login |

Pilot-mustra: V – 1×01

2009. 11. 10. 21:14 - Írta: winnie

40 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az évad általatok legjobban és általunk második legjobban várt sorozata megérkezett, s mivel már mindenki véleményt nyilvánított az 1. részről, így én sem maradhatok le. Maga az idegenes-megszállós műfaj annyira nem vonz, általában csak a filmet látom benne, viszont a testrablós, embernek álcázós történetek mindig is bejöttek mozgóképen, így a V-re is kíváncsi voltam. Főleg arra, hogy hogyan fogják sorozatosítani, mennyire lesz epizodikus és mennyire szerializált.

V – 1×01 – 7/10

v-01

Az alapsztorival nem foglalkozom, az ID4-et sokan látták, sőt, a fanatikusoknak az eredeti, 80-as évekbeli kibővített minisorozat is megvolt – utóbbit én kihagytam, mint ahogy nagyon sok tévés scifis próbálkozás elkerült. A pilot-ban felskiccelték nekünk az állandó szereplőket, a tévés műsorvezetőt, az FBI-ügynököt, a papot ás társaikat, majd szép lassan elindították egymás felé hőseinket, hogy találkozzanak, miközben baljós árnyak (kik ezek és mit akarnak) vetülnek a segítségüket felajánló, békével érkező idegenekre.

A kezdés már csak azért is pozitív volt, mert a legtöbb szereplőt sikerült megkedveltetnie velünk/velem az íróknak, egyedül a lázadó kamasz irritál, de őt ugyebár megölik a 2. részben a története nyilván elég fontos lesz a sorozat egészét tekintve, így egyelőre kénytelenek vagyunk lenyelni a békét békát.

v-02

A sztoriról és a megvalósításról bár nem tudok szuperlatívuszokban (értsd 10/10) beszélni, , nincs szó hajletevésről, de minden abszolút a helyén volt, vizuálisan jól nézett ki a sorozat, a negyvenegynéhány perc alatt üresjárat nem nagyon volt, huss elröppent az idő és ahogy megszokhattuk, csavartak párat az eleinte mindenképpen lineárisnak tűnő sztorin. Bár minden pilot ilyen lenne. Viszont…

A nagy a kérdés a folytatás, a hogyan tovább? Hol lesznek a fő hangsúlyok, hány főszál lesz (egyelőre úgy 3 van), lesznek-e újonnan jövő szálak, illetve mekkora hangsúlyt fog kapni az összeesküvéses sztori, az idegenek eljövetelének politikai, vallási vonatkozása, valamint, hogy mennyiben fog a V az emberekre, azok cselekedeteire koncentrálni és mennyiben az idegenekre, az ő taktikájukra, szándékaikra és hátterükre (ld. kultúra, történelem)?

A V-ből ugyanis egy nagyon szerteágazó sztorit lehet összehozni, kérdés, hogy mi az alkotói szándék – a biztosabb, sokszor látott/olvasott történet interpretálása vagy valami újdonságnak számító? A 2-3. részre ez is ki fog derülni.

40 hozzászólás Ne habozz!

DelMare - 2009. 11. 10. 21:46

korrekt kritika, de gondolom nem azért lett “csak” 7/10, mert kérdéses a minőség a jövőre nézve.

félre ne értsd winnie, ízlések és pofonok, csak kíváncsi lennék, mi az ami nem tetszett. (az ok h nem 10/10es)

winnie - 2009. 11. 10. 21:53

semmi gondom nem volt – a magasabb pontszámot a wow-faktor hiánya indokolja, amit írtam is, hogy nem tudok szuperlatívuszokban nyilatkozni, nem volt benne “húb**meg” effekt. csak “jó” volt. (érdekes összevetés az osztályzat, hiszen az előző pilotkritikám, a white collar 8/10 volt, a következő, a holnapi is annyi lesz.)

TibChee - 2009. 11. 10. 22:38

POSSIBLE SPOILER! ALERT!

Én komolyan megpróbáltam magam hanyatt vágni a pilottól, de nem ment. A CGI helyenként tényleg kiemelkedő volt (TV-s szinten), máshol meg iszonyatosan gáz volt az odavetítés.
Az alapkoncepció, miszerint az idegenek “békéVel” jönnek, de közben meg jól meg akarnak merényelni minket (terrostákhoz beépülve), még éppen elkerüli a teljes logikátlanság határmezsgyéjét (illetve ebből még ki lehet hozni valamit), de ahogy az eseményeket felvázolták és az emberek reakcióit bemutatták… please… (ahogy Barney mondaná :-D ) Valahogy teljesen hihetetlen, hiteltelen volt, ahogy az emberek reagáltak. Már magára a “földrengésre” is, majd később a baszom nagy űrhajókra. Pár hét leforgása alatt meg szimpla túristalátványossággá váltak. Az emberek másik fele meg istenként tiszteli őket. Komolyan ennyi hülye van amerikában?
Az FBI-os nőcinek mi tűnik fel? Hogy egy kis terrorista csoport kommunikációja felerősödött, pont azon a napon, amikor az idegenek idejöttek, miközben a kommunkáció eléggé lehalóban volt.
Egyben ez az első logikai baki. (Illetve a második, de a másikat – beépülés – még ki lehet magyarázni.) Miért olyan kommunikációs formát választottak, amit a földiek is tudnak követni? Ráadásul ilyen amatőr bakik is elkövetni…
Az egyetlen épeszűen gondolkodó ember, a pap volt. És egyben ő az egyetlen szimpatikus karakter (az FBI-os “csaj” csak éppen a “nem ellenszenves” kategóriába esik). De a rész végére sikerült őt is “kinyírni”. Valahogy az ő reakciója is elég érdekes volt.
Nyílván, kihagytak jeleneteket, de azzal, hogy már az első pár percben ugrottak az időben 3 hetet, teljesen megölték a hangulatot.
Aki pedig Inara-nak levágatta a haját… Akármennyire gyönyörű nő, ez a haj rémes!

Röviden összefoglalva, egy gondolat jutott eszembe a rész elején, ami nem hogy kitartott, de még fokozódott is a végéig: GAGYI. 1/10 (de felfelé kerekítettem)

Innen viszont már csak jobb lehet, 1-2 részt még megnézek, de sajna ez messze nem az új Lost… :-(

human - 2009. 11. 10. 22:49

SPOILER a régi sorozatra:

Mekkora már, hogy ott a nagy kiderülés elvileg úgy volt, hogy megszületett az első idegen-ember bébi, és a gyíknyelve szisszent a szájából. Úristen h a néger csávót így fedték volna fel az évad végén az mekkorát ütött volna!

TorenteXY - 2009. 11. 10. 22:56

Van benne logikai bukfenc bőven, de el kell fogadni szerintem, ez van.

Az elindulás irányára pedig a kreátor alapján lehet választ adni. A 4400 iránya sokszor változó volt, a minisztori befejezettsége után szerializált lett kicsit, utána pedig high-concept inkább. A Chuck pedig egyértelműen szerializált, így én arra tippelek, hogy a folyamatos főszál mellett mindig lesz valami nyomozás, mikor kiderítenek valamit, elkapnak egy-két alient, közben nő az ellenállás.
De annyi minden lehet, és a krátor-váltás miatt az első négy rész nem lesz túl nagy támpont szerintem. Úgyhogy akinek tetszik egy kicsit is, véleményem szerint várjon 5-6 részt, hogy kialakuljon a koncepció.

Bubbles - 2009. 11. 10. 23:06

human: a régiben már “sokkal előbb” kiderült, csak nem “mindenkinek”.

winnie - 2009. 11. 10. 23:10

“Van benne logikai bukfenc bőven, de el kell fogadni szerintem, ez van.”

ilyenkor egyébként én sosem tudom, hogy az rólam szegénységi bizonyítvány, hogy nem foglalkozom ilyesmivel (általában!), nem tűnik fel, vagy éppen ez pozitívum és jelzi, hogy át tudom adni magam a műélvezetnek:)

“De annyi minden lehet, és a krátor-váltás miatt az első négy rész nem lesz túl nagy támpont szerintem”

ráadásul ne feledd, két váltás is volt. előbb jeffrey bell helyett jött scott peters, majd helyette scott rosenbaum. utóbbi akkor érkezett, amikor a 4. rész készen sem lett, annyit kellett újraírni, -forgatni.

pistike - 2009. 11. 10. 23:12

Szerintem 10/8-as volt az első rész, lekötött végig, meg jó volt egy kis újat is nézni a castle-tbbt-himym-dexter-house mellet.

ampervadasz - 2009. 11. 10. 23:41

Hát elég érdekes eset ezeknek a bizonyos logikai bukfenceknek a kérdése. Ugyanis szerintem nem túlzok nagyot, ha azt mondom, logikai bukfenc csak abba a sorozatban nincs, amiben nem keressük. Ha úgy állok neki egy bármilyen filmnek vagy sorozatnak, hogy azt figyelem hol mond ellent a valós élet szerint vett logikának, akkor kár is belekezdeni. A scifikre ráadásul ez fokozottan érvényes. Itt inkább a tálalás a lényeg. Elő tudják-e adni a sztorit úgy a készítők, hogy ne ezekre figyeljünk. Szerintem ha valaki már annyira unja az adott mű nézését, hogy ilyeneket keres benne, az már régen rossz, és nem amiatt, mert ilyenek vannak benne, hanem amiatt, mert maga a lényegi történet nem tudta lekötni, és akkor meg már úgyis mind1.

Batmann - 2009. 11. 11. 00:23

Arról ne is beszéljünk, hogy a nagybetűs Élet néha sokkal durvább dolgokat produkál, mint a sorozatok (filmek, könyvek stb.) A lényeg, hogy érzed-e?! Ha nálad 1/10, akkor szerintem el se kezdd a második részt.

TibChee - 2009. 11. 11. 00:36

Félreértés ne essék, és nem “kötekedni” akartam, s mindenáron hibát keresni, de szerintem elég átgondoltatlan volt a pilot, amit ráadásul elég gyéren is tálaltak.

Amúgy a FF-dal kapcsolatban is hasonló érzésem volt (bár az utcahosszal jobban érdekelt a beharangozók alapján, s végül legalább annyival jobban is sikerült, mint a V), valahogy olyan beletörődően adták elő az emberek. Az egészséges kétely hiányzott mindkét sorozatból, de főleg a V-ből.
Szerencsére a FF kicsit összekapta magát, a V innen már csak javulhat, egy részt még bepróbálok, hátha.

Maala - 2009. 11. 11. 00:41

“Egyben ez az első logikai baki. (Illetve a második, de a másikat – beépülés – még ki lehet magyarázni.) Miért olyan kommunikációs formát választottak, amit a földiek is tudnak követni? Ráadásul ilyen amatőr bakik is elkövetni…”

Ebben mi a baki? Szted a C4et az űrhajókról szerezték, vagy mi? Ha meg emberektől (pontosabban katonaságtól, máshol nem nagyon tökölnek a dobozokra Explosives felirat írásával) szerezték, mégis milyen kommunikációs formát válasszanak? Lebuktassák magukat, hogy ők nem is egy Allahu Ackbar terroristacsoport, hanem egy hiper-modern idegen faj (valószínűleg egyik) sejtje?

Nem a logikával van baj, hanem a lehúzási szándékkal. Attól, hogy nem jön be, attól még lehet logikus is.

ernő - 2009. 11. 11. 00:44

ez az Inara még mindig meseszép. és nekem ezzel a hajjal is tetszik :)

justy - 2009. 11. 11. 01:33

Morena Baccarin jó?:D én túl sok mindenben láttam már, h ráaggassak vmi nevet. Ez a szőke csaj durván jól néz ki :D

TibChee - 2009. 11. 11. 01:35

Maala:
Tehát szerinted teljesen logikus, hogy a háttérben valamit tervező, V-kel megspékelt terrosták olyan csatornán kommunikálnak, amit az FBI simán lenyomoz, ráadásul kódolatlan üzenet formájában rendelnek C4-et…
Lehetne csavarni, hogy miért nem olyan helyekre épültek be, ahol nem kell arra építeni, hogy sikerül-e egy embert megvesztegetni/megzsarolni/megfélemlíteni, de nem teszem, mert nem a lehúzási szándék vezérel.
Nyílván ez egy jövőbe mutató kérdés, de mégis: mi a francért vesződnek azzal a V-k, hogy beépüljenek közénk? Láthatóan sokkal fejlettebbek technológiailag, valószínűleg egy laza mozdulattal kiseperhetnék a bolygót, és elvihetnék ami kell. (Megint felteheném a kérdést, hogy miért pont az ellenséghez épülnek be, akiket mindenki rács mögött/holtan szeretne látni? De amennyiben az előző kérdésre lehet adni értelmes választ, úgy erre is lesz.)

Frank - 2009. 11. 11. 03:18

Engem nagyon zavartak a párbeszédek.
A két FBI ügynök talál egy lekötözött véres ingű összevert halott fickót a c4 rakás mellett, és erre az eggyik megszólal: a halottkém szerint megkínozták. Nem mondod!!
Ugyan ez annak a halott fickónak a felforgatott lakásánál: tudták, hogy jövünk. Nem mondod!!
És mikor tudná már valaki eldönteni szabad szemmel, hogy melyik útlevél a hamis? Komolyan.
És ami a legbénább az FBI-os nő mondja a fiának miután meglátja a fiát a weboldalon V betüket festegetni: Talk to me. What’s up with you? Két perc múlva ugyan ez a kérdés hangzik el jó néger űrlény és a felesége között. Ez gagyi!

És mi van azzal a V vizsgálattal a lázadók gyűlésén? A nő azt mondja a kollégájának, hogy ha harminc perc múlva nem jön ki, akkor hívjon erősítést. Szerintem jó pár órába tellet amire mindenkinek felvágták és összevarrták a fejét. És a nőnek fel se tűnt, hogy a kollégája még sehol sincs?

És ha már a sebeknél tartok akkor hova tüntek a film végén a varratok a főszereplők fejéről? Igaz akkora sebre nem kell semmi ragtapasz.

És észre vettétek a folytonossági hibát a jó néger űrlény sebével?
Először megsérűl a bunyó közben a ball tenyerén, utána onnan átvándorol a seb a ball alkarjára és onnan amikor belép a lakásába a film végén a jobb alkarjára.

Denisa Wry - 2009. 11. 11. 07:20

Sokat vártam talán túl sokat igy persze csalódtam.
Volt olyan része ahol kimondottan unatkoztam.
Ami nagyon érdekes, hogy nálam ebben a sorozatban sokkal ellenszenvesebbek a figurák vagy a szinészek ezt még nem döntöttem el, mint a Flashforward-ban ahol mindenkit birok, még J.F-t is pedig őt eddig kimondottan utáltam.
Megnézem a következő részt de ha rámennek a politikára akkor én léptem…

Thrasher - 2009. 11. 11. 08:44

ejha, nem kis faszságokba köttök bele

Bártházi András - 2009. 11. 11. 08:44

Nekem valahogy olyan benyomásom volt, mintha leragadtak volna a 80-as években a sztorival, és nem azért, mert tényleg. Megindokolni nem tudom, de az egész történet nekem egy régi “gagyi”, übernaív vonalat idézett. Amikor Fantomas felveszi a maszkot, valahogy olyan ez a beöltöznek a gyíkok embernek.

plantag - 2009. 11. 11. 08:59

mivel a sztori ia a 80as evekböl van, igy nem csoda..

Cifu - 2009. 11. 11. 09:11

Tökéletes Sci-fi sorozat sajnos nincs, én örülnék a legjobban, ha a forgatókönyv írók egyszer hideg fejjel végiggondolnák azt, amit leírtak, és megpróbálnák logikusan átnézni, hogy hol vannak benne a gordiuszi csomók. :)

Ettől függetlenül idén szvsz eddig a V volt a legütősebb Sci-fi sorozat (két rész után), nem világmegváltó, nem iszonyú eredeti, nem kikezdhetetlen, de vakok között félszemű a király, sajnos. Nincs egy olyan sorozat, ami úgy komolyan “ütne” sajnos, az FF sem jobb, vagy több, az SG:U katasztrófa, a Caprica csak jövőre jön…

Bujtor - 2009. 11. 11. 09:22

A pilot után az “általatok legjobban” részig stimmel, csak nem “várt”, hanem “utált”. :D

Cifu - 2009. 11. 11. 09:31

Apropó, feltűnt már másnak is, hogy mostanság egyre több sorozatnak nincs igazi főcíme? A V és az SGU esetén is egy pár másodperces logó maradt csupán, a régi fél-egy perc hosszú főcímek helyett…

Athor - 2009. 11. 11. 09:52

Az az igazság, hogy nekem nagyon tetszett. Eltekintve attól, hogy igazából tényleg nem értem, miért kell egyáltalán álcázni magukat, mikor valszeg egyetlen kósza gondolattal tisztára söpörhetnék a bolygónkat, de erre nyilván a későbbiekben kapunk választ…
Arra a kérdésre, hogy miért nem épültek be valami vezető pozicióba: a terroristákhoz sem beépültek, hanem saját terrorrorista szervük van.
Hogy miért olyan technikával kommunikálnak, amit az FBI le tud halgatni? Hát mondjuk… talán nem akartak maguknál tartani olyan technikai cuccot, ami lebuktathatja őket, vagy esetleg nincs is olyan cuccuk, ami nem ugyanazon az elven működik, mint a miénk… Elvégre robbanószert is bizonyosan szerezhettek volna ütősebbet, mint a C4…
A vizsgálat a gyűlésen: szerintem egyrészt nem tartott az olyan sokáig, nmásrészt talán nem is ment végig mindenkin. Az útlevelekről… azt ugyan meg nem mondom, hogy valójában van-e olyan ügynök, aki ránézésre meg tudja állapítani egy útlevélről, hogy hamis, de azt tudom, hogy volt már olyan film, amiben igen… szal erről ennyit, innentől kezdve elfogadom, hogy a filmekben ez lehetséges. :) Az emberek reakciója… hát passz. Én legalábbis meg nem tudnám mondani, hasonló helyzetben hogy reagálnék. Tegye fel a kezét, aki most 100%-os biztonsággal meg tudja mondani, mi volna a reakciója, ha a városa felett feltűnne egy alienufo.
Összességében nem volt ez olyan rossz. Ha az alapvetésen túltesszük magunkat (mármint a közénk beépülő, álruhás idegeneken), akkor kifejezetten jó. Arra meg majd úgyis kapunk magyarázatot…

Athor - 2009. 11. 11. 09:54

Cifu: igen, sajnos.

albi99 - 2009. 11. 11. 09:55

Megnéztem az első részt, gondoltam akkor nyugodtan elolvashatom ezt az írást, főleg, hogy nem volt “tovább” mögé sem rejtve a spoiler (még ha áthúzva is), hogy ki hal meg a második részben… Nem mintha most ettől telesírnám a párnámat, de nem vagyok hozzászokva, hogy Nálatok ilyen csúnya spoilerbe beleszaladjak figyelmeztetés nélkül… :) Na mindegy, azért nincs harag

Cifu - 2009. 11. 11. 10:04

Albi99: nem spoiler, szerintem inkább kívánság, számomra is a lázadó tini srác a legidegesítőbb karakter az egész sorozatban, ám a kívánság (figyelem spoilerveszély!) nem teljesül. :)

Cifu - 2009. 11. 11. 10:16

Athor:

“Hogy miért olyan technikával kommunikálnak, amit az FBI le tud halgatni?”

Ha földönkívüli technikát találnának náluk, az idejekorán gyanakvásra adna okot, rejtőzködnek, tehát olyan felszerelést és fegyvereket használnak, mint azok, akik közé be akarnak épülni. A beszivárgó katonai egységeknél is általános, hogy például ugyanolyan stílusú ruhát és fegyvert használnak mint az ellenség. Nehezebb őket kiszúrni egy harci cselekményben és amúgy is, továbbá például az lőszerutánpótlást is könnyebb biztosítani, hiszen a halott ellenségtől elvett lőszer tökéletes a saját fegyverükbe is. :)

“Elvégre robbanószert is bizonyosan szerezhettek volna ütősebbet, mint a C4…”

A C-4 egy elég ütős robbanószer, ráadásul az USA belpiacán a legnépszerűbb és szinte az egyetlen hozzáférhető plasztik robbanószer. Csinálhattak volna egy csavart, hogy mondjuk Cseh Semtex vagy Olasz PE-4 plasztikot találnak, és visznek egy nemzetközi kapcsolat szálat a történetbe, de láthatóan a könnyen követhető, nem túlbonyolított történetmenet volt a céljuk… :)

“Ha az alapvetésen túltesszük magunkat (mármint a közénk beépülő, álruhás idegeneken), akkor kifejezetten jó. ”

Márpedig ez egy kritikus pont, a második epizódban komolyabban rátérnek erre a problémára. Ugyebár az eredeti nyolcvanas évekbeli V sorozat egy náci (vagy kommunista) szélsőséges rendszert akart a középpontba állítani, ebből csináltak alienes sorozatot. De ha belegondolsz, az egész mégis maradt a régi. Ugyanúgy megvan a hatásos propaganda, a fiatalok beszippantása, a titkosrendőrség és így tovább. A bizonytalanság, hogy kiben bízhatsz, és kiben nem, ami felőröli az embert…

Maala - 2009. 11. 11. 10:46

“Tehát szerinted teljesen logikus, hogy a háttérben valamit tervező, V-kel megspékelt terristák olyan csatornán kommunikálnak, amit az FBI simán lenyomoz, ráadásul kódolatlan üzenet formájában rendelnek C4-et…”

Igen, szerintem teljesen logikus, hogy olyan csatornákat használnak idegenek, amiket az emberek emberi kommunikációnak vélnek, és még véletlenül sem tudják kapcsolni a V-khez.

Ha lebuknak, csak egy újabb terrorista sejt lesznek, és semmiképp sem köthetőek a V-khez.

Maala - 2009. 11. 11. 11:08

Ah, közben elolvastam az összes többit, erre meg véletlen elküldtem az előzőt…

Szóval igen, az igazi kérdés számomra is az, miért van szükségük az emberiségre, miért nem söprik el őket egyetlen elsöprő támadással. Bár erre valami kis válasz lehet az, hogy biztosan elpottyanna egy-két nuke (még ha tudják is az összes siló helyét, nem tudnak 26 hajóval egyszerre ottlenni mindenhol, egyáltalán ez az össznépességük?), és esetleg lakhatatlanná válna a Föld… Azaz sok hűhó semmiért. Szóval inkább csendben, alattomosan megmérgezik őket, pl a Gyógypontok segítségével. :)

Vagy csak simán keltetőnek akarják használni az embereket. :-P Bármilyen csábító lehetőség is ez, sajnos kétlem, hogy ez lesz. Esetleg a 26 hajónyi gyík már kevés nekik, a számuk egyre csak csökken, és genetikai vérfrissítésre van szükségük, ezért akarnak elkeveredni az emberekkel… Csak előtte biztosítani akarják, hogy a hatalom az ő kezükben összpontosuljon (aki egyszer megszerzi hatalmat, nehezen mond le róla ugye) a fúzió után…

Vagy szimplán rabszolgáknak akarnak minket, de saját akaratunkból (imádat). Esetleg ennivalónak kellünk, de nem akarnak minket bántani, mert akkor rossz lesz az ízünk. :D (Tömött pulyka effektus, ahogy a japánok is csinálják, masszírozzák, stb az állatot. :D)

Viszont ha gyíknyelvük van, akkor irigyelni fogom Tylert (tinikölyök), amikor Laura Vandervoolt megszeretgeti szájjal. :-P

Sajna erre tényleg csak később kapunk választ.

Spoilerveszély:

Az agymanipulációt (kígyó a hason) csak a hajó termében tudják megcsinálni, vagy ki is tudják vetíteni? Ha ki tudnák, nem kellene sokat tökölni. Bár egy-két világot vezető embert a hajón megfelelően ‘kezelve’ sokkal sikeresebbek lehetnének diplomácia terén is.

2. rész végi WTF érdekes kérdéseket vet fel: Vajon Walsh csak a halálán volt, vagy meg is halt? Utóbbi esetben fel tudják magukat támasztani? Valszeg a ‘csak nagyon súlyos a sebe’ kártya volt kijátszva…

winnie - 2009. 11. 11. 11:17

“Apropó, feltűnt már másnak is, hogy mostanság egyre több sorozatnak nincs igazi főcíme?”

a folyamat 2-3 éve kezdődött el, ma már ez a természetes. sajnos. a vészhelyzetnek sem volt az utolsó 2 évadban, pedig…

winnie - 2009. 11. 11. 11:19

“hogy nem volt “tovább” mögé sem rejtve a spoiler (még ha áthúzva is), hogy ki hal meg a második részben… ”

csak poén volt, sorry. ilyet eleve nem tudnék, de hogy leírni nem írnám le, az biztos.

norbucso - 2009. 11. 11. 12:18

Winona Ryder 2.0

Nem áll jól Morenának a rövid haj, de nagyon.

Amúgy a sorozat tetszik. Igaz túl hamar körvonalazódott a fő probléma. Meg kik a jó arcok. Manapság mindennel sietnek?

winnie - 2009. 11. 11. 12:30

“Nem áll jól Morenának a rövid haj, de nagyon.”

pedig de. megláttam hosszú hajjal és brr. gondolom mindenkinek úgy tetszik, ahogy megismerte:)

albi99 - 2009. 11. 11. 13:15

Oké, akkor semmi gond :) Valahol elhagytam biztos a humoromat az esőben :) Mondjuk fura is volt, mert nem jellemző Rátok az ilyesmi ;)

bug jr. - 2009. 11. 11. 15:58

én meg pont h nem vártam sokat tőle,mivel a scifit alapbol utálom v mondjuk ugy h semmiképp sem a kedvenc műfajom,így az eredetijét sem ismertem,igazábol csak EM miatt néztem meg,és azt kell mondjam nagyon tetszett úgy ahogy volt.jó hát nagy wtf pillanat nem volt,tán csak 2 kisebb,de szimpatikusak a főfigurák,mondjuk a csiragyerek annyira nem,főleg irritált h az az überkirály szőke pcsa kacérkodik vele vagy mi,de úgy összességében a pilot nálam egy 8.5 és jöhet a folytatás!

windly - 2009. 11. 11. 17:27

én a nekem tettszett emberek táborát erősiteném

és a miért nem irtják ki az embereket témához annyit tennék hozzá, hogy emlékeim szerint az eredetiben az élő husit szerették a látogatók és élve de kómában tartva tárolták őket az űrhajóikon

Nos egy totális háborúban, ahol ha élve kell az ellenség mint táplálék és nincsen szuper pajzs ami véd mint a függetlenség napjában, ráadásul nem vagy halhatatlan, nos akkor lehet jobb módszer amit a sorozatban is csinálnak, hogy egyszerűen átveszik az iránytást és csendben “lopkodják” el és tárolják az embereket hogy elvigyék az anyabolygólyukra ahol már kifogyott a táplálék..:)

De javitsatok ki ha rosszul emlékszek vagy rossz az okfejtés

karit - 2009. 11. 11. 17:35

Ha scifi, akkor minden jöhet alapon tetszett (5/10), de tényleg illúzióromboló a hiteltelen dramaturgia. OK, amíg a gyíkok célja titok, addig elmegy a C4 és a beolvadás “alulról építkező” módja is, de jó lenne erre hamar valami elfogadható magyarázatot kapni. Meg unalmas már a földlakók vs. gonosz alienek vs. szakadár alienek háromszög is.

Ez a szikés teszt is elég fura: nyilván akinek vaj van a füle mögött (vagyis gyíkhús), az aligha lesz együttműködő, de pl. én is annnyába küldeném, ha felém közelítene; nincs valahol egy kézi ultrahang vagy röntgen? Baltar ennél profibb volt, pedig pár görbelábú tranzisztor maradt csak a lenukeolt Caprica után.

Végül itt ez a kép, amiről csak remélhetem, hogy csupán a gyíktest miatt mutat rajta ilyen ijesztően a bőr (vö. Edgárral…).

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/80/Morena_Baccarin,_ComicCon_-_March_17,_2007.jpg

supy - 2009. 11. 11. 17:36

azért volt már sanctuary-szerű rész tehát annyira nem nézett ki jól de az űrhajót jól megcsinálták – a kamaszgyerek engem is idegesít viszont a szöszi csaj kárpótolja na meg hát anna:D

Maala - 2009. 11. 12. 11:45

Azért a füle mögött vágták meg őket, mert ott a legvéknyabb a csont feletti bőr- és húsréteg.

De Juliet egyből beszólt, hogy mire is jó ez, meg miért kellene hagyni, és abba is hagyták a ‘teszteléseket’, mert belekezdett a szervező pasas az összeesküvés-elmélet magyarázásába (Szóval még az a pár óra sem telt el, amit valaki említett itt fentebb). Aztán meg ugye jött a KINO-Extreme (repülő droid SGUt nem nézők kedvéért), meg a gyíkparasztok a cyberkaszával, a többi meg történelem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz