login |

Pilot-mustra: Miami Trauma Medical – 1×01

2010. 04. 04. 20:07 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Éééés Jerry Bruckheimer megint lecsap, a mágusnak sikerült egy baromi ütős első 5 percet összerakatnia a Miami Medical-nek. És nem, nem a robbanásra gondolok, hanem a szanaszét effektezett és vágott jelenetekre. Erre mondtam azt, hogy. És még kit láttak szemeim a készítői pozíciójában tetszelegni? A Lost (egyik) “kreátorát”, a rejtélyes Jeffrey Lieber-t, aki ugye anno jókor volt jó helyen és a semmiért kapja a jó pénzt már hatodik évadja a Lost gyártójától. Most ő is megmutathatta, hogy nem csak visszadobott szkripteket tud írni.

MIAMI MEDICAL – 1×01 – 3,5/10

MIAMI MEDICAL

Először is: ez nem a Trauma. A Trauma olykor jól eltalált balesetekről szól és a gyorsreagálású mentős egységekről, akik a helyszínen ellátják, majd lepasszolják a beteget a kórházba. Hogy utána mi lesz velük, ki tudja. A Miami Medical azokról szól, akiknek lepasszolják a betegeket, rocksztár élet-halálművészekről, akik mindenkit megmentenek és két beteg között még azt is elintézik, hogy a haldokló láthassa valahogy utoljára kedvesét. Igen, heroizálás ezerrel, de mit lehet tenni, ha valóban hősök ezek a sürgősségiek, hiszen ők látják el a beteget a kritikus szakaszban, a beérkezés utáni egy órában, amit golden hour-nek neveznek, de én nem fogom aranyórának fordítani.

A Miami Medical Lana Parilla-n kívül egy pozitívumot tud felmutatni, a production value-t, vagyis azt, hogy baromi minőségi a produkció. Minden jól néz ki, a díszletek, a kameraállások, a trükkök, ami kell. Tartalom az nincs sok, de nem is hiányzott, hiszen az első 5 perc, mint írtam, bejött. Utána mégis csalódnom kellett, mert bár voltak érdekes betegflashbackek, de mégis csak az ezerszer látott dolgok kerültek képernyőre: pár beteg egyazon balesetből és kész. Ettől még a csapat, a kvartett dinamikája nem lett volna rossz, de amikor bejött lázadni az ötödik állandó szereplő, egy pszeudo-Gibbs (Jeremy Northam), én meg diszkréten öklendezni kezdtem, hiszen pontosan tudtam, hogy jelenlétével mi mindenre lehet számítani.

miami-medical-02

Annak azért örültem, hogy nem nyomozták ki, hogy ki a felelős a rész eleji robbanásért, annak is, hogy az utolsó, együtt italozgatós jeleneten kívül nem nagyon próbáltak Trauma-módra karakterizálni (vagy tegyék, vagy ne tegyék, de a féloldalas megoldás a legrosszabb). Viszont a szkriptben igazán lehetett volna valami meglepetés, csavar, mert a már folyton emlegetett Trauma a pilotot mégis csak egy kampóval zárta. Az, hogy Andre Braugher azt csinálta, amit, nem volt elég. Most komolyan, engem annyira könnyen a képernyő elé lehetett volna szögezni, de a pilot végére semmi nem maradt, amiért folytatni akartam volna a sorozatot. Így túl klisés.

14 hozzászólás Ne habozz!

human - 2010. 04. 04. 20:25

nem gázrobbanás volt? Nincs sok nyomozni való rajta szerintem.

winnie - 2010. 04. 04. 20:28

arra gondolok, hogy a körülményekkel nem foglalkoztak, legyen bármi is az. a traumában volt, hogy. itt nem hiányzott, hogy valaki azt mondja, hogy “jajh, az én hibám volt, jajjh”, hogy drámát katalizáljon. csak a félkarú – kislány összevetésben jött be a körülmény egy pillanatra.

cat - 2010. 04. 04. 20:42

Hát szomorú vagyok :( Azért majd megnézem, de ezek szerint kettőből nulla.

D - 2010. 04. 04. 20:50

aaaaaaa az a hipergay csavo, aki ott feszit a kockan ulve… :D:D:D:D:D

winnie - 2010. 04. 04. 20:57

az nem kocka, hanem tippre a kórház tetőszerkezete:)

Rody - 2010. 04. 04. 23:37

Szerintem annyira nem volt rossz. A minőség tényleg király és a műtős esetek is jók voltak. CSI Miamira emlékeztet csak kórházasban. Az a webkamerás dolog egy kicsit béna volt, alig tudott beszélni az ember.
Összességében nekem úgy-ahogy tetszett. Nézem tovább! 6/10

Egyébként milyen kocka? Melyik ez a rész?

Rody - 2010. 04. 04. 23:39

Ja hogy a képen. Oké megvan :)

D - 2010. 04. 05. 09:26

never mind, szepseges es kesz :D

nyílméregbéka - 2010. 04. 05. 10:54

a “golden hour”-t ne is fordítsd aranyórának, inkább arany órának:)

azért belekukkantok, az orvosos sorozatoknak mindig adok esélyt…

Tyberius - 2010. 04. 15. 03:47

Humannál a pont, a megégett csávó bátyja említi, hogy a robbanás előtt érezték a gáz szagot… Egyébként kb jól összefoglaltad a pilotot, hát olyan semmilyen, igazából túl sok túlélési esélyt se a magam részéről se csatorna viszonylatban nem látok benne. Még a második meg talá 3. részt ellenőrzöm, de így is sok sorozatot követek, főleg mióta rászántam magam, hogy Bones-t darálok hála a kötsök retek klubnak, hogy nem folytatja szinkronosan…

Sanya - 2010. 04. 19. 00:19

Tuuudoooommm. Mar regen volt ez a bejegyzes, megis irok par sort, mert eleg csalodott vagyok. Mitha JB csak ugyanazt a Miami-ban jatszodo sorozatot tudna csinalni (tudom producer). 2. resz utan… tul sok hiba, klise, es amatorizmus. Amiket mondanak is szinte minden esetben szinte erezni hogy betanultak, es nem ereznek/ertenek vele egyet. Minden jelenet mintha sebtiben lett volna leforgatva.
Es most mondjatok hogy hulye vagyok, de Miamiban a naplemente… szoval a szarazfold fele van, Miami a keleti oldalon van… Ez most komoly???

Nayan - 2010. 04. 27. 21:01

s mi van a naplementevel?

benceclick - 2010. 07. 11. 00:12

Szerintem senki nem olvassa ezt a kibeszélőt (:, de azért ideírom, h:
Július 21. (szerda), Viasat 3, 21:20 – Miami trauma

Annak esetleg számít az infó, aki feliratra vár, mert még csak az első 4 részhez van.

winnie - 2010. 07. 11. 07:54

köszi!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz