login |

Supernatural 5×14 – A megoldás: Ben Edlund

2010. 02. 13. 21:30 - Írta: Bruzsy

58 hozzászólás | kategória: kritika,

Sokan nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy egy sorozat adott epizódjának a vázát az írói stáb melyik tagja jegyzi elsősorban. Ha a showrunner ír egy részt, néhányan felkapják a fejüket, egyébként semmi. Pedig ha az ember belegondol, hogy mi lehet az oka annak, hogy két alapvetően egyforma rész között ekkora különbség legyen, akkor csakis az író személyére lehet fogni.

spn01

Egy hete még arról panaszkodtam, hogy az írók se nagyon tudják, mit akarnak kezdeni a főszállal, ezért egy helyben toporognak, a monster of the week részeket pedig a karakterfejlődéssel próbálják eladni, ami nem épp a legcélravezetőbb út, tekintve, hogy nyakunkon az Apokalipszis. És íme itt van egy rész, ami teljesen procedurális epizódnak lett felvezetve, és ha belenézünk, lényegében teljesen az is volt – azzal a különbséggel, hogy szellemek, démonok és egyéb nyalánkságok helyett kaptunk egy lovast. Nem kéne ekkora javulásnak lennie, de Ben Edlund mégis megcsinálta, és egy jóval az évadátlag feletti epizódot kaptunk. Szokás szerint a legextrémebb ötletek vegyítéséből. Mind már annyiszor. Tovább!

És valójában én se tudom megmondani, mitől volt ilyen jó ez a rész, hiszen semmi se változott. Na jó, talán annyi, hogy végre eltalálták, hogy kell irányítani a karaktereket. Dean rádöbbenése, hogy lényegében halott belülről, semmire se vágyik, fontos alapeleme lehet a végső feloldás felé haladásnak, és talán ez volt az első ilyen karakterfejlődésbeli momentuma az évadnak. Sam újjáalakuló vágya illetve az utolsó percben a leszokás kegyetlensége pedig pont a megfelelő lökést adhatja neki, hogy minden mindegy, csak legyen végre vége a szenvedéseiknek. Nem kell ide predesztináció, mindent előre megtervező angyalok, ha az ilyen apróságok is működnek.

spn02

És mindez olyan szinten fel volt építve, hogy szinte meg voltam győződve arról, hogy Dean segítségkérése egyetlen egy szóval, és egy hatalmas cliffhangerrel ér véget: “YES.” Lehet vitatkozni azon, hogy jobb szcenárió lett-e volna. Az biztos, hogy rendesen felrázta volna a status quót, valamint végre túlestünk volna a vessel szálon – ugyanis egyre biztosabb vagyok benne, hogy van ott még valami a tarsolyban, az egész “testmegszállós” dolog csak egy folyamatként lesz jelen. Másrészről lehet, hogy korai lett volna még átesni ezen (fura nem, hogy a múltkor még azért aggódtam, hogy nem lesz elég idejük?).

És ha már Dean utolsó percéhez értünk, Jensen Ackles színészi alakítását megint ki kell emelnem. Egyszerűen uralta a képernyőt, ha valaki még mindig nem érti, hogy lett a JAws-on harmadik helyezett, csak nézze meg ezt az egy percet. Persze Jared is nagyon jól hozta a különbséget önmaga és az függő vezérelt Sam között, de nem kérdés, hogy kettejük közül ki a jobb színész. Amit pedig az Éhínséget alakító öregurat illeti, ugyancsak le a kalappal. Egyszerűen össze volt szedve az egész rész. Ráadásként még a nézők is kaptak egy görbe tükröt maguk felé: megvan mindenünk, de mégis egyre többre és többre vágyunk. És ez egyszer a végünket okozhatja.

spn03

Ugyancsak jó pont, hogy még a horror kedvelői is kaptak egy kis csemegét, hiszen a rész nézése közben nem egyszer kellett visszaszámolnom a reklámszünetig – egyszerűen nem hittem el, hogy ez a rész lemehetett TV-14 korhatárral. Abban például biztos vagyok, hogy ez volt a sorozat történelmének egyik legdurvább cold openje. És ugye a humorból se kis dózist kaptunk, hiszen mind Castiel telefonos jelenete, mind a “Be my Valentine” beszólás egyszerűen priceless volt.

Egyetlen egy hiányom volt csak: nem használták ki eléggé a cím által is sugallt párhuzamot, vagyis a tavalyi My Bloody Valentine című film remake-jét, Jensen Ackles-szel a főszerepben. Adott lett volna néhány insider vicc ezzel kapcsolatban, mint ahogy máskor már ezt meglépték, de most valamilyen oknál fogva vagy elmaradtak, vagy a vágás során hullottak ki. Kár értük.

spn04

Összegezve elmondhatom, hogy egyértelműen a téli szünet utáni legjobb részt szolgáltatták nekünk, sőt, még azt is meg merem kockáztatni, hogy leverve a szintén Edlund által írt 5×04-et, egyenesen az évad legjobbja volt. Az egyedüli hiányérzetem továbbra is a teljesen elfelejtett őszi finálé cliffhangere, aminél egyszerűen rávágnám, hogy a CW Dawn Ostroff vezetésével nemes egyszerűséggel megkavarta a részsorrendet – csak az a gond, hogy a produkciós kódok nem ezt tanúsítják.

Szóval csak remélni tudom, hogy egyszer majd visszatérnek arra, mert azért nem szép dolog rászabadítani a Halált a világra, és utána egy szót se ejteni róla. Abban is csak bizakodom, hogy Sam leszokása nem lesz megint egy elnyújtott szál. Itt most kellett, de hosszú távon nagyon káros lenne a sorozatra nézve. Reméljük, hogy ezzel az epizóddal sikerült kilábalni a mélypontról. Végül is ha jobban belegondolunk, a negyedik évadnak is volt egy ilyen visszaesése a közepén, aztán látjuk, hogy hová jutottak. A bizalom visszatért, és ezt Edlund zsenialitásának köszönhetjük.

58 hozzászólás Ne habozz!

tőmi - 2010. 02. 13. 21:42

Kicsit soká tartott mire eljutottam a megnézéséig de tényleg jó rész volt. Viszont ami nekem egyből szöget ütött a fejembe az az hogy éhínség szerint Lucifer úgy akarja Sam-et ahogy most volt szal hogy igya csak a démon vért. Szal szerintem nem ő tisztította meg és nem ő rakta fel őket a gépre vagy pedig az írók erről nagyon elfelejtkeztek.
Amúgy ha lesz 6. évad akkor tutira nem fogják ezt most szerintem lezárni és szerintem az évad legvége az lesz hogy vmelyk igent mond vagy Sam vagy Dean. Ja és én is arra számítottam hogy Dean benyögi az igent :P

Mammut - 2010. 02. 13. 21:43

ööö, melyik 1 percet? :)

szerintem is kellemes rész volt

Mammut - 2010. 02. 13. 21:44

“Amúgy ha lesz 6. évad akkor tutira nem fogják ezt most szerintem lezárni és szerintem az évad legvége az lesz hogy vmelyk igent mond vagy Sam vagy Dean.”

elvileg a 6. évad teljesen új storyline lesz, ha lesz

Fehencke - 2010. 02. 13. 21:48

hát szerintem nem volt akkora duranás bár az én véleményem…. yo volt de ezt már elvárom a SN-tól
igaz a két “középső” rész ahol a szünetvolt kicsit gyengénekéreztem hogy a szünetalat nem volt izgalom hogy mi fog történni

amúgy ennél a sorozatnál engem érdekes módon hidegen hagy a főszál (kivéve mikor valami durva történik benne)mert az egyéni részek is kegyetlen jók kicsit vicces dean színészkedése magával ragadó stb…

köszi a leírást mert jó ez a kis összegzés

Hojzi - 2010. 02. 13. 21:51

Nah a Yes nagyon odavert volna, vártam én is valami jelet a végére de mégse jött…
Ez a függőség dolog meg már uncsi, vagy csak megint az időt húzzák vele, bele kellene nézni a jelenések könyvébe, hogy mi “várható” :)

muforlife - 2010. 02. 13. 21:53

az “igen” nekem is hiányzott a végéről. Amúgy tényleg jó rész volt (és gusztustalan, ráadásul pont cold open közben ettem), de szerintem nem csak az 5×04, de még a tévés is jobb volt ennél. Ezt a Halál-dolgot pedig én sem értem, ha nem a csatorna kavart, akkor ez óriási baki.

stargatelost - 2010. 02. 13. 22:03

My Bloody Valentine insider poénokat én is hiányoltam… de szó se róla, jó rész volt :)

Arky - 2010. 02. 13. 22:04

megvan a szavazatom a következő hét idézetére: “Hey, Happy meal”

winnie - 2010. 02. 13. 22:17

külföldi oldalakon mennyire téma a halálos cliff fel nem oldása? ott nincs valami elméletük? mert ez valóban elég fura.

North15 - 2010. 02. 13. 22:37

Még a rész megnézése előtt láttam pár 10/10-es szavazatot, és várakozva ültem le megnézni, mire is ez a nagy durranás a korábbi kritikák után. Viszont annyira nem volt fenomenális rész nagy wtf-okkal stb., de mégis megéri a 10/10-et mivel még most is a hatása alatt vagyok. Több nagyon jó jelenet volt benne, nem csak a poénok, mint Castiel-Dean telefon vagy Cupido, hanem nekem pl. borzasztóan tetszett az Éhinség megjelenése Castiel narrálásában, na de ami feltette a koronát, és kiemelkedővé tette a részt, az az utolsó perc. Zseniális.

Amúgy én egy pillanatig sem vártam igent Dean részéről. Viszont ez a rész számomra nagyon jól előre vetítette, hogy esetleg mégis miért fog majd. Ha Sam Detroitban beadja a derekát, akkor azt már ő sem fogja tovább bírni. Persze lehet, hogy aztán egyikük sem fogja kimondani.:)

Hogy a Halálról nincs szó, az meg lehet hogy meg lesz magyarázva. Lucifer sem szerepelt túl sokat korábban, aztán kiderült, hogy azonnali tűzeső vagy valami helyett pont a Halál kiszabadításán foglalatoskodott a háttérben. Lesz itt még nagy durranás. A Gonoszok ráérnek, és inkább várnak a nagyobb bummra. Maga Lucifer kiszabadítása is jópár év volt. Sosem éreztem azt, hogy az idő itt lényeges lenne részükről. A Menny már türelmetlenebb gárda.

cat - 2010. 02. 13. 22:44

Szuper írás, abszolút egyetértek vele! Az előzőek után nem vártam túl sokat, és ehhez képest milyet néztem! – persze mikor épp nem nevettem hangosan :D
Fura egyébként tényleg, volt róla szó a kibeszélőben, h annyira nagyon nem bír jelentőséggel a lead writer személye. És tessék, ez a rész minden szempontból rácáfolt erre (amúgy sztem Edlund kiemelkedik, csak meg kell nézni, mely részeket jegyzi ő). Egyszerűen annyira PROFI volt az egész, a felépítése, a karaktervezetés, minden! Humor, dráma, minden a helyén volt. És tényleg, az előző pár rész ehhez képest olyan, mintha vmi béna kezdő írta volna. Az évad tekintetében az 5×04-et nálam azért nem veri – sőt, 10/10-et sem ér szvsz, az a 4×16 pl. -, de kiváló volt, és remélem, marad a színvonal most már végig.

raxel - 2010. 02. 13. 23:05

Kajakra én is azt hittem, hogy igent fog mondani az abszolút végén Dean…

+ castiel és dean telefonon… kész..

NightBagoly - 2010. 02. 13. 23:06

Nem olvastam, mert még nem láttam a részt, de könyörgöm, szokj le a procedurális, mert marha gáz, és jó pár év eltelt már azóta, hogy ‘random idegen szavak cikkbe keverésével’ tűnt intelligensnek a cikkíró…

plantag - 2010. 02. 13. 23:06

köszi az irast, nagyon jo volt, ahogy a resz is. sziporkaztak a jobbnal jobb poenok, miközben halalosan komoly resz volt. az Ehinseg alakitoja vetekszik alastair megformalojaval, christopher heyerdahllal, zsenialis alakitas volt mindkettötöl. remelem, meg a masik ket lovas is megerkezik az evadfinale elött.

“Hey, Happy Meal!”

Eszty - 2010. 02. 13. 23:23

10/10 ez a rész, egyértelmű!
Mondjuk az elején feljajdultam, mikor a fiatalok megették/harapták egymást, és már úgy el is könyveltem magamban, hogy valami “régi típusú” epizódot kapunk. De nem lett igazam (:
Cupido nem lett kiemelve az írásban, én most megtenném. Kevéske, rövid jelenete volt, de az szerintem eléggé hatásos volt. Én személy szerint csapkodtam a billentyűzetet a röhögéstől! Ki hitte volna, hogy Cupido ilyen érzékeny? Hogy meztelen is volt, az csak egy dolog.. És Castiel! Remekül tudja vigasztalni a társait, az már biztos.
Az egész sztori vezetés csillagos ötös! Kaptunk egy kis humort is, hogy ne legyünk teljesen depisek a végére.
Még nem néztem meg, hogy mi a neve a Lovast alakító öregúrnak, de zseniális volt! Bár szívem szerint péklapáttal csaptam volna agyon, ahogy szenvedett az éhségtől.. ijesztő volt.
Azt nagyon remélem, hogy :
1. A színvonal megmarad! Egyáltalán nem bánnám, ha Edlund jegyezné a hátralévő részeket, hiszen ha megnézzük, akárhány részt is csinált eddig, tökéletes munkát végzett.
2. Bár sajnáltam Samet, remélem nem akarnak újabb egy-két hetet a “haragszom rád” és a lelkiismeret furdalás témája közt elhúzni, mert akkor mérges leszek!
Jensen Acklesnek pedig tényleg piros pont! Hogy belülről hallott, igazából most lett igazán világos. Már a múltkori résznél is lehetett rajta látni, hogy ő már nem a régi.
A végén pedig én már borítékoltam azt az igent. De talán jobb is, hogy nem mondta (még). Szerintem az egésszel épp csak annyi volt Edlund célja, hogy szemléltesse Dean érzelmeit. Aki mindig is erős volt, és nem csak fizikai értelemben értem.A régi Dean aki falta a nőket, és két pofira gyűrte be a hamburgereket, már nincs.. Vagy egyelőre nincs.. Ereje talán van még, hiszen nem mondott igent.. de látszik rajta, hogy tényleg már csak egy hajszál választja el attól a bizonyos szótól.
Hát.. nem tudom, hogy mi lesz. Az új storyline jelen pillanatban nem is tartom lehetséges vállalkozásnak, bár ez csak én vagyok. Kinézem Kripke-ből, hogy ha valóban lesz 6. évad, képes lesz nem egyszerű lezárást adni az 5. évadra. Bár szeretnék is újabb évadot, meg nem is.. Majd kiderül.. Egyébként mennyire biztos a 6. évad?
Ja, egyébként az írásért csillagos ötös, imádtam! (:

Bruzsy - 2010. 02. 13. 23:27

NightBagoly: asszem erre a kommentedre nem reagálnék, mert csak röhögni tudnék. a random talán nem idegen szó? köszönöm.

Helix - 2010. 02. 13. 23:44

Én például tök megszerettem a procedurális szót, úgyhogy ne szólj be NightBagoly :D
Egyébként jó cikk lett, és a rész is nagyon tetszett. Rögtön az elején vissza kellett pörgetnem, hogy megnézzem mégegyszer a Be my Valentine részt :D Az utolsó perc meg hát igen… elég hatásos volt. Kár hogy pont most jön egy kis szünet…

winnie - 2010. 02. 14. 00:11

nightbagoly: OFF, de itt félreértés esete forog fönn. nem hiszem, hogy valaki is intelligensnek akar látszani, s épp ezért nem is érdemes csak azért butábbnak hinned magad, mert egy szót esetleg nem ismersz.

“de könyörgöm, szokj le a procedurális, mert marha gáz, és jó pár év eltelt már azóta, hogy ‘random idegen szavak cikkbe keverésével’ tűnt intelligensnek a cikkíró…”

múltkor az volt a baj, hogy procedural volt. most a magyarosított is gond? ha van sapka, ha nincs?:) tényleg nem védeni akarom bruzsy-t (felesleges), de azért vannak alap sorozatos kifejezések, amiknek nincs igazán olyan magyar megfelelője, amit, ha kimondunk, akkor mindenki azonnal vágná, hogy miről van szó. ezek a pilot, a sitcom, a cliffhanger, a procedural, stb.

egy mikroközösségben, ahol sorozatfanatikusok vannak, az olvasó tudja, hogy mi az a procedural, éppen ezért felesleges körülírni, mert az kábé 3 sorban lenne lehetséges, az írás pedig nem arról szól, az csak érveszköz egy darabja volt, kvázi mellékes item.

Lestat - 2010. 02. 14. 00:16

hali!
marha jó rész volt :) jó kis cikket dobtál össze!
Én annó azt olvastam hogy a CW már ezt az évadot sem tervezte bele…. tehát ez nagyon nagy valószínűséggel az utolsó évad és nem kezdenek bele 6. évadba … és tényleg mi van a halállal?? (Nekem nagyon tetszett a 10es részben Lucifer beszólása a végén: “Hello, Death!” :D és Pellegrino alakítását is csodálom szerintem nagyon jól adja Lucifert kicsit többet is szerepelhetne hamár “foszladozik” szegénykém :)

uran - 2010. 02. 14. 00:17

Carver.. izé Ben Edlund FTW! A legjobb SPN részeket köszönhetjük neki és Kripkének, ez nem vitás. Természetesen a rész 10/10, imádom, hogy a monster of the week részt hogy belekötötték a főszálba!
Viszont ha valamelyik fiú igent mond, akkor én konkrétan a falnak fogok menni. Értem én, hogy mekkora cliffhanger meg angst-hegy lenne (főleg ha most az 504-el ellentétben Dean tenné ezt, ami hihetőbb is lenne), de szerintem nagyon ellentmondana az egész eddigi sztorinak és karakterfejlődésnek is. Én inkább Casben bízok, hogy angyal/isten fronton lesz előrelépés. Go Team Free Will! :D
Ami a Halált illeti: én nem hiányolom az őszi cliffanger bármilyen feloldását. Ahogy a többi lovasnál is láthattuk, a kiszabadulásuk nem jelentett sem világméretű háborút sem éhínséget. Lehet, hogy a Halál épp Zimbabwéban van elfoglalva, mert Lucifer tervébe az illik bele – ki tudja? A lényeg az, hogy amit csinál, nem feltétlenül hívja fel magára azonnal a fiúk figyelmét imo.

Lestat - 2010. 02. 14. 00:20

kicsit jobban kutakodnom kellet volna :) vissza szívom a 6dik évadra tett kijelentésem… íme egy cikk angolul tudóknak:
http://tvspoilers-odi.blogspot.com/2009/06/supernatural-season-6-confirmed.html

Személy szerint nem tudom hogy jó ötlet-e tovább húzni a dolgot… tudnak e ütősebb) témát kitalálni mint az apokalipszis?

Daneee - 2010. 02. 14. 00:22

Mondjuk ez a cikk amit linkeltél júniusi, de tudtommal már tényleg tervbe van a SupNat s 6.

A halál meg tényleg nagyon várt magára.

Bruzsy - 2010. 02. 14. 00:26

Lestat: a cikk csak arról szól, hogy a két főszereplő aláírna egy esetleges 6. évadra. de ha nincs sorozat, nincs mire aláírni. a CW egyelőre várat a bejelentéssel, de szerintem egész jó esélye van az S6-nak.

Lestat - 2010. 02. 14. 00:28

Lehet hülyeség de szerintem Gabriel arkangyal is tuti benne lesz a végjátékban… Dean épp eléggé elgondolkodtatta

Lestat - 2010. 02. 14. 00:29

igen igen bocs jobban átnézve értelmezve a cikket én is rájöttem :D

Lestat - 2010. 02. 14. 00:35

a rész alkalmából megnéztem a My bloody valentine című filmet amiben Jensen főszerepel…. hát sztem elég ratyi… nagyon gyenge volt csak az említett szereplő miatt néztem végig

Conquistador - 2010. 02. 14. 01:27

ezért volt kár múltkor halált kikiáltani a sorozatra. ilyen szinten nem kell félteni írókat h nem találják meg a sztorit.
remekül volt vegyítve humor-dráma-főszál minden. végül: bobbyról tudni valamit? eléggé el lett hanyagolva.

Kat - 2010. 02. 14. 01:28

Köszi az írást!Nekem is 10/10 a rész. Sok vér, és az éhínséget alakító karakter kifejezetten undorító, de ehhez a sztorihoz ez kellett. Kaptunk vígságot, meg sajna sok szomorúságot. Deant sajnálom, Jensen nagyon jól alakítja!

Lehet azért lesz most megint szünet,mert Sammy elvonón van ;-)

Reneewaldorf - 2010. 02. 14. 07:42

Just one word: Happy Meal!
:-DD
Még mindig elképeszt, milyen jó érzékkel hozzák össze a humort a drámával.

Reneewaldorf - 2010. 02. 14. 07:42

Najó, ez két szó… :D De a hét két szavának javaslom:D

SunyiMad - 2010. 02. 14. 07:43

Hát szerintem meg köze nincs az egésznek az íróhoz, mivel a vázat, a rész fordulatait, és fontosabb eseményeit együtt írják meg az írók, majd beosztják, hogy melyik részt ki fogja megírni. Nyilván a jobb/fontosabb részeket a nívósabb írókra bízzák, és nem lehet annyira szárnyalni, mert a végén a megírt szkriptet még átjavítják, hogy ne lógjon ki stílusában, szóhasználatában nagyon a sorból. Kb. ez most olyan mint a rendezés. Tök mindegy ki rendezi, sztárrendező, vagy főszereplő színész, szinte ugyanaz a hatás.

winnie - 2010. 02. 14. 09:02

én is ezt vallanám, de ha sokadjára jellemző valami egy íróra és epizodikus sorozatról van szó, akkor szerintem igen sanszos, hogy ő jött az alapötlettel, amit ugyan együtt dolgoznak ki, de az író írja meg a “saját gyermekét”. az x-aktáknál ugye nekem valamiért a 2-3 darin morgan epizód a kedvencem, meg a krimiknél szokott lenni, hogy mindenki bedobja az ötletét és utána megírja a közös munkát követően.

Cataflam - 2010. 02. 14. 10:23

Nálam az a rész volt a legjobb, amikor megjelent az Éhínség. Eléggé para volt. Nagyon jól hozta a szerepet sztem.

Desmond Wallace - 2010. 02. 14. 10:35

Jór összerakott rész volt ez. Humor, dráma és némi horror. Egyszóval minden a helyén volt. Szerintem ez volt eddig a legjobb rész az évadban. Számomra a 4. szezont idézte. Most még Castiel is rendben volt.
Tetszett, hogy Sam-nek visszajött a képessége. Ez már nagyon hiányzott. Az Éhínség meg igen jól el lett találva. Március végétől ilyen részeket kérnék még szépen.
A végén egyébként én is azt hittem, hogy most fog Dean igent mondani.

andus - 2010. 02. 14. 11:23

Na ezekért a részekért nem szabad leírni a sorozatot. Mikor végignéztem fel sem fogtam, hogy milyen jó volt, csak utána, mikor elkezdtem rajta gondolkodni, hogy mik is történtek. Pont ezért sem vártam a nagy “Yes-t”, de én még visszagondolva se érzem azt, hogy épp most kellene mondania. Persze nem is az évad végén, de hát ez majd kiderül.
Jensen Ackles-nek pedig nagy pacsi. Szép volt az az utolsó momentum.
Ja és az öreg bácsinak is nagy pacsi. Volt benne vmi félelmetes…:D

brewer - 2010. 02. 14. 11:36

Teljesen egyetértek a bejegyzéssel, ezzel a résszel nekem most gyakorlatilag megmentették a főszálat. Persze, kérdés, hogy fogják-e ezt tudni hozni a továbbiakban, jó lenne.

Edlund nagyon jó, eddig nekem mindegyik általa írt rész kiemelkedett (talán a Jo/Ellen halála rész volt gyengébb a többihez képest, de még az is jobb volt, mint az átlag).

De ebből is látszik, hogy nem attól lehetne hatásos ez az Apokalipszis-szál, hogy mindenféle effekt, meg nagyszabás, hanem az ilyen “apró” dolgoktól, mint pl. most Dean. Nagyon telibetalált, nagy szerencséjük, hogy Jensen Ackles partner ebben, és jól tud játszani.

Bár azért vannak olyan kételyeim, h hogyan fognak ebből kiutat találni, nem mentek már el nagyon messzire? Mert jelen pillanatben a leglogikusabb (és leghumánusabb) megoldás nyilván az lenne, ha sem Dean, sem Sam nem élik ezt a kalandot túl. Márpedig ha lesz hatodik évad, ez nyilván nem így lesz.

Szóval kellően depis, szomorú, és reménytelen rész volt.

De jó rész.

djzsuzska - 2010. 02. 14. 11:39

Nagyon jó rész volt, szerintem az egyik legjobb az évadban. Minden megvolt benne, amit szeretek a sorozatban: jó sztori, egy kis horror, nagyszerű casting (itt konkrétan Cupido és az Éhínség megtestesítői), humor és dráma.

“A végén egyébként én is azt hittem, hogy most fog Dean igent mondani.”

Nem vagy vele egyedül. Amennyire össze van törve Dean (és ezt nagyon jól hozta Jensen), tényleg nem maradt semmi, ami tartaná benne a lelket. Kíváncsi vagyok a folytatásra és hogy tényleg ki lesz-e mondva az “igen” Dean részéről.

truly - 2010. 02. 14. 12:21

jó rész volt csak hát megint szünet lesz :S:S

Ági - 2010. 02. 14. 14:05

Mikor bezárták Samet és üvöltött az elvonástól és ahogy a végén kimegy Dean, mert nem bírja, az mindent vitt. Megkockáztatom, hogy eddigi legjobb befejezés volt. Nagyon durván lesokkoltam…

zozo - 2010. 02. 14. 14:47

Szerintetek a hátralevő részekben a többi lovas is szerepet kap még? ( bár Halál nyilvánvalóan), valamint az évad végén lesz a nagy YES Dean részéről. Jensen Ackles csakugyan bebizonyította hogy jó színész beleértve az előző részt is.

truly - 2010. 02. 14. 15:10

gondolom benne lesz a maradék 2 lovas a Halál és a Viszály.a Halál tuti hisz kiszabadult már

truly - 2010. 02. 14. 15:12

kiváncsi vagyok hogy miként magyarázzák meg a 4 lovast vagyis inkabb azt hogy a 4 lovas elvileg Isten küldöttei :D

Mistress - 2010. 02. 14. 15:20

Hát sok emlékezetes idézet volt benne számomra is. Pl:

Sam: “Wait for your turn”

Dean: “Hey, Happy Meal”

JohnUtaka - 2010. 02. 14. 17:03

Bruzsy, cat, nem szállok be a szájkaratéba, nem tudtam, hogy egy kérdésre válaszolni főbenjáró bűn – de ti aztán biztos minden szabályról tudtok az élet minden területén, még azokat is, ahova a büdös életbe nem léptek/léptetek be (pl. egy futballöltözőben hogy kell viselkedni). Annyit akartam még írni – bár szerintem nektek, goofballs, még ez is spoiler -, hogy amikor Dean és Cas vártak a táskás démonra, utána hogy “megpörgette” az Impala: gondolom, neki meg egy kis “sebességéhsége” volt, vagy semmi köze az egésznek ehhez, és csak egy effekt volt a készítőktől.

Lestat - 2010. 02. 14. 17:06

nem hiszem hogy az évad végén fognak igent mondani…. évad végén vége lesz valószínűleg mivel ugyebár nem nagyon terveznek hatodik évadot

NightBagoly - 2010. 02. 14. 18:16

Bruzsy: végigolvastam a cikket, jó az írás, és jó paraszt módon fejeztem ki magam, ne haragudj. Bár a stílusból talán az jött le, nem bántásból mondtam, egyszerűen maga a szó irritál, de nagyon – aztán leesett, hogy akár csak én a randommal, te is szívesen kevered az angolt a magyarral. :)

r3ynardthfox - 2010. 02. 14. 18:20

dehogynem terveznek 6. évadot.

NightBagoly - 2010. 02. 14. 18:24

Más: megnéztem én is a részt, én nem éreztem annyira fantasztikusnak, bár Jensen Ackles utolsó pár perce valami olyan szinten megkapó, hogy a hideg rázott tőle. Amúgy hihetetlen, hogy a mély drámát, a humort, mert a horrort milyen könnyedséggel vegyítik a részben, nagyon ritkán sikerül ennyire eltalálni az arányokat. Mindenesetre remélem, hogy a “Sam vért iszok” szálat nem erőltetik tovább, mert az előző szezonba még kellett, de itt már pokolian erőltetettnek éreztem, még akkor is, ha a dramaturg szempontjából fontos volt.

fofi - 2010. 02. 14. 18:25

Egyetértek a kritikával, ez volt az eddigi legjobb epizód!

truly - 2010. 02. 14. 18:36

tudtommal alá is irták szerződést a fiuk a 6dikra(bár nemtudom már hol olvastam nemtuti hogy igaz de azt hogy terveznek 6ik évadot az tuti).

Shasha - 2010. 02. 14. 19:09

Teljesen egyetértek, legalább a második ha nem a legjobb rész volt idén… ééés aaaaanyira vártam azt a “YES”-t, meg kell mondjam, nagyon ütős lett volna.

Csizi - 2010. 02. 14. 19:47

Én megmondom őszintén nem is gondoltam arra, hogy “Yes” lesz, mivel szerintem Istenhez fohászkodott Dean a végén. Én azt vártam titkon, hogy azzal lesz vége, hogy “Itt vagyok”, és Isten megjelenik mögötte. Az talán egy kicsit ütősebb cliff lett volna. :D

NightBagoly - 2010. 02. 14. 20:57

Csizi: na, azon beszartam volna :D

Evaka - 2010. 02. 14. 21:16

Én is azt vártam, hogy Isten megjelenik, vagy küld egy jelet a végén, az “igen”-nél még nem tartunk/tartok …
Jó cikk és jó rész volt.

Pkclaire - 2010. 02. 15. 11:26

A cikkel teljesen egyetértek. Szintén YES-t vártam a végén, de…vhogy nem lett volna túl jó ötlet kimondania. Főleg h talán a 6ik évad sorsától függ az 5ik vége. Biztosan azon hezitálhatnak h mit le lőjjenek le ahhoz h a kövi 22 részben ki tudják fejteni. Ha továbbra is jobban írnának, egy szavam sem volna. Totál érdekes lenne mondjuuuk egy Dean-Michael és Sam-önmaga season premier. Vaaagy akármi. Csak Edlund keze legyen benne. … Vagy legalább most ne tartának ilyen hosszú szünetet…

Dark Wolf - 2010. 02. 16. 19:00

A production code-okat elnézve attól tartok, hogy ezt a részt előrébb hozták eggyel, mert ez a 15-ös kódú, a 14-es pedig még nem volt. Vagyis könnyen lehet, h a szünet utáni rész csúnyán out-of-order lesz, igazából a promóból is ez jön le…

motyor - 2010. 02. 16. 23:26

Hát bennem elég vegyes érzelmeket keltett ez a rész. Alapjáraton jó rész volt, csak a fránya történeti bakik és mellényúlások ne idegesítenének fel…

Ha nem haragszotok meg, nem kezdem el újra leírni a véleményem úgyh belinkelem:
http://motyorblog.blogspot.com/2010/02/veres-valentin-de-megse-3d-miaz.html

(Nem önfényezésből, csak különben senki sem olvasná el, és nem lenne aki vitatkozzon velem. Pedig kíváncsi vagyok.)

norbucso - 2010. 03. 01. 12:47

Ritkán röhögtem ennyit egy részen mostanában. Happy meal, telefonos gyogyó, éttermi kajázás és Dean nem éhes jelenet. Elkent sminkes feleségnek beszólós ostoros csávó oda nem nézős odalövős jelenet, áhh LOl a köbön.

Persze azért a vége elég komoly lett, de nagy favorit lett ez az epizód.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz