login |

Gossip Girl: vége a 3. évadnak – írta szucsitg

2010. 05. 19. 13:10 - Írta: vendegblogger

47 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

OMG!

Kicsit elhanyagoltam a sorozatot, legalábbis kritikák terén mindenképp, de talán az első voltam a blogon, aki jót is írt róla, így nehezemre esett volna negatív kritikát írni. Pedig ez az évad, minden volt, csak olyan nem mint az első kettő. Eddig szinte mindig azt emeltem ki a Gossip Girl-ből, hogy a szkript, a fényképezés, és a hangulat elviszi a hátán a gyenge plotot. Nem lehet nem szeretni a sziporkázó szövegeket, amilyeneket semelyik másik sorozat nem volt képes felmutatni, csak a szomorú véget ért Privileged. És ebben az évadban úgy éreztem, megfosztották ettől a sorozatot.

gg1

Persze voltak kiváló popkult kikacsintások most is  (lásd: Miley Cyrus ruháit tiporták földbe a Max Azriás beszólással), de egyszerűen ritkán brillíroztak a párbeszédek. Ehelyett jött az erős történetközpontúság, az állandó dráma. Nem, nincs bajom azzal, ha drámáznak, csak eddig nem ezen volt a hangsúly. Elég komoly történetszálakat kaptak a szereplők, amik ebben a fináléban nagyrészt lezárásra kerültek. De nem véletlenül lehetett hallani mindenfelé, hogy OMG momentumokkal lesz tele a rész, kaptunk is rendesen hideget-meleget az arcunkba. Hogy ez mennyire lett jó választás, spoileresen a tovább után kiderül.

Kezdjük azokkal a momentumokkal, amik a semmiből jöttek.

Jenny elvesztette a szüzességét.

Dan még mindig szerelmes Serenába.

Chuckot lelőtték Csehországban.

gg6

OMG.

Az utolsó az, ami tényleg a semmiből jött, és mégis a sorozat íróinak zsenialitását dicséri, hogy tökéletesen vezették fel az egészet. Mert ha előző rész végén nem telefonál Nate, ha nem megy le Dan a váróba, akkor nem csókolják meg egymást, nem támadt volna fel a régi érzés, Jenny nem tudta volna elküldenia képet a Gossip Girlre, nem megy oda Blair észhez téríteni, nem köt ki Chuck karjaiban, ami miatt elmaradt a lánykérés. És Chuck Bass nem lenne Chuck Bass, ha a New York-i prostik után nem vágyik más ízekre Kelet-Európában. Ezt a következetességet sok sorozat megirigyelhetné, pedig azoknak nem ilyen keszekusza a sztorija, az biztos.

Visszatérve Jenny-re, tökéletesen tettek pontot az egész évados „bad girl”-szál végére. Azzal hogy elküldték másik iskolába, és végérvényesen összedőlt a kialakított világ körülötte, itt a lehetősége, hogy újraértékelje magát és sok minden mást. Ezt pedig a sorozat a lehető legstílusosabban oldotta meg, a pilot nyitójelenetét újraforgatták, csak épp a másik irányba, és mással a középpontban. De az okok nagyjából egyeznek azzal, amiért anno Selena elmenekült. Gyönyörű szép keretet adott az egésznek, vagyis Ron D. Moore szavaival élve: „It’s happened before, and it will happen again.”

gg5

Ki lehetne még térni a rengeteg történésre, ami az évad során megesett, de mindenki látta a részeket, a kommentekben lesz lehetőségetek megbeszélni például Chuck és az édesanyjának a szálát. Én inkább most a vendégszereplőkkel foglalkoznék, akik az évadban itt-ott felbukkantak.

Volt nekünk egy Tyra Banks-ünk, aki nem sok vizet zavart, épp úgy, ahogy az iszonyat tehetséges JoAnna Garcia sem. Sajnos gyenge volt a karakter, a sztorija szintúgy, bízzunk benne, hogy követi a sormintát, és a Better Togetherben méltó szerepet osztanak neki. (Akik kevésbé ismernék a munkásságát: a Reba 6 évadot megélt fantasztikusan vicces, teljesen kommersz szitkom, darának tökéletes, majd egy Welcome to The Captain következett, mely egy 5 rész után kaszát kapott CBS komédia, ezt követte a Privileged, és most a GG.)

Ellenben volt egy Lady Gaga-koncertünk, ami egyértelművé tette: megkerülhetetlenül beépült a sorozat a kor popkultjába, ráadásulösszehoztak egy fantasztikus Hilary Duff-vendégszerepet, aminek minden perce nagyszerű volt, és amit kiválóan vezettek át/le, a rendkívül komoly negatív visszhangot kapott édeshármassal.

gg4

Egyértelműen sajnáltam a kiírását az Emma Watson inspirálta karakternek. De szerencsére volt egy Michelle Trachtenbergünk, aki mint mindig, Georginaként felkavarta az állóvizet, hogy visszatérjen lényegében egy mondat erejére a fináléban: „Dan apuka lettél!” Ez olyan pillanat volt, amire szintén a semmiből jött elő, de annál nagyobb hatása lesz.

Azt hiszem, hogy ezzel már kellő mértékben sikerült igazolni azt, hogy a finálé úgy tudott konzekvens maradni a sorozathoz, hogy messzemenőkig meghaladta az amúgy is feszes, és kavarásokban gazdag tempót. Hogy mire számíthatunk? Számomra egyértelmű, hogy Chuck Bass túléli. Amit még tudunk hogy Leighton Meester (pár ismerőssel) Párizsban forgat, és hogy Taylor Momsen bizonytalan ideig nem lesz velünk.

gg3

(Persze nem kell félteni a még kiskorú szőkét, aki anno még Hannah Montana szerepére castingoltak, nyáron úgyis turnézik a saját post-grunge bandájával, a The Pretty Reckless-szel. Ők amúgyis elég szép sajtó visszhangot kaptak, egyrészt a színésznő ruházata és dohányzása miatt, másrészt pedig a Kick-Ass című film soundtrackjén található, Make Me Wanna Die című szám miatt. Hasonlóképpen zenei karrierbe kezdett Leighton Meester is, de az első kislemezéneknek viszonylagos sikere után, a második teljes érdektelenségbe fulladt, aminek következtében eltolták az albumjának megjelenési idejét. Pedig még a sorozatba is bekerült a Somebody to Love.)

Mivel Michelle Trachtenberg eddigi sorozata, a Mercy, kaszát kapot. így jó esély van rá, hogy marad valameddig. Csak talál magának egy lakást New Yorkban, vagy éppenséggel Brooklynban. Sőt valószínűleg, most már nem fog 5 epizódból hiányozni Kelly Rutherford, miivel megszületett a gyereke.

Egyet biztosnak vélek: egy korszak ezzel lezárult a sorozat történetében, és megint egy kicsit mást fogunk kapni szeptembertől, 22 részen keresztül. Legalábbis eddig Stephanie Savage és Josh Schwartz közös gyermeke mindig képes volt kicsit túlmutatni önmagán. Amiben bízom, hogy a dráma mellett ismét előtérbe kerülnek a sziporkázó párbeszédek, mert a többi hangulati elem, élen a zenékkel, még mindig tündököl.

gg2

Számszerűsíteni nem akarom sem az évad, sem a finálé értékelésemet, mert azért mégsem minden fekete-fehér. Nem ezt vártam, de mégsem csalódott szájízzel zártam az évadot. Sőt, a fináléval visszatért a sorozatba vetett hitem. Szeptemberben kiderül, igazam volt-e. És, ti mit gondoltok?

47 hozzászólás Ne habozz!

Squeegy Beckinheim - 2010. 05. 19. 13:17

csak nekem tűnt fel, hogy a rablók magyarul beszéltek? vagy haluztam?

JimmyL - 2010. 05. 19. 13:22

jah.. Pragaban magyarok raboltak ki es lottek le :)

winnie - 2010. 05. 19. 13:22

szerintem sokaknak feltűnt:)

Lnaughty - 2010. 05. 19. 13:24

Tényleg magyarul beszélt, de nem magyar volt a csávó, alig lehetett kivenni amit mond.

ditke - 2010. 05. 19. 13:26

“kuss legyen, mondtam már” :))) szegény Chuck, meg kellett volna tanulni magyarul :)

Lnaughty - 2010. 05. 19. 13:26

Én örülök, hogy Jenny egy időre elmegy, nekem nagyon nem jött be, amit ebben az évadban az ő karakterével csináltak.
Dan és Vanessa kapcsolata meg nekem valamiért nagyon érdektelen maradt végig.

Szerintem nem csak Dan-ban törtek fel a régi érzések..

winnie - 2010. 05. 19. 13:29

vanessa is lelépős, vagy vele mi a helyzet?

justinbobby - 2010. 05. 19. 13:43

szerintem a gossip girl halott. én voltam az egyik legnagyobb rajongó, de ez az évad monumentális csalódás volt. olyannyira elvesztettem az érdeklődésemet, hogy a finálét az előző 5 rész kihagyásával néztem meg. és akkora csalódás volt, hogy szerintem nálam kasza is. önmaga paródiája.

szucsitg - 2010. 05. 19. 13:43

egyelőre kiírták, majd visszatér még. bár én nem bírom jessica szohr-t, szóval nem hiányzik :)

FeGa - 2010. 05. 19. 13:52

Ó. Szóval a végéről kezdem. Még mindig tündökölnek a zenék? Szerintem nem volt épkézláb zenére komponált jelenet az évadban. (Az utolsó ilyen ami élénken megmaradt az az Archibald családi foci meccs…) Plusz abszolút nem érzem, hogy foglalkoznának azzal, hogy tele legyen cool zenékkel, pedig az első évadra speciel ez mennyire jellemző volt.
Ezek a sziporkázó párbeszédek engem soha nem fogtak meg szóval ebbe nem kötök bele, nekem fel sem tűnt, hogy ilyen téren visszaesett a sorozat :P
A kavarás az speciel szerintem nagyon jól működött, de shame on you, hogy Serena apját meg sem említetted! Szerintem úgy kellett mint egy falat kenyér a sorozatnak és elég buta dolog volt ilyen hamar kiírni…
Blair meg Chuck? Hát velük oda fognak jutni az írók mint a GA-ban MerDer-rel… egy idő után már nem lesz hiteles hogy “megint összevesztek-megint kibékültek”. Szóval szerintem a következő évadban valami véglelegesnek kell kialakulnia, mert teljesen hiteltelen lesz bármilyen plotot is találnak ki nekik.
Nate meg Selana kapcsolata teljesen LOL, nem is gondoltam, hogy ilyen sokáig együtt maradnak, képtelen voltam szurkolni nekik. Viszont Vanessa meg Dan barátok vagy-járunk dolga először tök érdekes volt aztán kicsit unalmas lett, plusz szerintem LOL volt az időt húzni azzal hogy “Itt van életem nagy gyakornoki lehetősége de miattadnem megyek el” vagy csak bennem a hiba.
És másik ejnye bejnye hogy nem emelted ki az esküvőt meg a babát. Meg az egész portás-szerelmi love story-t meg hogy nincs olyan előkelőség az UES-on aki így bánna a beosztottaival :P Főleg az a lakás, de én nem kérem számon a hihetőséget, mert azért jó belegondolni, hogy van szivük is a sznoboknak.
És szerintem maga a finálé egy 3/10-et ér, de lehet csak azért húzom le ennyire, mert nekem teljesen elcseszte most éjjel a hangulatom. Plusz szerintem a csúcspont az az utolsó előtti részben volt mikor összegyűlt a csipet csapat, hogy leleplezze aput. Plusz nem is tudom mikor nevettem a GG-n utoljára, de mikor Nate-Dan párost le Dumb és Dumberezte (azt hiszem) B. az ütött :D

(És azt hiszem, hogy a stáb fog az Eifel tornyon forgatni, tuti, hogy Chuck ott is bepróbálkozik mielőtt lelépne Prágába.)

winnie - 2010. 05. 19. 14:10

“Blair meg Chuck? Hát velük oda fognak jutni az írók mint a GA-ban MerDer-rel…”

a tinisorozatokból ezért is ábrándultam ki egy ideje, hiszen pár évad, mindenkinek megvan mindenki, biztos jön a teherbe esés és onnantól kezdve vagy jönnek a homoszexuális kapcsolatlétesítések, vagy pedig ismételnek. ja, meg a vendégszereplők, akik pár részre beugranak, valakiéi lesznek, majd kiíródnak. nem jó ez így, pedig az OC nagy kedvenc.

JimmyL - 2010. 05. 19. 14:37

Hehe… en is szerettem az OC-t, de annal jobban senki nem idegesitett meg, mint Marissa :)))

audrey55 - 2010. 05. 19. 14:41

magyar szöveg lehet,h Jessica Szohr miatt volt,hiszen ő félig magyar..és Ed Westwick bnője..összeérnek itt a szálak :)

buxen - 2010. 05. 19. 15:30

hát szerintem nem volt olyan jó ez a finálé, már vártam az OMG-ket remélve hogy jobb lesz az évad de sztem csak jobban bizonyította hogy nem tudnak már mit kitalálni az írók se..
serena és dan új fellángolási is, chuck blair persze h megint utolsó percben vesznek össze, de a lövéssel tuti újra összetalálnak vmennyire, hogy ne záruljon le (ahogy említettétek MerDer-t tényleg ahhoz hasonlít és elveszti hitelességét)
plusz georgina csak a teteje.. miután senki nem hallgat rá, meglátja a kórházban dan-t jön az isteni ötlet terhes lesz.. sztem simán kamu.. meg sztem az még jó volt h katolikusnak tért vissza,most hogy újra ez megint csak ötlethiány.
jenny-t meg én sem sajnálom nekem se tetszett már a cselekvése, és aztán az önsajnálat hogy senki se szereti,pf, de azért jó zárás volt ahogy elküldték

FeGa - 2010. 05. 19. 15:31

audrey55:
szakítottak, szerintem winnie is megírta anno

avada - 2010. 05. 19. 16:54

“És Chuck Bass nem lenne Chuck Bass, ha a New York-i prostik után nem vágyik más ízekre Kelet-Európában.”
Pedig nem is Kelet-Európában van Csehország (meg Magyarország), hanem Közép-Európában.

A magyar szöveg nekem nem tűnt fel. Furán beszél a férfi.

Timi - 2010. 05. 19. 16:57

Egyébként Taylor Momsen és Jessica Szohr most örökre ki lettek írva a sorozatból?

avada - 2010. 05. 19. 17:21

Szohr-t nem tudom. Momsen biztos visszatér. Említették az egyik híres postban linkelt interjúban.

brainy - 2010. 05. 19. 20:14

Ha jól értelmeztem a rész castingját, akkor aki magyarul beszélt, az éppen egy magyar színész, Csaba Lucas… Sergei, a cseh fazon szerepében, mert hát ugye Európa egy ország, nem Magyarszág! :D
Szerintem tökéletes magyarsággal beszélt, föleg abból látszott, hogy a hangsúlyok is a helyén voltak, nem betanult szöveg. Örülök hogy megint egy ilyen szép mondatot adtunk a világnak.
http://www.imdb.com/title/tt1609310/fullcredits#cast

Lidi - 2010. 05. 19. 21:02

Ki volt az Emma Watson inspirálta karakter? Akit Hilary Duff játszott?

Evangeline - 2010. 05. 19. 23:22

Sziasztok,
most néztem meg a záró részt, szóval frissek bennem az érzések.
Először is: én speciel Dant fel tudnám akasztani, az tuti. Milyen pasi az ilyen, aki először úgy érzi, nem csak baráti érzéseket táplál Vanessa iránt, aztán rájön, hoppá, mégis csak Serenát szereti. Kérdem én: muszáj minden évadban eljátszani vmennyire a Dan-Serena kártyát? Sztem alapvetően nem illenek össze a karakterek, Dan mellé a másik művészlélek, Vanessa passzolna. passzolna, de ők meg a sok hasonlóság miatt nem tudnak együtt lenni.
Sztem is jó volt a keretstory, mármint, hogy pilotban Serena hazajött, Jenny most elment. Jól volt kitalálva az utolsó pár rész, egyet viszont én is sajnálok: Serena apja kavarhatta volna még a trutyit. Én először nem is arra gondoltam, h szerelmes Lily-be, hanem mondjuk elvesztette a pénzét, ezért meg akarja betegíteni Lily-t, h meghalljon és akkor Serena (aki egy tipikus, naiv, buta liba meglátásaim szerint) által megszerezze a pénzüket..
Ugyanakkor én nagyon sajnáltam a Jenny szüzesség dolgot, én örültem mikor a Damiennel nem történt semmi. szerintem jobb lett volna a “mocskos” száműzetés. nem ez az önként elmegyek dolog. mondjuk kellett vmi csattanó neki is.
Blair- Chuck: Balir idegesítő, mégis szurkolok nekik. fene tudja miért. Sztem nem lesz elcsépelt ha a 3. évadban összejönnek, én bírom őket. Talán mert én is amolyan kicsit naiv lány/nő vagyok, h “hátha meg lehet változtatni egy igazán rosszfiút” (jelentem: eddig még sosem sikerült).
Dan- Georgina gyerek: a végén úgyis kiderül h nem ő az apa. Biztos pénzt akar, meg h visszajöhessen..
Nate, meg.. hát, nem is tudom. Én kedvelem a karakterét..

Egy apró kérdés így a vizsgaidőszak megkezdésével: h a rohadt életben mutathatnak úgy egyetemistákat egy sorozatban, h sosem látjuk őket tanulni, vagy bosszankodni egy bukás miatt, vagy bármi utalás?? Dan-en és Vanessa-n kívül egyáltalán a többi csinált vmit? jó, nem mondom, hogy mutassanak órákat, mert azért ez nem érdekel. De spec Rory a Gilmore G-ben tanult, vizsgázott, mégis megvolt mindig a story.

Nekem spec most is tetszettek a zenék, ahogy Pély Barna mondaná “nekem nagyon átjött”, mármint a sorozat hangulata. Tetszik a sok pop kult utalás, a divatközpontúság..

Asszem ennyi. Alszok. Jó éjt!

Cirmoscica - 2010. 05. 19. 23:24

Nekem általánosságban tetszett a finálé, meg az egész évad is. Csak a fináléban voltak nagyon gagyi jelenetek, amiket így néztem, hogy mi ez, Barátok közt? Pl., mikor Dorota szült, mindenki ott állt körülötte civil ruhában, ott biztatták, hogy nyomjon, közben meg egy orvos se volt közel s távol. Azért ennyire ne nézzenek már hülyének…
A végén meg a Chuckot lelövős jelenet is, basszus. Valahonnan jön a lövés, csak feltételezem, hogy a velünk szemben álló fickó lőtt, de bakker semmi reakciója nem volt. Hogy most hú, lelőttem, és akkor muhaha, vagy akármi. Szánalmas. Szóval a rendezés nem volt a toppon, meg hát a színészek se.
De a technikai dolgoktól eltekintve tetszett. És a sok eseménytől olyannak tűnt, mintha másfél órás filmet néztem volna, király volt. :)

angelina87 - 2010. 05. 20. 00:17

Jenny nem most megy majd át abba a másik NY-i elitsuliba, amiről az I.T. girl-be szó van? Vagyis max szünetekben tér vissza. Vagy az kimarad a soriból vajon?

Katey - 2010. 05. 20. 01:23

Most tulajdonképpen mindenkinek mi a baja?

Igen vannak hibái a sorozatnak és lehetnek szálak benne amik sokaknak nem tetszenek, de ettől még nem jó vagy rossz valami.

A GG mondhatni tinisorozatnak, hiszen fiatal egyetemistákról szól. És igen. a sorozat nem igazán életszerű. de mit akartok, hogy házasodjanak össze rögtön 1 vad után és utána arról szóljon, hogy mit csinált blair vacsorára? vagy mi a szösz?

Komolyan mondom nem hiszem el.
Nekem tetszik a sorozat. És nyilván vannak benne kiszámítható dolgok is és nyilván nem tudnak megfelelni mindenkinek.

Ettől eltekintve nem volt egy rossz évadzáró. sztem. Bár a 2. évad lezárása Blair és Chuck happy end-del nekem is jobban bejött, de nem lehet mindig minden tökéletes.

winnie - 2010. 05. 20. 07:36

Most tulajdonképpen mi a bajod? (csak hogy parodizáljak:) az, hogy van, akinek nem tetszik?

“Igen vannak hibái a sorozatnak és lehetnek szálak benne amik sokaknak nem tetszenek, de ettől még nem jó vagy rossz valami.”

?? már hogyne lenne az? valaki szerint az, más szerint nem az. szerintem például értékelhetetlen és pocsék a sorozat, de nem írom ide, mert épp ezért már rég nem nézem.

szucsitg - 2010. 05. 20. 09:46

@lidi: igen.

aki meg azon panaszkodik, h milyen gagyi volt ez meg az, az látta az első 2 évadot?! a történet bár sokszor ütött egy-egy fordulattal, de általában teljességgel banális volt. talán azért tűnt fel most mindenkinek jobban, mert ahogy írtam, a kritikában, hiányoztak a sziporkázó szövegek, és totál a drámát tolták a képünkbe.

Evangeline - 2010. 05. 20. 09:52

Egy dologban egyezzünk meg: a színészek teljesítménye nagyon sokszor pocsék. Ettől függetlenül a storyban sokszor van jó szál, csattanók, amire nem akkor, vagy nem ott és úgy számítottunk.

én kíváncsi leszek a 4. évadra is.

Tuti Gimi finálé kritika lesz?

winnie - 2010. 05. 20. 09:55

lesz.

Katica - 2010. 05. 20. 19:28

Én nagyon szeretem. Kikapcsolódást jelent, nem kell még itt is azt néznem, h vki, hogy görnyed a könyvek fölött, elég az nekem…Lehet nem életszerű, de például a Gilmore Girl-ben sztem az sem életszerűbb, hogy Rory mennyire tökéletes és okos. Ezek a sorozatok pont attól élvezhetőek szerintem, hogy kicsit bugyuták. Ha minden valósághű lenne benne az már nem sorozat, hanem az ÉLET. Nem akarok senkit megbántani,de nem tartanak pisztolyt a fejetekhez, hogy márpedig nézzétek, nemde?

Szegény Chuck és Blair:(

rami - 2010. 05. 20. 20:11

Sziasztok!
Nagyjából egyetértek minden hozzászólással..Nekem az egyetlen “igazi” problémám az, hogy csak szeptembertől kezdődik a 4.évad!!??:O Mi lesz velem addig GG nélkül:D
Ez az évad valóban gyengébb volt, mint az első kettő. Kezd kicsit sok lenni, ez a mindenki mindekivel…meg a szomorú vagyok, megvígasztal valaki szituáció.

Egyébként a kedvenc karakterem Chuck Bass. Az első évadban kifejezetten utáltam azt az arrogáns fejét, de mikor összejöttek B-vel…hát szenzációs. Nekem nagyon bejön. A karakter is, meg Ed Westwick is:D Nem olyan jóképű, mint Nate Archibald (Chace Crawford), de olyan karakteres arca van, és stílusa, ami nem mindennapi. Mert csinifiúk szaladgálnak azért a való világban, de egyéniség kevés van. Mondjuk annyi pénzből…:D

Rufus kivételével a Humphrey-kat kifejezetten nem szeretem, Jenny egy tipikus 16éves hülye picsa, aki jódolgában nem tud mit csinálni, és direkt kavar, ezzel bosszantva a világot, így a középpontba tud kerülni. Dan karaktere meg az első évadban lecsengett nálam, mikor Georginával összeszűrte a levet. Blair szerepe zseniális, hihetetlenül játsza el a felsőbbrendű lényt. Előtte le a kalappal. Serena számomra a legmegfejthetetlenebb figura. Néha tökre csipem, birok vele azonosulni, aztán olyan dolgok következnek, amin kihülök:D
Úgy látom, Nate kezd a legjobban megkomolyodni, míg a többiek továbbra is csinálják a kicsinyes dolgaikat. Bár, csalódás volt, hogy az évadzáróban “elővette” Chuck noteszát. Erre meg csak azt tudom mondani: ilyenek a férfiak:D
Ez volt az én átfogó véleményem.

Üdv

Jillian - 2010. 05. 21. 00:21

SPOILERES! (de aki végigolvassa, az meg is érdemli :D)

Hol is kezdjem? Alapból szeretem a GG-t, az első éved második fele jó volt, a 2. évad pedig nagyon JÓÓÓ! Pörögtek az események, pont elég dráma és humor is volt benne. Alig vártam a 3. évadot …
… ami számomra egy óriási csalódás volt.

1. Kristen Bell totál háttérbe szorul. Tény, hogy a gimit otthagyták, de akkor is: ő a sorozat címszereplője, aki megszínesítette az epizódokat. Ebben az évadban megszólal a legelején és a legvégén, vagy mond egy “juj most XY nagy bajban van” típusú szöveget.
2. Túl sok a dráma, elveszett az egyensúly. Mki drámázik mindig és mindenen.
3. A színészi játék néha igen gagyi, főleg Dan esetében, de a párszor a gagyi párbeszédek miatt nem is csodálkozom ezen. (pl. amikor kiderül, hogy Jenny drogot árult) Kevesebbet sziporkáztak a karakterek.
4. Ha megjelenik egy rég nem látott családtag vagy egy rokon az tuti gonosz lesz! Chuck, Serena és Nate is folyamatosan szív miattuk.
5. Jenny: itt a lehetőség, hogy végre ő legyen a méhkirálynő, erre ezt mennyire használták ki? Ráöntötte Ericre a joghurtot, aztán ki is élte magát, többet nagyon be se ment a suliba, mert mindig lógott. Damien legalább jól nézett ki, amit Natetel lekavart az már kezdett idegesítő lenni. (pedig egyszer megnézném azt, hogy milyen lenne, ha normálisan is járnának :))
6. Serena: az a csaj mindig kavarna, de sosem jön össze. Blairnek jól áll, neki nem. Emellett az évad folyamán 3x is megtalálja a “Nagy Ő”-t, akit mindig is keresett.
7. Nate & Serena: tény, hogy őket már előbb-utóbb össze kellett hozni, hisz Nate már az első epizód óta össze akar vele jönni. De számomra mégis inkább megmaradnak egy nagyon jó barát státusznál. Együtt nem mutatnak jól.
8. Dan & Vanessa: majdnem mint az előző, de nekik egy percig sem drukkoltam, hogy jöjjenek össze. Két művészlélek amúgy sem fér meg sokáig egymás mellett, és ez itt is hamar kiderült.
9. Blair & Chuck: tény, hogy ők a fő páros! Nekik együtt kell lenniük, (főleg mivel a 2. évadot végigszenvedték) de én abszolút nem bántam, hogy szakítottak, mert már kezdtek kicsit egyhangúak lenni.
10. Egy baki, amin kissé kiakadtam! Az utolsó előtti részben Jenny lenyúlja a borítékot és a gyógyszert, ami nem értem, hogy miért nem tűnik fel senkinek?! Kihúzza egy fiókot, erre nyit be Serena. Erre ő mit lop el: egy hatalmas borítékot, ami teljesen bele sem fér a tatyójába, végigmegy vele fél NY-n, és a tatyót ezalatt sem cipzározza össze! Nem! Ezt inkább Blair és a többiek előtt teszi meg, ami ugyancsak nem feltűnő! Most mondja erre vki azt, hogy nem gagyi?
+ Való igaz, most így a vizsgaidőszak közeledtével jó lenne őket is tanulni látni. :D

Ami viszont jó volt:
1. A ruhák és kiegészítők továbbra is! ;) (kár, hogy ez a legkiemelkedőbb)
2. Nekem Lady Gaga fellépésével és a zenékkel sem volt bajom.
3. Hilary Duff kifejezetten kellemes meglepetés volt.
4. Alapvetően mindig volt egy jó ötletszál, az más kérdés, hogy a megvalósítás nem mindig volt az igazi.
5. Georgia! Ezen nincs mit magyarázni. Dan meg nem hiszem, hogy apa lesz. (remélem)
6. A hangulat azért nem veszett még el, ezért még mindig megéri nézni.
7. Dorotában ebben az évadban sem csalódtam! (Csak maradjon ki ne rakják őt is …)
8. Maga az évadzáró nem tetszett, de sok lehetőség van benne, így valszeg megmaradok nézőnek, még ha ez az évad gyengébb is jóval az eddigieknél.
9. Vanessa végre lelépett :D Juhéé! (ő vhogy nem lett szimpibb ennyi idő után sem)
10. Mégiscsak magyarul beszéltek, még ha csehül is kellett volna. Lehet ez egy kis kárpótlás Katy Farkas miatt :P

Évad: 10-ből 5
És bizakodjunk, egy új és jobb évadban!

Boni - 2010. 05. 21. 13:33

nos….vége a 3.évadnak. nem értem miért lázadd itt sok ember,h nem jó a sorozat meg ilyesmi…akkor minek nézitek???kérdem én. engem megfogott az első résztől kezdve és nagyon szeretem, mert ilyen sorozat nem nagyon volt még…szerintem mindegyik évadnak megvan a maga tulajdonsága és mindegyik lezárul amikor vége van igy teljesen érthető h új dolgok jönnek a következő évadokban.a első évad dan és serena szerelméről szólt és végülis arról h megismerjük a szereplőket és az egymással való kapcsolatukat.gossip girl itt nagyobb hangsúlyt kapott hisz még mindegyik szereplő gimis volt és gossip girl a gimibe járt együtt velük…a második évadban mivel mindenki változott ezért mindenkinek jöttek a kavarásai bonyodalmak..a vendégszereplőkkel sincs semmi gond mert sztem nincs olyan sorozat a világon főleg nem amerikai amelyikben nem jelennének meg időnként venndégszereplők.lásd jóbarátok:brad pitt és ne soroljuk. kell az is ide…a zenékről annyit h nem hiszem h egy sorozat attól jó h hhú de fasza zenék szólnak benne.a Gossip Girlt a bonyodalmi szálak irányitják nem pedig a zene és ez a 3.évadban is megmutatkozott. kicsit röhejes h végülis a szereplőink közül már mindenki volt a másikba szerelmes…de ez igy jó…és alig várom már a 4.évadot.ennyi

Kitta - 2010. 05. 21. 22:30

Én teljesen azt hittem,hogy az lesz a durva nagy dobás,hogy Blair nem ér oda udőben az ESB tetejére,ezért Chuck leugrik…
De ha “megölik” szerintem a kemény mag nézők 90%-a eltűnik…

Daphne - 2010. 05. 22. 10:48

Tetszett :) Régi GGs hangulata volt, néha kiszámítható, de fordulatokkal. Remélem Dorota többet fog kicsit szerepelni, a gyereke miatti bonyodalmakkal, mert bírom a karakterét. Chuck and Blar, Blair and Chuck… annyira akarom, hogy összejöjjön nekik:D
Jenny idegesítő volt, remélem újra a régi ő lesz, ha visszatér. Vanessa nem hiányzik, amíg barátok voltak csak Dannel, addig jobban bírtam, nem jók együtt. Dan és Serena.. hát nemtom, döntsék már el mit akarnak, de Serena nem az a fajta, aki kibír 1 ember mellett hosszabb ideig lenni az állandó titkolózásai és kavarásai miatt. Dan meg utána akar menni Párizsba, jajj de romantikus, erre belép Georgina. fail :D Nate és Serena túlságosan átlagos pár. Meg most ez a “Chuck itt hagyta nekem a noteszét”…Nate inkább jófiú, mindhogy most ő is elkezdje kiélni magát. Nate-et Jenny-vel megnéztem volna egy párként. Jenny Chuckkal anyááám, na az ostobaság volt. Szegény Chuck, kellett neki sikátorokban mászkálnia. Nem hinném, hogy meghalna.
Georgina pedig, hát nem tudom már megint a nagy bajban van… terhes Dantől.. ehh. a színésznőt bírom, a karaktert nem:D
Cirmoscica: igenis látszik a Chuck mögött álló pasi arcán a rémület, meg hogy hoppá lelőttem. miért lenne muhaha?! nem ölési szándékkal ment oda…

Vattacukor - 2010. 05. 22. 13:31

Nekem bejött ez az évad… Nagy kakukktojás lehetek, de számomra ez már sokkal izgisebb volt mint a kavarunk a gimiben, és szemétkedünk egymással. Sok jó zene volt benne, csomó érzelem, történések, semmi unalom – massive attack paradise circus miatt külön pirospont nekik, szóval nekem inkább pozitív mint negatív. Abszolút tetszett, és nagyon remélem h Taylor meg Jessica csak átmenetileg nincs, jó, és erős karaktereket játszottak.

harmundo - 2010. 05. 29. 22:05

A franc essen ezekbe, pedig már eldöntöttem, hogy kaszát kap a sori… Ezzel az évadzáróval megvettek kilóra, megint…

Sirbrilla - 2010. 05. 29. 23:03

mien már h Chuck a prágai nyóckerben kurvázik (nem hív luxuskurvát v vmi neeem neki a gettóból kell vmi szifiliszes) erre jönnek a nyilván magyar rablók és lelövik…. ezt a szart xDDD am tetszett az egész de ezen most kiakadtam

Miss Keamy - 2010. 06. 04. 19:16

Sirbrilla: fő a változatosság:D

pusedly - 2010. 06. 06. 22:23

Ez a legjobb sorozat… Kevesebb lennék, ha nem ismerném :):):) Remélem Vanessa nem tér vissza, és Jenny sem egy ideig. A ruháik fantasztikusak benne!!!! (és a pasik)

kriszti - 2010. 06. 12. 15:08

félig OFF
@pusedly
Mennyivel lennél kevesebb, ha nem ismernéd? Tényleg érdekel.
ON

Timi - 2010. 06. 18. 03:44

Drog birtoklásáért letartóztatták a Gossip Girl sztárját!
2010. június 7. hétfő 16:02

Chace Crawfordot Texas államban csípték fülön, mert marijuanát találtak nála!

A Pletykafészek egyik főszereplőjét egy parkoló autóban kapták el kicsivel éjfél után.
Hogy figyelték-e őt, vagy egy rosszakarója feldobta a rendőröknél, egyelőre nem tudni. A 24 éves színészt bevitték a közeli rendőrőrsre, kihallgatták, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték, és hamarosan vádat emelnek ellene.
Chace nem kívánta kommentálni az esetet.

Abdani - 2010. 06. 20. 01:49

Itt szeretném jelezni, hogy én egy orbitális Dan és Blair (!!!) összejövést vagy legalábbis kavarást írtam volna a történetbe, na attól megnyaltam volna mind a tíz ujjam.
Az igazi WTF-ról szólva viszont, gyerekek, ez nem Lost, szóval tippjeim a köv. évadra: Chuck felépül (nem kell aggódni, a Gossip Girl Jockeyját nem írják ki), nem Dané a gyerek, Georgina eltakarodik (jajj, de utálom), és Dan talán, talán összejön újra Sen-val, de ez utóbbi nem biztos.
Ja, és miért ne lehetnének magyar gengszterek Prágában, hm? (Egyébként annyira látszott, hogy nem külsős felvétel … Egy jelentet kedvéért csak nem repülik át az óceánt…)

Timi - 2010. 06. 20. 03:02

A napokban végeztem a második évaddal, a nyáron bedarálom a harmadik évadot is. Annyira nem szeretem azért ezt a sorozatot, de most már érdekel, hogy 1-2 szereplővel mi lesz, úgyhogy nem hagyom abba. Habár az első és a második évad megnézése között sok idő eltelt, remélhetőleg most jóval hamarabb fogok a harmadikkal végezni. Mindezek ellenére tudom, hogy mi történt a harmadik évad fináléjában, a folytatásban pedig én is valami hasonlót remélek, mint Abdani:

– Nem Dané a gyerek és Serena remélhetőleg végleg elhúz.

– Dan összejön Serenval. BTW… én is rajta vagyok a Dan Blair témán. Évadról évadra egyre több közös momentumok van, szerintem nagy páros lennének. Blair eleinte nagyon ellenszenves volt Dannel és ezért is lenne nagy csavar, ha esetleg komolyabban összemelegednének. Internetes GG fórumokon is elég népszerű ez a páros, youtubon is fenn van egy csomó fan videó.. ráadásul a GG-ben már szinte mindenki kavart mindenkivel, miért pont ők maradnának ki? Szóval én pár részig (vagy akár évadig- igaz én azt olvastam, hogy a 4. lesz az utolsó, de ez lehet kamu) támogatnám a dolgot. Más kérdés, hogy szerintem Dan “végleges” helye Serena mellett van, és legeslegvégül úgyis valahogy egymás mellett kötnek majd ki. . . merem remélni. A mellékvágány lehetne Blair, simán tetszene, de ne hozzanak már be ilyen Hillary Duffokat neki.

– Remélem, hogy Jenny és Vanessa is visszatér.

– Chuck nem hal meg. Perszehogynemhátkigondoltavolna. :)

Abdani - 2010. 06. 20. 17:46

Ugye?! Mondom én, hogy nagyon Dan és Blair nagyon jó lenne együtt! (Persze végül Serena mellett kössön ki, de egy ideig legalább. :)) :) Na, hátha ősszel! ;)

Timi - 2010. 06. 20. 18:24

Igen, igen teljes egyetértésben vagyunk. :)) Hupsz:

“- Nem Dané a gyerek és Serena remélhetőleg végleg elhúz.”

Itt természetesen Georginara gondoltam, nem Serenara.

Kiváncsi.fáncsi - 2010. 06. 23. 16:33

Én nem nagyon követtem az eseményeket. De ahogy olvasom a véleményeket, mindenkiről hallok valamit csak Nate figurájáról nem!
Vele mi lett a sorozatban??

comet - 2010. 08. 05. 00:45

@ Kiváncsi.fáncsi: Nate összejött Serena-val, aztán szakítottak, de amúgy igen megkomolyodott a többiekhez képest, én személy szerint az első évadban azt gondoltam ő lesz a rosszfiú, a csajok kedvence … no mind1, amúgy Jenny-t párszor kihúzta a bajból, de kb. ennyi

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz