ronon felélesztése sem volt túl fantáziadús. Egy lidérc lelőtte, egy másik felélesztette. Szóval azért ilyen nem túl nyakatekert megoldásokkal találkoztunk nemegyszer az előző sorikban is.

Sneer - 2009. 11. 03. 01:02

darkspell nem lesz fő ellenség…,ellenségek lesznek.
Sok a jó hozzászólás itt, bár csak más fórumokon is ennyi értelmes lenne.
Na SGU,azért jó és azért nézem mert még hátra van pár óra a V.-ig és még nem vetítik az Avatárt a mozik ;)
Olvasni meg nincs mit ,mert Clarke nem írta meg a második és harmadik részét a Rámának (ha jól tudom)
Igy marad az SGU 45 perce, 3 óra alatt végig lapozva, megszakítva pár SG-1 és Star Trek résszel.
6 rész valóban nem 15 évad, de nem is lesz annyi ha így haladnak sajnos…:(

Sneer - 2009. 11. 03. 01:12

Ennyi pénzből lehetne már sorozatot is csinálni! Ez még zavar, 6 éves unokaöcsémnek nagyobb fantáziája van, ha már sci-fi ,azért ez nagyon hiányzik belőle és akkor még a Tudományos részt már nem is hiányolom. Ha ezt nem tudják rakják tele látvánnyal aztán elrágógumizik rajta az ember.Barátok közt feelingem van néha miközben nézem
Ja és Young nevét még talán jegyezni Eli és Rush-én kívül.Ha azt mondanák hogy ezt a sorozatot bolíviai tv társaság forgatta elismerően csettintenék , no de így…

CsMisi - 2009. 11. 03. 06:59

Micsoda hozzaszolasok. A helyzet, hogy csatlalkozom azoknak a klubjahoz akik birjak az egeszet. En szamomra sokkal realisabb es elfogadhatobb a szitu mind amit az Atlantisz vagy Sg1 mutatott be. Tehat ha egy csoport 21-ik szazadi ember (szazad eleje) eljutna egy ilyen hajora inkabb igy kepzelem el, mint, olyan idilizaltan mint az Atlantis ahogy volt. Ez realis. Az sem lehet, h non-stop foldonkivuliekkel csetepateznak, az sem lehet, h non-stop figyelmen kivul hagyunk kisebb nagyobb problemakat mintha nem leteznenek, a sex-nek nagyon is helye van, hisz az emberi sexualitas az egyik dolog ami vezeti az eletet stb.
Aki akar sci-fit nezni s nem tetszik ez a hozzaallas az nyugisan nezhet valami ujraadast, neten sok jo sorit lelehet tolteni, ez ellenben egy faszas kis emberkozeli, megis tavoli sci-fi. Sokkal jobban tudok azonusulni Rush es Eli-al mint valaha azonosultam pl McKay vagy Daniel-el. Sokkal realisabb vezeto Young mint valaha volt Jack vagy Elizabeth vagy Sheppard. S folytathatnam a sort. Az Atlantisban mar egy adott ponton kezdtem nagyon idegesitonek erezni a nagy tokeletessegeket, szerencsere az utolso ket szezon valtoztatott a velemnyemen, de a masodik es harmadik katasztrofa volt.

BSG hasonlat az nem jogos, itt is van piciket Dark hangulat, de nem ugyanaz ami volt a BSG-ben. Aki nem latta a BSG-t annak kotelezo darab.

Merlinke - 2009. 11. 03. 07:30

Én mindig is nagy “SG néző” voltam és már mikor a SGA elkezdődött megtanultam, hogy semmi értelme a SG-1-hez hasonlítani, ha tetszik nézem, ha nem meg nem. Fenntartással voltam az SGU iránt, mert az első híreknél még nem láttam benne sokat, de “hűségem jeléül” leültem megnézni és bár ég és föld is lehetne a különbség az eredeti és a jelenleg futó sorozat közt nekem ez is tetszik és szívesen nézem. JM blogját évek óta követem nyomon nap mint nap és ismerve az ő lelkesedését és odaadását, az igyekezetét, hogy állandó kapcsolatot tartson fenn a rajongókkal, engem bánt, hogy ő most így érez. Főképp ha olyan emberek írják ezeket akik régebben lesték minden szavát. Kevés lenne a de felsorolni mennyit tett ő értünk “rajongókért”, aki nem tudja böngéssze át a blogot.

Platschu - 2009. 11. 03. 08:56

JM-nek fizetnek ezért, tehát ez a munkája része is egyben. ;)

Fodormenta - 2009. 11. 03. 10:12

Hali

Én szintén igen nagy rajongója vagyok az SG sorozatoknak, bár az SG-1 szerintem a 7-8 évadnál kifulladt, és az Atlantis vége is eléggé bugyuta lett, és a rengeteg “mentsük meg az univerzumot” stílusú rész mellett azért voltak egész komoly epizódok is a két sorozat éltében, gondolok itt az Atlantis-ból a The Shrine (5.06) vagy az SG-1 ből Meridian (5.21) és a Abyss (6.06) részekre. Az ilyen stílusú részek sokkal jobban megmaradnak ez emberben mint a hagyományos akció orientáltak. Ezt látták a készítők is és valószínűleg a BSG nagy sikere is közre játszott abban hogy a SGU a karakterközpontú drámai stílus felé vegye az irányt.
Nekem ez sokkal jobba tetszik mint amivé az SG1 vált a 10. évadra. Persze a néhol a dialógusok még túl erőltettek, és van egy két béna színész is, de ezt remélhetőleg ki fogja nőni. Ez nem a megszokott SG hangulat de nem is BSG.
A készítők is tudják hogy nem lehet mindig lassú részeket csinálni, be fog ez indulni 100%-osan biztos vagyok benne.
Szóval nekem bejön az SGU.

atis - 2009. 11. 03. 10:15

Off
Sneer:
* Rama II (1989) ISBN 978-0-553-28658-8
* The Garden of Rama (1991) ISBN 978-0-553-29817-8
* Rama Revealed (1993) ISBN 978-0-553-56947-6
Nem Clark írta, hanem Gentry Lee, Clark közreműködésével.
On

Csatlakozom a ‘nekem bejön’ táborhoz, a BSG-ből csak pár részt láttam (na AZ szar volt…), lehet ezért. (Na jó, a Water bűn rossz volt…)

Könyörgöm, anno az első hírek az SGU-ról arról szóltak, hogy ez egy nagyságrendekkel sötétebb sorozat lesz mint az Sg-1 (a happy people SGA-ról nem is beszélve). Ezt kapjuk és ez a baj ? Röhely…

lalla - 2009. 11. 03. 10:17

Igaza van az írónak abban, hogy milyen sorozatot szeretne csinálni, hiszen az eddig kapott kritikákból indult ki az SGU koncepciója. Azonban az is igaz, hogy az SGU részben az előző két sorozat sikerére alapoz. Számít az előző sorozatok rajongóira is, akik viszont nem viselik jól, ha indulatosan lehordják azt, amibe ők éveket és esetleg komolyabb összegeket is fektettek; még akkor is, ha a lehordás az új sorozattal való szembeállítást szolgálná. Kicsit erőltetettnek tűnik nekem, ahogy izomból „menők” próbálnak lenni.

Ja, és nem nézem az SGU-t. Ha keményebb sci-fi-t szeretnék, ott van a BSG. Ha jópofát és kísérletezőt, ott van a Farscape. SG-1 és Atlantis nekem kifejezetten mind candy/eye candy volt, és több SG-ízű próbálkozásra nem vagyok már nyitott. Ez van, sorry.

Derry - 2009. 11. 03. 10:42

Nekem igazából csupán egy lényeges dolog hiányzik ebből a “drámából”: a feszültség.
Aki nem nézte még, annak most ez kis spoiler lehet.

Eddig a részek felében volt olyan, hogy jaj most mindjárt meghal egy főszereplő, vagy ott ragad a sivatagbolygón, mert homokot kell hozni, de a hajó ugrik, vagy ott ragad a jégbolygón, mert jeget kell hozni, és a hajó ugrik, vagy a hajó mindjárt belemegy a napba.
Ezek annyira, de annyira elcsépelt műdrámák voltak, hiszen teljesen nyilvánvaló volt, hogy úgysem ragad ott se a sivatag-, se a jégbolygón egyik főszereplő se, de még a napban sem fog elégni a hajó (ilyen cliffhangert bedobni a 4. rész végén, juj, most mi lesz? véget is ér a sorozat?).
Ha továbbra is ilyen és ehhez hasonlóan érdektelen és egyértelmű végkifejletű lesz a cselekmény fő szála, akkor gyorsan ellaposodik a sorozat.

Hapci - 2009. 11. 03. 11:20

Derry, Te melyik SG1 vagy SGA részben izgultál, hogy a főszereplők lehet, hogy nem jönnek vissza, ha átlépnek a csillagkapun? Ugye. Ezeknek szituációknak nem az a lényege, hogy mi nem tudjuk, hogy a főszereplők megússzák-e, hanem hogy ők nem tudják, és hogyan élik ezt meg, hogyan reagálnak, stb.

Racoon - 2009. 11. 03. 12:31

Hapci:
minden egyes SGA résznél azért izgultam hogy végezzenek Rononnal és Teylával.
és mégsem…
pedig az utolsó részben egy pillanatig azt hittem még is.

tumpara - 2009. 11. 03. 14:25

Hapci: nem, ezeknek a részeknek a lényege, hogy miként ússzák meg a közelgő veszélyt. Mi az a meglepő megoldás, amit ki tudnak találni a főszereplők (vagyis a forgatókönyvírók). És hát az SGU-ban már fél órával előtte ki lehet találni a nagy fordulatokat, kb. mint egy régi kabaréban a poénokat. Ez a baj. Persze ha valakinek ennyi elég, és tetszik neki, nézze nyugodtan, csak számomra érthetetlen a rajongás ezért a gyermeteg színvonalért.

freak - 2009. 11. 03. 15:31

Universet akartam irni termeszetesen az elso hozzaszolasban :D Mea culpa.

Waldi - 2009. 11. 03. 20:16

De komolyan, a The Big Bang Theory-nak komolyabb tudomanyos hatter tamogatasa van, mint az SGU-nak.
Milyen tok realis, hogy esunk be a Napba, es feladjak, hogy akkor ennyi volt? Mi ertelme a kurva koveknek, ha nem hasznaljak oket? Eli lebego deszkajat se volt ido felvezetni, a feszes tortenet vezetes kozben?
A szereplok 50 %-a gyakorlo szociopata, lazadozo katona. A Defying Gravity nevu viccnel meg elfogadja az ilyen karaktereket az ember, de oszinten ki engedne ki ezeket az urbe?

Az a baj, hogy a nezetseg meg lehet magasabb is, mint a SG1 es SGA eseten, de azon az aron, hogy ennek koze nincs a sci-fihez.

ghost - 2009. 11. 03. 20:23

sziasztoK!:)

Nem mind1, hogy igy az elején huzzák el a dolgot vagy minden 5-6. részben lesz 1 unalmas rész?

Nekem sg-1 ben és A ban azok a részek nem tetszettek amik nagyjábol “szimpla beszélgetös” részek voltak,

1 másik példa
ott a heroes nagyjábol az elsö évad amit pörgettek és utána szépen lassan ellaposodott az egész sorozat.. a most folyo évad meg már valami iszonyat sz@r…

vegyétek ugy, hogy egy hosszu bevezetés az elsö évad!:)
és erre inkább építö kritikát irjatoK!

jani - 2009. 11. 04. 00:24

1. a Water adta meg a végső lökést, hogy majd az évadzáró után nézzem meg a maradék részeket egyszerre – akkor már lehet majd nyomni a fast forwardot ugyebár… anyám a harmadik rész után feladta..
2. ha rajtam múlna, simán elvenném tőlük a stargate nevet.
3. lehetne a sori címe Destiny 90210 inkább.
4. a szenátor lánya (6 rész után se tudom a nevét, pedig még kufircolt is, jó munkát végeztél Malozzi) annyira Summer Glau-klón, hogy már jó pár külföldi oldalon kiakadtak emiatt. mi a francért nem lehetett neki valami saját stílust kialakítani? ha utánzok valakit, azzal semmi újat nem adok a nézőknek.
5. volt már idén olyan, hogy egy sorozat atyaúristene azt képzelte magáról, hogy ő jobban tudja, mi kell a rajongóknak (Josh Friedman)

OFF
várom azt a Sanctuary részt, amiben Michael Shanks fog szerepelni.. nekem kicsit olybá tűnik, hogy az SG csapat értelmesebb forgatókönyvírói/rendezői Amanda Tappinggal dolgoznak a Sanctuaryn, a futottak még kategória pedig az SGU-t csinálja.
pont ma láttam egy SG-1 részt, a végén a stáblistán ott volt Ivan Bartok neve valahol a kifutófiú meg a büfés között :-P

ON
lehet megkövezni :-)

norbucso - 2009. 11. 04. 01:06

Khaireddin húzzál be egy strigulát mert nekem is bejön az új SG sorozat. Igaz még csak 4 részt láttam, de holnap pótolom a többit. Dexter, Californication…. Supernatural-t pótoltam, a többit fel sem sorolom hosszú lenne.

Egyébként Sg-1 azért volt fasza mert kevésbé ismert színészek voltak a kezdetben, na jó MacGyver már akkor sztár volt, de a többiek nem. Mindennek volt legalább egy jelentős tulajdonsága, amit évfordulós részekben ki is figuráztak (Wormhole X-treme), de a mostaniban ez az amit hiányolok. Nem elég erősen árnyaltak a karakterek és kevésbé viccesek. Tudom rossz példa, de O’neill nem értett a technikához, de mindig jó vicceket faragott belőle.

Biohazard - 2009. 11. 04. 14:25

Testvereim!

Azert gyultunk ma ossze, hogy atkereszteljuk eme gyermeket. A gyermek szulei egy rozsaszin felhoben elnek es a szuletes pillanatabn sem voltak maguknal..

A gyermek ne eztan legyen:
Prison in Space 2 : This is Madness

Amen!

qwedsa - 2009. 11. 04. 20:37

watert lőttem én is ki a felénél :) régen se szerettem ezeket a valóságshow kat, de ezt a stílust beemelni a stargate univerzumba hááát, nekem nagy csalódás

Szasza - 2009. 11. 04. 23:53

Hát, én is vártam az SG-U -t, de ennél még a Xénia láz is fantáziadúsabb, s pörgőbb volt… Ha a 7 részben nem lesz valami nagy fordulat akkor részemről elkaszálva, s a jelek szerint az amcsi nézők is ezen irányba tendálnak. Privát blogon, meg mindenki úgy magyarázza a “bizonyítványát” ahogy akarja6tudja

Asdam - 2009. 11. 06. 01:16

Rakás szar amíg azok a problémák szintje annyi hogy kiégett egy villanykörte aztán a végére meg kiderül hogy csak be kellet volna csavarni

Bruti - 2009. 11. 08. 03:41

Szerintem meg jó. Bár, én meg az Atlantist nem néztem, szóval nem hasonlítgatom semmihez.

Soundmaker - 2009. 11. 08. 11:54

Kezd kicsit idegsítő lenni, hogy az SGU nem sci-fi.

Jó lenne ha mindenki aki erről fanyalog átolvasná a sci-fi mint irodalmi és filmes műfaj definicóját.

Wiki a barátod…

SGU az igazi vérbeli sci-fi, ugyanis hétköznapi embereknek kell olyan társadalmi és technológiai problémákat megoldani ami túlmutat a jelenkoron.

Mellesleg muszáj klisséket használni. SG-A -ban mi volt? Kapu kinyit, átpottyan mindenki egy tökéletesen működő (de lemerült) városba. Van víz, van luxuslakosztály DVD-hifivel, jakuzzival, jumperek, komplett haditámaszpont.

Minden megvan.. és mindenki habzószájjal üvölti a fórumba kínját ha olyan alapvető dolgok kérdését kell megoldani egy széteső hajón mint a víz probléma…

Gondolom minden régi SG fannak akinek nem tetszik ez a vonalvezetés az lenne a jó ha hirtelen rush előhúzna egy kütyüt ami 1 gombnyomással mini atlantist csinál a hajóból és hazateleportálja a civileket, egyúttal visszahoz egy rakat katonák akikkel űrcowboy módra végig lehet lövöldözni a hazafelé vezető utat…

De komolyan, ez röhej… vonatkoztassatok már el!

Valaki említette a szakácsos példát.

Ha bemész egy étterembe, és nem ízlik a kaja, még 6x beülsz csak azért hogy elmondhasd hogy mennyire szar? vagy átmész egy másik étterembe? (még ha kedvenc helyed is volt eddig)

Attól hogy a szakács új receptet próbál ki nem biztos hogy benne van a hiba azért mert nem a te szájízed szerint készíti az ételt.

És erre most majd megint jön a takarózás a számokkal, hogy mi SG rajongók többen vagyunk mint akiknek tetszik… Legyetek.

Egyenlőre a számok is azt mutatják hogy van létjogosultsága a sorozatnak.

Mellesleg… nem lehet minden egyes ember számára tökéletes sorozatot készíteni…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz