login |

The Forgotten: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2010. 03. 20. 22:53 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Na, ezt sem hittem volna. Írtuk anno, hogy az eredetileg 13+5-ös berendeléssel bíró The Forgotten fináléját előrehozták és már a 15. résszel véget vetett az ABC a sorozatnak, így egy, de inkább két epizód leadatlan marad, vagy majd nyáron kerül adásba. A sorozatért nem voltam oda, olvashattátok, az évad leggyengébbjének tartottam, de ez így túl randomnak tűnt. Mármint, hogy a 17. helyett a 15. résszel zárnak. Épp ezért volt kellemes meglepetés, hogy az 1×15 minden tekintetben sorozatzáró részként funkcionált. Még montázst is kaptunk a végén.

forgotten-elisha cuthbert

Maga az epizód, hozta azt, amit eddig nekem a sorozat, vagyis az első két rész: épp olyan érdektelen és unalmas, no meg karaktermentes volt, mint az eddigiek. Ez persze nem jó, de legalább becsülöm az írói színvonal állandóságát. Gondolom, akiknek eddig bejött a The Forgotten, azok sem nagyon bánkódtak emiatt.

Az legalább feltűnt, hogy a beugró Elisha Cuthbert nem csak beszállt, hanem az egyik állandó csajt le is váltotta, bár arra nagyon kíváncsi lennék, hogy ő mi pluszt hozott a csapatba. Meg arra is, hogy a többiek mit, hiszen a pilot újoncán, a művész geek srácon kívül, aki ma már mindenkit egy másodperc alatt lerajzol és megszobroz, a csapat tagjai továbbra is felcserélhetőek voltak, nem tettek hozzá semmi egyénit a nyomozáshoz. (Az valahol vicces is volt, hogy egy csomó helyre 5-6-an bandukoltak el, hogy ott párbeszéljenek érdektelen dolgokról.)

Az ügy egy gyerekgyilkosság volt és rögtön be is indult a találgatás, hogy Alex eltűnt kislánya lehet az áldozat, tehát lehetett tudni, hogy kiemelt epizódot láthatunk, átívelő szálasat. Olyannyira kiemelték, hogy a gyilkos már a 13. percben megvolt (megérzés és a szokásos “ezt nem is közöltem magával” trükk alapján…), az áldozatot pedig a 23. percben azonosították, így a vége csak szenvedésnek tűnt, de szerencsére sikerült érzelmessé tenni a búcsút. Ettől még persze 2/10 maradt az epizód, de pozitívum a lezárás. Mármint az, hogy egyáltalán lezárták. Teljesen. Még akkor is, ha lesz 2 rész, amik csak átlagos, a finálé előtt játszódó epizódok.

forgotten01

Ami meglepett: a sztori a geocaching köré épült fel, de ezt nem mondták ki, hanem globo cache-nek hívtál, a travel bug pedig travel hopper volt. WTF, ezt is le lehet védeni?

Ami továbbra is elégedettséggel töltött el: a zeneszerző Graeme Revell muzsikája. Ő vele mi van egyébként? 2008 óta nincs mozifilmje, csak három sorozata (Eleventh Hour, Dark Blue).

Amin pedig nagyot néztem: az epizódban szerepelt kedvenc, tökismeretlenszínészem, akinekénsemtudomanevét (megnéztem: Karis Campbell), akinek nagy, rajzfilmes szemeit anno a Medical Investigation pilotban fedeztem fel.

6 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2010. 03. 20. 22:53

az eltűnt lányos átívelés feltűnt korábban is? vagy csak kísértett a háttérben és csak most foglalkoztak vele?

Apafej - 2010. 03. 20. 23:31

nem tudom, de a kis Elisha bájos arca mindig megdobogtatja a szívem :)

Ryan - 2010. 03. 20. 23:38

Akkor ez Cancel? Meg van minden rész, de kb az első részből pörgettem 1 percig, és majd alapon hanyagoltam, de később se nagyon lestem bele, csak itt olvastam pár negatív kritikát, ami szintén nem ösztönzőt. Az Elisha melletti csajról először azt hittem a Primevalból van, jobban megnézve már rájöttem, hogy Michelle, de elsőre teljesen olyan volt, bár rég láttam, azzal most mi van, volt Cancel, aztán csak lesz, majd a szereplők fele eltűnik?

winnie - 2010. 03. 21. 00:19

nem cancel. még. nem jelentették be, de a nézettség é a lezártság magáért beszél.

Réta - 2010. 07. 08. 07:13

Ez biztos nem cancel, mert 2010.07.03-án leadták a 17. epizódot.

winnie - 2010. 07. 08. 07:43

írtom is a posztban: “he Forgotten fináléját előrehozták és már a 15. résszel véget vetett az ABC a sorozatnak, így egy, de inkább két epizód leadatlan marad, vagy majd nyáron kerül adásba.”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz