login |

Survivor-kérdés 2.

2010. 03. 24. 22:45 - Írta: winnie

71 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, reality,

Még mindig várjuk az új részt (már csak pár óra!), szóval újabb kérdés, amit nagyon sokszor tesznek fel nagyon sokan a kibeszélőkben, hiszen a Survivor népszerűsége itthon egyre inkább nő, egyre több nem-reality-s jön rá, hogy mennyire jó a sorozat. Válasz már eddig is sok született, de most végre lehet összegezni:

Melyik volt szerinted a legjobb Survivor-évad? Melyik az a szezon, amit egy elsőnézőnek ajánlanál? (spoiler nélkül!)

A két kérdésre nem feltétlenül ugyanaz a válasz, hiszen All Star-szezonnal biztos nem érdemes kezdeni. Kíváncsi vagyok, hogy más is érzi-e úgy, hogy az általa nézett első évad sikerült a legjobban, létezik-e efféle elfogultság. Nekem ez a Pearl Islands volt, a 7. évad, aminek az utolsó előtti részével kezdtem a Survivor-fanatizmusomat (anno a Viasaton nem érdekelt a sorozat) – utána pedig úgy daráltam le elejétől a teljes 7. évadot hipergyorsan, minden részt végig élvezve, hogy tudtam, ki nyer és, hogy kik hogyan esnek ki az utolsó epizódok visszatekintőinek köszönhetően. És ez jelent valamit.

(És megint leírom: máig nem láttam az 1. és a 2. évadot (oké 2, illetve 7 részig jutottam régen), pedig megvannak DVD-n. Nyáron letudom őket, már előre várom a monstre darálását, amire már most megelőlegezem a 10/10-et, mert még emlékszem a 3-6. évadok folyamatos nézésének élményére, hogy felhozzam magam a 8., All Stars-szezonra. Hmm, ezért nem olyan jó régebbi Survivor-rajongónak lenni (Na, hiszen! 7. évad. Tuti vannak első évadosok is). Most már csak hetiben láthatok részeket, hiszen a spoilerek kikerülésére, friss évad darálására nincs lehetőség. Bezzeg, aki újonnan érkezik, azt 19 darálható szezon várja!)

71 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2010. 03. 24. 23:17

7, 16, 19. mondjuk.

amúgy természetesen, ha valakinek van rá lehetősége és ideje, érdemes elölről kezdeni az egészet. akkor bontakozik ki remekül a játék evolúciója, a sok változás. egy 19. szezon után egy 1. elég pórias lehet (vagy nem, majd nyáron megírom), ráadásul a 7. évadban, meg korábban is voltak a survivor történelmére rákérdező játékok, amik talán már nincsenek, de azok visszamenőlegesen spoilereket tartalmaztak.

Gumbo - 2010. 03. 24. 22:55

Micronesia a top nekem. Hihetelen jó volt a merge után.

vizcsap - 2010. 03. 24. 23:13

Nekem a kedvencem a 2. évad, de azt is láttam először ugyj elfogult vok:)
Ajánlom első nézésre is, volt benne minden ami előfordulhat a Survivor-ben.

CyClotroniC - 2010. 03. 24. 23:20

Mindenképpen az S16-ot (Micronesia / Fans vs Favourites) szezont ajánlanám. Eddig ez volt a legjobb, és kezdésnek is tökéletes. Egyszerűen hihetetlen jó alapot teremt az alap koncepció, hogy a rajongók játszanak a kedvencekkel szemben, aztán egyszerűen minden belekerült az évadba, ami a Survivor-t jelemzi.

Vannak benne jó challengek, sokszor kreatívan megoldva, van benne hidden immunity idol, alliancek, rohadt nagy meglepetések és csavarok a részek közben és a kiszavazásokkor is. Jó nagyon az évadban a social game, de emellett az elején van egy kis szenvedés is a környezettől, van benne evakuálás, meg tényleg minden, ami kell, és nem utolsó sorban elég erősek a karakterek.

Emellett még jó volt az S12 (Exile) / S13 (Cook) / S15 (China), amik igaz, hogy az S16 előtt játszódtak, de nekem kifejezetten bejött, hogy a félig allstar szezon után néztem őket, így találtam azokban a szezonokban egy-egy ismerős arcot. Persze az S16 után lehetett tudni némi infot a “kedvencek” korábbi szezonjairól, de ez számomra kicsit sem volt zavaró.

Az S16 után érdemes megnézni kontrasztnak az S1-et is. Nekem egyébként a legelső Survivor szezonom az S1 volt, de sokkal-sokkal kiforratlanabb, naturálisabb, lassabb, lineárisabb és kiszámíthatóbb, ennek ellenére mindenképpen érdekes kontraszt a későbbi szezonokkal összevetve, hogy honnan hova jutott a show.

Szóval az S16 mindenek felett, és csupán néhány rész után már ki merem jelenteni, hogy az S20 is instant classic szezon (lesz).

CyClotroniC - 2010. 03. 24. 23:30

Ja még kiegészítésnek annyit a Survivor-ről az anti-reality junkieknak, hogy én se tudtam volna elképzelni, hogy egyszer ez lesz az egyik kedvenc sorozatom, de úgy alakult, hogy 2 éve szeptemberben itthon voltam 3 hetet fekvőgipszben, közben ráadásul tataroztunk is, szóval egy laptop meg egy ágy volt a szobámban, én meg ugye odakényszerítve, és akkora már feléltem minden darálni valót a nyár végére, így nem maradt kb semmi, amit tudtam volna nézni, aztán egy itteni post hatására úgy voltam vele, hogy 15+ szezonnal azért faszán el lehet ölni az időt, egy próbát megér, és nekiestem az 1. szezonnak, aztán rögtön jött is az S16 (csupán azért ez, mert akkoriban ez még friss lehetett, és ez ért le először). Míg az S1-en csak hümmögtem, hogy ez tényleg nem olyan rossz, addig az S16 talán 2 nap alatt fogyott el, és onnantól megvolt a programom a fekvőgipszes időszakra. :D

kacagomikulas - 2010. 03. 24. 23:31

Az a vicces, hogy ami a survivort illeti, borzalmas a memóriám, simán elfelejtek szezonokat és győzteseket is ( btw így van ez az american idollal is, fél órát gondolkoztam a buszon a múltkor hogy Taylor Hicks nyert egy évadot :D ), szóval én úgy érzem, azok az évadok a legjobbak számomra , ahol még emlékszem a győztesre, ők pedig Richard Hatch, Tom, Ethan, JT, Parvati, így elsőre ők ugranak be :)

ziedrich - 2010. 03. 24. 23:36

hmm, elég jó kérdés.
én winnie javaslata alapján kezdtem anno a 7. évaddal, valóban elég jó volt.
azóta még nem végeztem az összessel de 9-től mostanáig megvoltak.
valóban az S16 egy nagyszerű évad volt, de direkt előtte megnéztem az összes favorit előző évadját, és úgy ütött igazából, öröm volt nézni az ismerős arcokat.
ami nagyon tetszett még a cook island, gabon, meg exile island.
ezt az s20-at is úgy vártam mint a messiást, bár nem ismertem az összes szereplőt, de irtózatosan tetszik, az elején nagyon bekezdtek.

Tomi - 2010. 03. 24. 23:54

Nekem is a Fans vs Favs volt a kedvencem. Mondjuk én az azutáni évadokat nem láttam. Második kedvenc a Pearl Islands Fairplay-jel. De a China-t is bírtam. Szerintem a legbénább a Thailand volt. A final 4 az egész játék történetének legunszinpatikusabb figurái. A másik évad amit annyira nem bírtam az amiben Twila volt. Már nem is tudom melyik volt az. De ő és az a másik csak hogyan jutottak el a végéig az máig rejtély. Mondjuk a győztest se bírtam.

Gumbo - 2010. 03. 24. 23:59

Tomi: Vanuatu volt az :) Nekem tetszett az az évad is. A végére eléggé beindult azért.

CyClotroniC - 2010. 03. 25. 00:09

Én egy pre-teen ‘Lord of the Flies’ szezont akarok :D Kiváncsi lennék, hogy gyerekeknél milyen hisztit váltanának ki a körülmények, mennyire lenne az egész szituáció civilizálatlanabb, meg ilyesmi.

Hihetetlen szociológiai kísérleteket lehetne egy-egy ilyen adásban végezni, meg úgy alapból érdekes az egész, mert tényleg nagyon sok szociológiai elmélet gyakorlati vetülete felfedezhető egy-egy szezonban, főleg a ‘játékelmélet’ témakörből.

winnie - 2010. 03. 25. 00:41

OFF OFF

“Én egy pre-teen ‘Lord of the Flies’ szezont akarok :D Kiváncsi lennék, hogy gyerekeknél milyen hisztit váltanának ki a körülmények, mennyire lenne az egész szituáció civilizálatlanabb, meg ilyesmi.”

vagy tudsz, vagy nem tudsz a cbs pár évvel ezelőtti reality-jéről, a “40 gyerek egy kihalt mexikói kísértetfaluban” alapfelállású Kids Nation-ről.

csak én is a lord of the flies-t említettem: http://www.sorozatjunkie.hu/2007/05/16/200708-az-cbs-ujoncai-6-kids-nation/

2007/08 – Az CBS újoncai (6.) – Kids Nation
2007. 05. 16. 20:11 – Írta: winnie

És a CBS is beújított a Jericho szerdai helyére egy valóságshow-t. Az alap: 40 gyerek, 40 nap alatt új világot “épít” egy a 19. században kihalt új mexikói szellemvárosban. 8-15 évesek mindeféle luxuscuccok nélkül, nincs kiszavazás, az megy haza, aki akar – kitartanak-e? Nesze neked, Legyek ura. Erre rajtam kívül senki nem fog benevezni:)

OFF VÉGE!

CyClotroniC - 2010. 03. 25. 00:46

winnie OFF-ra:

Sose hallottam róla, de azért így nyilván más a koncepció, persze ettől még érdekes lehet :D Mentségemre szóljon, hogy 2007 környékén még céltudatosabban olvastam a junkiet, azaz sok bejegyzést cím alapján átugortam, most már azért 90%-ban elolvasok mindent, nem árt képben lenni :P Az infot meg köszi, majd lehet egyszer utánanézek, hogy mi lett belőle :D

Abacus_Black - 2010. 03. 25. 00:47

S19el kezdtem, nem is értem miért vártam addig, mert sokat olvastam róla junkien és már terveztem egy ideje, hogy elkezdem, de talán még az rtles-stohlbucis-smsküldözgetős kép élt bennem a realityről. Aztán mikor kikerült a Heroes vs. Villains névsora próbáltam úgy darálni az évadokat, hogy minél több ismerős arc legyen Gabon, Tocantins, China, Cook Island, Fiji sorrendben. Ezek közül nekem legjobban Samoa és Gabon tetszett, de sztem mindegyik Survivor évadban van vmi amiért muszáj megnézni.

Ulquiorra - 2010. 03. 25. 00:54

Az egyszer biztos hogy azért mondja mindenki az ő első évadát jóbnak, mert ugye az rántotta be őt is.

Nekem ez a Cook volt, még az AXN-en láttam az első 3 percét, az elég volt:D ( Nálam Nr1 ez a season benne a legszimpatikusabb nyertessel , és 2 olyan csavarral hogy órákig kerestem utána az állam:))

Nagyon jó még az S7 Pearl Islands, elfoulatlanul nézve szerintem az volt az egyik legjobb évad még ott van S12, S14 és S6 (Rob C zseniális, jó lenne most is), és persze Samoa, a Hatch utáni legjobb Villainnal:D

Az allstar évadok mindig is nagyon jók, de azt már tényleg csak haladóknak ajánlom

Ami nagyon jó a Survivorban, hogy végig magas a minőség. Nagyon.

Kb a 20 évadból kettő olyan van ami kifejezetten gyenge (S5 és S9) ezen kívül a gyengébbek is a felső kategória alját súrolják.

Janika - 2010. 03. 25. 01:09

Én végigkövettem az elejétől a Survivort, és egy-két gyengébb szezont leszámítva folyamatosan fejlődött maga a játék, és a technikai megvalósítás. Ezért szerintem, aki most áll neki Survivorködni, az mindenképp az elején kezdje, mert az utóbbi évadokban a technikai megvalósítás is rengeteget fejlődött, és egy újabb évad megtekintése után nem kicsit fog idegennek hatni az eleje a dolgoknak. Jeff jellegzetes mondatai, és “szigorúsága” is csak lassan alakult ki, az elején elég nagy volt a lazaság etéren, ami szerintem jó hogy változott. Aztán elején volt kábé két zenei szignál és azt váltogatták, mostanra pedig már ezek is szépen kifejlődtek. Ami viszont mindig is zseniális volt a Survivorben, azok a vágóképek. Elképzelhető hogy csak nekem tetszenek ennyire, de mindig tátva marad a szám a táj/állatok/óceán/stb-k láttán.

Mivel most itt egy évadot kell kiemelni, ezért én is CyClotroniC-al értek egyet, az S16 végig érdekfeszítő volt, a Fan-ok kezdeti paranóiájától kezdve, az elképesztő blindside-okkal, a páros exileokkal, ahol történtek érdekes dolgok ugyebár, a védettségi bálvány kapcsán…

Viszont nekem volt egy évad, ami nem tudom miért de abszolút ellenszenves volt, mégpedig az S17 Gabonban. Végig nyomott, unalmas volt számomra, és kicsit olyan feelingje van így visszagondolva, mint a Tv2-es Afrikai nemtom milyen valóságshownak, amikor a nézők szavazták ki a sztárokat. Ott is kábé végig a rizsen vitáztak csak, meg hogy milyen éhesek. Szóval én ezt nem ajánlom senkinek.

Mayan - 2010. 03. 25. 01:12

Én anno a TV3-on láttam az első szezont, és tetszett is, de mivel folytatás nem volt, feledésbe merült. Aztán nemrég az AXN-en párban ment az Amazing Race-el, és belenézegettem pár részbe. S12 ment, Exile island, az utolsó 4-5 részt már végignéztem. És utána a következő 3 szezont is. :) De most ott szünet van, ezért elkezdtem S1-től darálni, jelenleg S7 közepén tartok.

Eddig a legjobbak szerintem S2 (Outback) és S6 (Amazon), de az S7 valószínű be fog előzni. :) Tehát nálam nem áll, hogy az először látott tetszik legjobban.

CyClotroniC - 2010. 03. 25. 01:39

Janika: A Gabon-t én is elkaszáltam, szerintem is az egyik leggyengébb évad, egyszerűen nem találtam szimpatikus játékost, de még olyat se, aki ne lett volna az, de legalább nyújt valami extrát játékban.

El Diablo - 2010. 03. 25. 02:41

Nagyon elfelejtős vagyok sajnos, meg azonnal törlöm is amit már láttam.

Talán az az évad maradt meg nálam a legjobbnak, amiben Sandra (most: Villains) volt, meg az, amelyik Dél-Amerikában dzsungelben játszódott és volt egy ősi piramis-féle (sorry, nem tudom melyik évadok voltak).

Egyébként egy-két itteni írás hatására kezdtem nézni, és végig sorrendben néztem meg őket 1-től, és alapvetően bejövős, úgyhogy minden évad tetszett, még a relative gyengébbnek tartottak is.

Az én álmom, egy rapid-vágás mindegyikből, ahol minden social life perc ki van vágva és csak azok a percek szerepelnek, ahol törénik is valami (játékok, sérülések, vadászatok/halászatok, idol-találás, érdekesebb történések a táborokban, reward-tripek, merge, Jeff felolvassa a szavazást), ahol csak beszélnek és tervet szövögetnek, azt kihagyni. A csajom például a S19-et látta és tetszett is neki, de most a S20 4. rész az mondta, hogy nem nézi tovább, mert unalmas, túl sok a “pofázás”, valahol megértem.

A vágóképek nekem is nagyon bejövősek, tátott szájjal nézem, direk ezért töltöm le mindig a 720p verziót.
Azt pédául meg elképzelni nem tudom, hogyan csinálják, amikor pl. Jeff áll a helikopter talpán, elmondja a szövegét, majd iszonyat sebességgel kizoomolnak mintha 5 km-rel odébb lett volna a kamera.

Én most Sandra-nak szurkolok, puzzle-ban lenyom mindenkit. :)

winnie - 2010. 03. 25. 02:51

“Azt pédául meg elképzelni nem tudom, hogyan csinálják, amikor pl. Jeff áll a helikopter talpán, elmondja a szövegét, majd iszonyat sebességgel kizoomolnak mintha 5 km-rel odébb lett volna a kamera.”

huhh, klikk a survivor-címkére. vagy előző évadban vagy 2-3 évaddal ezelőttről egy werkfilm pont erről szól, mármint egyrészt a felévezető dumák elmondásáról, másrészt arról, hogy milyen kamerákkal kik és hogyan veszik fel a “szép képeket”.

CyClotroniC - 2010. 03. 25. 03:00

El Diablo: Na pont ezért ízlés kérdése az ajánló. Az S19 eléggé one-man-show volt, mégha bizonyos szemszögből élvezhető is, ugyanakkor ott nem a hatalmas social játék vitte előre hősünket, hanem az idolok, és a nagyobbik alliance síkhülyesége.

Ettől még korrekt szezon volt, de én komolyan a pofázás miatt szeretem nézni az egészet, főleg a challengek utáni szarkavarást. Sőt, ha az sincs, a jobb karakterek veszettül durva one-linereket szoktak eltolni néha, S16 is részben ezért a kedvenc. A Cirie-fél Lion King-es hasonlat az Ozzy/Erik kapcsolatról az priceless volt szerintem :)

S20 nekem eddig a legjobb szezon az S16 után, már így harmadtávon is, persze mint mondtam, nem mindenkinek ugyanaz jön be.

Gabe - 2010. 03. 25. 03:05

S12 Exile
nekem alltime fave
van benne minden ami a surivovrt surivovréé teszi
ja meg az egyik valaha volt legjobb karakter/játékos: Cirie

El Diablo - 2010. 03. 25. 03:07

winnie> ha a cimkére kattintok nem történik semmi :(

Esetleg nem tudnál egy linket beírni ahhoz a werkfilmhez? Azt nagyon megnézném.

sixx - 2010. 03. 25. 04:50

Nekem az első három, és ha nagyon választani kell, akkor az első. Nézzétek meg most, Mariano, Russell és a többi hírsen geci karakter ismeretében, hogy az a pali 10 évvel ezelőtt öt perc alatt hogy levette magénak a nyerő taktikát – a partraszállás után ott üldögélt egy fán, miközben mindenki szorgoskodott, és elmondta a kamerába, hogyan fogja megnyerni az egészet. Aztán megnyerte.

Ha pusztán csak a technikai megvalósítás, akkor a nyolcadiktól bármelyik, akkor alakult ki a mai látvány.

Ha a szopás része, akkor Amazon, mert annyira kevés kaja nem volt soha. Mellesleg engem nagyon zavar, hogy a mostani évadokban a kaja hiánya egyáltalán nem téma, bezzeg régen egy sörért öltek volna a negyedik héten, és volt olyan reward, hogy egy Prigles meg egy sör cakkpakk.

Nekem minden évadban volt valami, ami emlékezetessé tette, Vanuatu pl. a nők szövetsége miatt volt állat, no meg Twila is abban volt, Mariano a Marquesasban tűnt fel, a Gabon volt az első HD, stb.

Ravenwood - 2010. 03. 25. 05:55

Szerintem a 13. évad – Cook Island volt a legjobb. Annyira fordulatos, hogy aki még “Survivor-szűz” az ezt az évadot megnézve rájöhet, hogy miért is szép ez a show. Teljesen reménytelennek tűnő helyzetből mennyire nagyot lehet alkotni. Én legalábbis ezért szeretem a Survivort :) Persze még sorolhatnék nagyon sok évadot, de ha csak egyet kellene mondani, akkor ez az :)

TorrenteXY - 2010. 03. 25. 07:29

S14

Tudom, hogy nem egy klasszikusan jó évad sokak szerint, de engem ez szippantott be, mikor írt winnie róla itt a junkie-n. Amúgy S1 volt meg, és az S13-tól felfele mind. De szinte minden évadban van olyan amiért azt érdemes nézni. S19-et Russel miatt, S16-ot a nőuralom miatt, és Parvati természetesen. S15 James, Courtney, Amanda. S17-et Randy és Corrine miatt, meg Sugar is jó arc volt. S18-at Tyson és Coach miatt.

Ha kezdő lennék, szerintem kronológiailag végignézném. Persze, csak aki időmilliomos.

dzsordzso - 2010. 03. 25. 07:37

Én is tudatos függő vagyok, s1-től s20-ig sorban jöttek az évadok egymás után. Így az s1-et mondanám kezdő évadnak. Ott kezdődött minden, és hát Richard Hatch!

A legjobb viszont már nagyon nehéz kérdés. Rengeteg kedvenc van. Most talán s3 Afrikát mondanám. A táj, a hangulat, a játékosok… imádtam.

winnie - 2010. 03. 25. 07:44

el diablo: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/survivor/

itt kilistáz vagy 30 bejegyzést.

sixx - 2010. 03. 25. 09:13

én már kétszer végigrágtam magam az összesen (az elsőt vagy hatszor láttam) :) ha valakinek megvan a két magyar évad, ne kíméljen, nagyon kellenének.

Bandee - 2010. 03. 25. 09:31

Hát a tavalyi évadot Russel nagyon feldobta. Aztán ott van Boston Rob első szereplése Marquesason. Bár asszem a legelső amit láttam az az Australian outback volt (még az axnen), szóval számomra az marad emlékezetes :) Aztán persze ott vannak az all star évadok is, bár azokat kezdőknek mégse ajánlanám:)

ziedrich - 2010. 03. 25. 09:37

ja egyébként mekkora volt a múlt heti 30 Rockban, amikor sorolták hogy melyik város mért jó, Bostonnál: Boston Rob Mariano, hatalmasat nevettem :D

CyClotroniC - 2010. 03. 25. 12:04

sixx: Nincs meg sajnos, de anno láttam egy részt, ahol – hogy ne bántsák meg a másikat – gyufahúzással sorsolták ki, hogy kire szavazzanak egyhangúan este. Kicsit más felfogásban zajlott a magyar :D

El Diablo - 2010. 03. 25. 15:19

THX. Megtaláltam végül (Az új Survivor 2009. 10. 23. 16:19 – Írta: winnie), csak közben leszedték a YouTube-ról a videót. :(

SunyiMad - 2010. 03. 25. 16:59

Én a 19. évaddal indítottam. Pont jó volt, nagyon berántott, nem volt spoiler meg semmi. :) Utána elkezdtem az 1. évadtól nézni. Legjobban a 4:3 képarány zavart, de megszoktam. Már a 9. évadnál járok, a 20.-at még nem kezdtem el, mert az all-star. De persze legelőről a legjobb kezdeni, és nagyon jó az 1. évad is. Nekem maximálisan tetszett.

bounty123 - 2010. 03. 25. 17:18

Cook Island, a 13. szezon, az egyik kedvencem.

De nem feltétlenül hülyeség all-star évaddal se kezdeni. Én csomó régebbi szezont direkt csak azért néztem meg, mert nagyon szimpi volt egy-egy visszatérő szereplő.

potpapa - 2010. 03. 25. 18:31

Az én kedvencem az S12 Panama: Exile Island.
Előszőr volt Exile Island és az egyik all-time favourite karakterem, Shane is ebben szerepelt.
A másik nagy szezon az S7 Pearl Island Rupert és Fairplay főszereplésével. Még a guatemalai szezon is érdekes volt, de ott inkább a helyszín, és a végjáték volt fasza.
A Marquesas és a Gabon nem jött be.

Aki előszőr nézné, annak az Australian Outback-et ajánlanám. Még eléggé fapados a szezon, de tele van jó karakterrel.

zsíroskenyér - 2010. 03. 25. 18:49

18+2xfél szezon után (az S2-nek most vagyok a végén) azt hiszem kijelenthetem, hogy az all-time favourite az, ami valószínűleg a világon senki másnak (bár Winnie azt hiszem szereti): a Vanuatu. Remek karakterek, durva alliance-ok, és bődületesen jó végjáték, minden idők egy legjobb győztesével.

A másik classic, ami objektíve messze a legjobb évad, a Micronesia, nem vitás. Amit a final four leművel, az megismételhetetlen. Azóta félek a nőktől :D Egyébként, bár mindenki csak a post-merge-re emlékszik, véleményem szerint a Micronesia pre-merge időszaka önmagában is veri a legtöbb szezont. (Cirie pedig a legnagyobb gengszter all-time)

Amit kezdőknek ajánlanék az a China (én is azzal kezdtem, top5-ös, remek szereplők, durva taktikázások, blindside-ok, minden, amiért szeretni lehet a játékot), a Fiji (nagyjából ugyanezekért), a Pearl Island (best casting ever), és talán a Tocantins.

“egy 19. szezon után egy 1. elég pórias lehet (vagy nem, majd nyáron megírom)”

Tény, hogy elég pórias, de pont ezért jó. Fura látni, hogy ott még volt idő rendesen felvezetni a challangeket és a TC-ket, valahogy jobban megadták a módját az egésznek. Picit amatőr, de pont ezért szerethető az első néhány évad. Persze törvényszerű, hogy ezek az apróságok egy idő után kihullanak, nem is baj, hogy most már van egy letisztult, kiismerhető szerkesztési formula.

winnie - 2010. 03. 25. 19:07

“THX. Megtaláltam végül (Az új Survivor 2009. 10. 23. 16:19 – Írta: winnie), csak közben leszedték a YouTube-ról a videót. :(”

de gáz… lehet, hogy a cbs honlapján fent van. pedig elvileg cbs videó volt. nem értem.

Flotador - 2010. 03. 25. 19:57

Nekem az Africa tetszett, az még őssurvivor, de jó volt, hogy végre nem a dzsungelban voltak, hanem a porban.
Az Exile is nagyon jó volt, csatlakozva Gabe-hez, Cirie karaktere és játéka baromi jó volt.

Nem volt kérdés, de szerintem a leggyengébb évad a Guatemala és a Tocantin volt.

Thomas - 2010. 03. 25. 21:01

Nekem máig a 6. évad a kedvencem, de a 15. egészen megközelítette:)

Thomas - 2010. 03. 25. 21:04

Amúgy még az ősidőkben láttam az 1. évadot valamelyik TV csatornán, de az különösebben még nem jött be. Aztán az AXN-en az 5. évad közben kapcsolódtam be, még az sem volt az igazi, de az utána következő 6. évadtól lettem igazi Survivor rajongó!:)

zsíroskenyér - 2010. 03. 25. 21:10

Ha már leggyengébb: Guatemala, utolsó előtti: Thailand

kiwagyok - 2010. 03. 26. 19:00

Amazon a kedvencem, de az volt az első számomra. És én Guetamalát is szerettem, pedig az nem túl népszerű ahogy így olvasom. Viszont szerintem az elsőtől érdemes sorban nézni, mert mindig vannak visszautalások.

Mayan - 2010. 09. 04. 17:05

Winnie, sikerült végül ledarálni az első két évadot? Nem találtam ilyen post-ot.

winnie - 2010. 09. 04. 17:18

még nem, de nem adom fel:)

marcilu - 2010. 12. 06. 19:19

Nem tudom, melyik bejegyzéshez írjam, írom ide:

KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM! Köszönöm nektek, és sixxnek is, hogy eleget hajtogattátok, a Survivor jó… Belekezdtem, és ÁÁÁ!!! Kegyetlen jó! Mikor megpróbáltam ismerősöknek elmondani, hogy miért, mindig az jutott eszembe, hogy 3 dolog miatt:
1. A chellenge-ek, amiknek néha még a nézése is kimerítő. Ha éppen nem, akkor is iszonyat ötletesek.
2. A gyönyörű vágóképek, a közeliek a böszme nagy százlábúakról (pedig azokat kimondhatatlanul utálom)
3. És természetesen a mindgame, amit a legnehezebb elmagyarázni egy nem-nézőnek. Azok a jó kis sutyorgások, a könnyen átcsábuló idióták, az átverések, hmmm…

winnie - 2010. 12. 06. 19:37

:)

hbo - 2011. 01. 16. 17:51

“hogy az a pali 10 évvel ezelőtt öt perc alatt hogy levette magénak a nyerő taktikát – a partraszállás után ott üldögélt egy fán, miközben mindenki szorgoskodott, és elmondta a kamerába, hogyan fogja megnyerni az egészet. Aztán megnyerte.”

Ez a lehető legjobb ajánlás annak, aki esetleg megnézné, hogy ki lesz a végső győztes. Ezért rossz realityt nézni visszamenőleg, ha már előre tudja az ember ki fog nyerni. Mert, hogy azt tudtam előre, hogy a The Event pilot végén lesz egy csavar, az oké, attól meg nem tudtam, hogy mi lesz az, de itt azért csak nagyot ront az élményen.

Épp most fogom befejezni a Big Brother 12. évadot, de még feliratot is félve keresek hozzá, nehogy valami spoilerre bukkanjak. És így akkor van értelme kommentelni?!

winnie - 2011. 01. 16. 18:11

“Ez a lehető legjobb ajánlás annak, aki esetleg megnézné, hogy ki lesz a végső győztes. Ezért rossz realityt nézni visszamenőleg, ha már előre tudja az ember ki fog nyerni.”

egyszer próbáld ki, mert nem az. én nem láttam az s1-s2-t és meg fogom nézni, és tuti, hogy jó lesz, hiába tudom, kik nyernek. mert a kiesők sorrendjét nem tudom és mert mindig érdekes látni a győztest, hogy miképp jut el a célig. ezért lenne érdekes utólag megnézni még egyszer, csak kinek van ilyesmire ideje.

én a survivort a 7. évad 13. részével kezdtem, ami a finálé volt. ami eleve úgy kezdődött, hogy 7 percben megmutatták nekem az egész évad történéseit, utána meg megtudtam, ki nyer. és mégis megnéztem elölről, és nem éreztem, hogy zavar, hogy tudom, mi lesz az übercsavar, meg a győztes. persze sorozatonál is mindig azzal érvelek, hogy nem a megérkezés, hanem az utazés számít, de azt jól tudom, hogy ezzel nem mindenki ért egyet, így nem is erőltetném senkire rá a véleményemet.

(egyébként sok reality-ben tudom, ki nyer, a hírek miatt, hiszen, ha lemaradok, tuti belefutok a győztesbe. a hells kitchennel lemaradtam idén, kommentben mindig véletlenül észrevettem a kiesők sorrendját is. belefért. sajnáltam, de nem ért nagy kár. most is tudom egy párnak a nyertesét, de meg fogom nézni őket. _szerintem_ működik.)

Csifu - 2011. 04. 05. 19:43

“egyszer próbáld ki, mert nem az. én nem láttam az s1-s2-t és meg fogom nézni, és tuti, hogy jó lesz, hiába tudom, kik nyernek.”

Én pont így voltam vele, anno ezen írás hatására kezdtem el nézni a Survivort, úgy gondoltam, ha bejön, akkor jó az elejéről kezdeni, mert lesz All-Stars meg minden. 6 rész után bele is botlottam az első két évad nyertesébe, mivel a másodikból még semmit nem láttam, így abból csak a nyertes neme maradt meg, de az is elég volt. Félre is tettem, mert ez így már nem jó. Tévedtem.

Gondoltam adok neki még egy esélyt, és elkezdtem nézni hetiben az S21-et, amit mindenki lehúzott, viszont nekem tetszett, szóval nekiálltam megint az elsőnek, és élveztem. Azóta próbálom kerülni a spoilereket, de ha nem megy, nem esem kétségbe. Pont most végeztem a 8. évaddal, ami ugye All-Stars, ráadásul mivel nézem az újat is, így annak az elején egyből beavattak pár dologba, ami aztán tényleg úgy történt, viszont a legkevésbé sem zavart.

Én - 2011. 12. 19. 17:19

Én a 14essel kezdtem és valahogy úgy elkapott hogy csak na.. azt is csak ajánlani tudom :) de érdemes egy régebbit választani ne az újakkal kezd:)

ooo - 2011. 12. 19. 21:06

Én most kezdtem az első évaddal (ill. tegnap, már csak pár rész van), nagyon tetszik.
Szerintem szépen sorban haladok az évadokkal, vagy lehet a következő évadban beszállok, hogy a kibeszélőt tudjam követni. :)
Egy problémám van, hogy nincsenek rendesen kibontva a karakterek, nem ismerjük a múltjukat, viszonylag kevés szigetes jelenetet mutatnak, hiszen egy epizódba sűrítik a reward feladatot, az immunitys feladatot, meg a tribe councilt is.
A nevekkel még most se nagyon vagyok tisztában, lehet elég lenne 6-6 játékos. Bár lehet, hogy még szokatlan a műsor, azért mondom ezt.

winnie - 2011. 12. 19. 21:24

igen, ez a karakterizálási probléma mostanában még hangsúlyosabb…

Kardigán - 2011. 12. 20. 14:20

“All Star-szezonnal biztos nem érdemes kezdeni”

i beg to differ :)
a 20 volt az első, amit láttam, a 16 a második és a 8 a harmadik, és abszolút nem zavart. a győztesekkel úgy vagyok, mint te winnie, ugyanolyan szívesen nézem úgy is, hogy tudom, ki fog nyerni, és ha azt látom először, akkor nekem pont tökmindegy, hogy ők allstarok-e :)
plusz így tök jól lehet következő évadot választani, a 13at azért néztem, mert parvati és jonathan, a 15öt mert courtney (meg akkor még amanda, aztána 15 végére egy kiskanál vízben fojtottam volna meg).

eddig eléggé visszafelé haladtam (a 6ot nézem éppen), de meg fogom próbálni mostantól kronologikusan azokat, amiket kiválasztottam, mert viszont nemszeretem az oldschoolt. aki régóta nézi (sixx is említette talán), azoknak mindig az hiányzik az új részekből, hogy vadászás meg tűzrakás meg shelter, na engem ezek rettentően nemérdekelnek, beszélgessenek helyette egymással.

ooo - 2012. 06. 14. 23:54

Első 4-et befejeztem…

Eddig talán a 3. tetszett a legjobban, ebben a 4.-ben hamar kiszavazták a számomra legszimpatikusabb játékost. Meg összességében nem nyújtott túl nagy meglepetést.

Viszont rohadtul idegesítő lehet, hogy nem a szigeten, hanem 5 hónap múlva egy stúdióban tudják meg a végeredményt. Bár azt is nehéz lenne kivitelezni, hogy 5 hónapig titkolják, hog nyertek-e, vagy sem.

winnie - 2012. 06. 15. 00:33

a 3. érdekes volt, hogy teljesen szárazföld. ráadásul gondolj bele, hogy most egyszerre forgatják a részeket, azaz augusztusban leforog és májusban van a másik évad fináléja. idénmég rátettek egy lapáttal. márciusban forgatták azt az évadot, ami 2013. májusában ér véget. 14 hónap,

marcilu - 2012. 12. 18. 16:50

Most nézem a 6. évadot: Így összeválogatni a lányokat! Alig bírom megjegyezni a neveket: Joanna, Jenna, Janet, Jeanne, Deena, Shawna, Christy, Heidi. Aki nem J-vel kezdődik, az is hasonlít valahogy. Nem gondoltam volna, hogy ilyesmi fog idegesíteni egyszer…

Raisen - 2014. 05. 27. 15:01

A 13.évad Cook Island is elképesztően jó volt Yul, Ozzy, Jonathan Penner, Parvati azok akiket nagyon szerettem az évadból, de főleg Penner és Ozzy.
A 16.évad Mikronézia is nagyon jó volt, “csajuralom”, ott is jelen volt Parvati és Ozzy nah meg Penner (kár…).
A 17.évad Gabonban nagyon tetszett, ahogy a 70+ éves Bob “ügyködik”, respect neki!
A 19.évad Russel-el is nagyot szólt, imádtam!
és még a 22-23.évadok amiket imádtam, előbbit a győztes miatt és akit magával vitt, utóbbit pedig egy újabb Ozzy (+ Coach) szereplés miatt!

Edete - 2017. 09. 02. 21:07

Most hogy ilyen régóta olvasgatom az ajánlókat, idén nyáron ledaráltam az első húsz évadot. ÉS valóban ZSENIÁLIS ez a műsor. Mindenkinek ajánlom. Sőt, most hogy frissek az élményeim, írok is ide pár mondatot spoilermentesen mindről, hátha valakinek megkönnyítem a választást (mert őrült nagy a különbség évad és évad között)

S01-S03
Sokan unalmasnak tartják ezeket a “kezdetleges” évadokat, nekem viszont nagy kedvenceim lettek. Zseniális a casting (szinte a csapat fele visszatért ezekből az évadokból később) és végig van kinek/ki ellen (ez gondolom emberfüggő) drukkolni. Ebben a három évadban még van bőven túlélés is, ami nekem sajnos a későbbi szériákból már nagyon hiányzik. Bár a stratégiázás itt még nem játszik akkora szerepet, az emberi kapcsolatok szempontjából ezeket az évadokat tartom legkiemelkedőbbeknek. Itt még igazi barátságok születtek és a játékosok nem feltétlen egymás átverésével próbáltak nyerni. Tudom sokan a taktikázást tartják a műsor nagy erényének, de szerintem a műsorhoz a túlélés is éppennyire hozzátartozik.
S04-S05
Baromi unalmas évadok, 1 kivételével teljesen felejthető szereplőkkel és nagyon semmilyen történettel.
S06-S07
Szerintem máig a legjobb évadok. Itt volt meg a tökéletes összhang a taktikázás és a túlélés között. Nagyszerűek a szereplők (best villain ever) és vannak bőven váratlan meglepetések is.
S08
Szintén kiváló évad. Az első all-star, tehát csupa ismerős arc. Ebben az évadban aztán tényleg minden van amiért ezt a műsort szeretni lehet, de természetesen akkor üt igazán, ha az ember ismeri a játékosok múltját. Egyébként az egyik legzseniálisabb játékstratégia amit ebben az évadban láthatunk. Klasszikus oszd meg és uralkodj.
S09
Nagyon érdekes, de egyben unalmas évad. Érdekes mert az elején olyan emberek ragadják magukhoz az irányítást, akiktől az előző 8 évad alapján nem várná az ember, de sajnos ettől egy idő után iszonyatosan behal az évad.
S10
(eddig) A kedvenc évadom. Nagyszerű stratégiák, nagyszerű karakterek, egy játékmenet tekintetében nagyon nagyon egyedi helyzet és talán a kedvenc győztesem.

Edete - 2017. 09. 02. 21:58

S11
Szerintem ez is egy nagyon szórakoztató évad. Talán az egyik legalulértékeltebb. Senki nem tért vissza ezekből az évadokból, ami szégyen!!! mert tele van remek játékosokkal és a játékmenet is fantasztikus. Szintén nem ajánlom olyannak, aki nem látta az előző (S10) évadot, mert van két visszatérő és bizony durván röpködnek a spoilerek.
S12
Talán a legnagyobb survivor Hero látható ebben az évadban, valamint az egyik legnagyobb machinátor is. Ennek ellenére az évad nem állítanám hogy a legjobbak közül való lenne, főként mert sok teljesen szürke karakter uralja a játékot és sok nagyon érdekes személy esik ki a korai körökben. De nem rossz évad. Talán az utolsó ahol a túlélés még számított kicsit.
S13
Ez az az évad amit mindenki szeret kivéve én. A játékosok egy luxuszigeten iszogatják a kókuszlét, a túlélésnek sajnos itt már nyoma sincs. Van pár emlékezetes játékos de összességében szerintem gyenge a mezőny. az egyik legnagyobb Challenge monster ebben az évadban játszik először, az ő ténykedését jó nézni. De sajnos az évadot leginkább egy játékos uralja.
S14
Gyenge és kifejezetten eseménytelen évad, meglehetősen kiszámítható és vannak benne valóban remek részek, leginkább csak a győztes stratégiája miatt érdemes nézni. Kár, mert a casting egyébként egész jó lett volna, de valahogy nem állt össze egésszé.
S15
Rettentő unalmas évad, bár tény hogy produkált két örök klasszikus jelenetet.
S16
Egy másik évad amit mindenki imád, kivéve én
Rajongók játszanának kedvencekkel, a baj csak az hogy a rajongók annyira elképesztően bután játszanak, hogy az ember néha tényleg csak a fejét fogja. A másik hogy a kedvencek közül többen is ilyen vagy olyan okokból idő előtt kiszállnak ráadásul mind olyanok akik még bőven kavarhattak volna a paklin. Így aztán számomra elég kiszámíthatóvá vált az évad vége, untam is rendesen. Ugyanakkor az évad első felében van pár igencsak emlékezetes (az egyik talán a legemlékezetesebb ever) hátbaszúrás és árulás.
S17
Ez pont a fordítottja. Valamiért az emberek nem szeretik ezt az évadot, pedig szerintem zseniális. Bárkinek ajánlom első nézésre. Remek karakterek váratlan fordulatok, kiszámíthatatlan játékmenet és egészen hihetetlen utolsó három rész. Ha valaki a 10.rész után megmondja hogy fog végződni az évad, annak mindenképpen jövőlátással kellene foglalkoznia.
S18
Az egyik legmegosztóbb karakter első feltűnése. Igen Coach az akiről beszélek és ez az évad nagyban múlik azon mennyire jön be neked ez a bizonyos karakter. Mert az évad egyébként unalmas, de Coach – már ha kedveled – önmagában elviszi a műsort.
S19
Szintén egy egy ember által uralt évad. Az egyik legzseniálisabb machinátor mindent bevet a győzelemért. Történnek ebben az évadban játékmenet szempontjából érdekes és váratlan dolgok, de a siralmas casting (ennyi unalmas és életképtelen játékost egyrakáson) tönkreteszi.
S20
Hősök vs Gonoszok
A baj az hogy valaki nagyon elbarmolta a besorolást, mert olyan emberek kerültek a hősök közé akiknek semmi de SEMMI keresnivalójuk nem lett volna ott. Az első 20 évad legemlékezetesebb játékosai (közül sokan) térnek vissza hogy megint megpróbálják megnyerni a játékok játékát. Nagy kedvencek csapnak össze és vannak óriási fejlődések na meg sajnos vannak hatalmas csalódások is. Vannak ismét korán kieső kiválóságok és a vártnál sokkal jobban teljesítő játékosok is, valamint még a viszonylag eseménytelenebb részeket is simán élvezetessé teszi az egymásnak feszülő hatalmas egók.
Azt viszont az egyik játékos nagyon találóan kijelenti a reunion show-ban hogy ez a műsor már nem az a műsor amiben ő annak idején játszott. Ott valóban a túlélés volt a tét, itt pedig már csak a taktika és a győzelem. És ezt valójában én is sajnálom kicsit, de ha egymás után nézi az évadokat az ember, akkor nem olyan feltűnő.
Mindent egybevetve az S20 méltó megkoronázása az első húsz évadnak.

winnie - 2017. 09. 03. 05:05

wow, köszi!

Edete - 2017. 09. 03. 22:48

Én köszönöm. A te kitartó ajánlásod nélkül soha nem kezdtem volna bele ebbe a műsorba. Igen sajnos a magyar tv-s szokások miatt csúnya előítéleteim vannak a reality műfajával szemben, de a TAR meg most a Survivor elég sokat segített ezen. Szóval köszi ez a műsor tényleg képes nagyobb WTF pillanatokat produkálni mint a 24 és a GoT együttvéve.

Thomas - 2017. 09. 13. 02:25

Edete: Valamennyire egyezik a véleményünk, én is tökre sajnálom, hogy így megváltozott a Survirvor, a korai évadok, amikor még nem minden a taktikáról és a kavarásról szólt, sokkal élvezetesebbek voltak. Amikor még nem lehetett “minden bokorban” immunity idolt találni. Amikor még ketten voltak a döntőben. És amikor még a zsűritagok számonkérték az őket átverőket és bosszúból a másikra szavaztak:)

És ebből a szempontból ezután jön az igazi lejtmenet, a 20-on felüli évadokból egyik kezemen meg tudnám számolni, hogy hánnyal voltam elégedett, vagy nézném újra szívesen. Azt hiszem csak a 22, 24, 32, 34-et tartottam meg.

Edete - 2017. 09. 15. 21:03

Thomas: Bizony bizony. Az immunity idol szerintem eléggé sokat rontott a helyzeten. Volt játékos aki konkrétan abból élt. A top3 teljesen felesleges, szinte sosem működik és sajnos egyre többször luxuskörülmények között játszanak, amit én nagyon nagyon sajnálok. Megnézném mit csinálnának a későbbi nagymenők ha esetleg az S03 (africa) beli körülmények közé tennék be őket. Anno hosszú napok teltek el halfogás nélkül, most pedig rögtön az első reward a komplett halászkészlet.

Valamint sajnos a nagy taktikázás között kicsit kivesztek az emberi momentumok is a műsorból. Határozottan emlékszem hogy az első évadban kb 10 perc elment arra hogy a Pagi tribe talált valami iszapos helyet és marhajót szórakoztak az iszapdobálással. Ott voltak igaz barátságok és pont ezért sokkal nagyobbat ütöttek (szerintem) a drámai fordulatok. Való igaz kevesebb volt a fordulat. És igen én is nagyon bírtam hogy akkor még felelőségre vontak embereket.

Lehetséges SPOILER
Richard Hatch mennyire gyűlölt “gonosztevő” volt a maga idejében. Pedig a későbbiekhez képest ő szelíd bárány.
SPOILER VÉGE

Ettől függetlenül persze a későbbi évadok sem rosszak, de mindent a taktikának rendeltek alá, így sokkal könnyebben behal egy évad, ha nincs benne nagy taktikus.
Pl.: S21,S23 – mind a kettőt kaszáltam annyira érdektelenek voltak

Adäm - 2017. 10. 11. 21:16

@Edete Köszi nagyon az 1-20. évados ajánlót, esetleg tudnál ilyen pár soros összefoglalót adni a 20-35. évadról is? Nagyban megkönnyítené egy-egy jó évad kiválasztását és darálását:)

Edete - 2017. 10. 13. 01:22

Meg kell mondjam azt gondoltam hogy 20 évad Survivor után engem már semmi sem tud meglepni, de beismerem óriásit tévedtem. Hatalmasat. A Survivor sikeresen meglepett…Kár hogy nem pozitívan. Az első 20 évadból hármat (S05,S14,S15) nem néztem végig, mert annyira untam és szinté hármat (S10,S17,S20) néztem meg kétszer is, mert annyira élveztem őket. Az S20 kapcsán egy harmadik nézés is esélyes, mert annyira mozgalmas. Általában úgy gondoltam hogy egy gyengébb évad után jön egy jobb és minden katasztrófára jut egy zseniális. Na ez sajnos megváltozott.

S21 pár rész után kasza
Ez valami botrányos. A legeslegeslegesleges…. legrosszabb évad ever. De tényleg ever. Alulmúlhatatlan. Én általában nem szoktam azt érezni hogy nagyon jó lennék ebben a játékban, de ezt az évadot 100% hogy nyertem volna. Ennyi a játékra teljesen alkalmatlan szerencsétlent még nem láttam. Ez valami döbbenet. Ezt még a katasztrófaturistáknak sem ajánlom.

S22 aka. Redemption Island
Sokakkal ellentétben nekem ez az évad tetszett. Két nagyszerű játékos visszatért és nagyon más taktikával kezdtek neki a versenynek. Nem mondom hogy ez az évad a legjobbak között van, de (mert van de) aki a taktika miatt szereti nézni a műsort, annak itt van miben gyönyörködnie.

S23 aka. Redemption Island #2 – pár rész után kasza
Itt éreztem azt, hogy az RI árt a műsornak. Az előző évadban elment, itt…
Más kérdés hogy maga az évad is csak 1-2 karakter miatt nézhető, mert amúgy semmi nincs benne. Totális unalom. Vannak visszatérő játékosok is(2) de minek…

S24 – szintén kasza
Hát igen húsz felett megszaladtak a nézhetetlen évadok.
Az S24 olyan szinten kiszámítható, hogy a 7. rész után gyakorlatilag egy havi fizetésemben fogadtam volna a végkimenetelre. ÉS nyertem volna.
Ráadásul még az sincs ami sok más szintén kiszámítható évad esetében, hogy ok ok nem csavaros, de legalább remek taktikát láthatunk.

S25
Tulajdonképpen ez egy egészen élvezhető évad. Van benne pár érdekes visszatérő (mondjuk az egyik hatalmas csalódás, de a másik 2 nagyon jó) több új és érdekes karakter, egészen érdekes játékmenet, és talán az egyik legostobább játékos ever (akit nagyon jó nézni)
Szerintem kifejezetten jó top6-ot kapunk ebben az évadban, az az eset, amikor több embernek is drukkolhat az ember. (külön öröm hogy akinek én drukkoltam nyert)
Kifejezetten ideális Kezdő évadnak is.

—- Szerencsére itt véget ér a sötét középkor a survivor számára, de nagyon durva hogy képesek voltak három kaszás, egy közepes, meg egy élvezetes évadot gyártani egymás után. Zseniális nélkül.Itt borult az arány—————————-

S26
Kifejezetten jó évad. Rajongók vs Visszatérők #2
Nem mondom hogy rajta van a személyes top5-ös listmon vagy hogy megnézném másodjára is mint pár másik évadot, de ami itt zajlik azt az S20 óta nem nagyon lehetett látni. Lassan indul be, ezt elismerem, az első pár rész kifejezetten uncsi, de ahogy közeledik a merge belelendül, merge után meg kifejezetten jó a cucc. Itt is az nyert akinek drukkoltam. Ez külön öröm, mert ritkán történik meg.

S27
Ez egy kiváló évad. Visszatérő játékosok a családtagok ellen. A legfontosabb dolog amit le kell írnom, hogy a casting fantasztikus lett. Az S20 óta nem volt ilyen jó csapat. Vannak benne gyengébb részek – nem sok – és vannak benne kicsit túlnyújtott érzelgősködések, de mindent egybevetve elég jó kis játék zajlik itt. Elsőnek persze nem ajánlott, mert spoilerek röpködnek itt is ott is, de kihagyni nem érdemes.

S28 – újranézős
Éééés igen. Sokat kellett várni rá, de megérte. S20 után ismét jött egy 10/10 pontos évad. Nem ajánlom első nézésre, mert úgy kevésbé lehet értékelni a fordulatait, de amúgy kötelező darab. Elképesztően jó casting, nagyszerű taktikák és játékmenet, váratlan fordulatok, vicces is drámai is, ebben az évadban minden benne van ami miatt Survivor a survivor.

S29 Családtagos évad #2
A készítők annyira imádták a koncepciót, hogy visszahozták…Kár volt. A végeredmény gyenge lett.
Sokakkal ellentétben én nem utáltam ezt az évadot, csak nem igazán szerettem. De ez még pont az a kategória amit érdemes végignézni, mert bár a mezőny nagyrésze teljesen életképtelen, azért van pár játékos aki jó játékot produkál. Merge után sokat javul a helyzet.

S30
Huh nagyon nehéz spoiler nélkül írni erről az évadról. Azért megpróbálom.
Én számomra a kiszámíthatatlanság mindig csak egy plusz adalék a survivor esetében, nem alapkövetelmény. Én inkább a taktika és a játékmenet híve vagyok és ezért ez az évad számomra egyáltalán nem okozott csalódást. Nem, nem fogom újranézni az biztos, de egynek elment.

S31 – ismét egy 10/10 évad
Akár az S28 kapcsán itt is ugyanazt érzem. Remek casting (a rajongók szavazgatták be a játékosokat) nagyszerű és kiszámíthatatlan játékmenet. Sosem lehet biztos benne az ember hogy ki van biztonságban és ki megy haza, mert minden mindig változik. Ez az évad olyan csavaros hogy még Agatha Christie is sikítófrászt kapna tőle. Kötelezően nézős.

S32
Tökéletes kezdőévad. Nem a legjobb – messze nem – de nem is rossz. Vannak benne érdekes figurák, a játékmenet is olyan ok kategória, akinek ez az első az rá fog kattanni a műsorra, nekem ez a harminckettedik volt így magasabban volt már az ingerküszöböm (pláne az S31 után) nem mondanám hogy ez az évad megugrotta a lécet, de nem is esett nagyot. Minden szempontból középmezőny. ELSŐNÉZÉS!!

Hát itt tarok most :)
@Adäm remélem tudtam segíteni

Thomas - 2017. 12. 10. 17:27

Ezeknél az évadoknál már némiképp eltér a véleményünk Edetével, meglepett, hogy két évadot is 10/10-esre hoztál ki ebből a korszakból. Nálam ez volt a Survivor mélypontja, S25-től 31-ig, a fentebb említett okok miatt is, és halál komolyan már arra is gondoltam, hogy kaszálom az egészet a fenébe, annyira megváltozott, ami egy nevetséges gondolat (úgysem fogom:). Szerencsére azóta javult a helyzet, a 32. és a 34. bekerült nálam a jobb évadok mellé, és eddig a jelenlegivel is meg vagyok elégedve. A 24-et meg kaszáltad, ami emlékeim szerint a merge után lett marha jó, minden idők egyik legjobb szövetségével:)

Mondjuk fele ennyi idollal meg előnnyel még jobb lenne (amit kijátszik valaki, semmiképpen se tegyék vissza, hogy újra meg újra megtalálhassa!), kevesebb taktikával, rövidebb tribalokkal (a legunalmasabb része az egésznek az erőltetett kérdésekre adott sablon válaszok, kivéve amikor 2 évadonként egyszer valaki elszólja magát és történik valami, és mintha azt érezném, hogy egyre hosszabbra nyújtják!), több túléléssel és érdekességgel még jobb lehetne, amilyen az első 20 évad volt:) Régen valahogy jobban megtalálták az arányokat, nem volt ennyi kavaró játékos, és a zsűri azt díjazta inkább, aki nem mindenki átverésével jut a döntőbe. Persze kell a blindside is, de azért ne kavarjon át valaki mindent háromszor, legyen hűséges is valakiknek, máskülönben én nem adnám neki a győzelmet. Szóval igen, fontosak az emberi kapcsolatok is, nálam az is a játék része, és nekem jó az, ha látom, hogy X, Y és Z simám eljuthatnak együtt a döntőbe, ha összejön nekik, hűségesek lesznek egymáshoz.

Rendex - 2017. 12. 28. 21:34

Sziasztok, ujjonc Survivoroskent (magyar s03, USA s35), szeretném bepótolni hiányosságaim, de ahogy az évadbeszamolokat olvastam, sokan az “all-star” evadokat emelitik a legjobbak közt.
Tudna esetleg valaki segíteni abban, hogy egy-egy all-star évadhoz mely évadok szükségesek előzetesen? Vagy ilyenkor szinte minden évadból igyekeznek kiválasztani egy-egy karaktert?
Válaszotokat előre is köszönöm :)

Edete - 2018. 03. 01. 18:46

@Rendex
Igen sajnos az all-star évadokban jó sok évadből vannak visszatérő szereplők, nehéz lenne azt mondani hogy ezt meg ezt nézd meg mielőtt neki állsz mondjuk az S20-nak, ami valóban az egyik legjobb.

Rodney - 2018. 03. 02. 14:34

Amúgy újabb Survivor-ök közül szerintem az S28 Cagayan-nal érdemes kezdeni, csupa újonc és nagyon jónak tartott évad. Aki merészebb és régebbről indulna, nekik S13 Cook Islands vagy S15 China. Amúgy all-star évad viszonylag kevés van, kb 2 db jó (S20 és S31). Gyakoriak viszont a vegyes évadok (a survivor történelem középtáján legalábbis gyakoriak voltak, most már szerencsére nem).

Bandrew12 - 2018. 10. 30. 17:58

Sziasztok
Újonc survivorösként kérdezném, hogy az évad utolsó részeként lévő reunion rész ad hozzá az évadhoz vagy kihagyható? Most kezdtem darálni a sorozatot az első évaddal végeztem is és nézném tovább, beletekerve nem tűnt kihagyhatatlannak, de inkább megkérdezem a rutinosokat, hogy van-e benne olyan ami miatt érdemes nézni.

Enzo - 2018. 11. 20. 23:44

@Bandrew ha még olvasod:
Folyamatosan romlik a minősége. Régen még kifejezetten érdekes és rendes epizódhosszúságú volt, most már majdnem kihagyható is akár. Nekem a finálé után még mindig kell egy kicsit a műsor érzése, úgyhogy én sose hagytam ki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz