login |

Private Practice: vége a 3. évadnak – írta A Doktor

2010. 05. 20. 13:11 - Írta: vendegblogger

13 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy valaha is ennyire le fog kötni a Private Practice. Egy teljesen kellemes kis sorozat volt, amolyan Grace klinika kicsiben, baltával faragott fix karakterekkel. És bár elég ügyesen kereszteztek különböző sorsokat, olyan fene nagy változás nem állt be. Aztán elkezdődött a harmadik évad. Mondjuk az érzelmeim elég vegyesek ezzel kapcsolatban, de az vitathatatlan, hogy lekötött. Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

private practice finale-1

Azt lehetett tudni, hogy valaki meghal, de valahogy fogadni lehetett rá, hogy nem Maya, de még csak nem is a baba kerül a kaszára. Dell ugyan bátor húzás, de mégis a legegyszerűbb választás is. Kihoztak belőle mindent, amit lehetett, az évad folyamán kevesebbet is volt képernyőn, s mindvégig egy töltelék karakter volt, aki felbukkan a legváratlanabb időpontokban, és mond valami bölcsességet, amitől minden frankó lesz, vagy csak egyszerűen felkavarja az állóvizet. Ez abban is megmutatkozott, hogy a tettei sem voltak mindig racionálisnak mondhatók. Egyszerűen nem fog hiányozni.

private practice finale-2

Az egy perces néma csend után  érdemes sorra venni a karaktereket. Kezdjük akkor itt is a negatívumokkal.Vegyük rögtön Coopert, mert sajnos egész egyszerűen gyerekes amit művelt az egész évadon keresztül. A mérleg, hogy éppen jobban utálja, vagy szereti Charlotte-ot, már szinte idegesítően aránytalanul dőlt egyik-másik oldalra. Rendben, kifuttatták, az életben is látunk éppen elég furcsa kapcsolatot, de ennyi bőven elég is volt. Úgyis összeházasodnak, nekik már ne legyen több magánéleti problémájuk.

Violet egész évados agonizálását nem nagyon tudjuk felróni, ahogy az eltűnését is a lenyelhető kategóriába soroljuk. Most úgy néz ki Pete-tel teljes lesz a család. Úgy legyen. És ha már Pete: Na ő az a karakter a hímek közül, aki racionális, felelősségteljes felnőttként viselkedett a teljes évad alatt. Felnőtt az apasághoz, és megpróbált a boldogsága után menni. (Itt kell szólnom még Sheldon karakteréről. Pete után talán még ő halad leginkább a felnőttek irányába.)

Az Addison-Sam duó szenvedése is tipikus élethelyzet. Érdekes kérdés, hogy hol van az a pont, amíg a másikra kell tekintettel lenni, és honnan kell igenis a saját boldogságunk után eredni. Kíváncsian várom, mit hoznak ki ebből a szálból a következő évadban. Márcsak Naomi miatt is.

private practice finale-3

Külön öröm volt, hogy a 3. évadban végre rendesen kiszabadultunk a rendelőből. Nyilván mindenki arra számított a második szezon fináléjakor, hogy az új évadban rövid időn belül rendeződnek a dolgok, helyreállnak az erőviszonyok. De nem így lett. És ez lett a sorozat legnagyobb erőssége. Immár nem egy klinika van, hanem kettő, és rendesen elkeveredtek a szereplők.

Egy szó mint száz, vannak sokkal jobb drámák, vannak jobb orvosos sorozatok, a Private Practice pedig az ”egynek jó” kategória felső határát súrolja. Kutyaévekben most töltötte be a 21-et. Kíváncsian várjuk a folytatást, hátha belép a kötelezően nézendők táborába.

13 hozzászólás Ne habozz!

DH - 2010. 05. 20. 13:24

nállam már az első évadával Addison miatt belépett a kötelezően nézendők közé:D:D

Robi - 2010. 05. 20. 13:47

Az eddigi legjobb évad volt, a legjobb epizód pedig a 3×07 – The Hard Part volt… :) De az utolsó két rész is nagyon jól sikerült.

David191 - 2010. 05. 20. 14:26

Elso evben Addison miatt neztem csak, masodik evre mar erdekelt Charlotte, Violet is, harmadik evadra pedig nagyon jo lett. Felulmulja a Grey’s Anatomy 6. evadjat… sokkal jobbnak es erdekesebbnek tunt szamomra. Talan a legjobb regi sorozat volt az iden.

DH - 2010. 05. 20. 15:21

egyetértek számomra is felülmúlja a GA 6.évadát
jó néhány résznél éreztem hogy szívesebben nézem a PP-t mint a GA-t.

Dés - 2010. 05. 20. 17:52

Én is a rajongók táborát szaporítom. Szépen lassan a kedvenc sorozatommá lépett elő (pedig nem keveset nézek). Ahogy megtalálják az egyensúlyt az “orvos-sorozat” és a dráma között, az nagyszerű.
S hát az évad legszebb pillanata volt számomra, mikor Sam a kerítéshez nyomta Addisont és megcsókolta. Nem tudom, hányszor néztem újra.
Mellesleg az is dobott nálam a sorozathoz, hogy a szereplők (Kate Walsh, Amy Brenneman és Audra McDonald mennyire jó fejek és emberiek a twitteren.) Alig várom a következő évadot.

indiebreadkid - 2010. 05. 20. 18:30

Egyetértek, h a PP 3.évad sokkal jobb volt, mint a Grey’s 6. évada…amúgy az, h Cooper és Charlotte összeházasodnak, nem jelenti azt, h nem lesz köztük dráma jövőre. Shonda megmondta, h szereti őket, de nem fogja hagyni, h egyszerűen legyenek boldogok.
amúgy Violet eltűnése kényszerhelyzet volt, mert Amy Brennemannek operációja volt…
szerintem nem lehet kijelenteni, h bármelyik karakter igazán felnőtt volna…mindenki folyamatosan visszaesik gyerekes vagy buta dolgokba, ki kell várni a 4. évadot, h igazán meg lehessen ítélni, h hova fejlődnek a szereplők.

David191 - 2010. 05. 21. 09:11

Ha mar kedvenc pillanatoknal tartunk akkor en is felsorolom a top 3-ast.

1) Addison veszekedese az apjaval amikor megtudta hogy lefekudott Violettel… utana pedig Addison es Bizzy small-talkja a repuloteren miutan megtudta hogy az annyja Susan-nal van egyutt.

2) Charlotte es Cooper csunya osszekapasa es ordibalasa.

3) Amikor Naomi visszautasitotta a torpeket, es elmagyarazta hogy nem engedheti meg etikailag hogy egy “beteg” gyereket hozzon a vilagra, es utana elmagyarazta hogy o is “kulonc” kover gyerekkent nott fel.

Legjobb “zenes” pillanat Violet megjelenese Pete ajtojanal New York utan…

indiebreadkid - 2010. 05. 21. 09:31

a legjobb jelenet az volt, amikor Charlotte elkezdte Coopert verni a banánnal. felülmúlhatatlan…az irodai Mark&Addison jelenet se volt rossz…meg ahogy rájuk nyitott Sam meg Pete. a különbség az volt, h idén kifejezetten jókat lehetett röhögni egyes részeken…meg Charlotte beszólásain XD

danonino - 2010. 11. 11. 21:40

Jajj, ez nagyon durva volt. (Charlotte-os rész a 4. évadban.) :(

Jöhetne friss kibeszélő.

winnie - 2010. 11. 11. 21:46

megpróbálom megoldani.

fajro - 2010. 12. 31. 12:28

Tényleg lehetne egy kibeszélő, bár nem tudom, mennyien írnának(írnánk). Most sikerült felhoznom magam, és öhm… Durva.
Bár egy picit olyan érzésem van, hogy már túl sok baj történik arrafelé… Kezdek félni, mert úgy tűnik, minden nőre jut legalább egy abortusz/vetélés/megerőszakolás/egyéb…

De hogy a részekről is írjak: Violet és Betsy jelenetei aranyosak voltak, Sheldont pedig megkedveltem. És nem hittem volna, mert soha nem szerettem igazán, de hiányzik Naomi.
Visszatérve Charlotte-ra: a TV Guide szerint ebből egy Emmy is kijöhet. Az tény, hogy KaDee Strickland nagyon jó, és a karaktere is sokkal szerethetőbbé vált, most pedig újra felhúzta a falakat maga köré.

A Charlotte a kórházban – megerőszakoló a rendőrségen Sheldonnal megoldás tetszett, bár azt nem értettem, miért nem telefonálják körbe a kórházakat, hogy nincs-e egy összevert nő. Persze Charlotte nem árulta el, hogy megerőszakolta a pasi, viszont a pasi meg mondta, hogy ütötte is, tehát egyértelmű a dolog. Szóval szerintem sokkal hamarabb összerakhatták volna a részleteket.

judee - 2011. 01. 23. 03:15

Nem tagadom eddig is Charlotte volt a kedvenc karakterem, remek páros Cooperrel, okos, kemény kis nő. KaDee Strickland nagyon eltalálta/ja ki is Dr. Charlotte King. Amit 4×07 óta művel, az egyszerűen lenyűgöző. 4x-5x néztem végig az epizódot, hátborzongató, megdöbbentő, megható-mennyire kemény lehet bemenni a nőhöz akit szeretsz, akit kegyetlenül összevertek, megerőszakoltak, akinek a karját érzéstelenítés nélkül a szemed láttára varrják össze. Aki próbál úgy tenni, mint aki kerek egész, közben darabjaira hullott.És közben veled is ugyanez történik, mert nem tudod felfogni ép ésszel, hogy hogyan képesek emberek ilyesmire.Fogalmad sincs hogy segíted túl ezen, mert nincs bevált recept. Tetszik, hogy ezt is körbejárják. A felépülést. Remélem túléli a kapcsolatuk.
Charlotte kezd talán szépen lassan ráébredni, hogy ezek az emberek törődnek vele.Jót tesz neki Naomi felbukkanása, aki nem látta összetörten, Violet vallomása, hogy igazából nincs ezzel egyedül. Én sem kedveltem a Naomi karaktert, valahogy soha nem volt érdekes, eléggé elnagyolták a lányával való konfliktust, abból talán többet ki lehetett volna hozni az előző évadban. Sheldon, mindenki második választása egyre jobb. Minden lében két kanál szókimondó Amelia nekem passzol a csapathoz, Sam és Addie szenvedése kicsit sok, valahogy nem is illenek egymáshoz. Violet, Pete és Lukasbaba így maradjanak hármasban.
Összegezve a sorozat egyre jobb, egy Emmy-t kiutalnék már most KaDee-nek és Shonda-nak is a történetért.

Velem is majdnem megtörtént. Hálát adok, hogy megúsztam.

payskin - 2011. 03. 26. 10:32

4×17 – Hogy lehet elővenni n+1. alkalommal a tehetséges gyerek szívbeteg gyanús, a jövője múlik azon, hogy versenyezzen, az orvos nem engedi, a gyerek versenyez, verseny közben|után rosszul lesz és meghal|kómába esik|whatever klisét?! Egyike a legjobban lejáratott orvosisorozat-kliséknek. Fúj!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz