login |

Scrubs: vége a 9. évadnak

2010. 03. 18. 16:51 - Írta: human

26 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Tegnap véget ért a Scrubs 9. évadja, már ha nevezhetjük annak. A végére tényleg úgy tűnt, hogy Scrubs: Med-School címmel kéne menjen, spinoffnak, csak hát akkor nem számítana be az összepizódszámba, mégpedig úgy többet ér ez a 13 rész, mint magában. A lényeg, hogy kaptunk még kábé 5 résznyi régi Scrubs-ot, aztán 8 résznyi csak az újoncokkal foglalkozó valamit.

whywhy

Hát igen, végül az évad legjobb részei azok voltak, amikben még szerepelt JD, főleg Turkre nézve jelenthető ki ez; konkrétan a kettejük dinamikája nélkül ki is pukkadt kicsit ez utóbbi karaktere. Ellenben Cox teljesen jól érkezett a 9. évadba, vele tudtak mit kezdeni az új írók. Végre van rendes gyakornoka, akinek normálisan lehet a mentora, erre marha jó poénokat építettek, még a kirohanásai is mintha kaptak volna egy kicsit a régi tűzből, nem érződtek annyira fáradtnak.

Igazából az újoncokra csak azt lehet így a végén mondani, hogy ez nem annyira volt Scrubs. Amúgy egy egész jó orvosos sitcom lenne, de a sok évadban megszokott eszméletlen poénok mellé adagolt dráma az, ami miatt például én beleszerettem a sorozatba, és pont ez a dramedy tűnt tova. Szinte csak a komédia maradt, aminek megvan a helye, csak kicsit üresebb így az egész.

A főszereplőnek kiszúrt Lucy sajnos nem tudta elvinni a hátán az érzelgős vonalat.

Az elején még azt hihettük, hogy jó kis álomvilággal fog ő is rendelkezni, de a végére már szinte egyáltalán nem alkalmazták az álmodozás húzást a készítők, ami nagy bajnak bizonyult. Pedig az tök jó volt, hogy a JD-pótlék tényleg egy lány legyen, de pont ez, a pótlékság nem működhetett. Number 1 és Joe (a szőke csaj aki túlélt az előző újonc csapatból, tavalyról) volt még jó, de ők teljesen, magukban is jól megvannak. Rajtuk kívül még Cole karaktere sem annyira rossz, csak tényleg Todd utódja, annak viszont túl sokat van képernyőn.

Összeségében az évadra megy egy 6/10, elnéztem, de inkább azt éreztem, hogy guilty pleasure, nem azt, hogy majdnem a legjobb sitcom. Nem járatja le a nevet, de valahogy fejben mégis külön kell kezelni. A túlélésről majd májusban tudhatunk meg többet? Jelenleg még nincs hír, a nézettségeket meg mindenki látja oldalt a kellő menüpontra kattintva, a keddi adatokat nézve.

26 hozzászólás Ne habozz!

vicvega - 2010. 03. 18. 17:10

még mindig nem döntöttem el, hogy megnézzem vagy ne. talán, ha nagyon nem lesz mit. de mindig van. pedig az első 8 évad a szívem csücske

mindy23 - 2010. 03. 18. 17:23

abszolút egyetértek, ami ritka! :D (plussz, engem még irritál a kis japó/kínai srác… )

ZiziZuzu - 2010. 03. 18. 18:06

nemtom, nekem tökre bejött ez is. Bár JD nélkül tényleg kicsit más, de én nagyon szivesen nézném ezt a Scrubs-ot tovább.

miszerint - 2010. 03. 18. 18:13

scrubsot akarok újra! hrmpx!

Prophet - 2010. 03. 18. 18:21

Nézhetőnek nézhető de már nem a régi.

LSL - 2010. 03. 18. 18:22

szerintem nem volt rosszabb mint az előző évad, nem hiányzott JD annyira, kb fel sem tűnt

1-2 új karakter szar, de a 2 fiú viszi a hátán, és hozzák a hatalmas poénokat, meg persze The Cox is.

sajnálnám hogy vége, mert tényleg jó sorozat

Gaga - 2010. 03. 18. 18:51

JD nélkül nem az igazi, abban a 6 részben (ha jól tudom) amiben volt, vitte a pálmát. Number One, Mahoney és Cole nekem bejön, Cox a legjobb, ő legalább maradt, de ez már nem az a sorozat, aminek mind a 8 évadát imádtam. Remélem lesz 10.évad, és h visszatér JD, mert azért még mindig nézős sorozat.

human, nem keddi, hanem szerdai nézettség, csak gondoltam szólok.

winnie - 2010. 03. 18. 19:23

kedden volt, csak az utolsó két rész szerdai.

hemill - 2010. 03. 18. 19:27

jó volt ez, én is szívesen nézném tovább. A poénok rendben voltak, a szereplőkkel sincsen különösebbebn baj, a dráma meg (nekem)nem hiányzik, jó-jó nem a régi scrubs ez, de attól minden héten jókat derültem rajta :)

Dohi - 2010. 03. 18. 19:44

gyenge scrubs-utanzat az eddigi 7 epizod alapjan (a tobbit majd hetvegen). a regi arcok 1-1 jelenetre/epizodra behuzasa nagyon keves, mint ahogy az egyebkent remek cox doki is egyedul (meg turkleton jd nelkul).

lucy es cole is szornyen irritalnak (bar cole meg igy sem annyira, mint az indiai srac az s8-ban, raadasul vele a privileged-ben nem volt bajom (bar ott mas karaktere volt), mig az indiai gyerektol a pyrex-ben is falra masztam az alatt az egy epizod alatt, amit meg birtam nezni belole).

spinoff-kiserletnek epp elment, de a scrubs a 8. evaddal veget ert, es remelhetoleg a spinoff is ezzel a 13 resszel. inkabb rendeljenek be helyette valami jo ujoncot, a szereploket meg vigye a sors jobb sorozatokba. bar az abc iden mindent csinalt, csak normalis donteseket nem hozott (scrubs kavaras, ted kavaras, eastwick kasza es kavaras, ilyesmi).

ternyi - 2010. 03. 18. 20:04

Azokat a részeket utálom amikben volt JD, talán egy kivétellel.
Nekem 8évad alatt pont megbirta utáltatni magát ezzel a látványosan túlszinészkedő nyálas figurájával igy direkt örültem az új arcoknak, akikben egyáltalán nem csalódtam és jobban el tudok rajtuk nevetgélni mint egy egy JD-s okoskodáson.
Nekem simán bejött az évad, nézem is míg vége nem szakad!

MrBlowfish - 2010. 03. 18. 20:50

Én 4-5. résznél kaszáltam. Kipukkadt. :/

Frank Luck - 2010. 03. 18. 20:56

No, örülök, hogy nem vagyok egyedül… Alig vártam, hogy lemenjen az első pár rész, amiben még benne van JD… aztán végül utána sem lett sokkal jobb. Néz(t)em, mert sitcom, de igazából már nem tartom nélkülözhetetlennek.
off:
“az indiai gyerektol a pyrex-ben is falra masztam az alatt az egy epizod alatt, amit meg birtam nezni belole”
először én is utáltam, de meg lehet szokni, most már kifejezetten csípem.

Gaga - 2010. 03. 18. 21:00

bocs, igazad van, csak mostani héten volt szerdán, enéztem

Bacce - 2010. 03. 18. 22:21

Már csak hagyományból is nézem és fogom is de ez már tényleg egy spinoff. Nincs meg az az idióta humor ami miatt megszerettem a sorozatot. Hagyományból nézem amíg be nem fejezik de sztem ha kap is még egy évet akkor nagyon gatyába kell rázniuk magukat.

Flanker - 2010. 03. 19. 08:36

Nekem nagyon is tetszett, felidézte az 5. évadot nekem ,amikor utoljára valódi ereje teljében volt a sorozat. nekem bejöttek az új szereplők, a lómániás álmodozótól a beképzeld kényeztetett milliomospalántáig. Dr. Cox elemében volt, tényleg lubickolt a szerepében.
Winnie én cáfolnám szavaidat, a felvetett témák és történetek szerintem pontosan és tökéletesen hozták a dramedy vonalat. Persze ízlések és pofonok.. Én nagyon jól éreztem magam a nézése közben, Tedékkel együtt bearanyozták a keddi napomat. “Patern Pendig 5”..:)
Nagyon sajnálnám a kaszát, de hát én realista vagyok, így…:(

human - 2010. 03. 19. 14:03

winnie semmit nem írt, hali

wirth6 - 2010. 03. 20. 16:54

Cole komolyan a Todd-ot helyettesítené? Hát akkor már százszor inkább az utóbbi, mert ez az új srác szerintem nagyon irritáló. (Most ugrik be, hogy a legutóbbi részben is volt a Todd, akkor miért kéne helyettesíteni?)

Lucy szerintem jó a ló mániájával (a pizsoma a temetés, stb.), de az álmodozós vonal lehetne erősebb (vagy mikor is csinálta utoljára? az elején még volt az biztos.)

Turk karaktere tényleg sokat gyengült azzal, hogy mindkét szerelme kikerült a sorozatból. Azt hittem legalább Carla visszajön majd (bár nekem ő hiányzik a legkevésbé).

Viszont még mindig jobb egy ilyen Scrubs, mint ha egyáltalán nem lenne. Persze jobban örülnék, ha a mindenes az iskola falai között is takarítana, J.D. tovább tanított volna, és dúlna a guy love, de semmi sem tökéletes.

liza01 - 2010. 03. 21. 22:44

nekem tetszett ez a spinoff dolog is. mondjuk igaz volt benne 1-2 laposabb rész, de pl. ez az utolsó nagyon jó volt :D
remélem adnak még neki esélyt :D
meg sztem a scrubs is igazán olyan igazán jóra csak az 4.-5.-6. évadtól vált sztem, amikor már mindenkit jól ismertünk és megvoltak azok a jó megszokott dolgok (mint például az Janitor agytrösztje, h Cox mindig női néven hivta JD-t, Ted szerencsétlenkedése)

Ronner - 2010. 04. 07. 09:20

Én egyedül a legutolsó részben éreztem az igazi Scrubs feelinget sok komédiaval és kis drámával, a Cole+Turk a műtőben jelenet szerintem az évad fénypontja. Ebben a részben voltak egyedül olyan dumák, amik két nap múlva is eszembe jutnak, és mosolygok: “let a little out, let it dry…” Nekem ettől Scrubs a Scrubs.

Szatyi - 2010. 10. 03. 13:49

Janitor/J.D. hiánya, Cox hatalmas pálfordulása, és az hogy olyan szépen lázárták az előző évadot nagyon elrontották ezt az úgynevezett “Spin-off”-ot. De nézhető csak nem várom tűkön ülve a folytatását… 4/10

Cyberdog - 2011. 01. 22. 18:52

Szerintem a JD szálat nem kéne abbahagyni, most hogy apa lesz. Kellő potenciál lenne még benne.

Zoli - 2013. 04. 07. 14:22

Én túlvagyok a Scrubs maratotnon, az első szériától a kilencedikig és csatlakozom a poszt írójához.
Ez már nem az, ami volt és meg kellett eröltetni magam, hogy végig bírjam nézni.
A legjobban az zavart, hogy a régi gérda végig tolt 8 évadot és 9.-ben pedig kapunk egy tök újat és hiába csináltak átmenetet pár rezidensel, egyszerüan nem a régi és folyamatos hiányérzetem van nézés közben…

David - 2013. 05. 14. 18:32

Ez a 9. évad tényleg nem volt a legjobb, az első 5 része amibe még bent volt J.D. Jó volt,nem értem mért kellet „eltávolítani a karakterét. Meg ami hiányzót az álmodozás,amikbe jó poénok is voltak.
Nekem úgy tetszett volna a 9. évad,ha J.D. Tanított volna még. Ott lenne még a mindenes. Ebbe az évadba Cox meg még talán Bob hozta a formáját.

Fawkes - 2015. 09. 01. 19:24

Én most nyáron mentem végig mind a 9 évadon, habár jó néhány részt már ismertem korábban a Comedy Centralról…

Szerintem fokozatosan tompult el a dolog. Az első 6 évad még nagyon erős volt, aztán valahogy a 7-8. évad már sokkal komorabb és kevésbé poénos volt. Valahogy végig az volt bennem ezalatt a két évad alatt, hogy inkább szomorú és nosztalgikus leszek tőle mintsem vidámabb. Hiszen itt már öregebbek, felnőttebbek és kicsit komolyabbak a karakterek. Voltak persze ütős részek ezekben az évadokban is, meg néhány nagy pillanat, de már nem volt ekkor se a régi a Scrubs.

A 9. évad meg egy külön világ. Nekem alapjáraton tetszett az újítás ötlete, de ha nem is folyamatosan, azért meg-meg jelenhettek volna a régi szereplők. Tényleg nem kellett volna folyamatosan, mert az új karakterek is érdekesek voltak, de egy-egy részre jöhettek volna, J.D.-nek nem kellett volna így eltűnnie, Carlat is hiányoltam. Azt meg nagyon hiányoltam hogy Eliott és J.D. gyermeke meg se született, csak néha belibbent a terhes Eliott azt el is tűnt az évadból. És szerintem ez az évad csak szimplán félbeszakatt, nekem nagyon nem volt vége érzetem. Csak tele vagyok kérdőjelekkel, s már csak ezért is kéne még egy évad… vagy a 9. évadot nem kellett volna leforgatni, a 8. vége ugyanis nagyon ütős volt, imádtam ahogy J.D. lelki szemei előtt lepergett a jövője, nagyon megható volt. Ezt itt kellett volna abbahagyni.

De azért nagyon szerettem a Scrubsot! <3

Zsolt - 2020. 04. 03. 09:46

Még 2020-ban is marha jó kis sorozat. :)
A zenék különösen kiválóak, spotify-on van is lista hozzá.
A 8. évad vége tényleg nagyon ütős, másképp is kell utána nézni, onnantól ez egy nagyon hasonló, de más sorozat. Köszönet az alkotóknak. (Hátha olvassák itt is… :D )

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz