login |

Trauma: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is?

2010. 04. 29. 21:22 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Szinte biztosra vehető, hogy a Trauma számára vége a dalnak, s a legnagyobb szívás az, hogy a nagy, epizódberendelős csikicsuki utolsó lépése az volt az NBC részéről, hogy a 20-ra felvett epizódszámot visszavették 18-ra, így hiába volt még két rész megírva, azokat (elvileg) már nem forgatták le, a rendes/húzós évadzáróra is keresztet vethettünk. Illetve vethettek azok, akik kitartottak végig a sorozat mellett, hiszen én, ahogy írtam a 2. rész kritikájánál, kiszálltam.

trauma118

Az 1×18 közben pedig meg is bizonyosodtam arról, hogy mindezt jól tettem, hiszen teljesen érdektelen lett az epizód, bár azt meglepve tapasztaltam, hogy a Trauma a kezdeti akcióközpontúságot követően valamikor átváltott a karakterekre. Így persze odaveszett a lényeg, szegény készítők pedig azóta is merengenek azon, hogy ha hordanak sapkát, ha nem, őket csak kritizálják.

Én is ezt teszem, mert ez így zsenge volt. Oké, visszavettek a költségvetésből, az utcai jelenetek helyett házban vannak a balesetek, s egyébként is sokat vannak az állandó díszletekben a szereplők, de az továbbra sem különösebben érdekes, ha egy-egy ronda baleset után megérkeznek a mentők, majd 45 másodperc múlva kapunk egy helikopteres jelenetet a beteggel, hogy utána ne is lássuk többet. Ez így túl repetitív, de ez már az alapkoncepció pozitívuma és negatívuma, hogy a mentősök (általában) csak addig látják a pácienst, míg le nem adják a sürgősségire. (Lásd még a sokat emlegetett párhuzam a rendőrökkel, akik ugyan elkapják a krimikben a tettest, de azt már nem látjuk, hogy a gyilkosok egy részét nem ítélik el, mert jó az ügyvédjük, vagy mert eljárásbeli hiányosságokat találtak. Ezt csak a Law and Order kerüli ki.)

A bagatell sztorit (elromlik a diszpécser központ) fogjuk arra, hogy nem ezt a részt tervezték finálénak, azonban a céltalan párbeszédekre és szegény Nancy “ámokfutására” (találkozás a jótékony idegennel vagy a sokat utazó beteg), amit a végén “azzal” tetőzött be, nem tudok mit mondani. Ő sokkal magabiztosabb karakternek tűnt, mintsem hogy ennyire befolyásolni lehessen. De még egyszer: az 1×02 és az 1×18 között volt legalább 15 rész, amit nem láttam, so… Ez a lezárás azonban csak 3/10. Nem azért, mert rossz, ciki, gáz, hanem mert semmilyen, lapos. Kár. Egy mentős sorozat ne ilyen legyen.

8 hozzászólás Ne habozz!

Jamesch - 2010. 04. 29. 22:17

Sztem korrekt volt, egész jó karakterekkel
Azért sírni nem fogok

Piemaker - 2010. 04. 30. 13:14

Mennyire különbözőek vagyunk:Nekem nagyon megtetszett az első három rész alapján és maradtam is!Hiányozni fog,megszerettem nagyon a karaktereket,szinte mindenkit!
Később biztos,hogy újra előveszem a sorit!

human - 2010. 04. 30. 14:09

ezért itt is látszik mi a helyzet a sorozattal, a kommentekben

Thomas - 2010. 05. 05. 15:41

Mi látszik, Human? Szerintem sokan néznék, csak nincs hozzá felirat:( Nekem nagyon tetszett, ameddig láttam, tökéletes Vészhelyzet-pótlék…

winnie - 2010. 05. 05. 15:54

ha körbenézel, rengeteg olyan, feliratmentes sorozatot találsz, amelyiket sokkal többen néznek. ha meglesz a magyar premier, akkor is hasonló lesz az érdeklődés a sorozattal kapcsolatban. sajnos.

Thomas - 2010. 05. 08. 11:10

Hát akkor sajnálom, mert szerintem jól eltalált sorozat volt:( Úgy néz ki nem egyezik az ízlésem a többségel:( Amúgy is szeretem az ilyen kórházas és azzal kapcsolatos dolgokat, kár hogy most semmit sem tudok nézni a témában, mert a Mercy-hez sincs felirat, a Doctor House meg a Grace Klinika meg nem igazán az én stílusom:)

ThomasGreg - 2011. 01. 23. 15:39

Hali! Nem tudjátok, h ezt a TV2 végig leadta-e? Vagy menet közben levette a képernyőről?

winnie - 2011. 01. 23. 15:46

elvileg a 10. részig jutottak el.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz