login |

Pilot-mustra: The League – 1×01

2009. 11. 11. 14:04 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ejha, ezt nevezem! Mint derült égből a villámcsapás. human kritikája után csak kötelességből álltam neki a The League című szitkom pilot-jának, mert azért illik tisztában lennem az újonc sorozatokkal, erre talán az egyik legkellemesebb idei meglepetést szállította. (Nagyjából úgy, mint az év másik sportról is szóló komédiája, az Eastbound & Down.)

THE LEAGUE – 1×01 – 8/10

fx-the-league

Igen, a bal szélen Jon Lajoie vigyorog. Jobb oldalon meg a Worst Week Villám Géza hasonmása.

Simán, simán 8/10. Eszméletlen jó volt. Annyira elkapott, hogy újra is néztem a pilot-ot. Legszívesebben kivágnám az első 10 percet és feltölteném a YouTube-ra vagy valahova, hogy aki kíváncsi, legalább azt csekkolja (hátha más is kattan, mint én), mert van egy olyan érzésem, hogy egyébként kis rétegsorozatként el lesz feledve a The League.

It’s Matt Friedman, the Oracle. He’s a fantasy football genius. No wife, no job, just pure football knowledge.

Ugyanis teljesen igaza van human-nek, ez nem lesz mindenki teáscsészéje, és nem csak azért, mert a történet magját egy baráti társaság Fantasy Football-bajnoksága jelenti, ami már eleve pár amerikai focis poént elsikkaszt sok embernél. (Ki fog röhögni azon, hogy az egyik srác bedraftolja Keyshawn Johnson-t?)

Tim Brady, motherfuckers!

Tény, hogy a focis beszólások mindent visznek, de szerencsére nem csak a focira van kihegyezve a pilot, azokat a poénokat pedig mindenki megérti, ahol az álomcsapatos focijáték felhasználásával, előcitálásával a való életben, valós problémákat próbálnak megoldani a szereplők, kezdve a munkától (anyám…!) egészen a magánéletig.

league-draft-kis

Az FX az otthona a szitkomnak, így természetesen csúnya szavak és altesti poénok előfordulhatnak, de ettől még a pilot alapján a The League afféle egymást szívatós, egymáson röhögős haveri szitkom lett 5 pasival, pár feleséggel és barátnővel, vagy 20 hét idézetével és amerikai focival nyakon öntve. Fanatizmusról fanatikusoknak – mi a sorozatos junkie-ságunkkal azt hiszem, át tudjuk érezni a dolgot.

I’m the commissioner of this league, not the stickerbitch.

Előbb a Secret Girlfriend, majd a The League – máris elkezdek más szemmel nézni a kritikusokra, hiszen nagy hype-ot egyik sem kapott, sőt. Ezért nem szabad rájuk hallgatni. Meg ránk sem.

6 hozzászólás Ne habozz!

tenorx - 2009. 11. 11. 14:34

Én sírtam ezen a sorozaton, főleg, hogy szeretek fantasyt játsztani, általában több ligában :D Nagyon jó kis sorozat, 9/10

TorenteXY - 2009. 11. 11. 15:58

A második rész is pont ilyen jó. Most először sajnálom, hogy nem nézek amerikai focit.

ishikawa - 2009. 11. 11. 17:04

Felkeltettetek az erdeklodesem, mostmar tisztara kivancsi vagyok mi is ez. Feliratot amugy csinaltak hozza? Mert azt sehol sem talalok.

bark - 2009. 11. 11. 18:37

Hát igen, “Tim Brady, motherfuckers!”

fm! - 2009. 11. 12. 10:58

Ahogy néztem még angol felirat sincs hozzá, anélkül pedig nem állok neki. Úgyhogy parkoló pályán van nálam a sorozat egyelőre. Emiatt itthon is alig fogja nézni valaki.

civilmanu - 2009. 11. 18. 07:33

Ahogy nézem, Chuck jól beszopta Clinton Portissal…
Thomas Jones-t nem draftolta senki, lúúúzerek!
Tako nyertes lesz (újra)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz