login |

Mi a teendő?

2010. 05. 10. 22:35 - Írta: winnie

64 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, magyar hírek, ,

Hehh, az Origó és az Index is rákapott a Stohl-gumicsontra és szondázzák a népet, hogy kinek kellene helyettesíteni a színészt a Tűzvonalban folytatásában. Az legyen az én bajom, hogy miért pont egy (sajnos) alig nézett ex-m1, most DunaTv-s sorozat kapcsán teszik ezt, miért nem az X Faktort castingolják. Mindegy, egy junkie a Tűzvonalbant nézi. (Ja, a hír: legutóbbi balesete miatt nem Stohl András fogja vezetni az RTL-es X-Faktort, és a Tűzvonalban alkotógárdája is a szereplőcsere mellett döntött.)

A bulvár és személyes vetülete az eseményeknek nem érdekel minket, gondolom sok helyen ki lehet beszélni – itt ne. Az viszont már érdekesebb, hogy ki lehet Stohl András utódja a nevezett műsorokban (lehet válaszolni, gondolom összejönne sok név), de engem igazán az érdekelne, hogy szerintetek mi a legjobb megoldás egy színész IRL problémái esetén?

Nyilván mindenki tapasztalt már sorozatos vagy filmes pályafutása alatt színészcserét. Mi ilyenkor a jó megoldás? A karakter azonnali, ad hoc kiírása (folyomány: sok írói pluszmeló, hiszen a későbbi Bordás-mondatok nem adhatóak simán egy új figura szájába, ráadásul a kiírás megalapozatlan, rnadom lenne) Vagy inkább maradjon homogén a történet és történjen színészcsere? (Folyomány: a néző összezavarodhat vagy már megszokta, ld. Barátok közt. A vicces, amikor a váltásnak köszönhetően a karakter is változik.)

És, ha már Tűzvonalban, akkor a kérdés konkréttá is válhat: Mennyire volt Stohl Bordás? Vagy Bordás Stohl Beleférhet-e az, hogy mondjuk a 4×06-tól más alakítsa a főszereplőt?

64 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2010. 05. 10. 22:57

Én nekem nagyon nem jön be, ha egyik részről a másikra lecserélik az egyik szereplőt… inkább menjen el nyaralni vagy valami. Aztán majd visszahozzák később, amit majd lehet promózni.

Tris - 2010. 05. 10. 23:02

Szerintem se jó ez a hirtelen színészcsere a Tűzvonalban esetében.

Mert Stohl eléggé összenőtt Bordással véleményem szerint. Kissé kapkodva próbál mindenki elhatárolódni. Érdekes Kiefer Sutherland balhéi vagy Charlie Sheen ügyei miatt nincs szerződésbontás odaát…

Lord Picard - 2010. 05. 10. 23:02

Szerintem ki kellene írni Bordást, és az ő halála egy remek mozgatórugó lenne a továbbiakba: nyomozás, bosszú, igazságtétel.

Legjobb választás a megüresedett posztra Rékasi Károly lenne. A megjelenése ütős, a hangja pedig foxmulderi :D Pechjére most írták vissza a BK-ba. Kiefer Sutherland ráérne vajon? :DDDD

endel - 2010. 05. 10. 23:02

A Barátok Közt már megmutatta sokszor, hogyan lehet rossz karakterből még rosszabbat csinálni egy nap alatti cserével.
Hozzászoktunk Stohl-hoz, jól állt neki a szerep, teljesen rá volt írva, de ha ez a helyzet, még mindig az tűnik a logikusabbnak, ha az adott jeleneteket újraforgatják az új színésszel.

Nusi - 2010. 05. 10. 23:02

Barátok köztben ezt már többször is ellőtték és tessék a mai napig eltüntethetetlen…

Khaireddin - 2010. 05. 10. 23:03

Szerintem egy sorozat halála amikor egy szerepet másik színésszel játszatnak el. Bőven meg tudnák oldani ezt az írók szerintem bármilyen helyzetben. Szinkronhang váltás ugyanez, pl Houset se nézem szinkronnal mióta szegény Szakácsi meghalt. Filmes negatív példának meg ott az Imaginarium of Dr. Parnassus vagy a Mátrix.

TL:DR : színészcserét soha, de még akkor se

Lord Picard - 2010. 05. 10. 23:04

Tris: egyikük se okozott még súlyos balesetet ittasan, majd cserbenhagyva. De Charlie-nak volt az elvonós szünete, Kiefer pedig akkor töltötte le a rá kirótt börtönbűntetést mikor épp sztrájkoltak a forgatókönyvírók és arra az évadra lefújták a 24-et, szóval éppen mákja volt.

Bruzsy - 2010. 05. 10. 23:04

Akkor most próbálok objektíven értékelni, függetlenül attól, hogy egyetértek-e a Duna döntésével (nem).

Egyértelműen a színész megtartása, csak a szerep átalakítása lenne a legjobb megoldás szerintem. Viszont abszolute meg tudom érteni Fonyódit is, aki szerint simán belefér egy színészváltás, mert Bordás kell, és kész – ő már csak tudja, hiszen kész van a forgatókönyv, ő tdja mekkora szerepe van pont a karakternek.

Ami miatt viszont szerintem a legelhibázottabb a döntés, és ez a sorozatgyártás gyengeségeit is mutatja: egy hónapja forog a negyedik évad, nyilván nem olcsó mulatság egy főszereplő összes jeleneteit újraforgatni még Amerikában se. De itthon, ahol tényleg fillérekből, fillérre pontosan kiszámított büdzséből dolgoznak, garantáltan lehetetlen. Jelenet közben meg nem lehet színészt cserélni. Ez nem a barátok közt, hogy Tilda elmegy átöltözni, meg fodrászhoz, és akkor mostantól ő az új színész. Ki kellett volna húzni azt a még 1,5 hónapot a forgatásból, hiszen Stohl így is szerepelni fog a sorozatban, a morális és jogi kérdéseket meg arra bízni, akinek ez a feladata.

emptyhands - 2010. 05. 10. 23:07

nekem félig off kérdésem lenne?

a bizonyos kiszsínpadról leesése miatt lépett vissza Stohl? mer az kb semmi nem volt.. vagy lett vmi baja?

winnie - 2010. 05. 10. 23:08
berz - 2010. 05. 10. 23:12

Ha kiírnák Bucit, lehet el is kezdeném nézni…

ac3 - 2010. 05. 10. 23:13

le kellett volna forgatni vele az evadot, az egesz premierjet elcsusztatni jovore mikor mar mindenki kicsit elfelejti. aztan ott kiirni 1 idore vagy vegleg [s5-ben].

ac3 - 2010. 05. 10. 23:14

amugy stohl nelkul milyen az a sorozat ami a szemelyere epul az elso resztol fogva?:) xaktak mulder nelkul, 24 jack nelkul stb :)

CyClotroniC - 2010. 05. 10. 23:20

Ez mindig nehéz kérdés, mert ha bizonytalan időre esik ki egy szereplő, akkor azért merész lenne kiírni, de rövid időre helyettesíteni pedig extra suta dolog lenne. Milyen már az, ha valaki akkora fan, hogy DVD-n is gyűjti az adott sorozatot, amiben a kedvencét fél évig más alakítja.

Bár nem nézem a sorozatot, így nem tudom, hogy a forgatás milyen ponton, fázisban szakadt meg, de tekintettel arra, hogy ilyen 24-klón akar lenni a cucc, még beleférne esetleg egy belemagyarázós plasztikai valami is a sztoriba akár. Beépülés vagy akármi kapcsán, még ha elcsépelt is.

Egyébként ha Stohl bizonytalan időre esik ki, és nincs az adott adónak morális problémája azzal, hogy később újra betöltse a szerepet, akkor szerintem a lehető legokosabb dolog addig jegelni a projectet. Persze ez csak nézői szempontból játszható kártya, hiszen azért egy egész komoly stáb és színészi gárda dolgozik még rajta, akiket furcsa dolog lenne emiatt kényszer-szüneteltetni.

Szóval a műsorszünet és a színészcsere se egy jó megoldás, talán még azzal okoznak a legkevesebb kárt az egésznek, ha ideiglenesen kiíródik a történetből, bár nem nézem a sorozatot, így nem tudom megítélni, hogy mennyire fajsúlyosak a többiek, azaz el tudnak-e vinni maguk is pár részt.

Az X-Faktor egy könnyebben áthidalható probléma, amúgy is túl harsánynak tartottam Stohl karakterét egy ilyen műsorvezetésére. No meg van egy Balázsa is az RTL-nek, aki talán alapértelmezetten is jobb választás. Stohl-nál mindig erőltetik ezt a mesterkélten laza és fiatalos műsorvezetési stílust, ami nála amúgy is görcsösen csapódik le, míg Balázs ezt természetesen is el tudja adni.

Kóczy - 2010. 05. 10. 23:23

Én nem tartom jó ötletnek, hogy a színészt lecserélik, de a karakter marad. Akkor vagy “repüljön” mindkettő, vagy egyik sem.

Ezzal a döntéssel a Duna TV lehet “kinyírja” az egész Tűzvonalban-t. De majd meglátjuk.

Kóczy - 2010. 05. 10. 23:24

Ezzal –> Ezzel Már nem tudok gépelni ma. :D

menka - 2010. 05. 10. 23:24

Nem értek egyet a színészcserével. Szerintem nincs jelenleg Magyarországon ebben a korosztályban olyan kaliberű színész aki át tudná venni a szerepet úgy, hogy nézhető legyen egy olyan ember számára, aki végignézte az első 3 évadot.
Ha már ez a döntés (amire nem térek ki, hogy mennyire értek vele egyet), akkor vagy öljék meg Bordást, és jöjjön helyette egy tök más karakter, Ha még látnak neki visszautat, akkor rabolják el egy évadra, és majd a végén megkerül. Addig meg a többiek nyomozhatnak utána.
De nekem azt nem venné be a gyomrom, hogy Stohl-Bordás felmegy az emeletre és Kőszegi Ákos jön le.

Pocok - 2010. 05. 10. 23:26

Ha a sorozat eleje lenne, akkor azt mondom cseréljék, a lostban sem zavart az 5ödik résznél…

De most már úgy hozzá nőtt a figura, hogy hülyén nézne kiha más játszaná.

Amúgy anno csak első évadot láttam, hol tart most a sorozat? Be kéne pótolnom vizsgák után.

robi110 - 2010. 05. 10. 23:29

A színészcsere nem a legszimpibb húzás, de a magyar forgatókönyv írás lehet még nem áll olyan szinten, hogy egy ilyet megoldjon, főleg egy akciósorozat terén. X-factort meg szinte tuti, hogy az RTL két nagy arca veszi majd át.. szerintem… de legalább az egyik.. ha beválalják..

Brutal - 2010. 05. 10. 23:35

KŐSZEGI ÁKOST IDE! :)))

dave - 2010. 05. 10. 23:37

szerintem egyértelmű Balázs az X Faktorba. Én eleve őt szerettem volna bele.

bullseye - 2010. 05. 10. 23:38

Cserélni csak szappanokban illik, vagy ha nagyon-nagyon-nagyon beírható valami plasztikai műtét a sztoriba. Tőlem lehet kiírni a karaktert, eltűntetni két rész között és csak emlegetni, vagy időugrani 5 évet le-fel, de lecserélni nemá’

Viszont a Tűzvonal kissé szappanos, vagy ha úgy tetszik 24-es történetvezetésén (minden a helyi stábhoz kapcsolódik valahogy) még segíthet is, ha belekevernek egy új főszereplőt. Ransomban is volt ilyen asszem. Sőt az előző évadban is bemutattak egy főszereplőjelöltet, hogy még a rész végére kinyírják… Itt is majd a kaszkadőr/double sétál háttal, lazán, amikor hírtelen lelövik, és behozzák helyette Lindát! :)

Prendimouni - 2010. 05. 10. 23:39

@Brutal: +1

Hakos - 2010. 05. 10. 23:43

Mert a Lost-ban mi volt?
Egyébként Amerikában ezt hogy oldják meg általában ha közbeszól az élet vagy netán a halál?

menka - 2010. 05. 10. 23:43

Nanana én csak példaként írtam, nehogymár beszavazzátok:D

winnie - 2010. 05. 10. 23:46

“Mert a Lost-ban mi volt?”

ott például volt egy walt kiírás, ami nem volt tervezett, csak túl gyorsan nőtt a srác. de az FF-re jól jött:) de az nem adhoc volt, hanem megírták.

“Egyébként Amerikában ezt hogy oldják meg általában ha közbeszól az élet vagy netán a halál?”

legutóbb a nurse jackie-ben lecserélték az egyik kislányt játszó színészt, de nem hiszem, hogy attól valaki is a falnak ment volna.

cyborgwings - 2010. 05. 10. 23:55

én csak az első két évadot néztem, de nekem már azidő alatt teljesen összenőtt stohl bordás karakterével. néztem az origo szavazásánál a választási lehetőségeket, és őszintén szólva senkit nem tudtam elképzelni bordásként, csak ráztam a fejem, hogy ez nem, ez sem, meg ez sem. aztán mégis karlyos gáborra szavaztam, de igazából fogalmam sincs, mi vitt rá.
elhiszem, hogy az alkotók szívesen végigvinnék a már megírt sztorit, de én a helyükben mégis inkább rászánnám az időt és átírnám egy fentebb említett elrabolós vagy meghalós verzióra. ettől függetlenül is szükség lenne mindenképp egy új húzónévre, aki elviszi a hátán a sorozatot, mert lássuk be, stohl tényleg ezt tette.

symor - 2010. 05. 10. 23:59

Buci bajban.

Az IRL probléma mértékétől is függ mi a teendő. Stohl azt hiszem most játszotta ki az utolsó lapját, mert nem egyszer figyelmeztette az élet, hogy vegyen vissza. Lehet, hogy lecsukják, vagy felfüggesztett büntetést kap.

Van némi bizalmam a jövőjét illetően, hiszen mindennek ellenére tehetséges ember, de most egy-két évre simán elintézte magát. Pihentetni kell a nagyobb szerepléseit, a büntetést majd kiszabják, a szakma és a közönség pedig megnyugszik idővel, ezúttal bőségessel.

Ha a Tűzvonalban valamennyire is komolyan akarja venni magát témájából adódóan nem teheti jelen helyzetben főszereplővé, megkockáztatom ebbe a szerepbe nincs esélye visszatérni. A helyettesítés ugyanúgy nevetséges megoldás lenne, ami egy hétköznapi szappannál is blama, a Tűzvonalbannál csak még kártékonyabb.

Új karaktert kell teremteni a sorozatnak és azzal továbbvinni a főszerepet. Az Origo találgatásába annyira belemennék, hogy Haumann Mátét szívesen látnám a sorozatban, más kérdés vállalja-e. Jó elképzelésnek tartanám, mint új szereplő.

zdawg - 2010. 05. 11. 00:21

egyáltalán nem nézem a tűzvonalbant, mert a víz lever a magyar produkcióktól, képtelen vagyok hitelesnek tartani a valóvilág műsorvezetőjeként hisztis picsaként visongó lúzer stólbucit, mint tökös magyar jackbauert. a nyitóepizódba háromszor is belekezdtem, de mindig az a késztetés volt bennem, hogy azonnal vagy őt, vagy magamat felakasszam. ettől függetlenül egy színészcsere az a legócskább húzás, akkor már inkább karaktert cseréljenek

Llew - 2010. 05. 11. 01:01

Az itt a gond, hogy nem egy főszereplőről van szó, hanem a sorozat arcáról és alap karakteréről. Ez olyan, mintha a Dallasban nem Jockey anyját cserélték volna le, hanem magát a nagy genyót.

Kóczy - 2010. 05. 11. 01:01

“Amúgy anno csak első évadot láttam, hol tart most a sorozat?”

Nemrég kezdték el forgatni a 4. Évadot.

kd - 2010. 05. 11. 01:03

Sajnos Stohl = Bordás, úgyhogy én nem tudom elképzelni, hogy hirtelen másik Tilda játszaná. Inkább írják ki valami gagyi módon, aztán hozzák be az elveszett testvérét, aki kiköpött mása lesz stílusban. :)

kd - 2010. 05. 11. 01:09

Ja, Lux Ádámot szívesen látnám újra a sorozatban, jól állt neki a szerep.

Hor1 - 2010. 05. 11. 01:44

“Ha a sorozat eleje lenne, akkor azt mondom cseréljék, a lostban sem zavart az 5ödik résznél…”

Mire gondolsz? Biztos nem a Walt dologra, mert az jóval később történt, plusz vissza is tért később..

futobolond - 2010. 05. 11. 05:37

Lehet én emlékszem rosszul de Lux Ádámot kinyírták!
Annak örülök, hogy másnak is eszébe jutott Rékasi!
Sokan Buci miatt nem nézték a sorozatot! hátha még jót is tesz a nézettségnek! :-)
én jobban el tudnám képzelni, hogy Bordás gyerekét kinyírják, erre ő inni drogozni kezd, brutális leszámolást csinál, a cégtől kicsapják, mesterlövész létére elkezdi kinyírni az összes bűnözőt, és hatalmas dráma közepette Mike kénytelen kinyírni( fejbe lőni) gyermekkori jóbarátját! :-)

bota - 2010. 05. 11. 05:55

A Tűzvonalban a kedvenc magyar sorozatom. Sajnálom, hogy Stohl András kikerült, de teljesen megértem a
döntést.Már nem hiteles,főleg nem egy rendőr ezredes
szerepében.Szerintem, a leforgatott anyagot nem szabadna újra forgatni.Meg kellene oldani a távozását egy okos húzással.Mike vehetné át a helyét, hiszen Ő Bordás helyettese.Persze a csapatba bekerülhet új szereplő.Nekem az nagyon fura lenne, ha hirtelen egy idegen arc lenne a főszereplő. Azt a szereplőt a történetbe be kell vezetni, hogy a nézővel megszerettessék a karaktert.Új Bordást meg nem tartom jó ötletnek.

pearl - 2010. 05. 11. 06:24

Egy eltévedt golyó megoldaná. Aztán jön valaki helyette. Akkor lehet én is nézném.Rékasinak nem hiszem hogy belefér, már vissza fog jönni a BK-ban. Kőszegi jó lenne, vagy bárki más. Nem hiszem, hogy nem lehetne pótolni Bucit. Jó lesz kicsit nélküle. Már nagyon túltengett mindenhol. X faktorba Balázs!

Stefi - 2010. 05. 11. 06:50

Ha kiírják a sorozatból, el kezdem nézni.

jaku - 2010. 05. 11. 06:58

Idiota duna teve… egyetlen jo haza sorozatot, egy ilyen ostoba, szanalmas megoldassal teszik tonkre… Irjak ki, vagy maradjon, de ez a csere…

Rocko - 2010. 05. 11. 07:07

szerintem karaktercsere a megoldás. Bordás az Bordás. ahhoz pedig kell színész. Stohl meg bármit csinált, attól jó színész. így ezért kérdéses, hogy ki lesz az utód.
szóval szerintem új karakter kell, az átvezetést pedig megoldják szépen.

az ikszfaktort meg azért nem érdekel senkit, mert egy útszéli majom is tudja vezetni, nem kell oda semmi tudás.

birka - 2010. 05. 11. 07:17

Azért az nem hiszem, hogy megoldhatatlan lenne, hogy Bordást kinyírják, jön mondjuk egy Szalay, az új főnök és ő végigviszi ugyanazt a sztorit, amit Bordásnak szántak és opcionálisan beleírják a gyilkosa utáni hajszát, már ha nem a főellenség az.

Irsai Oliver - 2010. 05. 11. 08:40

Bordás=Stohl. Szerintem nem véletlen lett olyan karakter Bordás, amilyen, hanem, mert Stohlra volt húzva a bőre.
Ha nem akarják kidobni a 4. évadhoz eddig forgatottakat (mert, ugye a 3. évad egy robbanással ért véget, ami szépen megalapozhatná Bordás eltűnését), akkor nem lett volna szabad elvenni tőle a szerepet, egyszerűen csak csendben maradva forgatni tovább.
Mert szvsz nem kerül ezért a balesetért tiltólistára minden, amiben Stohl valaha is szerepelt, minden filmszinkron, minden film…
A nyári vetítés amúgy is elég hülye ötlet, közeli is, szeptemberre jött volna megint valami nagyon érdekes celebhír :-(((, olyan Daróczi halála-Klaudia gyászol, vagy Kelemen Anna kutyája megharapta szerű, és le lehetett volna adni a sorozatot.
Az, hogy esetleg a későbbi évadokban nem kívánták már volna folytatni, megértem.
De a menet közbeni kinyírása padlóra küldi a sorozatot, ami pedig az egyetlen értékelhető magyar sorozat volt (hibákkal is persze)
Utód jöhet, de új karakter, nem Mike, akit én ugyan kedvelek, de egy elég jelentéktelen karakter, mind a sorozatban, mind színészileg Schmied sem egy nagy ász.
Maximum elképzelhetőnek tartanám, hogy Bordás a filmben is vét valami nagyot, lefokozzák, megbüntetik, visszajön, mint mezei járőr, konfliktusai vannak az új vezetéssel (vagy azért, mert olyan “Gergő bácsi” féle tenyérbe mászó, vagy, mert egy olyan nem tekintélytisztelő vagány csákó, mint ő volt, így Stohl tkp. nyilvánosan jár kanosszát…

Evangeline - 2010. 05. 11. 09:06

Először is, imádom a Tűzvonalbant!!! Az első két évadot láttam, most kezdünk neki a 3.nak! Ez a sorozat Stohltól olyan, amilyen. Bordást egyértelműen neki írták, az ő alkatára, személyiségére, színészi kvalitásainak megfelelően lett írva. Tudom, szerintetek Stohl már nem hiteles a továbbiakban Bordásként, szerintem viszont igen! Értsd jól: én el tudok vonatkoztatni attól, ami történt. Ő egy színész, ez pedig egy sorozat. Én a továbbiakban is nézném, és szeretném a sorozatot, persze csak ha jó a történet…
Ötelketeitekre reagálás: Vki írta Mike-ot, bár őt jópasinak tartom..:), de a színész játéka, vagy maga a karakter nem elég kidolgozott, kiforrott. Bordásnak volt amolyan heroisztikus karaktere, vmi erkölcsi fölénye (mondjuk talán ennek a realitása veszne el a baleset miatt az emberekben), de Mike-nak ez nincs, nem volt, nem is lesz. gyenge jellem.
Más színész, Bordásként: abszolút nem! nem jönne be, legalábbis az elején tuti nem. nehéz lenne megszokni, itt nem egy mellékszereplőről van szó. hanem a húzóemberről. Pircsi mehet, a jóságos Johnny bácsi szintén (Johnny-t sajnálnám:D), Alter mondjuk már nem annyira, de h Bordás helyett más legyen? na ne!
Sztem: halljon meg Bordás (ha már muszáj, de én a “minden maradjona régiben” dolog mellett kampányolok) és jöjjön helyette Rékasi. ő egy olyan kaliberű szinész, mint Stohl. amúgy majdnem mindenki mást utálnék a sorozatban, aki rajta van azon az origo-s listán. kivéve talán Nagy Ervint.

Maxxid - 2010. 05. 11. 09:06

X-faktorra a buta Hujbert tippelem, nagyon nyomják most, le merem fogadni hogy ő lesz.

Tűzvonalban meg én megöletném Bordást, jó kis csavar lenne, de nyilván nem így lesz, új színésszel régi karakter nálam nem nagyon működik…

Rose - 2010. 05. 11. 09:07

*Spoiler*
A CSI-ben volt, hogy az egyik karaktert alakito szinesznek drog(?) problemai voltak, őt megölték, volt 3-4 szomoru rész de utana minden ment tovabb a régiben, nem volt nagy törés.

Dzséjt - 2010. 05. 11. 09:12

Hallomásból ismerem a Tűzvonalbant (apám nézi, illetve ismerem az egyik forgatókönyvírót), de szerintem a színészcsere az egyik legbénább húzás, amit sorozatban/filmben összehozhatnak (röhejes például a Stargate Atlantis esete, ahol Dr. Weirt hárman is alakították – még úgy is, hogy az egyiket ostobán, de megmagyarázták). A néző összebarátkozik a karakterekkel, ezután egy váltás éles szakítást is jelent. Mert hiába ugyanaz a neve, a színész nem játszik úgy, a kinézete és hangja meg természetesen más, tehát immár nem az a karakter lesz, akit a néző megkedvelt. Ez pedig az elpártolást jelenit. Az íróknak inkább ki kéne találniuk az ilyen helyzetekre afféle vészmegoldást. Egy apró sztoriszálat a háttérben, amit valamikor megemlítenek, aztán be lehet dobni, és akár off screen is kirakható lenne a karakter, így bár a megoldás továbbra is faramuci, de legalább kéznél van és nem kell színészt cserélni.

SzilviBarack - 2010. 05. 11. 09:43

Ehh… a végén még jót tesz ez a Stohl-ügy a Duna tévének és a Tűzvonalban alkotóinak, és nagyobb share-rel fog futni a sorozat.

khaal - 2010. 05. 11. 09:58

Ha már Stohlnak mennie kell akkor szerintem Bordást se kellene megtartani. Miattam behozhatnak egy nagyon hasonló karaktert a helyére, de akkor azt már ne Bordásnak hívják. Egyedül úgy tudnék színészcserét elképzelni, ha az komoly háttértörténetet kap, pl. megölik a gyerekét, őt pedig jól elintézik (mondjuk felrobbantják), így megmagyarázható lenne, hogy más az arca, más a karaktere.

rio - 2010. 05. 11. 10:16

bevallom őszintén én szombathy gyulát és sörös sándort importálnám, mint friss és fiatalos nyomozópárost (aka dexter és sziniszter az űrgammákból) :D

kiskiraly - 2010. 05. 11. 11:51

zdawg: A Tűzvonalban soriban a “Pilot” nagyon gyenge lett szerintem. Minden létező magyar filmes klisét beleraktak amit lehetett (talán filmbuzi-n ezeket össze is lehetne írni – hollywood-i filmes klisékről volt már ilyen összeírva: )

Magyar filmes/sorozatos klisék csak néhány:

– Mindig megismerünk egy női karaktert aki titokban szerelmes a főszereplő jóképű pasiba
– Mindig van egy csetlő botló karakter
– Mindig van egy végefőcímdal. (Huh, de jó hogy levették úgy a 7-8 rész végétől)

Ezeket mind ellőtték már az első részben.

Papichulo - 2010. 05. 11. 12:28

Kiderul, hogy Bordas egy Timelord, majd miutan felaldozza az eletet egy ovodas csoport megmenteseert, regeneralodik egy masik testben. Ha a BBC-nek jo a megoldas, talan a Duna TV-nek is.
+1: kesobb akar idoutazos iranyba is elvihetik a sorozatot, pl Bordas-Kantor crossover

Rossy - 2010. 05. 11. 13:59

Stohl nélkül nincsen Bordás. Magánvéleményemet “hallottátok”, igaz,ezt három évadnyi Tűzvonalban-nézés után állítom.
Ha a munkájától megfosztják,azzal nem csak a színésszel szúrnak ki. Ez a Tűzvonalban- produkciónak, és nekünk, nézőknek is “fájni” fog. Nem is kicsit.

Binky - 2010. 05. 11. 14:09

Ó halljátok, kár volt este elolvasnom ezt a cikket, mert éjszaka Bucival álmodtam. Na ne már… erre ébredtem. Szóval először arra gondoltam nincs még egy olyan karakter aki elvezethetné az X-Faktort, de aztán többen írtátok Balázst, és tényleg, ő képes lenne rá. Stohl néha tényleg erőltetett. De amikor leburkolt a lépcsőn az tuti volt. :)
A Tűzvolnalban viszont sztem bukott teljesen Bordás nélkül. A színészcsere meg egy baromság. A Barátok köztben is utálom, hogy lecserélgetik csak úgy simán a szereplőket. Esetleg felrobbanthatnák Bordást, mint a Jóban Rosszbanban Barbarát, és akkor indokolt lenne hogy átépítették az arcát, de hogy kimegy tényleg a wc-re Stohl, aztán visszajön vki más… Az gáz lenne.

Wolverine - 2010. 05. 11. 14:11

Igazából nem tudok olyan színészt mondani, akivel lecserélhetnénk Stohlt. Jól játszotta Bordást – ilyenkor szvsz jobb lenne valaki mást a helyébe állítani; talán Altert vagy Norbertet, a kialakult lyukat meg betölthetné egy új karakter.

Evangeline - 2010. 05. 11. 14:24

sztem az X-faktorra inkább Csonka András kellene. Balázs nagyon hülyén mutatna Ördög Nóra mellett. a kettő stílusa iszonyatosan más, Csonka Picivel viszont nagyon jól menne a műsorvezetés kettejüknek.

Vagy, cseréljék le Ördög Nórát is és akkor mehet a Balázs+Vadon páros..

Annatar - 2010. 05. 11. 18:31
symor - 2010. 05. 11. 18:36

Szabó Győzőt az Origo szavazás alapján megkeresték Bordás szerepére. Most gondolkodik rajta.

A cikk erről, ha még nem látta valaki:

http://www.origo.hu/teve/20100511-szabo-gyozot-mar-megkereste-a-tuzvonalban-stohl-szerepere.html

Hát, őszintén a Tűzvonalban eddig sem volt a szívem csücske, de azért legalább volt valami, és bár elismerem Szabó kvalitásait, akár önálló szereppel is jelentkezhetett volna, de Bordásként…

Röhejes, siralmas, slejm, borzalmas, okádék megoldás. Elmehetnek a jó büdös francba a sorozat producerei!

Bruzsy - 2010. 05. 11. 19:18

Győzőt szeretem, de én se tudom itt elképzelni. De ha végül mégis ő lesz a végső választás, remélem a hangmérnökök is felkészülnek rá, mert olyan szinten szokott dörmögni, hogy ember legyen a talpán, aki megérti, mit mond. Van, hogy a Beugróhoz is magyar feliratot kéne mellékelni.

TonyAlmeida - 2010. 05. 11. 20:09

Komolyan mondom napjainkban ilyen indoklás: “nem méltó hogy eljátszon egy rendőr ezredest” drágalátos rendőri vezetőink már nem lehetnének nagyobb morális mélységekben. Egyet értek a felettem kifejtett véleménnyel, Stohl egy színész és ez egy szerep. Rékasi Károly-on kívül nem tudnék mást elképzelni, Szabó Győző borzasztó döntés lenne szerintem. Szóba jöhet még Usztics Mátyás, de Kiefer Sutherland is szabaddá vált.

GK - 2010. 05. 11. 20:31

Ez egyértelműen hibás döntés szerintem.

Nem teljesen nyilvánvaló a hírek alapján, hogy a pénz kevés az átírásra, vagy az idő.

Ha az idő, akkor simán lehetne a 4×06 után 1-2 hónapra szüneteltetni a sorozatot, letolni közben napiban a 1-3. évadot, és utána nagyon bepromózva jöhetne a 4×07, ahol
a) Bordás meghal/elutazik/elrabolják és jön helyette az új ember -> rengeteg új konfliktus / poénlehetőség
b) Bordás marad Stohl, mert addigra lecsillapodnak a kedélyek.

Ha a pénz kevés, akkor szerintem jobban jártak volna, ha egy vagy akár két résszel rövidítik az évadot, hogy legyen elég pénz.

Ezzel a lépéssel azt a sorozatot teszik tönkre, ami a magyar “főműsoridős” sorozatgyártást elkezdte ismét feléleszteni.

Pedig a DunaTV-nek szerintem aranytojást tojó tyúk van a kezében a sorozattal…kár, hogy lefejezik még mielőtt kotlani kezdett volna. :)

Üdv,
GK

symor - 2010. 05. 11. 20:31

A döntésről szólva, ennek a csapatnak az arcáról süt a józan gondolkodás.

http://sheenard.sfblogs.net/files/2010/05/tuzvonalban_bejelentes.jpg

Győző remélem csak úgy vállalja, ha új karaktert írnak neki!

friendsfan - 2010. 05. 12. 00:20

Nevetséges a Duna TV, kiírni Stohlt a Tűzvonalbanból? Színészcsere? Ezek nem láttak még minőségi műsort? Komolyan a Barátok Közt kell legyen a példa? Sheen-t is börtönbe zárták? Elvonóra vagy bánom is én már mi volt az a nejével. Sutherland részegen verekszik, balhézik. Stohl tette is nagyon csúnya, de egy sorozat fontosabb. Ott a szerep van és utána a színész. Fodor profi, tisztában van ennek a hátrányával. El kéne érniük, hogy a maradékot leforgassák Stohl-al, a balhé úgy is elül, a sorozat nem veszít nézőt ilyesmi miatt, főleg hogy a szerep már rég meg van, és rengetegen Bordást látják már és nem Stohlt ami nagy szó tekintve, hogy mennyire túl volt szerepeltetve az utóbbi időben Buci. A maradékot vele kell megcsinálni, ha meg akkor is mennie kell, utána kiírni, inkább minthogy valaki besétáljon ennyi év után új Bordásként, az komolytalan lenne. Kint miért oldják meg profibban? Tudom mások a szokások…

Vegeta - 2010. 05. 12. 01:35

Csak szar reklám az egész. Szerintem a magyarok 70% még csak nem is hallott a Tűzvonalbanról… A kutyát nem érdekelné hogy ott van e Stohl vagy nincs. Így viszont hirtelen mindenhol nagyon fontos lett hogy mi történik most. Persze ez a junkie-n normális mert erről szól az oldal de azt nagyon kétlem, hogy ez szélesebb közösségeknek érdekes lenne… Kirúgták jó reklám volt ennyi. Szerintem.

dupi - 2010. 05. 12. 03:50

még jó, hogy nem gondolkoztam különösebben, mert ez a poszt majdnem 100%-ban stimmel: http://sheenard.sfblogs.net/2010/05/11/uj-foszereplo-a-tuzvonalban-ban/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz