login |

Monk: vége a 8. évadnak. És a sorozatnak is.

2009. 12. 05. 23:43 - Írta: winnie

49 hozzászólás | kategória: kritika,

Hüpp, eljött hát. Lehet versenyezni, hogy kinek mikor törött el a mécses, vagy, hogy ki bírta ki könnyek nélkül, én meg visszaolvasom azt a hét kérdését, amikor arról volt szó, hogy ki hogyan reagálta le azt, amikor a kedvenc sorozata véget ért. Akkor még nem tudtam, milyen, most már igen. Ennyi volt a Monk, a befejezés méltóra sikerült.

Monk-816

8 évad, 125 rész, 5 állandó szereplő, nagyjából 10 fontosabb  mellékszereplő, s persze megannyi neves vendégszereplő neve fémjelzi a sorozatot. A készítők azt ígérték, hogy megoldják a sorozat fő rejtélyét az utolsó részekben, valamint hogy az évad második felétől elkezdik szépen elvarrni a többi szálat is.

S bár a Monk nem vált szerializálttá, utóbbi meg is történt, igaz a Trudy-gyilkossággal valójában csak a 8×15-16 foglalkozik, de azért a 8×09-től elkezdték módszeresen a karakterek sztorijait is lezárni (kaptunk aranyos WTF-ot is). Spoiler nélkül legyen elég annyi, hogy a 8. évad nagyrészt jó, sőt nagyon jó volt, bár éppen a vége felé becsúszott egy-két gyengébb epizód. És akkor jött a finálé, amit nem illendő osztályozni. A tovább mögött folytatom. Erős spoilerekkel.

Adná magát, hogy az egyik nagy kedvencem lezárásához írjam meg életem kritikáját, nem? Nem lenne rossz, de sajnos esélytelen, nem fognak érzelgős soraim senki szemébe könnyeket csalni, arra ott volt a finálé. Most nem. Majd pár év múlva. A százados megkapta a nőt, egy másik Trudy-t, Randy rendőrfőnök lesz és összecuccol Sharona-val (hmm?), Natalie meg persze megkapja Casper Van Dien-t, akinek a karakternevét persze nem tudom.

Ja, és ott a gyilkosság, melyben nagy nyomozás nem volt, inkább csak Natalie fejtett meg egy járulékos rejtély – lehet, hogy ez egyeseknél csalódást keltett, én inkább örültek a karaktermomentumoknak, Monk “utazásának”, a többiek sztorijának, azt pedig már régóta mondogattam, hogy sosem értettem azokat, akik kíváncsiak Trudy gyilkosára. Mármint én is kíváncsi voltam, mert érdekelt, hogy Monk milyen lesz, ha elvész a fő motivációja, de egyébként azt tudtuk, hogy egy random valaki lesz majd a gyilkos.

A sorozat készítője is bevallotta, hogy anno, mikor írta a pilot-ot, eszébe nem jutott, hogy meg kell valaha is oldania a Trudy-esetet, bár azért az útközben elcseppentett “hat ujjas tettes” és “a Bíró”, némiképp kielégítette a rajongókat. Hát, Craig T. Nelson lett a rosszfiú, s végülis nálam nem lógott ki a lóláb, annak ellenére sem, hogy kicsit necces volt a motiváció, plusz necces az idővonal is. Nem lógott ki, mert az ajándékos trükk jó ötlet volt. (Ennél már csak az lett volna jobb ötlet, ha a gyilkos a 6-7. évadban kap egy epizódot, ahol vendégszerepelhetett volna, és akkor nem csak a legvégén tűnik fel.)

Biztos sok mindent lehetne írni még a fináléról, talán ti meg is teszitek, de tőlem most ennyire futotta. Anno a sorozatot a 2×10-től kezdtem nézni, azonnal nagy kedvencemmé vált: az első részeim az “újságkihordó fiús” és a “három pités” epizódok voltak és azért szerelmesedtem bele a sorozatba, mert tetszettek a rejtélyek. Azokkal később sem volt gond, bár persze csökkent a kreativitás, de idővel már természetesen már a karakterek vitték tovább a Monk-ot, még a Sharona-Natalie váltás után is (én hamar túltettem magam rajta, sőt!).

Szóval:

  • köszi a karaktereket, USA (Characters Welcome)
  • köszi a sorozatot, Andy Breckman,
  • köszi Monk figuráját, Tony Shalhoub,
  • köszi a végső montázst, készítők,
  • köszi a fináléra írt dalt, Randy Newman
  • és köszi a többi közreműködőnek mindent.

ui: Nem hittem volna, hogy a MollyEvansReviews.com cím működni fog. Több, mint a semmi, na!

ui2: De tényleg, annyi meg annyi mindent tudnék még írni, ilyenkor rossz korlátokba ütközni, élő szóban minden más lenne.

49 hozzászólás Ne habozz!

darkspell - 2009. 12. 06. 00:19

Ez simán méltó befejezés, egy percig sem unatkoztam a záró duplarész alatt. És Shalhoub ismét hatalmasat alakított. :leborul:

[engé] - 2009. 12. 06. 00:19

Bye Monk!

Chris - 2009. 12. 06. 00:19

Trudy volt Monk felesége? És ki ölte meg?

Boky - 2009. 12. 06. 00:24

Remek lezárás egy remek sorozatnak. Bár a sorozatot nem ez a finálé határozza meg szerintem, hanem maga az egésze, a folyamatos jó színvonal.
Már van egy petíció is a sorozat folytatására, itt lehet aláírni: http://tvseriesfinale.com/tv-show/monk-petition-to-continue-the-tv-adventures-on-usa/ :)

Leó - 2009. 12. 06. 00:28

Elsősorban Tony Shalhoubnak köszönöm a sorozatot, nem tudnám elképzelni h más is el tudja játszani ezt a szerepet, főleg nem ilyen tökéletesen. Hisz jól játszotta az “alap” Monkot, az őrült Monkot, a szomorú Monkot, a vidám Monkot…sorolhatnám. Én egyébként csak a végén kezdtem el sírni, amikor Monk megtudja h Trudynak van élő lánya

Endroo - 2009. 12. 06. 00:34

Végre

Gerdina - 2009. 12. 06. 01:38

Randy és Sharona…miért?:S Én Randyt Natalie-val láttam volna szívesebben. Ezt most nagyon sajnálom…:(

CyClotroniC - 2009. 12. 06. 01:50

Nem akkor szétoffolni a megható pillanatot, de ez nem a híres újság? Nem tudom, nem láttam a részt, csak a képen akadt meg a szemem :O

tenorx - 2009. 12. 06. 01:57

A kedvenc sorozatom volt, viszlát Monk! Tényleg méltó a befejezése, és nagyon sajnálom, hogy vége van :( (Az az igazság, hogy én Davet, a bálnát vártam az évadzáróba valahogy) A petíciót meg aláírom :D

Pocok - 2009. 12. 06. 07:22

Hmm… akkor csak nekem szúrja a szemem az ajándékos trükk? Mert szerintem ezzel sikerült hazavágni a finálét. Úgy érzem, hogy elpocsékoltuk az időt.

Viszont utolsó két perc nagyon jó volt…

“Randy rendőrfőnök lesz és összecuccol Sharona-val (hmm?)”

Emlékeim szerint Randy a régi részekben hajtott rá, szóval ez tetszett, hogy összejöttek.

ISN - 2009. 12. 06. 09:15

CyClotroniC: nem, nem a híres újság.

Nekem nagyon tetszett a finálé. Sajnálni fogom, ha folytatják, mert ez így nagyon szép lezárás volt. Épp az jutott eszembe az utolsó percek alatt, hogy szerintem kapni fog majd egy (vagy két) filmet, ahol majd összehozzák a bandát. (Ebben benne lennék.)
Nálam az ütötte ki a biztosítékot (jó értelemben), amikor a “lányával” találkozik, és persze a montázs.

Szotyi - 2009. 12. 06. 10:22

Én nagyon sajnálom, hogy vége lett, habár a csúcson kell abbahagyni.De azért a petíciót aláírtam.

bikkbakk - 2009. 12. 06. 13:19

nekem tetszett, bár ebben nagy súlya volt, hogy sorozatfinálé volt, ha korábban oldják meg a Trudy-ügyet ugyanígy azt mondtam volna, hogy ölég gyenge.

De a sorozat nagy kedvencem nekem is, és tökéletes időben hagyták abba.

danton - 2009. 12. 06. 13:46

winnie: minden szavaddal makszimálisan

*ilyen hátbaveregetős, sörözős szmájl*

Tonyfan - 2009. 12. 06. 14:10
Imre - 2009. 12. 06. 14:55

Imádtam az első perctől a legutolsóig……. (L) Mr. Monk! (L)

Slukk - 2009. 12. 06. 15:25

épp ideje volt már hogy vége legyen.

Kaktusz - 2009. 12. 06. 15:32

Nagyon szépen felépítették a lezárást, és itt most arra gondolok, hogy Monk nem egyetlen rész alatt lett “normális” (nem, az persze nem lett, közel sem:)), hanem a 8. évadban minden részben fejlődött egy kicsit. Különösen az a jelenet volt aranyos, amikor valamelyik rész végén Natalie mindig rászólt, hogy “You missed one”:) De a Trudy-gyilkosságból is a legtöbbet hozták ki, tényleg, nagyon tetszett, ahogy az évadok során istenített Trudyt visszahozták a földre, hogy végülis ez a bűntény gyakorlatilag semmiben nem különbözött attól a százvalamennyitől, amit Monk már megoldott. Már elég sok sorozatlezárást láttam, és elmondhatom, hogy ez az egyetlen (komolyan az egyetlen), ami egyáltalán nem hagyott keserű szájízt maga után. Egyetlen dolgot nem csináltam volna másként a fináléban:) És valóban itt kellett lezárni a dolgot, szerintem nagyon erős volt ez az utolsó évad.

Amúgy én is csak később kapcsolódtam be, eleinte nem is néztem minden részt, és a folyamatos időhiány miatt az 1-3. évadból néhány rész nem is pótlódott. Jól jönnek majd most:)

Niob - 2009. 12. 06. 17:22

Ki Trudy lányának az apja??

winnie - 2009. 12. 06. 18:00

aki megölette trudy-t.

Rody - 2009. 12. 06. 19:40

Nekem is nagyon bejött ez a finálé és tényleg jól lezárták a dolgokat. Minden szereplő összejött valakivel és Adrian már az ágy közepén alszik :D
Én mondjuk nem arra számítottam hogy az a sötét titok a terhesség, de végül is kitudtak belőle hozni egy happy end-et!
Egy Monk mozifilm tényleg nem lenne rossz, főleg Monk “unokákkal” :D

es - 2009. 12. 06. 20:43

kedvenc sorozatom, nagyon sajnálom, hogy vége lett. a nyolcadik évad volt a kedvencem, a finálé pedig a hab a tortán. a mécses nálam a montázsnál tört el.:)
bár tudtam, hogy lehetetlen, azért végig abban reménykedtem, hogy Natalie és Monk összejönnek.:)
őszintén remélem, hogy egyszer majd lesz valamiféle folytatása ennek a sorozatnak.

Niob - 2009. 12. 07. 11:22

Durva!
Sajnálom, hogy Trudy-t nem hagyták meg a “tökéletes feleség” szerepkörében. Szegény Mr Monk… Én jobban örültem volna annak, ha az derült volna ki, hogy mégis él. Csináltak erről egy részt egyébként, csak akkor csalás volt a dolog… (Egyik kedvenc epizódom, és nem tudom a címét! Ejnye.)
Na mindegy. Köszönöm a választ.

doki - 2009. 12. 07. 11:51

Meghatódtam, nagyon jó volt a finálé, Monk mindig is az élvonalban volt nálam, Monk és 24 az én párosom + House és Két Pasi.

Ami igazán tetszett, az a magasnyakú amit Monk felvett. 8 év utén elősször nézett ki igazán frankón.

Kár, hogy vége.

Carlos - 2009. 12. 07. 12:54

Akárhogyan töröm a fejem mindössze 3 olyan sorozat volt amit az első résztől az utolsóig imádtam, és persze, hogy a Monk volt az egyik. Ráadásul hány olyan sorozat van amit ennyi év után hiba nélkül le tudnak zárni, és még ez is megvolt! Zseniális sorozat, remek szórakozás volt! Bye Monk!

egyenleet - 2009. 12. 07. 21:20

Nem néztem az összes részt, többnyire csak tv-ben követtem, de az utolsó évadot most ledaráltam. Nagyszerű sorozat volt, olyan, amelyikből bármikor meg lehet nézni egy-egy részt. A lezárás a helyén volt, pár könnycsepp kicsordult, mikor másodszor is ráhajolt Molly vállára:)
Ég veled Monk, nem tudom, hogy mikor találok újra egy ennyire szerethető karaktert.

Gaines - 2009. 12. 08. 16:36

Nagyon szép lezárása volt egy régi és örök kedvenc sorozatnak. Többször is könnyekig hatódtam, Monk és Molly első találkozásánál, a videokazetta megnézésekor, vagy az utolsó közös jelenetnél Randy búcsújával a százados irodájában. Tony Shalhoub csodálatos alakítást nyújtott, és a zárómontázs, zárókép is tökéletes volt. Nem is nagyon lehet ilyenkor mit mondani, én is csak csatlakozni tudok winnie köszönetnyilvánításához. Köszönjük, Monk, hiányozni fogsz.

rheinfuss - 2010. 01. 04. 21:03

Nagyszerű és szép lezárása volt egy kivételes sorozatnak. Én több alkalommal is elmorzsoltam egy-egy könnycseppet, néha teljesen “indokolatlanul” is, tudván, hogy a sorozat utolsó részeit nézem. Nagyszerű volt az egész szereplőgárda, nyilván kiemelten Tony Shalhoub. Köszönet érte!
A végén pedig a keretbe foglalás parádés, amikor Monk megnézi, hogy elzárta-e a tűzhelyet. A legelső epizód így kezdődik. :)
A zárómontázs is kiváló volt, hab a tortán.

Daniel - 2010. 01. 08. 21:31

NAgyszerű volt…A végét rendesen megkönnyeztem.

szaszi - 2010. 01. 09. 22:10

Remek sorozat, remek lezárás!
Nekem pont Sharona volt a kedvencem, sajnáltam, hogy kiszállt a sorozatból. Egy kicsit nagy darab lett a végére, de belevaló és vagány.
Remélem, folytatják!

moltam - 2010. 01. 10. 15:53

Kedvenc sorozatom, még régebben néztem a tv-ben, de néha kihagytam 1-2 részt. Aztán idén elszántam rá magam, és leszedtem az összes részt, naponta megnéztem egyet, több mint négy hónap alatt végeztem vele, és nagyon jó volt így egyben megnézni az egészet. Tony Shalhaub egyszerűen zseniális, nagyon jól hozza a karaktert. Imádtam minden egyes részt, még ha voltak is benne gyengébbak. A vége pedig méltó az egész sorozathoz, nem csalódtam a sorozatban most sem. A végén külön tetszett, ahogy a lányáról beszélt, utána pedig a jelenet a parton. A legutolsó jelenet pedig tökéletes volt, ahogy felvezette a tűzhely-problémával a zenés montázst, és visszahozta a legelső rész nyitójelentét :)

Hunter - 2010. 03. 10. 21:10

Hát én könnyes szemmel néztem meg az utolsó részt, és az a szám a végén. Tetszett a történet lezárása, bár Dale, a bálna nem tűnt fel, ez az, ami a csalódást okozta. Szerintem egy zseniális sorozat, és bár csalódott vagyok hogy vége lett, azért mégsem húzták el 10000 évig. Rest in Piece Monk-sorozat. A petíciót azért aláírom.:):):) Már csak azért is mivel első kedvenc sorozatom, és ajánlom mindenkinek, és hogy értsétek meg az üzenetét!:) Még sokat tudnék áradozni róla, de kevés a hely!:D Őrült jó sorozat mindenesetre!:)

Sztatülmájer - 2010. 07. 16. 23:27

Üdv! Már nincs sok hátra és magyarul is leadják. Sajnos nem bírtam ki és már megnéztem, persze nem szinkronosan. Ahhoz képest, hogy nem tudok angolul szinte mindent értettem. Nekem is ez volt (marad) az egyik kedvenc sorozatom. Csak az szúrja a szemem, miért kellett Trudy-t így elszúrni, vagy ha már egyszer félre….. akkor legalább a lánya lett volna a Monké. Így annyira kitolásnak tűnik Monkkal szemben az egész sorozat. Összeségében azért nagyon tetszett.

winnie - 2010. 07. 16. 23:36

monk nem érezte kitolásnak, ld. mennyire örült. visszakapott valamit trudy-ból. nem mellesleg, mi az a “félre”? nem volt semmi “félre. monk előtt ismert valakit. nyilván voltak más pasijai is a férje előtt.

dmspore - 2010. 07. 18. 22:11

Én nem hiszem hogy a 8. évad 9. epizódjától annyira foglalkoztak volna a szereplőkkel. Pár részben igen, tehát gondolok én itt a százados megházasodására vagy Sharona visszatérésére, de pl. a Mr. Monk és a kutya c. részben semmi ilyesmi nem volt.

dmspore - 2010. 07. 18. 22:11

Harolddal mi lett, azt tudja vki?

winnie - 2010. 07. 18. 23:01

éli tovább az életét.

Patrick - 2010. 07. 21. 22:22

Eza világ egyik legjobb sorozata, nagyon izgultam a finálén!!! Ha Monk kinyitotta volna az ajándékot, már hamarabb lett volna normális. Sajnálom hogy nincs 9. évad

illeskese - 2010. 07. 22. 17:29

Monk számomra a világ legjobb sorozata, nem csak volt, hanem az is marad! Nagyon tetszett nekem is a lezárás, de azért annyira jó lenne, ha csinálnának egy filmet! Vagy többet is, ha jól sikerül, nagyon szeretném! :)

Nikki - 2010. 07. 26. 15:43

Mit is mondhatnék így 8 évad után? Vége ért egy nagyon jó sorozat.
Emlékszem már a legelején berántott a Monk, az összes fóbiáival együtt :) Úgy szerettem, ahogy volt, a vicces, szemletakarásosan kínos jelenetekkel együtt, ahol szerencsétlenedett, egészen a zseniális megfigyelőképességéig és rendkívüli intelligenciájáig.
Monk karakterét Tony Shalhoub kiemelkedően jól játszotta el, meg kell mondjam, különösen az szerettem, amikor megjelent az arcán az a kis huncut “én már tudom mi történt/megoldottam az ügyet” mosoly :)
Kerek, szép lezárást kaptunk, szerintem pont így volt jó. Üdítő volt Monkot az utolsó jelenetben, sokkal lazábbnak látni, jól észrevehetően más volt az öltözködése és a viselkedése is.
Azt külön pontozom, hogy a “mellékszereplők” is rendes lezárást kaptak, igazán megérdemelték. Nataliet jobban kedveltem, mint Sharonat, úgyhogy nem is irigylem tőle Casper Van Dient :D
Köszönöm Mr. Monk, ezt a 8 évadot!

Sztatülmájer - 2010. 08. 02. 10:46

“monk nem érezte kitolásnak, ld. mennyire örült. visszakapott valamit trudy-ból. nem mellesleg, mi az a “félre”? nem volt semmi “félre. monk előtt ismert valakit. nyilván voltak más pasijai is a férje előtt.”

Üdv! Ha jól emlékszem volt egy olyan rész, amelyikben visszaemlékezés formályában bemutatták, hogy a középiskolában jöttek össze. Amikor tudta, mit írtak a hátán. Trudi pedig a főiskola alatt volt terhes a sorozat készítői szerint. Vagy tévednék?

Disher projekt - 2010. 09. 01. 21:28

Én csak annyit szeretnék, hogy a záró részek a legjobbak voltak, bár egy bakira felfigyeltem az elején vagy még egy régi részből. A Monk és a hónap dolgozójában Sharona kérdezi Monk extársától hogy milyen volt Adrien. Ő azt mondta: “Vele voltam mikor felhívták. Nevetett mikor megcsörrent a telefonon…” De az utolsó előtti részben Stottelmeyer volt vele….. ez inkább a korábbi sorozat bakija, mert a végé fantasztikusra sikeredett.

ricsku1 - 2010. 09. 02. 02:54

Azt arra értette hogy vele dolgozott, ugyanis ő volt a társa ha nem tévednék (márpedig nem szoktam :)
A zárórészhez annyit hogy én is nem egyszer sírtam rajta.
A mozifilmet meg támogatnám.
De lássuk be, bármilyen jó lenne ha folytatnák a sorozatot, nem lenne meg az a varázsa ami most.
Mondjuk nekem egy olyan jutott az eszembe ami egy olyan évad lenne ami például úgy kezdődne hogy, 10 évvel később, vagy hasonló és az egyik mellékszereplő meggyilkolásáról szólna, és az lehetne egy olyan évad ami csak ezzel foglalkozik és nem minden rész más és más bűntény. Elég keménynek hangzik de megadná a feelingkét. Monk visszatérése egy barát meggyilkolásával és egy csavar a végére.
Bocsánat ha esetleg durvának ítélitek meg vagy egy zakkantnak hisztek, gondoltam ez azért odabaszna.

Joccmaan - 2010. 10. 21. 15:15

Miert szallt ki sharona a sorozatbol? Legyszi valaszoljatok, koszi.

winnie - 2010. 10. 21. 15:32

nyilván nem tudtak megegyezni a folytatás feltéeleiben, vagy a színésznek más elképzelései voltak a karakterről.

Ax3 - 2010. 11. 12. 21:03

nincs kedvem megnézni az egész sorozatot , vannak oan részek amiket érdemes letölteni és megnézni?
eddig csak tv ben lattam részeket, de kivancsi vagyok.

Dohi - 2011. 01. 01. 17:30

elozo ejszaka vegre raszantam magam a finalera. nagyon-nagyon (nagyon!) tetszett, az egyik legjobb sorozatzaro volt, amit valaha lattam, pedig a 8. evad volt talan a leggyengebb (asszem a 8×10-es sharonas epizod utan nem is volt semmi igazan jo a finaleig). itt viszont minden klappolt, a szereposztas, a montazs (haromszor megneztem gyors egymasutanban), a dal… tokeletes.

Dzsangüm - 2015. 03. 05. 20:34

Sok részt láttam belőle, aztán az ismétlések miatt pár rész kimaradt. Nagy kedvencem. A hozzászólásokból derült ki, hogy én az utolsó 4-5 részt nem is láttam, úgyhogy most darálom a 7. és 8. évadot. Aztán kezdem előről, mert Sheronás részekből is sok kimaradt. Tényleg nagyon jó sorozat, minden rész hozza a színvonalat. Nem tudok választani Sherona és Natalie közt. Sheronán látszik, hogy ápolónő, így jobban anyáskodik Monkon. Eleinte ez kellett neki. Natalieval más a kapcsolata, ő többet “rúgdosta”, nevelte, így segített neki a gyógyulásban is.

Gedeon0616 - 2017. 08. 10. 21:34

Hát eljött ez a pillanat is. Annak idején egész gyermek fejjel kezdtem követni a San Francisco-i gyilkossági csoport tagjainak kalandjait, majd 4 évvel később, a barátnőmmel néztük végig a sorozat részeit, és végül most, 2017. nyarán sikerült újra a Monk varázs alá kerülni. Frissen írom ezt a kommentet, kb. 5 perce ért véget az utolsó rész. Bele is kezdenék. Ámulatos. Fenomenális. Elképesztő. Ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni azt a sorozatot, amely ugyanolyan lendülettel viszo magával a kisgyereket, a csibészkedő kamaszt és az érett fejjel gondolkodó felnőttet. Nem gondoltam volna, hogy 3. alkalommal is úgy fogom végig nézni ezt a 125 epizódot, hogy mire véget ér az egyik, kezdjem is a másikat. Kb. 45 nap alatt sikerült kivégeznem a sorozatot, naponta 2-5 epizóddal. El tudnék nézni még legalább ugyanennyi részt, Tony Shaloub személye örökre összeforrt a flúgos nyomozóval. A harmadik évadban Natalie karaktere véleményem szerint még inkább dobott ezen az amúgy is fantasztikus sztorin. A végén azért jó volt újra beletekinteni Sharona életébe, és a Randy-vel kialakult kapcsolata is szerintem teljesen okos dolog volt a rendezők részéről. Ez így volt kerek. A flúgos Monk, egy aszisztens, a boldogságát kereső Stottlemayer, a gyerekes Disher hadnagy. Ebből a négyesből ha egy is ki esik már nem ugyanaz a sorozat. Mindegyik karakter színt vitt a sorozatba, egyedül Mr. Monk kevés lett volna. A 7. évadot egy kicsit túlzásnak éreztem, sőt még a 8. első felét is, mivel egyre inkább abszurd gyilkosságok és elkövetők voltak. Gondolok itt a 8. évad csoportterápiás részére, vagy a Harold Krenshaw alilas Frisco légy epizódra. Az első évadokban teljesen hihető, jó indítékkal felruházott gyilkosságok történtek, ez pedig egyre kopott, ugyanakkor a szereplők jelleme és karaktere egyre inkább átvette az uralmat a sorozat felett. Azon vettem észre magam a 6. évadban, hogy már nem is a gyilkosságok érdekelnek, vagy a megoldás, sokkal inkább, hogy milyen élethelyzetbe kerülnek a főszereplők.
Nagyon nehéz lenne megnevezni egy kedvenc részt a finálé mögé, de talán Mr. Monk 100. esete és a Mr. Monk a pohár fenekére néz ami a leginkább bejött nekem.
A fináléról is szólnék pár szót. Már maga az utolsó két epizód elmehetne egy különálló filmnek, ha nem láttam volna az előző 123 részt, akkor is tátott szájjal néztem volna. A mécses egyértelműen akkor törött el, amikor Monk megpillantja Molly-t.
A Bíró számomra kissé kilógott, egy másik gyilkosnak jobban örültem volna, illetve a főbe lövése helyett ha Stottlemayer lövi le, ahogyan azt Monk megigértette vele, és ezáltal az ő rendőr karrierje is véget ért volna, így az ő Trudy-jával foglalkozhatott volna teljes mértékben.

Ui: évek óta gondolkodtam, melyik filmben láthattam azt a jelenetet, hogy üldöznek valakit egy vonatállomáson és a végén elcsapja egy mozdony.

Ui. 2: Stanley Kamel nagyon hiányzott az utolsó évadokból.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz