login |

V – 1×11: A Nagy Találkozás

2010. 05. 15. 13:50 - Írta: winnie

38 hozzászólás | kategória: kritika,

Megtörtént a míting, amire sokan vártak, és…, hát izé, semmi extra, a katarzis elmaradt, de legalább kiderült, hogy (részben) mit akarnak a látogatók. Ezen kívül a végén megkaptuk azt a felfedezést is, amit kommentekben már pedzegettünk, de még így is működött, elvileg WTF-momentum volt. A rész is teljesen elfogadható volt, felvezetés, V-színvonal (nálam ez jót jelent, 6/10), s itt, ellentétben a másik sorozattal, nem nézegetek jobbra-balra a legtöbb jelenet közben, hogy mikor történik már valami.

Kínában csuklóból feliratozzák a rögtönzött élő adást

Kínában csuklóból feliratozzák a rögtönzött élő adást

Bár, ha belegondolok, akkor lehet, hogy pislogtam jobbra-balra, mert nekem baromira nem tűnt fel, hogy Erica nem tudja, hogy Lisa látogató. És ekkor jutott eszembe, hogy az efféle szerkesztés elég necces, mármint, hogy a nézők olyan dolgokat tudnak, amiket a karakterek nem. Ez utóbbi persze általános, de ilyenkor hiába támad fel a karakterben a WTF-érzés, mi nem tudjuk átérezni, hiszen már birtokában voltunk az infónak. Épp ezért nem szerencsés ilyen felfedezésekre kihegyezni a jeleneteket.

Még egy rész van az évadból, érzésem szerint kicsit zsúfolt lesz a finálé, már csak ezért öröm a második évad, mert a V-t most sokkal nehezebb lenne valamennyire lezárni, mint mondjuk a FlashForward-ot. A végjátékban pár újabb felfedezés vár a karakterekre, tippre össze fog állni a Fifth Column kemény magja, s valószínűleg az általam legkevésbé érdekes szálra, a párhuzamos születésekre fogják kihegyezni az epizódot.

ui: Ty-nak már csak egy része van, hogy értelmes karakterré váljon, az 1×11-ben sem sikerült neki. Ott van ugyebár Chad, akit simán lehet utálni bizonyos dolgok miatt, talán idegesítő is, de ő ettől még érthető és jó figura. Ty nem. Ty-nak meg kell halnia. Pont.

38 hozzászólás Ne habozz!

North15 - 2010. 05. 15. 14:01

Azon én is baromira meglepődtem, hogy Erica nem tudja, hogy Lisa is V. Mit gondolt, miért megy a fia folyton a hajóra?

Amúgy tényleg vállalható rész volt teljesen. Logikailag csak azt nem értettem, hogy miért is kellett az FBI-nak választani, hogy melyik gyanúsítottra állnak rá és próbálják elkapni. Persze, meg kellett mutatni, hogy Erica azért igyekszik kihasználni hatalmi pozícióját, de azért nem hiszem hogy gondot okozhat egy bűnüldözési szervnek egyszerre két ember után nyomozni.

zoey - 2010. 05. 15. 14:02

Hm, bár valóban nem volt harapható a feszültség a szobában, de szerintem azért egész jól sikerült a találkozó.

Engem is meglepett, hogy Erica nem tudta, hogy Lisa V. Valahogy fel sem merült bennem, hogy azt hiszi, ember, hiszen ő szervezte be Ty-t és hát a központban vagy miben is találkoztak már Ericával.

Die Ty, die! – és akkor Erica-nak is még nagyobb motivációt adnának a harcra, Lisa is tuti fellázadna és nekem sem kellene a képernyőt megdobálnom. :)

Chad karaktere valóban nem a legszerethetőbb, viszont az egyik legérdekesebbé nőtte ki magát a szememben, mert mond ezt meg azt, de igazából még mindig nem tudni, hogy pontosan mi vezérli. Éz tetszik.

Örülök a második évadnak, mert így van esély, hogy nem valami összedobott katyvaszt kapunk finálénak, amiben minden szálat kapkodva akarnak majd elvágni. A másik sorozatot (heh) könnyebb lesz lezárni, szerintem.

Mekare - 2010. 05. 15. 14:04

A külföldi beszédeknél nem vettem észre a feliratot..csak meglepett, hogy most miért nincs bekapcsolva a fordítógépük kb
A Lisa látogató dolog valóban nem sült el jól.
Viszont Anna és Erica találkozásánál azért éreztem a feszültséget

Flotador - 2010. 05. 15. 14:18

Nem láttam a részt, hogy hogy nem kínaiul beszélt? amúgy Kínában a híradó, meg minden feliratos, mert annyira különbözőek a nyelvjárások, hogy csak felirattal érthető mindenki számára.

winnie - 2010. 05. 15. 14:22

zoey: ott a pont. kinyírni őt motivációnak, ezt kéne.

Pocok - 2010. 05. 15. 14:23

Én is tökre meglepődtem, hogy nem tudja… :D Akkor nem vagyunk egyedül.

De mit akarnak Ty-tól? Mert számomra még nem derült ki… vagy lehet, hogy arről is lemaradtam? :D

Chad jó karakter. Még nem döntöttem el, hogy jó arc lesz, vagy rossz… még nem választott oldalt.

I Empire - 2010. 05. 15. 14:31

Die Ty!

tigris - 2010. 05. 15. 14:47

+1 a meglepődtem-hogy-Juliet-nem-tudta-hogy-Lisa-V táborhoz… Mármint Erica.
Nekem nagyon régóta volt egy tévhitem, hogy Marcus is Fifth Column tag, de hogy ez honnan szállt a fejembe akkor…
Remélem, nem arra megy ki az egész, amit múltkor is írt valaki, hogy Tyler is valahogy V…

Winnie, nem mondod el, miért nem érdekel a gyíkgyermekes szál?

winnie - 2010. 05. 15. 14:58

“Winnie, nem mondod el, miért nem érdekel a gyíkgyermekes szál?”

nem tudom:) valahogy annyira nem ajz fel a téma, pedig olvasom, hogy sokakat ez (is) élteti. valahogy nekem korai a dolog, meg mi lesz így? egy “kisgyerek”, akivel nem lehet mit kezdeni? jobban örülnék egy teljes értékű plusz szereplőnek. mondjuk a feltémadó john may-nek:)

bmb - 2010. 05. 15. 15:02

nem lehet hogy csak azt nem tudta, hogy kinek a lánya? (mmint Lisa…)

Pocok - 2010. 05. 15. 15:04

tigris

Pedig biztos, hogy az lesz, mivel az apja nem a biológia apja. Az anyja meg esküdött, hogy nem volt más. Szóval tuti valami kísérlet volt, azt azért érdekli a Vket a srác.

winnie - 2010. 05. 15. 15:07

én már el is felejtettem, de teljesen logikus, hogy ha belebegtetik, hogy más az apja, hogy legyen valami csavar. nem véletlenül érdekes ő. sem a sorozatnak, sem annának.

zoey - 2010. 05. 15. 15:12

winnie: “mondjuk a feltémadó john may-nek:)”

Ez nekem is a fejemben van egy ideje. Mert ugye nem mutatták, hogy a fekete gyík megölte, csak beszélt róla. Örülnék neki, ha valahonnan előkerülne még.

North15 - 2010. 05. 15. 15:15

Én úgy vettem le még az elején, hogy nem ennyire direkt választás volt Ty, hanem útközben derült ki, hogy megfelelő jelölt. Mondjuk pont arra, hogy Lisa gyereket szüljön Tőle.

mentalen777 - 2010. 05. 15. 15:30

Mikor lebukott Lisa és Ty, nem mondta el az anyjának, hogy Lisa látogató. Azóta meg nem mondta el, a hajóra csak az élj közöttünk program miatt ment fel, meg azt hihette, hogy Lisával csak együtt mennek fel, nem hitte, hogy látogató. De már tudja.

“Kínában csuklóból feliratozzák a rögtönzött élő adást.”
Szerintem ez alapból a vetítés része, amit a V-k adtak le.

mentalen777 - 2010. 05. 15. 15:33

Egyébként láttam már a részt, de miért nem a tovább mögé kerül a sok szöveg a részről? Több sorozatnál is észrevettem már, nem zavar csak korábban úgy voltak.

A rész amúgy: 7,5/10

winnie - 2010. 05. 15. 15:50

elvileg nem irok spoilert, igy nem kell tovabbozni. Olyat akarok irni, amit el tud olvasni a nem nezo is. Nem hiszem, hogy olvassak, de hatha.

én nem szoktam konkrétan találgatni, mint human:), még spoiler mögött sem.

Hojzi - 2010. 05. 15. 16:32

de azért az kemény, hogy Ericát még mindig nem hallgatja le az fbi-os V csóka, pedig mindig mindenről tudnak, mindent látnak és hallanak. a terrorgenyónak nem örülök, legyen már valami fegyver a lázadók oldalán is

Binky - 2010. 05. 15. 16:32

Ez tesztett: Tynak meg kell halnia. Pont. Ezzel egyetértek. Az ilyen akadékoskodó idiótákból nagyon elegem van. OK tini, el kéne nézni neki, de inkább nem. Ez tényleg jó motiváció lenne anyunak a harcra.

mentalen777 - 2010. 05. 15. 16:33

//OFF//
Elvileg, igen amit levetítettek nem spoiler. (De amik itt vannak, pl. Lostnál, hogy spoilereznek.)

Meg jobban átlátható a főoldal, ha van tovább, több cikk is jelenik meg. Csak nem lusták a nem V nézők, a tovább mögé menni. Én pl. a Supernaturalt nem nézem, csak az első évadot anno a TV-ben, tetszett is. De itt akkor is továbbgörgetem, szóval ha nem akarják nem olvassák. :)
//OFF VÉGE//

Ice - 2010. 05. 15. 18:09

Nemtudom honnak veszitek hogy Erica nem tudta hogy a csaj V… már hogyne tudta volna! Nekem az előző részekből ez világosan lejött, ebben a részben mindössze a főnöke kérdésére válaszolt hogy tudta-e – ott pedig kamuzik összevissza… az már más kérdés, azt szerintem se tudta h Ana lánya.

winnie - 2010. 05. 15. 21:04

hogyhogy nem tudod, honnan? Vagy háromszor elmondta, ty magyarázkodott is neki, hogy nem árulta el. Nézd meg:) amigy jogos, honnan tudta volna?

benedoo - 2010. 05. 15. 21:35

Darálás lesz, 1×07-et már nem láttam. Megéri megnézni a 6-7 részt?

ldavid - 2010. 05. 15. 21:39

de elvileg már amikor megérkeztek akkor lehetett Anna közelében látni nem?
és akkor még nem vettek fel embereket maguk közzé
ilyenekből talán lelehettt volna szűrni

winnie - 2010. 05. 15. 23:06

“Darálás lesz, 1×07-et már nem láttam. Megéri megnézni a 6-7 részt?”

arról a 6-7 részről írtunk 6-7 spoilermentes kritikát. olvasd el – ezért csináljuk a blogot, illetve sok-sok komment is ott van, amik segíthetnek, az elsó mondataik általában véleményt mondanak.

aki válaszol az valószínűleg nézi a sorozatot, és azt fogja mondani, hogy érdemes. te tudod, hogy tetszett-e eddig. ha igen, érdemes. ha nem, akkor a v-nél több tucat jobb sorozat is van, lehet, hogy azokat lenne érdemes.

winnie - 2010. 05. 16. 08:37

OFF

“Elvileg, igen amit levetítettek nem spoiler. (De amik itt vannak, pl. Lostnál, hogy spoilereznek.)”

ezt most nem értem:) amit fent írtam, azt csak az érti, ha a részre vonatkozik, aki látta. de egyébként nincs benne konkrétum, nem írom le, hogy “hobbes találkozott marcus-szal” .

“Meg jobban átlátható a főoldal, ha van tovább, több cikk is jelenik meg. Csak nem lusták a nem V nézők, a tovább mögé menni.”

a főoldalon szerintem nincs több cikk, mert posztszámra van beállítva. azt nem tudom, de így lenne logikus. azt, hogy ki lusta, megint nem tudom, mert ritkán továbbozok, talán 1-2 FF esetén volt, de én jobban szeretem, ha nem kényszerítem az embert plusz kattintásra.

“Én pl. a Supernaturalt nem nézem, csak az első évadot anno a TV-ben, tetszett is. De itt akkor is továbbgörgetem, szóval ha nem akarják nem olvassák. :)”

tudom, de épp ezért mondom, hogy a supnatokat, amik főoldalon vannak, elolvashatod, mert általában csak leírják, hogy jó- e a sorozat, vag ysem. de ott továbbosak a kritikák, hiszen kitárgyalások vannak keményen.

benedoo - 2010. 05. 16. 12:01

kösz, winnie, nem néztem spoilermentes-e. nem akartam semmibe belefutni, sose tudhatom, mikor csavarnak a közepes sztorin egyet.

winnie - 2010. 05. 16. 13:28

“Nem láttam a részt, hogy hogy nem kínaiul beszélt? amúgy Kínában a híradó, meg minden feliratos,”

épp ez lepett meg. de a sajtótájékoztató nem előre megerndezett volt, a világszerte való közvetítés ezért meglepő (lehet, hogy felételről ment) – a híradt pedig nálunk is lehet feliratozni a teletexttel, de az előre meg van írva, itt viszont ne volt.

de csak érdekesség volt, csak meglepődtem, eddig nem ez volt a divat.

blackfoot - 2010. 05. 16. 14:23

“Ty-nak meg kell halnia. Pont.” Szívemből szóltál…

zoey - 2010. 05. 16. 14:53

A gyíkgyermekről szólva: azért lehet ő érdekes, mert amilyen iramban fejlődik, nem sokáig marad kisgyermek, nem? Valamelyik részben említették, hogy nagyon gyorsan nőtt már embrióként is. Gondolom, ez a tulajdonsága csak megmarad és akkor pár rész alatt egész nagyra is nőhet. Utána meg majd lehet azzal játszani, hogy vajon a fényt választja-e vagy átáll a sötét oldalra…

blackfoot - 2010. 05. 16. 15:50

Tényleg, és John May fiával mi a helyzet ő nem hibrid?

zoey - 2010. 05. 16. 16:05

@blackfoot: Ő nem csak a fogadott fia? Egyébként érdekes felvetés. Viszont én úgy emlékszem, John May a nevelőapja volt, nem a biológiai. Meg hát ugye, amikor gyík barátunk meglátogatta, fel sem merült ez a téma, pedig ha hibrid lenne, nagyon rákattantak volna.
Meg mondták is, hogy Val babája az első, aki gyíktól fogant, ezért is paráznak annyira.

tigris - 2010. 05. 16. 16:50

De a fogadott fia, egyébként is John May lives…:) Több BSG szereplőt minden sorozatba!

(De az is csak látszik egy hibriden, hogy nem ember? De akkor Tyler?)

zoey - 2010. 05. 16. 17:14

Szerintem Tyler más miatt fontos. Nem hibrid abban az értelemben, ahogy Val babája. Mert hiszen mondták, hogy ez a baba az ELSŐ.
Szóval Tyler valami más miatt különleges. Lehet, h Erica a terhesség alatt valami titkos kísérlet alanya volt, csak maga sem tud róla.

Vagy a Szigeten Ben Linus a kávéjába nyomott egy adag zöld trutyit és Tyler most immunis minden gyík nyavalyára és emiatt nem lehet még mindig kinyírni!

Gerusz - 2010. 05. 17. 13:12

Sz.v.sz. Tyler azért lehet különleges, ami miatt Val is (csak rá még nem mondták explicite): genetikailag kompatibilis a V-kkel. És mivel a V-k sokat petéznek, ezért Anna azt akarja, hogy csinálja fel Lisát, aki aztán egy komplett hibridsereget rakna le a medencébe. A hibridek pedig (valószínűleg) immunisak a biofegyverre, amit találtak, ezért kell Annaéknak ennyire Ty.

Maala - 2010. 05. 19. 14:17

Hűűű, bazze…

Évadzáróról SPOILEResen:

Hát ez fasza rész volt. És egy nagyon jó évadzáró. Csak egyetlen dolog zavar, Ryan. Tud minden belső infót a 5th Columnról, és átállt Anna oldalára? Erica meddig lesz igy biztonságban?

Joshua feléleszése várható volt, amint Erica lőtte le, és nem a V-k. :) Sajnálnám is az egyik legjobb karaktert.

Anna mekkora volt, innentől kezdve, hogy nem “érzelemmentes”, már el birom képzelni, hogy a V-k vereséget szenvedjenek. :) Egy őrült nő a vezér… Innentől már nem olyan veszélyes, csak a dührohamait kell kibirni. :D (Pszichopatából visszaminősitették ámokfutóvá)

Amúgy tök gáz dolog, ami történt az éggel. :-P Hehe.

Még jó, hogy Hobbsnak van egy másolata, igy legalább a 2. évadra elárulhatja, hogy nála van a V-k ellenszere. Nyitva maradt kapu…

Mondom, a Ryanes szálat kivéve nagyon jó volt az évadzáró, de az egy nagyon gyenge pontnak tűnik perpill. Remélem, 2. évad elején 5mp alatt kiirják végleg, mint Washt. :)

Maala - 2010. 05. 19. 14:20

Jah, és Chaaaaddd!!! Az mekkora volt. :) Most már végérvényesen megvilágosodott…

Tyt nem fikázom, hiszem, hogy fontos összetevője a katyvasznak, hisz nélküle Laura Vandervooltot nem láttuk volna melltartóban annyiszor… Akarom mondani Laura karaktere nem változott volna meg, és nem venné át majd egyszer Anna helyét békés uralkodóként.

Azért remélem, mikor ez megtörténik, nem az lesz, hogy ez a V-knek csak egy klánja a sokból… A lá Stargate Atlantis, meg a Lidércek.

Deeroy - 2010. 05. 21. 14:18

Speciel hogy Ty előtt letagadta mama, hogy tudta volt az igazságot Lisáról, lehetett kamu elterelés is, mint ahogy azt se mondta el, hogy gyíkok stb…

nekem ez jött le belőle

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz