login |

Party Down: az 1. évad

2010. 04. 23. 21:07 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: kritika,

Elmondom, hogy mi a helyzet. Rob Thomas, a Veronica Mars készítője tavaly két sorozattal tűnt fel a színen. Ez lett volna a nagyobb visszatérése tévéországba. Az egyik országos adón futott, Cupidnak hívták és gyorsan meg is bukott nézettségileg (bővebben) a másik pedig a Party Down volt. Kis kábeles csatorna fogadta be az ötletet, aminek örülhetünk, hiszen az anyagi része a sorozatnak teljesen vállalható.

party-down-s1

Mivel rég láttam, így kicsit nagy vonalakban nézzük, de ha már kezdett a második évad, akkor mindenképp szóba kell hoznunk a sorozatot. Mert hogy jó. Ha úgy nézzük, hogy mennyi metautalás van benne, akkor pedig még jobb.

A főszereplők egy rendezvényszervező cégnél dolgoznak, ők az egyik kis csapat, akik B és C kategóriás sztároknak rendeznek bulikat. Mivel Los Angeles a helyszín, így gondolom nem lep meg senkit, hogy még a kis senkik között is akadnak beképzeltek. Várjunk csak, ez nem Los Angeles-i sajátosság. Szóval kisebb bulikat vezetnek le “profin”. Az idézőjel tényleg nem véletlen.

Ez mind szép és jó, de miért is volt mégis hatalmas a sorozat? Hát egyrészt azért, mert a Veronica Mars-ból szinte mindenki legalább cameozótt egyet. Ez már egy olyan jó kis alaphangulat, ami miatt érdemes belenézni. Azt már hozzá sem merem tenni, hogy Jane Lynch főszereplő végig. Bár mégis hozzátettem. Majdnem ugyanazt a figurát hozza, mint a Glee-ben, de itt is működik, pont ez a túlzás kell. De ha jól megnézitek a képet, akkor két főbb Veronica Mars szereplő, egy a Freaks and Geeks-ből, meg a Class-ból is — hatalmas csapatról van itt szó.

Mindezek mellé vegyük hozzá, hogy Los Angeles teljesen emberi arcát kapjuk. Ugyanolyanok ott is az olcsóbb szállodák kibérelt termei, a házakban rendezett ünnepségek. Valahogy érezni az összetört és törésre váró álmokat végig, ami egy kicsit szomorkás hangulattal dobja fel a nagyon kész humort. Mivel kábelen vagyunk, így elég sok durvaság is megengedett, de egyáltalán nem fordul öncélúba ebből a szempontból a sorozat, egyszerűen csak valóságosabb.

Azt hiszem, 8/10-re értékeltem magamban anno. Azt kell mondanom, hogy jobb volt, mint a Cupid, Rob Thomas na… nem, nem jó az, hogy nagyobbat dobott, inkább csak csendesen kiadta a gőzt.

Lynch asszonyság már nem lesz a most indult második évadban (Megan Mullally jött a helyére), és ha azt nézzük, hogy a többiek közül is kaptak páran sorozatszerepeket, akkor a mostani lesz az utolsó adag is egyben, ezzel a gárdával. Ez amúgy az egyik legnagyobb meta a sorozatban szerintem, hogy ők maguk a party down, néhányan csinálgatják amíg nincs jobb, pont mint a szereplők a partibonyolító munkát. Lynch például azonnal dobbantott amint kapott jobb pilotajánlatot, még a finálé rögzítése előtt, elég furán.

17 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2010. 04. 23. 20:38

időbe telt, míg megszoktam ezt a humort, de zseniális. mármint nem részeket kellett várni, hanem pár percet, míg leesett a dolog. pilotkritikám annóról itt: http://www.sorozatjunkie.hu/2009/04/11/pilot-mustra-party-down-1×01/

dinidani - 2010. 04. 23. 22:07

a legjobb! az első részt csak harmadik nekifutásra bírtam végignézni, valahogy az alaphelyzet elsőre teljesen érdektelennek tűnt, de pont ettől hatalmas, ahogy ezek az érdektelen kis semmiségek komolyan vannak véve, és ki vannak bontva, és ahogy egymásra épülve rendszert alkotnak egy-egy részen belül, minden epizód egy aprólékosan felépített kis dráma tulajdonképpen, amiben a tragikus végkifejlet elkerülhetetlen, csak éppen mindenkit hidegen hagy (ronon kívül) ami külön vicces. én is meglepődtem rajta, de hétről hétre ezt a sorit vártam a legjobban az első évad alatt, és sose csalódtam. minden figura hihetetlenül ott van, nekem a szemüveges srác a kedvencem, roman :) lizzy caplan meg gyönyörű

Hor1 - 2010. 04. 23. 22:19

Are we having fun yet?

D - 2010. 04. 23. 22:41

istenkiralysag

Gaines - 2010. 04. 23. 23:27

Á, ezt a kritikát most nagyon jól esett olvasni így az új évad kezdése előtt, köszi, human. De jó lesz újra, hetente – remélem, nem utoljára – visszakapni a képernyőnkre.

A kedvenc vígjátéksorozatom az elmúlt évekből, minden szempontból telitalálat. Az írás zseniális, és piszkosul eltalálták az egész csapatot, nincs kilógó láncszem – a végén hiányzott is Jane Lynch az utolsó pár részből, kíváncsi vagyok Megan Mullally milyen lesz. A Ricky Sargulesh epizódot legalább hatszor láttam már, és minden egyes alkalommal könnyesre röhögöm magam rajta – nem csak Steven Weber brutális vendégszereplése miatt, hanem amilyen abszurd módon kapják meg benne az öt perc hírnevüket a Party Down “hírességei”.

“Valahogy érezni az összetört és törésre váró álmokat végig, ami egy kicsit szomorkás hangulattal dobja fel a nagyon kész humort.”

Ettől kapja meg azt a mélységet, ami miatt igazán ütni tudnak a nagyon földközeli, átélhető szituációk és élethelyzetek. Ráadásul az átívelő szálakat, pl. a will-they-won’t-they szálat is mesterien kezelték, elejétől végéig izgalmas és szórakoztató volt. A kábel/durvaság is nagyon kell, az osztálytalálkozós epizód a zárásával nyomasztóbb volt a legkomorabbnak szánt drámasorozatoknál is.

“lizzy caplan meg gyönyörű”

+1

winnie - 2010. 04. 23. 23:28

idei vendégszereplők:

Rachael Harris, Christopher Mintz-Plasse, Tom Lennon, Loretta Devine, Kristen Bell, Paul Scheer, Andre Royo, J.K. Simmons, Joey Lauren Adams és Steve Guttenberg.

csillagos ötös névsor.,

Gaines - 2010. 04. 23. 23:46

winnie: Andre Royo FTW! Remélem, J.K. Simmons szókincse sem változott sokat az előző évad óta. :)

human - 2010. 04. 24. 00:07

nem akartam tudni a vendégszerpelőket :(

Timi - 2010. 04. 24. 00:54

Sue Sylvester wow. :D

hungromit - 2010. 04. 24. 02:13

legzseniálisabb vígjátéksorozat jelenleg. ráadásul tényleg egy olyan adón, aminek azelőtt még a létezéséről sem lehetett nagyon hallani (vagy csak én nem). én bírtam a Cupidot is, de azért rohadtul örülök, hogy azt kaszálták el és nem ezt a gyöngyszemet. viszont itt az S02E01 után azt kell mondjam, hogy Megan Mullally meg fog őrjíteni, örülnék egy cserének.

dinidani - 2010. 04. 24. 03:34

szerintem Megan Mullally karaktere is aranyos, de Jane Lynché nyilván összehasonlíthatatlanul jobb volt.
ami viszont botrány, az lizzy caplan kontya, azt cseréljék le sürgősen!

Sy - 2010. 04. 24. 11:21

Kedvet csináltatok hozzá, megnézem :)

hungromit - 2010. 04. 24. 13:09

ja igen, az a konty… na azt szintén nem kellet volna.

zoey - 2010. 04. 24. 15:31

Én ezt nem néztem, de most kíváncsi lettem. Még elolvasom azt a pilotkritikát, de azt hiszem, meg is van a vizsgák utáni első dara-jelöltem. :)

Sy - 2010. 04. 28. 17:32

Végignéztem az első évadot, egy huzamra; picit tömény volt, de tetszett. És tényleg, nem nagyon volt olyan, aki a VM-ből ne lett volna itt egy kisebb-nagyobb szerep erejéig; jó volt újra látni őket :)

Pip - 2011. 07. 20. 17:45

Elolvastam az összefoglaló véleményt, meg pár hozzászólást és belekezdtem. Első évad 8. résznél járok, de már legalább egy órája nézem, mert majdnem minden jelenetet visszapörgetek annyira sírás :D
Kifogástalan sorozat, ami részről részre csak jobb. Áldom a türelmem, h hagytam neki időt beindulni, mert a pilot egyáltalán nem tetszett! :)

freestyle - 2014. 04. 17. 20:06

Nekem egyáltalán nem tetszett az évad, két okból néztem végig
*A teljes évad nálam volt egyben
*Több helyen volt olvasható, hogy a vége felé egyre jobb

Nos, valóban az utolsó pár rész(8,9) kicsit jobb lett,a legjobban pedig az 1X09-en szórakoztam.Ez az osztálytalálkozós epizód.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz