login |

Milyen könyv formában? The Vampire Diaries

2010. 01. 31. 20:22 - Írta: winnie

34 hozzászólás | kategória: könyv,

(Disclaimer: a rovat eredetéről itt lehet olvasni. A cél, hogy az, akit érdekelnek a könyvek, a változtatások a sorozatban, a jövőbeni történések, azok ne a normál kibeszélőben kapjanak esetleges spoileres válaszokat. Először a Legend of The Seeker-ről volt szó.)

Igen, a The Vampire Diaries (kibeszélő itt) nem Twilight-koppintás, hiszen könyv formában már 1991-ben megjelent, igaz nálunk (még) nem kapható, de van egy olyan érzésem, hogy amint látható lesz a sorozat a hazai csatornák valamelyikén, a könyv is megérkezik.

vampire diaries-cast

(Persze ez csak afféle eszmefuttatás, hiszen tudjuk, hogy a Vámpírnaplók 1. része 2010-ben, lehet, hogy már tavasszal, meg fog jelenni Magyarországon. A rossz hír, hogy a Könyvmolyképző adja ki, akik az Alkonyat-könyveket is behozta, s sajnos ők megtehették, hogy már a 4000 forintos, keményborítós Alkonyat hátoldalán jelezzék, hogy a második rész, az Újhold 5000, a harmadik rész, a Napfogyatkozás 6000, míg a negyedik rész 7000 forint lesz keményfedéllel – a késleltetve megjelenő puhaborítás egy ezressel kevesebb . És akkor még mondja valaki, hogy a sorozatDVD a drága. Persze ők megtehetik.)

the vampire diaries3the vampire diaries2

Az alaptrilógiát L.J. Smith írta (alias Lisa Jane Smith) 1991-ben The Awekening, The Struggle és The Fury címmel, majd jött 1992-ben a negyedik rész, a Dark Reunion. Elég gyorsan jelentek meg, mint ahogy az 1998 óta nem dolgozó írónő gyorsan fogja megírni a folytatást is, hiszen már bejelentették az új sorozatot, a The Vampire Diaries: The Return-t (naná!), aminek az első részét nemsokára még 4 fogja követni alig egy év alatt.

A sorozat, ellentétben mondjuk a True Blood-dal, szemmel láthatóan teljesen elvonatkoztat a könyvtől (majd ti megmondjátok, mennyire), de tény, hogy a sorozatba bekerültek a könyvben nem létező szereplők (pl. Elena tesója), kikerültek létező szereplők, megváltoztak egyes karakterek közti kapcsolatok (Matt és Vicki testvérek lettek) és bár vannak olyan arcok, akik bekerülnek idővel a sorozatba is (ld. Alaric), de a könyvben történnek elég durva dolgok, vámpírrá változnak egyes szereplők, meghalnak főkarakterek, amikre nyilván (nyilván?) a sorozatban nem fog sor kerülni. (A könyv egyik durvulására reagálva, Kevin Williamson, a készítő, poénkodva megjegyezte, hogy az a sorozat 37. évadjában  fog megtörténni.)

the vampire diaries1the vampire diaries4

Ami érdekes, hogy a Vampire Diaries sorozatverziójával kapcsolatban nem nagyon olvastam eddig, hogy rossz lenne a könyvhöz képest, bár valószínű, hogy a célcsoport annyira nem is ismeri a majd 20 éves trilógiát. Szóval, ha kérdés vagy vélemény van/lesz a könyvekről, a későbbi történésekről, a változ(tat)ásokról, akkor ne fogjátok vissza magatokat.

34 hozzászólás Ne habozz!

blade78 - 2010. 01. 31. 20:30

Kicsit szkeptikusan ültem be elé.. azt vártam hogy sóhajtozó ablakonkinéző kiscsajok a csendesen fúra magas titokzatos rejtélyes titokzatos újfiú után álmodoznak aki vámpir.. De tevédtem ez egy remek sorozat szép főszereplőnővel ,nem irritáló vámpisráccal és egy igazán mesteri gonosz főellenséggel akinek remek feketehumort adott a forgatókönyviró. Eléggé véres, pörgös, van benne jó sok rejtély családi+egyébb.
Szép csajok ezt külön kiemelném. Még1x
Van benne egyébb misztikum witchcraft is ugye ami sokat dob még rajta.
Első 9részen vagyok túl és van 1-2 wtf momentum is benne. Ajánlani tudom .. bár valszeg hangulat is kell hogy valakit megfogjon.

winnie - 2010. 01. 31. 20:34

a könyveknek a borítójuk alapján sejthető a célközönsége:) mondjuk ettől még bőven lehet jó. de ha itthon 3000-ért fog megjelenni…

Lnaughty - 2010. 01. 31. 20:38

Az a szőke leányzó a borítón gondolom Elena. Fura, mert ugye Nina Dobrev Nem szőke.

Hát én sajnos nem tudom kétszer elmondani, hogy sok lenne az eyecandy pasi.. Somerhalder-en kívül..

Desmond Wallace - 2010. 01. 31. 20:44

Szándékomban áll elolvasni a könyveket, így most egyelőre ennyi. Majd később visszatérek még a kommenteket olvagatni.

Godem - 2010. 01. 31. 20:55

Miért kell egy ilyen könyvnek pont a könyvmolynál kikötnie? ennyit nem hiszem, hogy kiadok rá, így rossz szokásomhoz híven, majd ebookban talán..

mczolly - 2010. 01. 31. 20:56

Na szép, a ponyvairodalom újra lecsap.

fym_ - 2010. 01. 31. 21:00
human - 2010. 01. 31. 21:23

ha így terjesztitek ezt a linket akkor nem sokáig lesz online ez a közösség.

uran - 2010. 01. 31. 22:00

elolvastam az összes eddig megjelent könyvet. az új trilógia elkezdésekor az írónő elég nyilvánvalóan illegális szerek hatása alatt állt ^^” ami csak azért szomorú, mert a karaktereket még mindig irtó jól írja, de a plot olyan, hogy ca 20 év fantasy olvasás után is csak néztem ki a fejemből, hogy ‘ez most így komoly’? o_O a hamarosan megjelenő folytatást is el fogom olvasni, mert Damon és Elena még mindig a két kedvenc karakterem, de azokat a részeket, ahol az író plottal próbálkozik, át fogom asszem lapozni :D

Ulquiorra - 2010. 01. 31. 23:03

Kb-ra milyen a sorozat(a tv-s)?
Olyan mint a Buffy, vagy mind SupNat, vagy ezek keveréke meg az One Tree Hill-é?

(gondoltam most kérdem meg mert a pilot után változhatott a történetvezetés)

Moonyfoot - 2010. 02. 01. 00:52

Szerintem ezt így nem lehet bekategorizálni ezekhez. Tény,hogy van benne egy kis OTH féle ki kivel jön össze kit szeret és mégis vannak érzelmei az akárki felé, de közel nem hasonlítanám hozzá. Buffy… nincs benne semmi idegesítő mentsük meg a világot stílus nekem, se idegesítő főszereplő csaj, aki vámpírokat irt karóval, miközben ő maga is beleesett egy vámpírba. :P Aztán Sup Nat… nem démonvadászós, bár családi titok meg aztaká van benne. Kicsit limonádénak induló mostanság már egészen érdekes szálakat felhozó sorozat. Szerintem :)

Maniac84 - 2010. 02. 01. 00:57

Olvastam a könyveket, az első 4 kötet simán fogyasztható. A karakterek elég jók, a történet okés, azonban aki nem bírja a romantikus könyveket bele se kezdjen.
Az új trilógia eddig megjelent első része viszont felejtős. Szerintem az írónő amikor írta nem csak be volt tépve, hanem még anime-kat is nézett mellette egész nap. Ebből pedig egy egészen egyedi és pocsék plot született.
Egyébként a sori történetének nem sok köze van a könyvekéhez. A karaktereket meg pár kivételtől eltekintve átemelték a könyvekből, Elena-t meg “twilightosították”. Szerintem összeségében azonban a sorozat eddig jobb mint a könyvek.

déjzi - 2010. 02. 01. 08:39

en is olvastam a konyveket… sorozat? hat tuti kellettek a valtoztatasok h eltudjak adni.. meg persze huzzak is meg par evadig az egeszet. rovid lett volna csak konyvek alapjan. orulok is valtoztatasoknak mert igy legalabb nem lessz unalmas nezni..twilight olvasasa utan en specc nem igazan birom mar a filemket :)) orulok h a vampire diaries mas, de azert varom az uj konyveket is.

boviz_ke - 2010. 02. 01. 08:58

én elkezdtem olvasni a könyvet még mikor elkezdődött a sorozat, de olyan furcsa volt a sok változás, meg hogy milyen volt Elena, hogy abbahagytam. Végülis a sorozat nagyon bejön, szóval elvagyok így vele a könyv olvasása nélkül is.

Lepus - 2010. 02. 01. 10:16

Én is olvastam a könyveket, most az 5. kötetnél tartok. Az első 3 nagyon jó volt. A 4-5-nél már meresztgettem a szemem, hogy mi van??? De azért egész tűrhető. Jobb, mint a Viktoris Nelson, amit kb ugyanakkor kezdtem el. A VN-ből még az első kötet sem tudtam befejezni, olyan uncsi.

A sorozatban a változtatások tetszenek. Végül is néhány néven meg címen kívül semmi nem ugyanaz. :D Furcsa, hogy a 3 főszereplő nem úgy néz ki, mint ahogy le vannak írva, de engem nem zavar különös képen. Nem túl nyálas, elég izgi, jó történet. Úgy várom a köv. részt, mint anno a Heroesnál. :)

Ezisen - 2010. 02. 01. 11:45

Én az első könyvnek kezdtem neki (angolul, nem tudom, milyen a magyar fordítás, mert az sokat tud rontani, meg javítani rajta), de ez az első olyan eset, hogy szerintem a történet mozgóképes változata ezerszer jobb, mint a könyv. A könyvben Elena egy irritáló kis szőke plázacica, aki első látásra beleszeret Stefanba. Valahogy az egész teljesen irreális. Elvonatkoztatva a vámpíroktól, persze. A sorozat jó, de a célközönség egyértelműen nem a férfiak csapatából kerül ki. Ha valamihez hasonlítanom kéne, sokkal inkább hasonlít a Twilighthoz, mint a True Bloodhoz, csak ez jó. :D

lela - 2010. 02. 01. 12:14

Tervezem a könyvet is olvasni, de még csak a sorozatot láttam azt is úgy, h. True Blood-ot fogunk nézni a barátnőmmel. És tessék, sokkal jobban tetszett. Persze a True Blood-ot is jónak tartom, de ez közelebb áll hozzám.

Teknősbéka - 2010. 02. 01. 18:25

“a történet mozgóképes változata ezerszer jobb, mint a könyv”

teljes mértékben egyetértek. sokkal esemény dúsabb az egész, Elena karaktere nekem könyvben nem is tetszik annyira és hát maga a könyv sem fogott meg bár még csak az elsőt olvastam.
számomra a könyv és a sorozat két külön történet aminek azonos a címe meg néhány szereplő neve és ennyi.

Teknősbéka - 2010. 02. 01. 18:29

ja és inkább a Twilight tűnik VD koppintásnak, mert van néhány elég feltűnő hasonlóság

Docc - 2010. 03. 29. 00:27

Nem is tudtátok, hogy Stephenie Meyer anno még hiperaktív korában ilyen könyveket olvasot? :) Uristen! Egyértelmű, hogy a “Twilight saga” szinte majdnem erre az alapra utal/épül, csak hát újítani is kell és ezt nagyon eltáltalálta Meyer. Minden ember szeret utánozni mindent ami számára jó. Egy a lényeg.. és az a siker, tehát a könyvek iróinak ez bőven kijutott.

ezita7 - 2010. 05. 16. 12:15

A sorozat tényleg meglepően jó, még páromnak is tetszik:) Ez nagy szó, mert pasik ritkán néznek ilyen típusú filmeket. Viszont hálás lennék, ha valaki segíteni tudna abban, hogy a könyvekhez is, gondolok itt a többi részre, hozzájussak, csak mert imádok olvasni:)

Wynonna - 2010. 06. 28. 17:57

Na elolvastam az eddigi 6 könyvet. Teljesen más, mint a sorozat, a karakterek is másmilyenek (egyedül Damon karakterét vették át a sorozatba, és az ő karaktere a könyvben is zseniális.) A sztori néhol eléggé elszállt, sokkal több misztikum van benne mint a sorozatban. Nekem a The Return trilógia eddigi két könyve nagyon tetszett, de tényleg voltak túlzások (főleg a Dark Dimension-ban). Stefan karaktere eléggé semmilyen a könyvben, de a Return főleg Damon-ról szól, és az ő sztorija remekül meg van írva. Viszont érdekes cliff van a Shadow Souls végén, úgyhogy már nagyon várom az utolsó könyvet, kíváncsi vagyok, hogyan boldogulnak az új helyzettel :)

aniko - 2010. 07. 26. 15:41

Sziasztok!Én nézem a sorozatot is,és most kezdtem el olvasni a könyvet is…teljesen más :D Csak azt szeretném kérdezni,hogy most összesen hány könyv van?Mert nemértem ezt az egészet :D

winnie - 2010. 07. 26. 16:19

a bejegyzésben le van írva, hogy hány könyv van és a sorozat persze, hogy nem követi a könyvet, hiszen akkor nem lenne érdekes, mindenki előre ismerné a csavarokat. a könyv és a sorozat csak az alapsztorit tekintve egyezik meg, de onnantól kezdve a sorozat saját életet él.

aniko - 2010. 07. 27. 16:59

Eddig azt derítettem ki,hogy 6 könyv jelent meg és nemsokára a 7.fog megjelenni,persze angulol…ugyh akkor magyar nyelven mégcsak most fog a 4. megjelenni?Jaj,és még annyi,hogy az amerika és magyar könyvborító máshogy néz ki?

bettina szekeres - 2012. 06. 20. 11:07

Én imádom a vámpírnaplókat 1.részét a legjobban.
Néha nézem,nem mindig hát így néha kimaradok a jó részekből.
2.részét is szeretem de nem is tudom.
Az 1.részét jobban.

Valamikor le akartam tölteni a az a részeket,
de valahogy nem tudtuk.
Egyszer el határoztam hogy meg nézem moziba.
Amikor pont mentem volna meg fáradt voltam.
Ügye milyen furcsa?!

Utóirat:Imádom a (Vámpírnaplót) :) !!!!!!!

Dregnarr1 - 2012. 06. 20. 11:58

Ne haragudj, de: AHAHGAHAHAHA!

truhali - 2012. 06. 20. 16:37

Ú.Risten! :-O

Akárki - 2012. 06. 20. 16:37

Loooooooooooooooool!

Ekretep - 2012. 06. 27. 22:13

Mit mondhatnék?
Ennyi.

koka - 2012. 10. 14. 13:20

What the actual f*ck?

george - 2013. 06. 10. 17:04

best comment ever :D

Én a 6-ig olvastam a könyveket. Az első 4 jó volt. Az 5. már elég furcsa, jó és rossz részek váltakoztak benne, de még olvasható. De a 6. már maga a pokol és kb. oda ért ahova a sorozat, csak a nyálas szerelmi szál uralkodik végig. Nem tudom, folytassam-e a 7. kötettel, meg-e éri megvenni.

Ecu - 2014. 08. 27. 15:11

Én a sorozatot nem làttam, könyvből az elsőn vagyok túl, de nem fogom elolvasni a többit. Szerintem a legnagyobb jóindulattal sem lehet jónak mondani. A karakterekkel nem lehet azonosulni. A nö egy kíngörcs, a fickó meg egy szánalom:) Szerintem…

Roberto - 2015. 11. 13. 18:53

If I could choose, I’d like to take a year off and then go to work or scoohl. In that year, I would like to do whatever I want. Maybe I would travel to the country I’d like to go such as Australia. Maybe rent some DVDs that I had no time to watch before. Maybe getting a part time job would also better.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz