login |

Nip/Tuck: vége a 7. évadnak. És a sorozatnak is.

2010. 03. 09. 18:07 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: kritika,

VÉGE! Végre.

Vége. A 100. résszel. És nulla hype-pal. Semmi rekordnézettséggel, mint mondjuk a Monk fináléja esetében. És ez mindent elmond. Egykoron a Nip/Tuck, vagyis a Kés/alatt, az egyik legcoolabb (ocsmány szó, tudom) sorozat volt. Friss, újszerű és bátor. Bátor, azaz provokatív. Nem tudom, mikor jött el a fordulópont, de idővel a provokáció öncélú lett és az írók egyre inkább elszálltak attól, amit ebédszünetekben szívtak. Ennek eredménye pedig ez lett. Ez a finálé.

niptuck1

Nem fogok sokat spoilerezni, legyen elég annyi, hogy én ennyire semmitmondó, ennyire unalmas sorozatzárórészt még talán nem is láttam. Igen, a leginkább a sokkfaktorra építő sorozat fináléjának fő sokkja az volt, hogy Ryan Murphy a lehető legvisszafogottabb volt benne. Lehet, hogy ez többeknek bejött és lett is volna az elképzelésben ráció, hiszen szépen elvarrtak pár szálat, s miközben némelyik figura teljesen karakteridegent dolgot művelt, akár egy könnycseppet is elmorzsolhattunk volna értük. De én nem tettem.

Most komolyan, elég csak visszaemlékezni, hogy milyen zseniális évadzárórészeket írtak korábban Murphy-ék. Nem? Ilyen íróktól, a Glee közelsége ide vagy oda, nem egy snassz, 4/10-es utolsó részt várna el az ember. Nem húzom le jobban a pontszámot, mert nem volt botrányos, valahol értékelem a szolidságát a befejezésnek, de azt sajnálom, hogy egy cseppet sem lett emlékezetes. Oké, kaptunk egy-két rajongói kikacsintást.

A tovább mögött érdekességnek két állandó szereplő kiakadása karakterük sorsa miatt.

John Hensley (Matt):

“I was so let down to see Matt run off with Ava. By the time this episode rolls around, he’s been in prison, he’s murdered a man, he’s become the king of his cell block, let out early. The meth addiction, the Scientology. He’s got this great opportunity with someone who accepts him for who he is and he takes off with Ava and he’s like, “Here’s my baby,” and it’s not really explained.”

Kelly Carlson (Kimber)

“I found myself reading the script and getting a little pissed off that my child was going with Ava. I was a little mad. I was a little upset. It made me sick.”

23 hozzászólás Ne habozz!

ati - 2010. 03. 09. 18:21

egyszerűen egy nagy nulla volt…:S nem éppen egy gagyi keretes szerkezetű befejezést vártam. az utolsó 10 percnél már mondtam magamban h’na jo lenne már vmi dagadt nyúl-disznót előhúzni a kalapból gyerekek’ , erre meg egy nyamvadt háromlábú nyuszira sem futotta… iszonyú nagy csalódás volt.

v0m1t - 2010. 03. 09. 18:22

Nem értem.. az egész tavalyi évaddal mintha azt építették volna fel hogy Sean legyilkolja majd a végén a társát, hogy szabad ember lehessen. Az évad végén megvolt az aktuális happy end, azt hittem onnan sötétebb lesz az út. Aztán az egészet elrendezték azzal a 10 dollárból forgatott terápiás részben, és röhejes vége lett :(

LSL - 2010. 03. 09. 18:28

nem tudom, nem olyan mint régen, de azért egy 4esnél erősebb

spoilR

most mert kapott valamilyen szinten lezárást, elment, kész vége a kapcsolatuknak, Kimbernek annyi, matt lelépett.

kicsit többet kellett volna vele foglalkozni, nem úgy hogy 2 részre jön be ava, és ez lesz matt szállnak a vége. lizzy-t partner lett.

kicsit a six feet under végére emlékeztet, le lett ek zárva a dolog, bár ott nem lett minden a végére hagyva (nick), és ott a sorozat kapott egy TÖKÉLETES montázst a végére, amit vagy 4 éve láttam, de még mindig emlékszem rá.

egy 6os elmegy, FXen Shieldnek kicsit erősebb vége lett, de nem sajnáltam a nip tuckra töltött 100 órám

Donnie - 2010. 03. 09. 18:43

Jó az alcím, végre vége ennek a kínlódásnak.
“Nem tudom, mikor jött el a fordulópont” – amikor elhagyták Miamit. Ugyan az első néhány LA-i rész még biztató volt, de fokozatosan esett a színvonal, és végül önmaga paródiájává vált a sorozat. Pedig az első négy évad után simán használhattuk rá a kultsorozat jelzőt, de a végén már jobban hasonlított egy szappanoperára.

symor - 2010. 03. 09. 19:14

3. évad, annál volt egyfajta lezárása és be lehetett volna fejezni.

Az összes többi évad “beteg csavarjaival” csak a sorozat hírnevét rontotta le.

Sajnálom, mert az a három évad nem egy kiemelkedő jelenetet tartalmazott, most hirtelen az egyik kedvenc, ami beugrik Famke Janssen évődő ragadozóarca, ahogy beleszúrják a botox injekciót, az simán az évtized legjobb flörtjelenetei közé tartozik.

A. - 2010. 03. 09. 19:29

Megtenné valaki, hogy elmondja pár mondatban, mi lett a vége? Nem követtem ezt az évadot, de azért kíváncsi vagyok.

johndoe - 2010. 03. 09. 19:30

A harmadik évadban tényleg szépen lezárták. Őszintén szólva picit sajnálom is hogy tovább néztem, mert nem lett volna szabad.
Az első 3 évad meg is van a polcon, és bármikor újra lehet nézni a részeket, de azután… csak szenvedtek.
Végre vége!

minase - 2010. 03. 09. 19:47

számomra teljesen érthetetlen, hogy jutottak idáig az írók. nem is tudom, milyen negatív motivácó kellene ahhoz, hogy így belefossak a saját munkámba. ez még az alacsony várakozásaimat is alúlmúlta. persze igazságtalan lenne az utolsó tizenvalahány rész alapján leminősíteni a sorozatot. nekem egyébként rögeszmém, hogy több más sorozattal együtt ezt is az írósztrájk roncsolta meg minőségileg. de hogy ezek a karakterek semmiből sem tanulnak ez már tényleg kész paródia volt. meg hogy Julia a főpuma, 7 évad mit sem ártott a vonzerejének haha… egyébként Kimber nem érdemelt halált. ő volt a lábtörlő, aki mindíg a felszínen maradt. megérdemelte volna, hogy ráverjen valami karrierugrással Christianékra. remélem, lesz majd valami interjú az írókkal. ha nem bújdostak el

d-mon - 2010. 03. 09. 20:24

hát nem ezt vártam… picit fordítva sült el az egész. ha egyszer azzal csesztünk el 2,5 évet hogy over the topba mentünk át akkor ne az utolsó részben akarjanak megnyugodni. meg kb az elmúlt 2 év arról szólt, hogy christian gonosz lett, most meg hirtelen teljes szívjóságból elengedi seant.
amúgy egy kérdés: wilbert az most hol lakott? mert a nagy családi összejöveteleknél mindig az asztalnál ült, amúgy viszont a lakásban sose láttuk, szó meg nem volt róla, ha jól emlékszem.

payskin - 2010. 03. 09. 20:58

A többiek már mindent elmondtak. Egyetértek Donnie-val, szerintem is ott indultak el a lejtőn, amikor átköltöztek LA-be.

Annyira szerencsére nem kötődtem a sorozathoz, így ez a melankolikus lezárás sem keserített el. De azt gondolom, hogy egy sorozatnak akkor van jó vége, ha az utolsó epizód történései csak is ott és akkor, az utolsó epizódban történhetnének. Ez viszont olyan volt, hogy bármikor elsüthették volna.

RIP Nip/Tuck.

Neyodalka - 2010. 03. 09. 21:12

olyan volt mintha murphy már rég a glee-re fókuszált volna, pedighát annak idején a késes-maszkos évad indította be nálam a tévézés örömét, széjjel rágtam mindig a körmöm rajta…..azt hiszem az egész 7. évad egy hatalmas 0 volt, és sok is az a 4/10 szerintem. kár hogy egy ilyen kimagaslóan jó sori ennyire el lett hanyagolva (és plusz személyes csalódásom hogy senkise halt meg valami végjátékszerű dologban)

Alfie - 2010. 03. 09. 21:35

Az a gond, hogy az eredeti sztori arra épült, hogy bemutassa azt, hogy két plasztikai sebész élete nem annyira tökéletes, mint a “műveik”.Abszolút ízlésesen vezették fel a két szereplőt, a műtéteket precízen bemutatták és nem sokkolták a nézőket azokkal a dolgokkal, amik a 7. évadra annyira elfajultak. Seant a néző valamiképp sajnálta, mikor tudtuk már hogy Matt valójában kitől van, és még Christianra is érzett a néző valami szánalmat, amikor a kötődési gondjait a gyerekkori trauma váltotta ki. Aztán az 5.évadtól a sorozatos mélypontok végül már azt váltotta ki a nézőből, hogy haljon meg mind a kettő. Emlékszem, amikor a 6.évad 2.felénél senki nem örült meg igazán, hogy Christian mégsem hal meg,csak feltette a kérdést, hogy “meddig húzzák még?”. És akkor a válságot is túlélték (mintha azt gondolták volna, hogy a néző megsajnálja őket,amikor talán lekéne mondaniuk a luxusról). És itt a vége….bevallom ez a vége, pont olyan mint a 4.évad vége. Matt további helyzete ugyanúgy bizonytalan, hogy helyreállna, Sean és Christian elváltak de a reptéri visszanézésből bármi kisülhet. Őszintén azt nem tudom megérteni, ha már meglett volna az esély, hogy a Késes visszajöjjön, miért nem őt tették be. Úgy gondolom Escobar után ő volt az aki a 2. igazi ellenségük volt.Nah mindegy…,minden jó ami volt ebben a sorozatban, aligha ér fel azzal a rosszal, amikor vége lett.

Tyberius - 2010. 03. 09. 21:50

Hát én elkaszáltam valahol a 5×16 első 20 perce után, aztán végig tekertem az 5. évad maradék 6 részét, majd bele-bele tekerve végig néztem a 6×01-et aztán most letöltöttem az utcsó részt megnéztem a previously-t, aztán beletekertem egy kicsit a szenvedésbe, majd az utcsó 10 percet kezdtem el nézni, aztán egyes dolgoknál kicsit visszaugrottam a 10-20. perc környékére, aztán kikapcsoltam és delete gomb…
Nem bánom, hogy kaszáltam, az első 3-4 évadot bármikor újra nézném, azok tetszettek, de L.A.-vel szar lett a sori…

em8ma - 2010. 03. 09. 23:45

johndoe, teljesen egyetértek, ott volt vége a sorozatnak.
Nem tudom mire számítottam… már az a troy mellrákos évad lezárás is olyan sablon volt, hogy el sem hittem, hogy Ryan Murphy-nek ehhez valami köze is van. Reménykedtem, hogy a borzalamas évadok után, valami ütős befejezés lesz. Az utolsó pillanatig vártam, hogy a pszichológusnő által vmelyik régi évadban elővetített christian szerelme sean iránt előkerül; az legalább sokk lett volna! Persze ezen kívül is bármit szívesebben láttam volna, mint ezt… :'(

new-york-islanders - 2010. 03. 09. 23:50

Az egyik legcoolabb sorozatból másodosztályú torture porn lett a végére, bár sajnos későn kaptam észbe és csak akkor hagytam abba a nézését amikor Matt melleket kapott.

danonino - 2010. 03. 10. 00:52

Hülyeségeket írtok. Nem értem a felháborodásotokat.

Ugyanez van az életben. Megszületsz. Klassz kissrác/kiscsaj vagy, majd hülye faszi/hisztis picsa, utána vén pasi/asszonyság, a legvégén meg halott.

Így megy az élet. Minden hanyatlik.

A Nip/Tuck így jó, ahogy van. Így természetes, így igazi.

Éljen, soká éljen! Vegyük elő sokszor a polcainkról a DVD-ket!

DICKtator - 2010. 03. 10. 01:13

Hát sorozatzárónak nem ilyet képzeltem el. Mikor bejött Escobar, meg az FBI a képbe, valamikor az évad közben, akkor azt hittem, végül abba bele fognak bukni – de aztán szépen el lett felejtve. Nem tudom mit lehet erre mondani, évadzárónak még elment volna, de egy ilyen kaliberű sorozat valami komolyabb finálét érdemelt volna.

A Miamiban játszódó évadok szerintem zseniálisak voltak, de még az ötödikben sem volt nagyobb baj, csak kisebb döcögések, egészen Christian mellrákjáig. Szerintem ott rontottak el valamit, ami pedig utána jött, az kb úgy nézett ki, mintha valami betévedt gyakornok írta volna a részeket – ráadásul mindegyiket másik. Mert a 6-7. évad már csak valami kutyulék volt – ide-oda csapongva, látszólag elképzelés nélkül rakosgatták a történet elemeit, anélkül, hogy bármi komolyabban felvezetésre vagy kibontásra került volna. Darálva néztem az elmúlt napokban, de még így is erősen figyelnem kellett, hogy ne veszítsem el a fonalat az össze-vissza ugrálás közepette.

Elég kemény amúgy, hogy 7 évad alatt kb semmit sem fejlődtek a karakterek, állandóan ugyanazokat a hibákat halmozzák és mintha genetikailag lennének képtelenek a boldogságra. (Én fogadni mernék, hogy Sean valahogy visszamegy inkább mégis LA-be folytatni a szenvedést, Julia hamarosan elválik, Matt visszaszokik a metamfetaminra, Christian meg öngyilkosságba kerget még pár embert. Persze ezt mi már nem látjuk, mert a sorozatnak vége.)
Az meg tényleg kész röhej, hogy pont Christian küldi el Seant, miközben egészen addig azon erőlködött, hogy ott tartsa, és különben is egy végtelenül önző fickó.

Végül pedig, azt hiszem még illik megemlékezni a jó dolgokról, mert 20-25 gyengébb rész miatt kár lenne elítélni ezt a legendás sorozatot. Ugyanis – számomra – e gyenge záróévad legjobb pillanatai éppen azok a previously részek voltak, mikor a kezdetek környékéről vágtak be képsorokat, felidézve a brilliáns évadok hangulatát. És éppen ez az ami hiányozni fog – azaz már hiányzott is az elmúlt időben -, ami naggyá tette a sorozatot, és ami miatt elfogott a szomorúság a záró képsorok láttán, hiszen így már nincs esély, hogy ez valaha visszatérjen.

Bye-bye Nip/Tuck!

Alfie - 2010. 03. 10. 08:33

Csak kíváncsi vagyok az ide írók véleményére: Hogyan képzelitek el a finálé utáni időszakot a szereplőknek?
Én személy szerint:Sean mivel kétszer volt a 6.évadban öngyilkos és utána tömény alkoholista lett majd Boborit sorsára jut és egy műhiba miatt egy pedikűrösnél fog botoxot gyártani élete végéig. Christian a zárásban bemutatott új Kimber mellett megint felköti magát. Julia pedig az új házasságában minden este az ágyban Christiant képzeli el.

jjtiller - 2010. 03. 10. 11:36

Az én szememben a hullámvölgy ott kezdődött el, mikor megjelent Colleen. Az a szál abszolút értelmetlen volt, tele logikailag abszolút megmagyarázhatatlan dolgokkal, akkor vált érezhetővé, hogy kifogytak a munícióból az írók, sajnos. Az első négy évadot teljes egészében bármikor bárkinek nyugodt lelkiismerettel ajánlanám

Dana - 2010. 03. 15. 23:47

Jó sorozat volt, érdemes volt nézni. Az első kedvenceim között volt, amikre mint “tudatos sorozatnéző” kattantam rá. Az utolsó 2 évad már annyira nem kötött le, a darálva nézős kategóriába került, de azért nem bánom egy cseppet sem, hogy végig kitartottam. Majd ha nagyon ráérek, lehet, újranézem az elejét, hisz olyan rég volt már 2003-2004. :)
Tell me what you don’t like about yourself… Viszlát, nip/tuck!

boci29 - 2010. 03. 30. 13:04

Az első évadok tényleg jók voltak, de az LA-s részek nagyon-nagyon gagyikra sikerültek. Kár értük, nagyon.

Tiko - 2010. 04. 01. 01:03

Lehet korán mondom de benne lenne abba az 5 sorozatba amit elvinnék magammal 1 lakatlan szigetre…De az uccsó rész tényleg gánya volt mondjuk az évad is leszállóba volt.

Ildus - 2010. 04. 26. 16:50

Baromi furcsa volt, én azt hittem nincs vége, még folytatják…?!
Olyan rossz érzés, imádtam ezt a sorozatot… jó jó, igaz, hogy az első évadok űrbéli messzeségben vannak/voltak az utolsó évadokkal, de mégis.
Hiányzozni fognak, mindannyian…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz