login |

Accidentally on Purpose: vége az 1. évadnak

2010. 04. 25. 16:11 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika, video,

(Előzmények: human pilot-kritika, winnie pilot-kritika, winnie 1×02 kritika) Jelentem, a finálé alapján nem bántam meg, hogy elkaszáltam a sorozatot a 2. rész után. Egész egyszerűen nem adott semmi olyan pluszt, ami miatt nézni akartam volna, bár el kell ismerni, volt benne valami egyéni, ami nem tette tipikussá.

Az ilyen csapdás sorozatokat egyébként sem értem: adott egy alapötlet, ami ha működik és siker, akkor a készítők a 2. évadban nem tudnak mást tenni, mint kinyírják az alapötletet és kezdhetik megalapozni megint a sorozatot. Ld. itt “a szitkom a terhes csajról” – ez vajon hány évadig húzható? Utána meg tipikus családi komédia lesz? Remélem azért bőven voltak, akiknek bejött az Accidentally on Purpose.

ACCIDENTALLY ON PURPOSE

Oké, a zárórészben jól működtek a HIMYM-szerű flashbackek, sőt, a flashback-a-flashbackben megoldások is, Jenna Elfman is szerethetőbb volt és nem tudom, hogy mennyire volt jellemző ez a sorozatra, de a sidekickek, a szakállas gyerek, plusz a lányok sokkal inkább kaptak szerepet és poénokat, mint a teljesen szürke apajelölt, aki elvileg a főszereplő lenne, vagy mi. De ettől még az Accidentally on Purpose megmaradt ásítozós, olykor mosolyintós szinten számomra, persze ettől még megtörténhet vele egy második évad – csak érdemes lenne keményen átgondolni, mert 1. a gyerek minden sorozatot tönkretesz, és nem biztos, hogy jó, ha gyereknevelős szitkom lesz belőle, 2. ki kell szórni azt, aki nem vicces és állandóvá tenni a jobb melékarcokat.

Ja, igen. A Push It. Hát, nem tudom. A tovább mögött a videó, majd mindenki eldönti, hogy zseniális vagy rém gáz lett. Nekem nem sikerült. Igen, az ott Harold Crenshaw a Monk-ból.

15 hozzászólás Ne habozz!

muforlife - 2010. 04. 25. 16:56

gyenge volt az évad, főleg azért, mert a szakállas sidekicken kívül nem voltak vicces karakterek, főleg a férfi főszereplő volt gyenge. A finálé viszont egész tűrhető volt, és a Push It is tetszett, bár megértem, hogy miért gondolná valaki rém gáznak. Nálam 5/10, nem sajnálnám, ha mondjuk ezt kaszálnák Gary Unmarried helyett.

winnie - 2010. 04. 25. 17:06

nekem végül nem volt bajom vele, sokszor visszanéztem, a gondolat pedig szerintem leginkább azárt ütött szöget a fejembe, mert én annyira nem ismerem a sorozat hangvételét. tehát egy fix nézőnek gondolom nem lenne vele semmi gondja:)

winnie - 2010. 04. 25. 17:28

grant show egyébként el lett tüntetve vagy csak nekem volt csukva a szemem? megtartották a “régi lángot” vagy kiírták?

Lnaughty - 2010. 04. 25. 17:33

aranyosocska szerű volt. nekem pl a finálé nem jött be annyira.

igen grant show hamar eltűnt, nem operáltak vele.

SunyiMad - 2010. 04. 25. 18:01

Én konkrétan eldobtam az agyam az utsó 3 résztől :) Olyan rég volt, hogy nem emlékeztem már milyen, nehezen vettem rá magam, de aztán csekkoltam, és végigröhögtem mindegyiket. A push it rész magasan a legnagyobb poén volt sztem, szakadtam. :D
Nálam így évadvégére jobb lett, mint a Community, aminek utolsó 5-6 részén nem tudtam nevetni szinte egyáltalán, pedig eleinte, hogy tetszett. :S

grongos - 2010. 04. 25. 18:40

énis néztem végig, nekem tetszett, sőt a vége felé erősödik is szerintem folyamatosan. Eddig nem értettem mire írod ezt hogy rém gáz vagy vicces…de azthiszem most már tudom. Ha valaki nézi a sorozatot tudja hogy milyen idióta humora van, és egy ilyenen már meg sem lepődik.. csak fogja a hasát és kapaszkodik az asztalba ^^

danNN - 2010. 04. 25. 18:58

4. résznél elkaszáltam, de ez a Push It fasza lett :D, a dokin és a szőrös csávón kívül nem volt benne jó karakter.

emptyhands - 2010. 04. 25. 22:31

nekem tetszett, 7/10

Zwecki - 2010. 04. 25. 22:58

Nekem tetszett az évad, sokkal többet röhögtem rajta, mint mondjuk a HIMYM-ön.Idióta poénok voltak benne, de legalább voltak. A push it-on szakadtam.

HeliGeli - 2010. 04. 25. 23:49

neken tetszett a sorozat…voltak nagyon jó póénok benne(lehetett volna több is)
…azzal én is egyet értek hogy jobban lehetett röhögni a mellékszereplőkön, de összeségében szerintem elfogadható volt

ternyi - 2010. 04. 26. 12:23

Szerintem is jó volt és énis inkább a community-t fejeztem be, mert azon tényleg nem lehetett már röhögni, ebben pedig mindig akadt egy pár mosolygós, nevetős, röhögős jelenet, meg persze Dharma miatt se tudtam abbahagyni:)

Csigusz - 2010. 04. 26. 20:10

ugyan se a Modern Family-t se a Community-t nem kezdtem még el, de a feleslegesen agyon hype-olt Cougar Town-nál sokkal jobb, nekem ez az idei kedvenc!

winnie - 2010. 04. 26. 20:14

jön nemsokára magyarul is.

streetfighter - 2010. 04. 27. 00:04

jó volt-jó volt, miután az alapsztori terhescsaj-összeköltözés-szerelem-szülés-házasság nem nagy cucc, valóban a mellékszereplők + a poénok vihetik egyedül a sorozatot. sikeres gyereknevelő családi sitcomnak nehezen tudom elképzelni, ugyh nem hiszem h hosszú életű show lesz.
nekem egyébként inkább az évad eleje-közepe jött be, mondjuk a karácsonyos részig. a krav maga-s poén meg felejthetetlen.

cougar town agyonhypeolt? wúúú. mikor legutóbb foglalkoztam a kérdéssel még nagyon gyalázták:) (hozzáteszem ez jópár hónapja volt)

zsemlye - 2010. 04. 29. 00:50

Az utsó két rész sajna tényleg elég gyenge volt Abby, Davis és Olivia jó pillanatai ellenére is.

Mondjuk engem megvettek kilóra, főleg a Jabbá-s résznél, ami nagyon szakmámba vágott, a karácsonyi epizód meg főkedvenc karácsonyi epizód lett Sheldon/Nimoy asztalkendő trónfosztva.

Nagyon bírtam, az eredeti epizódcímeket.

Jenna Elfman különben istennő a Keeping the Faith óta, Dharmát csak tavaly pótoltam. Egy kezemen meg tudom számolni azokat a színésznőket, akikért ilyen őszintén és fenntartás nélkül tudok rajongani.

Jon Foster. Elején tényleg zöld volt a srác, de kezdett magára találni, ahogy lazult lettek egyre jobb és jobb pillanatai.

Érzem, hogy sok esély nincs a kövi évadra, de legrosszabb esetben is legalább kereken sikerül elkaszálniuk.

Cougar-tól kiütéseket kaptam egész évben, nálam az volt kasza. AoP miatt alig vártam a kedd hajnalt, holott tény, hogy két jobb rész után mindig sikerült egy nagyon gyenguskát írniuk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz