login |

V – 1×05 – V, mint Vicc?

2010. 04. 03. 19:39 - Írta: human

62 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, szomorú vagyok, mert a két nagyszabású scifisorozat borzasztóan buta. Ez lehet a high concept scifik újdonsült bukásához fog vezetni, aztán várhatunk pár évet mire újra ide mer nyúlni majd valaki. A FlashForward és a V párosából talán a V célzott még lejjebb, vagy szólt bele a csatorna még jobban, mert itt még nagyobb baromságok akadnak, mint a faarcú jövőbelátók kalandjai körül.

nemtartsokaig

Talán az a legnagyobb baj a V-vel, hogy a készítők teljesen komolyan veszik. Ezzel felesleges vitatkoznotok, amikor Mitchell karaktere kihagyta azt a tökéletesen felvezetett beszólást a szíven szúrt hulla fölött, az volt a beismerő vallomás a vádra. Bár így is elejtett valamit.

Oh noes. Innentől spoilerek.

Azt hiszem, nem véletlen, hogy végül rám jutott ez az írás, bár winnie kicsit jobban dédelgette a sorozatot. Viszont én tutira nem tudok elmenni amellett, hogy az idegen űrhajón borzasztó a CGI. Odavetítés minden, de még ki is lóg csomószor. Nem is a nagy halzabálásnál zavart, hanem amikor egy sima folyosón állnak, még azt sem húzták fel díszletnek. A sok CGI ellenére is olyan, mint egy B-film díszlete, mintha azt vették volna alapnak és modellezték volna be a számítógépbe. Egyszerűen kevés, pedig a földön játszódó részeknél nincs ilyesmivel baj, pont ezért is zavar. Nem kell a mit várok oltás, mert ha a sokkal kisebb költségvetéses BSG és SGU meg tudja oldani a hajó belsejét, akkor itt sokkal jobb kéne legyen, de legalább nem rosszabb náluk.

Azt nem is merem nagyon felhozni, hogy van az a csávó aki elvileg felrobbantotta a raktárat, legalábbis a V-k rákenik, hogy az FBI elkapja nekik. Na most minden létező embert ráállít a bürokrácia, az összes ügynök kikérdezi a kapcsolatait meg rohangászik, hogy előkerítse, erre a főszereplő nőcink a volt társa gépén beírja, hogy “utolsó ismert tartózkodási helye?” amire meg is kapja a masinától a választ, ahol tényleg konkrétan ott is van a világ egyik legjobb zsoldosa. Lehet fokozni? Be is engedi az FBI-os csajt, mivel az felmutatja a jelvényét. WATAFAKA.

A tinidráma meg. Áh. Biztos lesz jelentősége, hogy miért kell nekik Tyler (asszem ez a neve, annyira szürke nímand mindenki, szinte nulla normális karakterépítéssel, hogy nehéz megjegyezni), de egyelőre csak pár a “klisékönyv lusta íróknak” könyvből is kihúzott jelenetre futotta belőle. Végtére is vígjátéknak jó volt Elizabeth Mitchell erőteljesen túljátszott jelenete “áhá, kabát, vigyázzunk, a V-k látnak, akkor képmutatok”.

Ami tetszett? Képzeljétek, van olyan is. Például a nő és a kis gyíkgyerek a hasában. Amikor felemelte az egércsapdát azt mondtam, hogy ez az, végre egy tényleg jó jelenet. Meg amikor kifordította a szemét a néger gyík. Ez most nem rasszizmus volt, tényleg gyík ugye. Persze itt is jött a tüske, hiszen az addig pénzt követelő cinikus csávó hirtelen átáll, hiszen tök nagy a veszély, innentől elég a meggyőződés a harchoz. Meg még az a fordulat is tetszett, hogy nem valami gyíkká alakító az R6 hanem csak sima nyomkövető.

Na jó, még a főbige párosodása poén volt. Nem WTF jelenet, de amikor a gyors szex (még a köd is CGI volt, vicc) után kivillantotta a foga fehérjét, abba nem nagyon kötnék.

62 hozzászólás Ne habozz!

danNN - 2010. 04. 03. 20:00

Az elképesztőn gyenge 3. és 4. rész után adtam a sorinak még 1 esélyt. Nálam befuccsolt a sorozat, rendkívül gyenge történet és Julieten kívül minden karakter idegesítően szar. Tele van logikátlan baromságokkal, idióta párbeszédekkel, ha az FF-t elkaszáltam akkor ennek 1 dupla kasza jár.

vicvega - 2010. 04. 03. 20:06

ahogy Mitchell megtalálja a terroristát – na itt majdnem kikapcsoltam. ez már sértő, hogy ennyire hülyének néznek.

Tom Denem - 2010. 04. 03. 20:06

“mikor Mitchell karaktere kihagyta azt a tökéletesen felvezetett beszólást a szívenszúrt hulla fölött, az volt a beismerő vallomás a vádra.”

Milyen beszólásra gondolsz?

Tom Denem - 2010. 04. 03. 20:09

Nem lehet hogy Mitchell azért találta meg hamar a fószert mert ő a gyíktársa cuccai közt kereste, akinek részletes anyaga volt a csávóról. Többieknek meg nem volt pontos adatuk a fickóról csak 1-2 részlet infó.

Thrasher - 2010. 04. 03. 20:14

“Azt hiszem, szomorú vagyok, mert a két nagyszabású scifisorozat borzasztóan buta. Ez lehet a high concept scifik újdonsült bukásához fog vezetni, aztán várhatunk pár évet mire újra ide mer nyúlni majd valaki.”

sajna teljesen egyetértünk.
ráadásul kifutóban van az utóbbi idők legnagyobb kultsorozata, a Lost, most kéne az abcnek valami hasonlóan mély, komplex cuccal megtartani azt a közönséget, erre két ilyen vérostoba vackot hoznak össze? akkor ennél már csak rosszabb lesz…

_zeb_ - 2010. 04. 03. 20:16

@Tom Denem

Ha a gyíkgyereknek ilyen pontos infója volt, akkor miért nem ők kapták el?

human - 2010. 04. 03. 20:17

és a gyíkgyerek gépe ennyire volt védett? ne vicceljünk már.

szala - 2010. 04. 03. 20:20

Nekem a FF-dal semmi bajom, az leköt, a V-t Végig untam. Én itt kiszállok. Borzasztóan gagyi, teljesen egyet értek az írással.

ldavid - 2010. 04. 03. 20:32

engem a FF baromira untat, kemény B íze van
a V érdekel, nézem tovább, csak lesz még jobb is

Pocok - 2010. 04. 03. 20:35

Szerintem is az lesz, hogy a gyíkok már kinézték egy ideje őt, szóval volt adatuk róla.

Azért nem kapták még el, mert azt akarják, hogy az emberek kapják el.

Hát… mindenkinek van saját gépe… akkor miért nézné meg a társáét valaki, ha azt hinné, hogy ugyanaz van benne…

Szóval ez annyira nem lóg ki szerintem. Tyler viszont idegesítő. A szöszit dugnám, mint a lopott biciklit. A terhes csaj… nyami nyami döglött patkány :)

SunyiMad - 2010. 04. 03. 20:35

Botrányosan rossz volt a rész szerintem. Én úgy emlékeztem, hogy fasza résszel ment szünetre a sorozat, aztán itt meg csak pislogtam, hogy ez mi? És a CGI is nagyon gáz volt. Jóval gázabb, mint eddig. 2/10.

SorokinV - 2010. 04. 03. 20:41

V tényleg a katasztrófa és a kabarétréfa határán egyensúlyoz. Ráadásul emlékeztet egy sorira, valamikor a 90-es évekből, ahol szintén a gonosz idegenek emberbőrbe bújva gonoszkodtak, de ott valami tesitanár magányos harcoskodott ellenük. Nu, meg ott is volt 5. hadoszlop meg egyéb pacifista alien, de az is szar volt.

FF nem egy Lost, de nem is rossz. Van néhány félresikerül casting, de evan’.

zs... - 2010. 04. 03. 20:44

hát nálam is kasza. FF még elmegy, de ez?!

karit - 2010. 04. 03. 20:45

Ej, de szőrös a szívetek. : ) A gyíkok azt tervezték, hogy _MAJD_ látványosan “megtalálják” a zefbíájnak a “robbantót” (nyilván átlőtt fejjel) és akkor hálából körmenetet rendeznek Annáéknak.

Arra viszont nem számítottak, hogy a zseniális “Juliet” – bakker, tényleg nullák a karakterek, fogalmam sincs, hogy hívják :S – beelőzi őket.

Btw. teljesen igazad van Human, egy átmulatott éjszaka után is izgalmasabb és vattafakkosabb V-sztorit tudnék írni… ebben a matinéban Hurley vigyorgós haverja, Leonard Simms simán Mensa-tag lenne. De minimum főpolgármester.

human - 2010. 04. 03. 20:45

Sorokin: az lehet az eredeti sorozat volt, hiszen ez remake.

paranoid android - 2010. 04. 03. 20:47

Sajnos valóban iszonyú buta mindkettő. És egysíkúak is, ami engem jobban zavar. Mindegyik csak az akcióra és a WTF-momentumokra épít (azt hagyjuk, hogy még ez sem megy nekik), pedig nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy egy high concept sorozathoz első körben nem ez kell. Egy normális átívelő történet mellé igazi karakterek kellenek, akik reagálhatnak az eseményekre. Nem szimplán az írók kénye-kedve szerint mozgó bábuknak kellene lenniük. A Lost a karakterek miatt zseniális, és remek példa, hogy a rendesen felépített karakterek képesek változni és érzelmeket hozni a sorozatba. A V és a FlashForward karakterei számomra közömbösek, és ahogy már mondtam, viselkedésük random, hisz nincs személyiségük. A szomorúság érthető, osztozok is az érzésben; nekem mindkét sorozat kasza, pedig hogy vártam őket.

human - 2010. 04. 03. 20:47

azt amúgy már bele sem írtam hogy “végre van bizonyítékunk ellene, most börtönbe csukhatjuk”, mivel gondolom bazisok bíró ítélne el valakit egy V videóból kivett ujjlenyomat alapján. De ha ez lenne a legnagyobb logikai gáz, akkor még örülhetnénk.

karit - 2010. 04. 03. 20:47

Pocok, megelőztél, egyetértek. : )

SorokinV: “V tényleg a katasztrófa és a kabarétréfa határán egyensúlyoz.”

Remek stílusturmixot találtál rá: katasztréfa! : ))

Sir Alex - 2010. 04. 03. 20:49

Nálam az FF egyelőre pihen a gépen, de nincs motivációm a folytatásra. A V eddig egész korrekt volt, bár a CGI tényleg nagyon szar, meg vannak hülyeségek, de az még marad. Elizabeth Mitchell-re meg szükségem van heti adagokban. :)

avatar12 - 2010. 04. 03. 20:53

Nekem a CGI-vel nincs bajom csak ahogy a színészeket probálják ráileszteni az már nagyon gáz

RaveAir - 2010. 04. 03. 20:54

Nem is baj, hogy ezek a sorozatok nem teljesítenek valami jól, mert akkor lesz lehetőségem másokat darálni… :)

Mellesleg tényleg kár, hogy nem tudtak kihozni valami jót ebből a V-ből. Adva volt minden, erre elrontják.

mentalen - 2010. 04. 03. 21:02

Szerintem azért túlzás a cikk főcíme. Akinek eddig bejött nagyából az most is nézi tovább. Sőt még jobb lett egy kicsivel, reméljük egyre csak javul. Nem lehet minden sorozat tökéletes. (Lost)

Autopsy - 2010. 04. 03. 21:03

Én a Flash Forward-ot bekaszáltam úgy 10 rész után… ezen is nagyon gondolkodok… Ha valami itt tart az Mitchel… Az összes többi szereplé és karakter sem fogott meg nagyon…

Khaireddin - 2010. 04. 03. 21:11

Nekem tetszett. Sorozatban CGI meg az első csillagkapu óta nem tud zavarni.

SorokinV - 2010. 04. 03. 21:27

human!

Nem az eredeti sori volt, valami más, de hasonlóan közhelyes és bugyuta.

Hatis - 2010. 04. 03. 21:35

V, mint Viszlát?… ‘o_O’

ksonimar - 2010. 04. 03. 21:40

-3 nap alatt meg is tudtam nézni. (off: az FF-ben még csak szimpatikus színészek sincsenek.) itt tényleg csak Elizabeth Mitchell akit nem rühellek. a lost-al megedzett…

tigris - 2010. 04. 03. 22:43

“mikor Mitchell karaktere kihagyta azt a tökéletesen felvezetett beszólást a szívenszúrt hulla fölött, az volt a beismerő vallomás a vádra.”
Ezt én se értem, pedig ma néztem meg, de nem hagyott annyira mély nyomot. Az egyetlen jó szál a gyík-ember páros (a nőt talán Val-nak hívják?), eddig Chad (na, ebben biztos vagyok, a riportert így hívják) is érdekelt, de most gyenge volt a jelenete. FlashForward szinte művészfilm volt ezen a héten a V-hez képest… (Ott most leginkább az zavart, hogy miért nem tudtak egy kis sminket kenni Pennyre…öööö Oliviára? Olyan csúnya volt szegény, pedig egyébként nem lenne az. Vagy ilyenre sminkelték?)

windly - 2010. 04. 03. 22:47

az eredeti minisorozatok jobbak voltak, igaz abban is voltak iszonyatos logikai bakik. Ez még addig nem temetem amíg legalább szórakoztat, mert arra azért jó szerintem, Elizabeth Mitchell meg imásnivaló:)

winnie - 2010. 04. 03. 23:02

“Ezt én se értem, pedig ma néztem meg, de nem hagyott annyira mély nyomot.”

human arra céloz, hogy akkor valami velőset mondhatott volna, egy poénos onelinert és máris kacsintósabb lett volna. neki eszébe jutott legalábbis egy.

csibbe12 - 2010. 04. 03. 23:02

Nekem az jött le, hogy az igazi robbantót a V-k akarják megtalálni (és ítélkezni fölötte), az FBI-nak meg odadobták ezt a terroristát, hadd keressék.

Tomisz - 2010. 04. 03. 23:06

Szarul vezetik fel a történetet és nem arra koncentrálnak amire kéne… úgynézki kevés embernek van Holewoodban érzéke ehhez. :)

Pedig én megnéztem az eredetit az összes folytatással és a történet jó lenne és érdekes.
Bár nem évadokon át húzható az is biztos… de 2-3 fix évad megtenné. Aztán kitudja, ha hozzá tudnak toldani jól akkor lehet tovább is… :P

Boti - 2010. 04. 03. 23:12

Sziasztok!

Valóban, a készítők jól elbaltázták az egészet, pedig azt hittem még kisülhet belőle valami jó! :/ Egy-két jó momentumon meg ötleten kívül egy puding az egész. Konkrétan hülyének nézik a nézőket…

A logikai bukfencekről meg annyit, hogy Erica társa eleve idegen volt, nem? Nehogy már a hiper-szuper figyelőrendszerrel, beépített emberekkel meg minden szarral nem tudták már rég kiiktatni a gyereket?! Vagy csak megelőzni Ericát vagyis az ellenállást, ha már egyszer tudják, hogy fenyegetést jelentenek a számukra.

A CGI meg tényleg lehetne kicsit(höhö) igényesebb. Vagy csak csináljanak egy szaros díszletet az anyahajós jelenetekhez. Nem hiszem, hogy olyan nagy munka lenne, főleg, mert steril és egyszerű már most is a belső.

Azért még nézni fogom, ha másért nem is, csak “Juliet” miatt. :P Néha jó lesz, ha le van zsibbadva az agyam.

Khes - 2010. 04. 03. 23:12

Azon csak én akadtam fenn, hogy a gyíkok miért emberi bőrben párosodnak? :-)Akkora macera leszedni az álcabőrt?

Tibcsi - 2010. 04. 03. 23:35

szerintem is a FF nézhetőbb mint ez
az 1.rész még elment a V-ből,de azóta zuhan az egész nálam,inkább a FF
az sem tökéletes,de engem jobban leköt maga a rejtély,a karakterek,és a WTF pillanatok
remélem nem kaszálják el,de a nézettsége alapján…hát…én azért még reménykedek hogy marad

Tibi - 2010. 04. 03. 23:54

Érdekes módon nekem nagyon tetszik a “V” :)

Lalee - 2010. 04. 04. 00:04

Szerintem ez a rész már jobb volt mint az előzőek, pár kis hülyeséget leszámítva (amik fölött szerintem szemet lehet hunyni, máshol is vannak) nézhető volt, és végre pörgött is. És azért érezhető, hogy készítőcsere volt, mintha más irányt próbálnának kicsit felvenni, voltak tök jó jelenetek, amik az előző részekben nem igen. Majd meglátjuk mi sül ki belőle a továbbiakban.

human - 2010. 04. 04. 00:05

“Nekem az jött le, hogy az igazi robbantót a V-k akarják megtalálni (és ítélkezni fölötte), az FBI-nak meg odadobták ezt a terroristát, hadd keressék.”

Akkor lehet nem figyeltél eléggé? Pont arról dumálnak, hogy ez a terrorista nem okoz nekik gondod tovább. Szóval két legyet akartak ütni 1 csapásra.

Ghunter - 2010. 04. 04. 00:08

Még nem tudni merre halad a sorozat annyi váltás volt benne, majd meglátjuk ( az FF-t 2 rész után inkább majd nyáron folytatom ha folytatom ).Én maradok nézem tovább. 8/10

Ha már Lost akkor érdekes, hogy ott az első kettő viszonylag langyos unalom jellemezte szezon ( kivétel a pilot, szezonzáró és nyitó, meg 1-2 érdekesebb részek ) után a harmadiktól mennyire feljavult és lett nagyon jó sorozat. Ezért 5 rész után nem fogom még leírni a V-t. :)

Mekare - 2010. 04. 04. 00:12

@Khes:
Most arra a pár másodpercre? Tovább tartana, mint az eksön…amúgy meg volt ilyen élve nyúzós jelenet nem? Nem úgy van,hogy kigombolod :)

Én maradok bár a jelvényes jelenetnél kitéptem pár hajszálamat. De tetszett az eredeti és annyira nem rossz azért, h ne nézzem végig, kíváncsi vagyok mit tákolnak össze belőle.
CGI nem tud izgatni..nem veszem észre…olyan erősen bennem van az eredeti V effektusai, hogy nem látom a lámiságot :D unalmas percekre azért jó ez is, a remény hal meg utoljára

Derry - 2010. 04. 04. 00:45

Szerintem az a baja a V-nek, hogy túl sok az executive producer-ük. Ráadásul ilyen barom, mint ez a Jace Hall. A CGI-re és díszletre szánt pénzt lenyelik ezek az arcok, elvégre ez Hollywood és nem Kanada.

symor - 2010. 04. 04. 00:49

Mindenképp az új Lostot akarják létrehozni, elfeledkezve arról az apróságról, hogy azt jól megírták.

A sci-fi műfajban nem nagyon léteznek nagy közönség kedvencek manapság, ez igaz akár a 40 éves hagyományt követő sorozatokra, akár az ilyen új próbálkozásokra. Ha nem írják meg kellő átgondoltsággal a dolgokat a műfaj logikai aknamező és pénzemésztő malőrré válik.

A 4400 régebbről valamennyire bevált, ingadozó színvonalával, jelenleg az SG Univerzum létező paneleket próbál új formába önteni, kétértékűen egy (túl) naggyá váló sorozatcsaládban. A Battlestar zseniális volt, egy kisebb megbocsátható botlással a végén, de rétegközönséggel.

A V az említettek nem egy lehetőséggel rendelkezik, hagyatékra épít, tehát kijelölt útja van, amelyet új, modern és izgalmas formába kellene ölteni. Az erre való képtelen ötlettelenség viszont éppen az elkészítésének apropója miatt ítéli halálra. A sci-fi sokak által lenézett műfaj, de az elkészítésében és élvezeti fokában van egyfajta rendkívül fifikás intelligencia. Nem véletlenül épít rétegközönséget magának.

A V ellenben gyermekded mainstream törekvésével, hogy tetsszen éppen, hogy nem tetszik sokaknak és keveseknek egyaránt. Mert buta, mivel együtt nem tudni nézőit kicsinyli le ostobának, vagy önmagát próbálja kábítani.

A 3. rész óta parkolópályán áll nálam a sorozat, felbőszít ha csak belegondolok mekkora sanszot szalasztanak el ismét a sci-fi műfajában.

Az utóbbi 20 év legjobb inváziós sorozata nálam továbbra is az angol Invasion: Earth.

Maala - 2010. 04. 04. 01:18

Egyértelmű, hogy azért nem építettek a hajónak díszletet, mert nem hisznek abban, hogy hosszútávon kellene. :)

Fura, szerintem tök logikus, hogy “Juliet” (Erica) hajdani társa az érkező V-kre potenciálisan veszélyes emberekről listát vezetett a gépén, és hogy mivel hamar megdöglött, ezt nem tudta eljuttatni Annáékhoz. (Évei voltak, hogy kinyomozza és kövesse, ki hol van, szemben a frissen érkezett V-kkel) Az tényleg fura, hogy ilyen hamar kiszedte az infót Erica, de úgy emlékszem, mintha már dolgozott volna a társa gépén az első 4 részben, vagy nem?

De az, hogy az egy szem FBIos nőt beengedi az exmilicista férfi, mikor az épület minden bejáratát figyelteti kamerával. Részemről a helyében én is lennék ennyire elbizakodott, és sztem sok más “fikázó” is.

Arról nem is beszélve, hogy eléggé gyanús általában, ha nem nyitsz ajtót egy rendőrnek, nemde?

Maala - 2010. 04. 04. 01:21

Jah, az aranyköpést amúgy én is vártam.

“A szívem a másik oldalon van”, mondta a későbbi halott, aztán mikor Juliet-Erica a jó oldalba szúrt… Kiáltott valami fasza beszólásért a jelenet, nah.

Ghunter - 2010. 04. 04. 01:23

“Azt nem is merem nagyon felhozni, hogy van az a csávó aki elvileg felrobbantotta a raktárat, legalábbis a V-k rákenik, hogy az FBI elkapja nekik. Na most minden létező embert ráállít a bürokrácia, az összes ügynök kikérdezi a kapcsolatait meg rohangászik, hogy előkerítse, erre a főszereplő nőcink a volt társa gépén beírja, hogy “utolsó ismert tartózkodási helye?” amire meg is kapja a masinától a választ, ahol tényleg konkrétan ott is van a világ egyik legjobb zsoldosa. Lehet fokozni? Be is engedi az FBI-os csajt, mivel az felmutatja a jelvényét. WATAFAKA.”

A beírásos rész ok az egy baki.De:

Eddig nem volt ellene bizonyíték, mint említik is ezért nem kapták még el. Az, hogy most otthon van egyet jelent, jelenleg 2 munka között van éppen. ( Meg ha éppen Kolumbiában van annak nem lett volna sok értelme ) :)
Az meg, hogy beengedi hősnőnket az egyértelmű, mert tudja nincs ellene semmi bizonyíték, így ha nem engedné be az lenne a gyanús. Ha el akarnák fogni, nem így jönnének érte.

Hobbs amúgy az eredeti sorozat Tyler -t hivatott lecserélni , akit Michael Ironside alakított
és remélem itt is lesz akkora arc a karakter mint ott volt.:)

“Például a nő és a kis gyíkgyerek a hasában.”

Na erre külön kíváncsi leszek, mert az eredetiben nem kicsit volt durva a gyerek.:)

Ghunter - 2010. 04. 04. 01:26

Maala:

“Egyértelmű, hogy azért nem építettek a hajónak díszletet, mert nem hisznek abban, hogy hosszútávon kellene. :)”

Vagy olcsóbb volt ez a megoldás.:)

Bár engem nem zavar, amolyan Cnc íze van és ott is komáltam.:D

Maala - 2010. 04. 04. 01:33

“Na erre külön kíváncsi leszek, mert az eredetiben nem kicsit volt durva a gyerek.:)”

Kirágta magát az anyjából, vagy csak kicsusszant? :P

Alfdam - 2010. 04. 04. 02:11

Sírok.

Ha egy sorozat buta, akkor legalább legyenek benne karakterek.
Ha egy sorozatban nincsenek karakterek, akkor legalább legyen benne történet.
Ha egy sorozatban nincs történet, akkor legalább legyen benne vagány akció.
Ha nincs benne akció, akkor legyen okos.

De V sajnos NEM okos sorozat és ezzel elértem az elejére. Egy csomó gyengeelméjű szaladgál föl és alá egy számomra lassan érthetetlenné váló világban. Megjöttek 29 anyahajóval és egy kurva katona nincs velük. Nem értem. Szupergonosz terrorista fegyverrel várja az érkező FBI-ost, ahelyett, hogy lelépne. Nem értem. A szakállas V-ellenes terrorista simán kiviszi a Healing Centerből a pap bácsit. Nem értem.

Hunnenkoenig - 2010. 04. 04. 09:37

Nekem tetszik a sorozat. En nem elemzem.

Szeretem Mitchellt is meg Kretschet is (asszem az a neve a papnak).

Az FBI jelveny felmutatasan es ajtozar berregesen en is meglepödtem, de ok, elfogadtam. Ez aztan nem fogja elrontani a szorakozasomat, föleg akkor nem, ha a csavo megtalalasa es beszervezese nem a fö dolog, hanem egy szükseges rossz amin tul kell lenni.

Ha 3 reszen keresztül huztak volna a faszi megtalalasat, akkor most az lenne a baj. A V nagy pozitivuma eddig is a pörges volt. Ha pedig pörögni akarunk, nincs idö holmi zsoldosbeszervezesre pazarolni az idöt.

Thrasher - 2010. 04. 04. 09:37

symor:
“Az utóbbi 20 év legjobb inváziós sorozata nálam továbbra is az angol Invasion: Earth.”

jah, az egy tök jó példa rá, hogy hogy lehet egy klasszikusnak mondható SF-alapötletből egy nem túl bonyolult (ami fontos, mert a csatornák fejesei szerint a bonyolultság fordítottan arányos a nézettséggel), de mégsem ostoba, sablonos, vagy ciki dolgot írni.
pedig ott aztán pláne gagyizmus volt technikailag (naná, 98-as BBC-sorozat…), de a hangulat, meg a nézőket tisztelő történet miatt nem is foglalkozott vele az ember.

Domcsi - 2010. 04. 04. 10:00

it’s done.
:WHAAAAGGRRRHH:

mekkorat rohogtem :D:D:D:D:D

balage - 2010. 04. 04. 10:36

Áh, elkezdtem nézni 1-2 napja, de már pár perc után abbahagytam. Most néztem meg. Nekem eddig is jobban tetszett az FF, mint a V, de eddig azért mindkettőt néztem. Most viszont a V-nél erősen elgondolkoztam a kaszán. FF-nél csak 11. résznél tartok az viszont nagyon bejött, szóval azt folytatom egyelőre.

dvddisk - 2010. 04. 04. 10:52

V, mint Vicc?

– igen az, meg is kapta a jól megérdemelt kaszát nálam 5 rész után, ultragagyi!

Nabu - 2010. 04. 04. 11:08

Minden egyes szóval egyetértek, ugyanez fogalmazódott meg bennem is. Buta, logikátlan érik a kasza.

CsMisi - 2010. 04. 04. 11:58

Kitartok a sori mellett, mert hat sci-fi sorozat rajongonak egesz porn a sok kulombozo sci-fi sorozatbol osszeszedett szinesz garda … De sajnos csak ezert remnykedem, hogy megmarad a sorozat. Elkepzelhetonek tartom, hogy a ket ujon FlashForward es V kozul az egyik kap csak kaszat es a masiknak adnak eselyt, es amig a V-nek a Lost a felvezetoje a V-nek van tobb eselye, pedig a FF-re talan kivancsibb lennek … Hat kiderul. Meg csak 5 Lost felvezetest kap, szoval utanna kiderul meg mennyi elet van a sorzatban. 13 reszes az elso evad?
Ja: a BSG es az SGU sokkal de sokkal jobb effekteket csinalnak belso urhajokra, mind ezek …

nyílméregbéka - 2010. 04. 04. 12:06

ízlések és pofonok. szerintem ez egy jó sorozat, sok potenciál van még benne, kár lenne leírni az ötödik résznél…

tigris - 2010. 04. 04. 12:49

“Azon csak én akadtam fenn, hogy a gyíkok miért emberi bőrben párosodnak? :-)Akkora macera leszedni az álcabőrt?”

És ember nénivel hogyan? :D Tojásokat rakott bele? A gyíkdoktornő magyarázata azért elég gyenge erre. :D

owlman - 2010. 04. 04. 18:06

Én is adtam neki még egy esélyt, de most kaszáltam.

BSG után ilyen CGI-vel kijönni, ráadásul országos csatornán – egyszerűen igénytelenség.

benedoo - 2010. 04. 04. 18:08

Annyira nem volt vészes. Bár tényleg sok a CGI meg ilyenek, meg a sztori is nagyon ostoba, de nincs benne FF-szappanopera. (Amitől még nézem azt is. :D) Nézős mindkettő.

Desmond Wallace - 2010. 04. 04. 20:34

Hát ezt eléggé untam.:(

riviera - 2010. 04. 27. 01:09

Én eredetileg azért (is) kezdtem el nézni, mert a legelsö részben tökre bejött, hogy nem húzták a sztorit mint a rétestésztát, hanem már a legelsö részben belecsaptak a lecsóba és kurva sok minden történt, mozgalmas volt.

De sajnos mostanra már tudomásul kell vegyem, hogy kurva buta egy sorozat — sajnos. Olyan a sztorit nézni mint sajtreszelövel rejszolni.

Aki jól néz ki benne az a V-vezér Ana. Nagyon durván gyíkszerü a feje a csajnak, tök para (pedig a Fireflyben meg tök szimpinek nézett ki, itt jól elkapták a hátborzongató feelinget).

Amúgy annyira szar, hogy én egy részt se fogok letölteni belöle ezek után, pedig ilyen ritkán fordul elö.

riviera - 2010. 04. 27. 01:13

A CGIvel meg nem az a baj, hogy CGI, hanem hogy igénytelen, pedig manapság már nem a gépeken múlik (egy mai otthoni “gamer pc” simán alkalmas arra, hogy az összes trükköt lenyomják vele, ami egy epizódban van). A szereplöknek pl. egy csomószor nincs földre vetett árnyékuk, ezért “esnek le” a háttérröl. Na mindegy.

(bocs az elözö postom szóismétléseiért, kicsit keveset aludtam :))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz