login |

Pilot: Men of Certain Age

2010. 01. 07. 17:16 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ezt sem hittem volna, hogy 2020 előtt megérem. Na nem a pilot bemutatójának az idejét, hanem azt, hogy a TNT olyan sorozattal érkezik, ami kifejezetten tetszik. Mint tudjátok, szakítottam a csatornával, annyira nem nekem való sorozataik vannak, de a könyvek és CD-k miatt (ez a pilot most rám esett) össze kellett futnunk még egyszer, erre az ágyban kötöttünk ki.

certain-age

A sorozat alapját igazából csak összefoglalni lehet, mert nagy átívelő szál vagy ilyesmi az nincs, hiába összefüggő részek, nem pedig heti nyomozás-eset-vagy hasonló. Tehát annyi az egész, hogy pár 45 fölötti csávó életébe tekinthetünk bele, napról napra. Az egyikük elvált és szerencsejáték függő, a másik lecsúszott színész, a harmadik pedig várja, hogy az apja átadja neki a családi vállalkozást, de ez valószínűleg nem fog megtörténni.

Azért tetszett leginkább, mert olyan illiúziónélküli. Igazából nem végletekig lehúzó dráma, bár most nem akarnék 48 lenni, de közben meg vannak vidám pillanatai is. Konkrétan az utóbbi hetek leghangosabb röhögését produkáltam a rész elején. Akkor még azt hittem, hogy vígjátékos lesz végig, de nem, a szar helyzetekben való helytállásról lesz itt főleg szó.

A szereplőválasztás abszolút jó lett. Mármint a Szeretünk, Raymond!-os csávó itt tök normális, míg abban nézhetetlen, Scott Bakulával sincs gond (legutóbb Chuck apja volt a sorozatban, hogy az ismert közelmúltját említsem) és hát Andre Braugherrel meg aztán főleg nincs baj, hiszen szinte mindenben remekelt eddig, még a Poseidonban is.

Amit nagyon remélek, hogy a szerencsejátékos csávóból nem lesz az a klisé, amikor túl nagyot fogad aztán behajtás meg hasonló – a pilotban ügyesen játszottak ezzel, elkerülve a kínos húzást. Részemről ez bizony 7/10-es kezdőrész lett, tuti nézem a második részt (a sorozat jelenleg valahol 5 körült tart).

9 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2010. 01. 07. 17:34

nekem kifejezetten nem tetszett az a fel epizod, amit vegigultem. a tnt mondjuk tenyleg nem a jo sorozatairol hires, a nightmares & dreamscapes-en kivul a leverage az egyetlen asszem.

FlasH - 2010. 01. 07. 17:41

már láttam mind az 5 részt, s a pilot után szerintem egy enyhét javul is a színvonal, szóval nálam nézős lett a sorozat. ray romanot nem kedvelem annyira, de itt még pont elfogadható mennyiséget kapok belőle.

az eddig 5 részre egy olyan 7,5/10-et adnék, s talán lesz ez még jobb is.

Neyodalka - 2010. 01. 07. 18:33

érdekes a kritika…..az elmult 2 évben a legunalmasabb dolog volt amit láttam…..se vicc, se cselekmény….rossz volt nézni

Donnie - 2010. 01. 07. 18:36

Hasonlóképp vagyok a TNT-vel és ennek fényében számomra is kellemes meglepetés volt annó a pilot. Már csak a témafelvetése miatt is érdekes, egyedi hangulattal bír és egyelőre jó arányban adagolják a drámát és a komédiát.

És persze ne felejtsük el azt sem megemlíteni, hogy egészen kiváló nézettséggel fut (főleg demóban pazar), jó eséllyel számíthatunk majd egy második évadra.

Hunnenkoenig - 2010. 01. 07. 18:49

“Scott Bakulával sincs gond (legutóbb Chuck apja volt a sorozatban, hogy az ismert múltját említsem)”

Azon kivül meg csupancsak Cpt. Jonathan Archert jatszotta a Star Trek: Enterpriseban :-P

Hat egyelöre nekem eleg az en eletem a 40+ kategoriaban, nem hiszem, hogy masokera lennek nagyon kivancsi, de majd egyszer talan beprobalom.

Mizchris - 2010. 01. 07. 21:46

Nekem speciel nem kellett meghozni a kedvem, nálam gyakran előfordul, hogy húzónevekre ugrom inkább, mint sztorikra, de nagyon köszönöm az összefoglalót, mert így már biztosan nekikezdek, szinte el is felejtettem, hogy korábban fenn volt a megnézendők listáján :) Scott Bakula miatt bármit, amúgy is.

D - 2010. 01. 07. 23:02

katasztrofalis volt
legfokeppen az oposszum halala
szornyuseg

Energy - 2010. 01. 07. 23:50

Quantum Leap? Az Enterpriseban nagyon szerettem. Ez a sorozat nem az én műfajom.

Jake24 - 2010. 01. 08. 10:06

Scott Bakula musical színészként kezdett, csakhogy mindenki tudja, szóval nem kezdő színész. Egyébként engem megvett a sorozat, akinek nem tetszett a pilot, próbálja be a 2-es, 3-as részt, mert az első a karaktereket mutatja csak be, de a többi nagyon jó. És figyelem, nem comedy, dramedy. Sőt, az elmúlt két rész inkább dráma… Ray Romano meg végre kitört a skatulyából, és nagyon jól játssza annak a szerencsétlennek a szerepét. A mellékszereplők is jót nyújtanak, lásd az autókereskedés tulaja. Szerintem jó kis sorozat ez, nagyon hétköznapi témákkal, jól megjelenítve. Jó a kritika, tényleg illúziómentes az egész – én sem szeretnék most 48 lenni! :P

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz