login |

Ugly Betty: vége a 4. évadnak. És a sorozatnak is?

2010. 04. 29. 13:25 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

(Ha már úgyis ma indul az Ugly Betty 2. évad idehaza.) A Melrose Place fináléjával ellentétben az Ugly Betty-t megnéztem és bizony, ha a külsőségeket tekintem, tipikus Ugly Betty-s rész volt, szóval ezen szempontból, nem hiszem, hogy sokan csalódtak volna a lezárást illetően. Más kérdés, hogy a szálak elvarrása kapcsán ki mit érez (az epizód leginkább erről szólt, de igazából sok váratlan húzás nem volt), főleg atekintetben, hogy Betty hol (és kivel) végezte.

ub01

Ez utóbbi kérdést, illetve a rá adott választ nekem nem tisztem értékelni, de kommentben meg lehet tenni. Maga a finálé pedig hozta azt a könnyed lazaságot és over-the-top-ságot, amiért sokan szeretik a Betty-t és, amiért nekem annyira sosem jött be, hogy heti néznivalót biztosítson. Ettől még sajnálom, hogy minden idők egyik legjobb címkiírását most láttuk utoljára.

ub02

16 hozzászólás Ne habozz!

Sy - 2010. 04. 29. 13:43

Bocs, ha nagyon off, töröld; de szerintem minden idők legjobb címkiírása a Losté (azzal együtt, hogy utálom a sorit, mert már a felére sem emlékszem az elejéből, pedig folyamatosan követem). Ahogy homályosan egyre közelít a néző felé, aztán éles lesz, de addigra már nem látod az egészet, csak egy részét, és utána megint behomályosodik – tökéletesen hozza az érzést, ami a sorozat nézése közben előjön az emberből :)

Khaireddin - 2010. 04. 29. 13:56

Nyilván, 4 lebegő fehér betű minden idők legjobb címkiírása.

De, hogy ne csak off legyen, vérprofi módon összerakott minőségi sorozat ez, azt kénytelen vagyok elismerni de engem az alaptéma meg a főszereplő nagyon taszít. Ugyanaz mint a gilmore girls, baszottjó dumák meg poénok de ettől a csajos baromkodástól elszáll az egész.

kaszti - 2010. 04. 29. 14:17

csakhogy off legyek, a lost felirata szörnyű, pixelhibás, és legalább 1,5 perc volt megcsinalni.

vape - 2010. 04. 29. 14:20

Egy aranyos sorozat ért sajnos véget Az erősen hullámzó teljesítmény jellemző volt erre a sorozatra is.

Kedveltem a sorozatot, mert vicces volt, mert jó volt, mert simán elrepült egy óra a szürke hétköznapokból, amikor néztem. Elég sok társadalmi “problémát” és jelenséget taglalt, színes egy sorozat volt.

A lezárás? Nos, nekem tetszett. Ennél jobban szerintem amúgy sem lehetett volna lezárni.

A magyar nézők meg megérdemlik, akik úgy alkotnak véleményt erről a sorozatról, hogy nem is látták, és az eredeti sorozathoz hasonlítják, nos, ők tényleg megérdemlik. Rengeteg nevetésből maradnak ki. Úgy kell nekik.

Dale - 2010. 04. 29. 14:33

Voltak benne laposabb sztoriszálak, de a karakterek többsége végig nagyon jó volt szerintem és a nevetés garantált volt. A viasat3 pedig pont ma kezdi vetíteni a 2.évadot, ami már jó ideje várat magára magyar tv-ben.

Sy - 2010. 04. 29. 14:42

Khaireddin, kaszti: Mindkettőtöknek igaza van. De nem is azt írtam, hogy a legszebb. Hanem azt, hogy abban pár másodpercben tökéletesen áthozza a sorozat érzését. Elsőre semmi sem világos, aztán elkezd tisztulni valami, de amikor megértesz belőle dolgokat, akkor már nem látod az egészet. Végül minden újra összezavarodik. Na, ilyen a Lost, és ezt hozza át remekül a felirat.

Bocs az offért :)

Mandala - 2010. 04. 29. 14:45

Szerintem nagyon igaza volt a sorozat megálmodójának (nevére nem emlékszem és nem fárasztom magam, hogy utána nézzek), aki kifejtette, hogy sokkal hamarabb, a 3. season-ben kellett volna átalakítani Bettyt. Az elején nagyon szerettem a sorozatot, aztán az volt vele a bajom (a páromnak is, ő ejtette is a 3. szezonban), hogy bazi unalmas volt, hogy 4 évig hordta azt a rohadt fogszabályzót (szerintem a világon senkinek nem lehetnek ennyire össze-vissza fogai), semmi, de semmi karakterfejlődés nem volt elég sokáig. Mondjuk nekem már a 2. sorozatban is hiányzott, hogy kikupálódjon (normális ruhák, frizura, smink, fogak), de a 3. seasontől már egyenesen idegesített, hogy ugyanott toporgunk, mint az elején.

Mondjuk érdekes ez a karakterfejlődés, mert a Weeds-ben meg nem jött be nekem, hogy Nancy nagyban játszik, ott meg a város leégése után nem sokkal hagytuk abba a sorozatot, mert az meg valahogy nagyon-nagyon más lett hirtelen (aranyos poénok a külváros álszent világáról, vs. mexikói drogbárók élete), és az új környezet és azok problémái már egyáltalán nem érdekeltek, sőt taszítottak.

Jaszkaris - 2010. 04. 29. 15:14

Hiányozni fog… =(

Bambusznád - 2010. 04. 29. 15:21

Nagyon szerettem én is a sorozatot. Szerethető volt.

Mandala: nekem 5 évig kellett hordanom fogszabályzót :D

Carlisle - 2010. 04. 29. 15:29

Én az utóbbi egy hónapban daráltam le, és egy percét se bánom. Minőségi, nagyon igényes sorozat, abból nagyon elegem van, hogy elég sok ember, meg már a címe miatt lenézi.

Most egy egy kicsit SPOILEREKkel folytatom:

Nekem Betty átalakulás nagyon is tetszett, szerintem normálison meg volt oldva, kimondottan örülök, hogy csak az utolsó évad volt a külsejével kapcsolatban. A legjobb, hogy fokozatosan alakult át, nem pedig hipp hopp.
Azt sajnálom egy kicsit, hogy a végén Daniel és ő nem jött össze, de így is szép vége lett (azért jeleket kaptunk rá :) ).
AZ egész évad legmerészebb húzás egyértelműen Justin coming out-ja volt, jól megcsinálták.

A legjobban Mark és Amanda karaktere fog a legjobban hiányozni, mindig is kedvencek lesznek.
A sorozat számomra legrosszabb pontja, hogy 3 évadon keresztül húzták, hogy Amanda megtalálja az apját :/.

Wilhelmina végre megkapta amit akart, hát megérdemelte, de inkább neki is börtönbe illeni ülnie :D. Legjobb antihős (?) :).

Spoilerek vége

Pontozni nem pontoznám, de örök emlék marad, és DVDén tuti vétel lesz. Hiányozni fog.

u.i: aranyos volt a zárókép, végre eltűnt az Ugly felirat :)

winnie - 2010. 04. 29. 15:38

“u.i: aranyos volt a zárókép, végre eltűnt az Ugly felirat :)”

azt akartam én is kirakni, csak sajnos spoileres lett volna.

defiszon - 2010. 04. 29. 17:44

:D Oké, valaki említette Horta-t, ő volt az ember a sorozat mögött, de ő már csak utólag vette volna le Betty fogszabályzóját korábban. Ha tudta volna hogy ilyen hamar vége lesz a sorozatnak.
Betty átalakulása szerintem egész jó volt, úgy értem, nem volt hirtelen változás, bár szerintem a 3.-4. évad között gyorsan billent át a szépülés irányába. De Betty mellett Daniel is változott, róla se feledkezzünk meg. :D
Ami pedig a lezárást illeti… egyedül az idegesít, ahogy elsiklottunk a Tyler dolog felett. Az utolsó részben még csak meg sem szólalt… értem én, hogy a családi drámának annyi, de azért ez így elég száraz.
Jah, és azt ne felejtsük el, hogy annyira nem lezáratlan a Daniel-Betty dolog a végén, mert a finálé után az ABC Mode oldalán megjelent a szokásos szerkesztői levél, amit ugye (elvileg) Daniel írt, és hát abban elég nyilvánvaló, hogy miért mond le és miért megy Londonba. Csak ha valakinek kétségei lennének, hogy az a vacsi randi-e…

kchris - 2010. 04. 29. 21:10

Nagyon szerettem ezt a sorozatot (Mark-Amanda-Wilhelmina-hármast pedig nagyon imádtam).
Elnézegetném ténykedésüket egy külön spinoff-ban.
A sorozatért kár,ami egy kicsit fura/érdekes általában hamar véget ér(Pl:Pushing Daisies és Arrested Development)

MissLobyt - 2010. 04. 29. 22:34

Az egyik legjobb sorozat. És az utolsó nagy kedvenc. Fogalmam sincs mit nézek majd ezután. Mármint, a régiek újranézésén kívül…

defiszon - 2010. 04. 30. 20:39

MissLobyt: Én együtt érzek veled :( Még most is hiányérzetem van csütörtökönként. Meg úgy általában is :(

sorozatfan92 - 2011. 04. 07. 20:46

Én most daráltam le a sorozatot, és megérte, mert jó volt. Betty átalakulása egy kicsit vontatott volt, de szerintem még elment. Nekem a kedvenc párosom benne Matt-Betty volt, sajnáltam, mikor elment Matt. Danielt is bírtam de az utolsó évad(főképp 2. felére) nagyon elfáradt számomra a karaktere. Legnegatívabb szereplő pedig egyértelműen Henry volt, annyira idegesítő volt, főképp, mikor visszatért még 2-szer. Még annyit, hogy néhol eléggé kiszámítható volt a sorozat, de ezt el tudtam nézni a jó szövegek miatt. Számomra a legmeghatóbb jelenet, mikor az utolsó évadban Betty és Matt szakít, mivel Matt elmegy Afrikába. És nekem az ő kapcsolatukhoz köthetők a legkedveltebb részek. Kár érte.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz