login |

V – 1×10: Marcus a neve

2010. 05. 06. 13:12 - Írta: winnie

34 hozzászólás | kategória: kritika,

Break *** ***!

Még mindig azon gondolkodom, hogy vajon szükség volt-e a flashbackes kezdésre. Főleg, hogy nem egy, hanem vagy három jelenetet mutattak meg és nem a 40. percre ért el a tizedik rész a flashback-hez, hanem már a 15.-re. Ettől még megvolt a V-fun, nem volt gond a résszel, bár egyéb tényezők miatt csak 5/10-esre sikeredett.

v-110b

Közepes az osztályzat, mert a mostani epizód visszafogottabb volt, megint jött a szokásos heti probléma (V-nyomkövetők érkeznek a Földre), ami elég mondvacsinált volt, főleg, hogy ez a szál semmit nem lépett előre a részben, mindössze a következményei játszottak nagy szerepet. És amellett, hogy “Die, Ty, die!” (a srácnak már csak két része maradt, hogy ne váljon minden idők legbánább karaktere evörré), ismét nem villogtatta a szürkeállományát a Nagy Földi Ellenállás.

v-110

De, és ez a lényeg, a V továbbra is szórakoztató, még akkor is, ha az 1×10 nagy része elég kiszámíthatóra sikeredett, bár a befejezés azért kemény volt. Tudjuk, hogy mi fog történni, van, aki a pilot, van, aki csak 1-2 rész óta, de várja ezt a bizonyos fejleményt, s már csak az az egyetlen fontos, megválaszolásra váró kérdés, hogy ChadARiporter-t milyen célok hajtják. (Azért remélem, az írók is észreveszik, hogy jó lenne több kérdés.)

34 hozzászólás Ne habozz!

csibbe12 - 2010. 05. 06. 13:30

Mondjuk a második sikló lelövésébe ugyanazt a képsort tették be, a roncsok is pontosan úgy szóródtak szét, ugyanaz a napszak volt, ahogy az elsőnél. Szerintem nem is vártak a forgatással, egymás után felvették a két jelenetet.

Khaireddin - 2010. 05. 06. 13:30

A status quo meg a rettenetes blőd, idióta dialógusok még mindig rohadt zavaróak ám. A CGI meg részről részre rosszabb. Mondjuk ez nem volt olyan rossz rész, de már csak azért nézem mert kíváncsi vagyok, hogy hogy néz ki egy megnyúzott kifejlett V. A baba sajnos félig ember lesz szóval nemjátszik.

Khaireddin - 2010. 05. 06. 13:31

csibbe12 nem volt második sikló, az flashback volt.

Cubano - 2010. 05. 06. 13:32

– spoiler –

Az FBI-os néger csaj kinek nem volt gyanús? kb az első jelenete óta gondoltam, hogy a V-k közé tartozik. Igazából szerintem ezzel már nem lehet feldobni a sorozatot (max ha Ty-ról is kiderülne, hogy V, és ezért váltak el a szülei :D), sokkal jobban foglalkoztat az, hogy a riporter melyik oldalra áll, vagy az, hogy Lisa-val mi fog történni.

Cubano - 2010. 05. 06. 13:33

csibbe :D bocs de ez epicfail, ha komolyan irtad :D

ksonimar - 2010. 05. 06. 13:47

-ezt a Ty gyereket ki nem állhatom. elvihetnék az ufok, örökre.

Maniac84 - 2010. 05. 06. 14:19

“ismét nem villogtatta a szürkeállományot a Nagy Földi Ellenállás”

Teljesen egyetértek, számomra az eddigiek alapján egyetlen kielégítő befejezése lenne a sorozatnak: az emberiség pusztulása. Ha ennyi amit ellenállás címszó alatt produkálni tudnak, akkor megérdemelnék hogy elbukjanak. Ostobábbnál ostobább döntéseket hoznak, többnyire annak következtében, hogy túlzottan “jók” akarnak lenni. A pap karaktere meg egyszerűen no comment, az ellenállás eddigi legnagyobb eredménye lenne ha fejbe lőnék.

Nálam már csak épphogy megüti a nézős színvonalat, ha nem sci-fi lenne akkor meg már cancel lett volna. Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből az alapszituból. A hasonló témájú eléggé közepes EFC sem volt ennyire bugyuta.

Pinglipang - 2010. 05. 06. 15:41

csibbe12 te hülyébb vagy mint Tyler

TorrenteXY - 2010. 05. 06. 15:46

Teljesen rosszul volt megkomponálva a rész, már az elején tudni lehetett, hogy mi történik a következő 20 percben, nulla meglepetés kb. Az viszont tetszik, ahogy a kiscsaj “emberré válását” mutatják be, szép lassan adagolva az érzések megjelenését. Ilyen karakterizációkkal könnyebben lehetne Lost2 a sorozat.

Amúgy nekem teljesen szórakoztató volt a rész, a hibákon túllépve egyszer nem unatkoztam, a közepes sztorit szépen levezényelték. 7,5/10.

Gerusz - 2010. 05. 06. 15:49

“a srácnak már csak két része maradt, hogy ne váljon minden idők legbánább karaktere evörré”

Nono, azért Wesley Crushert nem felejtettük el, még ennyi idő után sem! :) Meg azért annyi jót tesz az ellenállásnak (még ha akaratlanul is), hogy átállítja az ellenség vezérének a lányát, aki btw. a trónörökös is náluk… :)

Az mondjuk gigaLOL, hogy az autópályamatrica-ellenőrző fülke (vagy mialófasz az a “toll booth”) videófelvételeknek van más helyen lévő backupja, a helyszínen lőtt fotóknak viszont nincs.

elwindly - 2010. 05. 06. 16:38

én még mindig nem értem hogy miért nem kapnak el egy V-t és veszik fel videóra ahogy leszedik róla a bőrt és terjesztik el pl youtube-on meg egyébb helyeken, asszem azért utána meginogna bennük a hit

Amúgy nehéz küzdeni azon a szinten ahol a történet szereplői vannak hiszen egyiknek sincsen úgymond hatalma(kőrözött terorista, meg nyomozó a városi FBI nál, meg pap…), de mondjuk valami bázist elkezdhetnének építeni lassacskán, mert igy nem is lesz…

A papot meg tényleg le kéne lőni, erősödne az ellenálás ezzel a megoldásal.

linsz - 2010. 05. 06. 17:22

amilyen jól indult a rész, simán ki lehetett volna hagyni az x órával korábban gagyiságot. na persze az túl eredeti lett volna:D amúgy egész szórakoztató a sorozat csak egy kicsit több cselekményt rakhatnának egy-egy részbe.

Lalee - 2010. 05. 06. 17:24

“videófelvételeknek van más helyen lévő backupja”

Ja, kár, hogy nem erről volt szó.
Hanem megnézte a reggeli felvételeket vagy mit, hátha korábban már tartottak terepszemlét.

tigris - 2010. 05. 06. 18:34

“én még mindig nem értem hogy miért nem kapnak el egy V-t és veszik fel videóra ahogy leszedik róla a bőrt …”

Van a V-knek “cián”kapszulájuk, amit bevesznek és semmivé foszlanak tőle. Biztos minddel ez történt. :)
Agent Malik – róla most derült ki, hogy V? Nekem eddig is meggyőződésem volt, hogy az. Vagy csak a megszokás, hogy a színésznő mindig “kettős ügynök”.

OFF:
Amúgy senkit nem akarok megsérteni, de ha valaki nem túl jó angolból, miért nem várja meg a magyar feliratot? Nem szégyen az, sokkal cikibb, ha nem is érti miről volt szó. (Nem személyeskedés, de sokszor látni teljes képzavart…)

windly - 2010. 05. 06. 18:58

jaja azt vágom hogy van nekik, de csak egyszer ne legyen ideje bevenni…és a lényeg most azon van hogy meg sem próbálják megtenni, vagy volt róla szó az elején és a jó V ellenkezett? Már nem emlékszem pontosan, régen volt és akkor is ezt tartom logikus lépésnek.

Spoiler:

Az eredeti miniben legalább megtették.

Waldi - 2010. 05. 06. 19:09

Hat a reszrol egyetlen pozitivumot tudok elmondani, hogy legalabb nem kellett latnunk Juliet arcan, mikozben a fia (neverol fogalmam nincs) veszi fel a V-s dzsekit, az annyi mondanivalom lenne es ugy figyelmeztetnelek, de nem tehetem mert kamera van a dzsekidben arckifejezest. Azert remelem fog meg kameozni a Lostban.
Ezt a sorozatot olyan embereknek csinaljak, akik meg semmilyen scifi-t, sot egyaltalan semmilyen sorozatot nem lattak? A Flashforward is szajba ragos, na de ezt mintha egyenesen ujszulotteknek csinalnak.
Aki meg kitalalta a gyonyoru Morena Baccarin-nak ezt a szopott gomboc frizurat az mondjon le!
Egyre kevesbe eri meg eyecandy miatt nezni.

tigris - 2010. 05. 06. 19:28

Nem is ott kezdődik a baj, hogy senki nem akar egyet felboncolni, de az egész emberiség csak úgy túllépett a kinézetükön, mindenféle orvosi beavatkozásokat végeznek rajtunk, mi meg annyit se mondunk, hogy héééé, kicsit megvizsgálhatnánk benneteket, mégiscsak furcsa, hogy pont olyanok vagytok, mint mi??

De gondolom évadzáróban csak mutatnak már egy “pucér” gyíkot. Pl. tojások is kikelhetnének már.

A fajok közötti szaporodást még mindig nem értem, erről az eredetiben volt szó?

D - 2010. 05. 06. 19:38

ezen a beszolason most befulladtam, csibbe12 :D:D:D

sajnos mar en is atalltam abba a taborba, akit jobban szorakoztat a V, mint a FF :(
pedig milyen sz.rul indult…

chamu - 2010. 05. 06. 20:01

Szerintem egész jó a sorozat. De azért kicsit vicces, hogy az ellenállás 4 emberből áll.

Ami a menyuzást illeti, szerintem attól még senki nem utálná meg a V-ket mert másképp néznek ki mint, mi hisz eddig a csak jót cselekedtek a nyilvánosság szemébe. Biztos, kimagyaráznák magukat belőle, hogy azért vettek fel ilyen alakot, hogy ne ijesszenek rá az emberekre bla bla bla..

winnie - 2010. 05. 06. 20:04

azt biztosra lehet venni, hogy rengeteg ellenálló sejt van szerte a világon, mi ennek az életét látjuk.

winnie - 2010. 05. 06. 20:27

“Aki meg kitalalta a gyonyoru Morena Baccarin-nak ezt a szopott gomboc frizurat az mondjon le!”

szerintem ő volt, de majd rendezünk szavazást:), de már a mediumban is ilyen volt. néztem is nagyot, amikor láttam hosszú hajjal. brr.

Slukk - 2010. 05. 06. 21:00

V Ty = Heroes Claire

TorrenteXY - 2010. 05. 06. 22:33

Slukk: Clairemackó az elején jó volt, később lett (gondolom, nem láttam) idegesítő. Tyler viszont már az elejétől kinyírható lehetne. Legalább akkor Erika ügynökasszonynak lenne oka bosszúsan nézni.

SASI - 2010. 05. 06. 22:43

Haha:D “break her legs”

Gatts - 2010. 05. 06. 22:46

“jaja azt vágom hogy van nekik, de csak egyszer ne legyen ideje bevenni…és a lényeg most azon van hogy meg sem próbálják megtenni, vagy volt róla szó az elején és a jó V ellenkezett? Már nem emlékszem pontosan, régen volt és akkor is ezt tartom logikus lépésnek.”

Elvileg a múltkor volt a John May fia, akinek a barátnőjéről kiderült, hogy V. Ott emlékeim szerint simán eltörték a nyakát a csajnak, szegény srác még nézett is, hogy msot mi van. Szóval a csaj elvileg nyúzható volt :)

Hunnenkoenig - 2010. 05. 07. 01:51

Jo volt a resz. 10 perces volt. En is nyuzasra szavazok!

Az ellenallas meg valoban kiterebelyesedhetne mar. Semmi szervezkedes, központi iranyitas, informaciocsere. Igy eleg halovany lesz a dolog.

Amennyire en ertelmeztem, az ellenallas szetesett evekkel ezelött es az ürhajon kiirt szöveg volt hivatott ujra felrazni a dolgokat. De ha mar felraztak, akkor talan egyesiteni es szervezettebbe is kene tenni…

gareet - 2010. 05. 07. 08:58

hmm szerintem kell lennie valaminek a Ty gyerek körül hamár behozták ezt az apád nem az apád, de mutter szerint a dns-teszt tévedett dolgot, kiváncsi vagyok ezt mikor fogják, elő-e fogják újra venni és vajh mi lehet a megoldás.
amúgy szerintem ez volt talán a leggyengébb rész eddig, 3 kis részletben néztem meg, annyira nem kötött le

gareet - 2010. 05. 07. 09:24

jah és tudjátok mi a legnagyobb hasonlóság az FF és a V között?
Hát a Mr és Mrs FaArc :D

North15 - 2010. 05. 07. 11:23

Tényleg szörnyen volt összerakva ez a rész. Semmi értelme nem volt a flashbackkel indítani. Ezt nem is tudom, hogy gondolták, hogy mindent elmondanak ezzel kilőve minden meglepetést meg feszültséget. Még szerencse, hogy gyorsan eljutottak oda, és nem húzták a rész végéig.

A kamera előtt nyúzzunk meg egy V-t dolgot meg szerintem a pilot végén vagy a második részben elvetették, de már nem emlékszem miért; mindenesetre rémlik, hogy feljött mint ötlet.

A 4 fős ellenállást én sem nagyon értem. Pont azért keresték meg a terrorista csávót, mert ő jól tud toborozni, összefogni az embereket stb.; erre semmi ilyesmi nem történik. Már rég együtt kéne dolgozniuk másokkal.

Amúgy valóban szórakoztató a sorozat, ha az ember el tudja fogadni a folyamatos hülyeségeket. Ami viszont kifejezetten tetszik, és itt is kiemelték, az Lisa karakterének a változása.

Lac99 - 2010. 05. 07. 11:49

Mást nem zavar, hogy a 9. rész végén kivitte Hobbes a faszit az erdőbe, aztán az ott lógva maradt? Ez ilyen Prison Break-szintű Kellerman-gyilok, hogy “há’ de biztos lelűtte”, aztán majd x rész múlva előkerül, mint valami fontos ember… Nincs benne logika, továbbra is inkább FF. :-)

winnie - 2010. 05. 07. 11:54

direkt hagyták nyitva, hiszen adja magát, hogy hobbes-nak köze lehet az eseményekhez – nem láttuk azt sem, ahogy kiszedte a fickóból az infót, és azt sem, hogy megölte. az ő szerepe, hogy miért kellett a v-knek és, hogy mit tervez, biztos kiderül az utolsó 2 részben.

M. - 2010. 05. 07. 12:55

“A pap karaktere meg egyszerűen no comment, az ellenállás eddigi legnagyobb eredménye lenne ha fejbe lőnék.”

Most meg is tettem volna simán. Ekkora idiótát, mint ez a pap… És ő egy ellenálló?!

HAta - 2010. 05. 07. 21:40

Most képzeljétek el, ha a forgatókönyvet odaadták volna a Spartacus írógárdájának kis átdolgozásra. Persze akkor nem ABCs mozi lenne…
Lenne nyúzás élőben asszem bőven :)

SASI - 2010. 05. 08. 03:33

Az tuti:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz