login |

Dancing With The Stars 10. évadpremier – írta new-york-islanders

2010. 04. 01. 18:16 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

A rock ‘n’ roll az nem egy tánc.

Pajor Tamás húsbavágóan éles dalszövege jutott eszembe több mint egy héttel ezelőtt, és utána azon agyaltam, hogy a táncnál csak egy, a rakendrollal kevésbé összeegyeztethetőbb időtöltés létezik, nézni, ahogy mások táncolnak. Szerencsére hamar sikerült túltennem magam a dilemmán, ciki vagy sem: a rakendroll, mint életforma talán soha nem is volt igazán az enyém – mondjuk mikor az érettségi bankettem után a száguldó 1-es villamosból kihajolva hánytam, akkor valamit lehet, hogy elsajátítottam belőle.

dancing_with_the_stars-art

Az Angliában Strictly Come Dancing, itthon Szombat esti láz címen futó valóságshow koncepciója egyszerű: hírességek alkotnak duót profi táncosokkal és a nézőknek leginkább tetsző nyer. A műsor főleg arról szól, kik táncolnak benne és egyre kevésbé arról, mindezt hogyan is teszik, így ez talán sohasem lesz olyan reality, ami könnyedén fogyasztható mindenkinek (ezen még valljuk be a klasszikusnak mondott, néha azonban meglehetősen übergay körítés sem sokat segít). Ha valaki viszont különösen szeret, vagy utál egy-egy fellépőt, az éppen elég indok arra, hogy tanúja legyen “kedvence” hogyan szárnyal, vagy esik orra a parketten.

dancing_with_the_stars-judges

Az USA-béli tizedik évadban a kevesebb néha több alapon a tavaly őszi 16 sztárinduló számát most leredukálták 11-re, a “váróteremből” közönség mögötti “akváriumot” varázsoltak és elhúzták a teljes első kört két hétre, mert kereskedelmileg egy évadnyitónál sokkal jövedelmezőbb a kettő. A nyitányon ezúttal is egy-egy standard ill. latin-amerikai tánc volt középpontban – lássuk, kinek hogy sikerült bemutatkoznia. A tovább mögött.

Shannen Doherty & Mark Ballas (1. hét: bécsi keringő – 18 pont, 2. hét: jive – 20 pont)

Shannen Doherty-t kétféle fogyasztói csoport szereti. Az elsőbe tartoznak azok, akik elismerik, mint színésznőt (főleg a Beverly Hills 90210 ill. a Bűbájos Boszorkák c. sorozatokban játszott szerepei miatt), a másodikban vannak azok, akiknek bejön, mint személyiség (mivel máig ő volt az egyetlen, aki bizonyíthatóan pofán vágta Paris Hiltont).

Én a másodikba tartozom, talán ezért lehet, hogy bárhol is látom őt egyből arra a pohár vodka martinira asszociálok, amire szívesen meghívnám, de a dekadenciám félretéve: a nyilatkozataiból kiderült hogy ezt az egész felhajtást azért vállalta, mert az édesapja nagy rajongója a műsornak és ő neki akart örömet szerezni.

Az első héten párjával együtt ügyes produkciót adtak elő, bár Shannen nem kicsit volt ideges az élő adás és a közönség miatt, a második héten viszont gondjai támadtak a ritmussal, de a zsűrinek akkor jobban tetszett. Már többet mutatott itt, mint az előző szezonban hatalmasat égő exférje, Ashley Hamilton.

12392.shannen-doherty12382.aiden-turner

Aiden Turner & Edyta Śliwińska (cha-cha-cha és foxtrott, 15+19 pont)

Aiden Turner brit színész, szappanopera sztár (All My Children), katalógusmodell. Rendkívül hosszú és eredményes karriere eljutatta még egy Geri Halliwell klipforgatásra is. Azért azt nem mondanám rá, hogy kakukktojás, az eddigi évadokban bőven voltak nála cinkesebb versenyzők is, meg szappanszínészként potenciálisan lehet átfedés e műsor és korábbi munkáinak háziasszony nézői között, de mindenképpen fura őt itt látni.

Főleg, hogy viszonylag rossz táncos, a cha-cha-cha során úgy lépkedett, mintha mezítláb kellene bébifókára vadásznia a kanadai télben, a zsűri teljes joggal lepontozta. Aztán kellemesen flegma stílusa segítségével a második héten még táncpartnerénél is kicsapta a biztosítékot, de a foxtrott alatt legalább már nem mozgott olyan gyámoltalanul.

Evan Lysacek & Anna Trebunskaya (bécsi keringő és jive, 23+24 pont)

Evan a nagyszámú magyarországi műkorcsolya rajongótábor előtt Vancouver egyéni olimpiai bajnokaként nyilván nem ismeretlen, de felületes szemlélő számára valószínűleg csak egy barnító krém reklámarc lenne a sok közül. Hát nem az – ugyan sportága és hírneve alapján itt a helye, a felkészülés során mégis kicsit furcsa volt, hogy sokévnyi pörgés a jégen nem adott neki elég ritmust, vagy legalább egy eredeti indokot a bénázásaira.

Lapos táncrutin egy kényelmetlenül mozgó szereplővel, ez volt Evan bécsi keringője – amit a bizonyos résztvevőkért leplezetlenül rajongó zsűri iszonyatosan felül pontozott – majd mindezt követte egy nagyon ötletes jive – azt meg sikerült nekik alulértékelni. Ha abbahagyja a próbákon való idétlenkedést, messzire is eljuthat a versenyben.

12386.evan-lysacekniecynash

Niecy Nash & Louis van Amstel (cha-cha-cha és foxtrott, 18+21 pont)

He is gonna be the yings of my yang, the ivory to my ebony.

A felvágott nyelvvel és méretes betonkeverővel rendelkező Reno911-es feka komika nagyon jó véleménnyel volt a partneréről, ahogy azt az idézet is mutatja. Ügyes, szellemes táncaiból áradt a szeretet és a világgal illetve önmagával való békességének nyugalma, még akkor is, mikor a foxtrotthoz eperturmixnak öltöztették fel szegényt. Semleges nézők számára talán ő dobja fel leginkább megszólalásaival az estét, kár hogy a zsűri ezt a részét már nem igazán díjazza a produkcióinak.

Jake Pavelka & Chelsie Hightower (bécsi keringő és jive, 20+20 pont)

Ennek a texasi pilótának a neve kizárólag annak mond valamit, aki itthon is nézte az ABC-n sugárzott tavalyi Bachelorette vagy az idei Bachelor évadot. Ezekben a honi Nagy Ő változathoz hasonlóan unalmas és másokat is előszeretettel untató férfiak és nők csinálnak magukból hülyét – párkeresés címén – ország-világ előtt olyan emberek asszisztálása mellett, akik jelentős hányada később “a médiában szeretne dolgozni”.

Jake a próbákon sem árnyalta a róla kialakult képet, idióta módra viselkedett, számomra nehéz elhinni, hogy szabad akaratából bárki is versengene a szerelméért heteken át, ezt már csak tetézni tudta az “I don’t feel like I’m a great dancer” megállapításával, amit később a képernyőn sikeresen demonstrált is. Merev és enervált mozgás, szerintem a bírák a sármját pontozták, nem a tánctudását. Második etapja kicsit jobb lett és pozitívumként ott van az, hogy övé a profik mezőnyéből a legcukibb táncpartner – szintén második generációs reality-hős, hiszen a So You Think You Can Dance-ben lett ismert.

12387.jakep12383.buzz-aldrin

Buzz Aldrin & Ashly DelGrosso-Costa (cha-cha-cha és foxtrott, 14+12 pont)

Buzz Aldrin egy űrhajós legenda. 1969-ben az Apollo-11 tagjaként Neil Armstrong társaságában történelmet írt a Holdra lépéssel. Ennek jelentőségét és súlyát az sem kisebbíti, hogy Buzz azóta háromszor házasodott, megélt alkoholizmust, depressziót és 80 évet (mert ne feledjük, mi magyarok a Szovjetunió felbomlása óta az űrig legközelebb az Anettka Space Project keretében jutottunk – ha Charles Simonyi milliárdos hobbiutazásait most nem számítjuk).

Ennyi bevezetés azért kell, hogy ne tűnjön visszatetszőnek, ha elmondom, hogy Buzz bizony egy reumás nagyapa. Darabosan, szétesően totyogott, ami egyfelől még mindig jobb, mint amit itt tavaly Ashley Hamilton bemutatott, másfelől viszont táncként sajnos elégtelen és a zsűri még annyira sem volt jóindulatú vele, mint én.

Szegényen a második hétre az sem dobott sokat, hogy a próbákra beugrott aktuális neje, aki még kaliforniai mértékkel mérve is durván kivasalt fejjel rendelkezik, köszönhetően az amerikai kozmetikai és plasztikai sebészet – az épeszűséget és jó ízlést semmilyen szinten nem tükröző – normáinak. Az összképet javítandó: 3 Oscar nyertes, 4 Grammy díjas és 5 Super Bowl bajnok táncolt itt az eddigi évadokban, hát most hoztak valakit, aki legalább tényleg keni, mi is az a moonwalk.

Nicole Scherzinger & Derek Hough (bécsi keringő és jive, 25+28 pont)

A tavaszi évadból sem hiányozhat résztvevőként a szokásos zenei antitalentum, most Lewis Hamilton barátnőjét érte az a megtiszteltetés, hogy bebizonyítsa az éneklésen kívül mihez nem ért még. Az sejthető volt, hogy a Pussycat Dolls ugrabugra fenékrázása nagyon távol áll a tánc fogalmától, de Nicole a próbán elejtett első néhány szavával megmutatta, hogy nem ez a legnagyobb kihívás vele kapcsolatban – mikor megtudta, hogy bécsi keringőt kell táncolniuk, csak egy dolgot tudott kinyögni: What is that?

Óriási mázlija azonban Derek Hough képében jött el, hiszen profi párja – szvsz az egyik legjobb férfi koreográfus/táncos a mezőnyben – ahelyett, hogy a padlóra görnyedve levegőért kapkodott volna a röhögéstől kínjában e kérdés hallatán, inkább összedobott neki egy könnyed, korrekt rutint, amit a zsűri simán megzabált mint kék bálna a plankton lakótelepet. A második héten már sokkal könnyebb dolguk volt. Ha nem az eszére, hanem a partnerére hagyatkozik a jövőben, akkor Nicole a női favorit.

12390.nicole-scherzinger12385.ERIN-ANDREWS

Erin Andrews & Maksim Chmerkovskiy (cha-cha-cha és foxtrott, 21+23 pont)

Erin az egyik legismertebb amerikai sportcsatorna, az ESPN riporternője. Vannak neki szép, hosszú lábai, van szép alakja, szép haja, szép számú férfi rajongója, szépen letölthető pucér videója, szépen bebörtönzött sztalkere. Minden olyan, ami egy ilyen szép nőnek elengedhetetlen manapság a sikeres tévés pályafutáshoz. Magáról még annyit árult el, hogy perfekcionista, de ebből a képernyőn csak hiperaktivitása és állandó beszédkényszere jött át.

A cha-cha-cha során kissé darabos volt és ráadásul megkapta a tavalyi évadnyitóról jól ismert “keferuhát” (mondjuk ősszel ez már egyszer remek kabala volt Joanna Krupa-nak), a foxtrottjánál viszont összeszedte magát, de ott meg a gyorsaságával voltak problémák. Vagyis a lassúságával.

Pamela Anderson & Damian Whitewood (cha-cha-cha és foxtrott, 21+22 pont)

Pamela Anderson a juharszirupon és a jéghokin kívül máig az egyetlen értékelhető produktum, amit Kanada adott a világnak. Pam akkora sztár volt a kilencvenes években, hogy képzeletben anno minden kiskamasz elvitte őt legalább egy körre (és a legtöbbnek még az édesapja is). Ilyen kétes dicsőséget csak egyes évtizedek szexszimbólumai mondhatnak el magukról, de Pam balszerencséjére Baywatch karrierjének végén berobbant a háztartásokba az internet és férfiak milliói jöttek rá, hogy a világhálón nála tucatszor különb pucér nők vannak (meg tucatszor különb pucér színésznők is).

Noha azóta sikerült neki többek között egy híres-hírhedt videóban összekötnie a két dolgot, az őt körüllengő varázs végérvényesen megtört és azóta sem nagyon jött vissza. Bár mindkét alkalommal kicsit felülpontozottnak véltem a táncát lassúsága miatt, de alapvetően nem mozgott rosszul. Itt sem.

12391.pamela-anderson12384.Chad-Ochocinco

Chad Ochocinco* & Cheryl Burke (cha-cha-cha és foxtrott, 18+16 pont)

Idén is kellett egy nagy nevű sportoló a nézettség miatt a műsorba, ennél frappánsabb találat kevesebb lehetett volna: Chad Johnson amerikai futballista/elkapó (Cincinnati Bengals), mókamester. Tehetsége dacára főleg ez utóbbi tulajdonságának köszönheti hírnevét (az NFL – No Fun League – is ezért veszi folyton elő) és a próbákon bebizonyosodott, hogy tényleg képtelen bármit is komolyan venni.

Merevsége így hamar feloldódott – az ügyes, ritmusos latin tánc alatt meg már olyan laza volt, hogy szinte szétesett. Ez még jobban visszaütött a második héten, ahol a foxtrott betanulása helyett inkább végigflörtölte a gyakorlatokat. Chad tényleg jó fej, de borzasztóan táncol és az arcáról néha leolvasható milyen látványosan tudja unni magát.

* Chad két évvel ezelőtt változtatta meg vezetéknevét a mezszámának – 85 – spanyol fordítására. Ahogy lenni szokott – a hollywoodi sztárokon olvasható félrebetűzött olasz, héber feliratokhoz, zen vagy taoista bölcsességnek vélt, valójában éttermi menü és étlapfeliratokból másolt japán/kínai kalligráfia tetoválásokhoz hasonlóan – egy kicsit visszafelé sült el a dolog, hiszen a nyolcvanöt spanyolul ochenta y cinco – az ochocinco csak annyit jelent: nyolcöt. Engem harmadikos gimnazistaként meghúztak év végén spanyol nyelvből – mindössze négy héttel a spanyol nyelvi tábor után – de ezt még én is tudom. A pótvizsgám viszont sikerült.

12388.kate-gosselin

Kate Gosselin & Tony Dovolani (bécsi keringő és jive, 16+15 pont)

I am best known as a mom of eight who just happens to be on TV.

Ezt tartotta fontosnak elmondani magáról Kate Gosselin. Ha én bulvárújságíró vagy szociológus lennék, most oldalakat írnék nektek tele erről a nőről, de mivel egyik sem vagyok, így megpróbálom belesűríteni a mondanivalóm néhány bekezdésbe: A reality műfajt sokan vádolják avval, hogy mindent láttat, csak magát a realitást nem, ettől nem különbözött a Jon & Kate Plus 8 sem, amiben öt évadon át Jon és Kate Gosselin nyolc közös gyermekük (ikrek + hatosikrek) nevelésének mindennapjaiba engedte be a nézőket. A show a házasságukkal együtt véget ért, Jon azóta éli agglegény életét, Kate pedig az amerikai nagycsaládos anyák önjelölt szóvivőjeként sorra jelenteti meg könyveit, de ami maradt közös: mindketten folyton szereplési lehetőségekért házalnak. Szó szerint.

Kate elmondta, hogy a gyermekei úgy gondolják, ő nem tud táncolni, majd a táncparketten bebizonyította, hogy a gyermekei jó megfigyelők. Az első héten közvetve és közvetlenül is körbe lett táncolva, a második héten gyakorlatilag azt sem tudta hol van, melyik lépés következik, hova kell kiforogni és úgy nagy egészében mi a francot is kellene csinálnia. Ez a következménye volt annak, hogy a próbákon olyan sikeresen idegesítette fel saját oktatóját, hogy az egy ponton egyszerűen csak kiviharzott a teremből, mint anno Kate “szép emlékű” exférje a családi házból. Szerintem neki nem ebben a műsorban lenne a helye, mert eddig pont azokat az amerikai anyákat járatja le, akiknek “ajánlotta” a táncait (a szakirodalom ezt ma már úgy ismeri: Sarah Palin effektus).

Az első kiszavazásra gyakorlatilag sikerült a producereknek szó szerint kirángatnia néhány csontvázat a szekrényből. Az egyszer már sokfelé szakadt Beach Boys-t (featuring: John Stamos) hívták meg zenei fellépőnek.
Azt nehezen tudnám megmondani, hogy John Stamos mit keresett az egyetlen eredeti Beach Boys tagot felmutatni képes zenekarban, de színészi pályafutásáról sok mindent elmond, hogy most ezt kénytelen művelnie azért, hogy a számláit fizethesse.

Volt megint össztánc a profik által, ezt egy egykoron Michael Jackson csapatába tartozó koreográfus tanította be (bár nekem ez utóbbi eszembe jutatta azt, amikor valami hasonlót állítottak magukról tucatnyian egy szépemlékű hazai emlékkoncerten), és a Haiti katasztrófával is sikerült szembesíteni – egy-két hatásvadász bejátszás mellett azért legalább egy tematikába vágó táncprodukcióval – azon nézők milliót, akik esetleg átaludták ez elmúlt hónapokat.

A legkevesebb szavazatot kapott duót ezúttal Pamela Anderson és Shannen Doherty alkotta, akik közül végül – bombameglepetésként, mert totál nem érdemelte meg – Shannen mehetett haza lógó orral (úgy látszik a fent emlegetett fogyasztói csoportok sajnáltak SMS-t dobni rá).

Évadnyitók:
Hétfő (1. hét): 6/10
Hétfő (2. hét): 8/10

8 hozzászólás Ne habozz!

Shawn - 2010. 04. 01. 19:03

Hát Shanennál és Pamelánál nem egy és nem is két sztár volt SOKKAL rosszabb. Nagyon sajnálom hogy Shannen az elso kieso…

winnie - 2010. 04. 01. 19:17

de most komolyan…, kate gosselin nem csak béna volt, hanem hisztis liba is.

tudom, hogy sok bénát szívesen tartanak bent, de gosselint nem értettem, nem is annyira good television. vagy csak én nézem be?

Mauray - 2010. 04. 01. 19:57

Én azt se értem, minek kell minden évbe berakni egy vénembert is közéjük, aki még sétálni is alig tud?
Alec Mazo-t meg sajnálom, hogy megint egy béna párt kapott magának.

Lewis92 - 2010. 04. 01. 22:06

Nemtudom Nicole Scherzingerrel mi a baja a cikkírónak. Méghogy nem ért az énekléshez… Pff. Nemtudom, hallota-e őt koncerten. A Pussycat Dollsnak pedig kemény, komoly koreográfiája volt mindig is, amiben ugyan tényleg van seggrázás – hisz az mindenkinek jó. Nem tudta, hogy mi az a bécsi keringő, na és? Szerintem sokan vannak még így ezzel a világon..

Lewis92 - 2010. 04. 01. 22:09

A pontok (25, 28) pedig magukért beszélnek. Tud táncolni. Ehhez két ember kell.

detti - 2010. 04. 02. 11:08

szerintem is Nicole a legjobb…meghát Derek-et sokáig el tudnám nézni…. ;) Sajnáltam, h Shannon esett ki…de várható volt, h megint nem a legbénább fog távozni..dédpapi naaaagyon béna meg háziasszonyka is..de hát ez ugyebár egy népszerűségi verseny is… :(

Thomas - 2010. 04. 02. 22:32

Szerintem sem kell meglepődni azon, hogy amerikában valaki, aki nem táncos, életében nem táncolt ballroomot, nem ismeri a bécsi keringőt. Nem egyszer láttam már a So You Think You Can Dance-ben valódi táncosoknál is, hogy csak lesnek, amikor kihúzzák… Nicole igenis jól táncolt, megérdemelte a pontjait, mint ahogy szerintem a koris csávót sem pontozták túl…
Én sem éppen Shannen-t ejtettem volna ki, bőven voltak nála gyengébbek…

pussycat - 2010. 07. 06. 09:15

nicole scherzinger a világ legszebb legtehetségesebb legokosabb legügyesebb nő a világon rajongok érte és ne merjék őt leidiótázni.
természeteen senki sem tud mindent na istenem nagydolog nem tudta a bécsi kerinőt na és de nagyon tud táncolni nézd meg a jay ho klippben nemde lawis92.inkább azt az agyonplasztikázott pamelát kritizálnátok nem szegény nicolt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz