login |

Flashpoint: a 3. évad kezdése

2009. 11. 29. 18:16 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Tudom, vicces, hogy akkor írok az évadpremierről, amikor épp félévados finálé volt, de legalább végre írhatok a sorozatról. És lehet róla beszélni. Sőt, ha úgy alakul, akkor a (félévad)fináléról is lesz írásunk.

Igen. Kocanéző vagyok, ha Flashpoint-ról van szó, hiszen talán, ha két részt láttam eddig, mindkettőt ti ajánlottátok és nem is kellett csalódnom, és a 3. évad elején sem, amikor a premiert láttam. Hátha más is belenéz így a sorozatba, hogy utólag, akár már télen is, darálhasson. Most már csak az a kérdés, hogy miért nem nézem még? Mert nem szalad el, maximum ezt tudom mondani, de azt hiszem, hogy nemsokára neki kell esnem. Főleg, ha ugyanilyen színvonalas tud maradni.

flashpoint-01

Az amerikai és kanadai sugárzások és berendelések miatt elég nagy (volt) a kavar az epizódok számozásával (az 1. évad 13 rész, a 2. évad 9 rész), de a lényeg, hogy Amerika is le fogja adni azt a 3. évadot, melynek első fele egy hete ért véget Kanadában és jó hír, hogy a nézettség mindkét előző szezonét meghaladja egyelőre, így akár hosszabb távra is tervezhetünk, ha meglesz a kellő költségvetés.

Tudom, ha túsztárgyalók meg kommandósok, akkor Standoff (írásaink itt vannak róla), azt főleg a két főkarakter miatt szerettem, viszont a Flashpoint-ot egyelőre inkább a sztorik, a megvalósítás, a “filozófia” miatt kedveltem meg. Erősek voltak a történetek, nem feltétlenül tipikusan amerikai a megvalósításuk (persze jól is választottam, hiszen ajánlásra néztem), és mivel nem ismertem a karaktereket, ezért arról nem tudok beszámolni, hogy jól vannak-e megírva, hisz kevés időt töltöttem velük.

flashpoint-cast

A 3×01 tehát, hogy arról is essen pár szó, tökéletes időtöltés volt (insider: reggel hatos kelés, totális álmosság, aludni már nem akaró, s ezért viháncoló kisbaba a kézben – igazi teszt. Amin nem alszok be, az derék sorozat.), minimum egy 7/10-es, főleg, hogy nem is tipikus túszejtős történet volt.

Ez nem tudom, hogy mennyire jellemző a sorozatra (mármint a nem tipikus rész), de a bombagyáros és bombáinak hajkurászása eleve elég mozgalmas volt, s minderre rátett az értelmes történet, a motiváció kibontása, a mellékszereplők általában jelentéktelen, de itt hasznos karaktere, a szereplők magatartása és persze a súlyos döntések meghozásának körülményei. Nem tudom, de valahogy életszagú volt, a drámához nem használtak mesterséges doppingszert, hatott anélkül is. Folyt. köv. Részemről legalábbis.

13 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2009. 11. 29. 18:20

fura volt úgy nézni, hogy nem tudtam, ki a főszereplő és ki a mellékalak (pár részes vagy most először feltűnő)

Bruzsy - 2009. 11. 29. 18:47

én is random néztem meg az évadnyitót a sok ajánlásra… azóta nem engedett el.

LFL_93 - 2009. 11. 29. 19:10

én a kezdés óta nézem, jó egy ilyen kanadai a többi amcsi mellé. :) a 2. évadban volt néhány ultrabrutál rész, de ez a 3. évad sem gyenge. nagyon remélem, hogy megél vagy 5-6 évadot.

endel - 2009. 11. 29. 19:18

egyik legjobb rész, a vége meg.. rég láttam ilyen kezdést, hogy rögtön kiírnak valakit. megvolt a kezdőlökés..

MeGaZsOLa - 2009. 11. 29. 19:25

Engem a legelső rész után beszippantott. Nem hinném,hogy lenne még 1 ilyen sorozat, ahol ennyire profin megírt és rendezett részeket látok. Meg aztán a részek végén ott van az a bizonyos dráma is, ami néha annyira brutálisra sikerül, hogy az embernek olyan gombóc nő a torkában mint 1 tenisz labda. A 3×01 végén nevessetek ki, de bizony 1 picit megkönnyeztem a történéseket. Amikor mutatták Spike arcát, na az valami brutálisan szívszaggató jelent volt, legalábbis szerintem.

lynx - 2009. 11. 29. 19:42

nekem lenne kérdésem a sorival kapcsolatban:

– A részek teljesen különállóak, vagy van esetlegesen valami főszál, amit az eddigi évadokon keresztülvittek?
Ez nálam kulcskérdés.

MeGaZsOLa - 2009. 11. 29. 20:11

to lynx : nincsen főszál a soriban, minden rész különálló

Sunsetjoy - 2009. 11. 29. 20:20

Én is az első rész óta nézem, talán pont junkies írás miatt kezdtem el. A második évad végét daráltam (mert más volt akkortájban), de mostanában várós.
És itt is van gyakran jelenetre ugrasztott soundtrack, ami gyakran meg szokott venni.

winnie: az utolsó bekezdésre reagálva… általában olyan, 70-75%-ban saccperkábé ilyen adagolású a sztori.

cat - 2009. 11. 29. 20:39

Ezt a részt én is ajánlásra néztem meg, és hát igen, eléggé komoly volt, bejött. Valahogy mégsem tudom rávenni magam, h hetiben nézzem, pedig biztos érdemes lenne. Talán majd a nyári daralistára felveszem a sorozatot.

dvddisk - 2009. 11. 29. 21:52

– a bombás résszel kezdett a CBS?

– a kanadaiaknál az 5-6. rész volt :)

Necros - 2009. 12. 01. 10:27

Akkor nem hiába furcsálltam, hogyan lehet ez az évadnyitó. :)

Főszál valóban nincs, de néha elejtett kisebb-nagyobb utalásokat nem fog megérteni az, aki nem nézi az elejétől. Ok, nem számít annyira, de gondoltam, megemlítem. :)

Engem is a legelső epizód fogott meg, azóta nézem. Mindig az egyik első, amit aznap megnézek, imádom. A színészek, a történetek és úgy az egész nagyon jó.

winnie - 2009. 12. 01. 12:16

“- a bombás résszel kezdett a CBS?”

a cbs-en még nem mentek ezek a részek.

darkspell - 2009. 12. 01. 14:50

A bombás rész volt az évadnyitó Kanadában, szóval igen: évadnyitóban játszották meg ezt…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz