login |

Numb3rs: vége a 6. évadnak. És a sorozatnak is.

2010. 03. 14. 17:06 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Aki követte a híreinket, az pontosan tudja, hogy milyen helyzetben van a Numb3rs, hogy a CBS lerövidítette a 6. évadot 22-ről 16 részre, hogy a két főszereplőnek megengedték, hogy készülő pilotokban szerepeljenek, s tették mindezt annak ellenére, hogy a sorozat, az évad eleji visszaesés után nem egyszer péntek legnézettebbje. Oké, 18-49-ben nem mindig penge és a pilotszereplés sem jelent semmit, de ha a nemsokára a Numb3rs helyén induló Miami Medical siker lesz, akkor pénteken a sorozatzáró került adásba. Lehet, hogy akkor is, ha az új sorozat elhasal.

Aki ismer, régóta olvas, tudja, de ilyenkor úgy korrekt, hogy leírom: a Numb3rs nálam hamar bekerült a felejtős sorozatok közé. Pedig a pilot előtt nagyon várós volt, hiszen Sabrina Lloyd és a matek alkalmazása tuti kombinációnak tűnt. Utána mégis elpártoltam, mert a karakterek nem nyertek meg annyira, hogy a családi részek izgassanak és sajnos az ügyek sem voltak érdekesek. Később még csekkoltam pár epizódot véletlenszerűen, de a hatás mindig ugyanaz volt. Kell-e mondanom, hogy most is. Éppen ezért nem is osztályzom a 6×16-ot, mert attól, hogy nekem dögunalom volt, azért egy rajongó szerintem bőven megkapta azt, amiért szereti a Gyilkos számokat. (Ezt csak azért írtam le, hogy megtapsolhassuk a magyar címet.)

Igaz, hogy kaptak lehetőséget a készítők a lezárásra, de az idő kevés volt, így nyilván kissé kapkodónak tűnhetett az utolsó (pár) rész, de a finálé első hat percében megkapja a néző azt, amire várt. Sőt, mivel zárórészről van szó, természetesen kell bele esküvő, fő karakter megölése, lánykérés és nagy robbanás, de ezúttal csak kettő valósult meg ezek közül. (Azért vicces, hogy az első jelenetben szinte csak Don kollegái szerepelnek…)

A pár perces felvezetés után elkezdődhet a bűnügyi nyomozás is, ezúttal kissé nevetséges az eset: Don elejti a pisztolyát, valaki pedig magához veszi. Valahogy egy zárórészre többet vár az ember, s bár voltak érdekes aspektusai az esetnek, az egész volt inkább nevetséges. A matek pedig ugyan szóba került a közösségi hálózatok kapcsán, de a sok blabla felesleges volt, hiszen az ügyben inkább a rendőri eszközökkel jutottak előre. (Ami nem baj, hiszen az ilyen “segít a civil” nyomozósoknál, mint a Monk, a Psych, a Castle, mindig elgondolkodik az ember, hogy mi lenne a rendőrökkel, ha nem kapnának segítséget?)

Az ügy sajnos érdektelen volt tehát (a gyilkos meg a kicsit elmélázó operatőr miatt leeshetett sokaknak), a befejezés überrandom, de legalább behoztak egy ismerős arcot, így örülni igazán annak lehetett, hogy pár magánéleti szálat körbeudvaroltak az írók (nálam ez: “sok semmitmondó beszélgetés”), de annyira nem zárták le őket, hogy ne jöhessen a hetedik évad.

Jut eszembe, elég régen láttam Numb3rs-t, így megismerkedhettem az új állandó szereplőkkel (Nikki-t valamiért általános utálat veszi körül rajongói fórumokon), meglepve láthattam, hogy most Amita is besegít a zsaruknak, illetve, hogy itt is belebegtetik reklámszünet előtt, hogy mi fog történni a folytatásban. A lényeg, hogy a 6×16 végülis elment befejezésnek, de egy igazi finálétól azért lehet, hogy többet várna az ember.

16 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2010. 03. 14. 17:19

az uj allando szereplok nagyon semmilyenek szerintem. a 3. evad vegen az egesz jo cliffhanger ellenere elkaszaltam a sorozatot, de a 6×11-et megneztem a multkor nicole sullivan miatt, es az o karaktere tetszett is, meg viszonylag sokat is szerepelt, de az allandok eleg szurkek voltak egytol egyig.

Pocok - 2010. 03. 14. 18:27

Meg lehet külön nézni a finálét? Úgy hogy nem nézte meddig? Vagy kell egy kis előélet? Egy évad? Vagy csak pár rész?

Csak mert kiváncsi lennék a végére. Láttam pár részt, és végülis tetszett… de nem néztem állandóan.

endel - 2010. 03. 14. 19:00

ha láttad a 5. évad finálét, nagy meglepetés nem érhet.

Gio - 2010. 03. 14. 19:34

“Ezt csak azért írtam le, hogy megtapsolhassuk a magyar címet.”

Ezt írónikusan kell értelmezni? Valami nem lenne jó a címmel?

Bocs, ha nem de én már mindenhol iróniát vélek felfedezni.

Pocok - 2010. 03. 14. 19:40

Nem láttam szinte semmit, elején pár részt.

blade78 - 2010. 03. 14. 20:12

“Don elejti a pisztolyát, valaki pedig magához veszi”
Nos azért ha ez velem megtörténe akkor kb idegbajos lennék mig vissza nem kapnám, arról nem is beszélve hogy a fönököm szét is rúgná a zrittyómat.
Numb3rs sajna hullámzó minőséget mutatott az összes évedban volt olyan rész amit néztem és az utolsó reklámblokk után átkapcsoltam az MTVre és inkább megnéztem valami mást.

winnie - 2010. 03. 14. 20:36

“Nos azért ha ez velem megtörténe akkor kb idegbajos lennék mig vissza nem kapnám, ”

don is több mint ideges volt.

SPOILER

más kérdés, hogy végül ezzel kaptak el egy szökött fegyencet. a fegyvert ugyanis a közösségi oldalak segítségével adták toovább. valaki hazsnálta, eldobta, majd valaki felvette, használta, kidobta/elrejtette és így tovébb.

winnie - 2010. 03. 14. 20:37

“Ezt írónikusan kell értelmezni? Valami nem lenne jó a címmel?”

nem mondom, hogy tudnék jó címet, és ezzel el lehet adni a műfajt (az eredetivel ellentétben), de valljuk meg, buta cím. a számok gyilkolnak?:) de mondom, praktikus, ez a lényeg.

Csillagharcos - 2010. 03. 14. 22:16

SPOILEREK az évadzáróra vonatkozóan

Sokat gondolkodtam én is, miért élt meg hat(+?) évadot ez a sorozat, főleg olyan paraméterekkel, hogy a készítő kijelentette, itt nem fognak főszereplőket lelődözni meg ilyenek, szóval nagy meglepetést nem várhattunk.

Azért a Numb3rs tudott gúzsba kötve táncolni, legalábbis többször mint nem. Ráadásul valahogy az ember régi ismerőseit látta viszont szinte barátként hétről hétre, az ügyek pedig általában fordulatosra, változatosra és ötletesre sikeredtek. Volt egy nyugodt, mondhatni nyugdíjas tempója a sorozatnak. A matek meg a filozófia a csillagokról nekem csak körítés volt, de sok mindent tanultam belőle, pl. sok mindennek utánanéztem később a neten.

Belátom, az utolsó rész nem fényeskedett, nem volt nagy cliffhanger sem :), de azt kell mondanom, belesimult az összképbe.

Nekem is gagyi volt, hogy úgy erőszakoltak főszereplőt az események középpontjába, ahogy. (“Elhagytam a fegyverem, most mi lesz?”) De ott már izgi volt, mikor kiderült, hogy az internet segítségével jár kézről kézre a stukker és ott szolgáltat igazságot a kertvárosban, ahová nem ért el az igazságszolgáltatás.

Az esküvő aranyos volt, gondolkodtam, milyen lesz (igen, lány vagyok :P), örülök, hogy nem igazolódott be az félelmem, hogy elefánton vonul be a vőlegény, ahol a menyasszony száriban várja majd közösen poharakat (vagy mit) törnek zsidó szokás szerint. :D

Nah, száz szónak is egy a vége, kicsit nehéz a “régi ismerősöket” elengedni, de azt hiszem, úgy lesz jobb, ha megtesszük, átadjuk a helyét remélhetőleg valami jobbnak, valami frissebbnek. Örüljünk, hogy kaptunk lezárást, ezt meg is érdemelte a sori. Szóval R.I.P Numb3rs, köszönet a hat évért!

winnie - 2010. 03. 14. 23:18

“De ott már izgi volt, mikor kiderült, hogy az internet segítségével jár kézről kézre a stukker és ott szolgáltat igazságot a kertvárosban, ahová nem ért el az igazságszolgáltatás.”

ez volt az, ami nekem is bejött. sok lehetőséget felvet. sőt, egy egész sorozatötletet.

canaze - 2010. 03. 15. 00:11

Numb3rs rulz. :)

Tevekettőn nézem az elejétől, már-már közhely, de engem is a Sabrina Lloyd + matek kombóval vettek meg már az ajánlóval. Legfőbb szívfájdalmam a mai napig, hogy előbbi olyan hamar kidőlt.

Nem vagyok egy hardcore fan, de nagyon élvezhető sorozat. Krimikkel tele van a padlás, ilyen-olyan betűszavas egységek nyomozgatnak, ezekre elég hamar ráuntam, a Numb3rs-t meg mindig sikerült feldobniuk, mikor kezdett ellaposodni, a karakterek szerethetőek, Charlie-ék meg egyszerűen jelenségek… :D Matekból jó vagyok, de legtöbbször magam sem értem, miről beszélnek, pláne hogy hogy a fenébe jutott eszükbe pont az, ami… :D kicsit sokat kamuztak is ilyen téren, de az is előfordult már, hogy órán hallottam vissza, amit Charlie magyarázott pár nappal előtte.

Ha kasza, kár lenne érte, bár nem fogok belehalni. Sokat tett a “mateknak semmi köze a valósághoz” tévhit eloszlatásához, ezért már megérte, hogy volt. Egy esetleges 1. évados DVD tuti vétel lenne (vagy van már? nem hallottam róla), az ok természetesen: matek + Sabrina Lloyd! :D (Egy ex-Sliders-esért amúgyis bármit)

Gio - 2010. 03. 15. 02:09

Én ha belenézek néha én is élvezem; kedvelem a sorozatot; a címe is tetszik; am nem pl. a gyökalattpiperháromanégyzeten megöl vkit:D

miszerint - 2010. 03. 15. 13:36

tényleg nem volt nagy eresztés, de sztem az eddigi legjobb sorozatos esküvő volt benne. persze joey-t nem übereli senki :)

El Diablo - 2010. 03. 24. 14:22

“Nikki-t valamiért általános utálat veszi körül rajongói fórumokon”

Fura, pedig rendben van a nő, Shark-ban is jó volt.

JimmyL - 2010. 03. 28. 21:08

En nagyon szerettem ezt a sorozatot. Biztos annak okan is, hogy eredetileg Matek szakon vegeztem, bar sosem uztem aztan ezt a sportot…

Bar az igazan szep matekos elmeleteket ellottek mar az elso 3 evadban.. szerintem…

En pontosan azt is szerettem benne, amit masok utalnak gyakran.. hogy neha kevesbe volt fontos a nyomozas, mint a karakterek elete. Dramedynek is neztem.

Mindezek mellett, Rob Morrow-t regota kedvelem, aki nem tudja hova tenni a “Northern Exposure” cimet, azonnal nezze vegig a “Miert eppen Alaszka”-t…

Na es hat Amita… nalunk miert nem voltak ilyen professzorok, mint Navi Rawat? Mar a Narancsvidekben is nagyon tetszett…

Ja es Judd Hirsch-nek is orultem, akin anno szerettem a “Fuggetlenseg napja”-ban. Igazi szuper fater/nagytata…

Bye-bye Numb3rs.. szerintem vege lesz, de orulnek ha megsem…

Kyrax - 2012. 02. 11. 11:34

tudom, hogy ez régi topic már, de az oldalra csak most találtam rá. Sajnáltam, hogy vége van, de a 4. évad második felétől mélyrepülés volt a sorozat, a negyedik évad végét csak a Megan-Larry szál miatt szenvedtem végig és azt is nagyon otthagyták. Az ötödik évad még egy fokkal jobb lett, (Nikkit én sem bírom) de aztán amikor harmadszorra néztem végig az évadot, nem volt olyan jó… a hatodikat hadd ne mondjam :// Szóval igen, az első és második évad messze vitte :):) matek rulzz és Sabrina Lloydot még visszasírom :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz