login |

Pilot: Parenthood

2010. 03. 04. 14:37 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

You googled my sperm.

A sorozat azzal kezdődik, hogy Peter Krause (Sírhant Művek) fut, mivel ő edz. Kacsintás? Tök mindegy, mert innen még rengeteg esélye van a sorozatnak. Például itt a másik rögtön a képen.

Parent Ho

Pontosan, az ott Lauren Graham (Gilmore Girls). A sorozat pedig arról szól, hogy semmiről, a mindennapokról. Vagyis hát egy nagyobb családról, 4 testvérről (a felosztás: 2-2), akik elég közel laknak egymáshoz ahhoz, hogy mindennap közösen lógjanak, támogassák a másikat, ha épp megbotlana. Tipikus családi drámával állunk szembe, amiben vannak jó és, hát, rossz pillanatok is.

A pilot konkrétan csak a színészeken múlott. Mármint ha belegondolunk, akkor bizony az írók nem túlzottan remekeltek, a rendezés bár profi volt, de kicsit unalmas, semmi kiemelkedő, a fényképezés dettó, ilyesmik. Szóval nagy súly nehezedett a szereplőgárdára, hogy a szürkeséget kiszínezze kicsit, és szerintem sikerült nekik. Ebből bizony egy kedvelhető család lesz.

Ami zavaró a kezdőrészben, hogy összedobottak voltak a történések, mindenki kereste benne a helyét. Talán egy jó karakterbemutatás volt a több mint 10-ből. Rendben, szóval ennyi fontos szereplőnél nehéz jól indítani, baromi kemény meló mindenkit rendesen felvezetni, nem is sikerült tökéletesen. Az viszont biztos, hogy a potenciált érezni, a további esélyek kuponjai kiutalva.

Külön figyelnivaló lehet a pilotban, hogy Lauren Graham helyén eredetileg Maura Tierney (Abby a Vészhelyzetből) lett volna, csak ez utóbbi betegsége miatt ugrott be Graham. És basszus, ezt mintha érezni is lehetne, persze lehet csak belemagyarázom. Graham olyasmi mint a Gilmore-ban, nem nagy színésznő továbbra sem, de kedvelem, viszont pár jelenete simán jobban működne Tierney-vel.

Összesen 7/10, nekem felemelkedett az 5-6-os középszerről, de pár szálért kicsit mérges vagyok az írókra. Nem akarom elspoilerezni, de baszki, akkora klisé lesz az egyik, és olyan mondvacsinált problémákat hozhat a jövőben, hogy brrr, ha valamin elvérzik a sorozat az ez lesz.

25 hozzászólás Ne habozz!

JimmyL - 2010. 03. 04. 15:24

szerintem tok finom rezdulesei vannak benne Laruen Grahamnek. meg persze nehany nagyon ismert manirja is, de oszinten szolva az minden szinesznek van…

David191 - 2010. 03. 04. 16:32

A The Good Wife utan ez volt a legvarosabb sorozat szamomra Krause es Tierney miatt. Erdekes volt az elso resz, annak ellenere hogy elegge hasonlit Brothers & Sisters-re, de nagyon hianyzik Tierney… Graham valahogy nem jon be…de azert megkapja a masodik eselyt.

Squeegy Beckinheim - 2010. 03. 04. 17:54

nekem bejövős Lauren tetszett végre valamennyire el tudtam felejteni Lorelait. A baseball meccses üvöltözős résznél ki gondolta még rajtam kívül, h “Vigyázz Nate nehogy elpattanjon az aneurizmád!” :)

Reneewaldorf - 2010. 03. 04. 18:38

Ehh.. nem is tudom. Elsőnek elég langyi volt nekem, Lauren üdítő színfolt egyedül (bocs többiek…), nem értek egyet azzal, hogy nem túl jó színésznő. Inkább, hiába annyi idős, amennyi, még mindig nem illik bele az egyedülálló, szerencsétlen anya-szerepbe. Pontosabban ebben a Pilot-ban nem illett hozzá, a GG-ben persze igen…

vicvega - 2010. 03. 04. 18:45

Lauren Graham miatt mindenképpen megnézem, és, hogy az ismert poénnal éljek: az, hogy Tierney jobb színésznő remélem komolyan gondoltad human, mert viccnek nagyon durva lenne :)

FeGa - 2010. 03. 04. 19:29

Jason Katmis és a klisék…én nem félek :)
nálam 8/10 volt de elfogult vagyok mint az állat.

human - 2010. 03. 04. 19:30

Graham tök ugyanolyan szinte mindenhol (vagy csöndes támogató háttérbe szoruló, vagy ez amit itt cisnált, ezt a kettőt tudja), ergo nem jó színésznő. Teljesen a Gilmore Girls 6. évadát láttam amint itt alakított. És azt sem írtam, hoyg Tierney jobb színésznő, hanem hogy mintha jobban rá lett volna írva a szerep.

zdawg - 2010. 03. 04. 20:34

nálam bejött. peter krause, craig t. nelson jó nagyon, bár előbbi esetében néha nehéz elvonatkoztatni az előző két sorozatától. könnyed hangvételű családi dráma, tán egy szellősebb, viccesebb brothers and sisters-re emlékeztet. jó nagy a cast, tehát szokni kell, barátkozni velük, stb.

kíváncsi vagyok milyen lett volna ez maura tierny-vel, őszintén szólva nem vagyok lauren graham legnagyobb rajongója…

winnie - 2010. 03. 04. 20:43

ehh, nem találom, de volt egy nagyon érdekes cikk, egy összevetés a két pilotról. azt írtam is a hírekben, hogy az eredeti jóval borongósabb hangulató lett volna, ez sokkal lightosabb.

Reneewaldorf - 2010. 03. 04. 21:21

Human: ez a megítélés meglehetősen szubjektív, remélem, tisztában vagy vele. Mivel sorozatosan ilyen szerepeket adnak neki, ergo: mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?

winnie - 2010. 03. 04. 21:35

a skatulya tényleg nem egyenlő a rosszasággal, de tierney valóban sokkal szélesebb skálát jelenít meg. ellenben graham sokkal szerethetőbb.

David191 - 2010. 03. 04. 21:41

@winnie – nagyon erdekelne a cikk, utana asol meg ha van idod? 10x

human - 2010. 03. 04. 21:42

renee: nem, mert most mást kellett volna alakítania, mégis Lorelai volt. Ahogy interjúk során is teljesen olyan. Igazából pont, hogy nem vagyok teljesen szubjektív, mivel imádom és itt is elnéztem meg éltethetném is hogy milyen jó csak mert látom :)

Reneewaldorf - 2010. 03. 04. 22:02

Hm, rendben… nálam azért előkelőbb helyen szerepel, de ez meg az én szubjektivitásom. ;))
Mindenesetre esztétikailag mindenképp jobb választás, mint Maurna.

fisherman - 2010. 03. 05. 00:16

Én nem láttam még a pilotot, de tud-e valaki valamit arról melyik a közkedveltebb szinésznő az USA-ban?
Valamiért azt gondolom Grahammal talán eladhatóbb a sorozat…és ezt nem azért gondolom mert talán őt jobban kedvelem…

winnie - 2010. 03. 05. 00:23

“Valamiért azt gondolom Grahammal talán eladhatóbb a sorozat…és ezt nem azért gondolom mert talán őt jobban kedvelem…”

nem hiszem, hogy ezen múlna, de ne feledd, hogy a vészhelyzetet maura tierney-vel 15-20 millióan is nézték, míg a gilmore girls enek nagyjából a harmada volt.

Tyberius - 2010. 03. 05. 05:02

hát izé… Volt egy Brothers & Sisters-es beütése az biztos, csak itt sokkal átlagosabb a család egyelőre, na meg a buzulást egyelőre kihagyták, bár vannak gyerekek bőven, szóval bármi lehet…
Ami nem tetszett, de nagyon, az a autista/vagy mégsem sráccal szarakodás. Miért kell az összes kurva amcsi családdráma sorozatba egy ilyen probléma, és mi a retkes …szért kell a pszichomókusokat belekeverni mindig. Nagyon unatkoznak odaát… A másik ami nem tetszett az az életművész öcsike elhagyott magva, bár ahogy megemlítették az “5 évvel korábbi kapcsolat 66 milliószor kereste valami miatt” dolgot, plusz a fagyasztott spermával szarakodást, nagyon egyértelmű volt mire fel az a sok üzenet. Aztán a végén a problémás gyerek baseball zseni szál és mindenki örül jelenettől kerestem magam mellett a vödröt, hogy néhány órával ezelőtt megzabált majd megemésztett, de még ki nem szart pizzámat evakuáljam orálisan a belsőmből…
Ami tetszett: színészek, karakterek Sarah problémás gyerekei, bár valahol iszonyat klisé mindegyik, de még az elviselhetőbb kategória. Aggresszív, tábornok-típus apuka/nagyapa vagy mi, hát az a másik, ami mindig kell, de igazából totál semmi értelme…

izé…

5/10

még egy rész biztos lemegy, talán 2 is, aztán az első három után mérlegelem a sorsát…
Life unexpected mellé lehet nem fog kelleni mégegy rinya-nyál sorozat, elég az egyik…

wellman - 2010. 03. 05. 07:31

Többet vártam tőle, eléggé uncsi volt így elsőre. Kap még 1 esélyt de szerintem nem az én műfajom lesz, kár :(

human - 2010. 03. 05. 11:11

Tyberius: pont ezekre utaltam én is amikor az írókat szidtam :)

chris - 2010. 03. 06. 10:10

Tyberius: nem valószínű, hogy bárki, aki olvassa, az emésztésedre kívácsi, vagy arra, hogy hány vulgáris szót tudsz l’art pour l’art belesűríteni kb 3 mondatba. Persze csak a magam nevében nyilatkozhatok, nekem “nem hiányzott”.
Ellenben a véleményed érdekes volt, kösz, hogy elmondtad, nem vágom, miért pont így…

Nikolka* - 2010. 03. 15. 22:16

Na én is megnéztem a pilotot.
Pár dolgot nagyon előre lehetett látni az tény,a randis dolog is tipikus volt,amikor csörgött a telefon számomra egyértelmű volt,h honnan csörögnek.
A beteg srác,meg az újonnan előkerült gyerek totál sablon.
De átlagban jó karakterek vannak.Lauren gyerekei jók(bár azért a srácban megvan a meleg potenciál:D),a nagypapa tipikus,de jó.Krause is jó,meg a felesége is.
Ami még nem tetszik,h az a kislány mennyire nem kér az anyjából.Ez elég durva..Más gyereknek is sokat dologznak a szülei,de megengedik,h felvágja a húst..:D

marcilu - 2010. 03. 18. 06:55

Nos, tetszett. Már a LUX is így indult nálam, aztán pár rész után azt is feladtam. Ha ebben is sok lesz a logikátlan viselkedés, és a banális történetszál, mehet a levesbe. Szóval tetszett, de érzem a fellegeket a már általatok leírtak képében. Szurkolok, mint állat…

FlasH - 2010. 04. 08. 02:09

6 rész után kimerem jelenteni, hogy az év egyik legjobb 40 perces újonca (a másik a Men of Certain Age).

FeGa - 2010. 04. 08. 18:22

abszolút de szerintem a Glee a másik legjobb.
és Minka Kelly meg <3

Bazsa - 2010. 12. 30. 01:14

Peter Krause Nekem örökké Nate marad!
Lauren Graham pedig L. Gilmore :-)
Persze ettől még megnézem azokat a műsorokat, amikben feltünnek. :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz