login |

FlashForward – 1×08: A kaszálási pont?

2009. 11. 14. 23:04 - Írta: winnie

96 hozzászólás | kategória: kritika,

Hmm, ezúttal jóval több negatív, mint pozitív véleményt olvastam, s nem egy ember, akárcsak én, úgy vélte, hogy most lenne ideje kaszálni a FlashForward-ot. Ez van, pedig nekem az első pár rész még nagyon bejött, az előző is teljesen jó volt, viszont az 1×08-at ugyan lötyögve simán elnézte az ember, de szomorú volt valahol, hogy ennyire érdektelenné tették.

ff-01

Oké, megint megismertünk, illetve kibővítve láttunk 2 FF-t (nemsokára elfogynak, ajaj), sőt, még két flashback is volt, de meglepően tapasztalom, hogy a sorozat elején előforduló “random ember flashforward-ja” jelenség szinte teljesen eltűnt – már, ha nem számítom a múltkori epizód levelét. Ez nem tudom, hogy jó-e vagy sem, én ilyesmire (is) számítottam a pilot után.

Az 1×08 inkább helybenfutás volt, a szokásos módon pár karakter előtérbe került, néhányan visszaszorultak a cserepadra, de… egyébként semmi. Az 1×07 “meeeh”-szerű rész végi WTF-ja kapott egy random megoldást (oké, nyilvánvalóan fontos összeesküvéssel megspékelve), a rosszfiúk ugyancsak kaptak egy teljesen random és hiteltelen kártyapartit, míg a fő vonal végén, az utolsó másodpercekben egy ideig nem is tértem magamhoz, hogy komolyan ezt szánták WTF-nak? Talán, ha három Eiffel torony lett volna, nem három csillag…

Szomorú. Az epizód is az volt. 3,5/10. Maximum. Mondom, ez jó kiszállási pont. Aki csak a válaszokért akarja nézni, annak ajánlom a kibeszélő kommentjeinek, vagy heti posztjainknak az olvasását, bár utóbbi jövő heti jelenlétére nem veszek egyelőre mérget.

96 hozzászólás Ne habozz!

Ineteq - 2009. 11. 14. 23:07

Szomorú, pedig sok mindent ki lehetett volna hozni belőle, de én már 4 rész után kaszáltam. Úgy látszik, jól tettem.

Mammut - 2009. 11. 14. 23:09

“Mondom, ez jó kiszállási pont.”

ja, nekem is kiváló kiszállási pont volt a 4. rész

winnie - 2009. 11. 14. 23:10

de ti lemaradtatok arról, hogy nincs is kőbe vésve a jövő, megváltoztatható:)

Mammut - 2009. 11. 14. 23:11

ööö, és?

Ineteq - 2009. 11. 14. 23:28

És akkor lehet, hogy a jövőben még visszatérünk a sorira:D

Áki - 2009. 11. 14. 23:36

Csak annyit kellene tennie pl Mark-nak, hogy nem “díszíti” fel úgy az irodáját úgy, ahogy azt látta.

des - 2009. 11. 14. 23:52

Én a flashforwardomban azt láttam, hogy még nézem ezt a sorozatot, szóval nem is teszek ellene. Bár tény, hogy nem valami érdekes néha, de azért még elmegy.

Hunnenkoenig - 2009. 11. 14. 23:54

Szerintem jo sori es en mindenkepp maradok.

Az 1×7 nagyon jo volt (majdnem LOST feelingem volt) es az 1×8 is nagyon tetszett.

Lehet, hogy hangulat is kell hozza, de en nem ertem, mit nyavajogtok igazabol.

Egy Heroeshoz kepest ez egy müalkotas, de magaban is van siman x-aktak szintü (csak hogy stilusnal maradjak).

SASI - 2009. 11. 15. 00:12

Szerintem kicsit erős a szintet az X-Aktákhoz hasonlítani, nem a minőség miatt mondom, hanem pl. egy X-Aktáknak teljesen más a szorija, és a karakterek közt is van különbség bőven.

Chratos - 2009. 11. 15. 00:21

Hát, nemtudom. Megnéztem az első 30 percet és vártam hogy legyen már végre valami történés, a maradékot meg végig pörgetgettem, esélyes hogy a következő részt meg se nézem sajnos…

Grongos - 2009. 11. 15. 00:40

Valamennyire azért még érdekel a sorozat, tuti nem kaszálom, de a legfőképp gyenge pont szerintem a fizikus rosszfiúk vonala. Már talán 3 részen keresztül mást se hallunk, csak hogy “megöltünk 20 millió embert egy kisérlettel”, de hogy kik, miért, hogyan, arról semmi nincs! Ami még elfogadható lenne talán, de akkor minek szerepeltetik őket? Így bár nagyon kemény jelenetek lettek hála a két ellentétes lángelme szinészi játékának, teljesen fölöslegesek is voltak.

Lalee - 2009. 11. 15. 00:40

Nekem tetszett ez a rész. Javult sztem az előzőekhez képest. Én maradok még.

djzsuzska - 2009. 11. 15. 00:47

“Mondom, ez jó kiszállási pont.”

Ezzel egyetértek, ugyanúgy, mint a kritikával. Alig történt valami a mostani epizódban, a cliff harmatgyenge volt, alig vártam, hogy vége legyen. A következő részre nem biztos, hogy maradok, mert nem tud lekötni a sorozat.

“Lehet, hogy hangulat is kell hozza, de en nem ertem, mit nyavajogtok igazabol.”

Szerintem ez nem hangulatfüggő. Az első két rész színvonalát meg sem közelítik a mostani részek. Az év egyik legjobban várt újonca volt a FlashForward és a nézők nyilván nem ilyen meredeken zuhanó színvonalra számítottak.
Kár, mert sok mindent ki lehetett volna hozni az alapötletből.

Necros - 2009. 11. 15. 01:41

Miért kéne mindig WTF pillanat a végére? Érdekes befejezés, jöhet a következő rész, ennyi. Majd ha megy szünetre meg évad végén kell WTF…

Hunnenkoenighez csatlakoznék, nekem is tetszett ez a rész, nem értem, mire fel ez a panaszkodás, jó volt ez. Igaz, Genevieve Cortese rajongóként kicsit elfogult vagyok, nagyon tetszett ebben az epizódban és jó alakítást is nyújtott. Remélem, sok részben benne lesz még.

Még abban bízok, hogy Navi Rawat visszatér majd.

cat - 2009. 11. 15. 01:51

Hát nemtom… ez olyan egynek jó résznek elment, csak az a baj, hogy már eddig is túl sok egynek jó rész volt és még az évad felénél sem tartunk… Az előzőre egy hétig tartott, míg rávettem magam (“ezaz, ugorj már le! végre történik vmi!” :D), és annak örültem, h a cliffet nem húzták el a köv. részig. Viszont sztem Dominic Monaghan nem volt jó választás erre a negatív karakterre, akármilyen csúnyán néz, csak egy durcás kisfiút látok benne :( A befejezés pedig szánalmas volt tényleg. Én is csak azt tudom kérdezni: most komolyan?!

hardi - 2009. 11. 15. 02:36

olvasgattam eddig folyamatosan a kritikákt a sorozathoz
egy kérdésem lenne csak hozzátok:
akinek nem tetszik, az mi a franccért nézi???
nem kötelező nézni, akit megfogott és akinek tetszik az majd nézi úgyis tovább

sydney - 2009. 11. 15. 04:15

Szerintem sem volt vele gond. Az előző rész ugyan ott volt a topon, de azért ilyen kicsit lazább részeknek is lennie kell.

Steven Great - 2009. 11. 15. 04:32

Kicsit langyos volt ez a rész, de még mindig simán nézhető. A szomáliai szálat remélem újból előveszik. Az egyik legjobb jelenet volt, amikor a 3. rész végén a kis srác felnézett az égre…

(…és jöttek a V-k.:P)

winnie - 2009. 11. 15. 07:32

szomália is jön nemsokára

winnie - 2009. 11. 15. 07:33

+Miért kéne mindig WTF pillanat a végére? Érdekes befejezés, jöhet a következő rész, ennyi. Majd ha megy szünetre meg évad végén kell WTF…”

én is ezt kérdezem. ha nem megy, ne erőltessék. neked is az íróktól kéne kérdezni, ők akarják, csak nem jön be mindig. sőt. az, hogy miért, teljesen egyértelmű: hogy a minicliffhanger miatt visszatérjen a néző, csak láttál már 24-et, heroes-t, true bloodot, nem?

winnie - 2009. 11. 15. 07:37

“egy kérdésem lenne csak hozzátok:”

kitől kérdezed? azt nem írtad oda. így nem kapsz választ-

“akinek nem tetszik, az mi a franccért nézi???”

olvastad az első kommentet? a másodikat? azt, amelyikben leírja valaki, hogy eddig nézte? nem nézik.

valami csak úgy fog nem tetszeni valakinek, ha nézed. előbb meg kell nézni, hogy ne tessen. és nem hiszem, hogy nagy titkot árulok el azzal, hogy van, aki szeretni próbálja és nem adja fel pár gyengébb rész után.

hadd nézze, aki akarja.

oxigen - 2009. 11. 15. 07:42

én most kezdtem el nézni, pont a hatásotokra daráltam le így péntek-szombat az eddigieket :D
Nekem tetszett, és bár a vége kicsit langyi, meg idegesítő a “nem is kell nekem gyerek – ójaj, belehalok hogy nem lehet” csaj, meg mondhatnának már valami magyarázatot hogy miért volt az egész… de nézhető.

Road Lee - 2009. 11. 15. 08:00

Mondjuk, nem sok értelmét látom, hogy megint eljussunk oda (mint anno Snake Dexter lehúzása alatti hsz-ekben), hogy vmiféle verseny alakuljon ki a “ki kaszálta hamarabb?” címmel (amit a Dexter esetében végül melldöngetéssel egy 22 másodperces junktárs nyert meg, nyereményét, a testrészeinek tengerbe dobásához elengedhetetlenül szükséges fekete nylonzsákokat postán küldtük el neki… :-P ).

Én se igyexem minden új SGU post alá gyorsan bevésni, hogy nekem a pilot is bőven elég volt belőle. Mert mi a francnak?
Ha az aktuális rész kapcsán van kibeszélő, akkor folyjon arról a conversation, ne pedig az önigazolást nyomjuk “hogy én ezt már rögtön az első/második/harmadik/negyedik percben/résznél tudtam ezt, és azóta se nézem”.

Marhára nem érdekel, ki-mióta _nem_ nézi a FlashForwardot: egy kibeszélő kapcsán annak a hozzászólása érdekel egyedül, aki _látta_ az érintett epizódot.

Kit-Kat - 2009. 11. 15. 08:03

“a sorozat elején előforduló “random ember flashforward-ja” jelenség szinte teljesen eltűnt”

Volt “random ember flashforwardja” az eheti részben is, a papagájos csaj látta, ahogy eladja a madarait. Rendkívül fontos történés :D

Nálam úgy a 4. rész óta érik a kasza, de most értem el arra a pontra, hogy nem nézem tovább. Valóban jobb időben kiszállni.

winnie - 2009. 11. 15. 09:09

nem, nem, félreértesz. olyan volt eddig is bőven és végül ezt is bevonták a sztoriba, de az ausztrál betegre gondoltam, akinek a sztorija tényleg középpontba került, nem csak így a szélső pályára, mint a madaras:)

winnie - 2009. 11. 15. 09:10

“Marhára nem érdekel, ki-mióta _nem_ nézi a FlashForwardot: egy kibeszélő kapcsán annak a hozzászólása érdekel egyedül, aki _látta_ az érintett epizódot.”

ott a pont.

hardi - 2009. 11. 15. 09:28

én ehhez már csak annyit fűznék hozzá, hogy ha ez a asok ember nem nézi már meg a következő epizódot, akkor remélhetőleg a következő kibeszélőben nem is az lesz a téma, hogy mennyire nem érdekel a sorozat, és hogy mennyire nem fogom tovább nézni

Frank Luck - 2009. 11. 15. 09:46

Szerintem maga a rész nem volt rossz – csak nem történt semmi. (Még mindig jobb, mint a V, itt legalább nem idegesítenek halálra a szereplők).
A Szakáll-lánya-szálat igazán kár erőltetni, semmi érdekes nincs benne (Szakállt is kár erőltetni).
“(…) míg a fő vonal végén, az utolsó másodpercekben egy ideig nem is tértem magamhoz, hogy komolyan ezt szánták WTF-nak?” Nekem fel sem tűnt, hogy volt WTF. Mondjuk azt, hogy nem és akkor senki nem csalódik :) Azért én nem adom fel, nézem kitartóan, hátha.

bug jr. - 2009. 11. 15. 09:46

Road Lee :
vmi nagyon hasonlót akartam írni,a commenten gyakori a nincs tévém nem nézek tévét csak sprektrumot nézek kezdetü megnyilvánulás,ez a már az elején kaszáltamozás kb egyszint azzal.
ettől függetlenü ez volt az eddigi leggyengébb rész tán,azonkívül h szakálllánynak műlába van meg hogy Charlie és Penny élőben is találkozott nem sokminden maradt meg.

Yeto - 2009. 11. 15. 10:44

Hát nem tom. Az mondjuk abszolút nem volt WTF hogy a három csillag nem egyéni tetkó, és az epi sem ért fel a korábbiakhoz, de nálam még nem ment le se 3.5-re, se a kaszához. Let’s see what happens next.

Newil - 2009. 11. 15. 11:43

Nekem tetszett és még maradok van ettől rosszabb.
Ez marad,mert nekem jó.

winnie - 2009. 11. 15. 12:00

“A Szakáll-lánya-szálat igazán kár erőltetni, semmi érdekes nincs benne (Szakállt is kár erőltetni).”

most derült ki végre a lényeg a jericho-ról, ez lehet a szál lényege.

spell - 2009. 11. 15. 12:27

Szerintem a rész végi wtf inkább a gyűrűkre vonatkozik. Mik azok a gyűrűk, és mi célt szolgálnak? Gyanítom hogy valahogy védelmet nyújthatnak a kitekintéseket okozó jelenség alól? És egy hiányzik, gondolom a csávóé a stadionos felvételről. Persze ez csak találgatás a részemről.

Söge - 2009. 11. 15. 12:40

WTF ugyan nem volt, de azért történt valami, ami miatt számomra nagyon várós a jövő heti rész: előkészítették Simcoe coming outját. Lehet, hogy hamarosan kiderül, mire ment ki a kísérlet :)

Egyébként maga a rész sem volt annyira gáz, én egy 6-ost simán adok rá, bár lehet h csak nekem ilyen kicsik az igényeim:P

winnie - 2009. 11. 15. 13:09

de aztán legyen coming out, de megint valami random dolog miatt ne történjen meg. ez a legrosszabb: amikor belebegtetnek, de mégsem történik meg:)

winnie - 2009. 11. 15. 13:11

“És egy hiányzik, gondolom a csávóé a stadionos felvételről. Persze ez csak találgatás a részemről.”

egész részben ricky jay-t vártam, erre bejön az utolsó másodpercben, de az mondjuk meglepett, hogy ilyen szedettvetett zsoldosok őrizték a Gyűrűket.

xberniex - 2009. 11. 15. 14:28

szerintem sem volt rossz rész, de aki úgy érzi, az ne nézze, nem kötelező. a V-nél mindenképpen jobb…
egyébként, ha sokak szerint néha unalmas ez a sorozat, akkor mit lehet elmondani az SGU-ról?! :) bár a 8. része annak is egész jó volt, lehet, végre az is beindul… hacsak időelőtt nem kap hivatalosan kaszát…

bark - 2009. 11. 15. 15:17

Az a póker játszma nagyon gáz volt, akár egy barátok közt jelenet.

Különös, hogy nem merül fel egyik ügynökben sem, hogy ez a tetoválás lehet egy félkatonai szervezett, egység közös jele is.
Na mindegy, kár ezért a sorozatért.

Hunnenkoenig - 2009. 11. 15. 15:20

“hogy ne tessen”

Öhm…neha tenyleg elgondolkodok, hogy ne soroljalak e titeket is a többi netes “ujsagiro” köze, akiket epp a napokban szidtam.

Ket szerencsed van:

1. hozzaszolas volt
2. hobbibol csinaljatok.

(helyesen: “hogy ne tetsszen”)

——-

@SASI: Szörszalhasogatas rulez? Tudod nagyon jol, mit mondtam. Fölösleges volt a hozzaszolasod

—-

@cat: Valojaban igazad van. Monaghan inkabb nez ki durcas kisfiunak es nem biztos, hogy jo valasztas volt a szerepre, de szerintem akkor is jol jatssza. Az mar nem az ö problemaja, ha a castingosok elcsesztek. Szoval en elfogadom ahogy van es azon belül ertekelem az ö alakitasat.

mat - 2009. 11. 15. 16:05

Hát szerintem is elég gyenge rész volt és ahogy elnéztem a kövi rész eőzetesét az sem lesz jobb viszont én még adok neki esélyt.

Thrasher - 2009. 11. 15. 16:26

“de magaban is van siman x-aktak szintü”

adjak szappant, hogy kimoshasd a szádat?

Thrasher - 2009. 11. 15. 16:28

“azonkívül h szakálllánynak műlába van ”

lol, vele kapcsolatban ez volt a nagy magyarázat?
ezt már az első rész után megmondtam, meg szerintem még itt is páran… szánalom

Frank Luck - 2009. 11. 15. 17:09

“Az mondjuk abszolút nem volt WTF hogy a három csillag nem egyéni tetkó”
Jaaa, hogy ez volt az! :-) (kicsit kész vagyok, még a postból se volt nyilvánvaló) – amúgy bennem fel se merült, hogy egyéni lenne – gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

Cubano - 2009. 11. 15. 17:27

Engem pont ez idegesít. Miért van az, hogy egy szövetségi szuperügynöknek nem jut eszébe, hogy esetleg az a tetoválás egy csoportnak a “szimbóluma”, nem pedig kilövök egy tetkós bűnőzőt, akkor “kész vége, megoldottam a rejtélyt”. Személy szerint ez nagyon irritált. A másik amit lehet én értek félre, de a végén amikor megmutatja a csaj a néger törzsfönöknek a javított videót, akkor miért a gyűrűt akarják megnézni? A gyűrűt kinagyítani aztán rájönni ki is az a videón.. miért nem az arcán dolgoznak? :D és akkor nem kell köröket futni. Eddig is erőltetett volt a sorozat, most már biztos, hogy pénteken nem fogok tűkön ülni, hogy megnézhessem az új részt.

M76 - 2009. 11. 15. 17:29

a rosszfiúk ugyancsak kaptak egy teljesen random és hiteltelen kártyapartit, míg a fő vonal végén, az utolsó másodpercekben egy ideig nem is tértem magamhoz, hogy komolyan ezt szánták WTF-nak? Talán, ha három Eiffel torony lett volna, nem három csillag…

Szerintem, nem ők lesznek az igazi rosszfiúk, ki fog derülni, hogy egy náluk sokkal gonoszabb erő is mozgásban van, és szerintem a végén ezt szánták wtf-nek, nem pedig azt, hogy létezhet más tetoválásos ember is. Egyedül az zavart, hogy egy fbi ügynök hogy lehet olyan hülye, hogy azt hiszi, hogy csak egyetlen embernek lehet olyan tetoválása.

Cubano - 2009. 11. 15. 17:33

Amúgy részemről egy erős 4/10 a rész, az a 4 pont is csak azért mert szóba jött, hogy lehet egy tégla a nyomozók közt, és ezen elgondolkoztam kb. másfél percig, hogy ki lehet az :D

lint - 2009. 11. 15. 18:21

Én végeztem az FF-el, a 4. rész óta abszolút nem köt le, csak azért néztem h hátha történik valami.
Esetleg ha beindul (amit nagyon kétlek) akkor bedarálom az 1. évadot.
De szerintem ha igy folytatja a sorozat akkor nem sokáig lesz képernyőn.

dozark - 2009. 11. 15. 19:27

Tetsszen és tessen, mindkettő helyes, van még pár ilyen ige, azoknál is ez a helyzet.

hottengor - 2009. 11. 15. 19:27

én épp a rész felénél szálltam ki örökre

Hunnenkoenig - 2009. 11. 15. 22:16

@dozark:

Tudom, hogy vannak ilyen igek, a tessent nem ismerem, pedig azert eleg nagy a szokincsem. Persze ez nem jelent semmit, de akkor is mucsai minimum.

Ugyanugy ahogy a viztarozo is az a viztarolo elleneben. Lehet, hogy helyes, akkor is csak parasztok hasznaljak :-P

Lui - 2009. 11. 15. 22:21

Ez mi a f*sz volt? Ez volt az elő gondolatom miután megnéztem.

A pilot majdnem mindent vitt. Még a 2ik rész is oké. azóta folyamatos lejtmenet. a 7ik rész felcsillantotta a reményt, hogy talán még adok esélyt a sorozatnak. Na de ez a mostani.

Pedig az alapötlet…. überjó. Annyira szeretném szeretni ezt a sorozatot. De vhogy úgy érzem, hogy nem működik. Ha egy feszes 4-5 részes minisorozat lett volna belőle korrekt válaszokkal, WTF pillanatokkal, talán működne.

Heroes-t is a 3ik évad elején kaszáltam, itt még könnyebb a dolgom. :)

payskin - 2009. 11. 15. 22:36

Továbbra sem értem, hogy mit néztek, mert nem a sorozatot, az biztos.

“a papagájos csaj látta, ahogy eladja a madarait”

De nem.

“a három csillag nem egyéni tetkó […] amúgy bennem fel se merült, hogy egyéni lenne – gondolom ezzel nem vagyok egyedül”

Bennem sem merült fel. Szerintem senkiben nem merült fel. Egyes egyedül a sorozat főszereplője, az FBI különleges ügynöke gondolta halálosan komolyan, hogy a ff-jében látott három csillag egy kézen az ugyanaz a három csillag, amit egy elmosódott, mobiltelefonon felvett videón látott, amiből levonta azt a következtetést, hogy a két ember egy és ugyanaz, és miután lelőtt egy embert, akinek ugyanez a tetoválás volt a karján, ebből egyenesen következett számára, hogy ez utóbbi ember volt a ff-ban és a felvételen is, mert ez volt az egyetlen ilyen ember, és ennek megölésével ő most ezzel megváltoztatta a jövőt.

Ha ez nem épületes baromság, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül, akkor nem tudom, mi az. Valaki említette a Heroest; annak is voltak mélypontjai, de azért ez alulról vert mindent.

És akkor még a stadionos jelenetről, a (“mi az ott a kezén (23 FEHÉR PIXEL VAZZ!), egy gyűrű, keressük meg a gyűrűt, és megtudjuk ki az”) nem is beszéltünk.

Facepalm.

winnie - 2009. 11. 15. 22:58

“Ugyanugy ahogy a viztarozo is az a viztarolo elleneben. Lehet, hogy helyes, akkor is csak parasztok hasznaljak :-P”

tényleg ne OFF-oljunk, de a magas ló visszafele sülhet el, hiszen a víztározó abszolút helyénvaló,l hivatalos szó, rengeteg tulajdonnévben és az akadémiai lexikonokban is szerepel. (a nyelv rugalmas, szerencsére egyre kevesebb a nyelvtannáci, aki azt mondja, hogy az unszimpatikus nem helyes.)

Aragorn83 - 2009. 11. 15. 23:33

Nekem is tetszett a rész.
De a tetkós dolgon én is meresztettem a szemem… o_O

cherry - 2009. 11. 15. 23:46

a tetkóért falba vertem volna ennek a szerencsétlen marknak a fejét…

am kár érte, mert az alapötletből jó sorozat lehetett volna… lehet itt az ideje h elolvassam a könyvet

karit - 2009. 11. 15. 23:49

OFF: Hunnenkoenig, istenuccse nem kötekedésből, de szerintem a tessen nem a tetszikből, hanem a tessékből képzett, így mást jelent; ahogy a víztározó sem azonos a víztárolóval, utóbbi inkább a kert végében álló ciszterna. (Vö. a géppisztolyba se “betáralni” szokak a parasztok.) ; )

Bocs, OFF vége.
A hullámzó minőség ellenére, az alapsztori miatt nézem, amíg le nem lövik. Persze, jó lenne, ha odafigyelnének az apróságokra, mint pl. arra, vajon honnan tudja a kislány a két perc FF-je alapján, hogy Mr. Gibbons rossz ember, ha a szakállas nem tudja, mit ad át a borítékban (oké, biztos csak továbbítja), de örülök, hogy nem csak az én szememet szúrja, hogy egy gyűrű vésetét akarják kb. 2 pixelből kinagyíttatni a 100-szor akkora arc helyett… Ilyenkor bánom, miért nem tanultam tovább rendőrnek.

Mefi - 2009. 11. 16. 00:50

Szerintem nem volt azért ennyire rossz, de már három rész óta érezni, hogy készülnek valamire (legalábbis remélhetőleg készülnek valamire). Ha megreked a dolog itt, tuti kasza lesz persze, mert kezd uncsi lenni, hogy mindig az utolsó pillanatban dobnak be valamit.

pkr - 2009. 11. 16. 02:48

az osszes pillanatban logikatlansagok, mindenhol!

a pokerre kiterve:

– egy elmeletileg egymas elleni jatekban (heads-up) miert ul az elejen az asztalnal 2 masik jatekos..
..ha ok nyertek volna akkor mivan? :)

elnezzuk, termeszetesen ketten maradnak, de a nagy gonosz fizikus zseni azt mondja h legyen ez az utolso dont hand, korulbelul 30x tobb zsetonnal. Elbukhatna akar meg 10 allint is akkor lennenk amugy egalba kb.

elnezzuk, de a mindent eldonto parti valoszinusege poker/szinsor korulbelul 0.00000x%, majd rafogja h csalt de oszto nelkul (aki amugy a 4. (turn) es 5. (river) kartyat joisten tudja miert az elso harom lap (flop) ala dobja..)
texax holdemben lehetetlen lenne igy csalni, azert eget 1 lapot a flop-turn-river elott..

huh, bocs kijott belolem, mert szinte ez jellemzni az osszes jelenetet egytol egyig, logikatlansag.. kiveve ha epp csaladi drama van a rosszabbik z kategorias szineszek altal eljatszott fajtabol..

a tamogatonak speciel lerugnam a fejet, ha csak megszolal..

hardi - 2009. 11. 16. 08:31

kijött belőled a pókeres :D
a kislányra visszatérve:
az ő FF-jét még nem láttuk, tehát ő még tudhat vmit amit mi nem
más:
támogatom azt a nézetet, hogy most kicsit laposabb egy-két rész, viszont biztos vagyok benne, hogy hamarosan jön valami, ami felpörgeti majd az eseményeket (elvégre még messze vagyunk áprilistót, még csak az előkészületek folynak)

Flanker - 2009. 11. 16. 10:56

Üssetek nyugodtan ,de én nézem tovább..:) Lehet hogy nálam extra hatékony a suspension of disbelief, de továbbra is tetszik a sorozat, maradok továbbra is tisztelettel a nézésnél.

Álarcos Pál - 2009. 11. 16. 11:32

nekem tetszik még mindig……ellenben a fos V-vel amit rögtön dobtam az első rész után……

Hunnenkoenig - 2009. 11. 16. 11:33

Hagyjuk a nyelvtant, mert nem akarok sokat offolni.

@pkr:

Es ezt szerinted rajtad kivül ki vette eszre es kit erdekel?

Az emberiseg 99,9%-nak ez egy pokerjatszma volt es a dialogusra koncentraltak, nem a lapokra.

Imadom, mikor “profik” kötekednek baromsagok miatt :-P

(tudom, ez megint csak off topik es “magas lo”, de mit csinaljak, ha itt mast nem lehet? A sorozat törteneseinek kibeszelese helyett folyton a “logikatlansagok”, az “enmikorcancelezem” meg az egyeb irrelevans dolgok a tema)

Squazee - 2009. 11. 16. 13:11

Valóban gyenge rész volt, de nekem közel sem kaszálás közeli szint.
Ha már belekezdtem, végigviszem, ezt az egy évadot legalább is. Még közel sem olyan rossz, hogy dobni kéne. Nyilván, az elvárásaim sem voltak nagyok.
Szó se róla, azért engem s aggasztott, hogy ezt a részt nem volt kedvem nézni. :/ Rossz volt. Egy sorozat vajon megengedheti magának ezt? Úgy értem, ha az ember egy sorozatot csinál, bele kéne adnia apait-anyait, s egy huszon(?) akárhány részes sorozatban ennyi lapos rész már szabályosan bűnnek számít. Bűn rajongók ellen. Mert igenis lehet olyan sorozatot csinálni, ami jól szervezett, szórakoztató (a műfajában), hű marad önmagához és a karakterek sem fordulnak ki önmagukból.
Szóval azt hitték, megúszhatják egy jó résszel azt, amit előtte és utána műveltek? :/

Mindegy, meglátjuk, hogyan tovább. Még merek hinni.

Max - 2009. 11. 16. 14:15

Hunnenkoenig: En maximalisan egyetertek veled. A sorozatrol annyit, hogy nekem tetszik, jo, es nezni fogom.
Az az igazsag, hogy tipikus magyar hozzaallast kovetve azt lehet eszrevenni, hogy az emberek mar varjak, hogy mikor kiabalhatjak be, hogy: kasza, meg nem volt nagy WTF …
Kivancsi lennek, hogy ki csinalna meg jobban a sorozatot.

ishikawa - 2009. 11. 16. 14:27

Ugy erzem Nalam most van a fordulopont. Nem tudtam vegignezni ezt a reszt, mint ahogy a V EP2-t se tudtam vegignezni, vhogy uncsi lett. ha most raveszem magam, akkor az ezert lesz, mert remelem hogy ezek utan belehuznak.De meg 1-2 ilyen resz … es tuti annyi. V-t meg szerintem kivegeztem.

Justy - 2009. 11. 16. 14:27

Na igen a két tipikus hozzáállás, vagy kardoskodás a fika ellen, de magáról a cuccról kevés szó esik. Azt ne mondja már valaki, hogy a Lostban vagy a szülfelben azonnal kaptuk a válaszokat az arcunkba… vhogy el kell indítani a szálakat, ha nem marad kérdés a következő részekre, akkor mégis mivel töltik meg őket? Nem várhatja mki, hogy egy szálon folyjon a történet végig. A készítőknek is meg kell néznie a visszajelzéseket, hogy mely részek érdekesebbek a nézőknek, s arra jobban ráfeküdni, a Lostban is megismertünk mindenkit, kérdem én olyan rossz volt ez?

Mark majd elmegy Szomáliába, a többi efbíájjal, megtalálják a nagy cumót, megoldják az ügyet, vhogy hazajutnak, de Marknak hiányérzete lesz , mert akar még flesselni. Odamegy a csajhoz s az arcába tolja, hogy We have to go back! s ez jó is lesz vattafakanálnak.

Thrasher - 2009. 11. 16. 14:29

“Kivancsi lennek, hogy ki csinalna meg jobban a sorozatot.”

ez igen. ez tromfol minden marhaságot.
azon múlik valaminek a minősége, hogy Kovács Ferenc asztalostanonc tud-e jobbat készíteni nála?
akkor ezek szerint mondjuk egy világhírű szobor, meg egy korrekt iparosmunka sincs közt különbség, mert én egyiket se tudnám megcsinálni.

kaktusz - 2009. 11. 16. 15:37

A sorozat kezd tényleg szánalmas lenni. Szánalmas a hárm csillagos karpekról azt hinni, hogy őt láttam a flashemben, és a végén az ismeretlen, vállficamos öregcsávónak a szövege oppenheimerről vagy kiről, végképp szánalmas volt. Ahogy előttem írta valaki: nagyon szeretném szeretni ezt a sorozatot, de a készítők valahogy nem törik magukat ezen.

pkr - 2009. 11. 16. 17:00

en sem a lapokra koncentraltam, ez csak egy volt a sok kozul.. az egesz ugy ahogy van szanalmas, eskuszom en mar csak azert nezem h lassam mennyire buta embereknek csinaljak ezt, es rohogjek rajta..

pkr - 2009. 11. 16. 17:01

maximalisan egyetertek ezzel a kijelentessel en is:

“nagyon szeretném szeretni ezt a sorozatot, de a készítők valahogy nem törik magukat ezen.”

speciel hulyenek neznek mindenkit, aki hagyja magat.

benedoo - 2009. 11. 16. 17:25

Ne hasonlítgassuk más sorozattal (értem: Lost, Szökés), mert nincs értelme. Ez más. Az első részek teljesen jók voltak, most meg már nincs kedvem abbahagyni. Miért érzem úgy, hogy a készítőknek nincs meg a tervük az évadra?

Ja, és akinek van kedve, nézze Josie Fiennes arckifejezéseit. Aki egy részen belül összeszámol több, mint 3at, írjon! :D

winnie - 2009. 11. 16. 17:50

egy sorozatot nincs értelme más sorozattal összehaosnlítani? ez új.

a terv pedig még egy csi-él is megvan, anélkül nem lehet évadot elkezdeni. adhoc nem lehet sorozatot csinálni.

vgx - 2009. 11. 16. 18:42

Pont ennél a résznél untam meg én is.. Pedig előtte nagyon tetszett..

Slukk - 2009. 11. 16. 18:51

tényleg kezd kicsit uncsi lenni

Cubano - 2009. 11. 16. 19:00

“a terv pedig még egy csi-él is megvan, anélkül nem lehet évadot elkezdeni. adhoc nem lehet sorozatot csinálni.”

Biztos van terv, mégis olyan érzésem van nekem is mintha egyik részről a másikra “dobnák” össze a sorozatot. Belekapnak mindenbe, pl.: ott van az sms, amit Penny (Olivia?) kapott, hogy a férje iszik, aztán amire lesz rá válasz (ha lesz), hogy ki küldte már a nézők fele emlékezni se fog rá. Nekem valami hiányzik a részekből, de még nem jöttem rá micsoda. Igazából leköt, meg kiváncsi vagyok rá, mégis azt érzem, hogy szar a sorozat :D

Wynonna - 2009. 11. 16. 19:32

Nem halad jó irányba a sorozat, de valahogy mégsem annyira rossz, hogy kaszáljam. Még reménykedem, hogy egyszer csak beindul.

benedoo - 2009. 11. 16. 19:41

Nincs értelme, mert nem egy kategória. :D
Lehet hogy van terv a csi-be, de annak nincs története. Ennél pedig a csavaros sztori lenne a lényeg. Ami hiányzik szerintem.

G - 2009. 11. 16. 19:52

Nekem ez az “égessük el a melltartót hátha amiatt csaljuk a férjünket” dolog tetszett a legjobban:D:D na az volt a csúcs. amennyi ökörség van már most a sorozatban én kb olyan magyarázatot várok erre a 1456071233-szor ismételt “hi honey”-s jelenetre, hogy csak befogadták a fickót meg a gyerekét és véletlenül elnézte a férjének.. ez úgy illene a mostani részhez. de egyébként nem rossz. nézni fogom ezután is. csak jó néha belekötni:)

Malik - 2009. 11. 16. 20:08

Elég szomorú, hogy néhányak egyes gyengébbnek mondott részek miatt feladják a sorozatot. Ez a sorozat elvileg egy jól felépített regényből készült, én bízok benne, szerintem jó lesz ez. Nem kell állandóan a gyors tempó. :D

Cubano - 2009. 11. 16. 20:15

nekem még az jutott eszembe, hogy Dimitri a tégla, és majd télleg le fogják lőni, de nem a terroristák, hanem valamelyik nyomozó :D

a másik tippem az a dagadt néger, még csak párszor szerepelt a sorozatban, de az ő látomása az volt, hogy épp az irodából jön ki, vagy megy, és eléggé sunyult :D a mostani részben meg elég szájbarágós volt, hogy a tégla nyitva hagyja majd az épületet és beengedi a fegyvereseket.

winnie - 2009. 11. 16. 20:19

malik: a regény csak alap, a sztorik mások, a karakterek is, pár kivétellel. remélhetőleg a megoldás is.

Malik - 2009. 11. 16. 20:47

Vajon agyonhypolás nélkül milyen pontszámokat kaptak volna egyes részek?

Daphne - 2009. 11. 16. 21:04

Malik: Teljesen jókat… Sosem értettem miért kell ekkora elvárásokat állítani a sorozatok elé. Oké, hogy be van harangozva, meg hogy tudjuk miről fog szólni, de ha nem vársz olyan sokat, akkor mindenképp kellemesen csalódsz. Szerintem az jobb “taktika”.

winnie - 2009. 11. 16. 21:13

“Vajon agyonhypolás nélkül milyen pontszámokat kaptak volna egyes részek?”

szerintem a többségnél a hype nem számít a részeknél. nekem max a pilotnál, ha nagyok az elvárásaim, de az FF pilot 8/10 lett, szóval…

Waldi - 2009. 11. 16. 22:58

http://abc.go.com/shows/flash-forward/bio/lloyd-simcoe/318657

“Works as a physicist specializing in high
energy particles, currently working at NLAP
(National Linear Accelerator Project)”

Ezek szerint az NLAP-s e-mail cimek a Nemzeti Linearis Gyorsito Projektet (Tehat nem korpalyan, hanem egyenes vonal menten gyorsitjak a reszecskeket) jelentik. Ami jo, mert nem kell csomo szupravezeto magnes, hogy korpalyan tartsak a reszecskeket, viszont rossz, mert csak keves ut all rendelkezesre a reszecskek gyorsitasara. Ezek szerint valamifajta kvantummechanikai reszecske kiserletet csinaltak, a nepszeru Higgs bozont, fekete lyukat/fereg jaratot egy masik univerzumba/idobe hozhattak letre vagy valamifele paradoxonnal lefagyasztottak az Univerzumot.
A kerdes, hogy ehhez mi koze a szomaliai oszlopoknak es a Jerichonak.
Kezenfekvo feltetelezes, hogy a Alfa es (Omega) gyuruk megvedenek a blackouttol, de oszinten szolva eleg szar megoldasnak tartanam.

Cubano - 2009. 11. 17. 12:13

Kvantumfizika az bizots, mert két alapvető kisérletét feszegette a “pókerbajnok” tudós pár résszel korábban, amikor a vonaton egy csajt akarta befűzni. Két réses meg a macskás kisérlet.

benedoo - 2009. 11. 17. 14:06

Nem lesz szerintem bonyolult kvantumfizika-szál. Amerikaiak nem értik, nem érdekli őket, és a világ nézőinek 90%-a is hasonlóképpen van.

Waldi - 2009. 11. 17. 19:41

Azert irtam olyat ami a laikusok szamara konnyen emesztheto, aaa az isten-reszecsekkel, fekete lyukkal kiserletezetek, akkor mindjart mas :)

benedoo - 2009. 11. 17. 20:53

Nem értelek: laikus=nem hozzáértő nem?

A mondat második fele jobban tetszik. Angyalok és démonokba volt hasonló, nem? Bocs, de itt tartok kvantumfizbol :D

Waldi - 2009. 11. 18. 09:58

laikus=nem hozzaerto

Eppen ezert mondom, hogy valami nepszeru dolog lesz, amire azt mondhatjak az emberek, hogy aha, akkor vilagos. (Mikozben, ha valaki azt hiszi, hogy erti a kvantummechanikat, akkor valamit nem ertett meg rendesen. Szamolni azt lehet vele, meg josolni, de erteni azt nem :D )
Nyilvan nem fognak sokkal melyebben belemenni, mint hogy a csaj nem eleg kinky a ket reses kiserlethez :D

benedoo - 2009. 11. 18. 18:08

Oks, így értem, köszi :D igazad van amúgy, én is azt mondtam amit te kábé.

Kiss Balázs - 2009. 11. 19. 15:57

OFF: Nyelvzseniknek:A látszik, tetszik és metsz igéink felszólító módja többalakú. Szabadon választhat a nyelvhasználó, hogy a teljes (látsz-, tetsz-, metsz) vagy a rövidebb tőhöz (lát-, tet-, met-) kapcsolja a felszólító mód jelét. (Itt jegyezném meg, hogy ez esetben nem a szóvégi tsz, hanem a t változik s-re.) A választásból adódóan ezen igéknek két (helyes) alakjuk van felszólító módban.
Tehát: látszik – látsszék v. lássék; tetszik – tetsszen v. tessen; metsz – metsszen v. messen.

Kiss Balázs - 2009. 11. 19. 16:01

Utolsó OFF: Az idézet a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda honlapjáról van.

Maala - 2009. 11. 20. 13:11

OFF: Hagyd, Hunnenkoenignek így is elég beégés volt, hogy nem jól sült el a trollkodása, és még le is parasztozta mellé azokat, akik nem annyira kifejezésekre korlátoltak, mint ő. Mert az a választékosan beszélő, aki csak az egyik szóváltozatot ismeri, és nem az, aki mindkettőt. Vagy nem? Én csak egy kérdést tettem fel. (South Park 13×13) Szarkazmus, OFF vége.

Sikerült megnézni a részt, igazából azt nem értem, hogy ha Aaron elmondta az egész sztorit a lányáról Marknak, akkor mi a francért nem néznek utána a sztorinak műholdas felvételekkel mint tették azt Szomália esetében? Oké, aktív hadműveleti terület, tehát a katonaság engedélye kell hozzá valszeg, de sztem ez azért valahol logikus lenne.

Azt sem értem, hogy hogy nem tűnik fel két katonának, hogy vannak túlélők. Ergó vagy a kiscsaj is hazudik valamiben, vagy a privát milícia szintje hagy kívánnivalót maga után. :D Mindenesetre úgy tűnik, a Mike srác is áruló szálat nem vetették be, kár érte.

Pedig szép kis afgán összeesküvés lehetne belőle. :P Igaz, szinte lehetetlen lenne két US területen operáló tudóshoz hozzákötni, bár ki tudja.

mano2 - 2009. 11. 27. 02:44

Emberek, most járunk a 9-ik résznél, de már mindenki csodát vár és mindent tudni akar? Ne vicceljetek már. :)

Azért ez nem így megy, neki sem céljuk, hogy elveszítsék a nézőket. Nem hinném, hogy szándékosan elkezdik lapossá tenni a sorozatot… csúnya lenne.

A másik dolog pedig, hogy ott van pl. a LOST is, ott is ez volt az emberek nagy részének a gond, hogy nem volt elég kitartó végignézni az évadokat és unalmasnak, érthetetlennek titulálta a sorozatot, pedig aki kitartóan nézte, az a végére (5. évad) nagyon sok mindent megérthetett! :)

Szerintem a FlashForward is egy ilyen sorozat lesz, hogy akit tényleg istenigazából érdekel az úgy is nézni fogja és biztosan tetszeni is fog neki. :)

Nekem tetszik, én nézem! :)

winnie - 2009. 11. 27. 07:39

“Emberek, most járunk a 9-ik résznél, de már mindenki csodát vár és mindent tudni akar?”

szerintem senki nem vár csodát, senki nem akar tudni mindent. egész egyszerűen a többség azt akarja, hogy ne kelljen pár rész után elfelejteni, abbahagyni a sorozatot.

“elveszítsék a nézőket. Nem hinném, hogy szándékosan elkezdik lapossá tenni a sorozatot… csúnya lenne.”

ergó ők próbálkoznak és szándékukon kívül lapos?

“Szerintem a FlashForward is egy ilyen sorozat lesz, hogy akit tényleg istenigazából érdekel az úgy is nézni fogja és biztosan tetszeni is fog neki. :)”

csak az a gond, hogy mivel sokan abbahagyták 1-2-3-4 rász után, hosgy egyáltalán nem biztos, hogy sokáig tartani fog a sorozat, mivel egyre csökken a nézettsége.

Nekem tetszik, én nézem! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz