login |

The Vampire Diaries: vége az 1. évadnak

2010. 05. 15. 14:56 - Írta: Desmond Wallace

566 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Egy évvel ezelőtt nem hittem volna, hogy majd éppen a The Vampire Diaries évadzáró részéről írok majd. Egyszerű tinivámpíros sorozatnak tűnt, aminek majd megnézem az első részét és valószínűleg ennyiben is marad a dolog. Bár Kevin Williamson neve eléggé kecsegtető volt (a Sikoly rajongóinak nem kell bemutatni), illetve Nina Dobrev szépsége is felkeltette a figyelmemet, de nem számítottam arra, hogy pont ez a sorozat lesz az évad egyik legkellemesebb meglepetése. Egyébként is, mi újat lehet még mutatni a vámpír témában?

TVD 1×22 01

Mégis szép lassan teljesen magával ragadott a TVD. A pilot nem igazán győzött meg, de azért néztem tovább, időnként unatkoztam a részek alatt, de kitartottam, mert minden epizódban volt valami, ami miatt folytatni kellett ezt a sorozatot. A kissé lassabb építkezés után (úgy az 1×06-tól) egyre csak kaptuk a jobbnál jobb részeket. Szintet lépett a sorozat, és ahogy azt a kibeszélő is bizonyítja, az egyik fanfavorit sorozattá vált.

Remekül építették a történetet és mindig sikerült valamivel meglepniük bennünket. A három főszereplő (Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley) mellé remek mellékszereplőket is kaptunk, de senki se érezhette magát biztonságban, mivel gyakori vendég a városban a Kaszás. Az elhullott karakterek helyett mindig kaptunk újakat is, akik csak tovább színesítették Mystic Falls rejtélyekkel teli életét. Külön kiemelném az Alaric-et (Matthew Davis), Annát (Malese Jow). Mindketten valami újat hoztak a sztoriba. És ne feledjük Bonnie-t (Katerina Graham) se, aki egész ügyes kis boszorkánnyá vált a 22 rész alatt.

TVD 1×22 02

Néhány szereplőnek eddig nem volt túl sok lehetősége a kibontakozásra, ők inkább csak a háttérben húzódtak meg, a szerepeltetésükkel mégis jól gazdálkodtak az írók. Ha kellett, akkor gond nélkül pihentették, vagy éppen szemrebbenés nélkül írták ki őket a sorozatból. A főszereplőket pedig aztán pláne megilleti az elismerés. Ian Somerhalder gond nélkül hozza Damon karakterét, mintha csak ráöntötték volna, de két társának sem kell szégyenkeznie. Főleg Nina Dobrev játéka lett jobb a 22 rész alatt, ez jól látható a fináléban is.

A forgatókönyvírók igazán kitettek magukért, a 22 rész alatt rengeteg esemény történt. Nem húzták a sztorit, nem tettek felesleges köröket, egyszerűen lekötötték a figyelmünket minden másodpercre, így teljes mértékben átadhattuk magunkat a szórakozásnak. Ez főleg azért nagy szó, mert sok más sorozatnál nem ezt a feszes tempót tapasztalhatjuk, hanem inkább az időhúzást. A folytatásban már spoileresen írok a fináléról.Az előző részben Bonnie szépen átverte Elenát, így az eszköz, amivel ártani lehet a vámpíroknak, még mindig működőképes. John (David Anders) terve pedig szépen alakul, így bevetik az eszközt a vámpírok ellen. Sokan elhullnak így a vámpírok közül, ráadásul Damon is csak Bonnie segítségével szabadul ki a lángokból. Anna már nem volt ilyen szerencsés, mert vele John saját kezűleg végzett. Sajnáltam a kis vámpírcsajt, mert ő is egy remek karakter volt. Hiányozni fog nekem a folytatásban.

Az akció alatt az is kiderült, hogy az eszköz nem csak a vámpírok ellen hatásos, hanem más lényekkel szemben is bevethető. Lassan adagolják ezt a farkasember szálat, de már kétségtelen, hogy Tyler se egy normál ember. Jeremy meg nagyon nem szeretne tovább ember maradni, mivel szeretné kizárni az életéből a szenvedést, így kap egy kis üvegcsével Anna véréből. Egy ideig azt hittem, hogy Jeremy végre egy normálisabb karakter lesz, de ez a sok önsajnálat egy kicsit sok nekem, így talán ő az egyetlen karakter, akinek a sorsa teljesen hidegen hagy.

TVD 1×22 05

Ezzel azonban még korántsem ért véget az évadzáró, hiszen a java csak ezután jött. Damon megköszönte Elenának, hogy megmentette az életét (az idősebb Salvatore testvér már nem teljesen ugyanaz a vámpír, aki volt az évad elején), ráadásul még meg is csókolta a lányt, aki pedig csak Stefant szereti. Jenna pótmama viszont gyorsan betessékeli a házba a vámpírmániás leányzót. Ez a lépés vezetett az évadvégi nagy cliffhanger-höz, mivel John bácsi – aki valójában Elena apja, és ezt már mindketten tudják – és Elena Gilbert beszélgetése érdekes fordulatot hozott.

Gyűrű ide vagy oda, attól még meg lehet ölni a viselőjét is, csak el kell távolítani azt a kezéről, lehetőleg egy jó nagy késsel, és még néhány ujj társaságában. Ekkor jött a felismerés John és a néző számára is, ez a lány nem Elena, hanem Katherine tért vissza a városba. Közben hazaérkezik Elena is, aki furcsa zajokat hall a konyhából, majd…

Nincs tovább. Ennyi volt az 1. évad, így sokáig találgathatjuk még, hogy mi következik ezután. Caroline kórházban, Jeremy túladagolta magát Anna vérének elfogyasztása után. A polgármester halott, Johnatan Gilbertet meg rendesen lerendezte Katherine. Szóval rendesen lógva hagytak minket itt az utolsó percekben.

TVD 1×22 04

Összességében egy remek évadzárót láthattunk, amit én 8/10-re értékelnék, akárcsak a teljes 1. évadot. A The Vampire Diaries nem csak a CW egyik zászlóshajója lett, hanem a nézők egyik új kedvence is. Az évadban elég sok volt a csalódást keltő sorozat, a TVD is ide tartozik, csakhogy esetében nagyon kellemes csalódásról van szó. Köszönjük ezt a remek szezont, csak így tovább!

566 hozzászólás Ne habozz!

Lnaughty - 2010. 05. 15. 15:03

Igen Igen Igen! Mindenben egyet értek!
Jeremy nekem buta karakter lett, remélem, majd vele is kezdenek valamit. De ezen kívül hibátlan volt ez az évad!

És megint leírom, hogy én részről-részre meresztgettem a szemem, hogy baszki ez egyre jobb. És a fináléval ezt csak igazolták!
Köszönjük, a TVD nagyon jólesett:)

labadipeter - 2010. 05. 15. 15:19

Legjobb újonc az évben. Az Odaát 5.évadját is verte szerintem.:D

Brooke - 2010. 05. 15. 15:20

Az első részek nekem is nagyon amerikaiasak,elcsépeltek és chlisések voltak,de nagyon örülök h kitartottam a sorozat mellett. Ezt leginkább a Damon karakterének köszönhetem,mert ilyennel még nem találkoztam.
Sok sorozattal jártam úgy h a pilot és az első pár rész megfogott,de utána vhogy már nem volt a régi a TVD esetében ez pont fordítva volt.
Tényleg semmi felesleges kör és időhúzás nem volt benne,mindíg volt benne vmi meglepetés és váratlan fordulat.
Jeremy már nekem is idegesítő,remélem őt is eléri a kaszás.
Én az Iant emelném ki leginkább! Eszméletlen jól játszik.Olyan a mimikája és a gesztusai … kár h a Katie Cassidy-s TVD szereplés csak kacsa volt,szerettem volna őket eggyütt látni.
Kevin ismét bebízonyította h az isten is erre teremtette.
Nem gondoltam volna h ez a sorozat lesz az év meglepetése.

zoey - 2010. 05. 15. 15:21

A Tweet-ed óta várom az írásod, brother :) és nem kellett csalódnom. Jól összeszedted.
Jeremy valóban elég érdektelenné vált így a vége felé, pedig az elején még majdnem bírtam.
Alaric karaktere nagyon jó választás, Annát pedig sajnálom, mert kedvencek közt volt.
A cliffhanger ütött, ahogy kell, érzékeltette, milyen messze is van még az a fránya szeptember.

Ami nagyon tetszik a sorozatban, az egyrészt a karakterek remek megválasztása, illetve, hogy az írók nem félnek akárkit, akármikor nagy kaszáshoz küldeni. A másik dolog pedig, hogy egy bizonyos problémát, rejtélyt nem vontatnak végig a sorozaton, hanem igyekszenek mindig újat behozni. Ezt nagyra értékelem.

A sorozat nálam 8/10, a finálé…hm…újranézve 9/10.

Robi - 2010. 05. 15. 15:26

A sok pozitív komment hatására kezdtem el nézni a sorozatot és néhány rész alatt a kedvencek közé került, és mindig egyre csak jobb lett. Nem is emlékszem mikor vártam ennyire egy évadzáró részt, mint most ezt. Hozta is azt amit kellett. Johnért kár, de szerintem nem fogják ennyivel elintézni, de ez majd kiderül.
Nálam az évad simán 9/10. Remélem tudják majd tartani a színvonalat a második évadban.

DaiMOn - 2010. 05. 15. 15:33

Hát nemtudom, végignéztem az évadot, de nem voltam tőle elszállva. Az évad elején a naplózás nagyon idegesítő volt, de azt szerencsére elhagyták. Utána elég korrekt lett a sorozat eltekintve a karakterek gyakori logikátlan ostobaságaitól, amitől legtöbbször a falra tudtam volna mászni. Különösen Jeremy “emósvagyokszarazélet” karaktere az amitől Agyf***t tudtam volna kapni. De tekintve hogy a 11-16 éves lányoknak is kell kedvezni szemethunytam felette.

Ha nem lett volna benne ennyi nyáladzás (különösen a Stephan vérfüggő, de én így is lájkollak mert tudom hogy legbelül jó vagy részekben meg a film elején) akkor akár 9-est is kaphatna tőlem, de így csak egy 6/10.

Wynonna - 2010. 05. 15. 15:43

Jó lett a kritika, köszönjük. Durva visszanézni mennyit változtak a karakterek az első részek óta. De maguk a színészek is egyre jobbak. Ian mindig is zseniális volt, de például a fináléban tűnt fel, hogy Nina játéka rengeteget javult. A finálé ütött, egyáltalán nem sejtettem, hogy már most visszahozzák Katherine-t. A szereplőket ismét nem kímélték, Anna-ért kár, de nekem David Anders karaktere is hiányozni fog, pedig sejtettem, hogy nem sokáig marad. Alaric keveset szerepelt, de legalább marad következő évadra, ennek nagyon örülök (Matt Davis twitteren: http://twitter.com/ernestoriley )
Hosszú lesz a nyár TVD nélkül…

Nincsi - 2010. 05. 15. 15:45

Nagyon eltalálták a sorozatot, a finálét is harmadjára nézem…

comet - 2010. 05. 15. 15:53

jó volt ez az évadzáró, kár h. nem duplarészes, de azért jó volt, főleg Katherine visszatérése tetszett, lehet én voltam az egyetlen, aki erre nem gondolt a csókjelenet közben (:

Ian hiányozni a fog a nyáron ;)

Lunarian - 2010. 05. 15. 16:21

Stefan az elején még megynyerő volt, de ez a folytonos aggódás és savanyú fej már kikészít, bezzeg Damon, egyre inkább belehabarodtam, azok a nézések..Hmmm!
Remélem 2. évadban Jeremyből kihoznak egy gonosz-önző karaktert, mókás lenne látni.
Évadzáróhoz tegnap egésznap vártam a feliratot (nem szeretek egy szóról se lemaradni így nem szeretek magyar felirat nélkül nézni, bár lehet megnézem még1x angol felirattal, van-e vmi ami gondot jelentett volna:), 22.52-kor megérkezett – köszönet a fordítónak – egyből nekiestem.
A záró cliffhangerben, éreztem hogy gyanús a csók, hisz pár perccel korábban erősködött Elena Stefannak hogy őt szereti, bár szurkoltam Damonnak, mert én inkább őt választanám. :) Szegény vámpír, összetörik a kis szívét! :(

Binky - 2010. 05. 15. 16:34

comet: A kibeszélőben már kiveséztük a csókjelenetet. Nézz be oda. Lesz mit olvasnod… :)

És Ian sokaknak hiányozni fog. De lesz egy filmje: How to make love to a woman. Abban megnézhetjük majd. :)

Lnaughty - 2010. 05. 15. 16:39

Binky: wáów, megnézhetjünk Iant how to make love to a woman:D

andus - 2010. 05. 15. 16:49

Jó írás, és nincs benne semmi negatív :)
Lnaughty: “wáów, megnézhetjünk Iant how to make love to a woman:D” ez jóóó :DDDD

cyborgwings - 2010. 05. 15. 16:58

@Wynonna: matt davis hihetetlen nagy arc, imádom a tweetjeit.

a sorozathoz, pláne a fináléhoz meg már nem merek hozzászólni, mert a kibeszélőben teljesen elburjánzottam. :D
jah, és kösz Binky, hogy szóltál, mert a főoldalt már csak szökőévente nézem, amióta a kibeszélő ennyire pörög. :)
jó kis összefoglaló volt, na.

Binky - 2010. 05. 15. 17:19

cyborgwings: én is így vagyok, ki se léptem egy jó darabig a kibeszélőből csak frissítettem, h lássam ki milyen okosságokat ír. Az elburjánzásról meg ne is beszéljünk! :) Nem vagy egyedül…

zoey - 2010. 05. 15. 17:23

Lnaughty: “wáów, megnézhetjünk Iant how to make love to a woman:D”
– Na, valami ilyet vártam tőled, nem csalódtam. :)

Nem tudom, egy-egy szerephez milyen sokáig keresték a színészeket, de szerintem nagyon eltalálták mind. Egyszerűen illenek a karakterekhez és ez nagyon jó. Ráadásul, egyik szereplő sem tartozik az azonnal megkedvelhető kategóriába, hanem ahogy részenként felépítik a személyiségüket, mi is fokozatosan alkothatunk véleményt – és aki pl. első ránézésre még csak szimpatikus sem volt, 3 rész múlva közönség-kedvenc. Vagy vice versa. Tetszik ez a játék.
Az pedig, hogy Mia Kirshner-t is bevonták a “buliba”, nagyon kellemes meglepetés volt nekem.

Lnaughty - 2010. 05. 15. 17:29

zoey: akkor ezt én most bóknak veszem:D örülök, hogy itt is bemutatkoztam..:D

ja jók a színészek/karakterek és egyébként a Jeremy-r játszó srác egyáltalán nem idegesítő, szóval én remélem, hogy ő is lesz még jófej karakter.

Tényleg milyen jót dumcsiztak Damonnal, azt nem is említettük.

benceclick - 2010. 05. 15. 17:30

Rohadt jó finálé. Rohadt jó sorozat.
Egyik kedvencem, mostanság nem nagyon van amit hétről-hétre így várnék, mint a TVD-t. Hosszú szünet lesz az biztos…
Az említett csóknál én sem gondoltam arra, h az nem Elena. Sőt, még az ujjak levágásánál sem jutott el az agyamig, h Katherine-ről van szó, mivel annyira meglepett h “Elena” megvadult. :D
Na meg tovább építgették a vérfarkasos szálat…
Jeremyt én sem bírom, Anna-ért pedig kár.
Caroline-al kapcsolatban pedig nem hinném h kiírják a karaktert, sztem lehet még vele mit kezdeni.
Lesz mit néznünk a 2. évadban, ebben biztos vagyok! (Can’t wait!!! – bocs, ezt muszáj volt.)

cyborgwings - 2010. 05. 15. 17:30

off

@zoey: na, még jó, hogy én bölcsen hallgattam a filmmel kapcsolatban. :D mondjuk én már láttam iant how to make love-olni (ez de szép lett…) a bigyóban. juj, kíváncsi vagyok, mit mondasz rá. én kikockáztam, mert nem hittem el. jó, tudom, téged a csaj jobban fog érdekelni. :D

cyborgwings - 2010. 05. 15. 17:32

@Lnaughty: steven r. mcqueent én is bírom, jól tolja a srác, csak tényleg nem ártana kicsit gatyába rázni a karakterét. viszont ezzel az átváltozással jó irányba indultak el az írók szerintem. csak nem lesz ilyen rinyagép utána…

zoey - 2010. 05. 15. 17:36

@Lnaughty: Tényleg, erről még nem is írtunk, pedig nagyon tetszett, hogy így elbeszélgettek. Damon nagyot változott az első rész óta. Bár a varjút/hollót azért néha hiányolom. :)

@cyborgwings: Szépen lassan kiismerjük itt egymást, érdeklődési körileg. Hehe. Kikockáztad a mit? Ja, vagy úgy. Izé…félek megnézni. :DDD

Lnaughty - 2010. 05. 15. 17:48

Hahó én itt lemaradtam:D

Cyborwings: milyen filmben láttad? és mit kockáztál ki? énisénis:D
ha vámpír lesz ha nem, ne legyen ilyen depressziós, mert tényleg nagyon unalmas nézni a sírásra görbülő száját, mert ő sem egy rossz darab:D

zoey:annyira örültem, hogy ennyit fejlődtek a karakterek, hogy kiderült azért nem egyoldalú ez, hogy Damon a rossz, Stefan a jó.
Meg még az volt érdekes ahogy Katherine mondta Damonnak, hogy lehet meg van benne a jó..hm
Én akarom vissza a ködgépet meg a varjút:D

cyborgwings - 2010. 05. 15. 17:53

@zoey: kikockáztam. ki én! :D

@Lnaughty: nem film, sorozat. a tell me you love me című. a kibeszélőben írtam is róla múltkor. a 6. részben van egy eszméletlen durva szexjelenete iannek. :O :D

ja, ezt én is bírom, hogy árnyaltak a karakterek, bár az kicsit furcsálltam, amikor damon odament bonnie-hoz és nem is az, hogy szimplán odavetett egy “kösz, bzmg”-et, hanem magához képest nyálas volt. nekem akkor az még egy kicsit sok volt. viszont amikor jeremyvel dumáltak, és az utolsó(?) mondatnál megcsuklott a hangja… hű. :) de ott már túl volt egy traumán. előtte ennyire nem volt vészes a helyzet. csak szerelmes volt. :D

Desmond Wallace - 2010. 05. 15. 18:11

A ködgép nekem abszolút nem hiányzik. Fura volt az első részekben.

Caroline meg biztos nem hal meg. Jeremy kérdéses számomra. Lehet, hogy Elena megmenti, aztán meg még jobban fogja utálni.
John valószínűleg meghal, de még ez se biztos, hiszen Elena a konyha felé vette az irányt, hogy majd szeptemberben meg is érkezzen a helyiségbe.

Ha a polgármester tényleg vérfarkas volt, akkor érdemes elgondolkodni azon is, hogy ilyen módon meg lehet-e ölni egy farkasembert. Ha túlélte a tüzet, akkor Damon nem lesz biztonságban.

Lnaughty - 2010. 05. 15. 18:17

Erre én is gondoltam, de a vámpír csávó kitekerte a nyakát és aztán meg Bonnie szénné égette, lehet ez nem elég a halálhoz? jogos, vérfarkasoknál nem lehet tudni..

a ködgép poénnak volt jó:)

Binky - 2010. 05. 15. 18:17

Hát a Bonnienak való duma tényleg nekem is nyálasnak hatott, nem igazi Damonos volt. De hát ez a lényeg, h visszakapcsolta az érzéseit, ezt el is mondta Jeremynek. És ahogy megcsuklott a hangja… Fúúú, az engem is megütött. Na ez a színészi játék!

cyborgwings és Lnaughty: Öröm olvasni a kommentjeiteket. Küllön posztot nektek! :D Már ezeken is forgok. Ja és Tell me you love me 6. rész műsorrendre véve. :)
Ja és külön petíciót kérünk a ködgépnek és a varjúnak! Tegnap visszaolvasgattam az első kommenteket, ahol ezt taglaljuk. Mennyit röhögtem!

zoey - 2010. 05. 15. 18:17

A ködgép, az nekem sem hiányzik. Nagyon gagyin hatott. Viszont a madarat hiányolom.

Nekem is az jutott az eszembe, hogy ez a Jeremy nem hal meg is kétesélyes. Mert vagy mint ember marad életben és nagy vámpírvadász lesz, bosszúból. Vagy pedig átváltozik és akkor esetleg kis gyilkológép válik belőle. Ezeken felül akár még Katherine-nel szövetkezhet, de ez már valóban csak meredek találgatás.

Tyler apjánál esélyes a visszatérés szerintem. Bár nem tudom, hogyan lehet megölni a vérfarkasokat, én Team Vampire vagyok. :)

Lnaughty - 2010. 05. 15. 18:19

cyborgwings: oxa, köszi, akkor vissza olvasok, mert az nem lehet, hogy Pont én maradjak ki a mókából és kikockázásból:D

cyborgwings - 2010. 05. 15. 18:26

akartam írni, hogy biztos fárasztó lehet a hosszú nickemet állandóan kiírni, rövidítsétek nyugodtan, és rájöttem, hogy az cw lenne. hehe. én már a névválasztásnál is előre és öntudatlanul a tvd felé húztam. :D

hja. azt talán desmond írta, hogy azért nincs ködgép, mert túl nehéz. nem? azon még most is röhögök.

na igen, tyler apjának halála sem annyira tuti fix. bár én sem tudom, mi kellhet – vagy az írók hogyan gondolják – egy vérfarkas halálához. bár tyler talán kicsit jobban megkergülne, ha az apja meghalna.
annyira jó, hogy egy csomó szálat ennyi felé el lehet vinni. és a legjobb, hogy az írók tuti a megfelelő lépést teszik meg. hihetetlen jó munkát végeznek ezek így ketten. julie plec és kevin williamson ftw!

vicvega - 2010. 05. 15. 18:54

én a rettenetes pilot után kaszáltam, de talán nyáron ledarálom, főleg, hogy Mia Kirshner?! persze annyi minden van talonban, na meg Ian Somerakárki elég visszatartó erő. a Lostban nem volt vele semmi bajom, de neki köszönhető főleg a pilot utáni kasza

Vero - 2010. 05. 15. 19:13

Iannak a Tell me you love me beli szereplépésénél mki a 6. részt mondja :D nálam a 8.-ból van olyan durva. .. :D most vagy nálam írták el, vagy két rész … úgyhogy leszedem a 6. részt külön is :D

vicvega: hát szerintem később Ian szereplése miatt fogod továbbnézni a sorozatot :D

cyborgwings - 2010. 05. 15. 19:23

@Vero: a nyolcas is komoly, de a hatodik részben tényleg brutális jelenet van. konkrétan áll neki (egy idő után), és tényleg tök úgy néz ki, mintha élesben menne a dolog. kikockáztam, mondom. :D

na ja, az elején én sem értékeltem iant, aztán mi lett belőlem…

Lnaughty - 2010. 05. 15. 19:40

cyborgwings: amúgy nem nehéz leírni a neved:D
mi lett belőled:D:D

Ági - 2010. 05. 15. 19:45

Jó krakterek, pörgő történet… mi kell még? Nem élesztgetik fel a halottakat, nem félnek irtani a szereplőket. A finálé utolsó perce előtt arra gondoltam, ennél nagyobb durranásra számítottam. És akkor megkaptam. Ez ütött. Na itt tényleg nem tudom hogy bírom ki szeptemberig. :D

Binky - 2010. 05. 15. 19:50

cyborwings: ez tényleg olyan durva a 6. részben. Nem élesben nyomják ezek tényleg? Végig ilyen durva ez a sorozat?

steak - 2010. 05. 15. 20:07

Köpni. Nyelni. Nem tudtam. OMFG WTF rész volt számomra. Nem tudom, hogy bírom ki a 2. évadig. :\

u.i.: Damon FTW

cyborgwings - 2010. 05. 15. 20:19

@Binky: ha kikockázod :D, látszik, hogy nem. de mielőtt átfordulnak, látszik, hogy ööö ja. de csak a felvétel szöge miatt olyan, mintha éles lenne a szitu. azért az első néhány megtekintés során én is meresztettem a szemeimet, hogy ezmiez. :D

@Lnaughty: pedofil pap fanatikus. :D

mo - 2010. 05. 15. 20:20

most akkor ez a post átveszi a kibeszélő szerepét? csak azért, hogy ide jöjjek a teóriákkal vagy a másikba? :)

cyborgwings - 2010. 05. 15. 20:26

@mo: kontrolcé-kontrolvézz. :) de szerintem vagyunk itt is, ott is. ahol jobban esik.

Lnaughty - 2010. 05. 15. 20:36

cw: ;) már akkor sem vágtam miért pedofil papoztad le, de ahogy érzed:D
igen érzem én is eme fanatikusságot:D

mo: ahogy érzed:D

mo - 2010. 05. 15. 20:41

@cyborgwings okok, köszi :)
igazából nincsenek is teóriának nevezhető izéim, csak a jó kis csevejbe akartam beszállni

kifejezettem tetszett a rész elején, ahogy Elena és Stefan készülődik, egész addig azt hittem, flashback van, míg Jenna meg nem jelent a tükörben

a rész végén pedig hasonló sokk ért, mint mikor a Prison Break-ben lenyisszantották Scofield lábujját

a polgármester szerintem nem halt meg, valahogy nem tudom elképzelni, hogy kihagyják azt a tök jó macska egér játékot, amit Damon kezdett, mikor elmondta, hogy vámpír és nem tudta, hogy mi a rákért nem hat semmi a csávóra. nagyon tetszene egy ilyen “nem akarom, hogy kiderüljön a titkom mások előtt, de azért próbáljuk meg elkapni egymást” dolog. vagy, ha mégis meghal, a fiával lehetne ugyanígy.
egyébként, ahogy a kibeszélőben olvastam, a Tyler és a hold dolog nem mindenkinek jött le. nekem egyből feltűnt, hogy hosszan és sokat mutatják a holdat, mikor összeverekszik valakivel a gyerek. nem is egyszer történt és én eleve azt hittem, hogy a szünet előtti Elena megpördül a kocsival mutatvány okozója is ő (de ugye tévedtem, de a sejtés már megvolt :))

cyborgwings - 2010. 05. 15. 20:56

@mo: jaja, jó volt az eleje, hogy úgy csinálták meg, mintha flashbackkel indulna.

ez tényleg érdekes szál lenne, ahogy a polgi üldözi damont, de közben ő is gázban van, mert lebukott a többiek előtt, hogy valami van vele. hm. benne vagyok. :) tylerrel annyiból lenne nehezebb ezt megjátszani, hogy ő ugye, nem tud semmiről, de előbb-utóbb persze történhetne valami, ami ebbe az irányba tereli őt is.

mo - 2010. 05. 15. 21:00

@cyborgwings: majd szerencsétlenkedik egy kicsit Tyler, megöl pár embert, Bonnie ugye beígérte, hogy legyilkolja a tesókat, ha ilyesmi történne, a srácok nagyban tiltakoznak és ekkora bekattan valami Damon fejében, hogy jééé, hát az apja után a fiú is lehet, hogy más és akkor szárnyai alá veszi vagy valami hasonló :D

Binky - 2010. 05. 15. 21:11

Ezt a pedofil papos dumát én se értem. Ez Damonr vonatkozna?

A polármesternek azért is kellene életben maradnia, hogy elmondja Tylernek h mi a helyzet velük. Vagy ő se tudja magáról? Merthogy Tyler nem tudja az tuti.

Amúgy lassan én is azt veszem észre h ez lesz a főkibeszélő, de a régit is jó lenne nem elveszíteni, mert jó visszaolvasni az első kommenteket, ha röhögni akarok. :)

cyborgwings - 2010. 05. 15. 21:22

@mo: vagy úgy! szárnyai alá veszi… értem :D

@Binky: igen, damonre. a pilotban nagyon gázul nézett ki, és ezt találtam írni rá annak idején. :D

nem vagyok benne biztos, hogy a polgármester vágja az élest. habár akkor sem számíthatott arra, hogy rá hatással lesz a szerkezet, ha tisztában van a helyzetével, elvégre elvileg vámpírok ellen készítette gilbert.

most pedig hagyjatok! fallent nézek. :) wesleynek elég holdvilág képe van benne.

mo - 2010. 05. 15. 21:33

ezt a Fallen-t és a Tell me…-t is meglesem majd, amiket írtatok, mindkettő (leginkább az Ian-es) felkeltette az érdeklődésem :D

Matt Davis-ről meg annyit, hogy amellett, hogy imádom a karakterét, mindig eszembe jut a Doktor Szöszi-s szerepe :D

@cyborgwings igen, szárnyai alá veszi :D amennyire kezd Damon jó srácba átmenni, kinézem belőle, hogy elmennek együtt (apa-fiú helyett) vámpír-vérfarkas család építő tréningezni, egy kis vadászgatás, egy kis családfa kutatás céljából.
egyébként a polgármester, biztos tudott valamit, amennyire erőszakosan akarta, hogy Tyler és Jeremy verekedjen, meg úgy általában a viselkedése a kölökkel nekem úgy jött le, mintha próbára akarná tenni, meddig tud elmenni, hol jön elő az állat (szó szerint)

Binky - 2010. 05. 15. 22:02

cw: Hol találtad meg a Fallent? Nekem is kell!!! Írd már meg privátban vagy valami, mert sztem ide nem lehet.

Psy - 2010. 05. 15. 22:39

ááááh de jó volt :) idei kedvenccé nőtte ki magát, nyáron tuti újranézős lesz (sőt, ha megjelenik dvd-n, megvenni sem leszek rest).
Ian fantasztikus, az oninózus csókjelenetnél szinte már rámásztam a tvre, hogy mindent lássak :D
Az Elenát játszó színész sem ellenszenves már (az elején kicsit idegesített)és hála az égnek a kedves naplóm dumát is elhagyták.
Jeremy valóban elég “emó” jellegű, de elviselem mert szép :D (persze hímnemű nézőknek ez nem vígasz)
Amúgy én Damonnak drukkolok a testvérek csatájában :P

cyborgwings - 2010. 05. 15. 22:50

@Binky: figyi, tökre megírnám privátban, de én még nem találkoztam itt ilyen funkcióval. viszont ha dobsz egy mailt a cyborgwings@gmail.com-ra…

zoey - 2010. 05. 15. 22:50

Most komolyan, van olyan, aki Stephannek drukkol?
Ok, költői kérdés volt. :)

Jeremy szerintem még azért sem halhat meg, mert Annát is meg kell bosszulni, ugye…

@Psy: Alig várom a DVD-t, EXTRÁKKAL, ember, EXTRÁKKAL!!! :DDD

mo - 2010. 05. 15. 22:55

az megvan valakinek, hogy Elena miért hasonlít annyira Katherine-re? vagy az tényleg nem derült még ki?

Linda - 2010. 05. 15. 23:02

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de megtudná nekem valaki mondani, hogy ki az a két srác az első képen? Az egyik srác a Lost-ból van, azt hiszem, de a másik kicsoda? Tudna nekem valaki segíteni? Nagyon megköszönném.

winnie - 2010. 05. 15. 23:03

a kép alatti bekezdések egyikében ott vannak a neveik.

Psy - 2010. 05. 15. 23:03

a hasonlítós, illetve egészen pontosan mondva klónos dolog még nem tisztázódott, nem tudom ezt hogy fogják megmagyarázni, mert a szülőket már ismerjük, no mind1 :)

és igen, soksoksoksoskok extrát kérünk majd a dvd-re :)

cyborgwings - 2010. 05. 15. 23:04

@mo: szerintem arra még nem tértek ki. viszont a könyvben sem emlékszem, hogy lett volna rá magyarázat. de lehet, hogy csak nem figyeltem, vagy ennyire szita az agyam.

@zoey: ha damon és elena tényleg összejönnének, akkor tuti stefannek drukkolnék, amennyi eszem van. :D

btw, nem rossz ez a fallen. a kutya totál kikészít benne – majd bepisiltem a röhögéstől minden egyes jelenetén.

mo - 2010. 05. 15. 23:10

@cyborgwings megvannak a könyvek, de annyira eltért (előbb láttam a sorozatból), hogy inkább hanyagoltam és be se fejeztem az elsőt. most meg azért nem kezdem el, mert félek attól, hogy elrontom a hatást és semmi sem ér majd a meglepetés erejével. ha most nekiállnék és elolvasnám mindet, nagyon lelőném a poénokat? sok spoiler van benne? mennyire van szinkronban a sorozat a könyvekkel?

cyborgwings - 2010. 05. 15. 23:19

spoiler? semmi. tökre semmi. tényleg annyira eltér a kettő.

zoey - 2010. 05. 15. 23:29

@Linda:
Ian Somerhalder (a Lost-ból)
Paul Wesley

Egyébként, a jelent, ami még nagyon mosolyogtatott, az, amikor Jeremy kiviharzik a bárból, Damon meg azon gúnyolódik, mekkora emo. Szívünkből szólt. :)

Nincsi - 2010. 05. 15. 23:45

Azért ez a Steven (Jer) gyerek se nézne ki rosszul…csak… a hajszerkezetén kellene állítani

mo - 2010. 05. 15. 23:52

sajnálom ezt a Jeremy kölköt, aranyos meg minden, de sorra halnak meg a női

Binky - 2010. 05. 15. 23:56

Nincsi szerintem Jeremy haja pont most jó. Az évad elején olyan rövid volt, nem tetszett, most viszont fasza. A külsejével nincs is bajom, csak a jelleme javulhatna, mert ez a durcis “go to hell” viselkedés nem hiányzik.

cw: Ment az e-mail. Jól megírtam tényleg, itt nincs privát üzenet funkció, be kéne vezetni lehet, mert nem túl biztonságos így kiírni, hogy mindenki lássa. Mondjuk nem kell megnyitni a gyanúsakat.

Arra én is nagyon kíváncsi leszek hogy magyarázzák ki a két csak hasonlóságát. remélem vmi nagyon finomságot fognak az arcunkba tolni. :) Kinézem az írókból a kreativitást.

cyborgwings - 2010. 05. 16. 00:08

@Binky: válaszoltam is. azt a címet azért mertem beírni, mert úgysem nézem, csak kényszerből van a hülye tube miatt. :)

Lnaughty - 2010. 05. 16. 00:10

@cw: pedig én pont arra készültem, hogy zaklassalak e-mail-ekkkel:D

Godem - 2010. 05. 16. 00:25

Én kiherélném (egyéb kellemes bánásmódot találnék ki, ha nő az illető) a szerzőket. Miért kellett megölni pont Annát? Kedvenc karakter… Bírtam a kiscsajt.

cyborgwings - 2010. 05. 16. 00:26

@Lnaughty: megteheted, csak szólj előtte, hogy rákészülhessek. :)

ja, meg jeremy haja, ha már szóba került… nem annyira vészes, csak mi a tököm az a kunkor ott a szeménél? az minek kell oda? tök lelombozó.

mo - 2010. 05. 16. 00:31

szerintem Jeremy egész pofás kis gyerek, valami jó halhatatlan nő kéne neki, 3. évadra az is jön biztos :D

engem az érdekel igazán, hogy hogy írják majd ki Katherine-t. mert valahogy nem tudom állandó karakterként elképzelni. ki öli meg majd vajon, ha eljutunk odáig? Damon? vagy egy ikrek harca mekkoa jó lenne már? :D

Lnaughty - 2010. 05. 16. 00:53

miért csak úgy távozhatna Katherine, hogy megöli valaki? Szerintem van annyira rafkós az öreglány, hogy élve elsétáljon, napfényes szép napon.

mo - 2010. 05. 16. 01:08

@Lnaughty nem tudom, itt lenne az ideje. gondolj bele (igaz nagy WTF lenne, ha élve távozna), mindenkivel csak rosszat tesz, otthagyja a “szerelmeit”, átveri őket, gyilkol, átváltoztat, manipulál, ki tudja még mit tett, és ezek után még visszatolja a képét. én azt mondom megérdemel egy jól koreografált, boszorkányos-vámpíros-vérfarkasos leszámolást

Binky - 2010. 05. 16. 01:08

Szerintem se lesz Katherine állandó szereplő, de nem is fog meghalni. Inkább amikor forró lesz a lába alatt a talaj, inkább lelép. És simán menni fog neki, hogy visszatérhessen még zavarogni máskor is.

cw: kunkor a szeménél. ez tesztett. :) egyébként meg csak a szemébe lóg a haja sztem. én nem láátok kunkort.

Egyébként amire még senki nem tért ki, azok a színek. Tök jól megcsinálták hogy olyan halványak, tompák, nem? jó vámpíros hátteret ad. Mondjuk a SupNat-nek is ilyen. de annak is sötét stílusa van.

mo - 2010. 05. 16. 01:21

@Binky először tudod, mi nem jött be nagyon, úgy az első 4 részben? hogy a színekhez, a hangulathoz, magához a történethez nem illettek a zenék. amint kicsit árnyaltabbak lettek a számok és kevesebbet raktak egy részbe, sokkal jobban ütött az, aminek kellett
nem kellett sok idő és a készítők is rájöttek, hogy kell kinéznie ennek a sorozatnak, nagy és jó változáson ment át mind a sorozat, mind a színészek és ezt nem sok sorozat mondhatja el magáról, remélem nem romlik a színvonal a második évadra, és nem is lenne, baj, ha nem próbálkoznának még jobbá tenni, szerintem így tökéletes. könnyen rossz irányba mehet egy színvonal javítási kísérlet (lásd Heroes – nekem kifejezettem nem tetszett már a vége, a 3. évadtól szenvedés, pedig egyre jobbat ígértek)

Binky - 2010. 05. 16. 01:40

mo: Igen a sok zene az elején engem is nagyon zavart, de ezt írtam is korábban sztem. De aztán minden szépen összeállt.

Én is remélem h nem fog romlani a sorozat színvonala. A Heroesról ne is beszéljünk… Az 1. évadával a kedvenceim között volt. Aztán jött a 2. amit még megnéztem, csakazértis, de a 3.-at már nem bírom, pedig 2x nekiestem, szóval azt se lehet mondani, h csak úgy feladtam.

A TVD-ben ott van a potenciál, és úgy néz ki eddig, h jó kezekben van, jó írói gárdával felszerelkezve, szóval egyelőre én nem aggódok.

Theo - 2010. 05. 16. 01:47

10/10 Nagyon jó volt ez a egész évad, még a vártnál is jobb, egyetlen negatívum Pearl és Anna halála.
Mikor Damonnal kavart még nem, de mikor a késeket pakolta már tudtam, hogy Katherine, és legalább reméljük John is halott, túl sok rosszat tett. Bár lehet Jennat is elintézte.
Következő évadban biztos lesz már vámpír-lycan bunyó is. Azért az érdekes, hogy a Mayor nem tudta, hogy rá is hat, meg hogy meg is halt.
És remélem azért Bonnie nem lesz túl kajak, de túl gyenge se.

Binky - 2010. 05. 16. 01:52

@Theo: mi ez a lycan szó? Milyen bunyó lenne? Vagy csak én vagyok ilyen tudatlan? de nem ismerem ezt a szót.

Theo - 2010. 05. 16. 01:54

Nem láttál még Underworldot? Farkasember.

Theo - 2010. 05. 16. 01:56

Gondolom nem csak a Mayor és a fia az. És elég valószínű, hogy nem fogják szeretni egymást.
Bár én nem ismerem a könyvet, nem tudom abban mi van, de logikus lenne, főleg hogy most az ellenséges vámpírok megfogytak.

Binky - 2010. 05. 16. 02:03

Egyszer láttam csak, de akkor se tetszett vmiért annyira. szóval ezért nem maradt meg nyilván ez sem. D most legalább tanultam vmi újat. :)

Ha a Mayor meghalt tényleg, akkor kell h legyenek még vérfarkasok a városban, mert Tylert vkinek fel kell világosítani előbb-utóbb.

Conquistador - 2010. 05. 16. 03:12

Jó kis finálé volt. Mint ahogy a CW-sek idén. (SupNat, TVD, Smallville).
előzetesen ütős zárót vártam, amit aztán nézés közben egy átlagosnál jobbra degradáltam. Erre a végén megjött a durvulás és tényleg csak az utolsó pillanatban lehetett rájönni h itt bizony Ketrin butítja a jónépet. szép húzás.
örülök h belekezdtem ősszel, így tovább.

gombóc - 2010. 05. 16. 09:04

Alig várom már a folytatást,mert kíváncsi vagyok arra,hogy Katherine mit tervez Elena-ékkal.
Az egész évad alatt Damon volt a kedvenc szereplőm és várom,hogy mit terveznek vele a szerelmi négyszögbe.
A vérfarkas témára leszek kíváncsi a 2.évadra,hogy az írók mit terveznek.
Kár hogy Anna meghalt,mert jó párost alkottak Jeremy-vel.

Lili - 2010. 05. 16. 09:48

Az első részekhez képest nagyon belehúzott, néha olyan érzésem volt mintha több évadnyi részt láttam volna, nem is csak 22 részt. pedig az ilyen sorozatoknál ez tényleg nem jellemző, valahogy végig azt vártam, hogy a síros/”Katherine megmentése” csak az utolsó epizódban jön elő. Erre tessék…
Kezdetben a vámpírok miatt kezdtem el nézni (igen bevallom, h elkapott a mostanában divatos vámpír mizéria) majd megvettem a könyveket is és be kell vallanom, hogy csak jót hoztak ki belőle. A könyv egy átlag könyv nem igazán kiemelkedő a sorozat nélkül biztos, hogy a kezembe sem vettem volna, így viszont…
Igazán igazságtalan, hogy ilyen messze van a szeptember és már előre is sajnálom szegény Damont amikor rájön, hogy nem Elenával csókolozott…

cyborgwings - 2010. 05. 16. 10:30

jó reggelt, jó szurkolást! sálálááá. mindjárt megérkezik a 720-as villamos. ez a sorozat megérdemli, pláne, hogy nyáron legalább háromszor újranézem terveim szerint. :)

kathrine karaktere azért is érdekes, mert ő régebb óta vámpírkodik, úgyhogy még az ő sztorijában is van mit vájkálni. szeretem a flashbackeket.
mondjuk szerintem az sem lenne rossz, ha tylernek egyedül kellene megbirkóznia a helyzetével. de majd meglátjuk, az íróknak milyen elképzeléseik vannak. én még életemben nem vártam a nyár végét (ami tkp. el sem kezdődött, baszics), de most mikor lesz már szeptember?!

ja, meg az első részek, főleg a pilot minőségére vonatkozón: múltkor winnie linkelt egy kev williamsonnal és julie pleckel készült interjút, és abból kiderült, hogy nagyon gyorsan csapták össze a forgatókönyvet meg magát a forgatást is – ami tényleg meg is látszik rajta. de szerencsére kinőtte a gyerekbetegségeit a sori. én még soha nem láttam ilyen szintugrást, mint amit ők produkáltak.

BWizard - 2010. 05. 16. 10:40

A zenéje hallgathatatlanul fostos szar volt egész évben kivétel nélkül! Legszívesebben hang nélkül néztem volna végig …. de azért maradtam, mert azért más dolgok tetszettek (a lányok).

smaszi - 2010. 05. 16. 10:49

“A zenéje hallgathatatlanul fostos szar volt egész évben kivétel nélkül! Legszívesebben hang nélkül néztem volna végig …. de azért maradtam, mert azért más dolgok tetszettek (a lányok).”

Ha csak a lányok miatt nézel valamit, akkor inkább nézz pornót…ott akadnak dögivel.
Mondom ezt úgy, h. nem láttam belőle egy részt sem, de jó néhány cikk, hsz. elolvasása után érezhető számomra, h. ez egy igazán jó vámpír sztori, aminek ha nem is jön be a zenéje, akkor sem írom azt, h. “hallgathatatlanul fostos szar”…

Csikk - 2010. 05. 16. 10:50

Tényleg nagyon jó kis sorozat, az egyik kedvencem lett! Mindig történt valami izgi, amivel “odaszögeztek”. Pedig a kezdeteknél nem így tűnt. :)
Anna-t nagyon sajnálom! Aranyosak voltak Jeremyvel. Arra viszont kíváncsi vagyok milyen vámpír lesz Jer! Remélem hozza a formáját(olyan kis szexuál mint Damon)
Damon és Elena jelenetnél meg áhhh azt hittem végre megtört a jég!Sajnálom, hogy Katherine volt az.
De a véége elég kegyetlen volt! Messze van még köv évad:/
De majd remélem True Blood kárpótol!:)

Desmond Wallace - 2010. 05. 16. 10:57

Az elején tényleg feleslegesen sok volt a betétdal, de később kevesebb lett. Nekem van köztük néhány emlékezetes: Plumb – Cut, Placebo – Running Up That Hill vagy éppen a Within Temptation – All I Need c. szám.

Tegnap néztem a V 1×08-at, amiben pont az a zene volt, ami a TVD 1×11 elején is: Florence and the Machine – Cosmic Love.

Egyébként a sorozat saját zenéjével semmi baj sincs; hangulatos, pont a sorozathoz illik.

cyborgwings - 2010. 05. 16. 11:14

ú, a cosmic love-ot nagyon szeretem! el is felejtettem, hogy volt a tvd-ben is.

igazából az elején az is gáz volt, hogy a sok zene mellé a hangerőszabályzót sem találta a hangmérnök vagy nemtomki.

a score nekem is nagyon tetszik. remélem, lesz soundtrack album.

Lnaughty - 2010. 05. 16. 11:39

juj ez az új kibeszélő. akkor gyorsan gyorsan ide is kell nyomni vagy 100 kommentet:D

Lnaughty - 2010. 05. 16. 11:41

De a zene mellett a színek a képi világ is változott egy picit, nem? És most nem csak a köd kiiktatására gondolok, mintha az is komolyodott volna azóta. Nagyon megtalálták azt az utat az alkotók, amin járni kell!!

mo - 2010. 05. 16. 11:44

a saját zenéje meg a főcím azért zseniális, mert nem agyonhúzott. nem világmegváltó, de a sejtelmes, sorozathoz illő dallamok és a cím… ennyi elég, az egyszerűségétől lesz jó

Binky - 2010. 05. 16. 12:02

Egyetértek Desmind Wallace-szal. Pont ezeket a számokat hallgatom sz*rrá a napokban, csak még mellette van az Only One by Alex Band a 11. részben volt.

Binky - 2010. 05. 16. 12:02

bocsi Desmond

Gibor - 2010. 05. 16. 12:35

Amugy JOhn barátunk, honnan ismerte fel Katherine-t ?? Nem rémlik , hogy találkoztak volna illetve ismernék egymást.

cyborgwings - 2010. 05. 16. 12:42

@Gibor: neki dolgozott.

@Binky: nem találtam képet jeremy kunkorjáról, úgyhogy kénytelen voltam készíteni egyet:

http://kephost.hu/share-4D8F_4BEFCBA4.html

itt még nem is olyan vészes, van, hogy ennél jobban bepöndörödik. és nyilván direkt így van megcsinálva, mert el is tűrhetné onnan. nagyon emo. :D

Gibor - 2010. 05. 16. 12:50

Jó kérdés, hogy tudtam elsíklani ilyen tényező mellett.

Lnaughty - 2010. 05. 16. 12:52

cw: ezek az igazán fontos tényezők:D:D

cyborgwings - 2010. 05. 16. 12:56

@Lnaughty: ti kezdétek, hogy a haja így meg úgy. :P

Nincsi - 2010. 05. 16. 13:03

huhha… nagy téma lett Jer frizkója… az a pöndi nekem se jön be

Ambriel - 2010. 05. 16. 13:13

Gibor: Gondolom abból, hogy Elena sosem vágná le az ujjait. Ő nem ilyen brutál, mint Katherine.

Ági - 2010. 05. 16. 13:24

Elkezdtem újranézni az évadot. Hát ez a kedves naplóm nyáladzás, meg a köd. :D Ajjaj! Meg az is elég röhejes hogy Stefan folyamatosan bocsánatot kért, mert eltűnt, mert paraszt volt. Annyira jó hogy túlléptek ezeken. :D A kis emo nem szimpi, de hogy valakinek két csaja is meghaljon ennyi időn belül… Hullanak mellőle az emberek.

Lnaughty - 2010. 05. 16. 13:27

@cw: nekem pont nincs bajom Jeremy hajával, nálam előnyben a hosszabb/hosszú hajú pasik:D
és Jeremy kinézetével sincs bajom:D

ebben most ártatlan vagyok:D

Amúgy érdekes, hogy Tyler-re nem is gondoltam, hogy főbb szerepe lehet. tök jó, hogy ennyi karakter van a zsebükben:)

Lnaughty - 2010. 05. 16. 13:28

már annyian mondtátok, hogy újra megnézitek, lehet én is nekikezdek majd újra, ha vége a vizsgáknak.

kíváncsi vagyok, így visszatekintve mennyit változott.

cyborgwings - 2010. 05. 16. 13:30

@Lnaughty: összekevertelek a nagy dumapartiban. kérem az elnézést. én is jobban szeretem ezt a frizurát amúgy, csak a kunkort hagyják ki belőle. :)

és az a még jobb, hogy nem félnek (jól!) használni őket.

Lnaughty - 2010. 05. 16. 13:37

@cw: nem gáz:D megesik az ilyen:D

nem, egyáltalán nem félnek használni és kinyírni őket:)

mo - 2010. 05. 16. 13:42

@Lnaughty: nekem az elején nagyon nem jött be Tyler, Vicki meg főleg, együtt idegesítettek, de mióta meghalt a csaj (nagyon meglepett, hogy ilyen hamar kiírták), valahogy Tyler is megjavult. örülnék neki, ha kunkuris Jeremy és érdekes szemű barátunk összespanolna. voltak rá próbák, de még csak elviselik egymást, már nincs utálat, jobb lenne, ha bff-ek lennének ÉSS, most jut eszembe Jeremy éppen vámpírolódik, Tyler meg még maga se tudja, hogy mi, mekkora lenne, ha egymást segítenék, együtt szenvednek meg tapasztalják meg a másságot (ez elég gay lett itt a végén :D)

zoey - 2010. 05. 16. 14:19

Ez az új kibeszélő? Az ilyen változtatásokat nem vasárnapra kellene, mikor az ember leánya félig másnaposan, őrült fejfájással ül a gép elé, mert akkor nem érti, hogy mi van és ez lelki zavarokat okoz. :P :D

Több hozzászólóval egyetemben, én is tervezem az újranézést, már rajta is van a daralistán.
Valóban jópofa lenne, ha Jeremy és Tyler valahogy együtt próbálnának túllépni a változások okozta sokkon. Vámpír-vérfarkas barátságra úgysem nagyon van példa.
Azt hiszem, már elmondtam egyszer, hogy nekem inkább tetszik a sorozat zenéje, mint nem – amivel gondom van, h sokszor őrült hangos. Nem tudom, melyik részben, de volt, h nem hallottam 2 mondatot, mert valamelyik indie banda búgóhangú énekese kezdett kiabálni a fülhallgatómban.

Lnaughty - 2010. 05. 16. 14:49

@zoey: :D úgy látom jól jönne most neked az a tegnapi kis buksi simi:D

Elég valószínű, hogy összebarátkoztatják a fiúkákat, mert régóta érik a dolog. Milyen rossz lehet a karaktereknek, akik csak sima földi halandók:D

mo - 2010. 05. 16. 15:15

@Lnaughty azok olyanok, mint mi :D aki nem tudja, hogy ilyen extraordinary lények is vannak, az éli szépen a kis életét, aki viszont vágja a dolgokat, mint pl a sheriff, na ő biztos elgondolkozik néha, hogy milyen lenne, ha ő is rendelkezne valami olyannal, amivel szétcsaphatja a vámpírokat

szerintem, ha választhatnék, én valami lény lennék, még nem mondom biztosra, hogy vámpír, mert lehet, hogy Tyler majd mutat valami jobbat és akkor inkább vérfarkas lennék :D VAGY minden egyszerre, legyőzhetetlen lennék :D (ez elég elmebetegül hangzik, bocsi a bennem rejlő fangörl néha nem bír magával :D)

Binky - 2010. 05. 16. 16:05

cw: Nem semmi vagy, h még le is fényképezted a kunkort. :) Ez nagyon tetszett. Nekem a hosszú haj nagyon bejön, és a kunkorral sincs bajom. Amúgy őszre lehet változtatnak rajta, szoktak ilyeneket csinálni, bár inkább a lányoknál. de majd szeptemberben megtudjuk.

Na most visszatértem. Családi ebédre kellett mennünk és nem hiszitek el nagynéném milyen virágot kapott valakitől: verbénát. Hát dobtam egy hátast és azonnal mentem megnézni. :) Most már minden erre a sorira emlékeztet.

Na meg nem tudom ki szokott még travianozni, de én isgen, és büszkén jelenthetem, h az éjszaka a telepeseim elindultak új falut alapítani és létrehozták Mystic Falls települést. :D

zoey - 2010. 05. 16. 16:10

@Binky: Nem szoktam olyat játszani, de gratulálok a településhez. :)
Én meg vashiányos, vérszegény vagyok és szinte minden valaha kapott gyógyszerem tartalmazott verbénát. Mert hogy az ilyen dolgokra az nagyon hatásos, ami valahol ironikus. Mármint a sorozatot tekintve. Na, a lényeg, pár hónapja kuncogva szedem a gyógyszereim. :D

Ja, és azon kevés virágok közé tartozik, amelyek jól viselik a tűző napfényt… :)

mo - 2010. 05. 16. 16:12

@Binky ez olyan volt, hogy simán el tudnám képzelni, ahogy beolvassák a híradóban “az éjszaka a telepesek elindultak új falut alapítani…” dümdümDÜM :D
nem gondolkoztál el azon, hogy esetleg az alapító családok leszármazottja vagy? szépen felszerelkeztek családilag az ellenség ellen. lehet, neked is van valami verbénás cuccod vámpírok ellen csak nem tudsz róla :D

mo - 2010. 05. 16. 16:20

@zoey “pár hónapja kuncogva szedem a gyógyszereim. :D” nekem is van vashiányra valami verbénásom, de szerintem, ha engem látna valaki nevetgélni gyógyszerszedés közben, hamar félreértenék és elzárnának :D aztán ha elkezdeném magyarázni, hogy jaj nem értitek, a vámpírok miatt van, még a kulcsot is eldobnák :D

cyborgwings - 2010. 05. 16. 16:26

@Binky: nem akartam, hogy álmatlanul vergődj éjszakákon át a kunkor-misztérium miatt. :D
aztán vigyázz, nehogy a sírból kiszabadult vámpírok összeesküvést szőjenek ellened városalapító mivoltod miatt.

@mo: ez a tyler-jeremy közös másság :D felfedezés tényleg jó ötlet.

én valami olyan képességet szeretnék, amihez nem kell vért inni. pfuj.

mo - 2010. 05. 16. 16:34

@cyborgwings olyan True Blood-féle szintetikusat se?
akkor legyél boszorkány. mondjuk, ahogy gondolom az valami örökletes, nem harapás útján terjed. ha már terjedés, a vérfarkasság is családon belül megy vagy a polgármester megharapta a gyerekét?

Binky - 2010. 05. 16. 16:37

Most esett le, h ez lett a fő kibeszélő. Kicsit szomorú is vagyok, mert kereshetem vissza a régit, ha röhögni akarok a ködön.

@zoey: Óvatosan azzal a gyógyszerrel meg a kuncogással! Még rossz vége lesz. :)
És hát az alapító családok lehet innen származnak, és rokonok vagyunk. Ki tudja? Amerikába minden országból nyomultak annó a népek. :)

@mo: A Jeremy-Tyler haverkodásból lehet hogy tényleg lesz majd vmi, hisz volt már közös, beszélgetős jelenetük. Bár az egy nagy sallerral végződött, de hát nincs mindig telihold.

Mystic Falls szépen fejlődik. Majd tartok alapítói ünnepséget is. :D

cyborgwings - 2010. 05. 16. 16:53

@mo: a vérivás mennyire gusztustalan dolog már? rosszabb, mint a húsevés. legalábbis szerintem.
vagy ha nem boszi, akkor esetleg lehetnék szupervumen – tudnék repülni (nem csak seprűn), ami tök jó buli lenne. csak ne kelljen embereket menteni, az túl macerás. én olyan damon-féle “szuperhős” lennék. :D

@Binky: jó, hogy mondod a régi kibeszélőt. elfelejtettem tegnap írni, hogy a fallen is olyan szemöldökráncolós szerep, szóval wesley kb. azt hozza, mint amit winnie már a pilot után fölhánytorgatott neki. :D

mo - 2010. 05. 16. 17:00

szerintem mondhatjuk, hogy Tyler-nek is havi baja van :D

úú, tesóm most nézi a részt, mert várt a magyar feliratra. odanézek, hát nem Damon integet meg csinálja az eye-thing-et <3

mo - 2010. 05. 16. 17:05

@cyborgwings hát ha így nézzük, akkor én a Marvel univerzumból választanék magamnak szuperhőst és erőt, akivel azonosulhatnék. pl én lehetnék az összes X-Men :D:D kis Tony Stark lazasággal meg hasonlókkal :D és a pasim lenne Damon-féle :D

olvastam még a kibeszélő elején meg a pilot-kritikában, hogy mekkora gáz volt a ködgép. komolyan mondom, ha nem olvasom el a rész megnézése előtt, észre se vettem volna :D

mo - 2010. 05. 16. 17:09

jaj ne, most megy a tűzijáték és a vámpír szenvedés…
én valami nagyobb méretű dologra számítottam itt, eddig készültek, beszéltek róla, hogy na most elintézzük a kocsogokat (mind az emberek, mind a vámpírok), aztán egy ember se halt meg a nagy összecsapásban, és a vámpírokat is viszonylag gyorsan egy helyre zavarták. kicsit több akcióra számítottam
(míg ezt leírtam John kinyírta Anna-t)

zoey - 2010. 05. 16. 17:10

@mo: Aki ismer, az már rég eldobta a képzeletbeli kulcsot (nem bedobta! különbség!!!), úgyhogy a kuncogós gyógyszerezés már fel sem tűnik.

Miért gond a vérivás? Anne Rice könyvek olvasáskor még meg is éhezem. Hehe.

Minden emós, idegesítő karakter a Tyler nevet kapta ebben az évadban? Aki nézi a V-t, érti, mire gondolok. :P

Binky - 2010. 05. 16. 17:18

cw: Én is belekezdtem a Fallenbe, és hát pl. a 27. percnél olyan homlokráncolást csinál, hogy ajjajj, mintha Angelus jelent volna meg. :) Na de azért nem tűnik rossznak. Szeretem a minisorozatokat, mert azok direkt a tervezett hosszra szépen fel vannak építve, ki vannak dolgozva és nem lesznek idő előtt, befejezetlenül elkaszálva. Látom ABC Family-s produkció, úgyhogy nem lesznek benne 18 karikás jelenetek, mint a tell me you love me-ben. :)

@mo: Pont ez jutott eszembe, hogy Tyler a kis havibajos, erre meg is írtad. :D

A vérivás meg nekem se jönne be.

Amúgy szert tettem 2 Ian-es filmre is, az egyik a Wake c. 2009-es produkció, ami beletekergetve, meg a posztere alapján vígjáték lesz, a másik egy 2002-es, fősulis film lesz The rules of attraction címmel. Ma még nekik esek, aztán ajánlom, ha jó lesz.

Binky - 2010. 05. 16. 17:22

@zoey: ne is mondd, a V-ben idegesítőbb a Ty gyerek, mert még nem is helyes. itt legalább nem olyan ronda, amúgy meg jeremy idegesítőbb sztem a drámázásával mint tyler a havibajával. Olyan sokat őt nem is mutogatták, csak párszor bevadult és kész.

mo - 2010. 05. 16. 17:25

@zoey hát itt az emós éppen nem Tyler, hanem Jeremy :D
én nem is azt írtam, hogy bedobta, bár, ha vámpír lennék, megpróbálnának bezárni, biztos megharapdosnék pár embert és bedobnák a kulcsot :D

@Binky a The rules of attraction nekem is megvan, pont miatta, de nem kezdtem még el, majd a véleményed eldönti a sorsát :D

most jön a csóóók :D (bocsesz, hogy közvetítek, de fontosnak érzem :D)

mo - 2010. 05. 16. 17:29

@Binky nekem Tyler havibajával sose volt bajom, inkább “az én mekkora arc vagyok” hozzáállása nem jött be, de mostanra valahogy ez csillapodott

“azt a k*rva! erre nem számítottam!” kiáltotta a húgom a rész végén :D

zoey - 2010. 05. 16. 17:33

Na basszus, ez mekkora blackout volt. De égő. Összekevertem Jeremy-t és Tylert. May bad. :P
Be kellene venni azt a gyógyszert (is) és pihenni egy keveset…

Binky - 2010. 05. 16. 17:42

Szerintem Tyler nagy arc vagyok viselkedése is a véréől fakad, mármint azért keménykedik, mert hogy vérfarkas. teliholdkor meg duplán kijön rajta. Amúgy nem is szerepelt olyan sokat, úgyhogy sok bajom nekem se volt vele.

@mo: Jó a közvetítésed. :)

@zoey: Elgurult a gyógyszered? :D Amúgy az összekeverés ellenére én értettem mire gondolsz. Meg gondolom a többiek is.

mo - 2010. 05. 16. 17:48

@Binky azt vártam, hogy tesóm leforduljon a székről, mint ahogy én is sokkot kaptam, de így egyszerűen csak felkiáltott aztán heló, mondtam neki, hogy nekem meg se fordult a fejemben, hogy az nem Elena, erre így majdnem lekezelően mondja, hogy “de hát nem láttad, ahogy Damon a szájához kapott a csók után?” pofám leszakad milyen jól tolja :D

BenceS - 2010. 05. 16. 18:16

Ja, jó sorozat volt.

Igazából egy dolgot emelnék ki, a rész végén Nina Dobrevet. Az epizód végi alakítása teljesen letaglózott, nem tudom hogy csak én éreztem-e, de amikor Katherine-t alakította volt a játékában valami hajszálnyi más, egy leheletnyi vamp. Épp annyi hogy ne tűnjön fel rögtön a változás, de épp elég hogy furcsává tegye.

Dodó - 2010. 05. 16. 18:25

Hy !

Egyik kedvenc vámpiros sorozatom megnéztem a 22.részt de Mikor lesz a második évad ???

Láci válaszoljatok hy Domi :):)

winnie - 2010. 05. 16. 18:29

majd ősszel.

Binky - 2010. 05. 16. 18:35

@Bence: Igen szépen adagolták a furcsa jeleket a rész végén, ami épp nem annyira észrevehető, de mégis ott van.

@Dodó: A CW szeptemberben szokta kezdeni az új évadokat, szerencsére kicsit hamarabb, mint a többi csatorna. Addig meg ajánlgattunk itt filmeket, sorozatokat egymásnak, amiben láthatod a szereplőket, ha érdekel.

@Mo: tesód tényleg kemény. Kb én is forogtam a széken a végén a döbbenettől.

mo - 2010. 05. 16. 18:49

@Binky és @Bence mondjuk azért fura volt, ahogy “Elena” elhúzódott Damontól a csók után, mikor Jenna rájuk nyitott. ott kifejezetten gonosz feje volt, egy pillanatra talán bele is gondoltam, hogy lehet, hogy nem is ő, de aztán az az érzés elment és 1000%-os megdöbbenés jött helyette, mikor leválasztotta John ujjait

Binky - 2010. 05. 16. 19:04

Ja nekem az volt gyanús, amikor Jennanak csak lazán odanyomott egy Hi-t. Meg előtte az arcra puszinál a grimasz. De mégse esett le, elfogadtam, h ezt csinálja Elena. A hűtő mögötti megjelenés is kemény volt, de még akkor se jöttem rá, csak mikor már ránézett John gyűrűjére, na akkor elkezdtem volna gondolkozni, ha rá nem vág azonnal a kezére. Attól kezdve az állam a padlón volt. :)

mo - 2010. 05. 16. 19:20

igen, most így, újra nézve, hogy tudom, mire figyeljek lassan kezdem kínosnak érezni, hogy nem esett le egyből :D:D

cyborgwings - 2010. 05. 16. 19:27

na, most hogy kialudtam a rossz idő fáradalmait (nem!)… szóval az volt a furcsa jenna megjelenésekor, hogy damon zavartan elfordult, elena meg lazán nézett a nénikéjére, hogy na, mi van, öreglány? csakhát első megnézéskor még damonre koncentráltam, hogy jujdecuki, meg hűdeszexi, meg végre megcsókolták egymást, és így elsiklott a figyelmem efölött.

amúgy azt vágtátok, hogy a jennát alakító sara canning 22, azaz huszonkettő éves?! majdnem lefordultam a székről, amikor szembesültem a ténnyel. akárhogy is néztem a fotóit, legalább 28-nak néz ki.

@Binky: hát ja, a fallen nem egy 18-as karikára épült. :D de amúgy a gagyi “effektek” (annyira gagyik, hogy muszáj idézőjelbe tennem a szót :)) ellenére nekem is bejön.

ian filmjeit már tök régóta tervezem. na majd most, a nyári uborkaszezonban végigfutok rajtuk.

cyborgwings - 2010. 05. 16. 19:29

@mo: még a végén készítenünk kell egy szégyenfalat, amire rávéssük a nevünket, hogy mi bizony a nagy elragadtatásban nem vettünk észre semmi gyanúsat a csóknál. :D

Binky - 2010. 05. 16. 19:33

Szerintem még mások felkerülnének arra a bizonyos szégyenfalra, nem csak mi. :)

@cw: Hát igen, hiába vannak béna effektek, mégis van olyan hogy megfog egy sorozat, és meg se tudom magyarázni mivel. A Fallen-nél alapból a téma az ami elkapta a grabancom, szóval nézős lesz. :)

Lnaughty - 2010. 05. 16. 19:39

és az a fal lenne a: Wall of Shame:D

én ügyi vagyok, mert észrevettem:D:D

mo - 2010. 05. 16. 19:51

@cyborgwings jöhet a fal, nem szégyellem, hogy a Damonra koncentrálásom miatt maradtam le a jelekről :D sexy beast a szó szoros értelmében, ezek után az, aki nem rá figyelt és a csókra magára, hogy végre megtörtént, az menjen a sarokba, de ízibe! :D:D

és igen, pont ma futottam bele, ebbe a sara canning 22 éves dologba és gyorsan utána is néztem, hogy mi van? tényleg inkább 28, de hát ugye nem, ezt mondta a wikipedia szerint: “the makeup artists and the wardrobe team do a great job of making me look older than I typically do”
nagyon értik a dolgukat

Binky - 2010. 05. 16. 19:55

nono Lnaughty ne tagadd le! :D

Lnaughty - 2010. 05. 16. 20:00

@Binky: :D de tényleg:D jó akkor megyek a sarokba:D

mo - 2010. 05. 16. 20:01

szerintem inkább mi vagyunk a jók, mert gondolkodás nélkül, kikapcsolódva néztük, ahogy zajlanak az események, nem estünk ki a ritmusból és ezért nem jöttünk rá a dolgokra és ért minket meglepetés

külön falat szeretnék hármunknak, Ian is így akarná, ha tudná, mennyire elkápráztatott minket a jelenettel :D

Ági - 2010. 05. 16. 21:07

Nem sokszor lepődöm meg ennyire, vagy mert sejtem előre, vagy, ami gyakran előfordul, belefutok valami spoilerbe. Most nagyon vigyáztam hogy ne legyen így. A csóknál pedig nem tudtam másra figyelni mint Damonra. :D És utólag megnézve többször bele lehet magyarázni jeleket… lehet ott is voltak. De akkorát néztem a végén. Ezt várom egy sorozattól. :D

mo - 2010. 05. 16. 21:18

@Ági úgy érzem, neked is a nyerő falra kerül majd neved :D

@cyborgwings nekem is nagyon bejött, és nem csak egy pillanatra mutatták, hanem, ahogy reagált a fényre, wow
Katherine tetszett még, mint vámpír. valahogy olyan lájtosan, mondhatni majdnem finoman rajzolódott ki az arca, majdnem hogy jól állt neki, szép volt
Anna-nak sokkal erőteljesebb volt az átváltozása, olyan, mint a többieknek
úgy tűnik ebben is jobb az átlagnál :D

Ági - 2010. 05. 16. 21:51

@mo Bizony, én is megyek a falra. :D

Amúgy jelentéktelen apróság… De miért van Elena kisminkelve zuhanyozás és ébredés után is?? :D Persze hogy levakolják őket, de a szemfesték kicsit erős. :D (most pl az 5. részt nézem, úgy ébredt hogy barnára van festve a szemhéja)

mo - 2010. 05. 16. 21:55

@Ági akinek vámpír barátai vannak, mindig fel kell készülnie, hogy bármikor kirángatják az ágyból, ezért muszáj adnia magára még olyankor is :D:D

Ági - 2010. 05. 16. 21:56

@mo Tudatalatt már akkor is érezte hogy a pasija vámpír, ezért felkészült. Értem-értem… :D

mo - 2010. 05. 16. 22:09

@Ági fura egy hely ez a Mystic Falls :D

mo - 2010. 05. 16. 22:18

ezt így mindenkinek, aki a nyerő falon van szeretettel
http://groffilicious.tumblr.com/post/592356067/ilonasblogispointless

Binky - 2010. 05. 16. 22:31

@mo: Ez nagyon jó! :D

cyborgwings - 2010. 05. 16. 22:55

@mo: várjá’, ezt föl kell dolgoznom… szétcsúsztam. :D

ettől egyébként én is hülyét kapok, hogy miért kell láthatóan kisminkelt állapotban ébredni meg ilyenek.

mo - 2010. 05. 17. 00:17

@cyborgwings áá, megtaláltalak twitteren (nem volt nehéz :D), fel is veszlek azonnal :D csak nem ugyanaz a nevem, sebaj :D

engem nem igazán izgat a reggeli sminkjük, talán, ha neon színű lenne és szúrná a szemem, akkor, de egyébként nem payelek too much attentiont rá

Binky - 2010. 05. 17. 01:29

Amúgy még az jutott eszembe, hogy Katherine nem csoda hogy kinyírta Johnt, hisz ő meg megölte a legjobb barátnőjét, Pearlt. Elég mérges lehetett emiatt.

A sminkes dolgok meg engem is zavarni szoktak nagyon, ezt mindenütt kiszúrom.

cyborgwings - 2010. 05. 17. 11:27

@Binky: hát… ha annyira a legjobb barátnője volt, akkor esetleg meg is kereshette volna, amikor megtudta (mert nyilván tudott minden történésről), hogy sikerült kiszabadulnia a sírból.

Binky - 2010. 05. 17. 11:41

@cw: szerintem Katherine-nek meg voltak a tervei, és azért nem kereste meg Pearlt, nyilván nem gondolta, hogy Johnny fiú kinyírja, hiszen többszázéves tapasztalt vámpír volt. Egyébként meg attól, h nem mutatták, lehet színfalak mögött találkoztak, és majd kapunk is erről flashbacket akár a 2. évadban.

cyborgwings - 2010. 05. 17. 11:48

@Binky: persze, ez is lehteséges. meg mondjuk az is, hogy amennyiben annyira jó barátnője volt, akkor megpróbálhatta volna kiszabadítani, ahogy damon is próbálkozott, amikor még azt hitte, kat is a sírban van. meg ha már eleve elbájolta az őrt vagy ki a túrót, és így ő maga megszabadult, akkor pearlre is gondolhatott volna. nekem kathrine az abszolút gonosz és totál negatív, valamint változásra képtelen karakter eddig a soriban. de majd meglátjuk. jöhetnek még meglepetések.

colorado - 2010. 05. 17. 11:52

Remek évad! Jogos a 8/10 :)

Réta - 2010. 05. 17. 12:25

Klassz volt ez az évadzáró epizód, csak kapkodtam a fejem, annyi minden történt. A csóknál nekem már gyanús volt, hogy ez Katherine, de olyan gyorsan történtek a dolgok, hogy végig sem tudtam gondolni.
Már várom az új évadot. Csak azt sajnálom, hogy Stefant nem lehet kiírni, mert engem eléggé idegesít már ez a nem tudom, hogy most jó vagyok vagy rossz dolog, meg a szemöldökráncolás, amiről nem tudott leszokni. Jeremy meg kicsit túl izmos emósnak, szerintem aki ennyit edz, annak kicsit jobb a kedélyállapota.

Binky - 2010. 05. 17. 13:00

@cw: Nem kellett neki jelen lenni, mert ott volt Anna, aki szintén Pearlt akarta kiszabadítani. Na meg Damon is a sír kinyitásán fáradozott.És ezekről nyilván tudott. Ami a múltban történt, hát igen, akkor nyilván csak a saját bőrét mentette ez tény, de nem tudhatjuk mi volt még, lehet nem volt más választás. Én azért nem ítélem el rögtön, mert Damon is hogy mutatkozott be? Egy csomó embert csak úgy kinyírt, meg szórakozott Vickivel, Caroline-nal, az sem volt szép. Aztán ő is megváltozott. Kathreine se biztos, h annyira gonosz. Én amellett vagyok vagyok hogy az emberek nem feketék vagy fehérek, hanem sokrétű a jellemük, ez a többi szereplőn is látszik.

mo - 2010. 05. 17. 13:10

@Binky és cw nekem a legjobban az tetszik, hogy Damon-t ugye, ahogy már mondtátok, teljesen máshogy mutatták meg és azóta folyton javul és az utolsó részben már az is kiderül, hogy már nem nyomja el az érzéseit vámpírmódon. örülök, hogy szocializálódik :)
emellett viszont nem tudom elképzelni, hogy Kat átáll a jó oldalra. az meg, hogy nem is keresett senkivel kapcsolatot se míg a többiek a sírban voltak, se a kiszabadulásuk után nekem teljes nemtörődömségre vall. Damon-t is behülyítette, tudta, hogy keresi, erre az se érdekelte. evil bitch

PG - 2010. 05. 17. 13:29

Eme írás spoiler mentes részeit olvasva eldöntöttem, elkezdem. 1 hét alatt ledaráltam, nagyon bejött, can’t wait

malni - 2010. 05. 17. 13:53

Szerintem ott vált nyilvánvalóvá, hogy az Kathrine, amikor Jenna azt mondta, hogy “You should probably come inside”…:) Már ott gondoltam, hogy nem véletlen, hogy behívja:D

mo - 2010. 05. 17. 13:58

@malni azért annyira nem egyértelmű szerintem, mert ahogy meglátta, hogy “megcsalja” Stefan-t, reflexből beparancsolta a házba. én visszatekertem, mert nem vágtam, hogy mehetett be, annyira illett Jenna szövege a jelenetbe, el is siklottam afölött, hogy esetleg két értelme lehet

cyborgwings - 2010. 05. 17. 14:06

@Binky: “az emberek nem feketék vagy fehérek”
dehát ezek vámpírok. :D
egyébként igazad van. szerintem az lehet a bajom, hogy nem tudok elsiklani a könyvbéli kathrine működése fölött. pedig az ő jelleme a régi időkben nem hasonlított a sorozat kathrine-jére. valamint egyetértek moval, hogy damonnel is szemét módon bánt, sőt stefant igazából a saját szórakoztatására változtatta át, úgy, hogy az nem is tudott róla.
mondjuk igazából az a kérdés, hogy ő is csak azért ekkora tuskó, mert “lekapcsolta” az érzéseit (mint pl. damon meg isobel), vagy alapvetően is ilyen.

Lnaughty - 2010. 05. 17. 14:42

az kiderült már, hogy Katherine pontosan mióta vámpír? Mert mintha Pearl is említette volna, hogy őt is Katherine változtatta át csak nem mondott pontos számot vagy csak nem emlékszem?

szóval elég régóta nyomja az ipart Katherine, ezért én a viselkedésén annyira nem akadtam még fönn.

mo - 2010. 05. 17. 14:58

el is felejtettem említeni, mekkora pozitívumnak tartom, ahogy kicsit erőszakosabbá tették a sorozatot. az elején még alig látni, hogy megharapnak valakit, aztán szép lassan eljutunk a cafatokban lóg Stefan száján a “kaja” részhez, majd most ehhez az ujj levágásos témához. nagyon tetszik, hogy árnyalják a dolgokat, egyszer lájtosabb, egyszer erőteljesebb a vérengzés

vicces volt, mert mikor unokatesómnak ajánlottam a sorozatot, kérdezte, hogy mennyire vérengzős, én meg ahogy kimondtam, hogy egyáltalán nem durva, Pearl kinyomta Damon szemét. majd lefordultam a székről :D:D

mo - 2010. 05. 17. 15:08

@Lnaughty azt nem tudom, hogy ki hogy és mikor lett vámpír, de engem is nagyon érdekel
meg ami még foglalkoztat, hogy Pearl mikor átváltozott, már ugye rég megvolt neki Anna, őt ki változtatta át? Pearl vagy Katherine? és ki volt (vagy lehet, még mindig él) az apja? (lehet, a történet szempontjából ez lényegtelen, de akkor is kíváncsi lennék)
szívesen meg tudtam volna többet a róluk, erre mindkettőjüket megölték

mo - 2010. 05. 17. 15:25

@viiirag szerintem Katherine-nel senki se akar majd romantikázni :D talán Damon kicsit elgyengül párszor, de nem hinném, hogy epic love story-t kerítenének a visszatéréséből

Aloyisa - 2010. 05. 17. 15:32

Hello mindenkinek! :)

Eléggé megkésve, tegnap este sikerült megnéznem a finálét :) És valóban, nagyot ütött. Nem nagyon akarom ismételgetni a korábbi gondolatokat, úgyhogy próbálok valami újat mondani :) Azon túl, hogy mennyire jó volt és mennyire jó a színészi játék stb, ami nekem annyira nem tetszett, az pont a csók-jelenet volt. Persze, Elena&Damon Team, és szinte mindenki jobban szereti a rosszfiúkat, de Damon mindenképpen többet érdemel annál, hogy Stefan szerelme után fusson egy kört, mert akár vibrál közöttük a levegő, akár nem, Elena nem fog belemenni vele egy kapcsolatba.
Az új-Damon egyébként tetszetős, szerintem sosem kapcsolta ki teljesen az érzéseit, hiszen sosem ölte meg a testvérét, és minden ellentétükön túl már az évad eleje felé is megvolt ez a védjük meg egymás szál benne, amennyire emlékszem, de szerintem kezdik egy kicsit túlzásba vinni. Egy vámpír számára természetes kell legyen a halál és a gyilkolás akár, erre talán Isabel a legjobb példa, akiről ugye Alarich kapcsán kiderült hogy mégsem annyira szívtelen mint amilyennek mutatta magát, de ha kellett volna valóban elteszi láb alól a számára érdektelen embereket. Damonban is kell hogy maradjon egy ilyen kettősség, vagy lesz belőle egy Stefan2 csak helyesebb & eye thing & flirthy comments…

Katherine kapcsán szintén Isobelt emlegetném fel, aki ugyebár azt mondta Elenának, hogy ameddig melletted a 2 Salvatore-fiú, átkozott vagy. Katherine tudta mikor kell kiszállni… Persze, ez így biztos, nem igaz, mert mégis Katherine csábította el mindkettejüket, de azért tény, hogy az ő szemszögéből még nem láttuk az eseményeket, az idő pedig mindent megszépít és átformál, tehát nem olyan biztos, hogy Katherine egy teljesen negatív karakter lenne, biztos van az ő oldalán is némi igazság. Meg persze kérdéses, hogy ha el is bűvölte Stefant anno, mégis mit akart egy ennyire jófiúval egy ennyire rossz karakter, nem épp összeillőek. Az meg, hogy gonosz és öli maga körül a népet, nem annyira meglepő, hiszen vámpír.

Tyler-szál: persze, a vérfarkas a legkézenfekvőbb lehetőség, de aki látta/olvasta a True Bloodot, illetve olvasta az Anita Blake vámpírvadász könyveket, azért még van egy-két más opció is: előbbiben az alakváltók, akik bármivé át tudnak alakulni, és hatással van rájuk a telihold is, utóbbiban pedig ahány állat, annyi lycanthrope-féle (vértigris, vérleopárd… vérhattyú xD ). A TB felveti az öröklődés problémáját is a 3. könyvben, mikor a párválasztás kapcsán felmerül, egy vérfarkasnak hogyan öröklődnek a képességei. Szóval a TVD stábjának ott vannak a minták is, de valami teljesen újat is kitalálhatnak. Hajrá :)

Messze van az a szeptember…

cyborgwings - 2010. 05. 17. 15:53

igen, meg a tvd stábjának ott vannak a sorozat alapjául szolgáló l.j. smith könyvek is.

cyborgwings - 2010. 05. 17. 15:59

@Lnaughty: remélem, kathrine átváltozására bevállalják a könyvbéli 15. századi itáliát. jó buli lenne.

egyébként már beindult a save anna misszió. :) csak azért nem örülnék, ha meglépnék, mert ennyiből megint el lehetne játszani mindenkivel, hogy azt csak álmodta a bigyó, és nem is halt ám meg igaziból.

mo - 2010. 05. 17. 16:33

Anna inkább flashback-be jöjjön vissza. akkor mindenkinek jó, újralátjuk és még a múltjából is megtudunk valamit, támogatnám ezt az ötletet
az, hogy esetleg álom lenne a tűz, elég gázul jönne ki. az írok “arról híresek” jelenleg, hogy bárkit bármikor kinyírnak, akkor nem nézne ki jól, ha ilyen olcsó húzással hoznának vissza valakit és akkor meg, ha már egy valaki visszajön, már bárki visszajöhet (megint csak a Heroes jutott eszembe, ott aztán nem számított a halál)

Lnaughty - 2010. 05. 17. 17:10

@Aloyisa: Szerintem Damon-t ennél ‘kedvesebben’ nem fogjuk látni, mert mindig neki kell maradnia a ‘gonosz’ testvérnek. Plusz mivel nem ‘kaphatja’ meg Elenát kétlem, hogy sokáig ilyen maradna.

@cw: wáów. azóta vámpír? nekem jöhet a flashback dögivel:)

symor - 2010. 05. 17. 17:12

Megígértem, hogy bepróbálom a sok dicsérő komment és a barátnőm nyomására. Ledaráltam három szabad nap alatt, társaságban egy részét. Az elején ez mindenképp segített jópofát vágni hozzá. Aztán…

Erős, de középszer. Hihetetlen türelemjáték a felütése egy olyan beállítású nézőtől, mint én. Rossz így leírni, mégis tény, hogy elvárásaim vannak a sorozatos szórakozásaimmal kapcsolatban, beállítottságom, amely alá ritkán adok. Ez ugyanúgy lehet hátrányos is, csaknem végig győzködnöm kellett magam a The Vampire Diaries alatt ennek okán.

A fejemben egy pozitív és negatív lista állt össze, miért vannak benne annyira eltalált jelenetek és miért árad belőle néha elviselhetetlenségig a slejm.

Mielőtt ezt a felsorolást idefűzném feltétlen tisztáznom kell:

A The Vampire Diaries tinisorozat, igenis az, a jobbak közül való mindenesetre. Érdekes fordulatai, kidolgozott háttértörténete van, és még egy nagy szó, valamikor BÁTRAN viselkedő sorozat.

Nem tekinti ostobának a nézőit, amellett, hogy kifejezetten korcsoport domináns, lehet szeretni. Hülyére veszi ellenben a saját szereplőit, úgy egészében az alapszituációkba és nem a vámpírmitológiába kötök bele. Itt, nem túl szépen szólva tombol a viselkedésbéli és a választásokban megnyilvánuló idiotizmus. Ez még akkor is idegesítő, ha ezúttal érdekfeszítő történettel tisztelnek meg minket.

A sorozat beleesik ugyanabba a hibába, mint az összes jelenidejű vámpírszirup, ami divatossá vált. Azt hiszi csak úgy építhet szituációt, ha az a szereplők hülyeségéből következik. A legalapvetőbb példa erre az ártatlan, barátsággá, szerelemmé alakuló vámpír-ember viszony. Ekképp a bánattól sújtott, egyébként csodaszép lány és az androgün vérszívófiú esete.

Tudom a sorozatgyilkosokat is szeretik, a vámpírok pedig azok, létükből következően múltjukban vagy akár jelenükben tömeggyilkosok. Ettől a bűntől nem választja el őket az ha bánják, vagy ha már diétáznak. Öltek, megbocsáthatatlanul könnyen. Bárki, aki beleszeret egy ilyen lénybe valamennyire óhatatlanul romlottá kell váljon, vagy ostoba marad és nincs arany középút. Ez egy beteg dolog és nagyon izgalmas tudna lenni ez a fajta romlottá válás, ha meglépnék. Elena Gilbert viszont jó sokáig Bambi marad a sorozatban, szinte sohasem passzol értelmes viselkedéssel a szituációhoz.

A győzködési listám ezért is ingatag volt a The Vampire Diaries nézését illetően.

+ Vámpír mellett ébredés
+ Twillight és Anna Rice, a kimondott igazság
+ Őrült tánc a kúriában
– Egészében a topdalos betétek borzalmas háttérzenei felhasználása
+ Tolltáncoltatás
– Szeretkezés vonyító popzenére, érzelgős zongoraszóval kísérve
+ Leülök és megnézem, hogy meghalsz
+ Kriptajelenet
– Emo kis(k)öccs(ög), kiütést kaptam Jeremy-től
+ Hüvelykujjak versus szempár
+ 1×17 gyászjelenet, végre jó helyre raktak egy popmelódiát
+ Függőségjelenetek, a nagy korty hangja a kiürített pohárnál
+ Báli táncjelenet, a zene miatt ölni tudtam volna, de az epizód jó volt

“I’m so stupid!” – Elena Gilbert, és mennyire igaza van, teljesen önpusztító és tökkelütött a sorozat nagy részében. Nina Dobrev füstös, mély tónusú hangja kellemesen hatott a fülemre és jó volt ránézni, de nem egy nagy színésznő. Kezdek öregedni, mert most először leírom, pont annyira volt jó, mint sajnos generációja (és az enyém) színésznőinek legtöbbje, csinos, de felszínes. Megfelelő, nem kiemelkedő vagy személyes, se nem átélten szerepformáló, csak megjelenítő. Nina erre képes, ez elfogadható, de nem túl nagyfokú.

Ian Somerhalder kényelmesen belebújt Damon szerepébe, Paul Wesley jól mutatkozott be, a legbutítóbb jeleneteket is zokszó nélkül teljesítve.

A The Vampire Diaries-t aggályaim ellenére 1×16-tól kezdtem önfeledten élvezni a cselekmény mozgása miatt. Elég sokára, ezért felemás az egész.

Bocsánat az elnyújtott kommentért, volna még mit írnom, de inkább zárom ezzel: Nézzétek, mert kellemesebb kikapcsolódás a nagy átlagnál, viszont ne túl várakozás teljesen tekintsetek rá!

Binky - 2010. 05. 17. 17:24

@cw: Én nem olvastam csak az első könyvet, abban meg még nem volt benne Katherine, ezért ez nem befolyásol. Szóval én izgatottan várom, h milyen lesz. Nem hiszem h bármelyik vámpír teljesen kikapcsolná az érzéseit. Isobel se bántotta Alaricot, pedig megtehette volna, mert a hülye minden védelmet ledobott magáról. Én biztos nem tettem volna, de mind1. Katherine meg ki tudja? Biztos jól esett neki a csók Damonnal, vagy csak hogy a terve h ne bukjon le, beváljon, azért hagyta volna magát? Nem hiszem.

Anna szerintem is max flashbackben jön vissza, mert ha már meghalt, el is égették a pincében, hogy jönne onnan vissza? A flashback meg sztem az lesz, mikor mutatják Katherine-t Pearlt, meg őt is. sztem az átváltoztatásukról lehet még szó.
Pearl az egyik részben mondta damonnak, hogy ne szórakozzoon vele, mert vagy 400 évvel idősebb nála, ha jól emlékszem. Úgyhogy vagy 550 éves lehetett kb. Ha Katherine változttatta át, akkor ő meg ki tudja? lehet több mint 600, úgyhogy nem kispályás a csaj. Fog még kavarni Mystic Fallsban az tuti, és nem fogják kinyírni. Hanem mikor megunja, vagy a helyzet úgy alakul, lelép. Ezt a szálat sztem nyitvahagyják az írók későbbre.

Itália jó lenne Katherine átváltozásánál, de nem tudom megcsinálják-e. Olaszba e-miatt biztos nem mennek el, a díszlettel való játszadozás meg nem mindig lesz valósághű, és inkább csak elrontja a dolgokat. de m,adj kiderül.

cyborgwings - 2010. 05. 17. 17:54

@Binky: tutira szerepel az első könyvben, mert most azt fordítom (sajnos csak gyakorlásképp, nem komoly munka – bár nem is túl nagy kihívás, azt meg kell hagyni). :) stefan flashbackjeiben mindenesetre benne van – ott ők is 15. sz-i itáliában élnek, ugye, náluk nem sokkal “idősebb” kathrine, viszont normálisabb is -, de arra nem emlékszem, mikor jelenik meg konkrétan, már régen olvastam, most meg fejezetről fejezetre haladok.

isobel talán még nem elég gyakorlott g.ciségből. :) de egyébként az is lehet, hogy kathrine eleve velejéig romlott volt, így hiába kapcsolgat ide-oda, legfeljebb megjátszani tudja a jókislányt. kíváncsi vagyok, milyen irányba viszik el a karaktert.

ez a flashbackes anna megoldás nekem is tetszik. szerintem tutira az írók is hajlamosak rá, hogy megjátsszák.

@symor: jó kis összefoglaló. igazából tényleg nem teljesen tökéletes a sorozat, de minőségében nagyon sokat javult, főleg az első kb. 3 részhez képest óriásit. az utolsó bárhány epizód volt tényleg az, ami teljesen felpörgött és szinte minden szempontból rendben volt. szerintem.
sajnos az alapsztorihoz – vámpír-ember romantika + tinédzserek – hozzátartozik ez a bizonyos ostobaság, amiről írsz, ezt vagy elfogadja az ember, és hagyja, hogy ezen kívül minden más fenntartsa az érdeklődését, vagy végig a haját cibálja, hogy dehülye ez a csaj. ez nyilván mindenki egyéni beállítottságától függ, ahogy azt te is többször fölemlegetted. ezt leszámítva viszont kifejezetten pozitívnak tűnt nekem a kritikád. a hibákat meg nem baj, ha észreveszi az ember, az elvakultságnál kevés hervasztóbb dolog van. :)

Binky - 2010. 05. 17. 18:18

@cw: Igen flashbackben van benne csak Katherine, de a könyvben teljesen más, kis satnya, gyenge vminek írják le, míg a sorozatban meg alapból kacérkodós volt, szóval sztem már jobb ha nem alapozunk a könyvre, mert már szinte teljesen eltértek tőle. Elena karaktere sem olyan picsa, mint a könyvben, szóval ha olyanra csinálták volna meg, akkor symor-nak már nem lenne haja sztem.

Mivel tinicsatornán megy, vagyis a fiatalokat célozzák meg, el kell viselnünk a gyerekes, néhol klisés dolgokat. Örülhetünk, h nagyon nem mentek bele a gimis életbe az írók, mert akkor tényleg meghaltam volna. Unom a focit, meg a pompomlányos dolgokat, és szerencsére csak az elején fecséreltek erre 1 részt, azt még túléltem.

mo - 2010. 05. 17. 18:27

@Binky pont ez a focizás jutott eszembe, mikor az a felvonulás volt és jöttek a játékosok a kocsin és mindenki nagyon örült. most vagy én vagyok ennyire feledékeny vagy nem tudom, de Stefan nem tagja a csapatnak? mert az, hogy Elena nem pompomol többet azt vágom, de Stefan-ra nem emlékszem, hogy hogy áll a játékkal. meg Matt meg Tyler pl? vagy ők csak azért nem azon a kocsin voltak, mert kísérgették a miss mystic falls-okat?

Binky - 2010. 05. 17. 18:41

Ja tényleg. Elvileg belépett a csapatba Stefan, de aztán totál hanyagolták a témát. Amúgy ha benne is van, nyilván azért nem azon a kocsin volt, mert Elena kísérője volt. Matt is kísérő volt, Tylerre nem emlékszem, ő hol volt a felvonulás alatt, de vszínű a focicsapat kocsiján kellett volna lennie.

Lnaughty - 2010. 05. 17. 18:46

na pl meglepő, de azt a tini vonalat teljesen elhagyták szerencsére. én annak nagyon örültem, hogy egy kicsit ‘komolyabb’ irányba vitték.

zoey - 2010. 05. 17. 18:56

@Binky: Tyler nem a Willow Creek-i csata rekonstrukciójának tagja volt?

Egyébként szerintem sem annyira tinis már. Persze nem lesz belőle True Blood, de az első részek óta kimondottan sokat javult a történet komolyabb vonala.

Binky - 2010. 05. 17. 19:05

@zoey: de tényleg, azon a kocsin volt Tyler, rá is lőtt kamuból Jeremyre, már beugrott.

A tinis dolgok csak az elején voltak, én is hálát adok az égnek, h hanyagolják. Mert az ilyenektől mászok a falra.

Lnaughty - 2010. 05. 17. 19:13

@zoey: nem, valóban nem True Blood:D (írtam amúgy ott vissza)

@Binky: azt hiszem a 6.résznél voltam úgy, hogy na igen, ennyit még simán bevesz a gyomrom és élvezhető. mert könnyen elmehettek volna a nézhetetlen irányba a sok zenével, naplózással, klisé foci/pompomlány cuccal. és persze a köddel:)
de nem tették!!

cyborgwings - 2010. 05. 17. 19:13

az a “kamu lövés” is jó volt. jó arc ez a steve mcqueen. csak az a kunkor… :D

emlékszem, mit anyáztam az amerikai focis rész után. ott sűrű gondolkodásba estem, hogy kell-e ez nekem.

@Binky: tudom, hogy nem érdemes a könyvre alapozni, de még lehet, hogy ímmel-ámmal eszükbe jut az íróknak elővenni. bár nem érdemes, mert százszor jobbat írnak annál. :)

mo - 2010. 05. 17. 20:08

azt vettem észre (kemény egy példát tudok felhozni :D), hogy ha szupererőd van és tinisrác vagy, biztos focizol, nem sokat, de épp annyit, hogy tudják, hogy mennyire jó vagy, neked meg lelkiismeret furdalásod legyen, hogy nem egyenlőek az esélyek, mint a Smallville elején

tényleg lelőtte! háh, el is felejtettem. mi van akkor, ha ez valami jövőbeli apró utalás, hogy azért itt hülyülnek, tehát összespanolhatnak, de Tyler-ben megvan az is, hogy ha kell lelője Jeremy-t?
tök jó sztorikat találok ki :D írónak kéne mennem :D (önfényezés :D)

cyborgwings - 2010. 05. 17. 20:35

@mo: jól van, mo, majd összjunkie-ilag beajánlunk a williamson-plec párosnál. :D

Binky - 2010. 05. 17. 20:44

Nálam az első részeknél még jó pont volt a köd, meg a holló, mert azokon röhögtem, aztán a focis résztől kiakadtam, bár nem annyira, mint a Gleenél, mert az a gáznál is gázabb volt. Pfuuj. Na, szóval után jobb lett, a Vickis részek voltak a mélypont, az nagyon nem teszett, mikor ott szarakodtak vele. Ha után nem jött volna megint jó rész, lehet hagytam volna a fenébe. vagy legalábbis egy időre parkolópályára került volna. de szerncssére jöttek a jobb és jobb részek, így maradtam, és részese lehettem egy ilyen finálénak. :D Megérte!

a fociról nekem is beugrott a Smallville is. Ott is szarakodott Clark, h nem szabad előnyt kovácsolni az erejéből.. Uncsi

Binky - 2010. 05. 17. 21:21

Vicki kiiktatása nagy boldogsággal töltött el engem is. vhogy alapból annyira unszimpatikus volt nekem is, hogy megrugdostam volna legtöbbször. semmi jó oldalát nem láttam, csak hogy ribi volt, meg drogos picsa.

mo - 2010. 05. 17. 21:24

teljesen egyetértek, hogy nem hiányzik a sorozatból. viszont Anna-ra visszatérve, mint Jeremy másik elesett szerelme, ő nagyon fog hiányozni. már mikor legelőször feltűnt, a könyvtárban asszem, akkor szimpatikus volt

cyborgwings - 2010. 05. 17. 22:18

juhujjj! megnéztem a pilotöt. az a gáz, hogy annál a jelenetnél, ahol damon caroline-ra mosolyog a másik asztaltól, még mindig úgy érzem, hogy olyan pedofil pap feje van. o.O és a haja is olyan béna, hogy ki van vasalva… egyébként meg rájöttem, hogy annak idején nem vettem észre, már itt mekkora dumái voltak – persze, mert tökre nem volt szimpatikus -, de most totál szétvihogtam a fejem rajta.
egyébként nem annyira vészes a pilot, mint ahogy emlékeztem rá. csak az a sok hülye zene, meg a dear diary… ja, meg vickie. ezeket leszámítva egész jó. a ködgépet meg az attak után ottfelejtette az erdőben damon, mert még a helyszínelésnél is gomolygott a cucc. :D

mo - 2010. 05. 17. 22:36

@cyborgwings végre már én is értem, mi ez a pedofil papozás! :D
én addig nem igazán nevetgéltem a dumáin, amíg meg nem láttam a kezében a Twilight-ot :D azután más szemmel néztem rá és sokkal viccesebbnek találtam, mint előtte
amikor megjelent legelőször a pilot-ban, azt hittem, hogy ugyanolyan lesz a viszonya Stefan-nal és, hogy nagy bunyók meg ilyesmik lesznek, de meg kell mondjam, ez a lassan kibékülős dolog se rossz, csak néha kicsit vontatott

amikor letámadták Vicki-t meg a temetőben partyzókat, volt ködgép? nem emlékszem se arra, hogy melyik rész az, se a ködgépre :D de mennyire megfogta az emberek fantáziáját :D

cyborgwings - 2010. 05. 17. 22:49

@zoey: igen, a végére jártunk az ügynek. :)

@mo: én is a twilight poénnál kedveltem meg. na meg addigra megszoktam a fejét is.
a folytonos bunyózás egy idő után uncsi lett volna. így érdekesebb, hogy kicsit közelednek, kibékülnek, aztán damon benyögi, hogy azért ő utálja ám a tesót.
ja, jut eszembe, a pilotben is mondja, hogy “i lllike it”, mint most, a “good cop, bad cop”-nál. az tetszik, ahogy mondja. meg a “hello, brother”. :)

pilotben támadta meg vickie-t dam. nagy ködösítéssel kezdődik a jelenet, ofkorsz. :D

mo - 2010. 05. 17. 22:58

Damon sose zavart, nem kellett külön megkedvelnem, mert igazából Boone után, no meg a Marco Polo film után látni akartam másban is. aztán teljesen levett a lábamról ezzel a bad boy dologgal. az egész karakterét imádom :D a valóéletben biztos nem jönne velem szembe egy hasonló, de ugye álmodozni még lehet :D

Binky - 2010. 05. 17. 23:29

szerintem a köd csak Elena meg Vickie körül keringett csak az első részekben. aztán lemerült az elem, és azóta az erdőben van a ködgép. A varjú nem tudom hányszor volt, az talán Stefanhoz is ment? vagy az csak a könyvben volt?

Damonnál már az első beszélgetésnél Stefannal tudtam röhögni. Akkor is a köddel poénkodott. De a legütősebb tényleg a Twilightos duma volt. Aztán meg szinte minden részben dőlt vmi hülyeség a szájából. pacsi az íróknak! :)

mo - 2010. 05. 18. 00:15

fiaim, az a beállás, amit Stefan nyom a pilotban, mikor beiratkozik, mikor Bonnie azt mondja, hogy “That’s a hot back.”, mindig a Top Gun jut eszembe :D:D

Binky - 2010. 05. 18. 00:29

Abban a jelenetben menőnek tűnt Stefan. És ez kitartott egészen addig, míg a bratyó meg nem jelent. Utána már csak a homlokráncolás maradt meg, a lazaság Damoné lett.

mo - 2010. 05. 18. 00:49

Elena visszaadta az Üvöltő Szeleket Stefannak? :D a második részben van, mikor Stefan odaadta volna örökre a könyvet, mert neki úgyis sok van, Elena visszautasította, hogy inkább csak adja kölcsönbe. visszakapta már? :D nem tudom ez miért érdekel, úgy döntöttem, most belekötök az apró részletekbe :D

cyborgwings - 2010. 05. 18. 10:04

szerintem a könyvet elfelejtette visszaadni, de lehet, a következő évadban stefan számon kéri rajta, hogy nem ez volt megbeszélve. :D

egyébként wesleynek az a pilot-frizura milyen már? egész végig azon röhögtem, hogy milyen furcsa a feje. na persze mcqeen mellett mindenki eltörpül ebből a szempontból.

ja, meg még a rengeteg jó damon-duma közül talán a legsúlyosabb, amikor kiröhögi stefant, hogy hű, de ijesztő volt azzal a fejjel, amikor megtámadta. az írók itt még elironizálgattak ezeken – köd, varjú, vámpírarc. már itt is jól nyomták, csak még a történeten nem látszott annyira.

mo - 2010. 05. 18. 12:10

hát Jeremy haja tényleg valami botrány volt az elején :D:D

Binky - 2010. 05. 18. 12:17

Van akinek meg a mostani haja nem tetszik, lásd kunkor. :D

zoey - 2010. 05. 18. 12:26

A 2. évad fő konfliktusa Stefan és Elena harca az Üvöltő szelekért, érzem.

mo - 2010. 05. 18. 13:12

Ez a kunkor kezdi átvenni a ködgép szerepét. :D

Amy88 - 2010. 05. 18. 17:05

Huhh, jó sok kommentet írtatok mióta legutoljára benéztem ide. :-)
Elkezdtem én is újranézni az évadot az első résztől és hihetetlen mennyit fejlődött az egész. Stefan tényleg csak addig volt “menő” és izgalmas amíg Damon fel nem bukkant. :-D Pedig egy pillanatra szinte még meg is értettem azokat akik a Stefan-Elena párost kedvelik de nem tartott sokáig ez az érzés. :-D Túl gyorsan jöttek össze Elenával. Jobban kedvelem az olyan kapcsolatot ami Elena és Damon között épülget szépen lassan. A kezdeti utálatból először megértés aztán bizalom majd barátság és remélem hogy a végére kölcsönös szerelem. :-D

cassie - 2010. 05. 18. 19:18

Jaj, amikor bejött a focis rész meg Elena pompomlánykodós jelente(i), akkor frászt kaptam, hogy nehogy átmenjen gagyi sorozatba..De szerencsére nem így lett. Remélem a második évadban lesz valami Elena és Damon között, de szerintem nem lenne valami jó ötlet kihagyni..:D
Eleinte nekem sem volt szimpi Damon, de rájöttem mekkora arc és az utolsó 10-12 részt már úgy néztem hogy Damonra koncentráltam. Szerintem őt nem lehet nem szeretni:D

Amy88 - 2010. 05. 18. 20:10

szia cassie :-)
Damont tényleg nem lehet nem szeretni remélem erre Elena is rájön. :-D

Binky - 2010. 05. 18. 21:39

varjú-köd kontra kunkor-Üvöltő szelek a 2. évadban. :)

cyborgwings - 2010. 05. 18. 22:06

(na jó, föladom, bzmg. :D)

de miért éppen kunkor? :)

mo - 2010. 05. 18. 22:56

miért kunkor? hát megkérdőjelezed a stáb fodrászának választását? :D

Binky - 2010. 05. 18. 23:05

Kérjünk inkább diszkógömb frizurát? Egy kis retrót nyomna a sorozatba. :)

mo - 2010. 05. 18. 23:10

begörkorizhatna a feszült jelenetekbe :D:D

cyborgwings - 2010. 05. 18. 23:30

ja, aztán a végén megszületne az első vámpír szitkom. na hagyjatok. :D

amúgy meg a frizuráról jut eszembe, hogy az is mennyire súlyos duma damontől, amikor oltja stefant, hogy még jó, hogy vége a 90-es éveknek, mert az a horrible grunge look mennyire szarul állt az öcsinek. :D

Binky - 2010. 05. 19. 00:56

Dancing with the Vamps. :D

cyborgwings - 2010. 05. 19. 22:36

vagy survivor. az még találóbb. vámpír reality. :D

egyébként arra bírtam rájönni, hogy wesley igenis hogy kifejezetten helyes (mondjuk nekem mindig is bejött), ha elmarad a szemöldök- éspervagy homlokráncolás. a fallen meg egész jó kis sori.

egyébként meg mindenki intenzíven szégyellje magát, hogy így hanyagolja a kibeszélőt. :P

mo - 2010. 05. 19. 23:19

épp akartam mondani, hogy nagy itt a pangás

nekem kb az összes hímnemű bejön (de ez kb minden sorozatra igaz, ha elég ideje nézem már), Ian van az első helyen és az utolsó szerintem Zach, kunkori Steven meg valahol középen van

ezt a Fallen-t mindig elfelejtem, fel is írom kis post-it-ra, amit mellesleg én találtam fel a legjobb barátnőmmel

a Rules of Attraction-t megnézte végül valaki?

cyborgwings - 2010. 05. 20. 10:05

milyen az a post-it, hogy fel kellett találni? :)

rules of attraction-t nem néztem egyelőre, de vár még a young americans meg a wake is. meg még ki tudja mi.

hát nem is tudom… nekem talán inkább trevino az utolsó. kunkorka meg a tesók és davis után jön, asszem. és akkor már csak zach marad értelemszerűen a fennmaradó helyen. :)

mo - 2010. 05. 20. 11:37

nem láttad a Romy és Michelle-t? shame on you, nézd meg, mondjuk nincs benne Ian, de azért jó :D

ohó, ezeket a filmeket is gyorsan felírom :)

Trevino nálam az utolsó előtti :D ezen tegnap elég hosszan gondolkodtam, de már megvan a végleges lista :D

cyborgwings - 2010. 05. 20. 12:05

de láttam és eszembe is jutott, csak kicsit elragadott a fantáziám, és már tvd-s post-it halmok lebegtek a szemem előtt, meg ilyenek. :D

a young americans egyébként sorozat, ha jól emlékszem.

amúgy matt davist majdnem kihagytam a listáról. pedig tegnap-ma is hatalmasat alakított twitteren. :D

mo - 2010. 05. 20. 12:26

pont ő maradt ki? ő a második a listámon :D olvastam őket, olyanokat tud írni :D:D

na, tessék: Ian, Matt, Paul, Steven, Michael, Zach + David (kunkori és furaszemű felcserélhető hangulattól függően :D)

MZ - 2010. 05. 20. 12:41

Sziasztok!

Friss kritika a sorozatról a Comment.com-on: http://comment.blog.hu/2010/05/20/evadzaro_the_vampire_diaries_s1#more2016033

Nem túl hízelgő…

cyborgwings - 2010. 05. 20. 12:42

véletlen volt, esküszöm! :D
david nálam véletlenül sem kerülhet még csak a lista közelébe sem. már a heroesban sem szerettem. nem a szerepeivel és nem is a játékával van gondom, egyszerűen irritál a feje valamiért.

cyborgwings - 2010. 05. 20. 12:46

a nagy megmondani akarástól eltekintve nem vészes az írás, hasonló hibákat véltünk fölfedezni mi is itt, a junkie-n szerintem.

MZ - 2010. 05. 20. 12:50

Igen, végül is nem vészes, én csak gyűrűs megjegyzéssel nam igazán tudok egyetérteni, a True Blood-nál pont az idegesített, hogy csak éjjel jönnek elő…persze tudom, klasszikus vámpirológia szerint ez így van rendjén, de nekem a gyűrűs megoldás kifejezetten tetszett.

Persze, szubjektív vélemény.:o)

MZ - 2010. 05. 20. 13:03

Egyébként engem a második évadban egy olyan történetvezetés is érdekelne, amiben Elenát egy időre kiiktatják valahogy, s kvázi Katherine garázdálkodik helyette egy ideig a “nevében”. Biztos sok érdekes szituációt ki tudnának hozni belőle…

mo - 2010. 05. 20. 13:06

engem a gyűrűk eredte érdekel már nagyon. az, hogy ki hogyan és miből csinálta, honnan jött rá, hogy hogy kell, ilyesmik

mo - 2010. 05. 20. 13:10

ez a kedvencem egyébként a cikkből: “Abban viszont egyetérthetünk, hogy a vámpír klubba jegyet váltó Jeremy-t péklapáttal kellett volna lecsapni, annyira életszerűen sírdogált 20 részen keresztül. Szinte könyörgött az atyai pofonért.”

MZ - 2010. 05. 20. 13:10

A gyűrűket nem Emily csinálta a két fiúnak, Katherine kérésére? Szerintem ezt említették valamelyik részben.

MZ - 2010. 05. 20. 13:11

mo: ez nekem is nagyon tetszett!:o) Mélyen egyetértek.

mo - 2010. 05. 20. 13:14

azt tudom, hogy Emily is biztos működött valamit, de hát John-nak is volt gyűrűje meg Alaric-nak is. mikor ők megkapták a gyűrűt, Emily már rég nem élt. de mondjuk ettől is eltekintve engem maga a folyamat érdekel, hogy miből és hogy csinálta (ránézett és mondott valami varázsigét, aztán csá? az túl egyszerű lenne szerintem)

MZ - 2010. 05. 20. 13:25

Csak bízni tudok benne, hogy nem intézik majd el egy sima ráolvasással a dolgot. Bár ha jól figyeltem akkor, egyszer volt arra némi halovány célzás, hogy ezek a gyűrűk csak az eredeti tulajnak “működnek”, azaz más hiábba venné el őket és húzná fel, hatástalan lenne. Szóval, többnek kell lennie mögötte, mint egy béna varázsige…

cyborgwings - 2010. 05. 20. 13:30

szerintem is jobb ez a gyűrűs megoldás, mint a csillivilli cucc. én amúgy attól kapok hülyét, hogy muszáj mindig megemlíteni, hogy twilight így, meg twiligt úgy. nem igaz, hogy nem lehet elszakadni tőle végre.
így, hogy sorra merülnek föl – egyébként jogos – kérdések, rá kell jönnöm, a könyvben szinte semmi nincs normálisan megmagyarázva. azt akartam ebből kihozni, hogy legalább az írók keze nincs megkötve ezáltal sem, de rájöttem, hogy eddig sem zavartatták magukat. :)
amúgy én is főleg a jeremy-féle pofonnál bólogattam, hogy igen, ez tényleg ráfért volna. :)

cyborgwings - 2010. 05. 20. 13:31

@MZ: na, azért az eddigi varázsigék sem voltak annyira bénák. :) nekem pl. baromira tetszett, hogy a sír fölnyitásánál beletették azt a csavart, hogy a vámpírok ugyan be tudnak menni, de kijönni már nem. aztán persze valami elromlott menetközben, mint tudjuk, de klassz elgondolás volt. :)

MZ - 2010. 05. 20. 13:34

Cw: rosszul fogalmaztam, a bénát csak arra értettem, hogy ne egy szimpla varázsige legyen, ahogy mo is írta…valami csavar legyen ebben is.

cyborgwings - 2010. 05. 20. 13:47

@MZ: tudom, csak valahogy föl kellett vezetnem a mondandómat. :D

MZ - 2010. 05. 20. 14:02

cw: oké, értem. :D

mo - 2010. 05. 20. 14:03

mondjuk, ha tényleg Emily csinálta a gyűrűket és Jeremy átváltozik, akkor mivel Bonnie úgy is megörökölte a varázskönyvet, meg tudja csinálni Jer gyűrűjét

cyborgwings - 2010. 05. 20. 14:12

jaj, bzmg! ez eddig el sem jutott az agyamig, hogy jeremynek nincs gyűrűje! :D

mo - 2010. 05. 20. 14:15

:D:D:D először arra gondoltam, hogy majd John gyűrűje lesz az övé, de ha MZ-nek igaza van, akkor az nála nem működne. de most, hogy eszembe jutott, hogy Bonnie is boszorkány, úgy érzem, minden meg van oldva :D

MZ - 2010. 05. 20. 14:16

Mondjuk, akinek eddig nem volt gyűrűje, azt elég hamar ki(ny)írták az írók…

MZ - 2010. 05. 20. 14:19

Könyvekben van valami Jer-ről, vagy már annyira más a történet, hogy nem érdemes a könyvet nézni?

Boi^^ - 2010. 05. 20. 15:00

Ömm… a könyvben azthiszem Elena-nak nincs is testvére… de lehet most hülyeséget mondtam… csak valaki írta még régebben, hogy Jeremy karaktere a legkiszámíthatatlanabb, mert hogy benne sincs a könyvben… vagy valami ilyesmi

mo - 2010. 05. 20. 15:08

asszem kishúga van Elena-nak, meg is lepődtem rendesen, mert előbb láttam a pilot-ot, mint olvastam volna el a könyv felét (abba is hagytam hamar)

mo - 2010. 05. 20. 15:13

találtam egy cikket Ausiello-tól, amiben CW spoiler-ek vannak, nem nagy dolgok egyébként, akit érdekel: http://ausiellofiles.ew.com/2010/05/20/spoilers-gossip-girl-vamp-diaries-smallville/

(a tvd-nál tetszik az utolsó és az azelőtti mondat :D)

cyborgwings - 2010. 05. 20. 15:14

én írtam. :D a könyvben egy négyéves húga van elenának. mattnek pedig nincs tesója, és főleg nem vicky az. például.

cyborgwings - 2010. 05. 20. 15:16

@mo: na ja, az utolsó két mondat tényleg üt. :D

mo - 2010. 05. 20. 15:28

cw: azért jó az az utolsó kettő, mert ugye mindenhol belekötnek, hogy nehogy már Twilight módra mindenki félmeztelenül rohangáljon… :D

cyborgwings - 2010. 05. 20. 15:33

@mo: csak a farkasemberekről volt szó… :D

mo - 2010. 05. 20. 15:37

@cw: na jó, igaz :D de milyen jó, hogy Damon-ék simán kolbászolhatnak a napon, anélkül, hogy úgy csillognának, mint az állat :D

zoey - 2010. 05. 20. 15:50

Egy kis ízelítő Ausiello-tól (sosem tudom leírni a nevét) a következő évadra:

THE VAMPIRE DIARIES: Next season, the appearance of the villainous Katherine in Mystic Falls throws a wrench into the love triangle between Stefan, Elena and Damon, and the other residents of Mystic Falls must choose sides as they fall victim to a new breed of danger. New and unexpected friendships will be forged, allies will become enemies, and hearts will be broken. Stefan and Damon will be forced to face a villain more evil and diabolical than they ever believed possible. And they’ll take their shirts off. Frequently.

mo - 2010. 05. 20. 15:51

@zoey ezt linkeltem be és most erről van szó: “And they’ll take their shirts off. Frequently.” :D

Lnaughty - 2010. 05. 20. 16:36

Azért csak óvatosan azokkal a póló levételekkel, mert nem mindenkinél kell azt erőltetni..:)

cyborgwings - 2010. 05. 20. 16:42

emlékszem, szinte szó szerint csorgott a nyálam, amikor ian kathrine miatt folyamat be volt baszcsizva, és egyszer félmeztelenül tántorgott elena elé, aztán valami ilyesmi párbeszéd zajlott le köztük, hogy “- you look so… – dashing? gorgeous? irresssistible?” ó, mondom, úgy, úgy! úgy nézel ki! igen. :D
szóval részemről ő akár a teljes második évadot is végigjátszhatná félmeztelenül. vagy teljesen is. :D nade azért wesleynek sincs takargatnivalója.

Lnaughty - 2010. 05. 20. 16:53

cw: ejnye milyen kis huncut vagy:D
jaj amikor Elena gombolgatta ott a dolgokat, tejóég:D:D

nekem wesley egyáltalán nem jön be.
ha nagyon muszáj, McQueen meg Davis rohangálhat felső nélkül:D:D nem fogom eltakarni a szemem..

mo - 2010. 05. 20. 16:58

arra én is emlékszem :D én már az arcát látva is kész vagyok, azok a szemek…! a félmeztelen részeknél általában mindig visszatekerek párszor :D aztán, ha teljesen lenne…hááát… :D:D
ja, ez a Paul gyerek se rossz, de nem egy Ian :D
a tetoválásaikra vajon kitérnek majd? :D azoknak a sztorija is érdekelne :)

cyborgwings - 2010. 05. 20. 17:26

a tetkóik biztos abban a horrible grunge korszakban születtek. :D

na jó, felőlem aztán rohangálhatna mindenki félmeztelenül, hogy mindahányunknak jó legyen, de tényleg nem érné meg, hogy ugyanúgy fölröhögjek, mint anno azon a bizonyos new moon jeleneten. :)

Lnaughty - 2010. 05. 20. 17:39

eddig sem erőltették a gagyi faktort, kétlem, hogy pont most rontanák el, ez viccnek jó volt.
amúgy meg egy kis husit úgyis kell mutatni:)

és tudjuk mennyi az annyi, mert ez nem ShowTime/HBO..

meg nem véletlen eyecandy mindenki:D

Dr. McSteamy - 2010. 05. 20. 18:06

Na én most kezdtem el nézni. (ill már szeptemberben elkezdtem de végül meghagytam nyári darának)

—spoiler,aki még nem látta a 11.részt—

Lenne egy kérdésem: A 11.részben Elena megtudja h örökbe fogadták. Akkor ezek szerint Katherine-nel ikertesók voltak, vagy mi? De az meg nem lehet, mert Katherine 1800ban…valamikor élt. Akkor most hogy van ez? Vagy későbbi részekben választ kapunk rá? Ha igen, akkor ne írjátok le :) Előre is köszönöm.

mo - 2010. 05. 20. 18:22

@Dr. McSteamy a történet ezen részére még mi se tudjuk a választ

cyborgwings - 2010. 05. 20. 18:23

még nincs válasz. :)

clooney55 - 2010. 05. 20. 18:30

@ Dr. McSteamy !

A későbbiekben választ kapunk rá,csak várd ki türelemmel! ;)
Sok fordulat lesz és telis tele érdekességgel,nem fogsz benne csalódni remélem! :D

Dr. McSteamy - 2010. 05. 20. 18:31

Akkor jó:) Csak mert sztem így elég értelmetlen, de hátha később kitisztul.

Dr. McSteamy - 2010. 05. 20. 18:32

Na, pont most olvasom, mit írt clooney55. :) Köszi, várok (de nem sok türelemmel):)

cyborgwings - 2010. 05. 20. 18:37

most elakadtam a “későbbiekben”-nél. de ugye nem az első évadban kaptunk rá választ? ennyire figyelmetlen azért már csak nem lehetek. :O

clooney55 - 2010. 05. 20. 18:41

@ cyborgwings !

Igazad van azzal kapcsban,hogy sokan Twilight-hoz hasonlítgatják a sorit.
Nos,először én is ahhoz hasonlítottam : ugye adott a téma : vámpír,/reménytelen?/ szerelem…de TVD százszor túljutott ezen az Alkonyat dolgon,és nem tipikus sorozat,előre kiszámítható húzásokkal.
Az tény,hogy az első pár rész nem akciódús,de kárpótolnak minket mindenért!

Aki nem látta,csakis ajánlani tudom,hogy darálja végig az évadot!!!

mo - 2010. 05. 20. 18:46

@cw biztos vagyok benne, hogy nem az első évadra gondolt. nem hinném, hogy csak mi ketten vagyunk olyan bénák, hogy lemaradtunk egy ilyen major wtf-ról. biztos nem volt

clooney55 - 2010. 05. 20. 18:47

@ cyborgwings !

Csak tessék nézni egymás után a részeket! ;)
Eddig egy évad volt,és választ kaptunk rá. ;)
Ez a sorozat sok kérdésre ad választ.
Vannak részek,hogy “pihentetnek” szereplőket,felesleges “barátok közt” képsorok nincsenek benne.
Több szereplőnek is megismerhetjük több oldalát is…
Nem nyaggatni szeretnélek,de jobb,ha ráklikkelsz a következő TVD részre,és lesed őket sorban,ameddig csak a szemed bírja! :D

cyborgwings - 2010. 05. 20. 18:54

még csak a pilotig jutottam az újranézésben. de majd igyekszem kidörgölni a csipát a szememből a továbbiakban. :)

Lnaughty - 2010. 05. 20. 19:00

arra, hogy Elena miért kiköpött Katherine nem kaptunk választ. csak mindenki nagyon meglepődik, mikor látják a hasonlóságot.

clooney55 - 2010. 05. 20. 19:19

@ Lnaughty !

Abban igazad van,hogy arra nem kapunk választ,hogy miért “kiköpött mása” egyik csaj a másiknak.
De a kérdés nem így hangzott,hanem így :
“A 11.részben Elena megtudja h örökbe fogadták. Akkor ezek szerint Katherine-nel ikertesók voltak, vagy mi?”

Egyébként remélem,hogy sok-sok dolog kiderül még a 2. évadban,köztük ez a hasonlóság is. Bár lehet,hogy csak egy véletlen folytán hasonlítanak egymásra,mint egy ikerpár.:)

cyborgwings - 2010. 05. 20. 19:21

@clooney55: bakker, de mi végig arról beszéltünk (legalábbis én mindenképp). már kezdtem összeomlani! :D

Lnaughty - 2010. 05. 20. 19:31

cw: én vágtam, hogy te összezavarodtál, azért tisztáztam itt a dolgokat:D
Ne félj amíg engem látsz;)
clooney55: oxa, akkor egyenesben vagyunk!!

gondolom egy idő után mindenre kapunk majd választ:)

cyborgwings - 2010. 05. 20. 19:45

@Lnaughty: köszi! :D

hát remélem, hogy tényleg lesz válasz, mert én azt a könyvben is hiányoltam. bár most már félve írom ezt le, mert lehet, valamit benéztem ott is. :)

clooney55 - 2010. 05. 20. 19:53

egy a lényeg : nézni kell az utolsó levegővételig! :D
Most írhatnék megannyi dolgot,cselekményt,hogy miért is nézzétek,de akkor lelőném a dolgokat,és az nem lenne jó…:)
Itt nem sajnálják a szereplőket,ha menni kell valakinek,akkor megy. :)
Jah,és nem utolsó szempont az sem,hogy nem össze-vissza van összecsapva a történet,a szálak…ha nem is abban a részben,amelyikben egy kérdés felvetődik,de egy későbbiben választ kapunk rá. ;)

Lnaughty - 2010. 05. 20. 20:08

@cw: alap :)
biztos vagyok benne, hogy egy ilyen ‘apróság’ feltűnt volna a könyvben, ha olvasod!!
Lehet, hogy egyszerűen csak jópofának találták, hogy hasonlítanak, mert ez sok konfliktust szülhet.. Mert ugye véletlenek márpedig nincsenek:)

David880225 - 2010. 05. 21. 08:39

SupNat darálás közepette megnéztem a finálét! Olyan erős 10/9!! Sok mindent ki lehet még hozni a sorozatból. Kíváncsi leszek Jer-re, meg érdekes volt h Tylernek is elkezdett fájni a feje! De hát ő nem is vámpír, talán ő vérfarkas??!;)

u.i.:2.évad mikorra várható?

Üdv.: Dávid

winnie - 2010. 05. 21. 08:41

“u.i.:2.évad mikorra várható?”

őszre, mint minden országos sorozat folytatása.

Lora - 2010. 05. 21. 10:14

@Lnaughty: jópofának? :) ezen mosolyogtam.

Remélem csak nem, és lesz valami jó kis háttérsztori, például Kathrine kilopta Isobel eredeti gyermekét, és kicserélte a sajátjára. Bár azt nem értem, most vámpíroknak lehet gyerekük? Pearlnek is ott volt Anna. bár az is lehet, hogy utána változtatta át. hmm..

Meg a további érdekesség hogy Kathrine miért változtatta át a fiúkat, ha azon nyomban otthagyta őket? Nekem ez nem túl logikus lépés:)

mo - 2010. 05. 21. 19:16

@Lora valahogy nem tudom elképzelni, hogy vámpír állapotban képesek legyenek teherbe esni. most olvastam egy fórumot, amin azon vitatkoztak, hogy van-e értelme tetoválást csináltatniuk a vámpíroknak, ha már ezen is kiakadtak, a terhesség téma mit válthat ki? :D valami varázslat lesz itt a dologban szerintem, boszorkányos mesterkedés

MZ - 2010. 05. 21. 19:51

@mo: Damon az egyik részben (amikor a bárban vannak) elmondja Elenának, hogy a vámpíroknak nem lehet gyereke, ettől függetlenül szeretik gyakorolni a “folyamatot”:o))) Ő is megjegyzi, hogy Elena csak akkor lehetne vérségi kapcsolatban Kathrinnel, ha az átváltozása előtt született volna gyereke…az meg elvileg jó párszáz éve volt.

Remélem, hogy valami nagy csavar lesz itt a sztoriban!

mo - 2010. 05. 21. 20:09

@MZ ááá, tényleg, köszi, most hogy így mondod, már emlékszem is. örültem is, mikor mondta :D

azon gondolkodtam, hogy Katherine olyan korban lehetett, mint Elena, mikor átváltoztatták, az mi? 16 éves? úgy emlékszem, annyi, akkor lazán lehetett volna már gyereke, tekintve aktivitását a tesókkal pl. Simán szülhetett egy babát, de elvehették, mert ugye közben veszélyes lett, így akkor Isobel is lehet a leszármazottja és emiatt Elena is

MZ - 2010. 05. 21. 20:13

@mo: nincs mit, azért ragadt meg bennem a dolog, mert iszonyú jól szórakoztam ezen a beszóláson!:o))) Elena elvileg 17 éves, ezt valamikor az elején említik. Azért a sima rokonsági kapcsolat szerintem kevés ahhoz, hogy ennyire hasonlítsanak egymásra…tuti van benne valami varázslat is.

cyborgwings - 2010. 05. 21. 20:13

@mo: én is pont ezt akartam írni. :)

MZ - 2010. 05. 21. 20:16

Az utolsó részben egyébként nekem annál a jelenetnél – ahol Damon megjegyzi, hogy Elena nem Kathrine, Stefan helyesel, majd megjelenik Elena korhű ruhában és mindketten döbbenten bámulnak – nekem annyira furcsa volt, hogy ahogy Elena mosolyogva meghajol, nem Stefant, hanem Damont fixirozza…így utólag felmerült bennem a gyanú, hogy lehet, Kathrine végog ott volt a Founder’s Day-en, mint Elena, s hol őt láttuk, hol az igazi Elenát…persze, lehet csak túlkombinálom a dolgot!

mo - 2010. 05. 21. 20:31

@cw mit akartál írni? amit én írtam, vagy a választ? :D nem értelek :)

@MZ nekem az eleje olyan volt, mint egy flashback, aztán ott volt Jenna és ugye akkor kiderült, hogy az a jelen, nekem onnantól semmi új elképzelés nem volt a fejemben. Elena akkor máshol kellett volna hogy legyen, és akkor, mikor a személyes dolgokról kezdenek beszélni, amit tényleg csak ő és a másik személy tudhat, Katherine nem tudott volna igazából jól megfelelni a helyzetben. ha felváltva lettek volna, Elena-nak különös lett volna biztos valami, szerintem biztos, hogy Katherine csak a rész végén jelent meg

cyborgwings - 2010. 05. 21. 20:33

tudom már! a vámpírok föltalálták a klónozást! :D

@MZ: érdekes, amit írsz. valóban lehetett akár kathrine is, de… nem tudom. kicsit bonyolult lett volna így összehozni, hogy ketten is ott mozgolódnak a parádén. esetleg úgy, hogy elrabolta elenát. de akkor meg az utolsó jelenet nem stimmel, ugye. szóval ez egy nagy hümmm. de néhány más gesztus is tényleg inkább kathrine-re vallott, ez tény.

cyborgwings - 2010. 05. 21. 20:34

@mo: a válaszod. :)

mo - 2010. 05. 21. 20:37

@cw ok :D kicsit összezavarodtam :D
klónozás? :D és senki más nem tud róla?
áá, most a Harry Potter jutott eszembe (nem vagyok fan, de azért olvastam/láttam). Katherine széttörte a lelkét és apró izékbe rejtette :D pl a gyűrűkbe, aztán az utolsó darab egy emberbe került és így kötött ki Elena-nál és ezért néz ki ugyanúgy :D (ezt a f*szságot! :D)

cyborgwings - 2010. 05. 21. 20:45

@mo: de örülök, hogy hp-nek a közelében sem jártam… ez alapján, amit leírtál?! :D

nem, csak a vámpírok megtartották tudnak róla. john bácsit is ezért kellett megölni, mert rájött, hogy valami nem stimmel, és félő volt, hogy kikotyogja.

cyborgwings - 2010. 05. 21. 20:47

– megtartották. ezért nem szabad átfogalmazni utólag a mondatot. :D

Lnaughty - 2010. 05. 21. 20:49

Elene azt Damonnak szánta. Naa, lányok azért akármennyire ‘nem tetszik’ valaki elég hízelgő, ha úgy viselkedik, mint Damon.. és azért Elene is nőből van és hát Damon meg..
Értitek!!:D

Lnaughty - 2010. 05. 21. 20:52

a hasonlóságra meg én is valami jó kis rejtélyes magyarázatot várok.

Ilyenkor, amikor arról beszélünk mi lesz, mindig arra gondolok egyből, hogy vajon ilyen jó lesz-e a 2.évad is.

cyborgwings - 2010. 05. 21. 21:01

@Lnaughty: mindent értek. sőt! velem még úgyabbul is viselkedhetne. :D

fú, nagyon remélem, hogy tartják a tempót meg a színvonalat.

Lnaughty - 2010. 05. 21. 21:13

@cw: :D:D Tudom, tudom:D:D

én azért vagyok optimista, mert már ez az első évad is egy nagy meglepetés volt. Mert az első 6rész után megtalálták az irányt, amit követni akarnak.

Az lesz még nekem érdekes, hogy ugye azért ezt a ‘dolgot’ Elena meg Damon között/körül elég sokáig fenn kéne tartani, na ezt, hogy oldják meg, hogy ne legyen gáz?! Arra kíváncsi leszek.

MZ - 2010. 05. 22. 16:00

GQ nyami minden Damon Fannak: http://www.gq.com/style/wear-it-now/201005/ian-somerhalder-dress-shirts#slide=1
(Oké, tudom, túl sok rajta a ruha…:DDDDD)

gyongyi7777 - 2010. 05. 22. 16:25

Sziasztok! Végigböngészgettem egy részét a kommenteknek, csak kettőhöz lenne megjegyzés:
1. Nina Dobrev lehet, hogy nem nagy szám Elena szerepében, de szerintem Katherine-t igen is nagyon jól játsza, -már amennyit eddig láttam belőle. Nekem nagyon bejött gonoszként. Mellesleg, nekem Elenaként is tetszik, a felszínesség nemcsak a játék, hanem a megírt szerep sajátja is.
2. A varjú, hogy hova tűnt…Én úgy emlékszem, hogy abban a részben, ahol Daemon-t bezárják, majd kiszabadul, Stephan az üres pincehelység mellett megtalálja a halott nagybácsit, és a vérétől megfosztott varjat. :)
A finálé szerintem is nagyon rendben volt, a polgármester halálát sajnálom.

m_adee - 2010. 05. 22. 21:25

Fantasztikus rész volt. Kár, hogy vége…egy időre. Nemigen olvasok TVD spoilert, de akkor most behozzák ezt a farkasember szálat is?

mo - 2010. 05. 23. 15:07

@m_adee valószínű. különben felesleges lett volna megmutatni a fejfájást, Tyler szemét és a polgármestert a pincében.

m_adee - 2010. 05. 23. 15:38

télleg. :D várós.

cyborgwings - 2010. 05. 23. 16:04

@MZ: jól látod a helyzetet. :D

zsemlye - 2010. 05. 23. 16:16

:)

MZ - 2010. 05. 23. 16:47

@cw: Azért szerintem így is nyamiiii! :o))))

Nincsi - 2010. 05. 23. 19:31

Hello,
elkezdtem újranézni a sorozatot és Damon tényleg szétkapta a varjat.

Lnaughty - 2010. 05. 23. 22:45

ahhoz képest, hogy már vége van, rendesen pörög továbbra is a kibeszélő:)

@MZ & @CW: Mindenhogy nagyon nyámíí:D

Dana - 2010. 05. 23. 23:55

Most jutottam odáig, hogy megnéztem a finálét (előtte újranéztem az évadot, hogy nagyobb legyen a hatása :). Határozottan tetszett, amit összehoztak. Így az egészet egyben látva, azt kell hogy mondjam, hogy nekem kb. a 3. résztől a sír kinyitásáig tetszett a legjobban. Utána is néztem lelkesen, csak az Isobel-szál annyira nem jött be.
Az évadzáróról: Ismét voltak jó/nekem tetsző zenék, ezek valahogy elmaradoztak az évad második felében (az első részben meg hemzsegtek, azt tudjuk…). Tylerrel már akkor gondoltam, hogy valami nem stimmel, mikor még korábban együtt mutatták a teliholddal, de akkor elhessegettem a gondolatot, hogy á, az nem lehet. Hát úgy tűnik, mégis.
Elena és Damon… Tudom, hogy közhely lett volna, ha tényleg Elenával csókolózik, de már részekkel ezelőtt Damon-párti lettem, engem levett a lábamról a stílusával, szóval nem lett volna ellenvetésem, ha dobja Elena a jótesót a kicsit rosszért.
Kíváncsi leszek, Katherine marad-e a városban, vagy csak beugrott lerendezni Johnt. Érdekes dolgok sülhetnek ki belőle, ha marad. Alig várom a folytatást!

Psy - 2010. 05. 24. 02:55

Na jó, Bones, House, Supernatural és, Desperate H., Fringe finálé után is még mindig a Vampire Diaries-é volt a legjobb :) többinél nem volt wtf érzés :(

Binky - 2010. 05. 25. 10:43

Na egy kicsit eltűntem, és látom a kibeszélő azért pörög tovább. :)

Szerintem Katherine maradni fog pár rész erejéig legaéább, hogy felkavarja az állóvizet a fiúk körül. Végülis 150 éve is ők voltak neki a legjobb szórakozás. :) Mellesleg nem csodálom… :)

A gyűrű kérdés engem is foglalkoztat, hogy kit véd meg, és hogy készítik. Az kiderült az évad során, hogy Emily csinálta Katherine-ét meg a Salvatore fiúkét, de hogy más is tud-e csinálni az kérdés. Meg sztem nem csak az hordhatja, akinek készítették, az nem lenne túl jó. Hiszen Isobel is csak úgy odaadta Alaricnak, most akkor egy embernek is csak úgy készített vki egyet, mert egy újonc vámpír kérte? nem hinném.

MZ - 2010. 05. 25. 12:13

@Binky: de valamelyik részben, azt hiszem amikor az újságíró szeretné megtudni, hogy Damonék hogyan képesek nappal is kimenni, Stefan mintha tenne rá valami halvány célzást, hogy ez nem csak úgy működik, hogy valaki felhúzza az Ő gyűrűhüket és kész…Meg az is érdekes, hogy Stefan és Damon gyűrűi monogrammosak, míg Alaric és John Gilbert gyűrű nem “névre szólóak” ha jól emlékszem.

cyborgwings - 2010. 05. 25. 12:35

@MZ & Binky: de nem is ugyanaz a két gyűrű, ugye. a bratyóké lapis lazuli, viszont alaricé és johné mintha fekete lenne, nem kék.

MZ - 2010. 05. 25. 12:52

CW: ja, így van. Szerintem van olyan gyűrű, ami bárkinek kifejti a hatását és van, ami csak annak, akinek készült. Alaric és John gyűrűje biztos más újján is működne, hiszen Alaric gyűrűje eredetileg John Gilberté volt, Ő adta Isobelnek, míg az a gyűrű, ami eddig John kezén volt, az pedig Elena nevelőapjáé volt, s miután meghalt került fel John kezére, aztán elég brutálisan le is jött az utolsó részben.:o)

Binky - 2010. 05. 25. 13:23

Hát akkor lehet többféle gyűrű is van. Gondolom előbb-utóbb majd ezt is megtudjuk a 2. évad során.

pjt - 2010. 05. 26. 23:11

Amikor Elena beöltözik a korhű ruhába, felveszi a verbénás nyakláncát a végén, Jenna segít neki (addig meg lehet gondolkodni, hogy most épp melyikük). És amikor pukedlizik a fiúk előtt, akkor is rajta van a nyaklánc. Ezzel ellentétben, amikor a ház előtt Damonnal találkozik, valami egész más lóg a nyakában, hogy mi nem látszik, de más a lánc. Aztán, amikor megérkezik Stefannal telefonálva, megint a régi nyaklánc van a nyakában.

zoey - 2010. 05. 27. 12:09

@pjt: Naná, hogy más a lánc, hiszen aki Damonnal van, az Katherine. Szép is lenne, ha ő hordana verbénát. :D

cyborgwings - 2010. 05. 27. 13:52

mondjuk rakhatott volna bele mást is. egyébként ha jól emlékszem, a lánc, amit stefan elenának adott, kathrine-é volt. szóval lehet, hogy van neki még egy ugyanolyan, csak vagy nincs benne semmi, vagy valami mást tárol benne. de lehet, csak összemosódott a könyv meg a sori, és hülyeségeket beszélek. szoktam. :)

mo - 2010. 05. 27. 14:01

nem lehet, hogy Katherine-nek nyaklánca van, ami megvédi és nem gyűrűje? (most lusta vagyok visszanézni, hogy mi stájsz nála ékszerügyileg)

cyborgwings - 2010. 05. 27. 14:18

@mo: ahha! lehet. a könyvben így van, az fix. tudtam én, hogy van valami nyakláncos cucc…

mo - 2010. 05. 27. 14:58

@cw nem olvastam őket, szóval most nagyon menőnek érzem magam :D

cyborgwings - 2010. 05. 27. 15:02

egészségedre! :D

pjt - 2010. 05. 27. 20:51

@mo Nyaklánca volt a flashbackben.
@zoey Én t’om, de folyt itt vita, hogy mikor melyik volt, és ez az egyik biztos támpont.

Binky - 2010. 05. 27. 22:40

Én visszanéztem és Katherine-en nem látszik a lánc, mert a feésője alatt van, viszont mikor Elena jön haza, ott lóg a nyakában. Szóval Katherine-nek bármi lóghat a nyakában, úgyis takarva van.

Amúgy Jeremyn gondolkoztam a minap el, h mi van ha későn veszik észre, hogy ki akarja nyírni magát, beviszik a kórházba és ott hal meg? Akkor mi lesz, ha halottnak nyilvánítják, aztán meg szépen feltámad vámpírként? Akkor nem kezdhet sétálni a városban, hanem le kell lépnie. Ezzel kiírhatnák a karakterét kezdésnek. Igazából nem is sajnálnám, mert mindent kihoztak a szerepéből, ennyit nyávogni, szerencsétlenkedni, meg emózni még nem láttam senkit. Ezt már nem lehet tovább fokozni. Másnak meg ugye a kunkora idegesítő. :)

cyborgwings - 2010. 05. 27. 22:47

@Binky: :P :P :P ezt mind a kunkorért.
nekem a jeremys esetről rögtön claire bear jutott eszembe a heroesból. az elején ő is fölkerült a boncasztalra, aztán mégis vígan rohangált szanaszét. de amúgy nemtom.

MaryLue - 2010. 05. 28. 19:49

Sziasztok!
Egyetértek mindenben! Mikor ajánlották úgy gondoltam, hogy egy újabb unalmas Twilight-kopi, de aztán kiderült, hogy sokkal jobb annál!!! Teljesen belemélyedtem és minden héten izgatottan vártam a következő részt… És a végét tényleg eléggé lógva hagyták!!! Mikor jön a 2.évad? :D
Apropó, megvettem a könyvet és teljesen más a sztorija, mint a sorozatnak, az alapsztori persze azonos! Hogy őszinte legyek az eleje nem nagyon tetszett, mert azonnal a sorozatra asszociáltam, de a végén már le se tudtam tenni :D Asszem megyek megvenni a 2. részt is :)

habba - 2010. 05. 31. 06:22

Ha egy szóval szeretném összegezni az évadot: Wow.

Anno mikor elindult a pilotot megnéztem, aztán úgy gondoltam nem annyira kell ez nekem. Nem feltétlenül azért mert nem tetszett, csak volt más mellette amit néztem. Most hogy vége a szezonnak, elővettem újra, köszönhetően a jó kritikáknak. Rohadtul nem bántam meg. Most a hétvégén bedaáltam az egész évadot.

Történt itt bizony néhány dolog, nem is tudom hol kezdjem a listát, hogy miért tetszik ennyire.

Elsőre ami bejött természetesen az eyecandy felhozatal, Nina Dobrev-el az élen…de persze nem ő az egyetlen.

Második az hogy a sztori pörög. Rám jellemző, hogyha darálva nézek egy sorit, akkor a filler részeket általában vagy skippelem, vagy belesűrítem 10 percbe :D Ebben az esetben nem volt rá szükség. Volt ugyan néhány jelenet amire nem összpontosítottam túlzottan, de nem ez a jellemző szerencsére. Tipikus dara sorozat, sokkal jobban adja szerintem így egyben mintha hétről- hétre néztem volna.

A harmadik az az írói koncepció. Na itt sem szaroztak ha valakit ki kellett írni a sorozatból. Nálam az új etalon ebből a szempontból a Spartacus, de itt sem tököltek sokat ezzel, ez nagy plusz pont. 2 karaktert sajnáltam, akiket továbbra is szívesen láttam volna a képernyőn, Anna és Lexi, de azért megleszek nélkülük. Akit nyugodtan kihúzhatnának az Jeremy, az általa képvislet emo-style nagyon nem jön be.

A negyedik a Damon- Stafen kapcsolat. Ha két fiútestvér közti viszonyról van szó akkor nem lehet nem megemlíteni a Supernaturalt. Ugyan ott még nem tartunk színvonalban, de jó úton jár a Vampire Diaries. :)

Ehh nagyon sok mindent lehetne még írni, a zene is adta, nem vitték túlzásba a szerelmi szálas dolgot, és hála az égnek nem olyan gusztustalan módon oldották meg mint teszem azt Twilightban…attól a falra is másztam volna.

Amit kicsit lámának éreztem az az ajtón beinvitálós dolog, nem túlzottan illik a profilba, de legyen.

Számomra az évad egyik legnagyobb wtf pillanata az évadzáró Damon- Katherine smárolás volt. Én komolyan bevettem hogy ott most Elena-t látjuk. Na ha azt meglépték volna, az lett volna az igazi wtf, de ez sem volt rossz :D

Van még hova fejlődni, de mivel elfogult vagyok így 9/10, második évad alap nézős. Csak így tovább, még ilyen sorozatokat :)

Moonyfoot - 2010. 06. 01. 02:09

Hú nálam is alap a második évad. Az első négy-öt részben még unatkoztam, falat kapartam a Dear Diary dologtól. na meg köd és madár és hú meg áá… Azután szépen bejöttek az érdekesebb szálak. Nekem az volt nagy wtf pillanat, mikor az évad közepén lelőtték a sír kérdését. Az volt a na most mi jön wtf moment :D. És mindig tudtak valamit hozzátenni, amitől kiment a biztosíték, hogy miii hoool mi leeesz. Szóval az évad végére határozott rendszeresített TVD néző lettem ^^. Várunk sok szeretettel, következő évad!

habba - 2010. 06. 01. 06:25

Na ja, a dear diary témát jó hogy hanyagolták :D

superpityu - 2010. 06. 01. 22:13

ez a sorozat nagyon jó lett, most nyomtam le az egész évadot :D
hát érdekes, h nem kímélték a karaktereket, volt pár olyan is akiket lehetet sajnálni: Shiela (még a sírnyitásnál), Pearl és Anna.
Jeremy igen emossá vált, de egy kicsit érthető is hiszen 2 csaja halt meg egy évad alatt.
Bonnie pedig rohadt jó karakter lett, van benne valami ami nagyon megfogott. talán az volt a legjobb jelenete amikor a kocsimosásnál felgyújtotta a talajt, és rohadt nagy átéléssel csinálta.
Damon cool, ehhez nincs mit hozzáfűzni, jó színész jó karakter.
Elena és Stephan együtt néha kicsit sok, de mégis élvezhető.
am sajnálom h az évadzáróban Alaric és Jenna nem kapott nagy szerepet. Csak annyit h Jenna behívta a házba a következő évad rosszkislányát.
Az évadvégi cliffhanger pedig nagyon ütött, és annyi elvarratlan szál van, h húú.
nah lehetne már szeptember :D

Binky - 2010. 06. 02. 01:22

Alaric szerintem fog még szerepet kapni a 2. évadban, nem feltétlen szerelmes szállal Jennával, bár az is lehet, de inkább Damonnal fognak lehet összehaverkodni.

midhigh - 2010. 06. 02. 14:45

Über király sorozat,főleg a folyamatos pörgés miatt.Úgy ültem neki,na talán az évad végére összejön stefan elenaval,és a évad végére ki is nyitják a sírt (elég nagy összeget tettem volna rá h nem lesz ott kathrin:D),de kellemeset csalódtam a folyamatos pörgéstől.Damon karaktere magasan a legjobb,bár a madárral és a köddel az elején szerintem nagyon melléfogtak,de azt az első rész számlájára irhatjuk.Jeremy karaktere szerintem az egyedüli,aki nagyon idegesítő,mind a Vicky utáni sóvárgása és a emovagyok stilusa se jött be.
Ami nekem nem tetszett,hogy még a 22. rész kezdetén,”az előző részek tartalmából” is a Steffan monológgal kezdődött,azt mér rég elfelejthették volna.
Tudom h gyorsítani akarták az eseményeket,de azért az a rész,hogy steffan 1ik percről a másikra leszokik az emberi vérről,kicsit irreális,bár az se lett volna jobb,ha még 2-3 részen át huzzák,hogy akkor mégis sovárog a vér után de mégse..
Összességébe 8/10 és nagyon vérom a 2. évadot!

cyborgwings - 2010. 06. 02. 15:09

tegnap a 8. részig jutottam az újranézésben (ó, lexi, miért kellett ilyen gyorsan távoznod?). meg is állapítottam, hogy az eleje azért elég nyafogós volt, és néhány részben damon humoráról is elfeledkeztek az írók. de azért szépen rakosgatták össze már itt is az alapokat, unatkozni nem igazán lehetett már ekkor sem.

ez a stefan-féle kezdőmondat nekem is eszembe jutott már, hogy említést érdemelne. volt, hogy nekem is az agyamra ment, de most azzal szórakoztatom magam, hogy mondom vele együtt. :) persze azért a következő évadra változtathatnának ezen.

utólagosan azt kell mondjam, a legnagyobb poén a vajrú-köd kombó volt az elején. frankón kifigurázták és hamar el is felejtették. talán csak azért tették bele, mert akkor még fönn akarták tartani a könyvadaptáció látszatát.

Lnaughty - 2010. 06. 02. 19:56

CW: irigyellek, hogy van időd újrázni:D
Nekem Lexi nem volt olyan nagyon szimpatikus, őt nem sajnáltam.
Rájöttem, hogy engem Bonnie idegesít egy kicsit.
Érdekes nekem Stefan annyira semmilyen. Nincs vele bajom, aranyos, csak hát.. Viszont arra leszek igazán kíváncsi, amikor Ő fog találkozni Katherinel!! Ő furcsábban nézett Elenára, amikor beöltözött, mint Damon.

cyborgwings - 2010. 06. 02. 20:46

én is irigylem magam. :D

bonnie a nagy sértődéseivel akasztott ki, de alapvetően az elmegy kategória. én inkább caroline-t nem bírtam az elején, de miután összejött matt-tel, egész megkedveltem.
akit viszont részemről totál ki lehetett volna hagyni a történetből, az matt anyja. a színésznő maga kikészít valamiért, és ennek örömére mindenhol fölbukkan, naná. úgy látszik matt rokonsága nem lett túl jól összeválogatva…

ó, az mennyire gyönyörű találkozás lesz! stefan és kathrine… már alig várom. :)
ja, amúgy meg a 7-8. részben wesley-t legszívesebben arcul csaptam volna egy lapáttal. lezsibbadtam a megállás nélküli homlok- éspervagy szemöldökráncolásától, plusz a fejet lehajt – alulról fölfelé néz nagyon fájdalmasan jeleneteitől. bár a szülinapos-biliárdozós-mosolygós wesley bejött. innen nézve kár, hogy nem írnak rá vidámabb jeleneteket.

Arilian - 2010. 06. 02. 23:31

Hú jó sok hozzászólás :)

Én csak a hugom igen hosszú unszolására kezdem nézni mivel nagy Buffy/Angel rajongó voltam.
El is kaszáltam E2, aztán addig nyúzott most végignéztem és valóban igen jó lett.

Két hatalmas bajom azért van vele,
Logikailag az összes vámpíros sorozat jobban volt felépítve még a Moonlight is.

Na meg persze meghalt Anna. Remélem lesz valami jó sorozata… lehetőleg vámpíros.. :)

Lnaughty - 2010. 06. 03. 10:04

akkor már ketten vagyunk:D

Caroline-ra gondoltam én is, öreg vagyok már nem jó a memóriám:D a 90-es évek elvette az eszem:D:D Bonnie inkább csak furi volt, hogy eltűnt kicsit, de aztán mikor visszajött nagyon érdekes lett. Remélem vele többet fognak kicsit foglalkozni.
Matt anyját én már O.C.-ben sem szerettem, és tényleg sokszor feltűnik itt ott!! Matt meg nem zavar sok vizet, ő olyan, ha nem lenne nem hiányozna, de nem zavar, hogy van.

Igen szegény Stefan tényleg csak addig a pillanatig volt menővámpír, amíg fel nem bukkant a színen Damon..
Szerencsére az elején az a pár rész volt csak, ahol nem volt vicces, aztán összeszedték magukat az írók.
Erre mondtam, hogy kicsit unalmas Stefan, hogy ő a túl jó fiú, még ha be is hozták most a végén ezt a kis vér iszákosságot.
Vagy megszoktam vagy a végén már nem ráncolja annyira a homlokát? ezt majd légyszíves tudasd velem:) viszont a fej lehajtós alulról felnézőset még mindig nyomatja..
Jenna meg Alaric arik együtt, velük is foglalkozhatnak többet:)

cyborgwings - 2010. 06. 03. 14:40

mindenképp figyelni fogom a ráncolást. :D

Binky - 2010. 06. 03. 15:24

Arilian: jobban fejtsd már ki mire gondolsz, h minden vámpíros sorozat jobban fel volt építve, mint a TVD? Én nem hiszem. Pont h már az elejétől tök jól építették a dolgokat, és szuperul hozták be az új szálakat, h az évad végére összeérjenek.

Stefan vérelvonója sztem is gyors volt, de ha húzzák 3 részen át, akkor meg azért lennénk kiborulva. Jó ez így.

Stefan homlokráncolása sztem is múlófélben van, de végülis az elején is Damon miatt volt az összes, a végére meg már nem Damon okozta a gondokat, Stefan meg biztos hzzászokott a bonyodalmakhoz. :)

A szereplők közül én Vikit utáltam elsőként, örültem is h kiirtották a sorozatból. Matt anyját én se bírom semmiben, talán annó a Xenában jó volt. Caroline engem is az elején idegesített, de átvette a szerepét Bonnie, és most őt nem bírom. Hirtelen itt a végére bekeményít, meg megtanul mint állat varázsolni a semmiből? Sztem a nagyinak is több idő kellett ehhez. Na mind1.

Arilian - 2010. 06. 03. 15:59

Például az utolsó bekezdésed.
Mondjuk egy nagyon kirívó példa ahogy Pearl meghalt.
Egy ember lelőtte egy olyan gyermeteg eszközzel amivel a nála sokkal gyengébb (mint látható volt) Daemont sem tudták megölni.
És aztán még a másik vámírt is kínyirta aki pedig számított rá.

Vagy ahogy Anna meghalt csak a dráma miatt volt nyugodtan eléghetett volna, semmi értelme nem volt leszúrni.

Elena meg kritikán aluli, “bemegyek a vámpíros házba 10 vámpírhoz és kimentem őt mer csak”

Jonathan pályázik a gyűrűjével pedig tudja, hogy simán meg lehet őt ölni, ha leveszik a kezéről semmit nem ér.

Minden fantasy sorozatban az van, hogy a főszereplők ‘erősebbek’ mint a mellékszereplők de nem ennyire durván.

Mondjuk nézd meg Willow hogy lett boszorkány összehasonlításképpen :)

Lnaughty - 2010. 06. 03. 16:01

Binky: én is nagyon könnyen hozzá tudnék szokni Damon-hoz:D:D:D

superpityu - 2010. 06. 04. 09:37

Anna szerette Jeremyt, Jeremy is Annát. John meg utálta a vámpírokat, meg az össze Gilbert utálta őket, emiatt ölte meg Annát. ezzel vett elégtételt rajta. sztem ez elég egyértelmű volt :)
Pearl nem volt elég elővigyázatos, és nem gondolta, h rátámadnak éjszaka.
Nah azér igen John tudta ha nincs rajta a gyűrű simán meghal, de sztem azt nem gondolta, h Kathrine visszatér és lecsapja az ujjait xD

Jah meg Bonnie távol volt pár rész erejéig, addig gyakorolt :) meg az utolsó pár rész egy egész hónapot dolgozott fel. voltak erre is utalások: Jeremy mondta Johnak, h egész hónapnyi rendezvényen kell részt vennie. meg amikor Tyler megkérdezte Mattet, h hetek óta egyedül lakik. Szal ez idő alatt elsajátíthatot pár trükköt. lehet kicsit eltúlozták, de ez van.

AlexandraC - 2010. 06. 04. 16:38

John Gilbert szerepel a könyvben amúgy?

cyborgwings - 2010. 06. 04. 18:09

én nem emlékszem rá, hogy szerepelne, de ez nem garancia semmire. :)

Amy88 - 2010. 06. 04. 19:05

Most láttam az RTL Klubon a sorozat promóját most már 100% hogy elkezdik adni nyáron. Csak Stefan hangját lehetett hallani benne de őt szerintem egész jól eltalálták.

midhigh - 2010. 06. 04. 21:41

Nemtudom ti hogy vagytok vele,de amit én 1x angolul láttam,utána azt nemtudom magyarul megnézni..Annyira nem jönnek át a magyar fordítások,és a hangok az embereknek..förtelmesek ált.Számomra Bonnie lóg ki kicsit,mivel 1x haraxik a 2 vámpirra,utana hazudik elena-nak,utana ujra jó lesz? kicsit iritalo

Amy88 - 2010. 06. 04. 23:02

Általában én is egy rész után feladom a magyar változatot mert béna a fordítás és furák a hangok (Damon stílusát kizárt hogy rendesen vissza tudják majd adni)de azért mindig kíváncsi vagyok mit hoznak ki a szinkronból. :-)

Binky - 2010. 06. 05. 02:09

hát én csak kíváncsiságból szoktam 1 részt megnézni a szinkronból, de 90%-ban förtelmesnek találom, és nem is nézem tovább. A maradék 5% leginkább tv2-es szinkron, az rtl klub mindig elcsesz valamit. Ilyen pl a Bones, ami eddig jó volt, de Sweets magyar hangja akkora idióta lett, h elkaszáltam azonnal, és marad az angol. Attól tartok, hogy itt már az elején elszúrják a főszerelőknél, de a remény hal meg utoljára. Hamarosan megtudjuk.

Boi^^ - 2010. 06. 05. 18:41

Én szeretem Matt anyját mint színésznőt… én is az O.C.-ből ismerem, de én örültem neki.

Anna halálát én is sajnálom, őt szerettem.

Ja és Jeremy nem emo. Szerintem köze nincs hozzá, max depis.

Amúgy van egy promo plakát a második évadhoz és ott Elena Damonnal volt… volt még valami szöveg is amire már nem emlékszem.

Kathrine lánca – http://filmreviewonline.com/wp-content/gallery/vampire-diaries/the-vampire-diaries-nina-dobre-as-katherine-2.jpg

MZ - 2010. 06. 05. 23:20

Sziasztok! Most olvasgattam a tvfanatic.com-on lévő TVD-s cikkeket és van egy részlet abból az interjúból, amit Julie Plec adott. Ebben néhány dolgot elárul a 2. évadról: http://www.tvfanatic.com/2010/05/the-vampire-diaries-season-two-spoilers-love-square-werewolf-myt/

Binky - 2010. 06. 06. 02:34

Kösz MZ, ez érdekes kis interjú. Én várom a Lockwoodok nagy idejét. :) Meg akkor kiderül majd Elena meg Katherine között a kapcsolat. MÁr várom nagyon.

cyborgwings - 2010. 06. 06. 11:28

nekem már a cím is egy hatalmas nagy spoiler, pedig ezek egyértelmű dolgok a második évadra. igazi spoilerofób vagyok. :D

a szinkronra mindig kíváncsi vagyok, de én is úgy vagyok vele, ha egyszer megszoktam az eredeti hangot, nehezen áll rá a fülem az újra. fordítva egyébként nem így van. az első részt mindenesetre be fogom vállalni.

MZ - 2010. 06. 06. 13:57

@Binky: Lockwoodokra én is nagyon kíváncsi vagyok és az is megnyugtatott, hogy ezek szerint kapunk választ Elena és Kathrine hasonlóságára is. Egy másik interjúban olvastam, hogy a második évadban még többet szerepel majd Alaric is, aminek szintén nagyon örülnék, szerintem nagyon jó arc!

@cw: bocsi, ha már a link is spojleresre sikeredett, pedig direkt inkább a linket tettem csak be, hogy nehogy elspojlerezzek itt valamit azzal, hogy magából az intrjúból írok…azért remélem nincs harag!:o)

cyborgwings - 2010. 06. 06. 18:40

persze, hogy nincs. :)

zoey - 2010. 06. 07. 11:12

Na, végre egyik barátnőmet is rá tudtam szedni, hogy továbbnézze az anno elkaszált 3. résznél. Hétvégén le is darálta, majd bejelentette, hogy ez a sorozat úgy dobálja a WTF-okakt, mint csigát az áram. Ez az ő nyelvén annyit tesz, hogy qrvára tetszik. :D

MZ - 2010. 06. 07. 11:56

@zoey: Én is elkezdtem “fertőzni” a környezetem a TVD-vel, immáron újabb 2 rajongót szerezve a sorinak. A 6. rész után mindenki rákattant, aztán hajnalba nyúlóan nézték, mert nem tudták abbahagyni!:DDDD Ez a “mint csigát az áram” nagyon jó!:o)

Szinkron: még nem láttam az RTL-es promót, de remélem, nem 14 éves gyerekhangokkal fogják megoldani a dolgot mert az eléggé kiábrándító lenne. Bepróbálom majd én is az első részt, de félek, nem tudom majd megszokni az új hangokat…

4nd - 2010. 06. 07. 13:55

A férjem a 10.részt követő nagyszünetben nézte meg az első részeket, majd a végét miután az egésznek vége lett… Este hétkor adtam neki oda a maradék 12 epizódot. Reggel kérdezem: meddig jutottál? Erre Ő: végignéztem, csak másfél órát aludtam… Hát mosott sz*r se volt másnap a munkahelyén!
Biztos újranézem szinkronosan is, már nagyon várom!

ememese - 2010. 06. 09. 10:09

Szerintem nem lesznek olyan rosszak a szinkronok. Stefan-t vélhetően Varga Gábor viszi majd, és ő ugye nem 14 éves. :) Ami nekem furcsa az az idősáv és hogy a CSI mögé rakták. … 22:20 sztem kicsit késő a show korosztályának, ami nem hiszem hogy nagyon egyezne az CSI-al. Bár biztos fedi valamennyire és ott tart majd pár nézőt. Mondjuk nem értek hozzá csak gondolom… :)

pjt - 2010. 06. 10. 07:54

@ememese: Attól tartok, hogy ebből is egy három részes Terminátor sorozat lesz így.

superpityu - 2010. 06. 10. 12:54

Én ezt utálom a hazai csatornákban, h minden sorozatot elraknak a éjszakára utánna meg csodálkoznak, h nincs nézettség. meg igazából, ha a CSI marad a felvezetője akkor nem jósolok neki hosszú időt, mert nem hiszem h nagyon összeillő párosítás lesz. de majd meglátjuk.
egyébként érdekes h a magyar csatornák nem mernek sok dolgot bevállalni, mert a CW is 8 órás sávban nyomta a TVD-t és azért ebben is volt pár érdekes kép (legdurvább az lehetett amikor Kathrine megszabadította Johnt az ujjaitól) na mind1 ez nem az én dolgom h eldöntsem, h mikor nyomják :D
a szinkron meg tuti el lesz cseszve, lehet párat el fognak találni, de ha Elena egy vinnyogós hangot kap akkor egyenként tépem a hajszálaimat :)

winnie - 2010. 06. 10. 14:28

a hazai csatornak elrakjak, amerikaban leveszik adasrol es le sem adjak. Es egy sorozat koran sol nezovel is lehet bukta, keson meg kevessel is siker.

Esther - 2010. 06. 15. 10:26

kérdés: ki olvasta a könyveket és mennyire más a sorihoz képest?mert az bejött (=megéri e megvenni mivel már magyarul is kinnt van?)

winnie - 2010. 06. 15. 10:33
MZ - 2010. 06. 16. 18:01

Hogy lehet kibírni szeptemberig????? Valakinek van tippje?

winnie - 2010. 06. 16. 18:13

keresni kell más, akár jobb sorozatokat:)

MZ - 2010. 06. 16. 18:31

@winnie: tipp? (True Blood-ot ne, az nem jött be:o() Köszi!:o)

winnie - 2010. 06. 16. 19:01

mz: sok kritikánk van a blogon:)

MZ - 2010. 06. 16. 19:13

@winnie: ja, bocsi – mire leírtam én is rájöttem, hogy végigtúrom a kritikáitokat valami nézhető után.:o)))

Desmond Wallace - 2010. 06. 17. 13:51

MZ: rengeteg olyan sorozat van, amit érdemes nézni. Érdemes bekukkantani a dara posztba.

MZ - 2010. 06. 19. 09:35

@Desmond: köszi, közben már a Te blogodat is nézegettem, találtam is egy két kedvemre valót!:o) Lehet, hogy béna vagyok, de ezt a “dara” posztot nem lelem…én kérek elnézést bénaságom miatt. Tudsz segíteni?

Desmond Wallace - 2010. 06. 19. 10:05
MZ - 2010. 06. 19. 10:38

@Desmond: köszi!:o))

MZ - 2010. 06. 23. 18:49

Hahó Mindenki! Csöpögtettek egy morzsányi infót kedvenc sorinkról…:o)

SPOILER!

http://www.tvfanatic.com/2010/06/ahead-on-the-vampire-diaries-spoilers-elena-vs-katherine/

SPOILER

cyborgwings - 2010. 06. 23. 19:36

@MZ: de édes vagy, hogy körbespoilerezted! :D

tegnap sikerült megnéznem a retard tvd promóját. mit mondjak, már ennyitől planétányi könnyet ejtettem. nem baj, k.rva kemény vagyok, és csak azért is megnézem az első részt szinkronnal.

MZ - 2010. 06. 23. 20:16

@cw: :DD Direkt miattad volt. Ja, a szinkronon én is besírtam, különös tekintettel Elenára, Damon még so-so, de én is megacélozom lelkem és lenyomom pénteken szinkronosan is. Azért majd készítek egy párnát, hogy legyen mit ütögetnem és harapdálnom, ha már iszonyú kínjaim lesznek (Pl. Caroline hangja ha nyávogós lesz, tuti behányok…ja, vödröt is készítek.)

superpityu - 2010. 06. 23. 22:27

ezek szerint nem csak én kaptam hülyét attól, h “egymagam a planétán” xD ez valami borzasztó volt. de péntek este azért megnézem az első részt, de valószínű h végigröhögöm az egészet, mert akkora béna fordítások lesznek, h csak na :D

MZ - 2010. 06. 23. 23:12

Hát igen, a “this is my story – hallgasd történetem” sem semmi. Brrrr!

MZ - 2010. 06. 25. 12:39

Cikk az Origo-n a ma induló magyar vetítésről:
http://www.origo.hu/teve/20100621-ujabb-sikeres-vampirsorozat-a-kepernyon.html

Ági - 2010. 06. 28. 22:07

Megnéztem szinkronnal… Nem vagyok egy angolzseni, de még én is észrevettem mekkora marhaságokat belefordítottak. A hangok is furák néhol, de arra még azt mondanám majd megszokom… de a félrefordítások. :S

MZ - 2010. 06. 30. 20:40

Na, tessék szépen bevésni a naptárba: SZEPTEMBER 09. 8:00 – 9:00 p.m. ET! :o)))
Ez a hivatalos dátum! http://blog.cwtv.com/2010/06/30/the-cw-network-announces-fall-premiere-dates-2/

Ja, és a tvfanaticon megint volt egy két érdekes infó de már nem merem idelinkelni az esetleges spoiler miatt.:D

superpityu - 2010. 06. 30. 22:19

akkor kb 2 hónap :D

július 24-én pedig a Comic-Conon lesz jelen a sorozat :D szal nagyobb spoilerek (ezeket majd el akarom kerülni :D) és új jelenetek akkortól fognak érkezni. vagyis általában így szokot lenni :D

cyborgwings - 2010. 06. 30. 22:52

akkor addig beosszam a maradék 12 részt, vagy pörgessem végig gyors és ugorjak neki harmadjára is? jaj, micsinájjak?

azért miattam nem kell linktilalmat hirdetni. :D

MZ - 2010. 07. 01. 13:02

@cw: pörgesd végig és ugorj neki!:o)) Ismerősöm most hívott ezzel: “Amikor ideadtad ezt a sorit az első részeknél azt hittem haragszol rám és büntetésből kell néznem…aztán azon kaptuk magunkat a férjemmel, hogy ahogy hazértünk toltuk is be a következő részt. 3 nap alatt lenyomtuk.” Most már ők is a szeptembert várják nagyon.:DDD

Tudom, hogy a spoilert sokan nem szeretik, így akit érdekel úgy is utána tud nézni az általam írt oldalon.

sweetdreamer - 2010. 07. 01. 16:58

Jaajj, én most tnap éjjel néztem meg az utolsó részt, és azt kell h mondjam… VÁÁÁÁÁÁÓ. :DD
Azóta, mta múlt hét pénteken volt szerencsém látni az első részt a RTL-n, azóta transzban vagyok… :DDD
Elég gyorsan sikerült megnéznem a többi részt is.>.<

Egyszerűen NEM TUDOM H FOGOM KIBÍRNI szeptemberig… :D Tipp más sorozatra?

winnie - 2010. 07. 01. 17:18

“Tipp más sorozatra?”

nagyon sok sorozatról olvashatsz itt: http://www.sorozatjunkie.hu/category/kritikak/ vagy itt http://www.sorozatjunkie.hu/kibeszelok/

zsuzzs - 2010. 07. 01. 21:38

Az RTKklubos adás után kezdtem nézni, eleinte félgőzzel, aztán fanatikusan, nekem is 3 nap kellett :)
A kedvencem egyértelműen Damon, sokkal karakteresebb, mint a jó vámpír (hm, már most gondolkoznom kellett 2 másodpercig, hogy eszembe jusson Stefannak hívják) még elmélkedem rajta, hogy a színészi adottságok, vagy a jól megírt figura miatt van-e így (valószínűleg mindkettő igaz.)
Ja, és a csókjelenet a végén, szerintem zseniális: benne volt a levegőben, de nyilván Elena személyiségébe nem férne bele, erre megadták a nézőnek, amire várt, pár másodpercig kaptunk egy betekinteést, hogy mi lenne, ha,…, aztán kaptunk egy fricskát az orrunkra :D
Összességében nagyon kellemes meglepetés volt a sorozat.

mentalen777 - 2010. 07. 04. 20:11

Én is RTL-en kezdtem el nézni most és nekem is bejön a sorozat. Még egy részt megnézek és lehet töltés lesz a vége. De attól még egy nap alatt egynél többet nem nézek, tovább kitart. :)

timi831226 - 2010. 07. 05. 20:34

Ki tudja,hogy mikor lessz látható itt magyar o. a második évad?

winnie - 2010. 07. 05. 21:18

most kezdődött az első évad. jövő nyáron jöhet a második.

Desmond Wallace - 2010. 07. 05. 21:19

Második évad?

1. Most tart az RTL az 1×02-nél. Ki lehet számolni, hogy mikor lesz vége.

2. Odaát is csak szeptemberben jön a 2. évad, majd májusban fejeződik be.

3. Ha sikeres lesz az RTL-en, akkor szerintem jövő nyár elején, tavasz végén jöhet a folytatás.

A 2. rész nézettsége elég gyenge lett, de ehhez nagy mértékben hozzájárult a Uruguay – Ghána meccs hosszabbítása. Bővebben majd a magyar nézettségnél.

timi831226 - 2010. 07. 06. 20:41

Csak mert megnéztem a teljes évadot és nagyon király! csak a 10 résztől lessz izgalmas és nagyon kiváncsi vagyok már rá. ha kell valakinek elküldőm,de felíratos!
.

MZ - 2010. 07. 10. 17:18

Hello Mindenkinek! Olvasgattam ezt-azt kedvenc sorozatunk háza tájáról, találtam néhány érdekes hírt, olvasmányt. Spojlerfóbokra való tekintettel (;o))nem teszem ide, csak a linket arról, hogy pl. megvan a második évad egyik új szereplője: http://vampirediariesonline.com/, ami elsőre elég bíztatónak tűnik.:o)

A CW csinált egy új promót a sorinak, ami kedvenc Damonunkat helyezi a középpontba: http://www.youtube.com/watch?v=1r1TCkndKEM

És van egy nagyon aranyos beszámoló egy ausztrál lánytól, aki részt vett a főszereplőkkel tartott Q & A délutánon : http://vampirediariesonline.com/fan-encounters/vampire-diaries-fan-event-sydney-australia-recap/
Ebből kiderül, hogy valamennyi főszereplő nagyon jó fej volt, de a kedvenc részem az volt, amikor a leányzó leírja, hogy mennyire fantasztikus volt a találkozás Paul Wesley-vel, aki még meg is ölelte, majd belépett a színpadra Ian Somerhalder, s Ő végig ezt hajtogatta magában:

“TeamStefan.TeamStefanTeamStefanTeamStefanYOUARETEAMSTEFAN!!!
You…are…y-…yo…Oh.
Oh no.
Blue eyes.
Black hair.
More charm than a Cheshire cat.
Yep.
Totally screwed now.
Yep. Totally just cheated on Team Stefan with my eyes.
Right there.
Ohhhhh man.
Seriously. One second in the Ian Somerhalder cooker and I was done like a dinner.” – hát ezen nagyon nevettem…át tudtam érezni a problémáját (hozzáteszem 28 éves hölgyeményről van szó, ha jól emlékszem)!:DDD

MZ - 2010. 07. 10. 17:34

Olvasgattam egy kicsit kedvenc sorinkról és találtam néhány érdekes dolgot:

Megvan a második évad első új szereplője, spoilerfóbokra tekintettel (;o))csak az oldal linkjét teszem ide, ahol az egyik bejegyzés erről szól: http://vampirediariesonline.com/ Elég bíztatónak tűnik a dolog.:o))

A CW csinált egy Damon centrikus trailert a sorozatnak, ami egész jó lett szerintem: http://www.youtube.com/watch?v=1r1TCkndKEM

És a nagy kedvenc egy ausztrál lány beszámolója a közönségtalálkozóról, ahol a leírja, hogy mennyire jó fej volt mindenki, hogy milyen fantasztikus volt találkozni Paul Wesley-vel, aki meg is ölelete, majd (muszáj idéznem) ez következett: “Enter, then, The one. The only. Ian Somerhalder.
You want to know what was going through my mind the moment I saw Ian Somerhalder for the first time? Well it went a little something like this.

TeamStefan.
TeamStefan TeamStefanTeamStefanYOUARETEAMSTEFAN!!!
You…are…y-…yo…Oh.
Oh no.
Blue eyes.
Black hair.
More charm than a Cheshire cat.
Yep.
Totally screwed now.
Yep. Totally just cheated on Team Stefan with my eyes.
Right there.
Ohhhhh man.
Seriously. One second in the Ian Somerhalder cooker and I was done like a dinner.” – hát ezen nagyon jót nevettem, nem mintha nem éreztem volna át a 28 éves hölgy problémáját:o)))

MZ - 2010. 07. 10. 18:33

uppsz, bocsi a dupláért! Valami gond volt a netemmel, s úgy látszott, hogy az előző post nem ment el.:(

mrcs - 2010. 07. 12. 16:21

Nagyon megszerettem én is ezt a sorozatot, bár először elég elcsépeltnek tűnt ez a vámpír dolog.Az RTL-en láttam az első részt, a szinkronhang némely szereplőknél szerintem borzalmas, hát még az, ahogyan fordítják. Angolul nekem is jobban tetszik. Én nagyon sajnálom, hogy Anna-t és az anyukáját Pirl-t is megölték. Saltzman is nagy kedvenceim közé tartozik sőt értékelendő, hogy nem csináltak az évad elején Matt-ből egy hisztis féltékeny exbarátot sőt… A testvéreket és az őket alakító színészeket szeretem, de nyilván Damon karaktere az, ami feltűnőbb, ennekellenére én még is inkább Stefant pártolom, mert a lányok a rossz fiúkat szeretik téma kicsit lehoz. Nekem tetszik, ahogyan Paul Wesley Stefant alakítja, jobbnak találom, mint a Robert Pattinson által alakított Edwardot, és ugyebár eléggé hasonló helyzetet kell játszaniuk hasonló érzéseket kell mutatniuk és megformálni. Nina Dobrev meg egyre jobb. :) Ami még nagyon érdekel, az Tyler további sorsa.

cyborgwings - 2010. 07. 12. 17:51

@MZ: ezen totál besírtam. el tudom képzelni a helyzetet. iannek már képernyőn keresztül is hihetetlen kisugárzása van, ez élőben nyilván még durvább. csípem én is wesley-t, de még ha team stefan lennék is, akkor is tutira elolvadnék ian egyetlen pillantásától. szexuális altípus a drága, nem tehet róla. :)

@zsuzzs: wesley is jó színész ám, csak somerhalder karaktere eleve csábítóbb, hogy úgy mondjam, meg tulajdonképpen totál rá öntötték a szerepet, és ezzel nehéz vetekedni. persze most elgondolkodhatnánk azon, hogy wesley milyen szinten hozná damon figuráját, de úgy vélem, fölösleges lenne, mivel ő nem is az a típus.
emlékszem, az elején néhányan megjegyezték, hogy éppen fordítva kellett volna kiosztani a tesók szerepét, de számomra nyilvánvaló lett a epizódok folyamán, hogy ez így passzol a srácokra.

ian egyszerűen lemos mindenkit a színről, de a többiek sem olyan rosszak, csak mellette nem lehet érvényesülni, mert túl jó. :)

MZ - 2010. 07. 12. 18:13

@cw: gondoltam, hogy Neked is tetszeni fog, én is hangosan nevettem rajta…szegény.:DDD Nekem egyébként Wesley nagyon szimpatikus az ilyen közönségtalálkozókon, nagyon jó humora van és Iannal iszonyú jól be tudnak szólogatni egymásnak. A trióról egyébként ez az egyik kedvenc videóm: http://www.youtube.com/watch?v=xfiPndDEG78
Ja, és a CW új promó filmje tényleg ‘O, Damn’;o)

cyborgwings - 2010. 07. 12. 18:57

@MZ: hát nem tudom, szerintem egy lelkes amatőr százszor jobbat összedobott volna, de persze értékelendő, hogy damon körül forog a világ. :)

igen, wesley tényleg nagyon jófej civilben. :)

cyborgwings - 2010. 07. 12. 19:37

@MZ: hallod, megnéztem vagy tízszer a videót. szanaszét röhögöm a fejem rajtuk. nem is tudom, melyik dumát ragadjam ki, mert tényleg, az egészen behaltam. :D köszi!

MZ - 2010. 07. 12. 21:56

@cw: igazán nincs mit, örülök, hogy tetszett! Nekem speciel az tetszik benne a legjobban, hogy milyen jók együtt, hárman. A dumák közül az én kedvenceim:
– favourite drink?
Ian: blood!
Paul: Yes!
Nina: Water…

– What gets you excited?
Ian: Nina
Paul: Ian Somerhalder
Nina: Why I am always the last?

– In 30 years time?
Ian: Stefan could you pass the salt?:o)))

– Favourite animal?
Ian: anything with 4 legs
Paul: Yeah, you can eat them
Ian: No, I love them first…
Paul: then you eat…

És a legjobb: How to look cool when you sinking your teeth into someone?
Nina: special effects…
Ian: no special effects, I just look cool doing it:DDDDD

Egyébként Ian épp most tette közzé a twitteren, hogy az egész stáb egy szobában ül és a második szezon scriptjét nézik, ki is tett egy fotót:http://twitpic.com/24qapd (nincs rajta semmi spoileres info:o))

cyborgwings - 2010. 07. 12. 22:23

nekem tetszett a marine biologist is, ahogy ott elgondolkodik, a többiek meg ledöbbennek a válaszon. pedig az nem is poén. valami baj van velem. :D
a protein shake is jó paultól, meg ahogy csípőből folytatja a cat rescue-t doggal. :D

igen, láttam a scriptet.

MZ - 2010. 07. 12. 22:31

Cw: érdekes nála ez a nagy környezetvédelemmel kapcsolatos megszállottság, nem? Vagy csak megszoktam, hogy nagyon sok hollywood-i sztár üresfejű (tisztelet a kivételnek)? Minden esetre engem meglepett, hogy mennyire intelligens valaki. Bár ilyen értelemben Nina és Paul is kellemes csalódás volt az interjúk alapján.

Klassz az egész banda és remélem jó lesz a második évad, csak jönne már.:o)

cyborgwings - 2010. 07. 12. 23:25

szerintem oltja őket rendesen. :) egyébként meg pont ezért imádom. észvesztően jóképű és még esze is van? he’s a keeper. hic et nunc tetkó, mala, jóga, meditáció, környezettudatosság… nem mindig vagyok biztos benne, hogy nem hallucinálok-e vele kapcsolatban. :D

hajjajj, már tervezem a második darát. o.O

MZ - 2010. 07. 13. 10:34

cw: én is most gondolkoztam, hogy “kizárólag az angol gyakorlása miatt” megnézem előlről még egyszer, felirat nélkül.:o))) Bár begyűjtöttem egyéb sorikat is, amiket el kellene már kezdenem nézni, de azt hiszem túl nagy a kísértés… a férjem hülyét kap, ha meglátja, hogy már megint vámpírokat lesegetek!;o)

superpityu - 2010. 07. 13. 11:43

én is meglepődtem Ian környezetvédelmes tevékenységein :D megszoktam h mindenki tesz magasról az egészre, mert mindenből jön a pénz..stb. és amikor Ian twitterét nézem akkor rá kell jönnöm h vannak más emberek is akik próbálják megmenteni a világot :D de Nina twitterén található környezetvédelmes hozzászólás, jah és ugyan Malese Jow nem a stáb tagja olykor-olykor ő is hivatkozik Ian környezetvédelmes hsz-eire :D, bár mostanában nem sűrűn ír ilyeneket, mert Kanadában forgat valami filmet amiről sehol sem lehet igazán infót olvasni :D és ő sem viszi túlzásba twittelést xD

nah a lényeg Ian azon kevés színészek egyike aki használja az eszét is :D

habba - 2010. 07. 15. 14:09

Valaki meg tudja mondani hogy a sorozat mennyire követi a könyvek sztoriját? Mert ha nagyrészt egyezik akkor hatalmas spoilerbe futottam bele :/

winnie - 2010. 07. 15. 14:19
habba - 2010. 07. 16. 05:23

Kösz, akkor van még remény hogy a második évad végét nem lőttem le magamnak :D

ememese - 2010. 07. 17. 11:44

Hogy a fenébe lett Taylor Swift-ből = regény??? :S Szegény.

asterix - 2010. 07. 18. 21:57

Fringe nélküli időszakomban kezdtem el nézni, és nagyon tetszik.
A szereplőgárdát nagyon jól kiválasztották a karakterekhez.
Elena helyében én biztos nem tudnék választani :)

Nessa - 2010. 07. 19. 17:18

Gondolom úgy érezték, hogy a magyar nézőnek Taylor Swift nem lenne poén…
De a “Szálvátóre” az hogy jött nekik? Annyira idiótán hangzik -.-“

cyborgwings - 2010. 07. 19. 18:03

mondjuk úgy jött, hogy olasz név. igazából az angol kiejtés hangzik idiótán. dehát ők a hermionét is örmájninak ejtik például, mer’ úgy sikkes. persze az eredeti verzió végignézése után először nekem is furcsa volt, hogy így ejtik a szinkronban.

egyébként szerintem a magyar nézők nem olyan műveletlen hülyék, hogy ne értenének egy taylor swift poént. a kedves munkatárs viszont már bebizonyította, hogy gyakorlatilag semennyire sem ért a fordításhoz, és most sem csalódtam benne.
egyelőre csak ezt a kiragadott részt néztem meg, mert már kíváncsi voltam, miről beszéltek, de ott az egész párbeszéd egy orbitális baromság.
damon kifejti, hogy miként sikerült eltusolnia az edző halálának gyanús körülményeit, mire stefan kérdezi, hogy miért akarja leleplezni(!) magát. válasz: mert úgy döntöttem, maradok még.
what the fucking fuck?! aki még azt sem tudja, mit jelent valamit/valakit leleplezni, az szerintem menjen inkább zabot hegyezni – és akkor még jófej voltam.
“végighallgatok akár egy regényt is.” legalább egy szám címet talált volna ki, vagy egy előadót, ha már annyira változtatni akart. nem ért ez semmit! a szakma szégyene, amit elénk tálal hétről hétre.

cyborgwings - 2010. 07. 19. 18:05

ha a spamszűrőn akadt fönn a kommentem, kérem szépen vissza! ha nem ,akkor meg legfeljebb elmorzsolok néhány könnycseppet a szemem sarkában.

Nessa - 2010. 07. 19. 20:54

Szerintem sem hülyék, de valamiért mégis megváltoztatták és csak ez jutott eszembe…
A leleplezős résznél azt hittem, én hallottam rosszul, de ezek szerint nem.

cyborgwings - 2010. 07. 19. 21:29

akkor biztos az üvöltő szelekből is ezért lett süvöltő ormok. :D komolyan mondom, az év fölfedezettje a dolgozó (persze lehet, csak nekem, mivel ezer éve nem nézek újabban készült szinkronos filmeket/sorozatokat). ha lenne legalább halvány fogalma a fordítás, illetve a szinkronkészítés művészetéről, akkor nem változtatna ilyeneken.

egyébként azóta eszembe jutott, hogy előfordulhat, a szinkronszínész olvasta félre az elleplezést leleplezésnek, aztán valahogy átment a rendező és a hangmérnök szűrőjén is a párbeszéd ezáltali érelmetlenségbe fulladása. szóval ezt a hibát lehet, hogy elnézem. :)

OG - 2010. 07. 19. 23:12

cw drágám szerinted egy szinkronszínész és egy rendező valamint egy hangmérnök is ennyire hülye a fordító után? hmmm… valami nagy baj van itthon a fejekben

cyborgwings - 2010. 07. 20. 00:01

igen, drágám. nézd meg, csak a pilot során hány baromság átment mindannyiuk kezén/száján/fülén. sajnos itt tart ma a munkamorál. nincs lóvé, nincs idő, nincs figyelem. leszarják.

winnie - 2010. 07. 20. 09:09

“egy szinkronszínész és egy rendező valamint egy hangmérnök is ennyire hülye a fordító után? hmmm… valami nagy baj van itthon a fejekben”

??? egy színésznek nem az a dolga, hogy szöveget írjon át. egy rendezőnek nem az a dolga, hogy szöveget írjon át. egy hangmérnöknek nem az a dolga, hogy szöveget írjon át. valami nagy baj van a fejekben annál, aki ilyesmit hisz.

mág csak a nyelvet sem kell beszélniük. ők megbíznak a fordítóban és ha hallanak valami magyartalant, akkor improvizálnak és mást mosanak vagy mondatnak helyette.

ha valaki, akkor ők nem tudják, mi az a taylor swift (eleve ki sem hallják a szövegből, hgy név vagy szó), ők nem tudják, hogy a süvöltő ormoknak mi volt az eredetije, csak ha olvassák, hogy “hoppá”, akkor fogják a fejüket.

cyborgwings - 2010. 07. 20. 09:56

van ám olyan lelkiismeretes szinkronrendező (vess egy pillantást az általam már többször ajánlott leiterjakabos szinkornszerda bejegyzésekre), aki igenis átnézi a fordítást, noha lehet, hogy szigorúan véve nem dolga, de az a típus, aki nem ad ki ökörséget a kezei közül. csak aztán hosszabb-rövidebb idő elteltével meg lehet unni ezt is, hogy más helyett melózól, ráadásul ugyanannyi pénzért, miközben mindenki más nagy ívben tojik az alkotmányra.
a hangmérnök – ha még a régi, szép időket élnénk -, szólhatna a rendezőnek, hogy te, figyi, itt valami marhaságot hallottam, nem kéne kijavítani? de ma már sokszor felvétel közbeni javításra sincs idő. szarul sikerült elsőre? nem baj, menjünk tovább.
a színészről, gondolom, nem kell beszélnem. ha lenne ideje odafigyelni, és nem csak ledarálná a nagy rohanásban a szöveget, akkor lehet, hogy ő is szólna, hogy gyerekek, ennek van itt értelme? satöbbi, satöbbi, satöbbi.
aztán persze ott vannak az igényes szinkrondramaturgok, akiknek a fordításaival eleve nincs ilyen probléma, meg az igényes stúdiók és az igényes megrendelők, akik elvárják a minőséget. kár, hogy a sok hőbörgés ellenére is kisebbségben vannak.

winnie - 2010. 07. 20. 10:08

van, aki kiszúr dolgokat, de sajnos a legtöbb szinkronrendezői/egyéb jómunkásemberi odafigyelés egyéb tapasztalat híján csak addig terjed ki, hogy olykor kiszúrnak valamit és mindenkinek elmondják, hogy ők igenis odafigyelnek. tisztelet a kivételnek, persze, de ők is csak emberek, nekik sincs annyi mindenre kapacitások (a szövegkönyvek összevetésére pláne nem), és ezért meg sem lep, hogy olykor olyanoktól olvasom, hogy ők mennyire odafigyelnek, akikről tudom hogy nem figyelnek _annyira_ oda. de mást nem mondhat egy szinkronos, hogy nem figyel oda. (a színészek is sokszor jelzik, hogy borzasztóak a szövegek, folyton javítaniuk kell, mert azt hiszik, hogy 1-2 javítás után ők valóban átlényegülnek dramaturgokká, de a legtöbb hibáról nekik sincs fogalmuk.)

cyborgwings - 2010. 07. 20. 10:50

nyilván, de – én legalábbis – most nem ilyen taylor swift – regény jellegű hibákra gondolok, hanem az értelmetlen párbeszédekre (bár az olyan “stúdióknál”, ahol monitor elé ültetik a színészt csak a saját jeleneteivel, és azt sem tudja, kivel “beszélget” adott szituban, egyértelműen kár fölróni, hogy miért nem veszi észre…), meg a totálisan magyartalan mondatokra. utóbbiból a 3. részben is találtam egy csokorra valót, csak már kijegyzetelni sincs kedvem, inkább csak csöndesen tépkedem a hajam.

az pedig hamar kiderül, hogy ki mennyire figyel, ha az ember megnézi az illető egy-két munkáját. :)

asterix - 2010. 07. 20. 15:39

Gondolom, keveset füzetnek a fordításért és már tegnapra kellett volna. Eredmény gyors,olcsó, szar munka.

winnie - 2010. 07. 20. 15:49

a fordító elég foglalkoztatott és nem ez az első “nagy” sorozata. és, aki “profi”, nem hiszem, hogy tudná úgy csinálni, hogy ha nincs pénz, akkor direkt szarabbat ír. (nem mellesleg, a pénz fix.) nem egyszerű egy általad ismert szóra kitalálni egy olyat, ami nem azt jelenti:)

cyborgwings - 2010. 07. 20. 21:27

gondolom, már tele van velem a tudatotok, de a műfordítás és ezáltal a szinkron is szívügyem.
nálam nem elfogadott egy asterix által leírt indoklás a szar munkára. ha tegnapra kellett volna, akkor éjszaka is fönt maradok, és ha kevés a pénz, akkor nem ezzel foglalkozom, hanem ha annyira fordítani akarok, elmegyek szakfordítónak. ja, hogy azon a területen nem alkalmaznák, mert az első pilothoz hasonlatos minőségű munkája után úgy küldenék el az anyjába, hogy belezöldül? persze egy darabig el lehet lavírozni ott is ilyen minősíthetetlen munkákkal, de úgy tűnik, csak a művészi ágat engedik ilyen szinten megcsúfolni, hogy az ember legszívesebben a dolgozó helyett ásná el magát.
biztos én vagyok hülye, vagy ritka, mint a fehér holló, de nekem tegnap is lesült a bőr a képemről, hogy a leiterjakabon megjelent legújabb félrefordításnál hülyeséget kommenteltem, mert nem jártam utána a kifejezésnek, mielőtt beledumáltam volna a nagyok dolgába. és az csak egy blog, nem megrendelésre dolgoztam – pénzért, százezrekhez vagy milliókhoz szólva.
menjen a f.szomba az ilyen paraszt, aki nem képes vagy nem hajlandó (nem is tudom, melyik a rosszabb…) normálisan dolgozni, és hülye kifogásokkal megmagyarázza, hogy mer’ a többi is így csinálja, mer’ a lóvé, mer’ kevés az idő. rühellem az ilyet! és nem arról van szó, hogy ne csúszhatna be egy-egy hiba néha, mert azért mindenki emberből van, de ez… ez olyan szinten felháborító, hogy az első rész óta nem térek magamhoz, és minden héten még egy lapáttal rátesz az ember.

(bocs, hogy megint ideoffoltam a siránkozásomat, de nálam a fordítás, valamint a magyar nyelv szenvedély, és – nézzetek hülyének nyugodtan, de – a szívem szakad meg, hogy egyesek lábbal tiporják. igyekszem a továbbiakban visszafogni magam.)

winnie - 2010. 07. 20. 21:38

“igyekszem a továbbiakban visszafogni magam.)”

ez az, amire nincs szükség, mert a TVD abszolút megérdemli. a jó szinkront és sajnos az ostorzást is.

hátha idetalál a fordító, mint a rules of engagament szinkronkritikánkhoz és elejt pár szót. a poszt, amit beígértem, továbbra is érik. remélem lesz rá időm.

mert annál jogosabb nincs, hogy “menjen a f.szomba az ilyen paraszt, aki nem képes vagy nem hajlandó (nem is tudom, melyik a rosszabb…) normálisan dolgozni, és hülye kifogásokkal megmagyarázza, hogy mer’ a többi is így csinálja, mer’ a lóvé, mer’ kevés az idő.” – más kérdés, hogy ami valakinek szívügy, az másnak csak egy letudandó sokadik meló…

cyborgwings - 2010. 07. 20. 22:10

na igen, csak én is jobban szeretném, ha a sorozatot veséznénk ki, és nem ezzel kellene foglalkozni. meg bevallom, képtelen vagyok már észérvekkel operálni, csak a fikázás megy, mert minden egyes alkalommal elborul az agyam ettől a szinkrontémától (hiába tudom, hogy mit sem ér idegeskedni ezen).

egyébként szerintem a műfordítást és a szinkront nehéz lehet nem szívügyként csinálni, mivel tényleg iszonyú kevés benne a lóvé. kényszerből lehet mással is foglalkozni, ráadásul többért, és kevésbé eklektikus jövedelemforrással. vagy szerinted lehetséges, hogy imádja a munkáját, csak ilyen szinten nincs önkritikája? :O tényleg nem értem.

superpityu - 2010. 07. 21. 11:34

Most egy kicsit megnyugodtam az utóbbi pár hsz-t olvasva. Már kezdtem azt érezni, hogy csak az én fülem rossz, és csak én hallok orbitális baromságokat. De ezek szerint a fülemnek nincs baja :D Engem rohadtul idegesít, hogy nem ugyanazt kapom vissza szinkronnal, mint angolul. Egyik-másik párbeszéd annyira idétlen, és annyira se füle- se farka, hogy leírni nem lehet. Ráadásul egy csomó szituáció tök másként jön le. hogy csak az utóbbi részt említsem leesett e valakinek, h Damon megakarja ölni Caroline-t, vagy h Lockewoodék ellenzik Tyler és Vicky kapcsolatát. mert egy széllel szembe vizelős poénból ilyenek nem fognak leeseni, pedig mindegyik fontos a következő részekben. (nem lényegre törően fontos, de nem árt tudni ilyeneket)

MZ - 2010. 07. 25. 16:14

Néztem a Comic Con-os TVD panelt…Vááá, nagyon tutinak igérkezik a 2. éved!:DDD

MZ - 2010. 07. 25. 17:08

Bocs a dupláért, de csak most néztem meg a 2. évados beharangozó kis szösszenetet és totál kész vagyok…”állam a padlón és csak nézek”:DDDD

cyborgwings - 2010. 07. 25. 17:48

na jó, most már totál be vagyok sózva. életemben nem vártam még ennyire a szeptembert.

MZ - 2010. 07. 25. 17:53

Na, ebben nincs semmi spoiler, viszont marha jó! http://www.youtube.com/watch?v=2ihZB8B5kec&feature=player_embedded

cyborgwings - 2010. 07. 25. 18:16

b.ssza meg, ezen könnyesre röhögtem magam! már a gonorrheás szövegen is borultam, de a végén paul… :D :D :D az mi az a röhögés? :D de amúgy én is ugyanígy kifeküdtem volna a helyében. pláne, hogy a szövegből az jön le, nem először esett el nina. kész vagyok! öt perce megállás nélkül visítok ezen.

MZ - 2010. 07. 25. 18:59

Azért a “nyálas” rész sem semmi, én azon is besírtam a röhögéstől!:DDD Azt hiszem kezdek Team Paul lenni, szerintem irtó jó humora van.:o)

cyborgwings - 2010. 07. 25. 19:40

jaja, az is kemény. aszongya: folyik a nyálam, bocs. mire nina: á, egyáltalán nem. :D
a comic con panelen is neki vannak a legjobb beszólásai. bár mike trevino “why not both?”-a is jó volt, meg hogy utána végig ezzel poénkodtak.
meg bírtam, amikor valaki beordította matt davisnek, hogy ernesto, ő meg hogy örült magának. :)

MZ - 2010. 07. 25. 20:56

@cw: én Jeremyt is bírtam, ahogy panaszkodott, hogy minden lány meghal, akivel járni kezd. :o) Hát, igen Matt nagyon nagy arc volt, lila naciban…én még Ninan is nagyon nevettem, hogy ki csókkol jobban, meg Iannak volt egy jó beszólása a Cgi effektre, hogy hogy fog kinézni Tyler. Azt viszont nem hallottam, amikor Matt Davis kifejezte reményét, hogy a második évadban Jenna nénivel remélhetőleg kapnak egy jó zaftos sex jelenetet. :D És Paul hajánál külön száma van a forgatókönyvben!:D Mit nem adnék, hogy egy forgatási napot végig nézhessek, annyira jó kis csapat!

MZ - 2010. 07. 25. 20:58

Bocs, “Paul hajának” akart lenni.

cyborgwings - 2010. 07. 25. 22:06

badass matt davis… :D
paul hasizmának kockái is számozva vannak, ha már itt tartunk. :D ott édes volt iantől, hogy mondta, ő túl lusta és nagyon szeret enni, ezért nem olyan izmos.
az egész panel jó volt, csak kár, hogy sok mindent nem lehet érteni, mert vagy nagyon halk, vagy belevisong a sok liba.

Nikki - 2010. 07. 26. 17:00

Már rég ledaráltam az 1 évadot, de hagytam magamnak bő 3 hetet, hogy véleményt alkossak, és ne csak áradozzak :D
Először is köszönettel tartozom, amiért a pozitív kritikák hatására belefogtam. Különben egy remek sorozatról maradtam volna le.
Szerintem az eleje is jól indul, de ami igaz, az igaz, utána még jobban bepörögnek az események. Tetszik az, hogy izgalmas és rengeteg információval áraszt el. Feszes tempót diktál és bővelkedik a váratlanul fordulatokban. Meglepetésszerűen írja ki egyes szereplőit, a feszültséget pedig fenntartja, így mindig tovább akarod nézni.
P.W. nem a kedvencem, mint ahogyan a karaktere, Stefan sem. Az első részben nehezemre esett megkülönböztetni a férfi szereplőket, annyira durvának tűntek nekem az arcvonásaik. Na aztán belejöttem a megkülönböztetésekbe meg a nevekbe, de ez mit sem változtat azon, hogy számomra Stefan arca olyan, mintha baltával faragták volna. Szoktam őt unni, elég lapos, semmilyen szegény. Sőt, azt a kijelentést is meg merem kockáztatni, hogy kicsit mamlasz, olyan tesze-tosza. Az érzelmeket se tudja az arcával visszaadni. Az nálam kevés, hogy kiabál, meg vicsorog, és megereszt 1-1 mosolyt. Az se volt nagy alakítás, amikor úgy rákattant az embervérre. Lehet, nem épp ennyire vészes, de nekem így utólag visszagondolva ez maradt meg, erősen negatív benyomásokkal. Gőzöm sincs, mit esznek rajta. Egy szóval leírva vérszegény a karakter. Valószínűleg I.S. (Damon) túl jó, így ő jelentéktelenné válik :D:P
N.D. sem brillírozott különösebben, bár ő látványosan javult, ezt mindenképp hozzá kell tennem. Elena is olyan egyszerű, hasonló, mit Stefan, ezért illik hozzá. Sokkal jobban játszik, amikor Katherinet alakítja. Olyankor sokkal szebb is. De ahogy haladt előre a történet, egyre otthonosabban mozgott Elena bőrében is, ha szabad ezt így mondanom, és emiatt lassan már Damon mellett is szívesen láttam volna. Ha pedig a személyiséget nézzük, akkor Elena mellett rakom le a voksomat.
I.S.: elérkeztem ahhoz a ponthoz, amikor nem tudok rosszat mondani. Zseniálisan formálja meg a karaktert, mintha ráöntötték volna. Az arcjátéka egészen elképesztő, az pedig, ahogyan hangsúlyoz, kincset ér. Damon hatalmas arc, a poénjain több percig lehet vigyorogni. Rosszfiú akarna lenni, de ott bujkál benne a jó is. A kettő ötvözete…áá leírhatatlan. Kedvenc jelenet, amikor Stefan írja a naplójába, hogy Damonból minden emberség kiveszett, ezzel párhuzamosan meg mutatják, amint Elena arcát simogatja olyan gyengédséggel és a tekintetéből ami árad…
A szenvedései miatt felvette ezt a maszkot, ám mikor ez leolvad róla…kapunk egy érzékeny, sebzett embert, akit a hosszú évek :P megkeményítettek, gonosszá formáltak.
Folytathatnám még az áradozásomat Damonról, de így is jó bőven átléptem a “hosszúsági keretet” :D
Még egy rövid megjegyzés arról, hogy nem számítottam rá, hogy a szerkezet ilyen hatással lesz a vérfarkasokra is.
A mellékszereplőkről, röviden.
Vicki: örülök, h megszabadultunk tőle.
Lexi: mély hatást gyakorolt rám, nagyon bírtam, de abban a pillanatban amikor Damont megfenyegette v mi, tudtam, h meg fogja ölni, ennek ellenére is wtfztem jókorát.
Caroline: szőke plázacica, sokkal elviselhetőbb, amióta együtt van Mattel.
Matt: korrekt srác, jófej, csípem a tagot.
Bonnie: jó pont, h boszorkány és jó barátnő, rossz, h átvágta a szerkezettel kapcsolatban őket. Nem tudom, valamiért sose kedveltem különösebben :|
Tyler: néha idegesítő, mert túl nagy az arca, de ez is, mint az agresszivitása valószínűleg a vérfarkas mivoltából fakad.
Alaric: egyre jobb haverok lesznek Damonnal, nagyon bírom ám :)
Jeremy: nem emó…nem tudom ki kezdte ezt a hülyeséget mondogatni. Kissé bonyolult a srác, de csak bele kell gondolni a helyzetébe. Nehezen birkózik meg mindazzal, ami vele történt. Bár én sem kedvelem a sok lelkizését, de ilyen ő. Melankólikus típus.
John: hamarább is kinyírhatták volna :D
Pearl: 1-2 húzásával elérte, hogy ne sajnáljam a halálát.
Anna: egyik kedvenc mellékszereplőm volt. Az utolsó pillanatig reméltem, hogy valahogy megmenekül :(
Az utolsó rész: teljesen odavoltam Damon meg Elena csókjától, annyira szeretném ha a srác boldog lenne…és hát ha neki Elena kell…ám legyen :D Amikor a késeket kezdte el rendezgetni, hirtelen az ugrott be, h leszúrja Johnt, az ujjak levágásánál időm se volt wtfzni (s ekkor sem esett le, h nem Elena az, bár ez a viselkedése/cselekedete egyáltalán nem rá vallott, s ellenkezett az egész személyiségével), amikor is John benyögte, h Katherine, s már le is szúrta. Na ezután WTFztem rendesen. Észre kellett volna vennem, h nincs nyaklánca, s bár láttam a csók után Damon arcát, meg “Elena” arcát az arcrapuszinál, nem kapcsoltam.
Várom a 2ik évadot! :)

cyborgwings - 2010. 07. 26. 17:29

lexiről: a comic conon a srácok mondták, hogy örülnének “mostanabbi” flashbackeknek is. teszem azt, paul olyasminek, hogy stefan valami szörnyű 80-as évekbeli zenére bulizik. mire, ha jól emlékszem, ian belekérdezett, hogy lexivel? és paul bólogatott, hogy jajaja. fú, annyira tudnám értékelni! egyszerűen odavagyok a csajért, és még mindig vérig vagyok sértve, hogy egy résznyi sztorival szúrták ki a szemem.

és ez a jó a tvd-ben, hogy még mindig csomót lehet árnyalni a vámpírkaraktereket az ilyen visszatekintésekkel. ott van majd’ másfél évszázadnyi anyag, ami feldolgozásra vár. persze túlzásba nem kell esni, de jók ezek nagyon. így talán még arra is van esély, hogy néha annát viszontlássuk.

szegény wesley, nem csodálom, hogy annyira szeretne még egy kicsit rosszfiúsodni (szintén comic conon hangzott el tőle), mert ezzel a jó vámpírosdival tényleg nehéz meggyőzni a nézőket a tehetségéről. ami szerintem igenis van neki (csak az a kurva sok szemöldökráncolás ne lenne…). ian is mondta, hogy a jófiús jeleneteinél gondban volt, sokkal egyszerűbb volt a negatív jeleneteket hozni.
nem csoda, hogy dobrevtől is mindenki katherine-ként van elájulva. tényleg nagyon jól játssza a karaktert. hál’ istennek, hogy a 2. évadban – úgy tűnik legalábbis – többet is kapunk belőle. de amúgy ő tényleg sokat fejlődött amúgy is a szezon során. a finálébeli alakításától (nem csak katherine-ként) még most is el vagyok ájulva.

superpityu - 2010. 07. 26. 22:36

Én nagyon szeretném ha lenne jó sok flashback a következő évadban. Az lenne a legdurvább ha Kathrine átváltozását mutatnák be :D
Bár az előző évadban rengeteg olyan dologról esett említés amiből remek visszatekintéseket csinálhatnának :D pl. Anna és Kathrine találkozása Chicagóban, aztán Stefan és Bonnie nagymamája valamilyen tüntetésen (nem emlékszem h mi is volt ez pontosan) valamint ez a Lexis dolog is jó lenne :D

cyborgwings - 2010. 07. 28. 11:41

ausiello spoileres interjújának nem bírtam ellenállni:
http://ausiellofiles.ew.com/2010/07/27/vampire-diaries-video-spoilers/

MZ - 2010. 07. 28. 19:19

@cw: na, most volt időm megnézni Ausiello videót. Az elsőt végig röhögtem: Matt Davis lila nadrágjától eljutni oda, hogy Elena ha betölti a 18-at kap néhány privát töri leckét Alarictól…teljesen elmebetegek!:o)A másodikban viszont nagyon felcsigáztak, hogy mi lesz ez az “unlikely” típusú szerelem Jeremynek! Szegény és nem mondták azt, hogy az újabb szerelme nem hal meg…maybe or maybe not! Krrrr!

cyborgwings - 2010. 07. 28. 19:38

ja, szokás szerint jól elszórakoztatták egymást (meg engem) a hülye dumáikkal. ausiello mintha egy másik bolygóról kérdezgette volna őket, annyira kirekesztettnek tűnt. azon az alaricos szövegen én is borultam, ez a matt davis is akkora hülye, hogy öröm nézni. :D

nekem caroline ugrott be – valszeg a comic con miatt, ahol ugye, steve őt választotta bonnie ellenében -, aztán rájöttem, hogy ő mattel jár. még jó, hogy képben vagyok. :) szóval marad bonnie. mert szerintem ők lennének az unlikely verziók, új szereplő miért lenne az, nem? a nagynénjével meg már csak nem… (erről egy kiss ádám poén jutott eszembe, ofkorsz. “- megdugtam a nagynénédet. – a nagynénémet???!!!” :D)

mike trevino meg hogy rá volt gerjedve a szerelmi szálra… :)

MZ - 2010. 07. 28. 20:12

@cw: Bonnie-t a rajongók mindig Damonnal akarják összehozni, persze ez nem jelent semmit. De most, hogy említetted Őt eszembe jutott, hogy egy korábbi interjúban valahol olvastam is, hogy Bonnie-nak is lesz “love interest” a 2. évadban. Mondjuk Jeremyvel annyira nem tudom elképzelni, plusz elég gáz lenne annak fényében, hogy nem mondtak nemet arra, hogy Jeremy következő barátnője is elhalálozik-e…

Apropó Bonnie: engem meg az érdekelne, hogy ha Bonnie vámpírvérrel a szervezetében meghal és vámpír lesz belőle, akkor megmarad a boszi tudása+vámpírság, ergo Ő lenne a legerősebb, vagy nem?

cyborgwings - 2010. 07. 28. 21:18

fúj, ne már! damonnel, persze. (azt hiszem, tényleg nem szeretem bonnie-t. :))
az elhalálozásra szerintem csak azért nem válaszoltak, mert most még egy darabig ezzel fognak poénkodni egymás közt, hogy jeremy összes csaja meghal. de nem hinném, hogy ezt újra meghúznák, mert az már unalmas lenne. meg amúgy is mindenki számítana rá. :)

pfff… fogalmam sincs, de végülis elképzelhető. nem tudom, összeegyeztethető-e a két világ.

superpityu - 2010. 07. 29. 11:57

öööööööö Bonnie és Jeremy… ööööööööö Bonnie és Damon… egyik rosszabb mint a másik xD de most komolyan hogy néznének már ki. de ha választani kéne inkább Damonnal raknám össze. Ők most amúgy is olyan viszonyban vannak mint Alaric és Damon volt, mégis elég jól el vannak mostmár :D De kételkedem abban h Bonnie bármelyikkel is összejönne :D
Egyébként szerintem Damon és Bonnie összefognak Kathrine ellen, mert a kedves vérig sérti Damint. Bonnie meg védi az embereket az olyan közveszélyes lényektől, mint kathrine :D.
Úgyhogy Jeremynek inkább hozzanak egy úőj csajt :D

superpityu - 2010. 07. 29. 12:17

hopp kicsit kapkodva írtam :D * Damont **új

Bogi - 2010. 07. 30. 11:13

Fantsztikus sorozat..Én nem vagyok vámpírmániás csajszi,de nekem nagyon bejött..Először gépen néztem,mert akkor még nem tudtam hogy leadják rtl-en is.Azért jó,mert minden részben van valami izgalom..alig várom a második évadot.Szerintem Damon karaktere a legjobb…Ian-hez nagyon illik a szerep.ami Jeremyt illeti,szerintem is hozzanak neki új csajt.Nem nagyon tudnám elképzelni Bonnie-val.Amugy az tényleg gáz lenne ha Jeremynek megint meghalna a csaja.Remélem Elena összejön Damonnal.szerintem úgy lenne Jó ha Kathrine Stefannal,Elena Damonnel jönne össze…

Eazy - 2010. 07. 30. 16:52

Hello!
Eddig még nem írtam ide sosem, csak olvasgatásban merültem ki.
Nos, hát én szeretek minőségi sorozatokat nézni, mint pl The Wire (Drót), vagy a Dexter, illetve Californication, mint feelgood téma. Illetve nagy kedvencem a Prison Break első évadja is. Mivel ezeknek vége, illetve éppen szünetelnek, így gondoltam nézek valami újat. Erre esett a választás (meg a Treme). Nem bántam végül meg.
Úgy is kezdtem neki, hogy nem veszem komolyan, és kötök bele még a fába is. Így pedig egy nagyon élvezhető dolog. Damon karaktere az igazán zseniális, bár a végére kicsit elérzelgősödött, ami remélem hamar kiürül belőle, amikor Katherin jól megbántja majd. Aztán megint az érces humorú, gyilkológép lesz. Az az igazi:D
Nagyon örültem hogy láttam Stefant is mint állatot, jó volt, és jól is állt neki.
Most éppen angolul gyakorlás céljából angol felirattal nézem újra, majd anélkül is. Épp a tizedik epizódnál járok, és most volt az, hogy Jeremy meg Tyler verekedtek kicsit, vagyis Tyler apja akarta, és utána mikor Tyler megy elfelé, és kérdezi Jeremy hogy mi bajod van? akkor mikor elfordul, mutatják a teliholdat. Eszembe jutott, hogy mikor először láttam a részt, rögtön arra gondoltam, hogy nah ez biztos valami farkas lesz, mindjárt átváltozik. Persze csak poénból. Aztán végül csak kiderült hogy mégsem csalt a megérzésem annyira…:D
Hogy ki kivel jön össze az engem mondjuk nem izgat. Majd kiderül.
Egyébként vannak különösen jó jelenetek, amik sokat fognak érni később.
Nah hirtelen ennyi.
Hello!

MZ - 2010. 07. 31. 08:29

Egy kis emlékeztető a CW-től: ez történt az első évadban: http://www.youtube.com/watch?v=uhcKXGaKW34&feature=player_embedded

Ági - 2010. 08. 02. 15:07

Anno 3. résznél kiszálltam, és most nyáron lassan daráltam le a sorozatot és a fenébe is, de bejön. No, annyira nem vagyok elájulva, mint az itt lévők többsége, de azt el kell ismerni, hogy nagyon jó castingja volt a sorozatnak, főleg a Damon-t játszó színész volt totális teli találat, de tényleg. Persze a többiek sem panaszkodhatnak. Nekem is nagyon bejön, hogy nem félnek bárkit, bármikor kinyírni, ha azt a sorozat megkívánja. Úgyhogy ezúttal biztos maradok. Kíváncsian várom a szeptembert.

Jeremy-t mindenki utálja? Nekem az egyik kedvencem Damon és Alaric után. Mindenki azt kifogásolja, hogy milyen depressziós emós karakterré vált. Ja végülis mindenki full happy lenne, miután elvesztette a szüleit, és sorban két lányt is, akikhez gyengéd szállak fűzték és nővére folyamatosan titkolózik előtte. Végülis ja.

Ami miatt most verem a fejem a falba, hogy nekem egészen mostanáig le sem esett, hogy farkasok is be lesznek vonva a történetbe és hogy Tylernél még utalások is voltak erre – újra kell néznem egy-két részt… El lehet nézni nekem, nem igazán néztem utána a sorozatnak, kibeszélőket sem olvastam, csak néztem és általában fáradt voltam.

Ági - 2010. 08. 02. 16:29

Amúgy drága winnienk felettébb a szívén viseli a topik sorsát, ahogy most visszaolvasgattam. ;) (Szeretünk winnie! :))

MZ - 2010. 08. 13. 10:22

Na, van néhány új, második évados promo (spoiler mentesek abszolúte):
http://www.vampire-diaries.net/tv-series/new-vampire-diaries-promos-for-season-two#more-18691

Azért a harmadikban a VILF aranyos!:o)))

superpityu - 2010. 08. 14. 10:39

és mikor lesz normális minőségű 2. évados (új jelenetes) promó?? xD
a tegnapi magyar szinkronos rész ismét hoza színvonalat xD annyit röhögtem rajta. Főleg mikor Caroline-t csúnyának titulálták :D és ha belegondolok h ez csak rosszabb lesz…

MZ - 2010. 08. 14. 11:53

@superpityu én is várom már, hogy valami új jelenetes promo kijöjjön, de gondolo az még legalább 1-2 hét.:o(

Ja, a szinkron színvonaltalanságot tegnap is tartották, nekem az volt a két kedvencem, hogy 1. Stefan a Trevi FORRÁSBAN fetrengett részegen (ez egy új látványosság lehet Rómában!) 2. Damon jobban szereti a saját vércsomagjait, mert azok 98%-osak…és mi benne a 98%??? És persze Caroline kiddy-pool = ronygbaba, aha tényleg.

superpityu - 2010. 08. 14. 15:10

http://www.youtube.com/watch?v=Xo3mc5WwX88&feature=player_embedded
ebben van régi meg némi újat is felfedeztem :D

ezt a 98%-os vért én sem vágtam xD de már nem tud annyira izgatni… csak bántja a fülem az egész. a legjobb amikor a párbeszédekben elbeszélnek egymás mellett. mint tegnap Lexi és Elena. mivel nem sok értelme volt az egésznek xD

MZ - 2010. 08. 19. 10:36

Gyerekek, nehogy már “csilli-villi-vegavagyok-nemszexelek-Edward” lenyomja Damont! Nyomjatok már egy szavazatot itt:

http://popwatch.ew.com/2010/08/17/damon-salvatore-vampire-diaries-edward-cullen-twilight/

VOTE SALVATORE, THE HOTTER, SUPERIOR CHOICE!:o))))

cyborgwings - 2010. 08. 19. 15:02

@MZ: edward egyébként is távol áll a “beast” kategóriától…

fölgyűlt nálam 3 szinkronos rész is a tvd-ből. annyira elkeserítően szar a fordítás “minősége”, hogy képtelen vagyok rávenni magam a megnézésükre.

mellesleg valamelyik nap ránéztem a sorozat rtl-es weboldalára. átfutottam a hozzászólásokat, és azt kellett látnom, hogy a néhány embert, akik szidni merték a minősíthetetlen szinkront, totál lehurrogták, meg ment a bunkó parasztozás és társaik. így aztán meg kellett állapítanom, a fordításnál még elkeserítőbb a fiatalok (a stílusból erre következtettem. és természetesen nem minden fiatal ilyen, tudom jól) hozzáállása a minőségi munkához. kezdem érteni, miért szarnak bele nagy ívben a stúdiók az egészbe. szörnyű.

superpityu - 2010. 08. 19. 19:52

@cyborgwings: sajnos ezen már nem lehet változtatni, pedig tényleg valami iszonyúan brutális amit művelnek a szinkronnal. és ha valakinek nem esik le h teljesen értelmetlen dolgokról beszélnek a szereplők, azt én csak sajnálni tudom. mert az eredeti szöveg ismerete nékül is feltűnhet az embereknek h vmi nem stimmel a fordítással. hiszen olymértékben magyartalan, h arra nincs magyaros kifejezés xD személyszerint nekem is van pár fiatalabb ismerősöm akik odaáig meg vissza vannak a magyar változattól. pedig montam nekik h a párbeszédek fele nem is arról szól amiről ők gondolják, meg a kedves szinkron májszter gondolja. nekem úgy jön le ez az egész mintha az embereknek tökmindegy lenne mit dugnak az orruk alá. csak tudják nézni… ez kicsit elkeserítő :/

MZ - 2010. 08. 19. 20:55

OMG! Ez rohadt jó lesz! Új promo, tök új jelenetekkel, spoileres ;o)

http://www.youtube.com/watch?v=vzj0g1IlwhM&feature=player_embedded

Na, ugye, hogy Elena pörög ött a véres késsel a kezében! :P

superpityu - 2010. 08. 19. 21:59

na b*ssza meg de messze van szeptember 9… ez felpörgetett, nagyon jó promo…
de sztem sajnos Jeremy ember marad, ha mennek a mentők gondolom elviszik kimosni azt ami benne van …

MZ - 2010. 08. 26. 13:15

Na, Fecbookra feltoltak egy csomó 2. évados promoképet:

http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=272746&id=106357469967

MZ - 2010. 08. 26. 13:16

Bocsi: “Facebook” akart lenni:o)

superpityu - 2010. 08. 26. 16:10

én is most akartam ezeket a képeket belinkelni :D
egyébként én szeretnék egy össznépi csoportképet, amin minden fontosabb szereplő rajta van. nem csak Stefan Elena és Damon. jah meg Tyler fotója sincs meg :/

legyen már szeptember 9 :DD

MZ - 2010. 08. 26. 19:39

@superpityu: itt fennt van Trevino képe is: http://www.vampire-diaries.net/tv-series/gorgeous-series-of-vampire-diaries-season-2-cast-portraits
És már csak 14 nap 7 óra és 26 perc a premierig!:o)

Ja, és ki lett vajon “THE ULTIMATE SEXY BEAST”???:oDDD Hát persze, hogy Damon! http://popwatch.ew.com/2010/08/26/sexy-beast-winner-cover/

És Matt Davis aka Alaric tényleg végig twitterezett mindenkit, hogy szavazzon Damonre, beleértve Barack Obamát (személyes kedvencem ez a tweet: “Dear Mr President @barackobama
I know your a very busy man, but if you could have your lovely family vote to make Ian Somerhalder
EWs next sexiest beast that would be great.
Thank you for all your hard work.
You are always in my prayers.
May you be the prince who helps us usher in a new golden age”), Justin Biebert, Lady Gagát, stb. Teljesen őrült a fazon, de én innentől Team Dalaric vagyok!:o))))

Nessa - 2010. 08. 28. 14:42

Tegnap unalmamban néztem az rtl-en. Nem tudom, miért lepődtem meg az olyan dolgokon, mint pl. hogy az Alaric az vezetéknév… Na mindegy.
Hülye kérdés, de Matt Davist milyen néven lehet megtalálni twitteren?

MZ - 2010. 08. 29. 22:58

@Nessa: Ernesto Riley :o)

Nessa - 2010. 08. 30. 09:34

Köszönöm, erre valahogy nem jöttem rá xD

Lnaughty - 2010. 08. 31. 13:30

nah helló itt mindenkinek újra, rövid volt ez a nyár is:D

Azt tudjátok ugye, hogy jövő héten már lesz TVD:D jajdejójajdejó:):)

ja olvasgattam, hogy miket írtatok a szinkronról.. jó, hogy nem nagyon voltam TV közelben, így még csak kísértésbe sem eshettem, hogy bele bele kukkantsak:)

ja az Ultimate Sexy Beast-ről meg olvastam és hát igen.. nem is kell ehhez semmit hozzáfűzni:D

Lnaughty - 2010. 08. 31. 13:33

jaj meg akartam még mondani, hogy milyen aranyos volt Nina Dobrev az Emmy-n:) és OMG borzasztóan sovány.. nagyon durván néz ki abban a fehér ruhában..

MZ - 2010. 08. 31. 14:13

@Lnaughty énisénisénis nagggggyon várom már!:DDDD

Nina tényleg iszonyúan vékony, de az a “furcsa”, hogy nem az olyan “elöldeszkahátulléc” módon, mert van normális melle, csípője…Az Emmy kezdő 6 perce nekem is nagyon tetszett, nem csak Nina miatt.

Lnaughty - 2010. 08. 31. 14:40

@MZ: akkor már legalább ketten várjuk naggggggggyon:D

Nekem sem miatta tetszett, csak jó kis meglepi volt, hogy ő is énekelgetett:) tényleg jó volt az a 6 perc nagyon!!
Igen érdekes, hogy nem deszka, de még így is rettentően sovány, szerintem. legalábbis nekem ez nem tetszik.

cyborgwings - 2010. 08. 31. 23:22

á, én nem várom. egyáltalán. kicsit sem. :D

ezek szerint nem csak nekem tűnt iszonyú soványnak. főleg a lábai nagyon piszkafák. eddig mintha nem ilyenek lettek volna.

jó, hogy megjöttél, Lnaughty. :)

Lnaughty - 2010. 09. 01. 10:18

cw:) tudod most, hogy már nem süt ezerrel a nap én is előbújtam..:D jó nem voltam vicces:D na szóval i’m back és lehet már melegíteni a premierre:D remélem a többiek is vissza szállingóznak lassacskán!!

amikor néztem a promót, az jutott eszembe, hogy jaj nehogy sok legyen ennyi Nina Dobrev. tényleg jó és más volt, Elena-ként, meg Katherin-ként,csak azért kicsit ijesztő lesz.

meg természetesen mindennél jobban izgat, hogy vajon tudják-e tartani az első évad (6. része utáni) szintjét.

cw: Te nézted szinkronosan??

Desmond Wallace - 2010. 09. 01. 11:18

“meg természetesen mindennél jobban izgat, hogy vajon tudják-e tartani az első évad (6. része utáni) szintjét.”

Reméljük a legjobbakat. Csak nem fog olyan döcögősen indulni, mint az 1. évad.

Alig egy hét és már premier. Hamar eljött ez is.

cyborgwings - 2010. 09. 01. 12:02

@Lnaughty: néztem, bzmg, néztem. a bzmg-elés természetesen nem neked szól, hanem annak a dilettáns baromnak, aki elkövette a fordítást.
immár négy rész foglalja a helyet a gépemen, de lehet, nem erőltetem tovább ezt a szinkronos dolgot. először mindig könnyesre röhögöm magam az ilyen süvöltő ormok meg trevi forrás jellegű dolgokon, de aztán hamar rájövök, hogy ez nem vicces, és akkor jól fölidegesítem magam. ez utóbbiért meg nem rajongok, úgyhogy mostanában nem vitt rá a lélek, hogy karcoltassam a fülem a magyartalan mondatokkal és félrefordításokkal.

én nagyon ütős évadnyitóra számítok, és remélem, hogy a továbbiakban is tartják a megszokott színvonalat.
talán lesz annyira különböző katherine és elena, hogy ne legyen túl sok ninából. majd meglátjuk. :)

Lnaughty - 2010. 09. 01. 12:27

Desmond Wallace

megint írsz majd kritikát a premierről?? remélem:)

Igazából nem gondolom, hogy nem lesz olyan jó, csak, mint már oly sokan, oly sokszor mondtuk, hogy ha már annyira magasra tették azt a lécet ne kelljen leverni..

jippijájé csak 8nap:)

Lnaughty - 2010. 09. 01. 12:32

cw

ajjaj. még jó, hogy nem voltam még csak televízió készülék közelében sem:)
Olyan rövid az élet, ne pazarold az időd, ha nem jó!!
OMG!! süvöltő ormok.. More than enough:D thnks!!

Én sem akartam itt negatívkodni:D csak leírtam pár sötét gondolatot, de teljesen pozitívan várom a finálét!!
meg már hiányzik egy kis eye thing-ezés:D

Desmond Wallace - 2010. 09. 01. 12:36

Kritika természetesen lesz majd a 2×01-ről.

MZ - 2010. 09. 01. 12:47

Helló Mindenkinek! :o)

Ezt most találtam a twitteren: “@iansomerhalder:
Season one DVD is out! Tried to get it in store but none left- think that is a good sign…”

Az milyen már, hogy nem tudott venni a saját show-jának a DVD-jéből…:o))))))

MZ - 2010. 09. 01. 20:11

Újabb vendégszereplő infó, szegénynek nem jósolnak hosszú időt.:o)))) http://www.tvguide.com/News/Kecks-Exclusives-Vampire-1022548.aspx

Nikki - 2010. 09. 01. 22:50

Sziasztok :)
Nem is hiszem el, hogy már csak ennyi van hátra és kezdődik; én is várom már nagyon!
Szerintem nem lesz elegünk Ninaból, mert jól hozza a 2 karaktert, így nem lesz olyan, hogy megint őt látjuk, uhh…én bízok benne :)
Persze, hogy Ian a Sexy Beast :D Mérges lettem volna, ha nem ő kapja meg ezt a titulust :D

MZ - 2010. 09. 01. 23:34

Ken Tucker az ew.com-on már látta az első epizódot a második évad-ból és B+-ra értékelte. Feltett egy kissé spoileres reviewt is.
http://www.ew.com/ew/article/0,,20417740,00.html

Lnaughty - 2010. 09. 02. 00:09

MZ

wáów, Te aztán rendesen bele vetetted magad az információk tengerébe:D

köszi az infókat:)

MZ - 2010. 09. 02. 10:19

@Lnaughty Twitter…dől magától az infó, én meg ha van időm még este átfutom őket elalvás előtt. Plusz, abszolúte nincs spoiler fóbiám, úgyhogy falok minden infót, ami a kedvenceimet illeti, mert a sorikat ettől függetlenül úgyanúgy tudom élvezni.:o)))

D.S. - 2010. 09. 05. 16:20

Szerintem jó sorozat!Végre valami eseménydús normális sorozat ahol a szereplők is néznek ki valahogy,főleg Damon!Fejlődik mindegyik szereplő a maga módján ki milyen tempóban!Ja és egy kérdésem lenne,az hogy hol tudom nézni a 2. évadot majd.Remélem nem csak 2 évados lesz mert általában a vámpíros fiatalos sorozatokra mindig vevők az emberek akárhány éves is legyen!

MZ - 2010. 09. 08. 17:23

1 nap 8 óra 36 perc…:o))))

cyborgwings - 2010. 09. 08. 17:41

szerintetek mikor érdemes fölkelni hozzá? 3-4 körül már elérhető lesz vajon? tuti beállítom a vekkert, mert nem bírnám elviselni a tudatot, hogy nem azon nyomban néztem meg.
tök izgi!!!

MZ - 2010. 09. 08. 18:18

Pff, én meg várhatok 10-e estig, míg végre hazajutok és megnézhetem…két rendezvény is lesz aznap a szállodában, szóval suck. :o((((( És magamat ismerve nem fogom kibírni, hogy be ne nézzek ide, hogy a lelekendezés megy, vagy sem…:DDD

superpityu - 2010. 09. 08. 21:59

én sem tom egyből nézni, mert nem leszek otthon :(

Lnaughty - 2010. 09. 09. 14:04

CW

jaja sok helyen már egyből felrakják, miután lement a tv-ben.

nekem biztos reggel nézős lesz:)

cyborgwings - 2010. 09. 09. 14:20

végre valaki. már kezdtem kellemetlenül érezni magam, hogy egyedül nézem. :D
azt vágom, hogy egyből fölrakják, csak eddig nem éreztem késztetést, hogy föl is keljek hozzá. :)

Lnaughty - 2010. 09. 09. 14:30

nah akkor holnap durván reggel itt:D és akkor majd @MZ is tud minket olvasni:D

MZ - 2010. 09. 09. 14:36

De jó Nektek (@Lnaughty, @cw), én meg várhatok minimum este 9-ig, miközben itt figyel majd a gépen a letöltött cucc…Wááá, hogy fogom én ezt kibírni, s közben még dolgozzak is?!

Magyar idő szerint hajnali 3-kor adják, akkor gondolom 4-kor már fent lesz…lehet mégis fel kellene kelnem?:D

MZ - 2010. 09. 09. 17:19

Wow, nagyon elkezdték nyomatni odakinn az infókat, ez egyre izgisebb:

SPOILER SPOILER!
– When Vicki died in the first season, we learned that nobody on this show is safe. Keep that in mind. If there’s anything I know about “The Vampire Diaries,” it’s that if you think things are going to be okay… you’re wrong.
– Two characters will share a first kiss
– Someone will do something unforgivable

Hmm, már máshol is olvastam, hogy rögtön a pilotban meghal egy “major caracter”…izgi!
SPOILER VÉGE

MZ - 2010. 09. 09. 17:30

Ez meg egy tök jó kis inetrjú, amiből kiderül, hogy Damon Team Elena vagy Team Katherine…
http://www.tvsquad.com/2010/09/09/ian-somerhalder-interview-the-vampire-diaries-season-2/

cyborgwings - 2010. 09. 09. 19:17

úgy látom, utóbbi is spoileres, viszont a comic conon úgy volt, hogy wesley team elena, ian meg team katherine. vagy az csak rájuk vonatkozott, a karakterekre nem?

MZ - 2010. 09. 09. 20:43

Most komolyan azon parázik, hogy cancelt kap a sorozat???:DDDDD

“@iansomerhalder HOLY cow!! I just realized it’s Thursday&uhh TVD on the air tonight! 8PM! Please retweet! Pretty please, we don’t want get canceled!”

Desmond Wallace - 2010. 09. 09. 20:58

Azért nem semmi, hogy majdnem összehoztatok 500 kommentet a finálé óta.:)

Lnaughty - 2010. 09. 09. 21:47

MZ

látom, tényleg rákapcsoltál:D jesszus ennyi infót nem tudok feldolgozni:D köszönjük szépen:D

ajjjajj és még mennnyi sok kommentet fogunk írni:) rettegjen mindenki:D

Lnaughty - 2010. 09. 09. 21:50

MZ

azért ő is tudja, hogy ebben az életben semmi sem biztos:) meg csütörtök, tudod a durvaaa nap.. de amúgy csak úgy figyelem felkeltésnek is nagyon ügyes!!

cyborgwings - 2010. 09. 09. 22:25

duma… egyértelmű, hogy csorgó nyállal fog mindenki a képernyőre tapadni.

MZ - 2010. 09. 09. 22:37

@Lnaughty Twitter a te barátod! :o)) De jó, holnap ilyenkor már legalább egyszer megnéztem az első részt!!!!!:DDD

MZ - 2010. 09. 09. 22:44

Amúgy ez odakint, hogy működik? Van aki nyáron felhozza magát a soriból, mert jókat hallott róla, s így most elképzelhető, hogy a második évadot többen nézik majd, vagy az amik nem ilyenek?

winnie - 2010. 09. 09. 22:47

van, hogy megveszik a dvd-t és úgy, más pedig csak simán bekapcsolódik a 2. évadba vagy ad esélyt a 2×01-nek. simán lehet, hogy nő, de az is, hogy csökken a nézettség a két szezon között.

MZ - 2010. 09. 09. 22:49

Köszi Winnie!

Lnaughty - 2010. 09. 09. 22:55

@MZ én nem élek ilyenekkel, mint a twitter, tiltja a vallásom:D

nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyenek lesznek a számok a tavalyihoz képest:)

Lnaughty - 2010. 09. 09. 22:56

ja és igen reméljük, hogy annyira jó lesz a kezdés, hogy akár még többször is nézhetős legyen!! most még van idő ilyenekre, amíg nem jön a többi ezer sorozat:)

jaj már alig pár órácska:)

MZ - 2010. 09. 09. 23:02

B@ssz, én nem tudom, hogy fogok holnap így dolgozni, hogy félszemmel mindig azt lesegetem, hogy Ti mit írogattok….pedig ki kellene bírnom, hogy ne kíváncsiskodjam. De ez kizárt! :DDD

MZ - 2010. 09. 09. 23:04

@DW Ja, és akkor össze is hoztuk az 500 kommentet! :o)

MZ - 2010. 09. 10. 00:39

Na, lefekvés előtt találtam még egy extended promoót, 2 perc Damon, Stefan and Elena, és néhány “pricless eye thing”…:DDD

SPOILER
http://www.youtube.com/watch?v=HuypuD0kiBA&feature=player_embedded
SPOILER

Jó virrasztást a hajnali nézőknek!:o)

cyborgwings - 2010. 09. 10. 04:03

öcsémfacsiga! 41 perce fönt van magyar oldalon is a prömier, én meg két órája vergődöm álmatlanul, hogy majd négykor ráérek bekapcsolni a gépet, addig hátha vissza tudok aludni. eh.

cyborgwings - 2010. 09. 10. 05:05

baszki! akkorát néztem, majdnem leestem az ágyról. wow. wow. mondjuk a végén történteket sejtettem, hogy talán… de azért az is igen durva. damon meg… öcsém! wow.

komolyan mondom, williamsonék nem normálisak. és én imádom őket érte! megint tök jól összeraktak egy részt, volt pörgés, frankók a párbeszédek, halad a történet, szuperek a karakterek…
ian a szokásos smolderhelder stílusát hozta, nina zseniális katherine szerepében, és wesley is rendesen odatette magát.

(csak erről a rohadvány üvöltő popzenéről szoknának már le a cw-sok, de tényleg. iszonyú.)

részemről nagyon erős a kezdés. remélem, mindenki más is így találja majd. aztán ha láttuk mindannyian, kedves junkie elvtársak, akkor nyammoghatunk rajta. :)

wow.

Dr. McSteamy - 2010. 09. 10. 06:08

Megnézve:D Ááá, de jó volt! Egyvalamit viszont nem vágok: Jeremy most vámpírrá vált? Mert én már úgy bele vagyok keveredve, hogy most hogy történik itt az átváltoztatás, hogy inni kell a véréből, aztán meghal, és így lesz vámpír, vagy hogy van ez? Mert minden vámpíros sztoriban máshogy van…:S Meg már jó rég láttam az első évadot.
8.5/10

Ja, és ha lenne “hét arckifejezése”, akkor azt ez viszi:
http://www.kephost.com/images3/z6gy9ad3b1pdz05q87qk.jpg
http://www.kephost.com/images3/mbl3isul5kqcuflquz7z.jpg
http://www.kephost.com/images3/z66lxvfi8fa8mumy9rad.jpg
http://www.kephost.com/images3/rrsljpelul4vjvcer7np.jpg

SASI - 2010. 09. 10. 06:32

Most néztem meg én is a premiert, egész jó volt, tűkön ülve várom a köv. részt:D

Lnaughty - 2010. 09. 10. 10:03

nah mikor van nálam áramszünet.. a lényeg, hogy a végén én győzedelmeskedtem a technika felett:D

Pontosan ott folytatták, ahol abbahagyták, talán csak egy picit volt lassabb, de amúgy pörög a történet, mint a propeller:D

Mondjuk én annyira nem lepődtem, meg a végén a két dolgon, mert számítottam rájuk, de akkor is jó volt látni, hogy be merik vállalni.

Tyler meg a rokon is érdekesek. Jeremynek meg már csak kevés kell hozzá, hogy ne legyen idegesítő. Bonnie meg elengedhetné már egy kicsit magát, hogy lazuljon egyet..

Tényleg jó Nina Katherine szerepében. és tényleg jó volt mindenki, atyaég mennyire hiányoztak már ezek a nézések Ian-től:D élvezet nézni azt a pasit.. Stefan nekem még mindig Túúl jó fiú..

Nah igen baszki a zene. Azon vettem észre magam, hogy azon izgulok, nehogy olyan hangos legyen a zene, hogy nem hallom a szöveget. és minden jelenet alatt benyomtak valami hangos éneklős cuccost, ez tényleg kicsit ront az összhatáson.

Amúgy nekem egy kicsit furcsa volt Damon viselkedése, fogalmam sincs, hogy ebből mit akarnak összehozni, vagy csak féltek, hogy átmegy Stefanba?

Spoiler
CW: azon gondolkodtam, hogy Katherine biztos, hogy Stefant bűvölte meg? nem tudom miért jutott eszembe, de az egy durva kis csavar lenne, ha kiderülne, hogy anno nagyon is Damon-t varázsolta el. nem tudom.

összességében azt kaptam, amit vártam és nagyon szorítok, hogy ez az évad is olyan tempós és feszes legyen, mint az előző volt.

MZ - 2010. 09. 10. 10:35

Jaj, de jó, hogy eddig mindenkinek tetszett! Nekem itt figyel a cucc pendriveon és hú de messze még az este, amikor megnézhetem…remélem, este is lesz még itt valaki, akivel kidumálhatom!:o)))

cyborgwings - 2010. 09. 10. 10:38

@Dr. McSteamy: szerintem nem vált vámpírrá, mert addigra már valószínűleg eltűnt anna vére a testéből. csak az mentette meg, hogy rajta volt a gyűrű. és tuti damon is csak azért csavarta el a fejét :D mert észrevette, hogy rajta van, és így akarta elenát eltaszítani magától, mert úgy neki egyszerűbb, ha utálja őt a csaj. azért rohadt kemény lehetett neki egy nap két embertől hallani, hogy bocs, haver, stefan a nagy szerelmem. :'( sajnáltam is rendesen. a katherine-es résznél majdnem elbőgtem magam.
ahogy valaki twitteren írta: bármit tesz is damon, akkor is szeretni fogjuk. :)

@Lnaughty: persze, szerintem biztos. nem hiszem, hogy ilyen indulattal tudott volna beszélni vele.
nekem amúgy pont ez is tetszett most stefanban, hogy keményen beszólt a ribinek. :D
damonön röhögtem, amikor benyögte, hogy “i’m gonna ignore the bitch”, vagy vmi ilyesmi. ja, persze. csak nem sikerült neki.
mondjuk a legjobbat azon vinnyogtam, amikor elena odamegy hozzá, hogy “damon”, mire utánozhatatlan somerhalder-stílusban válaszol, hogy “elena”. voltak jó dumái damonnek, hál’ istennek, de én ezen borultam. áh, imádom a pasast!

mondjuk a legdurvább a caroline-matt-bonnie kórházas jelenetnél volt a zene, csak az pont nem annyira izgatott, de azért menjenek már a fenébe.
látom, human is szidta ezt a hellcatsnél. nem értem, miért kell ezt csinálnia a cw-nak. kétlem, hogy az alkotók lennének ekkora barmok, hogy elnyomják a saját szövegüket ilyen marhaságokkal. érthetetlen.

ja, igen, egyébként nyilván érezték williamsonék, hogy sok lesz már az édi-bédi damonből, és ezért rosszfiúsítják kicsit megint. csak hát… attól mi még imádjuk. :)

cyborgwings - 2010. 09. 10. 10:41

@MZ: szerintem este fogom újranézni, úgyhogy én tutira itt leszek utána. :)

Lnaughty - 2010. 09. 10. 11:27

@Dr.McSteamy: mondja Stefan, hogy pont annyi gyógyszert vett be, amitől nem hal meg és csak simán jól lett a vértől, ahelyett, hogy meghalt volna. a szerencsétlen pára:D
Damon meg bár azt tette, amit tett, rajta volt a gyűrű, így az is sztornó.. van akinek semmi sem sikerül:D:D

CW: szóval akkor még lehetnek meglepetések a múlttal kapcsolatban, szerinted is. annak nagyon örülnék, ha így lenne, az rohadtul megkavarná a kaksit, ha kiderülne, hogy kit babonázott meg valójában:D

jaj én is örültem, hogy voltak jó dumái:D meg azok a fejek:D még sok sok ilyet:)

cyborgwings - 2010. 09. 10. 11:38

@Lnaughty: upsz, úgy látom nem egyértelműen válaszoltam. a “persze, szerintem biztos” arra vonatkozott, hogy biztos megbűvölte stefant.
de azért tuti lesz csomó keverés más téren a múltbéli dolgokkal. ezt viszont nem igazán tartom valószínűnek. aztán ha mégis megtörténik, akkor majd jól fejet hajtok zsenialitásod előtt. :)

Lnaughty - 2010. 09. 10. 11:48

@cw: na oxa, így már okés. Nem tudom miért, de valahogy ez eszembe jutott.. majd kiderül mi lesz.

arra viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy Jeremyvel mit fognak kezdeni, mert nekem, mintha kicsit felesleges lenne a karaktere. amúgy tök jól nézett ki a bőrkabcsiban ezzel a hosszú hajával:D

cyborgwings - 2010. 09. 10. 12:03

jól néz ki ez a mcqueen gyerek, csak a rinyagép karaktere… de talán a gyűrűvel együtt már tökösebb csávó lesz.
annyira magával ragadott az epizód, hogy elfelejtettem megnézni, kunkorodik-e még a haja? :D

amúgy azt nem hiszem, hogy stefan egyáltalán ne szerette volna katherine-t, mert már amikor először meglátták, akkor csorgott mindkettő nyála. szerintem csak jól oda akart szúrni neki egyet, hogy érezze a törődést. mondjuk meg tudom érteni. bitch… :)

Lnaughty - 2010. 09. 10. 12:24

nem kunkorodik, csak a 1-2 tincs a homlokába meg a szemébe lógott:D:D én figyeltem:D

Igen azt csak direkt mondta Stefan, óó biztos vagyok benne, hogy lesznek még itt érdekes dolgok!! remélem nem lesz sablonos ez a szerelmi 4szög.

arya - 2010. 09. 10. 12:25

hali, csatlakozom a sorit hetente követőkhöz, úgy döntöttem, hogy egy évet várni, csak hogy darálhassam, piszkosul kemény feladat lenne, és én nem vagyok ehhez elég erős. :)

szerintem Damon nem látta a gyűrűt Jeremyn. valsz megint bekattant, aminek valahol örülök, mert féltem ettől a jófiúsodástól. Stefant nagyon nehezen tudom elviselni, szóval szurkoltam, hogy Damon ne térjen erre az útra :D
de azért rossz, hogy mindenki bántja azt a kis lelkét :( :))
kíváncsi leszek, hogyan tovább.
vááá, há’ mindjá’ újra nézem asszem… :P

superpityu - 2010. 09. 10. 15:23

nah én is megnéztem. és tartották a színvonalat, ennek nagyon örülök :D és megint sikerlt felpörgetniük az eseményket. csak azt nem tudom h akkor most Kathrine elmegy miután rendesen elintézte Damont és Carolinet? a vége mondjuk sejthető volt onnantól, h Katrine megérkezett a kórházba. de engem akkor is megrázott. vajon mit csinálnak most a kis szöszi karakterével?? remélem nem jut a Vickis sorsa mert az elég béna lenne ha megint elsütnék.
Jeremys dolog pedig egy vicc mikor mondták h a vér csak arra volt elég h meggyógyítsa. a gyűrűs rész pedig jó volt, és remélem tökösebb lesz tőle.
és a zene egyszerűen borzalmas, mert egyik másik helyen üvölt a zene, és olyan oda nem illő szöveggel h az már fáj…

cyborgwings - 2010. 09. 10. 15:31

á, szerintem csak úgy tesz legfeljebb, mintha lelépne. meg hát azzal rendezte le caroline-t, hogy “game on”. szóval kemény harcokra számítok.
nem tudom, mi lesz caroline-nal amúgy. mert ha addigra már kiürült a szervezetéből damon vére, akkor az a para, ha nem, akkor meg az, és fogalmam sincs, mihez kezdenek egy újabb vámpírral. bár talán ki tudnak hozni belőle valami normális egyedet, mondjuk ha stefan kezelésbe veszi. érdekes lesz ez is.
hogy várta mindenki, hogy jeremyből vámpír legyen, aztán tessék. :D

MZ - 2010. 09. 10. 15:52

Jaj, nemigaz hogy még mindig csak 4 óra lesz!!!! Még legalább 5 óra hossza, mire hazamehetek…addig ezt hallgatom: “I’ve got a feeling, that tonight is gonna be a good night”…:o)))(amúgy ilyen nálunk miért nincs? – http://www.youtube.com/watch?v=1aSbKvm_mKA), s ahogy látom a kommenteket tényleg jó lesz! És eddig sikeresen kikerültem a spoileresebb kommenteket:D

superpityu - 2010. 09. 10. 16:15

megnéztem a következő rész promóját :/ egy kicsit bánom is meg nem is… http://www.youtube.com/watch?v=zLTdUjyM50Y&feature=player_embedded és a 2. http://www.youtube.com/watch?v=bhJFieneQpE&feature=player_embedded
SPOILER
mindenesetre nem úgy tűnik h Stefan veszi Carolinet kezelésbe… sőt nem is fog sokat küszködni azzal h igyon e vért vagy sem :D
SPOILER VÉGE

cyborgwings - 2010. 09. 10. 16:22

b.ssza meg a jegesmedve! pedig tökre akartam spoiler feliratozni. kérem az elnézéset. :S

Desmond Wallace - 2010. 09. 10. 16:30

Tartogassátok a muníciót.:) Még nem néztem meg a részt, de holnap szerintem már lesz írás a 2×01-ről.

MZ - 2010. 09. 10. 16:31

@cw: semmi gond, elég jól elkerültem az aknákat!:o))))

Lnaughty - 2010. 09. 10. 16:38

uhh tényleg nem voltunk túl körültekintőek, bocsíí!!

@Desmond: @CW-vel túl mohók voltunk:D de semmi pánik lesz még itt miről beszélni:)

andus - 2010. 09. 10. 17:28

Na csatlakozom én is. :) A véleményemet kb. ennyivel is ki tudom fejezni: woah! :D
SPOILER!

Caroline érdekes lesz. Nem nagyon tudom még így elképzelni, ebben a szerepben.
Amikor meg Damon kicsinélta Jeremyt majd akkor ez a gyűrű miatt megint storno, na akkor nem tudtam, hogy a fejemet fogjam inkább vagy röhögjek. Szegény gyereknek még az sem jön össze, hogy meghaljon :D
Ja és persze szegény Damon…egy nap alatt 2 ugyanolyan nő is összetöri a szívét, de végülis ez csak egy löket volt ahhoz, hogy visszakapjuk a régi Damont, akit ugyebár szeretünk :) Bár nekem mindegy én így is úgy is szeretem. :D
A Tyler dolgát meg remélem nem húzzák sokáig, bár a promóban úgy láttam, már fog történni vmi.
A promóról: Brave New World és vidámpark? Nincs ennek egy kicsit Heroes szaga? :D

SPOILER VÉGE!
Ian még mindig tökéletes. Egyszerűen hihetetlen jó az a pasi. Ááá kicsit sem vagyok féltékeny Nina Dobrev-re, hogy vele játszhat, aki meg Kathrine szerepében kitünő. :)

Amy88 - 2010. 09. 10. 17:41

Nagyon jó volt a rész. Damonért pedig megszakadt a szívem. Semmi másra nem vágyik csak arra, hogy valaki végre viszont szeresse erre mindenkinek Stefan kell. Most komolyan hogy lehet Damont nem szeretni? :-)Két visszautasítás egymás után, nem csoda hogy kicsit bekattant szegény. Ettől függetlenül nem hiszem hogy most újra visszamegy gonosz Damonba már csak a 3. rész leírása alapján sem. Érdekes volt hogy most először Stefan volt az aki védeni próbálta Damont és próbált valamiféle jót feltételezni róla (hogy tudott a gyűrűről) persze érthető hogy Elena most nagyon utálja Damont de remélem hogy ez nem fog túl sokáig tartani. Csodálkozom hogy az a bizonyos dolog megtörtént ilyen hamar mondjuk erőltetett volt szóval végülis nem számít.

A Caroline dologról már előre tudtam, szóval annyira nem vágott mellbe de remélem a történelem nem ismétli önmagát.

Szeri22 - 2010. 09. 10. 18:58

Andus: Nekem is a Heroes jutott eszembe,de teljesen :D
Amúgy nagyon jó volt ez a rész,kíváncsi vagyok Carolinera :D

MZ - 2010. 09. 10. 19:51

Ez egy elég érdekes vélemény a tegnapi részről:

http://www.avclub.com/articles/the-vampire-diaries-the-return,44995/

cyborgwings - 2010. 09. 10. 20:36

látom, szófosása volt az illetőnek, úgyhogy megálltam annál a résznél, hogy visszatérjek kommentben nyilvánosan kiröhögni, amikor is arról ír, hogy számolta a mp-eket, hogy mikor éled föl jeremy. a hülye baromnak fogalma sem volt a random epizódkövetés és a fikahegyek közt, hogy akik rendesen nézik és szeretik a show-t már rég tudták, hogy túléli. :D

cyborgwings - 2010. 09. 10. 21:59

nahát, damon tényleg nem látta azt a nyamvadt gyűrűt, mivel jer karbatett kézzel állt, és így igen valószínű, hogy takarva volt, bár konkrétan nem látszik a bal keze a képen. damon’s back! :)

MZ - 2010. 09. 10. 22:23

Na, végre megnéztem. Kész vagyok, annyira jó volt!!! Nekem tetszik ez az új, keménykedő, proaktív Stefan. Damon arckifejezése pricless volt, mint mindig, a kedvencem az volt, amikor rájött, hogy Kathrinet csókolta meg…azon nagyon röhögtem. Amúgy meg iszonyúan sajnáltam, gyakorlatilag végig lábbal tiporták a kis lelkét, de hát ettől lesz olyan vonzó mindenki számára. Nina iszonyú jó, mint Kathrine, nagyon jól lehet utálni, tényleg bitch.:D

Érdekes, nekem is az jött le Stefan és Kathrine párbeszédéből, hogy anno nem Stefant igézte meg, hanem inkább Damont. Na, ez odab@sz, ha tényleg így lesz. És szerintem Stefan nem annyira közömbös Kathrine iránt, ahogy mutatja.

Bonnie kezd engem is idegesíteni, mint karakter…az örökös akadékoskodása, meg ez a hozzáállás, hogy Damon arra jó, hogy megmentse Caroline-t, de azért nehogy már egy jó szót szóljak hozzá.Wáá. Majd kiváncsi leszek a fejére, amikor rájön, hogy Caroline részben miatta lett vámpír…akkor is ilyen kemény lesz majd? Ja, Kathrine feje, amikor Bonniet szorongatja és kinyílik az ajtó, szintén kedvenc!:o)

Jeremy meg már annyira szerencsétlen, hogy az már vicc: se meghalni, se életben maradni nem tud rendesen.:DD

jaj, nagyon jó kis pörgős rész volt, az a kritikus, meg akit az előbb belinkeltem bekaphatja, gőze nincs az egészről…

És szerintem sem látta Damon, hogy Jeremy-n rajta van a gyűrű. Egyszerűen csak visszatért az “none- of-them-matters-Damon”, ami tekintve a körülményeket, nem meglepő. Arra viszont kiváncsi leszek, Elena meddig képes “gyűlölni”, mert szerintem igen is becsapja magát, amikor azt mondja, hogy nem érez Damon iránt vonzalmat…

Megnéztem a kövekező rész trailerét, durva lesz, főleg Caroline…remélem végre lesz egy kis Alaric is, mert Ő hiányzott.:o)

Na, befejeztem a szófosást.

Binky - 2010. 09. 10. 22:40

Na basszus, ez nagyon tuti rész volt. Szegény Damon jól megkapta két csajtól is. ez fájhatott. :( De ahogy eltörte Jeremy nyakát, már látszott rajta, hogy sajnálja, csak aztán gyorsan kemény arcra váltott. Szóval nem megy vissza teljesen gonoszba.

Kár hogy ilyen gyorsan rájöttek, hogy Katherine szórakozik, még pár félrekavarást elviseltem volna. Na de “Game on” úgyhogy kapunk még ezt-azt az arcunkba. :) Caroline-t meg sose bírtam, úgyhogy nem bánom hogy elhullott. Jeremyvel meg tényleg kezdjenek valamit, mert ez a nyavajgás már nagyon dühítő.

MZ - 2010. 09. 10. 22:42

@Binky Caroline nem hullott el, ugye tudod? Damon vére még benne volt, mondták, hogy egy nap mire kiürül belőle.

Psy - 2010. 09. 10. 22:46

Áááá, de jóóó vooolt :D végre elkezdődött juhhééé

SPOILER

Annál a résznél, amikor Damon odarohant az öcsköshöz és nyekk, na ott szó szerint leesett az állam… mikor észrevettem, hogy nyitott szájjal bámulom a tv-t, odasandítottam az uramra és mit látok? Ő is tátott szájjal mered a tv-re :D

Ezek szerint csak engem nem idegesít a zene :))

Bonnie tényleg kezd idegesítő lenni, de a fiúk és Nina no ők nagyon rendben vannak!!
Damon meg… sajnálom szegénykémet, remélem egy rövid dackorszak után visszatér a “néhabeszólokdeazértnemvagyokolyanrosszfijú” énjéhez.

SPOILER vége

Olyan áll leeséseket produkál nekem a sorozat, amit anno a Lost csinált az első pár évben.
Mikor lesz már kritika és kibeszélő?

MZ - 2010. 09. 10. 22:51

@Psy engem sem idegesített a zene, igazándiból, most hogy visszagondolok, csak egyszer tudatosodott bennem, hogy zene is megy a jelenet alatt, valamikor Tyler és Mason jeleneténél…amúgy meg csak kapkodtam a fejem, hogy mik vannak, és igen nekem is nyitva maradt a szám Jeremynél!:o)))

Ja, Mason Lockwood sem rossz eyecandy.:D

cyborgwings - 2010. 09. 10. 23:02

ja, egyébként hajnalban, ágyban fekve én is fölkönyököltem és tátottam a számat, hogy nabazmeg, damon! én is röhögtem magamon, miután leesett, milyen látványt nyújthatok. :D

de most ez mi ez, hogy damont vagy stefant bigyózte-e katherine? damon saját bevallása szerint őt nem igézte meg, stefant viszont tuti, hogy de. ez az első évadban sem volt már kérdés. vagy lemaradtam valamiről? nem jött át az életérzés? o.O

MZ - 2010. 09. 10. 23:11

@cw de honnan tudná Damon hogy megigézték vagy sem? Akit megigéznek, nem emlékszik rá, hogy megtörtént, nem? Caroline sem tudta. Egyedül Emily volt még az, aki azt mondta, hogy Damont nem kellett megigézni ahhoz, hogy igyon Kathrine véréből, de lehet, hogy Emily is csak azt mondta, amit Kathrine akart, hogy mondjon. Végül is nem sokat tudunk még eddig arról sem, hogy Emily miért volt annyira hűséges Kathrinhez. Gyakorlatilag Kathrine storyjából még csak annyit tudunk, amennyit a két bratyó elmesélt, de az csak egy szemszög. Nekem, furcsa volt, ahogy Kathrine azt mondta Stefannak, higgyen amit akar arról, hogy megigézte őt. Meg az is, amikor Damont “innocent”-nek nevezte…asszem.

Persze, lehet csak túl kombináljuk!:D

andus - 2010. 09. 10. 23:12

@MZ így van remélem a következő részben láthatjuk a kedvenc töritanárunkat. :)

MZ - 2010. 09. 10. 23:18

@andus: ugye, ugye, ugye!:o)))) Ja, és részemről Team Dalaric vagyok, nagyon várom már kettőjük beígért “bromance”-át.

cyborgwings - 2010. 09. 10. 23:20

hát nem tudom, mivel elena bevallása szerint meg mindig is stefanért volt oda, ezért kétlem, hogy annyira fárasztotta volna magát damonnel, aki így is, úgy is benne volt a buliban. szerintem csak játszadozott vele, amíg próbálta stefant elintézni.
egyébként nyilván nem emlékszik rá, ha megigézték, de azt már csak tudja, hogy 145 éven át vergődött miatta, és bár nyilván stefan is odavolt érte, akármit is mond, azért… na jó, be sem fejezem a mondatot, mert két szó között is huszonnyolc ellenérv jutott eszembe a saját magyarázatommal szemben. shit. :D

MZ - 2010. 09. 10. 23:38

@cw én amúgy azt sem veszem be, hogy Kathrine Stefan miatt jött vissza. Az olyan szimpla lenne. Meg miért most? Az elmúlt 145 évben mit csinált? Epekedve gondolt rá??? Ááá, ez nem Kathrine stílusa…szerintem.

Apropó Stefan, itt egy aranyos írás arról, amit én is írtam, hogy ez a mostani Stefan nagyon bejövős:
http://frommysideofthemoon.wordpress.com/2010/09/10/oh-my-stefan-salvatore/

Úgy látszik ezzel nem vagyok egyedül.:o)

andus - 2010. 09. 10. 23:39

@MZ Team Dalaric :DDD csatlakozom, hogy ha nem gond. :D
Kathrine sztoriját meg jó lenne az ő szemszögéből is látni tényleg, meg persze többet megtudni arról, hogy ki is ő valójában. Vhol olvastam egy interjút Kevin Williamson-nal és ezt mondta, hogy 3 visszatekintős részt terveznek. Hátha… :)

MZ - 2010. 09. 10. 23:46

@andus: welcome in the club!:o)))

Hát, szerintem az egész évad arról fog szólni, hogy ki is Kathrine és mit akar valójában. Kev Williamson nyilatkozott is erről, hogy a történet egyik felét láttuk az első évadban, s most a másik felét is szeretnék megmutatni…lesz még itt áll sepregetés szerintem. Remélem!

Binky - 2010. 09. 11. 00:10

Na basszus, én meg örültem, h Caroline-nak pápá. Na mind1. A zene engem se zavart. Az egyik még kifejezetten tetszett is, amikor Jeremy meg Tyler piáztak, az már más kérdés, h nem odavaló volt a dal, de nekem tetszett. Katherine meg csak bajt kavarni jött. Szerintem Stefant se szerette igazából, csak tudja, h Damon ezzel tudja kiakasztani, és akkor majd megvadul. Így meg akaratlanul is belemegy a hülye játékaiba.
Annak idején meg szerintem Stefant megbűvölte, Damont viszont nem. Ezt azzal lehet bizonyítani, hogy ahogy vámpírrá váltak, kikerültek a bűvölet alól, már ha az alatt voltak. Damon vámpírként is oda volt Katherine-ért, Stefan viszont nem.

MZ - 2010. 09. 11. 00:13

@Binky jogos, ott a pont. :o)

Aryll - 2010. 09. 11. 03:32

Sziasztok!

Én is csatlakozom hozzátok, VD fan vagyok már jó ideje :)..egyszerűen alig vártam hogy leteljen már az augusztus és jöjjön végre szeptember 9.-e!! Aggódtam hogy milyen lesz, mert a TB-nál vontatottabb volt a 3. évadnyitó, de a TVD-nál nem csalódtam én se! Nálam 9/10, a sok hangos zene miatt, mert magában háttérben nem lenne gond halkan, de most már többször nem hallom amit beszélnek.
Ma kétszer is megnéztem az évadnyitót, hogy semmilyen apró részlet ne kerülje el a figyelmemet! :)

Összefoglalva: WTF-eket nyomtak az arcomba és ahogy többen is fogalmaztatok az én állam is leesett; a Jeremys résznél abszolút és a Game on-nál is! Az utóbbira csak annyit mondtam hogy, aaanyád!
Dr. McSteamy:
A hét arca!!! Igen-igen-igen!!! Ott vissza is tekertem, mert látni akartam Nina mimikáját.
Valóban nem unalmas duplán látni, mert szinte észre se veszem hogy ugyanaz a színésznő, két különböző karakterben.

Katherine: egyetértek az előttem szólókkal, egy igazi BITCH utálom is, de izgalmasnak is tartom egyszerre, kb. ugyanazt érzem mint először Damon-nál. Kiváncsi vagyok mit fog művelni..az biztos hogy még jobban bepörgette, az amúgy is gyors sorit! :) hogy éppen kit bájolt el az elején és kit nem, csak ő tudhatja.. inkább a kérdés az; kit szivat és kit nem, miért hasonlít rá Elena és mit akarhat valójában ennyi idő után? “She loves the play game”:)))

Elena: szerepe most inkább semleges, de még nem uncsi..Az látszik, hogy már nem csak a “szokásos vámpírok keserítik az életem” szintű dolgokon aggódik, hanem Stefannal való kapcsolata miatt is. A női megérzés benne is munkálkodik, hogy vajon Stefan érezhet-e még valamit Katherine iránt. Vajon lesz-e Delena páros ;))?

Damon: még mindig topon van, ezt a szerepet ráöntötték!!! Mindenhogy király: becsapva, elhagyatva, szerelmesen, szemétkedve, ironikusan, segítőkészen, jófiúként(na jó, azért picit úgy uncsi volt). Mindegy hogy éppen milyen szerepet adnak neki, totál profin hozza mindet!!!
kedvenc idézetek tőle: “Move!” “Speaking the guilt?! How is Caroline?! ;)”

Stefan: nálam is az volt, hogy kezdett uncsivá válni, egészen addig amíg végre az első évadban bevadították Elena vérével. Most sokkal jobban tetszik még úgy is hogy újra jófiú, valahogy más..tetszik hogy keményebben a levegőben van a két testvér párbaja a szerelemért..egyik kedvenc jelenetem, amikor Damon játékosan közli hogy csókolózott Elena/Katherinnel aztán Stefan reakciója, majd csak egy szó: “Later!” és a végén arckifejezések egymás felé…ááá odabasznak mindketten! Katherine totál megbolondította őket és Stefan határozottan tetszik ettől!!! Remélem így is marad…

szerelmi 4 szög: profi, akárhogy is alakul! Delena biztos hogy lesz, mert szerintem Elena át fog pártolni abban a pillanatban, amint kicsit is látja Stefanon a bizonytalanságot.

Jeremy: még mindig jobb hogy Elenának egy öccse van a soriban, nem pedig egy 4 éves húga, mint a könyvben ;) Valaki már elmondta ezen az oldalon, (ezzel egyet kell hogy értsek) a valóságban mindenki nehezen viselné, ha hirtelen elvesztené a szüleit, meg még két csajt is egy év alatt..ebből a szerepből szerintem senki nem tudna többet kihozni, ez a max. ezt meg jól csinálja Steven R. McQueen és véleményem szerint Williamsonék még neki is tartogatnak olyat, amitől leesik majd az állunk.

Bonnie: igen, határozottan idegesítő a keménykedése, de majd most visszább vesz, vagy remélhetőleg használni fogja az eszét..most inkább bosszúból cselekszik és önfejűsködik..Caroline miatt majd meglátjuk hogy számol el a lelkiismeretével

Tyler: ott folyatja ahol abbahagyta..nem jön be annyira a karaktere, valamiért kicsit se tudom kedvelni. Ez az évad úgyis a Lockwoodok ideje, majd eldöntöm hogy, felejtős-e számomra.

Mason: nem rossz..remélem jó hatással lesz Tyler személyiségére.

off: Nina Dobrev szerintem is fogyott.. amúgy sem volt kövér, kicsit csontosabbnak tűnik most vagy legalábbis a képeken.

Aryll - 2010. 09. 11. 03:38

ja igen és én is Team Dalaric!! :)
illetve Team Delena!

Lnaughty - 2010. 09. 11. 10:23

Jaj én nem akartam így bekavarni mindenkinél ezzel a múltbéli bűvöléssel:D
csak eszembe jutott, hogy az a forgatókönyvben jó húzás lenne..:D nyugi tudom, hogy nem vagyok forgatókönyv író:D:D

Azért ha valaki megszállott, azzal nagyon el tud szaladni a ló és Damon kifejezetten megszállott, ezért nem vagyok benne biztos, hogy nincs-e elbűvölve, mert ez nem szerelem.

És amikor tavaly Elena beöltözött régi ruhába a felvonulásra, akkor Stefan sokkal durvábban ledöbbent, Damon meg mondta, hogy jobb ahogy vagy Elena, vagy valami ilyesmi, rég volt már.. nekem ezek az apró utalások furik, meg amúgy is nagy összeesküvés elmélet típus vagyok:D
Ne is foglalkozzatok velem:D

Elena meg Damon biztos lesz a kérdés, mikor, mert ugye a sori még jó pár évig menni fog és hát a jó dolgokra mindig várni kell.

Alaric-ot én is hiányoltam, csak már nem akartam itt állandóan a pasikat emlegetni.:D

Lnaughty - 2010. 09. 11. 10:26

Ja meg valaki kérdezte mikor lesz kritika.
@Desmond Wallace azt mondta lehet már ma estére meg tudja írni:) ha meg nem biztos lesz hamarosan!
aztán gondolom ott folytatjuk és össze kell hozni még vagy 500kommentet:D

Aryll - 2010. 09. 11. 12:22

Lnaughty!

nem baj, kellenek az összeesküvés elméletek. Legalább mi is tekerhetjük az agyunkat :)
Damon tuti hogy megszállott, erre már akkor gondoltam amikor a sírt ki akarta nyitni. Szerintem ha nem kapcsolta ki az érzéseit, akkor talán rájön hogy miként lehetne Elenához közelebb jutni, bár ezzel a Jeremys nyaktörős jelenettel sikerült neki jól eltávolodni..aztán hogy látta-e a gyűrűt? passz..
Alaric nekem is hiányzik, őt is nagyon bírom!

kérdés: a twitteren Ian említette ezt a canceled dolgot a TVD-re, tudom hogy valaki már kérdezte itt, de nálam sem tiszta hogy amiban milyen sorikra mondanak cancelt? Mit tudunk tenni hogy ilyen elő se forduljon? Azokat is statisztikázzák akik a neten nézik, mint mi? Ráadásul el se tudom képzelni hogy a TVD nem népszerű az amcsiknál, amikor az egész világon millióan nézik…

fairi - 2010. 09. 11. 15:13

tegnap este megnéztem, tetszett, egymás után kétszer is végignéztem..
Katherine megjelenése jót tett sorozatnak,biztos jól megkutyul mindent..
Nekem ő a legszimpatikusabb,csináljon csak zűrt akkor jó lesz az évad:P
Caroline meg vámpír lesz,valszeg hamar kinyírják majd, nehezen tudom elképzelni 1 évadon keresztül mit tudnának vele kezdeni az írók…
de ha ilyen lelkesen irtják a szereplőket nem fog senki maradni a évad végére…:P

superpityu - 2010. 09. 11. 16:49

sztem meg pont az lenne a poén ha nem nyírnák ki Caroline-t, mert ezt a dolgot már elsütötték egyszer Vickivel. meg mattel is elég kicseszés lenne ha megint a hozzá legközelebb álló személyt nyírnák ki. meg jó nagy fejtörést tudnak ezzel okozni a serifnek, aki nem igazán rajong a vámpírokért, valamint Bonnie-nak is aki miatt részben azzá válik. nah szóval van még Caroline karakterében potenciál csak ki kell használni :D és végre nem csak úgy látjuk mint az iskola kis üdvöskéje, hanem erős női karaktert is megformálhat. :D

fairi - 2010. 09. 11. 18:19

én is remélem, hogy bevállalják a karaktert, de lassan nem lesz annyi vér ami ellátna 4 vámpírt(mondjuk stefánnak elég az állati is) a városban..:P

Aryll - 2010. 09. 11. 18:22

Egyetértek Supertpityu!!!

Arra én is kíváncsi vagyok hogy a seriff, mit kezd majd a helyzettel, főleg úgy hogy benne van a tanácsban…
Aztán lássuk Carolineban van-e elég power!?
A többieknek is meg kell birkózni a szituval, sztem izgi lesz ;)

MZ - 2010. 09. 11. 18:41

Elnézve a második rész előzetesét Carolineban nem kevés power van!:o)))))

Szerintem tuti megmarad, mint vámpír, mert Nina tegnap posztolt egy képet twitteren a forgatásról, valahol az ötödik résznél járhatnak, és azon éppen Candice-el vannak…nagggyon jó lesz, tuti!

Aryll - 2010. 09. 11. 19:07

MZ
ezért mondom én is, hogy jó lesz az! ;))
ja és köszi az infót már lecsekkoltam a twittet!

Aryll - 2010. 09. 11. 19:08
MZ - 2010. 09. 11. 19:17

@Aryll Ezt még nem láttam, de a “nem félsz, hogy az erdei állatok egy nap összefognak és visszavágnak” dumán hangosan nyihogtam az irodában. Kicsit sem néztek hülyén a kollégáim…:DDDD Köszi!

Aryll - 2010. 09. 11. 19:20

szivi!!! :DDD
én is akkorát röhögtem, Damon humorát nem lehet felülmúlni!!!

kaltenem - 2010. 09. 11. 19:56

Nagyon jó volt ez a rész, Damon feje haláli volt, mikor rájött, hogy Katherine-t csókolta meg.

Egyébként szegényt nagyon sajnáltam, szerintem irreális, hogy mindkét csaj a baltaképű, nyavalygó, nyálas Stefanba szerelmes. Ráadásul 1 nap hallotta mindkettőtől, hogy nem őt szeretik.

Én bírom Katherine-t is, jól megkavarja a dolgokat, azt hittem először a kórházban, hogy nem Elena van John bácsinál, hanem ő, amikor Elena odaadta John bácsinak a gyűrűt, nem értem, hogy Katherine miért nem vette magához a gyűrűt.

Bonnie nagyon nem szimpi ezzel az állandó fenyegetőzésével, meg Damon utálatával. Nagyon tetszett, mikor Katherine megszívatta Bonnie-t, mikor úgy csinált, mintha fájna a feje.

Amikor Jeremy nem halt meg várható volt, hogy akkor Caroline-ból lesz vámpír, bár először arra gondoltam, hogy elkeseredésében Damon változtatja át, de így is jó volt a vége.

MZ - 2010. 09. 11. 20:05

Nah, a 4. részben már meg is kapjuk az elsőt a hőn áhított flashback részek közül – “Memory Lane” címmel. Akit nem zavar a spoiler azoknak itt a szinopszis: http://www.vampire-diaries.net/tv-series/official-synopsis-for-memory-lane-ep204

Fincsi lesz!;o)

Desmond Wallace - 2010. 09. 11. 20:15

Ha a jövőre vonatkozó spoiler van, akkor írjátok már ki, hogy SPOILER.
Köszi!

MZ - 2010. 09. 11. 20:21

@DW Bocs, legközelebb ott lesz.

Aryll - 2010. 09. 11. 22:23

“Nagyon tetszett, mikor Katherine megszívatta Bonnie-t, mikor úgy csinált, mintha fájna a feje.”

Kaltenem, az a rész nekem is bejött! :) szinte tudtam hogy nem fog ki Kathrinen ;))) örülök is hogy Bonniet kicsit megszívatta, annyira kezd eltelni magával, hogy ez már járt neki! :D

“Amikor Jeremy nem halt meg várható volt, hogy akkor Caroline-ból lesz vámpír”

Miért volt várható? Figyeltem, de ennyire nem vagyok profi hogy erre rájöjjek ;)

cyborgwings - 2010. 09. 11. 22:25

@Desmond Wallace: seconded.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz