login |

Pilot-mustra: The Deep End – 1×01

2010. 01. 29. 21:02 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2009/10, kritika, pilot-mustra,

Ej, szegény midseason-sorozatok, melyek közül a The Deep End különösen rossz helyzetben van, hiszen el nem tudom képzelni, hogy valaki úgy istenesen várta volna a premierjét.

Amerikában sem volt nagy nyüzsgés a készülékek előtt a nézettség alapján, pedig, ha akarom simán ráhúzom a “Grey’s Anatomy az ügyvédi irodában” palástot, azt pedig tudjuk, hogy a GA mennyire népszerű. De nem, a The Deep End-nél nem arról van szó, hogy béna és ezért elpártolnak az emberek tőle, hanem eleve “senkit” nem érdekel. Meg béna is. (A már a 2. részt is betesztelő “senkiket” kommentben keressük!)

THE DEEP END – 1×01 – 4/10

118167_D_group1r

Kórházas Ügyvédes sorozat, öt négy (de nemsokára öt)  lelkes, egyetemről kiröppenő medikussal ügyvédtanonccal, szemét(kedő) főorvossal főnökkel, akinek beceneve is van: Náci a Sötétség Hercege. Jó, nem viccelődünk, de a lényeg, hogy páran belepottyannak a mély vízbe, miközben az egy ideig regnáló Billy Zane amiatt aggódik, hogy visszatért a régi főnök. Ennyi. Jönnek az ügyfelek, akadnak titkárnők is, gubancolódnak a személyes kapcsolatok és minimum 3 aktus is történik az epizódban, szerencsére a tárgyalótermet elkerülték, inkább csak egyezkedések voltak az asztalnál.

Mivel nem krimiről van szó, így a komolyabb bűncselekményeket (egyelőre) feledni kell, egy kis gyerekelhelyezés, némi végrendelkezés, halvány minisztorik vannak a pilotban, amelyeket ugyan csavargatnak, érdekesen próbálnak tálalni, de a bennük hordozott dráma súlytalan, túlságosan megoszlik a néző figyelmbe a 9-10-11 állandó szereplő között.

És ezen a ponton gondolkodtam el azon, hogy valószínűleg az fog leragadni a sorozat mellett, akinek valamelyik szereplő, színész vagy karakter bejön. Biztos lesz, aki Matt Long miatt (Jack a Jack  & Bobby-ból) nézi, más pedig egyéb szereplő két szép szeméért, részemről bőőőőven elég lenne, ha a szende Addy-t (Tina Majorino) látnám feltörni és a magabiztos Beth-et szenvedni. A többiek…, izé, szóval karakterize nem erősek. (Persze az említett két lány sem, egyedül a mentor emelkedhetne ki, de ő olyan irritáló, hogy eltakarítanám a fenébe.)

118167_D_0831118167_D_1484

Tehát az elsőszámú gondom az volt a The Deep End-del, hogy nem érdekes. Nem érdekes, mert annyi a szereplő, hogy nem tudtam kivel törődni igazán, szinte mindegyik tanonc kapott saját ügyet, de zajlottak az események a főnöki szinten is, legalább két szálon, így el lehet képzelni, hogy egy ügy mennyi figyelmet és kifejtést kapott. Pontosan.

És mindezek ellenére megszórták a pilotot ismerős arcokkal, Meredith Monroe-tól kezdve Timothy Omundson-on át egészen Kate Burton-ig. A végeredmény nem lett rossz, de igazán jó sem. Mondhatnám, hogy “egy sorozat a sok közül, maradhat”, de nem mondom, hiszen tudjuk, hogy amelyik sorozat ebbe a kategóriába soroltatik, azt elkaszálják, hiszen az ember nem nagyon teheti meg azt, hogy “egy a sok közül” sorozatokat nézzen a sok igazán nézős mellett.

118167_D_1841118167_D_2540

De most tekintsünk el attól, hogy érdektelennek találtam. Engem igazán az döbbent meg, hogy az ABC-nek annyira bejött a forgatókönyv, hogy miután 2008-ban elvérzett a sorozatterv a pilotszezonban, 2009-ben újra megpróbálkoztak vele – a régi szereposztás itt olvasható, oldalt, abban Morena Baccarin lett volna a mostani szőke ügyvédlányka.

Szóval az a fő gondom, hogy nem látom a projektben azt, amiért az ABC ilyen lelkesen próbálta sorozatosítani: nem penge a történet, nem ütnek a párbeszédek, nem pöpecek a karakterek. Pedig a háromból egy is elég lenne. Oké, jól, illetve jobban is elsülhetett volna, lehetne sikeres is, de hogy csak a szkript alapján, a szavak és a jelenetek szintjén nincs benne semmi wow-faktor (magyarul: váú-faktor), az tuti biztos.

9 hozzászólás Ne habozz!

David880225 - 2010. 01. 29. 21:17

Megvan az 1-2 rész, de még nincs hozzá felirat.. szóval nem néztem meg, de nem valami nagy durranásnak tűnik!

Taz - 2010. 01. 29. 23:15

Azé’ ezen a képen sokkal jobban látszik a photoshop, mint kellene, akár a papírfigurák, nem csoda, ha senki sem nézi :D:D Amúgy akár még jó is kisülhet belőle, csak kapják össze magukat, láttunk már ilyet.

len90 - 2010. 01. 29. 23:29

Jack & Bobby rajongóként Matt Long miatt nekem kötelező lesz, rég vártam már, hogy kapjon egy sorozatot…

winnie - 2010. 01. 29. 23:40

“Azé’ ezen a képen sokkal jobban látszik a photoshop, mint kellene, akár a papírfigurák,”

vajon miből állt volna a forgatás szünetében lefotózni a bandát? de így…

Carlos - 2010. 01. 29. 23:59

Itt lett elcseszve az egész, én értem miért próbálkoztak be megint vele, nagyon is jó sorozat lehetett volna ez. Aztán sajnos mindent elrontottak benne amit csak lehetett, legfőképpen az idióta zenék, és a borzasztó vágások így lett komolytalan mint a fotó is. Sokkal komolyabban kellett volna ezt venni, a párbeszédek kialakultak volna pár rész múlva, azért került bele ennyi ismert karakter. Így viszont a második részre már nem pocsékolom az időmet.

Dohi - 2010. 01. 30. 00:13

tina majorino miatt must-see lesz nemsokara az elso resz, aztan mivel ugyvedes, valszeg cancel.

tylersarm - 2010. 01. 30. 13:56

A lakberendezés és a bútorok érdekesebbek mint a karakterek!

Aquarius - 2010. 01. 30. 20:28

tylersarm: Ott a pont! :)

teddike - 2010. 02. 02. 01:42

A második rész után még egyértelműbb, hogy nagyon sokan vannak és így nem élvezhető még nagyon kicsit sem a sorozat. Az 5. tanonc teljesen felesleges, a négyből is kivágnék kettőt. Matt Long maradjon, illetve a vezetőség is feleződjön. Nem kell 3+1 magas beosztott, 5 tanonc, 2 – 3 titkárnő ide.

Az ügyek szintén rosszak, de ha kevesebb ember lenne, kevesebb esetet is kellene bemutatni.

Egy szó mint száz, nem működik jelenlegi formájában. Harmadik részre kap még egy esélyt, aztán vége (gondolom).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz