login |

Melrose Place: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2010. 04. 27. 15:45 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Mivel a Melrose Place-ből még mindig nem láttam egy percet sem és ki tudja, még az is lehet, hogy bejön, ezért nem néztem meg a finálét külön. Így más megoldás nem lévén, marad a kvázi üres fináléposzt, hogy összeporszívózzuk azon keveseket, akik mindvégig kitartottak a 2. évadra elég esélytelen sorozat mellett.

MELROSE PLACE

Véleményre így tőlem nem lehet számítani, viszont annál jobban érdekel, hogy mennyire volt nyitott vagy lezárt az utolsó rész, volt-e cliffhanger, s persze a kérdések kérdése: jó döntés volt-e az évad közepén a stílusváltás – egyáltalán érezhető volt-e, hogy megváltozott a hangnem? Azt már tudjuk, hogy a nézőket teljesen hidegen hagyta a sötét tónusú Melrose Place, de vajon, ha a kvázi reboot hangulata vagy Heather Locklear már az első részektől fogva jelen lett volna, akkor a MP meséje is tovább tartott volna?

23 hozzászólás Ne habozz!

szucsitg - 2010. 04. 27. 15:53

elkezdtem írni egy posztot, csak nem volt még időm befejezni, pedig kvázi kész…

amúgy nekem bejött

endel - 2010. 04. 27. 15:53

a váltás éppen látszott, csak a színvonal emelése nem. oké, egyik részben őt vetkőztessük, oké, másikban a másik csajt, és kész, megvan a történet.

winnie - 2010. 04. 27. 15:54

akkor inkább afféle kétségbeesett megoldás volt, gondolom.

Kókusz - 2010. 04. 27. 16:10

Nekem bejött az a húzás, hogy a részekben külön külön feltűnő “régi” MP-seket (Jo, Michael, Jane, Amanda) az utolsó részben egy közös jelenetben láthattuk… volt nagy örömködés Nálam is, de Náluk is:) és igen Sydney is újra feltűnt;)
Én személy szerint, ha már “elkezdtembefejezem” alapon végignéztem. Semmi extra, hagytak elvarratlan szálakat, van hova haladnia az esetleges következő évadnak, de szerintem ha itt most befejeznék NEKEM akkor sem lenne hiányérzetem… valahogy ezek az elvarratlan szálak sem hoznak lázba már… mondhatom hogy unalamas? 5/10

dvddisk - 2010. 04. 27. 16:17

5/10 valós

Melissa Ordway és Katie Cassidy miatt mindenképp érdemes volt nézni :)

mindenképp érdemes volt év közben váltani, aki nem vette észre a változást az…. :)

buffyboy90210 - 2010. 04. 27. 16:28

Kókusz:
Jo, Michael, Jane és Amanda nem az utolsó részben volt együtt, hanem 2 résszel előtte…

Én örülnék egy 2.évadnak, mert nekem igazából tökre bejött és tényleg maradt pár elvarratlan szál is, mint Drew betegsége, David felbérelése, aztán ott van az is, hogy vajon mi lesz Michael-lel azok után, hogy rájöttek arra, hogy tulajdonképpen több ember halálát is okozta azzal, hogy feltalálta azt a szelepet…és természetesen az utolsó jelenet volt a legjobb, amikor Amanda-t letartóztatták és Ella lett a cég új főnöke…szóval én még reménykedem egy lehetséges 2.évadban…

Nikolka* - 2010. 04. 27. 19:03

Én végignéztem,én igazából nem volt ám ez olyanrossz.A váltás természetesen érezhető volt,jött az igazi Melrose-os mindenki mindenkivel dolog.Voltak bulik,medencés stb jelenetek.Viszont kár,hogy két érdekes karaktert kellett kiírni,és megmaradt pár érdekes karakter,és csomó érdektelen.Mondjuk az új srác jó fej volt.
Amandat szerettem régen,de itt totál felesleges volt a jelenléte,főleg,hogy nézettséget sem hozott.Viszont amikor minden régi arc összefutott az jó volt.
Szerintem simán lehetne így vége,nem is hiányozna,meg pont kellően lezártak minden szálat.Kivéve Riley és Drew,de Riley meg hidegen hagy.
David és Ella karaktere vitték a hátán az egészet,értük megérte nézni.Ella utolsó jelenete pedig zseniális volt.
Melissa Ordway karaktere is jó volt,kár,hogy nem kapott nagyobb hangsúlyt.
Én mondjuk 6/10-et adnék,a kategóriájában még mindig jobb,mint az átlag.Legalábbis Gossip meg ezeknél mindenképp jobb volt.

Regianna - 2010. 04. 27. 20:18

Nekem bejött a sorozat. Érezhető volt az évad közepi váltás, nálam ott kezdett feljebb kúszni a sorozat, amikor kiírták Ashley Simpson karakterét meg az idegesítő szakácssrácot (nemtom mi volt a neve. Az eredeti sorozatból visszahozott arcokat nem bírtam, sőt egyenesen ki nem állhattam. örülnék egy 2. évadnak lehetőleg kevesebb régi szereplővel. Ella és talán Drew karaktere tetszett, többi felejthető. Fináléról:6/10 talán, jó rész volt elég sok elvarratlan szállal… Az egész sori 5/10 főleg a hangulata miatt.

gatto - 2010. 04. 27. 20:32

Nekem hiányozni fog. Nem volt egy Lost szintű sorozat, de simán nézhető. Mondjuk az biztos hogy az eye candy faktor nagyon magas volt benne. Sokszor néztem csak azért, hogy Stephanie Jacobsen-t láthassam bikiniben a medence parton. Adnék az évadra nagy jóindulattal egy hetest.

danonino - 2010. 04. 27. 20:52

Nekem az nem tetszett, amit a régi karakterekkel műveltek. Michael-ből (aki korábban sem volt szent) olyan szörnyeteget csináltak, aki több ember halálát okozza, s nem volt meg benne a régi báj, lököttség, ami miatt szeretni lehetett.

Amanda tényleg tök érdektelen karakterré vált, a visszahozása abszolút melléfogás volt, bár jó volt látni, hogy legalább itt van. Peter hiányzott mellőle, és az indok, hogy “megunta őt a tengerparton” is nagyon sántított. Ráadásul nem a saját formáját hozta, túlerőltették vele kapcsolatban a nagy főnökasszonyt, amit az eredetiben sikerült kicsit levetkőznie. És nem derült ki se az, hogy miért nem tartóztatják le, ha egyszer visszatért a szigetről (oda azért menekült, mert gyilkossággal vádolták, s ő ezért halottnak tettette magát), hogyan alapíthatott új céget, kik a társai a WPK-nél (P és K), stb. Ezek lezárása hiányzott.

Jane-ből szörnyű, elviselhetetlen karaktert műveltek, s mellőle is hiányzott Kyle, a Beverly Hills 90210 franchise 3 karakteres (Sam Towler, Kyle McBride meg az apuka az új 90210-ben) hőse. És nem volt magyarázat arra, hogy hova lett, mi lett a gyerekükkel (aki amúgy Michael-től van).

Ha már Michael-nál tartunk, David-re (és Sydney esetében Violetre) soha nem volt utalás az anyasorozatban, ellenben Michaelnek van gyereke Taylortól és Jane-től is, velük mi lett? Ez a múltból felbukkanó gyerek história elég uncsi és gáz, szerintem.

Violettel tényleg lehetett volna mit kezdeni, nem tudom, miért pont őt írták ki.

Az újak közül Ellát szerettem (már a Szupnacsban is). A karaktere jó volt, fejlődött. A többiek felé semleges érzéseim voltak.

Titt - 2010. 04. 27. 20:57

Nekem be is jött és nem is. Még mindig nem tudom eldönteni. Sokminden bosszant, főleg a régi karakterek megváltoztatása. Én a “régi” sorozatot rongyosra néztem annó és sokmindennel tudnék vitatkozni, ami nem túl következetes. De mindegy. Ha ettől elvonatkoztatok akkor egy átlagosan unalmas sorozatot kapunk, stock storykkal.

Nikolka* - 2010. 04. 27. 21:08

Danonino egyetértek.Én konkrétan forognék a síromban,ha az én karaktereimmel csinálták volna ezt..:)
Michael régen is szemét volt,de szerethetően szemét.Volt benne az a báj.Itt meg szimplán csak utálni lehetett..
Joe És Jane jelenléte és felesleges volt,egyik sem volt szimpi itt.Mondjuk ők régen se nagyon,de Janeből ilyen nőt csinálni..
Ha már ennyire vissza akartak hozni régieket,akkor miért nem hozták Lexit,meg Taylor?Ők tök jó karakterek voltak,felpörgették volna itt is a dolgokat..Lisa Rinna amúgy is nagyon kampányolt,hogy visszajöhessen.
Na mindegy.

ditke - 2010. 04. 27. 22:21

szerintem Amanda csak rontott a helyzeten, régen is ennyire gáz színésznő volt? vagy csak nekem nem tűnt fel idáig… na nem mintha a többi szereplő jobb lett volna… persze végignéztem, végül is az MP volt az első sorozat amit néztem :) és szerettem is :)

meroving13 - 2010. 04. 28. 01:43

az utolsó rész eléggé nyitott maradt. igazából az egész sorozat full guilty-pleasue, egyedül a régi MP miatt kezdtem bele, de bármilyen gáz is, nekem tetszett… lehet csak Katie Cassidy miatt, de akkor se bántam meg h elkezdtem. egyedüliként tényleg csak katie cassidy-t tudom kiemelni, hozta azt amit elvártam tőle, alapjáraton kedvenc a csaj, szóval már csak őmiatta alap volt sorozat.

Bukmop - 2010. 04. 28. 08:47

Én a régit nem néztem, és amit láttam belőle sem igen tetszett. A 90210 (ha jól írom a címét) és az MP közül viszont nekem ez jött be inkább – a másikat nem is nézem -, pedig a szereplő lista miatt a másikba is belekíváncsiskodtam…igazából semmi über-misztikus oka nem volt, a hangulata ennek jobban tetszett. Ami feltűnt, hogy a régihez képest itt nem volt meg a “jó” és “rossz” karakterek aránya a ház lakói között…emitt jól jöttek a régi MP-esek. Szerintem év közben azért sikerült fordítani a dolgokon – na nem egy SupNat-os huszárvágással – de mindenképpen jó irányba fordulta a sorozat.
Sajnálom, ha nem lesz több rész.

Lillus775 - 2010. 04. 28. 09:56

Nekem alapvetően tetszett. Amit írtak már előttem, hogy a régi szereplőkkel kapcsolatban voltak következetlenségek, én is így vélem. És igen, a régiek tökre nem ilyenek voltak annó. Jane érdekes lett, nem a szó jó értelmében, Michael szemét, de utálatosan szemét, Jo súlytalan, mintha ott sem lett volna, és a legnagyobb csalódás Amanda. Régen sem volt szent, de ilyen velejéig gonosz sem. Sőt, a végére Peterrel olyan kis mézesmázosak voltak, ugye, aztán egyszer csak ilyen lett. A régi Amandának jól állt a főnökösködés (a legendás: ki vagy rúgva), itt csak szimplán zavaró volt. És ugye amit már írtak előttem, hol van Lexi, Kyle, Jane gyereke stb.

L - 2010. 04. 28. 11:08

Egész évadra 4,5/10 a fináléra pedig egy 5/10-et tudtam ‘megszavazni’ Sok esetben éppen attól volt érdekes, hogy visszahozták a régieket, náluk látszott a rutin :) Ella karaktere volt egyedül ami megfogott ehhez azért jócskán hozzájárult Katie frankó játéka.
Ha nem “seriesként” hanem soapként tekintünk rá, ahogy a régire akkor frankó (nekem kvázi barátokközt feelingem volt végig) de ennek ellenére elment. És igen, határozottan jótt tett, hogy félidőben kirakták a banda egy részét.

Thomas - 2010. 04. 28. 17:26

Még a hozzászólásokat nem olvastam el, de nekem nagyon tetszett, régen vártam hétről-hétre ennyire egy sorozatot, és régen sajnáltam ennyire, hogy (valószínűleg) vége. Jó karakterek, szuper színészek, értelmes, érdekes történet, szép csajok, minden megvolt, amit szeretek egy sorozatban:)
Szerintem nem volt nagyon érezhető a váltás, csak eltűntek a flashbackek, amitől számomra még jobb lett, mert nem nagyon szeretem a flashelést…
Számomra az utóbbi évek legjobb sorozata volt (a Sarah Connor Chronicles mellett), nagyon sajnálom, hogy nem kellett a népnek:(

Thomas - 2010. 04. 28. 17:28

Kókusz: szerintem nem az utolsó részben voltak együtt a régiek, hanem a 17-esben, nem?

Thomas - 2010. 04. 28. 17:36

buffyboy90210: na igen, az is lehet hogy a 16-osban volt…
Nekem ez az évad simán 9/10 volt, de talán még a 9,5/10-et is megkockáztatom:) A 13-as, 18-as részek biztos 10/10-esek voltak:)
Abban van valami igazság, én sem örültem neki, hogy Jane, Michael és Amanda is ilyen gonosz lett… de jó volt így, ahogy volt, úgyhogy én nem panaszkodok:)

buffyboy90210 - 2010. 04. 28. 22:12

igen, a 16-osban volt (Santa Fe), amikor party volt a házban :D

sunbeam - 2010. 05. 04. 01:00

Nekem nagyon tetszett az egész évad, habár én a könnyed, lányos sorazatokért vagyok oda. Nekem nagyon fog hiányozni, ha nem lesz második évad, szerettem a szerdákat, emiatt. Amúgy az évad zárásról: következő szerdán vettem észre, hogy nincs a torrentoldalon következő rész, hát utánanéztem miafene… ja, hogy vége lett. Értitek…

Dante22 - 2010. 07. 03. 08:42

Na igen Heather Locklear annak idején,olyan volt mint a mostaniban a ti kis Katie tek.Semmiben sem különb színészileg a többinél,sőt játékilag sem jobb.De akkor is kellett a sajtonak egy huzó név ,mint a mostaniban Cassidy kisasszonyé.
Mondjuk anno a régiben szerintem sokkal jobb színészek voltak (Marcia Cross,Laura Leighton(golden globe jelölés),Grant Show,és a méltatlanul keveset emlegetett Courtney Thorn-Smith.)
Mint Loclear.dehát ez van.a sajtó tullihegte a jelentőségét,mi meg megettük:D
Hiszen valóban Locklear megjelenésével egyidőben kezdett fellendülni a sorozat,de ez szerintem az egyre furmányosabb történetnek volt köszönhető.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz